Премиерът отлага публикуването на Закона за горите, за да тушира протестите

Основната пътна артерия на София – "Цариградско шосе" беше изцяло блокирана за около час от протестиращите срещу промените в Закона за горите, които спряха движението в района на "Орлов мост".

© Красимир Юскеселиев

Основната пътна артерия на София – "Цариградско шосе" беше изцяло блокирана за около час от протестиращите срещу промените в Закона за горите, които спряха движението в района на "Орлов мост".След двучасова среща с природозащитници за Закона за горите, чието приемане предизвика нови масови протести в София, премиерът Бойко Борисов прие част от критиките им и разпореди обнародването му да се отложи. Основният спор по закона - за т.нар. поправки "Витоша ски", ще продължи в понеделник на нова среща между екосдруженията и премиера. (Вижте стенограмата от срещата)Как (не) се променя закон в 12 без 5


Чисто процедурно няма техническа възможност приети от Народното събрание текстове на второ четене да бъдат коригирани, без преди това те да бъдат обнародвани в Държавен вестник и да влязат в сила. Така ако управляващите искат да направят законова корекция в приетите преди дни от парламента разпоредби, трябва или президентът Росен Плевнелиев да им наложи вето, или да изчакат те да бъдат публикувани в Държавен вестник и едва след това да бъдат преправяни. Защото в момента те юридически не съществуват и няма текст, който парламента да може да преправи. Депутатите могат да внасят изменения само в стария, досегасъществуващ закон и да го дописват. Така например може да се случи с текста за регламентирането на сечта. В още не влязлата в сила разпоредба, разрешаваща строителство на ски-писти и съоръжения без смяна на предназначението на земите обаче, не може да се внесат изменения. Така ако управляващите искат да я преправят, трябва да има или вето, или тя да влезе в сила и едва тогава да се коригира.
 

Макар че законът мина второ четене тази седмица и "топката" формално вече да е у президента Росен Плевнелиев, законът ще бъде коригиран и няма да бъде обнародван, преди да се "прецизират" спорните текстове в него, е заявил Борисов. Макар формално да няма такива правомощия, той щял да наложи "временна забрана" за публикуването му в Държавен вестник до изчистването на споровете.
Управляващите се съгласиха да отпаднат няколко от новите текстове в закона - възможността малките гори до 20 дка. да се секат без лесоустройствен проект и възможността да се изсичат безпрепятсвено крайречни гори. Представителите на правителството и депутатите от ГЕРБ са се съгласили, че безплановата сеч в малките гори би дала право на едри бизнесмени да изкупуват множество малки гори и така да се стигне до масова сеч. Правилото корекциите на реки и диги да са задължително очистени от всякакви храсти и дървета, предложено от Десислава Танева и Емил Димитров от ГЕРБ, пък би довело до автоматично изсичане на крайбрежните гори в България, в това число защитените. То ще отпадне и ще се прецизира в специална наредба, за да се защитят ценните гори, обяви земеделският министър Мирослав Найденов.


Сечта на гора да не надхвърля прираста й, бе друго предложение на природозащитниците, което управляващите се съгласиха да вкарат в закона.


"Призоваваме протестиращите да не блокират кръстовища през почивните дни", заяви Андрей Ралев от сдружение "Балкани". Той уточни, че присъстващите на срещата с премиера екоорганизации не са организатори на протестните блокади на Цариградско шосе и не могат да гарантират, че те ще спрат, но апелира гражданите да изчакат следващата седмица, когато ще са поредните преговори по поправката "Витоша ски".


"Призоваваме активните граждани да останат нащрек", каза Петко Цветков от Българска фондация "Биоразнообразие". Екоорганизациите, участвали в срещата с премиера, ще разговарят с протестиращите на Орлов мост днес, за да ги информират за преговорите.


Поправката "Витоша ски" - битката продължава


Разговорите между екосдруженията и юристи на правителството по основния спор - поправките "Витоша ски" ще продължат и през почивните дни, така че евентуално в понеделник да се предложи консенсус, с който да са съгласни и природозащитниците и бизнесът, каза Найденов. В понеделник ще стане ясно дали двудневните разговори са били достатъчни за консенсус, за който не беше достатъчна половин година, откакто законът се обсъжда.


Поправката, поискана персонално от фирма "Витоша ски" предвижда ски писти, лифтове и съпътстваща инфраструктура да се строят в горите вече не с промяна на предназначението им, а с отстъпено право на строеж. През зимата фирмата, която е собственик на повечето лифтове над София, поиска тези законови промени с ултиматум, че преди да станат факт, няма да пусне лифтовете. И така ски сезонът на Витоша се провали.


Макар че управляващите дълго отричаха това, днес Найденов за първи път призна, че едната цел на спорната поправка била на ски-инвеститорите да се спестят таксите за изключване на земя от горския фонд. Така според ГЕРБ ще се стимулират инвестициите в малки населени места. От друга страна конкретно "Витоша ски" обитава публична държавна земя в природен парк "Витоша". Изваждането на земя от държавния горски фонд за частно ски строителство изисква държавата да продаде терените, но публичната държавна собственост не подлежи на продажба, каза Найденов. Днес пред "Дневник" Петър Петров от ръководството на "Витоша ски" коментира, че тъкмо това бил проблемът на фирмата - така тя не можела да построи нищо. Петров заяви, че фирмата ще пусне лифтовете в рамките на седмица, след като исканите от нея поправки бъдат обнародвани.


От природозащитниците след срещата с Борисов обаче посочиха, че в паркове като Витоша могат да се строят ски-курорти. Начинът за това е концесията, посочи Александър Дунчев от WWF (Световен фонд за дивата природа). Той подчерта, че по закон държавата може да променя предназначението на земя, която е публична собственост (като Витоша), но само за държавни и общински строежи. "Досега държавата е гарант и възложител на такова строителство. Искаме това да продължи. Начинът да се правят ски курорти е концесията. В противен случай може да стане като последната зима - частникът да спре лифтовете. Искаме държавата да е гарант, че на Витоша няма да се случи същото, което се случи на Банско", каза Дунчев. Тази зима се оказа, че приватизационните договори, с които "Витоша ски", е купила лифтовете от Столична община и държавата, й дават възможност да прави каквото си поиска - включително да не работи, стига да не променя предмета си на дейност.


По въпроса за таксите за изключване на земя от горския фонд, от екоорганизациите заявиха, че може да се обмисли намаляване на таксите, но не и премахване, тъй като по закон те служат за компенсаторно залесяване.


Найденов изтъкна и един нов, некоментиран досега аргумент за поправката. Ако извади земята от горския фонд (тоест я урбанизира) и в същото време остане неин собственик, държавата ще дължи данъци за нея. Публичните гори са почти освободени от такива плащания, но ако има урбанизирани, земеделското министерство (което е формален собственик на горите в парк "Витоша" например) щяло да дължи милиони на Министерството на финансите.


И все пак: чии са действащите ски-курорти?


На срещата с премиера екоорганизациите за пореден път са поискали да се изсветлят собствениците на ски-курортите в страната, съобщи Стефан Аврамов от фондация "Биооразнообразие". По-рано тази година те поискаха същото от премиера и в отворено писмо. Днес обаче те не са получили коментар от Борисов по този въпрос.


Причината за искането е, че част от по-големите ски курорти в страната са собственост на офшорни компании. Собственост на офшорки са фирма "Юлен", концесионер на ски-зона Банско, както и "Витоша ски". В управата и на двете е Петър Петров. С офшорен собственик е и курортът Боровец. И трите курорта се кредитират от Първа инвестиционна банка, в която голям дял държи президентът на ски федерацията Цеко Минев.


Сдруженията са настояли пред премиера също държавата да излезе с решение по казуса "Юлен", каза Аврамов. "Не може да завземеш 65 хектара от парк "Пирин" и да не бъдеш наказан", коментира той. Миналата година след 2 измервания на ски зона Банско, екоминистърът Нона Караджова обяви, че "Юлен" е разпростряла зоната на 65 хектара повече от дадените й с концесията 99.5 ха. Фирмата обаче оспорва измерванията и твърди, че нейните данни показватф друго. От миналото лято текат работни срещи между екоминистерството и "Юлен" за изясняване на въпроса, но решение по него и досега няма.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (164)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  "Макар че законът мина второ четене тази седмица и "топката" формално вече да е у президента Росен Плевнелиев, законът ще бъде коригиран и няма да бъде обнародван, преди да се "прецизират" спорните текстове в него, е заявил Борисов. Макар формално да няма такива правомощия, той щял да наложи "временна забрана" за публикуването му в Държавен вестник до изчистването на споровете."
  -----------------
  Рапонът нарушава конституцията, в която се е клел.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 2. 2 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Лъжат, не се връзвайте! Видяха зор и ги хвана шубе, затова увукват и дават менте-обещания.

  Спре ли натиска веднага ще спрат и "преговорите" !

  До довечера!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 3. 3 Профил на dobata
  dobata
  Рейтинг: 8 Гневно

  "Макар формално да няма такива правомощия, той щял да наложи "временна забрана" за публикуването му в Държавен вестник до изчистването на споровете."

  ти да видиш

 4. 4 Профил на Георги Танев
  Георги Танев
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Какви еко активисти? Обикновени граждани.

 5. 5 Профил на davisable
  davisable
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Поредното всевдозамазване на добрия премиер - законът Борисов - Цеко Минев ще си мине като пич после..

 6. 6 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Както често се случва, ББ е превишил правомощията си. ДВ е към администрацията на законодателната власт, точно с цел шефът на изпълнителната да не може да разпорежда такива работи.
  Разделение на властите, демокрация my ass.

 7. 7 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Този протест може да стане знак за пробуждането на гражданското общество в Абсурдистан!

  От това ги е страх!

  Затова искат да си останете по къшите, пред телевизорите и компютрите!

  Не се връзвайте, елате!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 8. 8 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 934 Любопитно

  "Премиерът отлага публикуването на закона за горите"? Как ще стане този номер? Освен да "нареди" на Плевнелиев да се помотае с подписването на указа

 9. 9 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1781 Неутрално

  Не знам за друго, но сега поне има някакъв диалог между управляващи и общество. Когато някой не е съгласен с нещо излиза, протестира, бива изслушан и понякога стават промени.
  Не като преди господата от тройната да си приемат техни си неща и въобще да не им дреме от протести и възражения.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 10. 10 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Да се видим на живо, да ни видят и душманите, и да се убедят че не сме нито платени драскачи, нито фотьойлни пропагандисти като тях.

  Ще сме много и ще сме силни.

  Еничарите ще треперят, а ние ще пеем.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 11. 11 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 934 Любопитно

  Е, сега вече ми станА интересно )))) "Палавата ирландска пастирка" какво ще направи - ще "покаже ли характер" да плясне едно вето, или "ще послуша нареждането" на премиера да позабави лекичко указа за обнародване? ;-Р
  Ами сега?

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  Не сме имали по-безпомощен и смотан премиер от тоя. явно не е очаквал да се вдигне такава врява и сега се бои, че ще му падне рейтингът. Но явно е твърде тъп, за да разбере простата истина, че онзи, който се опитва да се хареса на всички, обикновено бива наритан от всички.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#9] от "The Shadow":
  сакън недей, ше докараш нервна криза на хората тука

 14. 14 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#9] от "The Shadow":

  Диалог?! Какъв диалог, като в тази държава се чува само един глас?!

  Всички стават и лягат с неговите напътствия, самохвалства и поучения.

  До имитация на диалог се стига само когато властта се уплаши, че вездесъщия "рейтинг" много пада, и че се вдига прекалено много шум и Горския от Брюксел може да се вгледа по-внимателно в безчинствата на родните дерибеи и да има санкции.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 15. 15 Профил на monarchist
  monarchist
  Рейтинг: 581 Весело

  Като го прочетох това се сетих за:

  Далавера, далавера
  всичко е алъш-вериш.
  И министри и банкери
  всеки прави се на мъж.

  "Всеки ден се радвай на слънцето и на това, че си жив" --- Стоян Венев
 16. 16 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 474 Неутрално

  доброто е че се е състоял диалога с неправителствените организации и че видимо този път ББ е послушал правилен съветник! Лошото е че това се случва след протестите и блокирането на улиците.

  mak1951
 17. 17 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 1147 Весело

  [quote#10:"Pavlik Morozov"]Да се видим на живо, да ни видят и душманите, и да се убедят че не сме нито платени драскачи, нито фотьойлни пропагандисти като тях.
  [/quote]
  Добре, добре, по снимката ли да те позная?

  Cogito ergo sum
 18. 18 Профил на Belkin Fahri
  Belkin Fahri
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Дано да променят да успеят да променят новите закони ...

 19. 19 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#7] от "Pavlik Morozov":

  Прав си, но явно е постигнато съгласие днес да не се затваря кръстовището (освен когато е зелено за пешеходци). Един уикенд с това ограничение не би трябвало да е голям проблем. Постарайте се, моля.

  С вас съм духовно, макар и отдалеч.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 20. 20 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Лоша новина. Ако правителството започне да кляка и пред комунистически терористи толкова лесно, лошо, много лошо.....

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 21. 21 Профил на RingRoad
  RingRoad
  Рейтинг: 758 Любопитно

  Интересно, много интересно, властимащите се съобразяват и поправят вземайки пред вид доводите на противопоставящи им се граждани или граждански организации. Това са елементи на действуваща демокрация, които май не са наблюдавани в България от десетилетия?

  "I try to get it across to my players that working hard is a quality." Sir Alex Ferguson
 22. 22 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До 19:30 повечето пътуващи отдавна ще са се изнесли, затова хленча на Миро Мършата и Боко Рапона, че протеста щял да попречи на софиянци да идат по родните си места, е само една прозрачна и лицемерна лъжа.

  На овластените дерибеи не им пука за трафика, иначе нямаше непрекъснато да го запушват със конвоите си от бронирани джипове и със сюриите заптиета, дето има правят "царски път" през града. Нямаше и да са занемарили градския и обществен транспорт.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 23. 23 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 524 Весело

  Организира се „Блокирай Орлов мост III” тази вечер, сборен пункт 19.30 ч. на Орлов мост. Досега присъствие са потвърдили вече над 5000 души. Присъствието Ви там означава, че сте граждани, а не мутроелекторат....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 24. 24 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#17] от "captainFill":

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 25. 25 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 581 Любопитно

  Целта на поправката е няколко "бизнесмени" да станат още по-богати. За сметка на природата и интересите на обществото. Знае се кои са тези бизнесмени - Цеко Минев и един едър земевладелец от ГЕРБ.
  Истинският протест и противопоставяне срещу закона следователно е да се ударят парите на тези "бизнесмени".
  Хора, просто ги бойкотирайте!
  Изтеглете си парите от Първа Инвестиционна Банка! Може да загубите някой лев, но бъдещето на децата ви е по-важно от това!

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 26. 26 Профил на ninjago
  ninjago
  Рейтинг: 409 Неутрално

  "Няма екоактивисти! Има недоволни българи!"

 27. 27 Профил на атипова
  атипова
  Рейтинг: 753 Неутрално
 28. 28 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1482 Весело

  До коментар [#12] от "dodge_ram":

  брей баби, веднъж да се съглася с теб +

  По темата: Цеко Минев, ако и следващата зима скапе ски сезона на Витоша, най-много и екоактивисти и скиори да му набият канчето.

  Жената е покана за щастие
 29. 29 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#19] от "mapto":

  Толкова хиляди човека не могат да се съберат там без да блокират кръстовището.

  Кажи ми - това че някой друг час укъснелите пътуващи ще минават през телевизионната кула и по "Ситняково" прекалена саможертва ли е за СПАСЯВАНЕТО НА ГОРИТЕ?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 30. 30 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#14] от "Pavlik Morozov":

  бла бла, много знете и нищо конкретно, точно като опозицията. закона лош, те ги няма в парламента да го оспорят. протести няма лошо, ама какви са конкретните искания, какво да се промени в закона? има ли някой образован, запознат със детайлите който да обясни какви са исканията?

 31. 31 Профил на machete
  machete
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Браво юнаци. Натискайте тиквата!

  Beware the wrath of my machete.
 32. 32 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  [quote#21:"RingRoad"]Интересно, много интересно, властимащите се съобразяват и поправят вземайки пред вид доводите на противопоставящи им се граждани или граждански организации. Това са елементи на действуваща демокрация, които май не са наблюдавани в България от десетилетия? [/quote]
  ----------------
  това са елементи на отхвърляне на най-дебилното управление в историята на България.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 33. 33 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1314 Весело

  БАТЮШКА-ПРЕМИЕР
  ДА ЖИВЕЕТ НАВСЕГДА!
  ...
  Много го е шубе Боки да не стане непопулярен, много.
  Само от това го е шубе.
  Ако стане непопулярен, губи изборите и... Край!
  Финита ла комедия.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 34. 34 Профил на Ники
  Ники
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ако в БГ протестиращите не блокират улица или булевард, никой не им обръща внимание!

 35. 35 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 934 Любопитно

  [quote#23:"appen 13"]Присъствието Ви там означава, че сте граждани, а не мутроелекторат....[/quote]

  Ти от зеленият октопод ли си, че агитираш тъй? ;-Р

 36. 36 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1482 Весело

  До коментар [#20] от "InmoInvestments":

  Що ве??? Миналата зима имаше толкова сняг, че им трябваше само една верижна машина да направи по два тигела и всичко скиор щеше да кара и денеска и нощеска на Лалетата.

  Защо според теб Витоша ски предпочете да загуби толкова пари - тук става въпрос за цял сезон...? Защо разкараха директора на парк Витоша със скалъпени обвинения???
  И сега Бойко да вземе да реши друго...??? Смятай, че онзи зеленчук цеката розовее та червенее в момента.

  Жената е покана за щастие
 37. 37 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 810 Весело

  [quote#1:"wreck"]Рапонът нарушава конституцията, в която се е клел. [/quote]

  Не си разбрал. Когато се кълнеше, пръстите му бяха кръстосани. В Банкя това значи, че клетвата не вàжи.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 38. 38 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Прах в очите!
  Довечера пак ще се разходим. Орлов Мост се оказа приятно място

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 39. 39 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#30] от "jackdaniels":

  Опозицията се издъни. Това е протест и срещу нейния колаборационизъм!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 40. 40 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#29] от "Pavlik Morozov":

  Прав си. И все пак ако идеята за не-блокиране тези дни успее, ще покаже завидна организация за протест без лидери.

  Това може да ви е полезно:
  "1. Ако полицията ви задържи, поискайте незабавно да ви обяснят защо ви задържат. Ако кажат, че е защото не се подчинявате на разпореждане да освободите пътното платно, поискайте да ви освободят веднага щом вече не се намирате на пътното платно – тогава основанието за задържането ви ще е отпаднало и те са длъжни да ви освободят.
  2. Ако полицията ви задържи и не ви освободи, след като освободите пътното платно, поискайте им служебен адвокат незабавно, от момента на физическото ви задържане. Кажете, че имате право на адвокат, но не можете да си го осигурите сами и искате те да ви набавят веднага служебен защитник."
  Още на http://mapto-on.blogspot.co.uk/2012/06/blog-post.html

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на otmnogoum
  otmnogoum
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Както коректно е отбелязано в статията, обнародването на законите, както и налагането на вето, е работа на президента. Извън тези скромни формалности, добър резултат за гражданското общество в България. Браво!

 43. 43 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 1147 Весело

  До коментар [#24] от "Pavlik Morozov":

  Да кажа честно моето мнение - аз без ски мога, но без гори не мога. Трябва да се намери обаче някакъв компромис, защото е ясно, че без нови ски курорти няма да ни се размине.

  Cogito ergo sum
 44. 44 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#38] от "Хриси":
  1 000 000++++++++++++++++++++++++++, а и времето е отлично за такава "разходка", пък и си струва усилието...  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 45. 45 Профил на Ники
  Ники
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#12:"dodge_ram"]явно не е очаквал да се вдигне такава врява и сега се бои, че ще му падне рейтингът. [/quote]
  Не се лъжете! Използва ни само за оправдание. Натиснали са го от ЕК най-вероятно. Точно така стана и с шистовия газ, да не мислите, че се е трогнал от протестите? Просто му трябваше повод.
  На нас пък не ни дреме, стига да стане правилното нещо.

 46. 46 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Прах в очите, опитват се да ви излъжат!

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 47. 47 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Честно казано, не вярвам да са се стреснали чак толкова. И изобщо не вярвам, че тези същества са склонни на компромиси. Дори да забавят нещата, ще е само пясък в очите. Дори да се намери компромисен вариант на въпросните положения в закона, някъде другаде ще зейне врата...

 48. 48 Профил на Ники
  Ники
  Рейтинг: 524 Неутрално

  За информация на незнаещите, скиори и сноубордисти масово са против закона също и организират протести!
  http://www.facebook.com/events/282461768519261/282594585172646/?notif_t=plan_mall_activity

 49. 50 Профил на Ники
  Ники
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Шествие на скиори и снобордисти за горите на България в сряда, 20 юни: Вадете екипировката

  Носим си ските и сноуборда, щеките и каските

  Да покажем на Бойко, че скиорите и сноубордистите не искат сеч, не искат монопол при ските, не искат лобистки подаръци за офшорната олигархия.

  Искаме ГОРА !!!

  Настояваме Президентът да наложи вето на скандалните поправки в Закона за горите.

  Шествието тръгва от НДК и приключва на Президентството.

  Сряда, 20 юни 2012:
  Събиране пред НДК 18:30 - 19:00
  Патриарха 19:15
  Попа 19:30
  Ректората 20:00
  Президентството 20:30

  През деня ще има символни акции пред Президентството - to be announced soon.

  Протестът е със уведомление до Столична община.
  Протестът е законен.
  Законен, както и всеки протест, който не е забранен от Кмета на София с нарочна заповед.

  P.S. По идея на известния писател Васил Георгиев 'Васото' ще има отделен протест на "Скиорките и сноубордистите", очаквайте покана по-нататък.

 50. 51 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#28] от "bgpainter":

  Извинете ме, но ако след всичко случило се, някой от хората, които излизаха по кръстовищата се качи пак на цековски лифт...

 51. 52 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1441 Гневно

  "Макар формално да няма такива правомощия, той щял да наложи "временна забрана" за публикуването му в Държавен вестник до изчистването на споровете."

  Няма да се учудя, ако самодържецът Борисов реши да суспендира Конституцията. Откакто тя е в сила, никой не си е позволявал да я нарушава по такъв безцеремонен и брутален начин. Дори тези, които не я одобравяха я спазваха, защото си даваха сметка, че противното би означавало да плюят на всякаква идея за демокрация в България.

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 52. 53 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1781 Неутрално

  До коментар [#33] от "Dr. G.":

  Според мен един премиер трябва да го е страх от избирателите му и да помни, че зависи от тях.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 53. 54 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Лъжат.... няма спиране. Пак ще бъдем там.

 54. 55 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  До коментар [#20] от "InmoInvestments":

  Е не може само пред капиталистическите терористи да кляка. Щом е почнало да кляка на едни, иска не иска, извръща другата страна на другите.

 55. 56 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1482 Весело

  До коментар [#51] от "veragena":

  Каке... лифта не е на Цеко, лифта е на хората, той само изкарва пари от него. Без потребители и ползватели тоя лифт е купчина железо.

  Аз съм съгласна държавата да ми го беше дала на мен, а не на Витоша ски. Щях да постъпвам правилно и за хората и за гората. Та що не ми дадоха на мен съоръженията?

  Жената е покана за щастие
 56. 57 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1262 Гневно

  Абе какво става в тая държава.Всички ли изкукуригаха.Как премиер ще разпореди да спре обнародването на акт на парламента. И къде отиде позицията от сутринта , че няма да се подаде на натиск и закона ще влезе в действие.То бива циркове и изцепки , ама това минава всякакви граници.Сега и онова недоразумение на Дондуков 2 ще се изцвъка и я втасахме.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 57. 58 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#39] от "Pavlik Morozov":

  нека да има протести. но аз примерно не съм запознат с детайлите и ми се ще да видя две спорещи страни и какво искат. доста изчетох и нищо не съм намерил какво искат и какви са предложенията на протестиращите и ако не се появи някой, който да каже какви са исканията има риск всички да изглеждат глупаво.

 58. 59 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Може да си представите що за продажни дебили, допуснали приемането на подобен закон, дремят по банките в парламента!!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 59. 60 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 839 Гневно

  От изказването на Премиера е видно, чè България не е парламентарна република, че президентът не струва и пукната пара, че се потъпкват всички демократични принципи и конституцията от лицето именуващо се Б.Б.
  Няма ли конституционен съд, няма ли главен прокурор, няма ли закони и конституция и ако има, те не важат ли за премиера на Република България, ако тя е все още такава?!!!

  apoloniy
 60. 61 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Оакваме реакцията на Председателят на Народното събрание и на депутатите срещу узурпирането и изземването на техните правомощия по такъв груб и безпардонен начин!

  apoloniy
 61. 62 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 810 Весело

  Премиерът можеше да отложи приемането на тези текстове, но не го направи, защото те обслужват приятелите му. Да, същите онези приятели, за които той се кълнеше (с кръстосани пръсти?), че вече не са му приятели. Май е време да му викаме не Бойко, а Хасан?
  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=924345

  - Как властта промени живота ви?

  - Промени го отвратително. Отида да играя футбол и... “Бистрица” щеше да влезе в “А” група, а останаха трети. Защото момчетата се стреснаха. Прочетоха такива лъжи и измами. Не мога и футбол вече да ходя да ритам. Който ме познава, знае, че аз от 20 години залагам и играя тенис на вързано. Има тенисисти хиляди в България, ходете ги питайте. И кой не е ял бой! С един играем на печено пиле, с друг играем на един лев, с трети на бира, с четвърти на 5 или на 20 лева... После ги навиваме на фунийки и ми ги слагат на ракетата като майстор. Обаче глупости ми омръзна да слушам. Това е! Не ходя на кино, не ходя на театър.

  - Е, на театър ходите.

  - Ходим с министрите. С десет души охрана. То няма нищо приятно в тая работа. Да ти се отходи. Като седнеш, и почват от всички редове хората да се навеждат и да те гледат. Няма никакво удоволствие.

  - Айде сега, да не би вече да ви пречи хорското внимание?

  - Не е до вниманието. То е до интерпретации след това. Като си счупих главата, и имаше 20 фотографи и всичките ме снимат в челото. Е, кой не си е чупил главата?

  - Някои не сме.

  - Ето това ме изморява, това ме изнервя, това ми тежи. Защото аз обичам да ида на “Витоша”, да се разходя по булеварда, обичам на кино, да седна на кафе, да поговоря с приятели.

  - И откога не сте ходили така?

  - Вече няколко години. В Хасково седнахме за пет минути и гледам на другия ден “щрак” във вестниците.

  - А как успявате да се видите се близките си? С племенника ви, сестра ви...

  - Племенника ми не съм го виждал може би две-три години. Кака идва миналия месец да ме види. Леля оня ден ми се обади, че от един вестник ходил криминален репортер да му покаже къде сади картофите и разсада за доматите. И тя жената, от село Хераково е, ми вика: “Бобе, как издържаш, лельо, с такива идиоти?” И вика: “Показах им разсада и градината.” Ето това ме побърква! Защото няма за какво да се хванат. И да пратят репортер да намери леля и да види дали сади картофи!

  - Какво осъдително има в това, може би просто са направили човешки репортаж?

  - Щом така го разбирате. Според мен целта е била да напишат заглавие: “Леля му каква е кокона и не сади картофи” (смее се).

  - Е, добре де, поне на рождения ви ден с роднини няма ли да се видите?

  - Аз даже и в момента с ужас си мисля за понеделник. Първо съм казал на партията - нито искам някого да виждам, нито подаръци...

  - Сигурно ще ви осиновят няколко лъва от зоопарка.

  - Това м.г. беше прекрасно, че тия животни бяха в нечовешки условия. Вместо да ми купуват ризи, връзки и обуща, по-добре, че са ги дали за лъвовете и са им направили клетка. Така децата от цяла София ходят и гледат. Ако е за това пак да направят нещо такова. А то... писания. И накрая ще се заключа някъде или ще избягам на 13-и. Преди да имам рожден ден ми беше любимото нещо. Аз си правех рождените дни в НДК горе. Има ли по-хубав ден от тоя? Идваха всички. А сега вече не искам никого да виждам!

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 62. 63 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1262 Гневно

  До коментар [#60] от "Apolon ot Tiana":

  Да.Няма да се учудя ако в понеделник осъмнем с предожение за член1 ,което да гласи че цялата власт произтича от Бойко Борисов.И медиите къде спят , ами не го разпънат на кръст.За такова нещо в нормална държава премиера си отива на секундата.То е ясно че се осраха с тоя закон и го промениха заради Цековци , ама за два дни Борисов буквално срина и Народно събрание и Президент под морското равнище.Няма ли кой да му обясни на тоя селянин , че не е в махалата.И че хората са временни , а институциите вечни.Ако искаме да имаме държава.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 63. 64 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3883 Неутрално

  До коментар [#8] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Или пък да се оправдае с него?!

 64. 65 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  До коментар [#21] от "RingRoad":

  Не. Това е един театър, на принципа ако мине, като дърт сервитьор от балкантурист.
  Като междувременно, дори и да не мине, ще отпаднат само скандално написаните текстове, ама други, не по-малко лобистки ще си останат. Като при пазаренето.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 65. 66 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До довечера! Мутрата крои някоя уйдурма! Помните ли, как мръзнахме през зимата за шистовия газ и какво се случи!?? Мутрите са тъпи, но имат добри "съветници" и с тях е проблема! Каквото искат да си го правят този "закон"! Ако искат да го отпечатат в Държавен вестник, а после с него да покриват ковчезите на Боко, Ротманса, Танева , Фидосова, Цачева, президентина и цялата тази крадлива пасмина! Не ви ли писна!? То бяха заменки при тройната, то бяха директни кражби при Симо ментата и циганина! Стига с грабежите, мамка ви мръсна! На мен ми писна! Късно ми е за терминала на летището, а и защо да си напускам красивата татковина, за която моите деди са проливали кръвта си! Да я напуснат крадците, ако преди това не са ги разстреляли!

 66. 67 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#56] от "bgpainter":

  За това говоря и аз... Докато си даваш парите за тези лифтове на цеко, е лицемерно да участваш в протести срещу него

 67. 68 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1262 Гневно

  Това , което става, е суспендиране на Конституцията!

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 68. 69 Профил на dv r
  dv r
  Рейтинг: 524 Весело

  хахах, кефи ме как Борисов каквото и да направи просто няма полезен ход, абсолютно за всичко го плюят, такава омраза досега дори към Костов е нямало, смятай как ги боли комунягите и т.н. сини.

 69. 70 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3570 Неутрално

  "законът ще бъде коригиран и няма да бъде обнародван, преди да се "прецизират" спорните текстове в него, е заявил Борисов. Макар формално да няма такива правомощия, той щял да наложи "временна забрана" за публикуването му в Държавен вестник до изчистването на споровете."

  Какво означава това "ЩЕ БЪДЕ КОРИГИРАН" ?!?!?!
  От кого ?
  От Него ли ?
  Парламента,който го е приел,ще разбере ли,какво точно е коригирано.
  Дори в СЕВЕРНА КОРЕЯ поне от кумова срама се въздържат от такива очевадни демонстрации на ЦАРИЗЪМ и АВТОКРАЦИЯ.

  Какво значи "ВРЕМЕННА ЗАБРАНА ЗА ПУБЛИКАЦИЯ В ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК".
  Ами значи едно единствено нещо.
  Сега царстващите да се снишат,докато мине бурята на народното недоволство и после да си изтропат Закона,както са им го поръчали влиятелните паралии-приятели.

  "евентуално в понеделник да се предложи консенсус, с който да са съгласни и природозащитниците и бизнесът"

  Това пък съвсем разкрива замисъла на сега царстващите.
  Да се обзаведат с Природозащитна Аристокрация,лоялна на Двореца и от нейно име да подпишат уж нещо като консенсус,с чиято помощ ще си прокарат същия Закон,козметично поразкрасен,но непроменен в същността и замисъла си.
  Дьонмета ще се намерят.
  Друг е въпроса,кой и кога е упълномощавал преговарящи,при положение,че ПРОТЕСТЪТ Е ТОТАЛНО ПРОТИВ ЗАКОНА В НЕГОВАТА ЦЯЛОСТ.
  И всяко прокарване на Закона,дори козметично украсен е ПРОВАЛ НА ПРОТЕСТИТЕ.

 70. 71 Профил на Mr.Ts
  Mr.Ts
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#35] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Не знам той дали е от "зеления октопод", но ти си еманация на всичко което един нормален българин НЕ трябва да бъде: комунист, чорбар, русофилистик-путинист, анти-демократ, и нехаещ за природата на страната... Сигурно и не се къпеш редовно...

  Има ли в световната история дори една страна, просперирала под влиянието на Северна Азия? Не? Ами ето колко ги е грижа за България тези, лижещи подметките и!
 71. 72 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#30] от "jackdaniels":

  Ето, четете господине!http://offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/39009/8-promeni-koito-shte-ubiyat-gorite

 72. 74 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#38] от "Хриси":

  Купуването и продаването на овце, не престъпление! Благодаря Хипчо! Те това дето го купуват по изборите в РБ не е нищо друго, освен овце! До довечера на Орлов мост!

 73. 75 Профил на Пропаганда
  Пропаганда
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Защо трябва министър предстедателят да превишава правомощията си, в тази държава няма ли президент, който да наложе вето върху този закон?!
  Нали щеше да крещи, в коя миша дупка пак се скрил?

 74. 76 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 751 Неутрално

  С извинение, ама цеко е егати пе*ераса, щом провали целия зимен сезон само и само да си постигне своето. Един човек, който обича зимните спортове никога не би го направил... Какъв е той, че да заплашва така, щял да пусне лифтовете само като се приемат поправки, каквито той иска. Като малко дете се държи, а мястото на малките деца и сръдльовците не е в политиката

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 75. 77 Профил на dv r
  dv r
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Добре де, не мога да разбера какво искате? Протестиращи са там с директни искания към Бойко, с плакати против него и т.н., а сега се оказва че той дефакто според същите хора не може да направи нищо, защото ще е превишаване на правомощията му. Т.е. тези искания не трябва да са към него, така излиза?
  Но пък къде търся аз логика, важното е истерия да има, и да се крещи.

 76. 78 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Боко ще се вслуша в гласа на народа отново.

 77. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 80 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ето как изглеждат "бетонираните" писти на Банско.

  http://www.banskoski.com/bg/bansko/77/

  Какво ще кажете да се намали говоренето наизуст и да се започне смислено такова, а?

 79. 81 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 923 Неутрално

  ".......Макар че законът мина второ четене тази седмица и "топката" формално вече да е у президента Росен Плевнелиев, законът ще бъде коригиран и няма да бъде обнародван, преди да се "прецизират" спорните текстове в него, е заявил Борисов. Макар формално да няма такива правомощия, той щял да наложи "временна забрана" за публикуването му в Държавен вестник до изчистването на споровете..............."

  Какво да коментираш!
  Клоун самозабравил се!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 80. 82 Профил на gl
  gl
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Ехехех, това е вече тоталитарна държава:

  - обнародването на закона се извършва с указ на президента

  Фактът, че изпълнителната власт, в лицето на ББ, разпорежда какво да прави Парламента (законодателна власт) и президента (държавен глава) говори еднозначно, че в момента в България няма демокрация и разделение на властите. Това което имаме е калсичекса тоталитарна държава с човек, в който е съсредоточена цялата власт.

  ЧЕСТИТО, МАТР`ЯЛЕ!

  Сами си го избрахте.

 81. 83 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Хайде!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 82. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 85 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Герб обаче са били много меки мари. Дайде сега да искаме увеличение на заплати, намаляване на цени, оправяне на дупки по пътищата, ама със същия хъс, както тия викаха за горите. Има ли начин да се случи това в България? Ето го начинът, или когато никой не дава пари на тълпата, няма как да се случи?

 84. 86 Профил на gl
  gl
  Рейтинг: 469 Неутрално

  В същото време това е показателно каква #&%$*а е сегашният президент

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 85. 87 Профил на monarchist
  monarchist
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#84] от "SeoKungFu":

  Хехе, може и осем, равно, равно, равно, равно, равно, голямо d или долна черта, права черта, долна черта

  "Всеки ден се радвай на слънцето и на това, че си жив" --- Стоян Венев
 86. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 89 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#87] от "monarchist":

  Това не е подходящо, той е путка, не е това.

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 88. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 91 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3136 Неутрално

  "..Тази зима се оказа, че приватизационните договори, с които "Витоша ски", е купила лифтовете от Столична община и държавата, й дават възможност да прави каквото си поиска - включително да не работи, стига да не променя предмета си на дейност..."
  Типичен случай на недобре сключен договор, причината за което най-вероятно е корумпиран държавен служител. Как е възможно да се дават такива права!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 90. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 93 Профил на Phips
  Phips
  Рейтинг: 237 Неутрално

  За земята публикуват (http://forthenature.org/documents/845 ) стенограмата (61 стр.) и от нея изглежда, че има разбиране от Борисов (показно). Действително, най-тежката точка (как да се отдават ски пистите - концесия, право на строеж с търг, промяна на предназначение) е оставена за понеделник, но има причини за оптимизъм.

  Бойко не може да спира закон, но управляващата партия може да го отмени, примерно, с или без вето - не е толкова важно как ще се постигне.

 92. 94 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#41] от "voxy":

  Е, и като са "отчайващо малко" защо при прекрасната последна зима те изобщо не работеха на Витоша?

  Нещо повече - не работеха и лифтовете, с които и обикновени туристи, че дори екскурзианти да могат да се качат на Витоша, да пият един чай, да се разтъпчат за половин-един час...

  Това беше абсурден шантаж от страна на Витоша-ски. При който държавата не само не намери законен начин да го спре, но и ВЕДНАГА предприеха законови промени за да удовлетворят исканията на Цеко. Абсурдни искания!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 93. 95 Профил на DirtyBastard
  DirtyBastard
  Рейтинг: 411 Весело

  Хаха тази тема определено предизвиква доста забавни реакции у някои екземпляри тук. Особено ми е любопитно как др. Морозов
  ще оцени след няколко седмици резултата от призивите му за бунт срещу диктатора

 94. 96 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Той е пътят, истината и животът.

 95. 97 Профил на 45iv
  45iv
  Рейтинг: 459 Весело

  Хубава си моя горо миришеш на бетон.

 96. 98 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1908 Любопитно

  "След двучасова среща за Закона за горите с природозащитници, премиерът Бойко Борисов разпореди обнародването му да се отложи."

  Това разпореждане е по-абсурдно и от любимия на всички геройко - Бойко.

  Може ли да ми дадете телефонния номер където Бойко си поръчва отлагане на обнародването !?

 97. 99 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 696 Неутрално

  "Борисов: Да ми закичват на ревера корпоративен интерес няма да допусна"
  Хаха, ми ти друго не си допускал бе.
  И гласувайте пак за БСП(Пръмова), да видите и по-лошото наследство на Борисов.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 98. 100 Профил на NewRe
  NewRe
  Рейтинг: 524 Неутрално

  канал 3 и Сашо Диков се посраха с тази защита на Цеко Мафиото.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK