Преговорите по Закона за горите - все още без резултат

Преговорите по Закона за горите - все още без резултат

© Георги КожухаровЕкоорганизациите и управляващите и днес не успяха да решат спора по Закона за горите. Това стана ясно след поредната среща на природозащитници и представители на ГЕРБ при премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.


Земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че все пак има сближаване на позициите по проектозакона.


На днешната среща екоорганизациите са предложили нов вариант за решение на спора. Спорът по закона е основно около текста, предвиждащ ски писти и лифтове да се строят без изключване на терени от държавния горски фонд, с отстъпено право на строеж. Той доби популярност като "поправката "Витоша ски", по името на фирмата, която персонално си поиска тази законова промяна. Поправката би спестила високите такси за изключване от горския фонд на инвеститорите, призна миналата седмица Найденов.
Новото предложение е да се допуска временно изключване на терени от горския фонд, заедно с отстъпеното право на строеж. В закона, който вече върнат от президента Росен Плевнелиев за ново обсъждане, бе записано, че правото на строеж ще се дава чрез търг за максимален срок от 30 години. Идеята на природозащитниците е такъв да е и максималният срок на временното изключване на терените от горския фонд, каза Тома Белев от сдружение "Зелени Балкани".


Целта е гората да не се продава при смяна на предназначението си, поясни Александър Дунчев от WWF (Световен фонд за дивата природа). По сега действащия закон, изключването на терени от горския фонд е окончателно и държавата ги продава. Според "Витоша ски" това правело невъзможни инвестициите, тъй като горите в природен парк "Витоша", където са лифтовете й, са публична държавна собственост, а тя не се продава. От екоорганизациите обаче посочват, че вариант за строителство на ски курорти в държавна гора има и сега - концесията.


Същевременно таксите за изключване от горския фонд трябва да бъдат намалени с промени в съответната наредба, заяви днес земеделският министър. По думите му, сегашните такси са твърде високи за инвеститорите, поради което в последните 8 години не са били изключвани терени от фонда.
Има вариант и таксата за преобразуването на терените да се отчита като разход на инвеститора при реализацията на проекта, каза Найденов.


От лагера на поддръжниците на облекченията за ски-строителство не посрещнаха с възторг идеята. Филип Цанов от сдружение "Природата за хората и регионите" коментира, че тази "частична приватизация" би била като покупката на апартамент, който след 30 години трябва да върнеш. Преговорите ще продължат тази седмица в земеделското министерство и в тях вече ще бъдат
включени и представители на сдружението на общините в България, каза Цанов.


На днешната среща премиерът Борисов е заявил, че законът няма да се приема без консенсус, защото не искал да бъде обвиняван в лобизъм. След срещата шефът на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева обяви, че депутатите на ГЕРБ подкрепят президентското вето върху закона и той ще бъде върнат за първо четене в комисия.


Заради наложеното президентско вето поддръжниците на облекченията за ски строителство ще започнат контрапротест в София в сряда в 12 часа, обяви Филип Цанов. По думите му, в протеста на жълтите павета щели да се включат и ратраци (снегоутъпкващи машини).


Същата вечер от 19 часа пред НДК ще започне и протест на скиори и сноубордисти, които са срещу облекченията за инвеститорите.Сблъсък


Петър Петров от ръководството на "Витоша ски" коментира пред "Дневник", че предложението на природозащитниците е "смешно". "Не може временно да се променя статутът на земята - може ли улица "Иван Вазов" (където е редакцията на "Дневник" - бел. авт.) утре да стане горски фонд?". Петров изтъкна, че такова правило би означавало, че държавата, като собственик на терените, сама трябва да плаща на себе си за временното преобразуване на гората, защото не може да я продаде. Той за пореден път заяви, че "Витоша ски" няма да пусне лифтовете над София, преди да види исканите от нея законови промени обнародвани. И отново припомни тезата си за "обективна законова невъзможност" лифтовете да работят при настоящия закон.


В отговор Тома Белев коментира, че това е технически въпрос, който може да бъде решен с промени в нормативните актове. "Въпрос на избор е кой и как да плаща таксата за преобразуване на земята. Днес получихме съгласието на министър Найденов по този въпрос, но Петров не е съгласен. По същия начин, когато "Витоша ски" поиска поправката, от агенцията по горите казаха, че лифтовете и сега могат да работят, но от фирмата казаха: не могат", каза Белев.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (151)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 667 Неутрално

  ..а... когато съвсем цивилизовано се правеха предложения - писмено и се предлагаше участие на експерти в комисията по промяна - никой не обръща внимание. Като се стигна до неподчинение, до пращане на закона в ЕК ... ще изслушват ... до сега слушаха само спонсорите, вече ще чуват и работодателя си!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 2. 2 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "В закона, който вече върнат от президента Росен Плевнелиев за ново обсъждане, бе записано, че правото на строеж ще се дава чрез търг за максимален срок от 30 години. Идеята на природозащитниците е такъв да е и максималният срок на временното изключване на терените от горския фонд, каза Тома Белев от сдружение "Зелени Балкани"."

  Е за какво не са се резбрали тогава?

  Може ли да напишете малко по-ясно?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 3. 3 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 778 Неутрално

  http://bnr.bg/Audio.aspx?lang=1026#http://bnr.bg/sites/horizont/Shows/Current/BeforeEveryone/Society/Bulgaria/Pages/1806gori.aspx

  Цеко е фалирал и няма пари да извади земята за пистите от горския фонд. По-евтино му е да прокара закон.

  Витоша ски е на загуба, защото само софиянци ходят на Витоша и то ако е хубаво времето, а това не е достатъчно - трябва и леглова база, както е в Банско, Алпите и т.н.

  Предполагам че целта е да се построят пистите и целия фарс да бъде продаден.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 4. 4 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Весело

  И като не са се разбрали..

  Довечера? Какво правим?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 5. 5 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#4] от "rapidfire":

  С кого преговаряте с 2 милярда Евро ли . Пак ще Ви излъжат само да спасят краденето ...

 6. 6 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1118 Весело

  Най-добре за всичи ще е 2-3 автобуса с милиционери, мутри и хотелиери от Разлог и Банско да дойдат да ги видим в София. Така природозащитенице ще се убедят, че те не са хора, а едно от липсващите звена в еволюцият, ще ги прегърнат и обикнат. А за отплата милиционерите, мутрите и хотелиерите ще смачкат от бой природозащитниците. Босфор(ТВ) ще отрази провокациите на софиянци, които искат да вземат хлява на бедните човекоподобни, а Боко ще кацне с хеликоптера и ще "оправи" всико.... дори в Перловската река ще потече мед и масло

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 7. 7 Профил на robbie_williams
  robbie_williams
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Аз и скоро не очаквам нещо да се промени в каквато и да е насока.

  Ти виждаш нещата и питаш защо? А Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам - защо не?
 8. 8 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#7] от "robbie_williams":

  Ще става все по-зле, повярвай ми! Като гледам на къде отиват нещата....

  bezsmyrten
 9. 9 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Бойкооо, Бойко, къде ги събра тези аджамии чиновници. Една далавера за мутрите не могат да сготвят като хората. Сега ще се обясняваш с хората, като ученичка.

 10. 10 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#3] от "Distributed":
  Друга е тактиката - Витоша е идеален пазар без много инвестиции, но когато работи, софиянци не се бият за Банско. Леглова база в София - колкото щеш, но хотелите не са на Ц.М., за разлика от Банско! Никой не се бута и да гледа некви привилегировани "връзкари" на Цеко да го подреждат в кошарата - хотели, карти, ски училища, федерация, паркинги, заведения /чай - 5лв./- я сиктир! 30г. - много е, ще влезе някой друг Цеко, отново няма да инвестира реално и отново няма да има къде да караме у нас. Това е номера - държавата ти плаща разни събития /СК/, затваряш зоната, съответно не харчиш за поддръжка и си на далавера. Дреме му на някой за митингите - и в двата случая олигарсите са напред!

 11. 11 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Протестиращите не трябва да отстъпват пред мутренските интереси.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 12. 12 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Йон Илиеску ги решаваше тези спорове с помощта на миньорите... Тиквата да докара малко от Мадан, нали са му хранени хора...

 13. 13 Профил на Normalen
  Normalen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#4] от "rapidfire":
  Нищо не правиш довечера, защото в момента в правния мир този закон не съществува, не е обнародван в Д.В., което го прави без последствия. Така, че по-добре бягайте да бачкате и да изкарвате пари, а не да лежите по улиците под нечия свирка. Защото от такива реплики като тази става ясно, колко си запознат с процедурата. Няма лошо в протеста, но нека да не е протест тип "юруш на маслините", като май изглежда.

 14. 14 Профил на plamena_genova
  plamena_genova
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#7] от "robbie_williams":

  Въпросът е всеки от нас какво прави, за да се променят нещата.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1118 Весело

  Какъвто народът - такива и политиците. Само не знам защо сме се пръкнали на толкова хубаво място, трябваше да сме някъде в Сахара или зад Полярният кръг

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 17. 17 Профил на otmnogoum
  otmnogoum
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Как без резултат? Продължаваща емиграция на млади кадърни хора точно заради такива "закони", "преговори" и т.н. безумия. Наглост, наглост. залива.

 18. 18 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 624 Любопитно

  "Преговорите по Закона за горите - все още без резултат"

  Не знам как никой не се възмущава от това, че подобни преговори са противоконституционни и незаконни. И разбира се те не ангажират абсолютно никой.

 19. 19 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Временно" ? В Абсурдистан "временните" неща са най-трайни. Примерно "Прехода".

  В динамичния днешен свят нещо, което трае 30 години, хич не е временно - това е едно поколение време, това са 7-8 мандата.

  Всяка власт ще си прави далаверките, ще прибира пушветите, а на плебса ще казва "Няма страшно, това е временно, ако има проблем - следващите ще го оправят".

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 20. 20 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#16:"spas27"] Само не знам защо сме се пръкнали на толкова хубаво място, трябваше да сме някъде в Сахара или зад Полярният кръг [/quote]

  Щото в Сахара се намира нефт и газ, а зад полярния кръг е гъмжило от риба... Все неща, които щяха да ни направят живота лесен... Затова- тук! С Тиквата и Дянков да си плащаме греховете!

 21. 21 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "По думите му, сегашните такси са твърде високи за инвеститорите, поради което в последните 8 години не са били изключвани терени от фонда."

  Нали иска да се сравняваме с Австрияи Швейцария?

  Да кажат тогава там колко струва подобна процедура, и да видим дали защото е по-евтино там има инвеститори, а тук - не.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 22. 22 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "След срещата шефът на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева обяви, че депутатите на ГЕРБ подкрепят президентското вето върху закона и той ще бъде върнат за първо четене в комисия."

  Да видим какво ще направи и т.нар. "опозиция".

  Дали пак ще си измият ръцете изпарявайки се от залата при гласуването, а после ще се опитват да си приписват заслуги, или най-после ще покажат къде стоят по въпроса с подаряването на гори срещу стотинки - с мутрите, или с гражданите.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 23. 23 Профил на Mariyana K
  Mariyana K
  Рейтинг: 367 Гневно

  http://vbox7.com/play:f58bb1cec9

  Това гледахте ли го? Божее, каква подигравка със журналистиката! Тази жена е наета от "най-голямата частна телевизия" ?!?!?!

 24. 24 Профил на naonit
  naonit
  Рейтинг: 418 Неутрално

  опазването на природата трябва да е приоритет в закона , тъй като живота на всички зависи от това. гората трябва да се изсползва рационално не може да се сече пвече от прираста тъй като така тя ще изсчезне а с нея въздха и водата. на второ место на хорат трябва да им се даде възможност да рзвиват туризма в съответните горски райони тъй като там друго устойчиво не може да се прави и държавата е необходимо да помага. самия туризам също може да спомогне за опзване на пиродата отколкото развитието на различни видове промишленост в планинските райони.

  никога да не се забравя , че комунизъм е равно на фашизъм .
 25. 25 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#18] от "цаки":

  То има ли нещо законно направено от ГЕРБ раздават се пари на калпак ,дават се дарения откраднати от бюджета ,опукат се всички пари на държавата и се вземат заеми за опукване . някакви си посредници ги гушат с пачки да не протестират. А в същото време гербаджииите си правят пачки от мизерията на народа . С кого преговаряте какъв е той че преговаря по въпроси които няма легитимност .Къде е конституцията или вече сме царство Боково .

 26. 26 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#3:"Distributed"]Цеко е фалирал и няма пари да извади земята за пистите от горския фонд. По-евтино му е да прокара закон. [/quote]

  Това може и да е така, но в линка, дето си го сложил не се казва и една дума за Цеко и фалита му.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 27. 27 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1118 Весело

  До коментар [#23] от "moonstone":

  Това е в стил Работническо Дело, не случайно Тато ни е толкова драг...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 28. 28 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1690 Весело

  "Преговорите по Закона за горите - все още без резултат"
  А как да има резултат като дори в мотивите за ветото се среща следния израз: "мерки за защита от вредното въздействие на реките "

  Nice, а?


 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#5] от "bokko":

  Моля ти се вържи си логически изречението до края.
  Че от гняв и пяна по устата, не се разбира какво казваш. Правописните грешки ще ти ги опростя. От гебер - толкова.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 31. 31 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Мутрата "не искал да бъде обвиняван в лобизъм" и заявил, че ще изслуша внимателно всички страни по проблема и накрая ще вземе решение по съвест. Според пачките.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 32. 32 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#13] от "Normalen":

  Да изкарваме пари за кой?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 33. 33 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  До коментар [#2] от "rapidfire":Всъщност се предлага временна промяна на предназначението на земята. Със съответната такса. Ако перефразираме Филип Цанов, това е като да си платиш наема на апартамента за 30 години накуп. А не да го купиш и после да го върнеш.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 34. 34 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 829 Весело

  [quote#29:"Pavlik Morozov"]ще го вкара в затвора заедно с Мършата и Ал Бънди. [/quote]-Дай боже.

 35. 35 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 675 Любопитно

  "...сдружение "Природата за хората и регионите""
  това пък сдружение от къде и кога се взе?

  Представителя им изглежда доста интересен:
  http://bgblacklist.blogspot.com/2009/09/blog-post_3344.html

 36. 36 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 521 Любопитно

  До коментар [#22] от "Pavlik Morozov":

  За коя опозиция говориш?! За ДПС и БСП при чието управление станаха най-големите поразии и престъпни заменки и сеч на горите ли?! И къде бяха тогава екозагриженяците които сега вдигат пушилка?! Нямаше ги щото се страхуваха от бухалките на мутрите тогава.

 37. 37
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 38. 38 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 575 Неутрално
 39. 39 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 942 Весело

  Цитат:"Новото предложение е да се допуска временно изключване на терени от горския фонд, заедно с отстъпеното право на строеж. В закона, който вече върнат от президента Росен Плевнелиев за ново обсъждане, бе записано, че правото на строеж ще се дава чрез търг за максимален срок от 30 години. "

  От тези две изречения става ясно против какво са в същност протестите. Те НЕ са против изсичане на ЧАСТ от ГОРАТА, а против ПЛАЩАНЕТО на ПО-МАЛКО ПАРИ от фирмите, които искат да строят лифтове, ски писти и други.
  Тоест протестите са за ПАРИ, а НЕ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ГОРАТА!

 40. 40 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 751 Неутрално

  "След срещата шефът на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева обяви, че депутатите на ГЕРБ подкрепят президентското вето върху закона и той ще бъде върнат за първо четене в комисия."

  Чакайте сега.... не са ли тези дупетати същите, които гласуваха закона? И не присъстваха ли дупетати от ГЕРБ на вчерашния митинг край Симитли, където се заклеймяваше ветото?

  Или и гербовите дупетати са като Бойчо... днес едно мнение, утре друго?

 41. 41 Профил на naonit
  naonit
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ГЕРБ като млада партия сериозно да се замисли за ремонтиране на съства си преди изборите.

  никога да не се забравя , че комунизъм е равно на фашизъм .
 42. 42 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Той за пореден път заяви, че "Витоша ски" няма да пусне лифтовете над София, преди да види исканите от нея законови промени обнародвани."

  Ами да му им се отнеме концесията! Това ако не е рекет, здраве му кажи.
  Били мислили за скиорите и сонубордистите .... Веревайте като си няматя друга работа

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 43. 43 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#26] от "jubal harshaw":

  Става дума, че не може на Витоша да се развива ски туризъм като в Банско и Алпите, защото никой няма да си купи ваучър - 1 седмица ски на Витоша.

  И колкото и писти да построи Витоша Ски пак няма да е печелившо.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 44. 44 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#36] от "redrock":


  [quote#36:"redrock"]И къде бяха тогава екозагриженяците които сега вдигат пушилка?! [/quote]

  Вие от Луната ли падате?

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 45. 45 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  До коментар [#42] от "Georgisim":

  За съжаление лифтовете са продадени на него.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 46. 46 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  "Филип Цанов от сдружение "Природата за хората и регионите" коментира, че тази "частична приватизация" би била като покупката на апартамент, който след 30 години трябва да върнеш."

  Тоя олигархичен слуга говори глупости, разчитайки че хората са невежи. Концесията е нормален начин за ползване на блага и ресурси, които са обществени.
  Защо "Минстрой холдинг" и ОЦК експлоатират мините, без да се оплакват, че са ги взели на концесия? Ами "Марица Изток 1, 2 и 3"? Ами ТЕЦ "Бобовдол"? А фирмите, които държат плажовете? А "Ботев Пловдив" как иска да вземе стадиона на концесия за 25 години?
  Примери за концесии колкото искаш. Но Цековци освен алчни са и нагли, затова лъжат като цигани.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 47. 47 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  А Бойко след като толкова много държи да не го обвиняват в лобизъм, да се заеме и да приложи закона спрямо Юлен в Банско. Тогава и след евентуалния консенсу, хората ще му повярват, че не е лобист.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 48. 48 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#45] от "Gopeто":

  Хм, мислих че са на концесия ... както и би трябвало да бъде!

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 49. 49 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#43] от "Distributed":

  Аха, а аз разбрах, че в линка има нещо ново, дето не го знаем.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 50. 50 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  С пускането ня ратраците само ще покажат простотията си. Нещо като мотористите полицай, които безсилно в изблик на яд и недоумение форсираха мотороите си срещу млади момичета.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 51. 51 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#36] от "redrock":

  Хайде бе, нямаше ги? Тоя протест сигурно е първия протест на хора, загрижени за горите?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 52. 52 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#2] от "rapidfire":

  Не са се разбрали какво става след като минат 30-те години. По старият текст, не става ясно. Сега по новият собствеността се връща на държавата. Петров не е въодушевен. Тоест идеята му е била да извърши нарушение дори по старият текст.

 53. 53 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 942 Весело

  [quote#47:"Gopeто"]А Бойко след като толкова много държи да не го обвиняват в лобизъм, да се заеме и да приложи закона спрямо Юлен в Банско. [/quote]Ако вие държите на това то моля прочетете за да ви стане ясна ЦЯЛАТА ситуация с Юлен:
  http://www3.moew.government.bg/?show=news&nid=334
  Цитат:"- Миналата седмица стана ясно, че след проверка е установено, че концесионерът на ски зона Банско - „Юлен", неправомерно е превишил площта, заложена в концесионния договор. За вариантите за решаване на казуса разговаряме с Нона Караджова, министър на околната среда и водите.
  Защо се спряхте на варианта промяна в закона и концесионния договор за ски зона Банско, вместо да развалите директно концесията на „Юлен"?

  - Нека тръгнем отначало. Концесионният договор е подписан през 2001 г. въз основа на одобрен териториално-устройствен план на зоната. През 2005 г. този устройствен план е изменен. И всеки конкретен проект в ски зоната е бил одобряван от министерството, след което е получавал строително разрешение. Никой обаче не е следил дали концесионерът спазва площта, определена в договора. А договорът е направен така, че концесионното възнаграждение, плащано на държавата, не се определя според площта. Екоминистерството е контролен орган по тази концесия, но не го е правило. В края на 2009 г. получихме сигнали от неправителствени организации, че е надхвърлен разрешеният размер на зоната. И разпоредихме измерване. Когато получихме резултатите, поръчахме и второ, контролно, за да сме максимално прецизни. След като измерванията показаха, че фирмата си е надвишила площта, имаме три варианта. Първо - да развалим концесията, което, оказва се, не е лесно предвид така направения договор, а и считам, че е краен вариант. Можем да искаме премахване на тази част от съоръженията, които са извън площта по договора, но оказа се, че те са строени с необходимите разрешителни. Можем и да променим договора, като същевременно търсим всички възможни санкции за „Юлен" и повишаване на концесионното възнаграждение за държавата.

  - „Юлен" твърдят, че измерването, което сте направили, не е коректно.

  - Те също имат право да възложат техни измервания, ние сме контролен орган и вярваме на нашите, а те бяха две. Възможно е споровете отново да дойдат оттам - заради този договор. Той е с доста неясен предмет и с едно концесионно възнаграждение, което не подобава на ползването на такъв ресурс на страната. И още нещо - с поправките в Закона за концесиите през 2006 г. на практика се отнема всякаква възможност за промяна на договорите - включително в тази част, свързана с възнагражденията. Какво се получава на практика - двойната коалиция си сключва един договор през 2001 г. (правителството на НДСВ и ДПС - договорът е сключен от министър Долорес Арсенова - бел. авт.) и през 2006 г. тройната коалиция го бетонира с тези промени, така че нищо, заложено в договорите, да не може да се променя 30 години. Мисля, че няма никаква логика в подобно предложение, защото за 20 или 30 години, за колкото са концесионните договори, могат да се случат много промени от всякакво естество, светът е динамичен. И в случая например ние искаме да увеличим това възнаграждение, но не можем да го направим.

  - Искате обаче да им увеличите и площта.

  - Отново казвам, площта им е законна. Имаме този парадокс: имаме влезли в сила разрешения за строеж и териториално-устройствени планове. От друга страна, те не отговарят на фиксираната площ в концесионния договор. Какво можем да направим в момента? Или да оставим договора какъвто е. Юристите знаят, че ако има законно разрешение за строеж, минало през всички процедури, и ти решиш юридически и физически да премахнеш строежа, ще има съдебни дела от придобилия правата. Тъй като концесионерът отгоре на всичко си изпълнява двете основни задължения - заплащане на концесионните възнаграждения и изпълнение на инвестиционната програма, естествено е той да ни съди. Ще минем в едни дългогодишни дела и това, което зная от колегите юристи, е, че е голяма вероятността държавата да бъде осъдена.

 54. 54 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#35] от "tramp":

  Както казва неговият председател, който има общ бизнес с Цеко Минев, това е сдружение на "инвеститор в ски, скиори и Вежди Рашидов". Инвеститора го знаем. Само скиорите са тайна
  Това е организацията на Цеко дето симулира обществена поддръжка. Дори не го крият.

 55. 55 Профил на k
  k
  Рейтинг: 959 Неутрално

  До коментар [#6] от "spas27":


  [quote#6:"spas27"]че те не са хора, а едно от липсващите звена в еволюцият[/quote]


  Считам, че прекалявате!

  Същото се отнася ли се за хората от Троян, Габрово, Тетевен, Шипково, Враца, Дряново и т.н.? Ако човек се загледа в картата може би ще открие поне 50 градчета, които биха се възползвали от тези оспорвани промени! Бихте ли казали горното на жителите им!

  Въпрос към коментиращите:

  Ако поне 2-3 общини от гореизброените се възползват от промените и наистина направят писти и влекове или пък подобрят СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ /Лозана край Габрово/, дали позла от това ще има "злодея" Цеко Минев? Дали хората от северна България ще пътуват до Банско или ще отидат до склоновете на Стара планина?

 56. 56 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#52:"Делян Делчев"]Сега по новият собствеността се връща на държавата. [/quote]

  Това задължително или са оставени вратички за измъкване?
  И ако гората във въпросния терен вече е изсечена, то тогава ще бъде ли повторно залесена от държавата?
  Ако това след 30 години бъде възможно, разбира се.
  Освен това няма да е лошо да се изиска определена поддръжка на терените превърнати в писти и влекове от концесионерите - засаждане на тревни видове, които да не позволяват ерозия на почвата.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 57. 57 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#33] от "Gopeто":

  Ами правилно. Те да не са решили да стават латифундисти?
  Ще плащат и ушите им ще плющят.
  Ненаядоха се.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 58. 58 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#53] от "BlueWater":

  Отговорът на това е много прост. Променя се НПК така че при нарушение на концесионен договор да има постоянна глоба, докато нарушението не се отстрани, а при систематично нарушение се отнема концесията. Тогава концесионерът няма да има основание за съдебни дела, тъй като технически той нарушава концесионният договор, нищо че има други разрешителни за строежи. Те може да се водят законни, но нарушението на концесионният договор ще дава основание за наказание, нищо че такова не е предвидено в самият договор.
  Правилният въпрос е не дали има начин да бъдат наказани. А защо не се опитват да ги накажат?

 59. 59 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 942 Весело

  [quote#56:"rapidfire"]Освен това няма да е лошо да се изиска определена поддръжка на терените превърнати в писти и влекове от концесионерите - засаждане на тревни видове, които да не позволяват ерозия на почвата.[/quote]Цитат:"Пистите и лифтовете на Банско с нищо не заплашват световното природно наследство. Ски съоръженията нямат негативен ефект и не са заплаха за изключителната стойност на Национален парк „Пирин”. Това сочи докладът на ЮНЕСКО и Международния съюз за консервация на природата." http://www.vsekiden.com/118647/yunesko-haresa-pistite-i-liftovete-na-bansko/

 60. 60 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 938 Любопитно

  Борисофф в петък, от една страна обясняваше, че водят добър диалог с протестиращите, а от друга страна организираше "контрапротести" на Цековите служители от Банско и Разлог
  Стар интригантски, милиционерски номер

 61. 61 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#36] от "redrock":

  Аз затова им казвам 'така наречената "опозиция" ' - защото уж са опозиция, но те създадоха механизмите за заменки и далавери, от които ГЕРБ днес се възползва, и с измъкването си от залата по време на гласуването дадоха мълчаливо съгласие за това безобразие, надявайки се че ГЕРБ ще понесе вината, а те ще се ползват от корупционните блага следващия мандат.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 62. 62 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#36:"redrock"]Нямаше ги щото се страхуваха от бухалките на мутрите тогава.
  [/quote]

  Така е - когато Рапона беше главсек на МВР и всяка седмица имаше показен разстрел хората знаеха, че мутрите са всесилни, че имат закрила на най-високо ниво, и че един обикновен протест може да завърши с погром.

  Това повод за гордост ли е за герберасите?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 63. 63 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#36] от "redrock":

  Ти ще си поредният поне 10-ти идиот на който ще му го кажа, а ти вземи да се научиш да четеш, отвори архивите на медиите и виж:
  Хората протестираха против опитите за промяна на статута на национален парк витоша по времето на костов, протестираха по повод опитите за промяна на статута на национален парк странджа, и иракли по времето на ндсв, протестираха против заменките на хори и земи по времето на бсп, протестираха против закона за заменките, шистовият газ и законът за горите по времето на герб. Не можеш да кажеш че ги е нямало, освен ако не си бил сляп. Те са винаги били тук, и винаги са имали едно и също мнение. Само партиите са имали различно мнение в зависимост от това дали са били в опозиция или на власт. Нормално е опозицията да се опитва да се включва в такива мероприятия, но това не значи че тя ги организира. Герб бяха против заменките на БСП като бяха в опозиция, а като дойдоха на власт един от първите им законови опити беше да опитат да ги разрешат. Така че тотално не си прав. Хората са били винаги тук и винаги са протестирали за едно и също нещо.

 64. 64 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 942 Весело

  [quote#58:"Делян Делчев"]Променя се НПК така че при нарушение на концесионен договор да има постоянна глоба, докато нарушението не се отстрани, а при систематично нарушение се отнема концесията. [/quote]И как ще направите така, че тази промяна да действа с ОБРАТНА СИЛА за ВЕЧЕ СКЛЮЧЕНИ ДОГОВОРИ. Другата страна веднага ще ви осъди в Страсбург, че не можете да променяте едностранно договор със задна дата.

 65. 65 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#39] от "BlueWater":

  Изпускаш тотално за какво става дума. Когато няма изключване от горският фонд, може да се застрои цялата гора. Въпреки че се минава ОВОС, той се минава по документи, и тъй като на документи всичко наоколо ще е гора, няма основание за контрол и отказ. Технически ако няма изключване от горският фонд, няма значение каква е таксата (ако ще да е 0), реално няма ОВОС и контрол. Цялата борба е държавата да си остави правото за контрол. Отделно се опитва да се избегне разрешение единствено въз основата на подробният устройствен план, тъй като той се прави от общините, и всеки малък корумпиран кмет може да направи разрешение, без да има цялостен контрол.

 66. 66 Профил на Ал Тиквоне
  Ал Тиквоне
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Боко понякога се държи много мъжки и е пич . Но само понякога.

  През останалото време разни "елементи"от неговата партия го теглят надолу.
  Ако Бойко иска втори мандат, да вземе и да разкара поне половината калинки , цецки , дянковци, рашидОвци и др. подобни и да си намери кадърни , свестни и образовани млади и родолюбиви хора.


  ПРОСТ БОЙКО - СЛАБА ДЪРЖАВА !
 67. 67 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "По думите му, в протеста на жълтите павета щели да се включат и ратраци (снегоутъпкващи машини)."

  Само да попитам, те на чии разноски ще бъдат докарани до паветата?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 68. 68 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 942 Весело

  [quote#65:"Делян Делчев"]Въпреки че се минава ОВОС, той се минава по документи, и тъй като на документи всичко наоколо ще е гора, няма основание за контрол и отказ. [/quote]Това не е вярно! В закона е расписано какво може да се строи и това ПОДЛЕЖИ на контрол, дали се изпълнява. Освен това концесията след публичен търг ще е за точно определен вид съоръжение.

 69. 69 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#56] от "rapidfire":

  Не мога да отговоря, защото за съжаление не знам подробности. Но земя върната на горският фонд подлежи технически на залесяване. За чия сметка не знам обаче. Технически няма ограничение държавата отново да го преотдаде на концесия (след търг, както е изискването на закона), но реално тази промяна не позволява лесната продажба от концесионера, ако той иска да напусне ще трябва да я върне на държавата. Мисля че за hit & run концесионери, това е много тежко, защото не могат да препродават с печалба. Изглежда това притеснява много Витоша ски.

 70. 70 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 942 Весело

  [quote#67:"rapidfire"]Само да попитам, те на чии разноски ще бъдат докарани до паветата?[/quote]На Ваши. Отивайте да плащате.

 71. 71 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#68] от "BlueWater":

  Не, за определена група съоръжения. А контролът къде точно е записан в закона, и какво следва при неговото нарушение? Защото точно това е най-големият проблем на този закон. Той не прави нищо за да подобри контрола. Измества го в общини, премахва една контролна процедура, друга превръща във фиктивна, не изисква обезпечително залесяване, и няма нищо предвидено в случаите на нарушения. Така виж казуса Юлен. Може да си има нарушения, но какво от това. Тук се третират само започвателните процедури.

 72. 72 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Весело

  До коментар [#67] от "rapidfire":

  Може и машини за сняг да докарат.
  Егати екзотиката ще бъде да излезем със ските

 73. 73 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#67] от "rapidfire":

  На разноските на загрижени граждани, които от своите пари ще го платят в името на общественият интерес според загриженият гражданин Цеко
  А тия еколози дето протестират да вземат да кажат кой им плати парите за билетчето от градският транспорт, а?

 74. 74 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 942 Неутрално

  [quote#69:"Делян Делчев"]Но земя върната на горският фонд подлежи технически на залесяване. За чия сметка не знам обаче. [/quote]За сметка на собственика (държавата), ако не е договорено друго. За ваше сведение сега залесяването на един декар струва около 950 лв.

 75. 75 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#67] от "rapidfire":

  Нека дойдат колкото се може повече хора! На колела, каруци, автобуси, АТВ-та и снегорини!

  Хем мутрите ще се охарчат за транспорт и надници, хем много от хората, лъгани и предишни пъти да свалят гащите с надежда, че ще има "инвестиции" ще имат шанс да запитат:

  Къде са инвестициите дето ни обещахте миналия път? Какво гарантира че пак няма да ни излъжете?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 76. 76 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Не е допустимо шайка нелегитимни псевдоеколози от Коалиция "За да остане природа в България", да извиват ръцете на държавата с незаконни протести и запушване на кръстовища. Така се създава много лош прецедент за демократичния модел на управление на държавата.
  Това, което правеше Цеко Минев, бе да извива ръцете на държавата наистина, но новия закон не е направен да обслужва него, просто на вас ви е по-удобно да ви го представят така, за да агресирате.
  Ето как се правеше далаверата досега:
  Кандидатства се за концесия за изграждане на ски-писта (примерно).
  Земята все още е държавна. За да се построи ски-писта, се променя предназначението на земята. След промяна на предназначението и при евентуално желание от страна на инвеститора, държавата е длъжна да му продаде земята.
  Така недобросъвестни инвеститори приватизират държавна земя!!!
  Ето ги и членовете от закона (съществуващ за момента):
  Чл. 73. (1) Промяна на предназначението на поземлени имоти в горски територии се допуска за:
  ...
  7. изграждане на ски писти.
  Чл. 33. (1) Държавата може да продава горски територии - частна държавна собственост:
  ...
  2. когато с влязъл в сила общ устройствен план е предвидена промяна на предназначението на горската територия за създаване на нови или разширяване строителните граници на съществуващи урбанизирани територии.
  --------------------
  По тоя начин доста държавна земя е преминала съвсем законно в частни ръце, и върху която може да се строи каквото си поиска новият собственик - хотелчета например.
  Но тогава вие не запушвахте Орлов мост, без да осъзнавате, че очевидно новият закон пречи много сериозно на държавните и обществените интереси!!!
  Новият закон прекратява възможността за промяна предназначението на земята, с което се спира и възможността за придобиване на държавна земя, вместо това тя се отдава на концесия и то само за ски-писта или лифт, като след 30 години се връща на държавата.
  На вас само трябва да ви кажат "гората се изсича" и скачате...
  Съжалявам ви.
  Свестни хора сте, но е хубаво човек да мисли, преди да протестира на сляпо, когато партията го прати на "фронта"!!!
  Защо не скачаха софиянци против поголовното изсичане на горите с редовни разрешителни, подписани и подпечатани от горската мафия???
  Нали сте екологично настроени и се грижите за природата, вървете в Родопите, в Стара планина да видите каква поголовна сеч на горите тече?!
  Защо ви няма, а лесно е да се подскача на Орлов мост, че им спрели лифта до Витоша. Да бяхте излезнали всички поне по едно дърво да засадите докато се борите с властта, сигурен съм, че и Бойко щеше да дойде да ви помогне.
  В нашата страна всичко е фалшиво и дори борбата с фалшивите закони е фалшива! Питам се, защо никой не скачаше, когато Доган сечеше горите и заменяше хиляди декари по морето и курортите? Ами Симеон?...

 77. 77 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Весело

  Когато дойде Цековия протест, който ще е под протекцията на Цецо, ние ще се влеем в него, и ще го превземем

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 78. 78 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#73] от "Делян Делчев":

  Да бе, не ги е срам...

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 79. 79 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#64] от "BlueWater":

  Законът не действа с обратна сила, но действа за бъдеще време. Заварените положения могат да получат единствено гратисен период за да станат изрядни. Това не е изключение, има и други такива закони в БГ, и е напълно допустимо. Няма да го карат да плаща глоба от 2001-ва година до сега, а само от приемането на закона + гратисният период, за в бъдеще. И отново да се върнем на въпроса, защо не го направят?

 80. 80 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#76] от "Минувач":

  Пич, това не са шайка нелегитимни еколози а са ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!
  ТЕ са държавата!
  Или според тебе имат право само да сгрибат, да плащат данъци и пукат без да създават много харчлък на олигархията?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 81. 81 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#77] от "Pavlik Morozov":

  Той там на жълтите павета има офис Млади банкерки от фронт офиса ще отидат да раздават и те цветя на Цецко, който ще дойде да ги охранява лично

 82. 82 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  [quote#17:"otmnogoum"]Продължаваща емиграция на млади кадърни хора точно заради такива "закони", "преговори" и т.н. безумия. Наглост, наглост. залива. [/quote]

  Аз пък си мислех, че емиграцията е заради ниските доходи и липсата на работа, пък то заради какво било!

  Заради нарушената еколгия и нехуманното отношение към кучетата!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 83. 83 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#74] от "BlueWater":

  Няма лошо, за чиято и сметка да е, важното е да има процедура.

 84. 84 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  [quote#80:"rapidfire"]Пич, това не са шайка нелегитимни еколози а са ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!
  ТЕ са държавата! [/quote]

  Тези същите ли са дето се грижат повече за кучетата отколкото за хората или са някакви други?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 85. 85 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#84] от "tribiri":

  И така да е, оказва се че са доста много. Какво значение има това?

 86. 86 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  След като изрично му е казано, че Велев не иска да бъде заснет от камера на БТВ, Филчев го е ругал и яростно провокирал. Освен всичко друго няма обяснение защо „лумпенът”, както навсякъде беше определен Чавдар Велев, е с извадено рамо, а уж само той е раздавал шамари и удари.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 87. 87 Профил на k
  k
  Рейтинг: 959 Неутрално

  До коментар [#76] от "Минувач":

  Поздрваления за коментар Ви!

  Бих добавил и масовото заменяне на земи срещу гори с цел укропняване на площите. Нещо повече - хората които са правили такива заменки, и са вложили финасов ресурс това да стане възможно, сега са прецакани. Според мен точно на това се дължи истерията на Икономедия по темата!

  Съветвам коментиращите да се поинтересуват за проекта "Супер перилик"!

 88. 88 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#85] от "Делян Делчев":

  Интересно след като не ги е грижа за хората, за поминъка им, за работните места и за икономиката на страната, дали някои от тях не се оплакват и от ниските заплати.

  Дали същите коментатори дето са против шистовия газ не се жалват от високите цени на газа, бензина, тока и т.н.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 89. 89 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1638 Неутрално

  [quote#80:"rapidfire"]
  това не са шайка нелегитимни еколози а са ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!
  ТЕ са държавата!
  Или според тебе имат право само да сгрибат, да плащат данъци и пукат без да създават много харчлък на олигархията? [/quote]

  Като се съди по това за което системно протестират, не че не могат да си мечтаят за държава в която само ще се гледат кучета и ще растат дървета, нямам нищо против протеста им, но логично са си заслужили нещата за които пишеш, след като за тях нямат никакви претенции.

 90. 90 Профил на mofo
  mofo
  Рейтинг: 213 Неутрално

  ми като мин. председателя е от тази групировка какво очаквате, все пак трябва да се отплати на спонсорите. интересно че тази снимка/най отдолу / почти нилъде не се показва от псевдмедиите и журналистите

  http://bivol.bg/tzv-tzv-slanchev-briag.html

 91. 91 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#55] от "k":

  ти дори не знаеш името на местността край Габрово... вземи се скрий...

 92. 92 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  [quote#23:"moonstone"]Тази жена е наета от "най-голямата частна телевизия[/quote]

  Виж и челцето.
  Освен това, милиционерската линия тук е прекалено ясна

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 93. 93 Профил на k
  k
  Рейтинг: 959 Неутрално

  До коментар [#91] от "buran":


  [quote#91:"buran"]и дори не знаеш името на местността [/quote]

  Страхотен довод - спечелихте ме за каузата!

 94. 94 Профил на haralampi
  haralampi
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Интересно ми този "протест" на Е79 в подкрепа на точно кои поправки е и как те биха спомогнали Банско и Разлог.

  Сдружение "Природата за хората и регионите" пък прилича на сдружение "Цели агънца за сити вълци".

  Този евтин театър само ни амбицира да продължим с протестите.

  "Покупките от Лафка вредят на вас и другите около вас, тъй като ви отнемат свободата да бъдете информирани от независими медии."
 95. 95 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1638 Любопитно

  До коментар [#23] от "moonstone":

  Дияна Найденова е сериозно болна. Човека и обяснява всичко съвсем добронамерено, а тя го напада.

 96. 96 Профил на mozemedelie
  mozemedelie
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Не мога да разбера, накъде ни отива държавата-по форумите благодарим на президентшата за наложеното вето, по тв благодарят на ББ, че имал воля ..., да стягаме багажа, щом всичко се приема като подаяние, а не като гражданска позиция

 97. 97 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Весело

  Ей ония от цецови митинг от банско ако знаят каква вода пият поради химикалите на ски пистите ще се самоубият ама нали слугуват на ГЕРБ нека се тровят

 98. 98 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Едва ли ще се стигне до компромис.

  България е древна и заслужава много повече!
 99. 99 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Не зная какво имате против австрийските ски писти. Щом не искаме (не позволяваме или е скъпо) да се карат ски у нас, ще се пързаляме на друго място.

  ATX
 100. 100 Профил на Normalen
  Normalen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#32] от "rapidfire":
  Е как за кой за себе си, да изкарваш, няма да ги изкаваш за мен. Всеки трябва сам да си направи живота, които иска да живе, да се бори за своя си живот, да търси възможности и да успява. Успеха започва с цености и правилна философия, не непремено с капитал, иначе целия живот може да мине в едно лутане или все да чакаме в БГ някой, да ни направи живота или да оправи нещата. Успеха е избора, не даденост.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK