Прокуратурата в Пазарджик повдигна обвинение срещу 13 души за проповядване на ислямизъм

Прокуратурата в Пазарджик повдигна обвинение срещу 13 души за проповядване на ислямизъм


Окръжна прокуратура – Пазарджик, е внесла днес обвинителен акт срещу 13 души за проповядване на идеологията на салафитското направление на исляма и налагане на шериатската държава, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата, цитирани от агенция "Фокус". Повдигнати са обвинения за ръководене и членуване в нерегистрираната по законоустановения ред в Република България организация "Ал Уакф ал ислями" - клон на едноименната саудитска фондация, действала на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.


В съобщението на прокуратурата се казва, че обвиненията са по чл.108 ал.1 от Наказателния кодекс за проповядване на антидемократична идеология, изразяваща се в противопоставяне на принципите за демокрация, разделение на властите, либерализъм, държавност и върховенство на закона, основни човешки права като равенство на мъжете и жените и религиозна свобода чрез проповядване идеологията на салафитското направление на исляма и налагане на шериатската държава.


Обвинения има и по чл.109 за ръководене и членуване в нерегистрирана религиозна организация, която проповядва антидемократична идеология. Част от обвиняемите ще бъдат съдени и по член чл.164 за проповядване на омраза на религиозна основа.
В обвинителния акт се посочва, че обвиняемите са изградили своя стройна система от възгледи, почиваща на елементи от салафизма, която представяли в България в радикален вариант в периода от март 2008 до 6 октомври 2010 г.


Единият от обвиняемите - Ахмед Ахмед, е осъждан по сходни обвинение, за които му е било наложено наказание от 3 години "лишаване от свобода, отложено за изпитателен срок от 5 години и обществено порицание".


На всички обвиняеми е определена мярка за неотклонение "подписка".

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Само така!!!
  И нека присъдите бъдат дълги и ефективни!

 2. 2 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 4178 Неутрално

  Брей-да не стане да осъмнем с един ден с цигани-талибани?!Ама циганин-самоубиец -не ми се вярва...

 3. 3 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 683 Любопитно

  Не ви ли се струва, че забраната за проповядване на недемократична идеология не е демократично?

 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2899 Неутрално

  До коментар [#3] от "pi314_":

  Не ни се струва!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 769 Неутрално

  "обвиняемите са изградили своя стройна система от възгледи," -Дневник.???
  Тия направо философи от най-високо ниво ще да са . И какво означава представавлявали тая идеология от март 2008 до октомври 2010.От октомври 2010 досега не са я представлявали тая "стройна " система или сега е моментът да се пошуми? А нещо да се направи по въпроса с ислямистките секти в България,дето са забранени и в Турция?

 6. 6 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#3] от "pi314_":

  А на тебе не ти ли се струва, че всичко си има граници, включително и демокрацията, особено когато става въпрос за идеологии, които работят срещу нея?

 7. 7 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  На всички обвиняеми е определена мярка за неотклонение "Подписка".
  А защо не задържане под стража? Че те изобщо не признават друго държавно устройство освен шериат, значи не признават и решенията на съда в България!
  Да не би пък всички те да са болни от исхемична болест на сърцето?

  Cogito ergo sum
 8. 8 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 821 Неутрално

  А онези брадатите с черните рокли дето в медиите подстрекаваха към насилие, ще бъдат ли разследвани?

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 9. 9 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Предлагам също, преди да бъдат отведени в следствения арест, да бодат облечени женски дрехи и пуснати да минат като част от гей-парада. Събитието да бъде заснето, а снимките им изпратени на семействата им.
  Да живее многообразието!

  Cogito ergo sum
 10. 10 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Гневно

  "Окръжна прокуратура – Пазарджик, е внесла днес обвинителен акт срещу 13 души за проповядване на идеологията на салафитското направление на исляма и налагане на шериатската държава..."Шериатска държава, а?! И после- българите били нетолерантни, а?! ......................................../ сещате се точките какво означават/. Никаква подписка - задържане 72 часа!!!! Може да ни управляват всякакви субекти, но точно ислямисти нямат място в България! Ако не са бг. граждани- екстрадиция от там, от където са дошли!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 11. 11 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 627 Любопитно

  Ами може да бъдат наказани и според шариата. Тъкмо нагледно да видят потенциалните им последователи как изглеждат нещата напрактика. Бой с камъни ми изглежда добър вариант.

 12. 12 Профил на КОНПИ
  КОНПИ
  Рейтинг: 838 Неутрално


  Тия са от приятелите на Янко Смит, дето воюват срещу Асад...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 13. 13 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#3:"pi314_"]Не ви ли се струва, че забраната за проповядване на недемократична идеология не е демократично?[/quote]НЕ! КОГАТО Е НАСОЧЕНО СРЕЩУ УСТОИТЕ НА ДЪРЖАВАТА И ЦЕЛИ НАЛАГАНЕТО НА КОРЕННО РАЗЛИЧЕН ПРАВОВ РЕД - КАТО ШЕРИАТСКА ДЪРЖАВА- И ПРЕМАХВАНЕ НА СВЕТСКАТА ДЪРЖАВА, ЗАСЛУЖАВАТ най- тежкото наказание!ДЕМИКРАЦИЯ НЕ ЗНАЧИ ДА СИ ДАДЕШ ЗАДНИКА И ПОСЛЕ ДА РЕВЕШ - АМА ЗАЩО ТАКА- АЗ СЪМ ТОЛЕРАНТЕН, А ТИ НЕ СИ! Щом пиша и цинизми, значи,разбирате колко крайно негативно е отношението ми!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  Мдам...
  Наближават избори и почват да подготвят почвата за "спонтанната" поява на "националноотговорните" от есента нататък.
  Отдалеко, че да е леко ...
  Сега "повдигат обвинения", ще го повлачат процедурно, "законосъобразно" и ... наесен с песен ...
  Да видим на мат'ряла доколко му е увряла главата ....

 15. 15 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 690 Неутрално

  охо 13 бъдещи терористи са хвана ли браво.Сега им дайте до животни присъди или най-добре депортация в африка.И никога повече да не стъпят тука.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 16. 16 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Фондация „Ал Уакф Ал Ислами” е учредена в гр. Айндховен, Холандия, и се финансира предимно от салафитски кръгове в Саудитска Арабия....Холандският клон на фондацията е затворен, след като става ясно, че шестима от атентаторите от 11 септември са посетили семинар, организиран от „Ал Уакф ал Ислами”. Фондацията е сред няколкото организации, срещу които има заведени дела от семейства на жертви на атентатите от 9/11 2001 година. Според доклад на холандското разузнаване за дейността на фондацията в Айндховен „Ал Уакф ал Ислами” говори за джихад.
  http://www.focus-news.net/?id=n1666109
  http://www.focus-news.net/?id=n1666085

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 17. 17 Профил на HerrNY
  HerrNY
  Рейтинг: 571 Любопитно

  "обвиненията са по чл.108 ал.1 от Наказателния кодекс за проповядване на антидемократична идеология, изразяваща се в противопоставяне на принципите за демокрация, разделение на властите, либерализъм, държавност и върховенство на закона, основни човешки права..."

  Май прокуратурата и на ЦвЦв и Бонго същото обвинение трябва да повдигне. И те проповядват идеология, изразяваща се в противопоставяне на принципите за разделение на властите и т.н.

 18. 18 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2069 Любопитно

  "...стройна система от възгледи..." - само това и остава, да си разиграват системи и комбинации, а БГ да ИМ отлагат ПРИСЪДИТЕ, с криво разбрани хуманни съображение. Хелзинкските веднага да приведат още по-хуманни такива.

  Коментиране на анализираното, вече...
 19. 19 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Струва ми се малко тоталитарно да ги съдят за "проповядване". В България има свобода на религията, така че би трябвало да са свободни да проповядват каквото си искат.

  Друго би било, ако ги съдеха за тероризъм, или някакви конкретни действия срещу "... принципите за демокрация, разделение на властите, либерализъм, държавност и върховенство на закона, основни човешки права като равенство на мъжете и жените и религиозна свобода..."

  Ето, обвинението за насаждане на етническа/религиозна омраза е напълно основателно, но проповядване??

  Струва ми се че ако ставаше дума за нещо конкретно, щяха да ги съдят за заговор срещу държавата, но проповядване??

  И все пак щом го има в закона ...

 20. 20 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#19:"ventsy"]Струва ми се малко тоталитарно да ги съдят за "проповядване". [/quote]
  В началото винаги е проповядването...словото.
  Без проповед няма тероризъм.

 21. 21 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#19:"ventsy"]Ето, обвинението за насаждане на етническа/религиозна омраза е напълно основателно, но проповядване?? [/quote]Наказателен кодекс на Р. България изм. и доп., бр. 33 от 26.04.2011 г., в сила от 27.05.2011 г
  Чл. 108. (Доп. - ДВ, бр. 41 от 1985 г., изм., бр. 99 от 1989 г., бр. 10 от 1993 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 22. 22 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  НК
  Чл. 109. (1) (Изм. - ДВ, бр. 99 от 1989 г., бр. 92 от 2002 г., бр. 75 от 2006 г.) Който образува или ръководи организация или група, която си поставя за цел да извършва престъпления по тази глава, се наказва с лишаване от свобода до дванадесет години, но не повече от наказанието, предвидено за съответното престъпление.
  http://www.focus-news.net/?id=n1666085
  Окръжната прокуратура – Пазарджик е внесла обвинителен акт в Окръжен съд - гр. Пазарджик срещу:
  1. Саид Мехмед Мутлу
  за престъпления по:
  - чл. 108 ал.1 пр. второ от НК.
  - чл. 109 ал.1 пр. второ във вр. чл. 108 ал.1 пр. второ от НК
  - чл. 164 ал.1 пр.1 от НК .

  2.Абдуллах Мустафа Салих
  за престъпления по:
  -чл. 108 ал.1 пр. второ от НК.
  -чл. 109 ал.2 пр. първо във вр. чл. 108 ал.1 пр. второ от НК.
  -чл. 164 ал.1 пр.1 от НК.

  3. Ахмед Ахмед
  за престъпления по:
  -чл. 108 ал.1 пр. второ от НК.
  -чл. 109 ал.2 пр. първо във вр. чл. 108 ал.1 пр. второ от НК.
  -чл. 164 ал.1 пр.1 от НК .

  4. Неджми Дъбов
  за престъпление по:
  - чл. 109 ал.2 пр. първо във вр. чл. 108 ал.1 пр. второ от НК.

  5. Хайри Шерифов
  за престъпление по:
  - чл. 109 ал.2 пр. първо във вр. чл. 108 ал.1 пр. второ от НК

  6. Байрам Ушев
  за престъпление по:
  - чл. 109 ал.2 пр. първо във вр. чл. 108 ал.1 пр. второ от НК

  7. Ахмед Абдурахманов
  за престъпление по:
  - чл. 109 ал.2 пр. първо във вр. чл. 108 ал.1 пр. второ от НК

  8. Изет Джалев
  за престъпление по:
  - чл. 109 ал.2 пр. първо във вр. чл. 108 ал.1 пр. второ от НК

  9. Мохамед Камбер
  за престъпление по:
  - чл. 109 ал.2 пр. първо във вр. чл. 108 ал.1 пр. второ от НК

  10. Юсуф Горелски, за престъпление по чл. 109 ал.2 пр. първо във вр. чл. 108 ал.1 пр. второ от НК

  11. Найме Горелска
  за престъпление по:
  - чл. 109 ал.2 пр. първо във вр. чл. 108 ал.1 пр. второ от НК

  12. Али Хайраддин
  за престъпление по:
  - чл. 109 ал.2 пр. първо във вр. чл. 108 ал.1 пр. второ от НК

  13. Али Ходжа
  за престъпление по:
  - чл. 109 ал.2 пр. първо във вр. чл. 108 ал.1 пр. второ от НК

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 23. 23 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Хайде и тук се почна с тези фанатици.Дано ги изловят преди да е късно,че е пълно с прости хора,които да им се вържат.

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 24. 24 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  [quote#19:"ventsy"]Струва ми се малко тоталитарно да ги съдят за "проповядване".[/quote]

  Всъщност направи ли си труда да провериш, какво представлява движението. Основната му идея е, че ислямът трябва да бъде, такъв, какъвто го е проповядвал Мохамед и, че той по никакъв нмачин не бива да се развива.

  Проблемът идва от това, че за да бъде този ислям правилен, трябва и светът да не се развива, което автоматично ги прави в противници на всякакъв род прогрес.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 25. 25 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 853 Любопитно

  ЦРУ и на нас ни готви "пролет"?!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 26. 26 Профил на asan ristemov
  asan ristemov
  Рейтинг: 233 Разстроено

  Скъпи приятели! В коментарите пак си показваме типичната българска черта - а то е да коментираме без да знаем. Нека малко информация дам, после коментарите си ги правете. Това обвинение се повдига 18 месеца след гръмката акция на ДАНС в Родопите през октомври 2010 година. Толкова време им беше необходимо за да преведат на български арабската литература иззета от тях. А тя не е нелегална - а всички с ИСБН - номер, пък и без това е проверявана на летищата и границите в София. Както и да е. За литературата няма проблем. Но интересно е че всички тези хора са или имами, ваизи (проповедник) или районни мюфтии. Излиза че ДАНС и прокуратурата разбира много по-добре Исляма от ислямските теолози и ги окачествява като радикални, салафисти, анти-демократи и т.н. А от там вече се повдига обвинение. Така ли Главното Мюфтийство не можа да прецени тези хора че са "салафисти" или са потенциална заплаха за националната сигурност, та всички до един ги назначи било то като имам, ваиз или мюфтия. Сега вече питам аз - кой ще ни научи какво е радикален ислям, и кога ще разберем че тези акции са политическа поръчка?

  moje i taka da e
 27. 27 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4319 Гневно

  Само така трябва да се действа с радикалния ислям у нас!Дано да има осъдени и наказани за тези действия!ДА СИ ДЪРЖАТ ШЕРИАТА В ОРИЕНТАЛСКИТЕ СИ СТРАНИ!!!!!!

 28. 28 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#20] от "marsena":

  Да, но свободата на словото е защитено, защото ограничаването му води до тоталитаризъм.

  Особенно плашещо е че се повдигат обвинения срещу дадена идеология, а не срещу конкретни действия. Това ми напомня страшно много на начина на действие на комунистическия режим.

  Например, икономиста Асен Христофоров, противник на марксизката икономическа теория, е изпратен в Белене без съд заради разбиранията си. Просто неговата "идеология" е различна - следователно той е "враг на народа" ...

  Сега се използва страха от тероризъм за извинение, но ми се струва че се действа по-скоро за набиране на политически точки. През няколко години се прави по някоя акция, по-скоро показно отколкото по някакви конкретни данни за опастност или някаква конкретна "анти-държавна" дейност, шуми се малко, а после се забравя ...

  Дано обвиненията да са основателни, не знам специфичния случай, но ако само е за "проповядване", както е описано в статията...

 29. 29 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  До коментар [#25] от "be_free":
  ЦРУ специално на теб ще ти направи една пролет.

  Gunter glieben glauchen globen
 30. 30 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  [quote#1:"marsena"]Само така!!!
  И нека присъдите бъдат дълги и ефективни![/quote]
  +++

 31. 31 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1360 Любопитно

  [quote#26:"asan ristemov"] Така ли Главното Мюфтийство не можа да прецени тези хора че са "салафисти" или са потенциална заплаха за националната сигурност, та всички до един ги назначи[/quote]
  А да ти е минавало през акъла че Главното мюфтийство си е затворила очото, по някоя причина, кои точно са тези "проповедници", къде са учили, какво се учи там където са учили, и т.н. и т.п. Това още преди да разбЕрат (от мюфтийството) какво точно проповядват тези "проповедници"? Да ти изброявам ли възможните причини, или сам ще се сетиш?

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 32. 32 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#22] от "dqdomart":

  За "...група, която си поставя за цел да извършва престъпления..." съм съгласен. Но това изисква някакви специфични действия - примерно, закупуване на оръжие, или събиране на информация за евентуални цели и прочее.

  Криминализирането на проповядването на "... фашистка или друга антидемократична идеология..." не е правилно според мен.
  Ако дядовците в пенсионерския клуб започнат да обсъждат колко добре би било да се върне тоталитарния строи от преди 1989-та година и започнат да "агитират" внуците (моя дядо Бог да го прости, много обичаше да го прави), това също е противозаконно. Но без някакви специфични действия в тази насока, това си остава просто философска дискусия.
  Затова "проповядването" не трябва да се криминализира. Особенно когато става дума за проповядване в религиозния смисъл на думата.
  Трябва да се прави разлика между проповядване и агитация - която подтиква към някакви действия.
  Дали в случая е имало такава агитация? Не е ясно.

 33. 33 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  В Пазарджик не бяха ли цигани? Явно яко са се пекли кебапчета...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 34. 34 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 4178 Неутрално

  До коментар [#3] от "pi314_":Не-не ни се струва!Такива идеолози от мира не разбират-само от тоягата(в пряк и преносен смисъл) .Те приемат толерантността на Европа като слабост и съвсем целенасочено се възползват от нея.

 35. 35 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 796 Весело

  Тук се изсипаха някакви коментари,че се ограничавала свободата.Ми дайте направо анархия,та да сме свободни да убиваме,крадем,да създаваме религиозни култове и секти и т.н.

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 36. 36 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#26:"asan ristemov"] Излиза че ДАНС и прокуратурата разбира много по-добре Исляма от ислямските теолози и ги окачествява като радикални, салафисти, анти-демократи и т.н.[/quote]
  Ааа, значи трябва да питаме ислямските теолози, всички останали трябва да ги слушат и да им вярват безпрекословно...
  Че ти искаш у нас да стане да стане досущ като в Иран или СА...което не е учудващо.

 37. 37 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#26] от "asan ristemov":

  Твърде вероятно е конкретния прокурор или служителите от ДАНС, или пък следователя от НСлС да не е наясно със съдържанието на иззетата литература, но това не е проблем, доколкото се назначават експертизи и експертите в заключението си казват кое какво е, какво означава и т.н.

 38. 38 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#32:"ventsy"]Криминализрането на проповядването на "... фашистка или друга антидемократична идеология..." не е правилно според мен. [/quote]Като не е правилно според Вас, най- добре намерете лица от НС, които имат право на законодателна инициатива, за да видим как ще се промени точно този текст Искрено се надявам само да не сте от някое правозащитно НПО или БХК.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 39. 39 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#32:"ventsy"]Ако дядовците в пенсионерския клуб започнат да обсъждат колко добре би било да се върне тоталитарния строи от преди 1989-та година и започнат да "агитират" внуците (моя дядо Бог да го прости, много обичаше да го прави), това също е противозаконно. [/quote]Г-не ,това са пълни щуротии! Дядовците не пропагандират да правите партизански отряди или паравоенни формирования, за да си върнете властта. Извинете, но вместо да се "газирате"/ т.е. притеснявате/ , си направете една правна консултация по този въпрос.Не бъркайте свободата на словото с организизрането и ръководенето на престъпна група.Мога да Ви уверя в едно- докато дядовците не застанат пред НС и не започнат да убеждават всеки минал край тях младеж, как са закупили оръжие и им трябват млади момчета за паравоенно формирование с цел да се свали насилствено властта - чрез въоръжени действия, а не чрез избори -, няма да имат никакви проблеми.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 40. 40 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#38] от "dqdomart":

  Не съм. Просто съм гражданин със собственно мнение. Нали не е забранено? Или може би и аз попадам под този член, като проявявам несъгласието си с буквата на закона?

  До коментар [#39] от "dqdomart":
  А дали във въпросния случай има такова нещо? Пак казвам, не съм запознат с фактите по този конкретен случай, но малко ме съмнява.

  Между другото, в статията не пише да са им повдигнати обвинения за организиране на престъпна група, само за "проповядване".

 41. 41 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#35] от "Roger":

  Свобода на словото и печата, не означава свобода да крадеш и убиваш. Или според Вас единственият начин да се ограничи престъпноста е България да се превърне в казарма или затвор за гражданите си?

 42. 42 Профил на ditenat
  ditenat
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#15] от "In my world":

  Що пък депортация в Африка? Кво са ти направили горките африканци? Или може би си мислиш че Саудитска Арабия е там?

 43. 43 Профил на Мартин Akakka
  Мартин Akakka
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Според мен трябва да се ефтаназират и повече да не се занимава никой с тях .

 44. 44 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 574 Неутрално

  На който не му харесва да арестуват екстремисти да купува билет за Сирия и околните "пролетни" дестинации, билетите в момента вървят за там с подарък-ваучър за 100$ и колан с експлозиви..

 45. 45 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#41] от "ventsy":

  Това да проповядваш радикален ислям и да искаш в България да се живее по законите на шариата не е просто слово.Това е заплаха за националната сигурност.А ако утре тези решат да водят джихат в някое софииско училище?

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 46. 46 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1416 Весело

  Тука, в нашата държава за разни радикални ислямски башибозуци, напиращи за шериат място няма, набийте си го това добре в лоясалите мозъци, да е ви се случва пак по оня по-трудния начин.
  Ей там ходете у Саудитска Арабия, Катар или у Либия - страната на неотдавна победилия благодарение на САЩ и НАТО шериат, тука е Бългрия. Номерът с исламизацията на България, нама да мине, ако ще и НАТО, а повикате да ви помага.
  И ако и да има безроднци в България, които като чуят "НАТО" и всичките им отверствия придобиват максимален диаметър, тука "Либийски вариант" няма да мине.
  Анадън му ?
  А вие форумните турченца, с многото никчета, дето подскачахте кат заклани кокошки в защита на ислям-башибозука в Либия, дето подскачате сега - пак в защита на ислам-башибозука в Сирия - айде запасвайте шалварите до под мишници, феса - нахлупен до веждите и почвайте да се връткате.
  От както отпадна опцията всеки да може да си трие собствен коментар, в коментарните листи:
  Ви висят безродните про-ислямски постове, читаци лоясали.
  Висят ви изпълнените с дъбоко навеждане коментари за "храбрите мъже" дет стрелят под възгласите "Аллах-у-акбар"
  Висят ви и слугинските постове - "Ние сме в НАТО и следва да спазваме обязаностите ... " , Ха ха, сега гледам, като не й се отвори парашута и певицата за НАТО-вска солидарност и тя се врътънала и взела да се пише патриотин.
  Голям кеф.
  За нищо друго не ставате, само за подритване по форумите и за презрение.
  Безродници.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 47. 47 Профил на dragovishtica
  dragovishtica
  Рейтинг: 515 Неутрално

  религия боклук, на войнствени пустинни племена, има всички характерни черти на сектанство, не само сляпа вяра в някви измислици, ами и който не е съгласен с тях, са склонни дори да го убият. а че при една друга религия ги пише същите работи, като в корана, само че се разбират по съвсем друг (човешки) начин не ги интересува, интересува ги да си затъват в помията и да си увеличават влиянието. на по-задълбочен анализ обаче не само ислямизмът, ами и доста други религиозни концепции не могат да издържат, щото са менте

  Лъжата отначало е сладка, след това става горчива. Истината отначало горчи, след това става сладка!
 48. 48 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Извънредно вредна и нагла антиобществена дейност. Дано и т. нар. съд действа бързо и адекватно.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#40:"ventsy"]Между другото, в статията не пише да са им повдигнати обвинения за организиране на престъпна група, само за "проповядване". [/quote]
  Добре- какво според Вас означава"- чл. 109 ал.1 пр. второ във вр. чл. 108 ал.1 пр. второ от НК"? За да разберете какво означава, просто намерете тези членове тук и ги прочетете в реда, в който са описани.Така ще Ви станат по- ясни нещата.
  http://lex.bg/laws/ldoc/1589654529

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 51. 51 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Всичките директно да се изселят във Ирак и да им се забрани да стъпват в България до живот.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 52. 52 Профил на ognqnivanov
  ognqnivanov
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Хей тия от ДАНС да не са станали ислямисти.Джамийте имат ли акт16. НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ,а вие вървете при вашата АМЕРИКА и си проповядвайте колкото си искате

 53. 53 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 458 Любопитно

  аман от фесове, нахални като хлебарки!

  Дневник, защо триете коментара? Да не би да не е вярно, що ли?!?

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK