Съдът оправда и Мария Мургина по всички обвинения (допълнена)

Бившата шефка на НАП Мария Мургина

© Анелия Николова

Бившата шефка на НАП Мария МургинаСофийския апелативен съд оправда по всички обвинения бившия директор на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина. По-рано днес прокуратурата поиска да потвърди четиригодишната присъда, която Мургина получи на първа инстанция.


Преди повече от година тя беше осъдена от Софийския градски съд за издаване на незаконни указания и за натиск над бившия началник на данъчните в Силистра Милена Цолчовска. Тогава тя беше оправдана по другите две обвинения - за незаконно прихващане на данъчни задължения от 11.5 млн. лв. на фирма на бившия собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев, както и за невярно деклариране на имот в Созопол пред Сметната палата.


Днес Софийска апелативна прокуратура не поддържа двете обвинения, по които Мургина беше оправдана.
Защитнитиците на Мургина пък поискаха оправдателната присъда за длъжностно престъпление да бъде потвърдена, защото деянието такова, каквото е посочено от прокуратурата, не би могло обективно да е твърдяното престъпление. Независимо от това, поддържаха, че част от съществените факти са останали недоказани.


През 2011 г,. съдът определи, че Мургина е нарушила закона, като е указала на главен инспектор по приходите в дирекция "Големи данъкоплатци и осигурители" да промени констатациите в ревизионен доклад, свързани с увеличение на финансовия резултат на текстилната фирма "Плевен 1999" ООД.


Вследствие на нейните указания не е събран 1.32 млн. лв. корпоративен данък от дружеството. За това престъпление по служба съдът наложи на Мургина четири години затвор, както и забрана да заема отговорни държавни длъжности шест години.


Адвокатът на Мургина, Илиян Василев даде пример с призива на премиера към служителите от данъчната администрация - да върнат получените финансови бонуси, като така направи аналогия, че работодателят разполага с власт по отношение на подчинените си, която не се приема от закона за насилие. В конкретния случай защитникът поддържаше, че Мургина е разполагала с власт да уволни бившия началник на данъчните в Силистра Милена Цолчовска, защото тя не е изпълнявала служебните си задължения. По същата причина Мургина е разполагала и с друг начин да реши възникналия конфликт - работодател-работник, включително чрез предложение за преместване на друга работа.


"Рано или късно истината винаги излиза наяве", коментира Мургина след края на съдебното заседание, въпреки че не искаше да говори с журналисти. Тя изрази удовлетворение от присъствието на журналисти на прочитането на присъдата, след като не са проявили особен интерес при разглеждането на делото.


Дело с фалстарт

Разследването срещу Мургина започна в началото на 2009 г. по сигнал на лидера на РЗС Яне Янев. Паралелно с това ДАНС, където съветник тогава беше сега соченият за лидер на "Октопод" Алексей Петров, отне допуска на Мургина до класифицирана информация. Това стана и официална причина тя да подаде оставка. По същото време НАП проверяваше доходите на Алексей Петров.


Именно по казуса с Мургина пролича синхронът между действията на агенцията и тези на лидера на РЗС Яне Янев по  схемата "изказване на Янев - внасяне на сигнал в ДАНС - шумна операция на агенцията".


Разследването доста време се водеше срещу неизвестни длъжностни лица. Делото беше внесено в съда през март 2010 г., но съдия Карамфила Тодорова го върна на прокуратурата, заради "допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, които не са отстраними на съдебната фаза и налагат делото да се върне на СГП за тяхното отстраняване".


Съдия Тодорова, която е бивш прокурор, върна делото, защото разследващите са забравили  да подпишат един от протоколите по делото, а също така са показали събраните доказателства на защитата, без Мария Мургина да е присъствала. Така с разпореждането си съдия Тодорова казва, че ако обвинението не бъде поправено, не само обвиняемата не може да го опровергае, но и прокуратурата няма да знае какво да доказва в съда.


Това е поредната оправдателна присъда по ключово дело. Преди време на първа инстанция беше оправдан бившият здравен министър Божидар Нанев. Освен това оправдателна присъда за длъжностно присвояване получи и бившият директор на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров, а бизнесменът Христо Ковачки получи оправдателна присъда за данъчни измами. Обвинението срещу Мургина и Ковачки се наблюдаваше от прокурор Маргарита Немска, която преди няколко месеца беше назначена от Висшия съдебен съвет (ВСС) за зам.-градски прокурор.


Вчера министрите на правосъдието и на вътрешните работи Диана Ковачева и Цветан Цветанов се отчетха преди юлския доклад в Брюксел. Според двамата досега България е изпълнила всички препоръки от всички доклади. Самият Цветанов каза, че не е важно каква ще бъде оценката в доклада на Брюксел, а какви са реалните резултати.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (144)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Да има някой изненадан? Съдът обича да оправдава държавни чиновници.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 2. 2 Профил на оstavime
  оstavime
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Изненадааааа. хахаахах

  Съсипахте коментарите в сайта с новата визия!
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  Съсипана държава, окрадена почти до шушка и ВИНОВНИ НЯМА.

 4. 4 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Очаквано. И тази се измъкна.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 5. 5 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1074 Разстроено

  Истински осъдени ще са само клиентите на топлофикация...май...

 6. 6 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 434 Неутрално

  И после нямало корупция?И тя невинна като Вальо Топлото.....Съдебната ни система работи изключително лошо и е прогнила от некомпетентност и корупция.

 7. 7 Профил на sofioter
  sofioter
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Хехехехе, кого ще съдиш, Боце, като се напикаваш само при мисълта да реформираш системата?!

 8. 8 Профил на каруцар
  каруцар
  Рейтинг: 491 Разстроено

  в БГ виновни няма и няма да има !

 9. 9 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 381 Любопитно

  Ало прокуратурата защо изобщо Ви има?

 10. 10 Профил на валчан
  валчан
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Евала. Пролетарии /бандити/ от вси страни небойте се и крадете бългсоцсъд е с вас.

 11. 11 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Ми тя невинна бе - какво сега - да я осъдят ли?!

 12. 12 Профил на Александър Йорданов
  Александър Йорданов
  Рейтинг: 1117 Весело

  А кога ще й върнат пак директорската позиция? Айде, че новите далавери чакат и сега някой трябва да й плати за пропуснатите ползи!

  Often plays a very angry brute character, who swears a lot at people he dislikes
 13. 13 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Как да имаме доверие в съда или прокуратурата?

 14. 14 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 488 Весело

  Ех милата и тя като изтормозения Вальо Топлото е по-чиста от планинска роса,сега следва да оправдаят за пране на пари и измами Огнян Донев и Любомир Павлов,а после могат да оправдаят и Гълъбин Боевски,нищо,че бразилския съд го осъди Това е пълна подигравка,а съдебната ни система трябва да бъде изрината из основи!!!

 15. 15 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Много жалко! Отново се видя,че нямаме съд!

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5538 Гневно

  такава друга държава няма !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 897 Гневно

  Поредната парадоксална история от България!

  "Рано или късно истината винаги излиза наяве", коментира Мургина след края на съдебното заседание, въпреки че не искаше да говори с журналисти.

  Хем не искала, хем говорила! То и аз да съм ще ми се говори!
  И коя е истината? Неизвестен извършител? Или задействахме връзките, дадохме парите и хоп НЕВИННА!

  Да сме живи и здрави, че да се махаме от тук!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 18. 18 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Нещо страшно вони тука. Първоинстанционният съд обикновено осъжда някой, а след това апелативния съд го оневинява напълно. Или накрая това свършва върховния касационен съд. Една и съща съдебна система отсъжда системно взаимнопротивоположни присъди. Винаги!

 19. 19 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 897 Разстроено

  До коментар [#8] от "каруцар":

  Утре ще изкарат справка за окошарените "мишки" - прах в очите на хората

  ПП - Мразя чалгата, но не се сдържам да цитирам - За милиони няма закони, за кокошка няма прошка! ОООоо тигре

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 20. 20 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Да ви пикая на правосъдната система!

 21. 21 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 861 Неутрално

  А такаааа. "Корумпираната съдебна власт" този път удари плесник на Менда Стоянова. Не че Мургина е цвете за мирисане.
  Както и да е. То с кариерата и е свършено, но определено ми липсват писмата и указанията от нейното време. Сега Краси Стефанов повече ме кара да предполагам как ще действат данъчните ;-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 22. 22 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално
 23. 23 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Хайде още един осъден от Тройната . Виждате ли как всичко си идва на място? Колко прави са от управата - всички от преди нас са за затвора . И ще ги вкараме . Като си създадем собствена съдебна система . Независима от някаква си демокрация . Зависима от правата линия на Партията . Не на онази партия . На тая . Партията на Този . Дето казва на един- връщай закона . И на други - митинг против връщането . Да дочакаме и Масларова . А защо не и Брендо . Нещастници . Не тия . Ние .

 24. 24 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 832 Весело

  Аде сега Янето да плати разходите по делата и компенсацията на Мургина, която тя ще си издейства в Европейският съд.... пък следващият път Янето да внимава със сигналите......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 25. 25 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Мурка – Мария Мургина
  /опит за кавър-версия/

  Прибыла в Болгарии банда коалиций,
  В банде были тюрки, БСП...
  Банда занималась темными делами,
  И за ней "следила" РЗС.

  Эх, Мурка, ты мой Муреночек!
  Мурка, ты мой котеночек!
  Мурка – Мария Мургина,
  Была ты так нужна!

  Речь держала баба, звали ее Мурка,
  Хитрая и смелая была.
  Даже прокуроры и те боялись Мурки,
  Полной с тайны жизьн она вела.

  Мурка, ты мой Муреночек!
  Мурка, ты мой котеночек!
  Мурка - Мария Мургина,
  Ты так нужна была!

  Но пошли провалы, начались облавы,
  Много стало наших попадать.
  Спрятать документы, что бы не нашли их-
  Денег должно было “усвоит”.

  Кто чего узнает, кто чего услышит,
  Должен быстро в ДАНС сообщит опят.
  ”Тайной” операций пусть они поставят,
  Если не поставят-черты взят!

  Эх, Мурка, ты мой Муреночек!
  Мурка, ты мой котеночек!
  Мурка - Мария Мургина,
  Уже ты не нужна!

  Как-то шли на дело, выпить захотелось,
  Мы зашли в шикарный ресторан.
  Там сидела Мурка в новенкой тужурке,
  В сумке-денги, можно и наган...

  Слушай, в чем же дело? Денги ты имела,
  Разве мало я тебя любил?
  Кольца и браслеты, юбки и жакеты
  Даже за арест предупредил.

  Здравствуй, моя Мурка, здравствуй, дорогая,
  Здравствуй, моя Мурка и прощай!
  Ты уже ненужна, я тебя пожертвал
  Не могу пожертвуват себя!

  Эх, Мурка, ты мой Муреночек!
  Мурка, ты мой котеночек!
  Эх, Мурка - Мария Мургина,
  Прости любимого!

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 26. 26 Профил на alderweireld
  alderweireld
  Рейтинг: 1341 Неутрално
 27. 27 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 784 Гневно

  ПФУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ !

 28. 28 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Мъни...мъни...мъни, е обедняла е Мургина с 100 000 - 200 000 лв., ама ще навакса ....

 29. 29 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Мургина, Ковачки, Вальо Топлото, ‘социално слабите’ магистрати дарени с морски имоти

  Бойко, хайде миличък обясни на материала (и на блатните кокичета включително) дали не живеят в най-абсурдната държава член на ЕС и си го набий най-накрая в главата, че държава с магистрали, столично метро и околовръстно НЕ ОЗНАЧАВА правова държава!

  Апропо, докато блатните кокичета ги преместват на по-хубаво място, материала лека полека сам си се премества на места където Бойковци и Цветановци не управляват държавата от ефира на сутрешните ТВ блокове.

 30. 30 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ако сте осъден изчакайте делото да мине през Апелативният съд.Евала Пенгезов!

 31. 31 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Кой пусна Валю Топлото на свобода, кой пусна Алексей Петров, кой даде 700 хил. лв. рушвет за да заеме сегашната си служба, чий е легендарният "Бял дом" в Панчарево, над който летя Дянков с хеликоптер да го гледа, кой е ортакът на Любомир Павлов - Пъпката:очаква се делото бързо да намери своето „справедливо решение“ в полза на комбината Павлов – Донев...
  Отговорът е прост:
  Веселин Пенгезов - Шеф на Апеöационния съд.
  1. http://www.monitor.bg/article?id=340656
  2. http://tv7.bg/news/incidents/9329852.html

  3.http://skandalno.net/%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%BB%D1%83%D0%BF%D0%B0/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%88%D0%B5%D1%84-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D1%81-%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%B7-28336

  nemo malus felix, minime corruptor.
 32. 32 Профил на hrige
  hrige
  Рейтинг: 488 Весело

  Колко изненадващо?!
  Кога ли ще има някакво обвинение, което да издържи в съда, създадено от "творците" на Цв. Цв.?

 33. 33 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Ми невинни са! За това дето ги обвиняват са невинни. А другото, където може да стане "инфекция", няма кой да намекне на прокуратурата да се позанимае. А пък карат прокурорите, завалиите, да изсмукват всевъзможни глупости, че да си оправдаят заплатите, после да карат съдиите да се мъчат да четат и слушат, а най на края, да ги мъчат да напишат едно съдебно решение със сериозен текст, вместо да теглят една звучна псувня устно, ръкописно и печатно, която да я закачат в сайта на съда.
  И за това, естествено, е виновна корумпираната съдебна власт на Красьо Черния.
  Пък матрияла да вика "няма ли да се "самосезират"". Тя вносната думичка "самосезиране" е много хубава. И аз чакам комшията да се самосезира и да ми прекопае двора.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 34. 34 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 542 Неутрално

  ако тряба да перефразираме братя Стругацки

  - Още не се е родил тоз, дето не може да бъде оправдан от българският съд!

  Моралът не е порок!
 35. 35 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 648 Гневно

  До кога тия съдии ще се подиграват не с нас...а с очебийната истина...

  bigman
 36. 36 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Тройната коалиция ги хващаше, говедарската ги пуска.....
  Няма оправия!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 37. 37 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 803 Весело
 38. 38 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 861 Неутрално

  БГмен, каква е очебийната истина и казал ли я е прокурора по жалба на засегнатата страна? Това е въпроса! Или питанката ми е очевадна!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 39. 39 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Държавата на невинните престъпници - това е България! Превъзнасяме криминални типове като спортни звезди - е нЕмам думи вече!

  Ала, бала!
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на paranoiabla
  paranoiabla
  Рейтинг: 328 Гневно

  Да се молят и да ми палят свещ да не се разболея от някоя неизлечима болест, че тогава ги изринах всички един по един.. мама ви мръсна долна....

 42. 42 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 648 Весело

  До коментар [#38] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Очебийна и очевадна истина е че... може и да е банално...но е вярно...за кокошка няма прошка...за милиони няма закони...
  Нещо да кажеш?

  bigman
 43. 43 Профил на Amoravis
  Amoravis
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Как може да бъде осъден човек, който по всяка вероятност разполага с толкова злепоставяща и/или инкриминираща информация за когото си поиска. Питам пак, как - в България?

 44. 44 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 949 Гневно

  "Това е поредната оправдателна присъда по ключово дело. "
  Под "справедливия" поглед на пенгезов!

  Теа, последно отупват брашнените чували ,че май ще им е за последно.
  А с паричките дано се задавят!
  Не , не-е-е-е др иванов
  [quote#36:"др. Иванов"]Тройната коалиция ги хващаше, [/quote]
  Тройната коалиция си ги отгледа , а вкопаната им правосъдна система им помага сега да заметат следите си!

 45. 45 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1341 Весело

  Наскоро писаха, че ще има запор на сметките на Огнянов - Павлов.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/06/13/1845103_kokinov_predstoi_zapor_na_smetkite_na_ognian_donev_i/#msgid5154680
  Хващам се на бас, че ще бъдат осъдени, а след това в Апелативния съд Пенгезов ги оправдава по всички обвинения за 25г напред.
  Явно такава е схемата: пред матряла се симулира дейност, турски сериали, пиканки, докато старите симеоновски кадри богатеят от кражби и далавери.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 46. 46 Профил на Haftor
  Haftor
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Мдааам, както казах след Топлото, Донев и Пъпката спокойно да продължават да избират луксозни мебели за именията си по Ривиерата. Маргините, Петров, Баретата, Недосегаемите и всички останали с прякори и без прякори и те - спокооо всичко ше е ОК.
  Само за Брендо съм леееееко притеснен с тоя италиански трип, ама след година като си го върнем ще се оневини и той...
  Виж Джаро го осъдиха яко, ааа ма той беше герой в сериял ...

 47. 47 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Съдия Тодорова, която е бивш прокурор, върна делото, защото разследващите са забравили да подпишат един от протоколите по делото, а също така са показали събраните доказателства на защитата, без Мария Мургина да е присъствала. Така с разпореждането си съдия Тодорова казва, че ако обвинението не бъде поправено, не само обвиняемата не може да го опровергае, но и прокуратурата няма да знае какво да доказва в съда.
  ==========================
  Сега който е некадърно събирал доказателства да плаща обезщетението което Мургина ще претендира в Страсбург и то с право аз не желая да плащам такова.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 48. 48 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1464 Любопитно

  Случайно някой да е останал не оправдан !
  Дори да нямате присъда сега му е майката да се самосезирате . Ще Ви оправдаят по всички обвинения - гарантирано от ГЕРБ !

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 49. 49 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  Щом е оправдана, ще я върнат обратно на работа като шеф на НАП ?
  По "чесна" от нея няма !

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 50. 50 Профил на otmnogoum
  otmnogoum
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Лятото на изненадите!!!

 51. 51 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  СРАМОТА!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 52. 52 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Всички крадливи чиновници ги изкараха едва ли не светци - несправедливо обвинени, "пострадали" заради някаква тяхна непримиримост към "злото". И винаги знаещи "истината". Щом законът не действа в една държава, значи и нея няма да я има скоро.

 53. 53 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Сега е ред на Мургина да осъди България за нанесени морални щети.
  ПС какво стана с Маларова?

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 54. 54 Профил на otis
  otis
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ЗАКРИЙТЕ ТОЗИ СКАПАН ПАРОДИЕН СЪД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 55. 55 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 863 Весело

  От прокуратурата да ни върнат парите за последните 5 години.
  Ако адвоката ми така ме защитава ,както вие обвинявате ,познайте колко хонарар ще получи.
  А сигурно ще дойде в края на годината и за бонус..хаха както вие се присламчвате около Коледа.

 56. 56 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Напоследък съдът е в много добро настроение и оправдава всеки, който е обвинен в присвояване на милиони.
  Колко се радваме всички, че няма корупция в България, че няма далавери за милиони. Все по-спокойно спя.

  Защо ако не да?!
 57. 57 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#1] от "Митко Василев":

  Абе един виновен няма ,това дали е само при нас.Като тя не е кой е ,най вероятно аз и ти .....

 58. 58 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Някой да е мислили нещо различно?
  Да иде сега оная Комисия, да я пита от колко закуски е спестила за къщата в Созопол- първа линия Бунарджика

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 59. 59 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 861 Весело

  [quote#42:"BGman1"]Очебийна и очевадна истина е че... може и да е банално...но е вярно...за кокошка няма прошка...за милиони няма закони..[/quote]

  Ко да кажа... аз истината не я знам в този случай каква е. Не съм ги видял нещата. Иначе съм чувал много нещица. Някои ги и преживявам. Но за слуховете, вервай ми, страшни работи подочувам, огромни! Дори някои от тях са почти като научна фантастика, подкрепена с внушителни суми в куфарчета. Дори се и "знаят" точните суми

 60. 60 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4875 Любопитно

  Абе тая Маргина какво общо имаше с Мургините? Некой знае ли?

  Gunter glieben glauchen globen
 61. 61 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 701 Любопитно

  [quote#54:"otis"]ЗАКРИЙТЕ ТОЗИ СКАПАН ПАРОДИЕН СЪД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/quote]
  Да идва Народния.

 62. 62 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#61:"cobanmaala"]Да идва Народния. [/quote]

  Вярно да идва. На фона на този, онзи направо си е бил супер.

 63. 63 Профил на gaudien
  gaudien
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#61] от "cobanmaala":

  Ако поне малко си размърдаш мозъка, може да се сетиш, че точно заради онзи "Народен съд" (1945-46 г.) имаме такова забележително правосъдие сега

 64. 64 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 594 Неутрално

  И тази сега ли ще съди държавата в Страсбург и може да се върне на работа като Вальо Топлото? И тази държава очаква да и плащам данъци?! Няма начин.

 65. 65 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#63:"gaudien"]онзи "Народен съд" (1945-46 г.) имаме такова забележително правосъдие сега[/quote]

  Глупости. Сега всичко опира единствено и само до пари. От истината никой не се интересува.

 66. 66 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Поредно доказателство за зверската корумпираност и некадърност на т.н. съдебна система. Нормалният гражданин - доколкото го има в кочината, вече не може по абсолютно никакъв начин да разбере кой е престъпник и кой редовен гражданин. Ама според съдиите те прокурорите били виновни, а според прокурорите - съдиите. Нас, нормалните граждани, не ни интересува кой е виновен. Всичките - и съдии, и прокурори, са един дол дренки! Некадърни и корумпирани! И всички трябва да се измитат! Има някои нормални сред тях, но те са толкова малко, че не могат нищо да направят, освен да страдат! И така, кой е престъпник и кой редовен гражданин, а?

 67. 67 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#63] от "gaudien": А ако ти малко си размърдаш мозъка ,ако го имаш ,де ще разбереш ,че ако 1990-1992 имаше "народен" съд ,нямаше да има такова правосъдие сега.

 68. 68 Профил на gaudien
  gaudien
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#65] от "The_Fly":

  Прав хси,че опира до пари всичко сега и не само в БГ. Но да си заеблязал същото правосъдие някъде на запад от Виена?
  Червената сган успя да си отгледа и размножи с поколения местен башибозук във всички сфери на живота тук, и трева не никне след него

 69. 69 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#68] от "gaudien":

  Така е! Грешката я допуснаха още 1989г. И все още не е оправена.

 70. 70 Профил на gaudien
  gaudien
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#67] от "cobanmaala":

  През 1990-1992 г. трябваше да има лустрация,колега, а не "Народен съд" по заповед. Но вероятно не правиш разлика между тези неща, така както я направиха мислещите хора в Полша и Чехия примерно

 71. 71 Профил на gaudien
  gaudien
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#69] от "The_Fly":

  Лошото е че грешката от 1989 г. продължава вече 22 години поред, твърде малко са се променили нещата за толкова време. Други страни от бившия съветския блок дръпнаха много напред оттогава, защото се разделиха далеч по-рано с тази отврат

 72. 72 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "Софийският апелативен съд оправда по всички обвинения бившия директор на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина. "
  А, бе някога ми се иска да прочета това изречение с друг глагол, напр. "осъди"

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 73. 73 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  [quote#58:"etkata"]Бунарджика [/quote]

  Уф от жегата е - Буджака имах предвид

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 74. 74 Профил на stoyanst
  stoyanst
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Не че е конкретно по темата, но очаквам и прокурорските и финансови проверки в спортните федерации и в частност волейболната да покажат, че са изрядни до всеки присвоен... т.е. похарчен лев.

 75. 75 Профил на Цветомир Матов
  Цветомир Матов
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Щом и тая я пуснаха всичко е загубено.

  Съдебната система няма да си върне доверието у хората поне още едно поколение.

 76. 76 Профил на ognyana_k
  ognyana_k
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#25] от "Gouverneur général":
  БРАВО ЗА СПОЛУЧЛИВОТО ЗАМЕСТВАНЕ НА МУРКА ОТ ОДЕСКАТА БАНДА С МАРИЯ МУРГИНА!!! АБСОЛЮТНО ЕДНО КЪМ ЕДНО!!! МЕЛОДИЯТА ЗВУЧИ В УШИТЕ МИ!!!

 77. 77 Профил на sgasharov
  sgasharov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  И какво като изкажа мнение като форумник № 77 или 78 ?

 78. 78 Профил на kiril petrov
  kiril petrov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Извода е - крадете на едро - и за предпочитане от безъбата ни държавица

 79. 79 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  До 66:Кой е престъпник и кой редовен гражданин се определя изключително от количеството платени пари. Нещо повече, когато престъпника доплати, го оправдават. Иначе стават епопеи като случаите Борилски, сестри Белнейски или убиеца на Мирослава.

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 80. 80 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  У нас няма правораздаване! Раздават се само "индулгенции" )) Вероятността да получиш пълно опрощение, е правопропорционална на присвоената сума )))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 81. 81 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Нямам думи, но добре, че все пак има още една инстанция.

 82. 82 Профил на pafel
  pafel
  Рейтинг: 221 Любопитно

  "Самият Цветанов каза, че не е важно каква ще бъде оценката в доклада на Брюксел, а какви са реалните резултати." ..... мдам,а резултатите са какви-нулеви.Това наистина е важно !

 83. 83 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Съдът изглежда е най-корумпираната институция в България. Ако трябва да се протестира срещу нещо - това трябва да е съда и съдиите в него. Не срещу полицията, не срещу образователната система, а срещу съда. И трябва подмяна...

  "Съдия" - това звучи... грозно.

 84. 84 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Никой не се е съмнявал, че така ще се случи ....

  Предразсъдъците са за ограничените.
 85. 85 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Когато в една нормална страна съд, прокуратура и цялата държава не защитава интереса на народа, народа взима нещата в свои ръце и раздава всекиму според "заслугите"

 86. 86 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Държавата на невинните престъпници!!! Вярно трябва да се въведе спешно съдийски борд. То един известен престъпник не осъдиха, ааа само братя Галеви, ма те пък така и не стигнаха до затвора, само до ЮАР или по-скоро Бразилия както бих направил аз на тяхно място))

 87. 87 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#22] от "kirsner":

  Сомалия сигурно искаше да кажеш
  К'во и е на Нигерия

  Birds of a feather flock together.
 88. 88 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Чат-пат съда намира някой за виновен http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/06/20/1850734_jurnalist_poluchi_prisuda_za_svurshena_rabota/

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 89. 89 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3508 Неутрално

  Вече откровено си задавам въпроса - По какво се отличават ГЕРБ от Тройната коалиция? Май няма такава разлика.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 90. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3508 Неутрално

  [quote#8:"каруцар"]в БГ виновни няма и няма да има ! [/quote]
  Ако Синята коалиция бяха на власт сигурно щеше да има виновни и осъдени.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 91 Профил на Vladimir
  Vladimir
  Рейтинг: 434 Весело

  Браво Маре, браво Мурги, браво българска орлицо!

 92. 92 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Българският съд е "врата у поле" заобикаля се отвсякъде.

 93. 93 Профил на destroyer
  destroyer
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#40] от "aircraft_carrier":
  Виж какво мозъчния, проблема не е, че казваме за някой, че е престъпил закона, а че единия съд осъжда (следователно намира доказателства за това) шефа на Топлофикацията на ен години затвор, а другия съд го оправдава- обясни ми го, щотото може би аз съм от тези 99% без мозък, как става това. Иди-дойди разлика в нюансите, ама пълна противоположност- буди недоумение! Нали едно и също учат съдиите и в двата съда?

 94. 94 Профил на NARODOVAZPITATEL
  NARODOVAZPITATEL
  Рейтинг: 544 Любопитно

  До коментар [#40] от "aircraft_carrier":


  [quote#40:"aircraft_carrier"]99% от пишещите тук са идиоти без грам мозък.И сигурни че Мургина е виновна.Питам имате ли доказателства?[/quote]

  http://vbox7.com/play:82206b90

  а ето и новите-стари демократи до един невинни:

  http://prikachi.com/images/419/4916419I.jpg

  http://prikachi.com/images/430/4916430q.jpg

  По време на "СОЦ.-а'' имаше девиз: "МВР - ДОБЪР СТОПАНИН НА МОИТЕ ДЕЛА",а днес девизът е:"ДНЕВНИК- ДОБЪР СТОПАНИН НА МОИТЕ КОМЕНТАРИ..."
 95. 95 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 737 Неутрално

  "Така с разпореждането си съдия Тодорова казва, че ако обвинението не бъде поправено, не само обвиняемата не може да го опровергае, но и прокуратурата няма да знае какво да доказва в съда."

  Явна 2-ка и поправителен за прокуратурата!
  Щом обаче Туй каже, че съда е виновен всякакво мислене е забранено!
  Що ли си мисля, че реалния защитник на престъпниците е именно прокуратурата особено след обвинението към Калинката.
  На Гербаджия обаче все някой трябва да е виновен и за да няма такива е достатъчно да съкратим прокуратурата и да дадем право на ЦЦ да определя кой е виновен още щом се събуди.

 96. 96 Профил на NARODOVAZPITATEL
  NARODOVAZPITATEL
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#40] от "aircraft_carrier":


  [quote#40:"aircraft_carrier"]съда че не ги осъжда.А прокуратурата какво прави?И защо няма годни доказателства?[/quote]

  ами защото

  http://www.youtube.com/watch?v=vETORkBZvTM&feature=related

  и затова няма как дъшерята на полковника от Държавна сигурнист Мургин,съветникът на Политбюро на БКП да бъде осъдена от съдии членове на БКП

  http://www.youtube.com/watch?v=nOa_9ZbnlvA

  http://www.youtube.com/watch?v=tpvq3hmCKCs&feature=related

  По време на "СОЦ.-а'' имаше девиз: "МВР - ДОБЪР СТОПАНИН НА МОИТЕ ДЕЛА",а днес девизът е:"ДНЕВНИК- ДОБЪР СТОПАНИН НА МОИТЕ КОМЕНТАРИ..."
 97. 97 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#70:"gaudien"]трябваше да има лустрация,колега, а не "Народен съд" по заповед[/quote]
  Много демосратски книжки си чел , "колега". Превратаджиите ни направиха и "Народен съд" и "Лустрация" . Осъдиха Народа да плаща ,а бившият елит прибра голямата част от "общонародната собственост". И "Лустрация" има - вкараха на едно място разузнавача от научно-техническото разузнаване и доносникът на 6-то. Но то е трудно да се обяснява на лесноманпулируем мат,риял.

 98. 98 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Прокуратурата е досущ като идола си Цвъкльо Шлифера - големи напъни, големи изявления, накрая некадърно събрани доказателства, неспазени процедури по НПК. Вече започвам да си мисля, че:
  1. Нарочно повдигат най-идиотски обвинения за да не издържат в съда. За да изключат всяка вероятност дори тези идиотски обвинения да не издържат в съда - саботират процеса неспазвайки НПК.
  2. Поради т.1 съдът няма друг избор, освен да оправдае виновните. Тогава:
  - Цецо Физкултурата има пълно основание да крещи по сутрешните блокове, че видите ли съдът бил корумпиран (а прокуратурата чиста като сълза);
  - Обвинените разбират житейския урок, ккво може да им се случи, ако си отворят устата.
  Материалът се дави от възторг от Цецо и плюе по "гадните корувмпирани съдии".

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 99. 99 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ееееее, къде е бил нашия съд по време на Нюрнбергския процес? Както са я подкарали нашите съдии сигурно и Хитлер биха оправдали...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 100. 100 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#98] от "demonoid":
  Нещастнико, разследването на прокуратурата срещу Мургина беше предприето и проведено по време на Тройната коалиция! Какво само като развалена грамофонна плоча повтаряш Цвъкльо, та Цвъкльо. Никой нормален читател не би ти поставил +. Освен ако не е червено зомби ...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK