Здравният министър подмени съвета на директорите на "Пирогов"

Здравният министър подмени съвета на директорите на "Пирогов"

© Анелия НиколоваМинистърът на здравеопазването определи новия състав на Съвета на директорите на "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. С протокол от 20 юни 2012 г. като негови членове се освобождават д-р Чавдар Маринов и проф. Данаил Петров. Техните правомощия са прекратени, без да са освободени от отговорност.


С протокола на едноличния собственик броят на членовете на Съвета на директорите на лечебното заведение се увеличава от 3 на 5 души и се определя нов петчленен състав на Съвет на директорите. В него като нови членове влизат Звездица Евгениева Велизарова, Стефан Александров Белчев, проф. д-р Петър Димитров Николаков и Гергана Илиева Кирова.


Звездица Велизарова притежава магистърска степен по "Финанси". От 2006 г. тя е държавен вътрешен одитор в дирекция "Вътрешен одит" на Министерство на финансите.
Стефан Белчев е директор на дирекция "Вътрешен одит" в Министерство на финансите от 2006 г. Притежава специалности по "Финанси" и "Икономика и управление на промишлеността". Сертифициран е за вътрешен одитор в публичния сектор. Има специализации по финансово управление на Структурните фондове.


Гергана Кирова е представител на Министерство на здравеопазването. Завършила е специалност "Право", има и второ висше образование по икономика.


Проф. д-р Петър Николаков има специалности по здравен мениджмънт и социална медицина. Бил е директор на лечебни заведения. Старши научен сътрудник І-ва степен.


В 7-дневен срок новоназначените членове на Съвета на директорите трябва да сключат допълнително споразумение към договора за възлагане на управлението на лечебното заведение. Решението на здравния министър идва след като преди седмица Десислава Атанасова обяви, че при одита на болницата са открити сериозни нарушения.


На база на констатациите в понеделник прокуратурата образува разследване срещу неизвестен извършител за източване на пари от "Пирогов". В отговор се появи отворено писмо, подписано от 40 лекари в здравното заведение, които видяха в критиките организирана кампания за оклеветяване и дискредитиране на болницата.


Междувременно главният прокурор Борис Велчев съобщи днес, че в доклада за болница "Пирогов" на Инспектората на Министерството на здравеопазването се споменават различни длъжностни лица. "Вие виждали ли сте доклада? Моят съвет е - да не коментирате доклад, който не сте виждали. Аз също не съм чел доклада, получих го. Той е достатъчно обемен", отговори той на въпрос защо разследването е срещу неизвестен извършител, при положение, че в доклада са посочени имена.


Велчев поясни, че в доклада са коментирани нарушения, извършени от различни длъжностни лица и Прокуратурата тепърва ще преценява, дали има данни, че те са извършили престъпления. "Това не става лесно, не става бързо от едно прочитане на доклада. Ако има данни, тези лица ще бъдат привлечени", каза главният прокурор.


Велчев добави, че това е първият подобен доклад за болница "Пирогов". Той поясни, че е помолил градския прокурор да се направи нужната координация с Държавната финансова инспекция и данъчните служби, така че материалите да постъпят максимално бързо обобщени в Прокуратурата.

Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Александър Йорданов
  Александър Йорданов
  Рейтинг: 1101 Любопитно

  Честито на печелившите!

  Often plays a very angry brute character, who swears a lot at people he dislikes
 2. 2 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 925 Неутрално

  "Здравният министър подмени съвета на директорите на "Пирогов"


  Е те за това нещо ставаше дума!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 3. 3 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 466 Весело

  Аз не мога да разбера,от къде се взе този здравен министър,че да им разваля рахата и далаверата на лекарите,може ли такова нещо

 4. 4 Профил на itcrowd
  itcrowd
  Рейтинг: 237 Неутрално
 5. 5 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Добре де, как се очаква от подобни институции да работят нормално, след като ръководителите им са наясно, че позициите им са толкова проветриви, че не си струва дори да се занимават сериозно с работата си?

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 6. 6 Профил на kollin
  kollin
  Рейтинг: 524 Весело

  Край! Вече няма да има нарушения в Пирогов!

  How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
 7. 7 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Добра мярка,но дано да бъде резултатна!

 8. 8 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  И тези ще се окажат НЕВИНОВНИ в последствие и, че нарушения НЯМА.

 9. 9 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Хайде докторе-стегни ги!

 10. 10 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Резултатът:
  1.Увеличеният борд на директорите от 3 на пет човека ще доведе само до едно - увеличаване на разходите за заплати на още двама хрантутници.
  2.Няма как да има персонална вина на който и да е от стария или новия борд т.к. ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ НА БОРДА СА КОЛЕКТИВНИ РЕШЕНИЯ! Това е познатия номер на всички властти за размиването на персоналната отговорност. Спомнете си нито Софиянски бе осъден,нито Вальо топлото и т.н. защото всички решения са взети от колективния орган Борд на директорите.
  3.Влизането само на юристи още повече ще влоши мениджмънта и Бог да е на помощ на Пирогов.Тези хора няма как да направят разлика между артерия и артилерия
  4. Категорично госпожицата министърка слага свои хора и колеги в борда и от тук до далаверите е само една ръка разстояние - описах ви вече защо и новите няма да са виновни защото са в старата схема Борд на директорите!

  Бог да пази Пирогов,защото рано или късно все до Пирогов стигаме и тогава каквото е казал Господ, за съжаление,защото новата министърка НИЩО НЯМА ДА ПОДОБРИ и е най-слабата от всички министри досега на здравеопазването за всички времена !

 11. 11 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Знам от вътрешен човек, че се раздават яко пари на свои хора, сключват се граждански договори за големи суми, фирми вършат услуги също за големи суми, а допълнителните вънаграждения за вътрешния кръг са хиляди на месец. Хубаво е да има промени, но съм скептичен за резултата, така се действа от както свят светува. И по останалите болнични заведения е така.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 12. 12 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 697 Неутрално

  [quote#8:"442"]И тези ще се окажат НЕВИНОВНИ в последствие и, че нарушения НЯМА.[/quote]
  с песимизъм и вечен нихилизъм НИКОГА , ама никога нямаме шанс да мръднем от дъното..Забелязал съм ,че ти постоянно мърмориш и си вечно недоволен...То няма как да стане промяна ако не я поискаме .. с констатации ,че "тези са същите" , "ама то ПАК нищо няма да стане" , "гарван гарвану око не вади " наистина никога няма да настъпи промяна... с принципа на "тома неверни" можем само да си седим на дъното и нищо друго

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 13. 13 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 697 Неутрално

  [quote#10:"newmind"]Бог да пази Пирогов,защото рано или късно все до Пирогов стигаме и тогава каквото е казал Господ, за съжаление,защото новата министърка НИЩО НЯМА ДА ПОДОБРИ и е най-слабата от всички министри досега на здравеопазването за всички времена ![/quote]

  ти като човек свидетел на "всички времена" няма как да не ти вярваме .. Готов си с тези си качества да те признаем за Новия Месия и да те натоварим със задачата да изведеш България от блатото .. Готов съм да ти гласувам пълно доверие ...

  NEWMIND - президент , министър председател , министър на всичко , Главен Прокурор , Висш съдебен съвет и 240 народни представители в едно ....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 14. 14 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Неутрално

  [quote#10:"newmind"]Бог да пази Пирогов,защото рано или късно все до Пирогов [/quote] молете се с двете ръце само до Пирогов да стигнете, да не отперите и къде близките гробищни паркове.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#6:"kollin"]няма да има[/quote]
  Искаш да кажеш "няма да се говори за"

 17. 17 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Загледах се в снимката- какви нечовешки закони приема Народното ни събрание- болен човечец, а го изгонили вън да пуши.

 18. 18 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#17] от "tralala2010":

  и аз така си помислих , а можеше кротко да си пафка в кабинета докато доктора му преглежда крака и да тръска на пода..

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 19. 19 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 696 Весело

  Бе министър Деси да не решила да прави от Пирогов международна рейтнгова агенция

  "Звездица Велизарова притежава магистърска степен по "Финанси". От 2006 г. тя е държавен вътрешен одитор в дирекция "Вътрешен одит" на Министерство на финансите.

  Стефан Белчев е директор на дирекция "Вътрешен одит" в Министерство на финансите от 2006 г. Притежава специалности по "Финанси" и "Икономика и управление на промишлеността".

  "Гергана Кирова е представител на Министерство на здравеопазването. Завършила е специалност "Право", има и второ висше образование по икономика."

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK