Сините алармират Брюксел за поправките в Закона за горите

 

© Красимир Юскеселиев

 Евродепутатите  от Синята коалиция ще алармират Брюксел за промените  в Закона за горите, върху които президентът Росен Плевнелиев вече наложи вето. Това обяви в Разград депутатът от Синята коалиция Ваньо Шарков, който е един от кандидатите за лидер на СДС.


Според сините поправките, които допускат строителство в горски масиви без смяна на предназначението им, могат да се окажат държавна помощ за инвеститорите, каквато ЕК не разрешава.Досега  използването на горски масиви за инвестиции в спортни и други съоръжения  ставаше  след като държавата разреши  намесата в горите. С таксите, платени за промяната на предназначението, тя  беше задължена да създаде нова гора, за да не намаляват запасите  й от зелено богатство. Ако бизнесът спре да плаща за смяна на предназначението на горските терени, то  залесяванията, компенсиращи изсичането, ще останат за сметка на бюджета. Така частни компании ще се облагодетелстват за сметка на държавата, обясни Шарков.


В Разград той представи кандидатурата си за лидер на СДС и обяви, че ако бъде избран ще  работи за обединение на дясното.Аз съм за работещи структури на СДС, които да станат естествен център  на консолидация. Разпадът в дясно дава възможност на партии ментета да заемат мястото на старата десница и  засилва изкуствено влиянието на БСП, смята синият депутат.


Той призна, че  спомени от миналото тежат на сините и ги разделят. Десните  хора в България обаче, чиито деца вече са пораснали и  искат да  гласуват с поколенческия вот на фамилиите си са и бъдещето на традиционната десница, смята  синият депутат.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK