Мъжът, обрал инкасо автомобила, забравил 17 000 евро

Мъжът, обрал инкасо автомобила, забравил 17 000 евро

© Дневник17 000 евро са останали в инкасо автомобила, който беше обран от един от двамата охранители, които се грижеха са сигурността на парите, съобщи БНТ. Както Дневник писа инцидентът стана в петък в Пловдив. Няма яснота дали парите са забравени в бързината или по някаква друга причина.


Георги Енев помолил колегата си за слезе да му купи дюнер и останал сам изчезнал с инкасо автомобила. В квартал "Кючюк Париж" той спрял до личния си автомобил "Опел".


Според БНТ поне трима души са видели Енев да прехвърля парите в своята кола. Започват действия по обявяване за международно издирване на пловдивчанина Георги Енев, който открадна милион и шестстотин хиляди лева от инкасо автомобила, обявиха от Окръжна прокуратура - Пловдив.
Въпреки това все още няма категорични доказателства, че бившият рейнджър е напуснал страната. Според заместник окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов кражбата е била добре планирана, но не е особено сложна.


"Престъплението е станало възможно заради занижените критерии за работа в охранителната фирма "G4S". Проведени са много разпити, установено е с кои лица Енев се е свързал за последно, но няма други заподозрени", добави той.


Основната версия, е че Георги Енев не е имал съучастник Ако той бъде заловен и осъден, по закон може да получи до 15 години затвор.


Това е втори обир на кола на Group4Securicor (G4S) след като на 12 април край Ловеч неизвестни устроиха засада на инкасо автомобила и по неофициални сведения откраднаха около два милиона лева. В медийното пространство се заговори, че в обира край Ловеч е замесен началник от охранителната фирма, тъй като автомобилът се е отклонил от маршрута си.


През октомври миналата година G4S обяви, че ще купи датската ISS за 5.2 млрд. паунда и в резултат ще бъде създадена най-голямата в света група по приходи, печалба и брой служители в сектора на охраната, почистването и кетъринга. Обединената компания държи 55 на сто от сектора за сигурност и 45 процента в сектора на услугите като общите приходи ще са от близо 16 млрд. лири и ще осигуряват заетост на над 1 милион души. 


G4S оперира във всички сфери, свързани със сигурността, от защита на граници и посолства, затвори, оценка на риска в петролната и газовата промишленост през охрана на паричните средства за финансови институции до традиционната охрана в търговски обекти на дребно. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK