Магистрала "Тракия" е с 32 км по-дълга от днес

Магистрала "Тракия" е с 32 км по-дълга от днес

© ДневникОтсечката на магистрала "Тракия" между Стара и Нова Загора ще бъде открита днес в часа. Аутобанът се удължава с 31.8 километра, изграждането на които е струвало 137 868 000 лева.


Финансирането е осигурено от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. и държавни средства. Отсечката между Стара и Нова Загора е т.нар. лот 2 на магистралата.


Лот 3 -от Нова Загора до Петолъчката, се очаква да бъде пуснат до края на месеца. Според разчетите на пътната агенция тогава стигането до морето ще става с минимум час по-бързо.
Автомагистрала "Тракия" е част от Трансевропейския транспортен коридор VІІІ. Изграждането й е приоритетен инфраструктурен проект с национално и международно значение.


Общата дължина на проекта "Доизграждане на АМ "Тракия" лот 2, 3 и 4 (от Петолъчката до готовата отсечка при Карнобат) е 115 км.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK