Регистър за кучетата има, но ще заработи след години

Мирослав Найденов е бивш шеф на общинско предприятие "Екоравновесие", което отговаря за безстопанствените животни в София

© Цветелина Белутова, Капитал

Мирослав Найденов е бивш шеф на общинско предприятие "Екоравновесие", което отговаря за безстопанствените животни в СофияНационалният регистър за кучетата формално започва да функционира от 1 юли, но за да заработи реално ще са нужни години. Това се разбра от провелата се днес среща между Държавната агенция по безопасност на храните, която трябва да поддържа регистъра, и Българския ветеринарен съюз, чийто членове трябва да вписват данни на домашните кучета.


Въпреки че миналата седмица министърът на земеделието и храните и бивш директор на "Екоравновесие" Мирослав Найденов обяви, че от 1 юли всички регистрирани ветеринарни лекари от цялата страна ще имат достъп до националния регистър на бездомните и домашните кучета, това на практика няма как да се случи. Поне не от днес.


Системата може и да заработи, но ветеринарите трябва да подпишат индивидуални договори с агенцията по храните, за да започне работата на регистъра по същество, обясни пред "Дневник" главният секретар на ветеринарния съюз д-р Георги Митев. Трябва да бъде изготвен и годишен рамков договор, в който да залегнат основните правила. Това е процес, който ще продължи с години, добави д-р Митев.
Пред "Дневник" от земеделското министерство обясниха, че няма как изведнъж всички ветеринари да получат достъп, защото "системата ще се компрометира". Това означавало да се срине. Ветеринарите, които искат да имат достъп, трябва да подават молби до областните дирекции на агенцията по храните, добавиха от ведомството на Найденов. Задължително медикът трябва да има в кабинета си компютър, интернет и VPN връзка.


"Няма как всички лекари на животни да бъдат задължени да вписват данни в регистъра. От ветеринарния съюз не сме полиция или държавен орган", каза д-р Митев.


По думите му общините също нямат достъп до регистъра. За проблема кметът на София Йорданка Фандъкова също няколко пъти е споменавала, че Столичната община не може да вписва данните от регистрираните в общината животни, защото достъпът би струвал определена сума пари.


От месец приютите за безстопанствени кучета имат експериментален достъп до системата, уточниха от земеделското министерство.


Досега право на достъп до регистъра имаха само официалните ветеринарни лекари и ветеринарите с договор с държавата за имунопрофилактика. В момента регистърът работи в частта си за селскостопанските животни на стопани, които получават евросубсидии.


Проблемът с бездомните кучета отново излезе на дневен ред от началото на годината. Двама починаха след като бяха нахапани в София - проф. Ботьо Тачков в "Малинова долина" през март и Христов Панков в "Редута" през юни. Последваха промени в Наредба 41 към Закона за защита на животните, очакват се промени и в самия закон. Голям проблем са и нерегистрираните домашни любимци, които само в София по неофициални данни са около 200 хиляди.

Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на akostamosta
  akostamosta
  Рейтинг: 466 Весело

  Тати каза, че ще ми купи колело....ама друг път

 2. 2 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1143 Весело

  Формално може да правя секс с Памела Андерсън (дори и на тази възраст), но реално ще е секс след като легне под мене.
  Предлагам изказването на гения де е цитат на деня!

 3. 3 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  Проблема не е в софийските кучета с тези от шопските села които не се кастрират и не подлежат на никакъв контрол ...
  Практиката е като се народят малки да ги пускат от вътрешната страна на околовръстното където добрите хора започват да ги хранят още като сукалчета от съжаление и така оглеждат зверове които лаят и хапят.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 4. 4 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3202 Неутрално

  Мамка му и прасе!

  При положение, че практически вече всички в тази верига са закачени онлайн, да говориш такива .... ъъъъ .... прогнози ... си е не идиотия, ами навява на размисли за умисъл.
  Целенасочена политика явно.
  Друго обяснение аз лично нямам ...

 5. 5 Профил на ami_yami
  ami_yami
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И този проблем предполага разрешаване "пост фактум" по регресивен, реакционен път вместо превенция и интелигентен контрол. Не е ясно кога, не се вижда от кого... Ами, така действат невежите, инерционните хора и общества за разлика от грамотните и активните. А пък управлението на ГЕРБ дори не действат, не показват никакви признаци на реакция, отказали са се от всякакъв вид реформи и само правят "медийни обороти".

  Ръководство по оцеляване на САС - част 2: http://bg.scribd.com/doc/4073040/-2
 6. 6 Профил на poijn
  poijn
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Бърза работа няма. Данъкоплатците сме балъци, но това не е новост.

 7. 7 Профил на Dragomir Dimchev
  Dragomir Dimchev
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Като не можете да свършите работа , оставки!
  Колко сложно е да се справите с някакви мастии??
  Писна ми.

  Одит на държавата от 90та година насам и лустрация за лица над 40 години за депутатски места!
 8. 8 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  От какъв зор заради кучешки регистрации ветеринарите трябва да ползват VPN връзка? То за данните на хората не се ползва такава.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 9. 9 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1050 Гневно

  Омбудсманът на България Константин Пенчев още преди повече от една година е пратил писмо до министъра с предложения как да се реши проблема с бездомните кучета и първото е било да се направи регистър.

  Този регистър може да се направи много бързо и всички ветеринарни лекари ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъдат регистрирани като лица които могат да правят промени в данните.

  Проблема с кучетата и котките може да се реши САМО с БЪРЗИ и ОБМИСЛЕНИ действия на чиновниците от МИНСТЕРСТВОТО в ЦЯЛАТА СТРАНА, а не само в отделни градове. Омбудсманът каза, че кметове са споделяли за практика да се хващат кучета в едно населено място и да се извозват до друго където да ги пускат.

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3202 Весело

  До коментар [#8] от "Dehumanizer":

  За да стане след десетина години, затова

  После ще поискат всеки ветеринар да си изведе собствен комуникационен спътник за връзка.
  Така се прави политика!

 11. 11 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  "Няма как всички лекари на животни да бъдат задължени да вписват данни в регистъра. ..."

  Някои хора първо трябва да си отговорят на въпроса - Що е това регистър и има ли той почва у нас?
  След това може да се заемат с решаването на проблема.
  Друг въпрос на който трябва да си отговорят е връзката между кучета и храна. Аз виждам само една такава - индокитайския полуостров.

 12. 12 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  Разбрахме, че система за регистриране на кучета няма да има скоро.

  Какво става с хуманното извеждане на бездомните кучета от човешката среда? Там поне не зависи от влизане по интернет в някаква система, а директно проблемът ще се решава в реално време.

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 13. 13 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Има ли улав народ има и арен живот! А колко "хора" в герб и колко чиновници в СО си пълнят гушите заради този именно подход към кучешкия проблем? Защо българия е най-хуманната държава към кучетата? Защото е една от най-жестоките към хората! И една от най-крадливите! Защо у нас към кучетата се прилагат скъпи методи които не се прилагат и в най-богатите дръжави?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 14. 14 Профил на Джони Ди
  Джони Ди
  Рейтинг: 473 Весело

  Миро Найденов мисли как да измъкне няколко милиона от бюджета и да възложи на "правилните" фирми довършването на регистъра в кучешката му част. Обясненията му са като за деца от помощно училище. Иска да ни каже, че регистъра хем го има (за селскостопански животни) хем го няма. Как успяват около милион юридически лица се регистрират в Агенция по вписванията и НАП и да извършват различни операции с електронен подпис, а няколко хиляди регистрирани ветеринари няма да успеят? Просто трябва да се създаде съответния раздел към базата данни. И защо ще се регистрират централно бездомните кучета??? Нали ги кастрираме и оставяме на доизживяване? Не е ли по-добре да се почне с признатите от собствениците за домашни, за да има по-строг контрол. Така и чипирането ще добие някакъв смисъл.
  За какъв "рамков договор" говорим? Не може ли ригистъра да има общи условия за кучета и всеки собственик на четириного да плаща някаква малка такса чрез ветеринаря? Трябва ли да вярваме, че Миро Найденов не разбира нито от управление, нито от информационни технологии?

 15. 15 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#8] от "Dehumanizer":

  Май Миро не си е научил думичките , щом говори за "компроментиране", а не за сриване (?) на системата.

  За сметка на това задължиха собствениците на кучета да ги "чипират", но тъй като няма регистър само собственикът и ветеринарят знаят номера на чипа. Ако кучето се изгуби - никаква полза от този чип. Но вече съвестните граждани си платиха на общините. Това е чист рекет, държавно-мафийотски.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 16. 16 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  И за какво се прави електронен регистър, след като ветеринарите ще трябва да сключват някакъв си "рамков договор" с държавата? Или това е вариант на Животинска здравна каса?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 17. 17 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1384 Гневно

  [quote#8:"Dehumanizer"]От какъв зор заради кучешки регистрации ветеринарите трябва да ползват VPN връзка? То за данните на хората не се ползва такава. [/quote]
  Миро Ирландеца упорито търси начини този регистър да не заработи. Такава тъпанарщина и гьобсуратство рядко се среща, воистина!

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 18. 18 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1349 Разстроено

  Когато бюрокрацията и бизнесът се сраснат, жална му майка на населението... Само се чудя, защо при тази слободия населението не се погрижи само за себе си? Грижата за спасяването на давещия се е в ръцете на самия давещ се.

 19. 19 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1384 Гневно

  [quote#14:"Джони Ди"]Трябва ли да вярваме, че Миро Найденов не разбира нито от управление, нито от информационни технологии? [/quote]
  Че не разбира ми е ясно (според обясненията му). Ама няма ли някой в министерството му да разбира от ИТ и да му каже как става?

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 20. 20 Профил на kokoroko
  kokoroko
  Рейтинг: 524 Неутрално

  А здравна каса ще има ли,кучетата ще си имат джипита,ще има ли клинични пътеки,ще има ли закон за дискриминацията на кучетата от ромските квартали,социални помощи др. ? Кога ще бъде открито Кучешко Министерство и кои ще го оглавява ? Това са все наболели въпроси,о обществото мълчи.Срам и безобразие !!!

 21. 21 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3202 Неутрално

  [quote#19:"Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)"]Ама няма ли някой в министерството му да разбира от ИТ и да му каже как става? [/quote]

  Ама за какво им е VPN за кучетата?
  Доколкото знам и джи-питата са на обикновена връзка, пък става дума за лични данни, при това чувствителни, на хората.
  Да не говорим, че им трябвали ... чак пет! години?

  Цицане на пари е цялата политика и толкоз!
  А от това Миро Мазното разбира. Цял академик е в тази "област"

 22. 22 Профил на expansip
  expansip
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "Трябва да бъде изготвен и годишен рамков договор, в който да залегнат основните правила. Това е процес, който ще продължи с години, добави д-р Митев".
  Г-н Митев явно добре си е планирал следващите няколко години, но мисля, че трябва да бъде уволнен още утре.

 23. 23 Профил на _scythe_
  _scythe_
  Рейтинг: 466 Неутрално

  НЕ на регистър на кучетата, ДА на публичен регистър на рецидивистите.

 24. 24 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#18] от "vankata1":

  Когато глупостта и бюрокрацията се срастнат става още по-страшно.Няма ли един нормален в това правителство,като не може да си свърши работата да подаде оставка?

 25. 25 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Регистър за кучетата има, но ще заработи след години

  Предлагам и заплатите в Столична община, да започнат да се изплащат, след като заработи регистърът - след години.

  /не се чете/
 26. 26 Профил на expansip
  expansip
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "Задължително медикът трябва да има в кабинета си компютър, интернет и VPN връзка."
  Не знам какво да кажа.

 27. 27 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#2:"ПАСТОРА"]секс с Памела Андерсън (дори и на тази възраст)[/quote]
  Не е чак толкова стара.За някой кучкар от приюта става!

 28. 28 Профил на expansip
  expansip
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "За проблема кметът на София Йорданка Фандъкова също няколко пъти е споменавала, че Столичната община не може да вписва данните от регистрираните в общината животни, защото достъпът би струвал определена сума пари."

  Фандъкова : "Ние нямаме практика да даваме пари, а само да взимаме."

 29. 29 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 581 Весело

  [quote#3:"comandante"]тези от шопските села които не се кастрират и не подлежат на никакъв контрол ... [/quote]
  Вярно е,че не подлежат на контрол,но деца няма ти искаш момците да кастрираш.

 30. 30 Профил на Джони Ди
  Джони Ди
  Рейтинг: 473 Весело

  .... и в тоя ред на мисли, не е ли по-добре за следващия мандат, вместо нашенски калинки, физкултурници и последователи на Луи ІV (имам пред вид строителя на Лувъри) да си изберем доказали се бизнесмени от странство и да им дадем по една хубава заплата и бонус на за постигнат икономически растеж, нови работни места и увеличаване на доходите. прецедент вече има - Констатин Иречек
  Моето предложение за министър на културата е Шварценегер, а на строителството Доналад Тръмп - хем не си поплюват, хем имат чувство за хумор
  А вашите предложения, колеги

 31. 31 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Смятам,че е правилно изчакването.Това месо един ден ще се окаже жизненоважен резерв.Евтаназия само срещу котките,които унищожават други стратегически резерви,като плъхове и мишки.
  Не е весело!

 32. 32 Профил на Джони Ди
  Джони Ди
  Рейтинг: 473 Неутрално

  До коментар [#26] от "expansip":

  ами да си купи две кила Интернет и един VPN с газово устройство - някои хора явно така ги разбират нещата

 33. 33 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#30] от "Джони Ди":

  Аугусто Хосе Рамон Пиночет Угарте за министър-председател, мисля.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 34. 34 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 865 Любопитно

  Една добре функционираща хранилка не може току така да се закрие.Трябва да минат години,да могат хората прехранващи се покрай кучетата да се адаптират.Интересно защо убиват мечки- стръвници в планините,а не ги кастрират? А вълци,чакали? Даже може кастрирането на мечки да се таксува на поне 3000лева.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 35. 35 Профил на expansip
  expansip
  Рейтинг: 638 Неутрално


  "Това се разбра от провелата се днес среща между Държавната агенция по безопасност на храните, която трябва да поддържа регистъра"

  Сега разбрах всичко.
  Агенцията по безопасност на храните ще проверява, дали храната, с която ние се храним и купуваме от супермаркетите е годна за кучета.
  Защото те са защитени.

 36. 36 Профил на expansip
  expansip
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Според моето куче доста често не става за ядене.
  Кучешка му работа.

 37. 37 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Ей , турук ветеринарен , на такива като ТЕБ трябва да се направи РЕГИСТЪР...
  Тъпотата ти - е безгранична ...))

  BIG AL
 38. 38 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1441 Неутрално


  До коментар [#5] от "ami_yami":
  [quote#5:"ami_yami"]"пост фактум"[/quote]
  За съжаление май,че правилния термин е "пост мортем"...

  Нали трябва да се "усвояват" едни 2 млн. за приюти?
  VPN връзка...
  Я къде било "заровено кучето"...Във високите технологии!
  Айде още 2 млн. за wi-fi, между кучкарниците!

  "В момента регистърът работи в частта си за селскостопанските животни на стопани, които получават евросубсидии."-
  Яяяя....още едно "заровено куче"!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 39. 39 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#34:"Майндърбайндър"]Интересно защо убиват мечки- стръвници в планините,а не ги кастрират?[/quote]
  Когато срещнеш кастриран мечок,ще отпадне дилемата дали да те оноди или изяде.

 40. 40 Профил на kokoroko
  kokoroko
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Регистър за кучетата има,нахапани,стресирани и убити също ! На печелившите,честито !!!

 41. 41 Профил на Ал Тиквоне
  Ал Тиквоне
  Рейтинг: 696 Весело

  МИро , Мършо дебелогъза , кога ще вкараш следващата пратка с развалено и заразено 35-годишно месо от...Узбекистан ?

  ПРОСТ БОЙКО - СЛАБА ДЪРЖАВА !
 42. 42 Профил на expansip
  expansip
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#32:"Джони Ди"]ами да си купи две кила Интернет и един VPN с газово устройство - някои хора явно така ги разбират нещата [/quote]
  Да, ама ако Агенцията не разреши купуването на Интернет или забрани на служителите да вписват в регистъра данни преди изтичане на мандата, к'во става ?

 43. 43 Профил на dalaver3
  dalaver3
  Рейтинг: 516 Гневно

  Да така, и аз ще си платя данъците след години .....

  Такса смет (ТБО) - Варна е НЕЗАКОННА !!! НЕ Я ПЛАЩАЙТЕ !!!, http://bit.ly/1gVr8qA, http://bit.ly/1mZMw5b, Iniqua nunquam imperia retinentur diu.
 44. 44 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Не, тия са неспасяеми. Това, което може да се направи, е да се опразни един басейн и вътре да се вкарат всички общинари, кметове и министри, да се изловят всички бездомни кучета, и те да се пуснат вътре, пък да се оправят. Ако щат с криптирана връзка, ако щат без.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 45. 45 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3202 Весело

  [quote#38:"drakar65"]Нали трябва да се "усвояват" едни 2 млн. за приюти?
  VPN връзка...
  Я къде било "заровено кучето"...Във високите технологии!
  Айде още 2 млн. за wi-fi, между кучкарниците! [/quote]

  Ха-ха-хааа!
  Ми нали "изпуснаха" да "усвоят" 6 милиона за приют за 500 кучета, оказвайки се след натиска, че за 1,5 милиона ще построят за 2000!
  Ти какво си мислиш? Че ще си оставят ей така "тяхното" да им го "вземат"?
  Ами! Империята отвръща на удара!
  Хайтек, хайтек и пак хайтек, дето и в НАСА не са го сънували, и "процес на разработка, обучение и въвеждане" до пенсиониране и на внуците им.
  И всичко платено от мат'ряла по "техните" разценки.
  Плащай, мат'рялаааа!

 46. 46 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Весело

  Абе, аз да питам - защо държавата ще прави VPN (виртуална ЧАСТНА мрежа) към собствените си сървъри? Или Миро освен "компроментиране" е объркал VPN със SSL? Последното го няма и за личните данни на хората по държавните сайтове и регистри.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 47. 47 Профил на expansip
  expansip
  Рейтинг: 638 Неутрално  [quote#46:"Музар"]Абе, аз да питам - защо държавата ще прави VPN (виртуална ЧАСТНА мрежа) към собствените си сървъри?[/quote]
  Абе, държавата няма да прави VPN.
  Тя само ще даде парите на една частна фирма. А тя няма нищо да направи.Защото VPN, така или иначе не трябва.
  А един регистър се прави от двама що-годе образовани младежи, но пък никой не иска да има регистър.
  И те така.

 48. 48 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1482 Весело

  До кат заработи може кучетата да са станали повече от хората... и тогава ще имаме една истинска кучешка държава, територия де.

  Жената е покана за щастие
 49. 49 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 466 Весело

  [quote#22:"expansip"]Г-н Митев явно добре си е планирал следващите няколко години, но мисля, че трябва да бъде уволнен още утре. [/quote]
  Няма как да стане, щото... не е на заплата! Не е назначен! А регистърът ще заработи след мноооого, мноооого години. И през това време всички, пишещи във форуми, ще пълнят касата на "Екоравновесие", ще пишат, ще пишат, ще пишат... нали знаете? керванът си върви... и министърът, и кмета на София ще си изкарат мандата... а при такъв "мат,рял" може и още един-два да изкарат...

 50. 50 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Весело

  До коментар [#48] от "bgpainter":

  Тцъ
  Виж как сладко е задрямал - като се събуди,ще го пусне

 51. 51 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Когато сте в беда дръжте се за ръце,а когато се покаже Слънцето спете,това означава снимката

 52. 52 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1482 Весело

  До коментар [#50] от "xmm":

  Мирко да се събуди??? По-скоро кучешкият портал може да заработи ефективно скоро отколкото Миросвет да стане един буден индивид.

  Жената е покана за щастие
 53. 53 Профил на expansip
  expansip
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#49:"opt_02"]Няма как да стане, щото... не е на заплата![/quote]
  На процент ли е или "на ангро", т.е. еднократно за цялостно творчество?

 54. 54 Профил на kempes
  kempes
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Само като разбрах, че агенцията по храните ще отговаря за подобен регистър, спрях да чета статията. Какво ще следят - дали кучетата са годни за ядене

 55. 55 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#53:"expansip"]На процент ли е или "на ангро", т.е. еднократно за цялостно творчество? [/quote]
  Не, на доброволни начала! Колкото и да изглежда безумно...

 56. 56 Профил на expansip
  expansip
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#55:"opt_02"]Не, на доброволни начала! Колкото и да изглежда безумно... [/quote]

  Тогава да си работи доброволно, но да не дава тъпи интервюта.

 57. 57 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#47:"expansip"]Абе, държавата няма да прави VPN.
  Тя само ще даде парите на една частна фирма[/quote]

  Е, така, де! Само дето държавата ще поръча тази VPN, а това си е пълен абсурд! Ако е вярно, а не е от неграмотност на министъра. Колко му е да е и двете!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 58. 58 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1220 Весело

  До коментар [#33] от "Dehumanizer":

  Йес! Много добро предложение!

  Абе хора, ще ме уморите, отдавна не се бях смяла така!

 59. 59 Профил на mila34
  mila34
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Някъде в коментарите имаше една мого добра идея - всички ветеринерни лекари да бъдат регистрирани задължително. Предполагам, че точно това би било най-ефикасно, но и би трябвало да върви и с множество промени по законите. Като цяло не виждам нищо неочаквано в думите на министъра, тъй като не знам точно до къде стига наивността на хората, да смятат, че една система може да проработи в пълен обем още от деня на влизането й в сила.

 60. 60 Профил на HAGBARD
  HAGBARD
  Рейтинг: 581 Неутрално

  И какъв е смисълът да има електронен регистър, като пак всичко ще се урежда с хартия. Пък и как ще се срине системата от достъпа на ветеринарите? Каква ще да е тая система тогава, от ученици ли е правена?

 61. 61 Профил на expansip
  expansip
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#59] от "mila34":

  Мила ....!?

 62. 62 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1220 Весело

  До коментар [#61] от "expansip":

  Виж сега, заради Милето ме баннаха преди седмица - много я бях насмела.
  Та, женицата е във форума не за да дискутира, да обменя мисли с тапири като мен например, а за да си изпее химните в прослава на Мирко и толкоз. Мислех, че е на заплата за тая работа, ама тя твърди, че било искрено и лично. Без значение какво казва Мирко, умно (мъча се да сетя за такъв случай) или най-голямата простотия (тук не се мъча), тя скача и започва да му пее "осанна". Започнах да подозирам, че му е роднина. Кофти, ама семейната чест задължава. А пък ако не му е роднина... по-добре да не коментирам, щото ако спомена отново какво си мисля за мисловните процеси на Миленцето, пак ще ме баннат

 63. 63 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Докато влезе регистъра в употреба, да не стане късно, т.е. да я докараме до там - кучетата, изядоха хората.

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Задължително медикът трябва да има в кабинета си компютър, интернет и VPN връзка.

  сигурно и аз ще звуча така ако се изкажа по въпроса за кучешката тения например за това и си трая по темата, рядко голяма глупост е казал в това изречение

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 66. 66 Профил на savov_d.a.
  savov_d.a.
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Имаше приказка за котки и мишки
  после..за полицаи и мутри.
  днес за кучета и избиратели- помияри.
  Утре..за утре не знам.
  Може би морал, прошка- прегръдка и забрава, скрити деца в бели държави..
  Дайте на децата прашки и да приключим с кражбите и жертвоприношенията. Те са само кучета. Малко ще ги боли- но ще уважават човека. Е да ще оредеят или ще избягат. Дори няма да гласуват. Сори Шаро - имунитет имат само мацките а ние ..умиргаме по един.
  .......................
  Шаро беше прегазен от автобус когато бях на 5 години.
  Не исках друго. Но съм дърпал уши и чесал корем на изоставени хапчета...Кучетата помнят не само мен а и познават членовете на семейството..като подчинени на тях. Сплотяват сиреч.
  Кучетата са много и чужди както са много и чужди парите.
  Някога си пазихме кучетата от виетнамци. Днес кучетата ядат хора а те..развъждат кучета.
  Що ли..
  Чувал съм че в затвора смъртници са се грижили за живинка..хлебарка, пчела....Без гаранция за утре.

 67. 67 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  До коментар [#59] от "mila34":

  усещаш ли, че ефекта който постигаш е обратен ?
  по принцип ако някой прави или казва глупости , по добре е да се снишава ,щото някой може да е пропуснал някоя, а така всички всичко научават

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 68. 68 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1482 Весело

  До коментар [#44] от "Dehumanizer":

  Толкова голям басейн от къде? Много общинар, много чудо.
  Сега като се замисля, май прираста на кучетата е по-малък от прираста на общинарите.

  Жената е покана за щастие
 69. 69 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Найденов е един от най-големите агресивни помияри,които спешно трябва да бъдат евтанизирани.

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 70. 70 Профил на savov_d.a.
  savov_d.a.
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Аууу, аууу.
  Нещо вони.
  Какви конспирации, .Няма кокал.

 71. 71 Профил на savov_d.a.
  savov_d.a.
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#68] от "bgpainter":

  Да знаеш ..общуването е добро. прираста ..също.
  .................................
  жената иска поне един роб, а щастието - повече жени. Съгласен.

 72. 72 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Няма как всички лекари на животни да бъдат задължени да вписват данни в регистъра. От ветеринарния съюз не сме полиция или държавен орган", каза д-р Митев.

  -------------

  Пълни глупости изобщо не е трудно да отделят време да въведат данни! Кравите как се водят на отчет ? Що се правят на хамави!

 73. 73 Профил на Xintu
  Xintu
  Рейтинг: 753 Весело

  До коментар [#4] от "xm...":
  До коментар [#8] от "Dehumanizer":
  До коментар [#9] от "BlueWater":
  До коментар [#15] от "Музар":
  До коментар [#17] от "Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)":
  До коментар [#24] от "hodounski":
  До коментар [#25] от "Тони Шнайдера":
  До коментар [#34] от "Майндърбайндър":
  До коментар [#48] от "bgpainter":
  До коментар [#58] от "luda_krava":
  До коментар [#69] от "Roger":
  До коментар [#67] от "stg":

  Уважаеми Дами и Господа,

  Моля да ме извините, за натрапчивостта и безпардоният по своя характер навлешки приом, граничещ с определени спамърски техники, но не можах да се въздържа да не споделя с Вас следното историческо откритие:

  Извинявам се за офф-топика, но е направен сериозен пробив в изследването на Българо-Италианското историческо наследство...

  Родословието на Архонта Бинев е проследено до 30-те години на 20 век след Христа !?!?!?

  http://www.youtube.com/watch?v=Yg-3AdzjhYI

  Извинявам се за турските субтитри, археолозите ги определят, като естествен фонов шум, характерен за периода...

  Close to the Edge
 74. 74 Профил на Ал Тиквоне
  Ал Тиквоне
  Рейтинг: 696 Весело

  Мършата ще им направи кучешки Фейбук и за всеки помияр айсикю , туитър и скайп.

  ПРОСТ БОЙКО - СЛАБА ДЪРЖАВА !
 75. 75 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Колко кучешки живота струват един човешки - един, сто или само хиляда? И понеже бездомните кучета вече изядоха двама само за няколко месеца в София изводът е печално ясен - един човешки живот в България не струва дори един кучешки.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 76. 76 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  До коментар [#73] от "Xintu":

  Ха-ха-ха-ха!

  Benzino Napaloni, Slavino Binevoni

  http://upload.film-merkezi.com/aktor/sy652-2.jpg

 77. 77 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 906 Весело

  [quote#9:"BlueWater"] кметове са споделяли за практика да се хващат кучета в едно населено място и да се извозват до друго където да ги пускат. [/quote]

  -Има и по-евтин метод-вместо да се правят транспортни разходи за размяна на кучонаселение,може да се пребоядисват на място.Така кучетата пак ще стават "различни" и ще могат да се у/при/свояват средства за тяхната повторна/потретна/ обработка.

 78. 78 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "Регистър за кучетата има, но ще заработи след години"

  Разбира се след години,защото незнаете дали ще сте спечелите догодина на изборите и сега подлъгвате народа с обещания за да ви изберат наново.Както и Дянков обещаваше преди 2-3 дена че след 5 години ще сме по богати от гърците.Долни и безсрамни лъжци сте всички от ГЕРБ.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 79. 79 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 659 Неутрално

  И жалко, и смешно, и тъжно! Българската държава ще води регистри на кучетата, но няма регистри на талантите си, на рационализаторите, на даровитите деца и студенти, които в различните научни области са гордост за народа български.
  СРАМНО!

 80. 80 Профил на funny_jazzy
  funny_jazzy
  Рейтинг: 237 Весело

  Мда...докато се разберете, кой да вземе парите, как да замажете това раздаване и кой да се прави на умряла лисица и пр. циркове, кой знае колко народ ще изпозагине изхапан, разкъсан и изяден.

 81. 81 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 3110 Неутрално

  Найденов, регистър няма. Има нещо готово, когато то работи. Иначе дай на всеки клиент такива като мен да отчитат, че са му свършили работата, ама има само година-две да се дооправя, за да се ползва. Вярно, има срокове от ЕС и наказания, но пък и чиновниците не сте хора, които са с единствена работа медийни изяви или дремене на бюро, а всъщност напасването на нещата, за които сме глобявани толкова често е вашата работа и сроковете са за нея. Ако отдел не спази срок за нещо без обективни причини(Да се пусне процедура на края на 3 годишен срок примерно не е никак нормално, колкото и често да се прави.), просто това значи, че не си върши работата и са нужни уволнения и финансови санкции за виновните.

  Кога вместо бонуси на калпак за "много работа" ще има програмно бюджетиране и да се каже "До 06.2012 ще има процедура за ...., до 09.2012 трябва да е избран изпълнител, до 12.2012 Иван и Петкан трябва да са пуснали правилник за работа..."? Съответно след 06.2012 се санкционират шефът и юристите, след 12.2012- Иван и Петкан, а не получават бонуси за това, че през 12.2014 решават за месец всички ударно да работят и по нощите, та да не изпуснат срока, в който всичко трябва да е направено, поне за пускане на търг, че после да кажат "Ама то досега не можахме търг да направим, но, ето, след година-две, пет ще сме отчели нещо там. Ние сега ще си раздадем за 10ти път по 3 заплати, че работихме след работно време.".

 82. 82 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 3110 Неутрално

  [quote#8:"Dehumanizer"]От какъв зор заради кучешки регистрации ветеринарите трябва да ползват VPN връзка? То за данните на хората не се ползва такава.[/quote]

  [quote#10:"xm..."]а да стане след десетина години, затова [/quote]

  Абе, VPN е най-малкият проблем. Пуска се за има-няма ден и след това само се раздават пароли или сертификати. Да, за българската администрация наистина може "хм...." да е прав- по моя опит такива рутинни дейности съм видял да отнемат и година да се свършат, че и се купуват едни скъпи машини...

  Най-смешното е, че накрая "регистърът" може да се окаже споделен excel файл, в който лекарите да добавят по ред. Като знам какви са често изпълненията, за да се отчете дейност... Всъщност, един от регистрите, за които се пише по вестниците(не се сещам точно кой беше), е точно една екселска таблица, а сигурно "разработването" му е струвало стотици хиляди, като се смятат цените, по които се работи за администрацията.

 83. 83 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1441 Весело

  Ще стане - нека си подпишат договорите и в рамките на година-две наистина ще има резултати.
  Наивно е някой да очаква проблемът с кучетата да бъде решен бързо. Можеше, но не и с кметове като Б.Б. и С.С. - да не говорим за тези преди тях...

 84. 84 Профил на 0xdeadbeef
  0xdeadbeef
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Няма нужда от регистър на кучетата. Можеше да ползват ЕСГРАОН.

 85. 85 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Колко пъти трябва да се обяснява на тази общинска администрация, че съгласно закона за управление на етажната собственост има текст задължаващ ЕС да регистрира в книгата на собствениците всички кучета. Достъп по закона имат и общинските власти. Е тогава какъв им проблема инспекторите да размърдат дебелите си задници и да минат за поливин-една година и снемат тези данни, а те за за София при предположение за поне 150 000 домашни кучета е 94% от проблема. Ще остане да се овладее популацията от съседните до София населени места и процеса ще добие приемливи нива. Ама нали трябва да се харчат едни пари, трябва и да се доизмислят проблеми.

 86. 86 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  Някой още има ли съмнения, че гербавите нарочно поддържат проблема с кучетата, и чрез него източват пари?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 87. 87 Профил на sofi_anka
  sofi_anka
  Рейтинг: 459 Весело

  Предлагам държавата да даде 2та милиона не за ку4ещки приют, а за безплатна кастрация на домащните ку4ета.

  sofi_anka
 88. 88 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  [quote#86:"Тони!"]Някой още има ли съмнения, че гербавите нарочно поддържат проблема с кучетата, и чрез него източват пари? [/quote]
  Про положение ,че ще правят приют за 2000 кучета това не е източване това е спуер наливане !

  Ако популацията на бездомни кучета се увеличи тройно това лято ...хората ще са съгласни и 100 милиона да дадат от общинските пари , ако нямат да ги вземат от чужда банка само и само проблема да се реши.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 89. 89 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1702 Гневно

  Миро Тъпото достига нови висини, това е живо доказателство на мисълта на Айн6тайн че глупостта е безкрайна.
  Като се добави за това че ЯВНО има определени интереси да НЯМА ре6аване на проблема - резултатите са ясни.
  Кой ял, ял, кой нахапан - нахапан.
  Няма керван, но кучетата определено си лаят!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 90. 90 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1384 Гневно

  [quote#85:"paolo51"]Достъп по закона имат и общинските власти.[/quote]
  Достъп до книгата, искаш да кажеш. Разбира се че имат достъп, и там са записани ВСИЧКИ собственици на кучета, защото от тях входа събира и по голяма "входна такса"(или членски внос, забравих термина).
  Та ако инспекторите се размърдат, ще знаят от кого да събират такси за домашен любимец, или да заплашват с глоби за нерегистриран такъв. Не малък изток на доходи, ама...що да си мърдат задниците в неработно време, ако могат да получават заплати (+бонуси) и без това
  Може и да аутсорснат издирването на нерегистрирани домашни любимци, както направиха с преброяването лани: Лелките взеха еднократно по 7 кинта/дом, закърпиха си бюджета. В случая е къде по лесно-веднъж се преписват данните за собственици на кучета, и им се изпраща "покана" да си регистрират кучетата, ИЛИ ГЛОБА! И веднъж на 6/12 месеца се проверява (чрез звънене на вратата-ако има куче то ще лае) дали кучето още е там, или "умряло", ако собственика се опита да шикалкави.
  След 100 подобни проверки, отразени в медиите, всеки собственик ще прецени какво да прави.

  Решения много, ама липсва воля нещо да се направи

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 91. 91 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1441 Гневно

  "Системата ще се срине" Това е извинение винаги. Пълни глупости.

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 92. 92 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  [quote#86:"Тони!"]Някой още има ли съмнения, че гербавите нарочно поддържат проблема с кучетата, и чрез него източват пари? [/quote]
  Струва ми се прекалено малко пари за крадене, за умишлено поддържане на такъв проблем.
  1,5 млн заплати и разноски за 24 служители в ЕкоКРАДЕНЕ....КОЛКО може да краде от ненаправени третирания/кастрации?
  Същото е и с приюта (добре че поне падна онзи луксозния за 15,000 лв/куче)-2 млн за нещо което струва милион---ами не е чак толкоз голяма сумата, а врявата е бая голяма.
  Нещо друго има, ама аз (като аутсайдер) не го виждам май

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 93. 93 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  [quote#91:"Боян Юруков"]"Системата ще се срине" Това е извинение винаги. Пълни глупости. [/quote]
  Как тази на НСИ не се срина при предброяването (освен в първите часове, когато всеки се опита)? За 3 седмици 3,5 млн входа, с формуляри бая по сложни от 6-7 параметри нужни за куче
  П.С. Ама ако някой НЕ ИСКА регистъра-той ще се срине: Пример са отчетите подавани до Агенцията на вписване, дискутирани в друга тема. Към 300,000 са длужните да подават отчети. През последната седмица било невъзможно да се подадат чрез нета. Причината (според участващите в дискусията)-таксата за подаване на гише била двойна от тази по нета. А глобите за неподалите на време-още по голями. Та-намерили ОЩЕ един начин да щавят платежоспособните

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 94. 94 Профил на Milko Stoyanov
  Milko Stoyanov
  Рейтинг: 583 Гневно

  Ама какви регистри, какъв хай-тек!?!? Има измислена безболезнена евтаназия, има и прост, проверен по света механизъм - хващане - приют - реклами ("Осиновете Чарли, приветлив помияр, търсещ нов дом" - Х дена престой - НЯМА желаещи за осиновяване - жалко, кученце, амин... Идва следващото...
  Започвам да се повтарям, но явно ще трябва да се случат още и по-зловещи и кървави инциденти (цели детски градини, заразени с кучешка тения, нахапани дечица, повечко смъртни случаи - не само два...), за да се СЛУЧИ НЕЩО ПО СЪЩЕСТВО!
  Иначе административно-бюрократините лабиринти са достигнали умопомрачително ниво на сложност (и неефективност):
  "Системата МОЖЕ и да заработи, но ветеринарите трябва да подпишат индивидуални договори с агенцията по храните, за да започне работата на регистъра по същество... като бъде изготвен и годишен рамков договор, в който да залегнат основните правила... но пък това е процес, който ще продължи с години..."
  ХА-ХА-ХААААА... ТРА-ГЕ-ДИ-Я!

 95. 95 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#59] от "mila34":

  Мила, не е хубаво така...
  Като си се изтъпанила да защитаваш министъро, поне не дрънкай глупости.
  Не че "авторитета" на Миро може да падне по-надолу от твоята "защита" - няма накъде повече.
  И.. пий си хапчетата по-редовно. Тук идиоти няма.

 96. 96 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  До коментар [#92] от "Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)":

  Не знаем, а и няма достъпна информация, колко пари като евросредства получава държавата и общините за този проблем.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 97. 97 Профил на onufrij
  onufrij
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Трябва да се приравни кучето с човека. Още с раждането да му се издаде Единен Кучешки Номер, да получава детски надбавки до оределена възраст, а ваксинациите му да са безплатни. Ако няма стопанин, да се поеме от Социални Грижи. Държавата да му внася пенсионни и здравни осигуровки. Като псовиса, да му се издаде смъртен акт, а наследниците му да си вземат тяхното. Като захладнее, да се прибере в приют и да му се полагат определени кубици дърва или кюмюр. Да се зачисли на котлова храна и доволствие.
  Тъйамчикак? Като ще е гарга, рошава да е!

 98. 98 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  [quote#96:"Тони!"]Не знаем, а и няма достъпна информация, колко пари като евросредства получава държавата и общините за този проблем. [/quote]
  Доколкото разбрах, държавата получава евросубсидии само за селскостопанските животни, които са вписани в съществуващия регистър. И тъй като ЕС знаят че в България се краде на поразия, са поставили доста стриктни условия кой може да борави с този регистър. И с право.
  Което не пречи да се направи друг регистър в който ветеринарите и общинарите чипиращи/регистриращи кучета ще могат да вкарват данни, всеки според нуждата му. ИТ специалистите казват че това е нещо сравнително просто, и евтино (не е милиони, а няколко хиляди лв). Вярвам им, защото предполагам че всяка минута в този регистър ще влизат по 1000 ветеринара и 1000 общинара.

  Европари получават може би НПО като 4 лапи, АРС и други подобни. БАШ ТЕ имат интерес да има бездомни кучета за да изкрънкват дарения, от чужбина и от България. Какво правят с парите-плащат си заплати, ходят на командировки за дарения, и с останалото-правят нещо и за кучетата.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 99. 99 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#92:"Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)"]Някой още има ли съмнения, че гербавите нарочно поддържат проблема с кучетата, и чрез него източват пари? - цитат на коментар #86 от “Тони!”

  Струва ми се прекалено малко пари за крадене, за умишлено поддържане на такъв проблем. [/quote]
  Малко ли?! Та точно те направиха М. Найденов министър! Когато едно куче можеш да отчетеш безброй пъти... и най-невинната сума набъбва до неузнаваемост! Т. е. - до такава, заслужаваща уважение дори от политиците...

 100. 100 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#98:"Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)"]Европари получават може би НПО като 4 лапи, АРС и други подобни. БАШ ТЕ имат интерес да има бездомни кучета за да изкрънкват дарения, от чужбина и от България. [/quote]
  Така е, ама не само... интерес имат и контролиращите ги! Защото при нас, в България, всяко нещо си има цена! Вкл. и (не)контрола!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK