Законът за горите влиза за ново обсъждане без ски поправката

Законът за горите влиза за ново обсъждане без ски поправката

© Красимир ЮскеселиевСпорещите страни по Закона за горите, върнат с президентско вето, днес отново не успяха да се споразумеят по най-обсъжданите поправки – за облекченията за ски строителство. На дискусия, организирана от парламентарната комисия по земеделие екоактивистите и инвеститорите проведоха пореден кръг спорове по поправката "Витоша ски" без нови аргументи. Поради това текстът няма да влезе в новия законопроект, чието обсъждане предстои.


Първото му четене ще започне в четвъртък в комисията по земеделие.


На днешната дискусия присъстваше и президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев, който се смята за главен инициатор на част от големите проекти за ски зони в страната.
Минев заяви, че заради отпадането на поправката инвестициите в ски курорти стават невъзможни. В това число според него оставала и невъзможността лифтовете на Витоша да работят. Съоръженията бяха спрени в края на миналата година от собственика им "Витоша ски" с ултиматум, че няма да бъдат пуснати, преди исканите от фирмата поправки в закона за горите да влязат в сила. Искането на фирмата, станало известно като "поправката Витоша ски", беше ски писти и лифтове да се строят в горския фонд без промяна на предназначението на терените.


"Ако искат в Закона за горите да вкарат и точка "забранено за инвестиции от олигарси и от Цеко Минев", коментира той.


Зам.-председателят на агенцията по горите (към земеделското министерство) Красимир Каменов обаче за пореден път посочи, че и в момента законът дава право земята под съоръженията да се дава под наем за срок от една до десет години за действащите ски писти и лифтове – както на Витоша, така и в други природни паркове.


Запитан след дискусията дали в крайна сметка "Витоша ски" могат законно да пуснат лифтовете, земеделският министър Мирослав Найденов ядосано отвърна "аз лифтове нямам, така че не знам".


На дискусията в защита на поправката се изказа и изпълнителният директор на фирма "Рила спорт" Славейко Стайков. "Рила спорт" е собственик на лифта до рилските езера и инициатор на проекта "Супер Паничище". Тъй като е в национален парк "Рила", Законът за горите не я засяга пряко, в тях действа специалният Закон за защитените територии.


Филип Цанов от сдружението "Природата за хората", подкрепящо облекченията за ски инвестиции, за пореден път заяви, че горските терени, нужни за всички планирани ски зони в България - общо 120 км писти и 40 лифта, представляват под 1 % от горите на страната. Красимир Каракачанов от Зелената партия (различна от Зелените) го репликира: "Във вашето тяло има много части, които се равняват на 0,68%, кои от тях да ви резнем?"


В отговор към Каракачанов Славейко Стайков сравни необходимата сеч с подстригване. Според бизнесмена, процентът гори, нужни за планираните ски зони, съотнесен към човешката анатомия, щял да бъде косата: "Защо се подстригвате и бръснете? За да сте красив и да се харесате на обществото".


В новия проектозакон влиза идеята за старите лифтове на Витоша


В законопроекта, чието четене ще започне отново в четвъртък, ще залегне предложението на екоорганизациите за уреждане на проблема със старите лифтове на Витоша. Това потвърди след дискусията председателката на земеделската комисия Десислава Танева.


Аргументът на "Витоша ски" за вече отхвърлената поправка - ски строителството да става без изключване на терените от горския фонд, беше че само така тя може да експлоатира законно лифтовете и пистите на Витоша. Действащият закон за горите изисква за строителство на ски писти и лифтове земята да се изключва от горския фонд (т.е. да се продаде на съответния частник), но в конкретния случай това не е възможно, защото земята в природен парк "Витоша" е публична държавна собственост, т.е. не подлежи на продажба. Така, според фирмата, и действащите писти и лифтове попадали в "обективна законова невъзможност" да работят, защото земята за тях не е изключена от горския фонд. "Витоша ски" не приемат уверенията на агенцията по горите, че могат да работят с наем.


Екоорганизациите предложиха проблемът с действащите лифтове да се уреди, като фирмата, както и други собственици на заварени стари лифтове в страната, придобият право на строеж за тях за определен срок. Според природозащитниците, така "Витоша ски" ще може да подмени някои от амортизираните съоръжения, най-старите от които са от 50-те години на миналия век - като лифта "Романски". Те твърдят, че в годините фирмата е купила съоръженията без отстъпено право на строеж - както изрично е записано в приватизационните документи на "Романски" например. Тоест, със статут на материали, не на сгради, поради което и по-евтино.


Петър Петров от "Витоша ски", който е и в ръководството на "Юлен" в Банско обаче днес за пореден път заяви, че това не е решение, защото фирмата "има право на строеж за всичко". Според Петров, с приватизацията им държавата е прехвърлила автоматично и правото на строеж.


Петров изтъква и още един аргумент срещу идеята на еколозите - ако старите лифтове придобият право на строеж, това няма да позволи да се подменят, защото за новите съоръжения ще трябват фундаменти на съвсем различни места. Миналата седмица фирмата обяви, че ще внесе свои предложения, които да прецизират идеята, така че лифтовете да могат да се сменят, но не го направи.


"Фирмата не внесе свои текстове, които да прецизират предложението на еколозите, така че ще гледаме него", каза Десислава Танева.


Оправдания за пожара на Витоша


Във връзка с пожара на Витоша министър Мирослав Найденов е издал разпореждане служителите на държавното горско стопанство в София да направят 4 метрови противопожарни просеки около бедствието, за да се ограничат пламъците. Това съобщи той след дискусията. Найденов имал съгласието на екоминистъра Нона Караджова.


Пожарът е в резерват "Бистришко бранище" и по тази причина контролът в него е отговорност на екоминистерството. Той е в местност със стотици сухи дървета, паднали заради смерч преди 11 години и после нападнати от корояд. Кметът на Бистрица Николай Гюров вчера обяви, че през годините оттогава кметството е настоявало сухата дървесина да се изнесе, но му било отказано, защото територията е резерват.


Днес министърът за пореден път намекна, че вина за пожара имали и екоактивистите, които били срещу човешката намеса в защитените територии.


Всъщност, забраната за редица дейности в резерватите е записана в Закона за защитените територии и контролен орган по този закон е министерството на околната среда. В резерватите обаче е позволени противопожарните действия и санитарната сеч на увредена от бедствия гора.


Очаквайте репортаж от демонстрацията на Орлов мост тази вечер, където граждани ще изразят своята солидарност към доброволците и огнеборците на Витоша, както и към днешните протести за "Морската градина" на Варна и за парк "Бедечка" в Стара Загора.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Дневник, сложете линк към новото предложение и мотивите.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 2. 2 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 594 Гневно

  Баси наглото животно, ама наистина във ВСЕКИ закон трябва да има такъв забранителен текст в Допълнителните и заключителните разпоредби на съответния нормативен акт.....

 3. 3 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Докога, бе, хора, ще търпим своеволията и беззаконията на управляващите? Законът за горите, увеличените цени на ток, вода, парно, последващите увеличени цени на всички стоки и услуги, безхаберието и античовешкото отношение към всички нас от управляващите, неадекватните действия за справяне с кризата, даже бих казал и никакви действия, насаждането на омраза и интриги и настройване всеки срещу всеки.... Докога?

 4. 4 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Майко мила, отговор на министър - "аз лифтове нямам, така че не знам". Това не е отговор на министър, това е отговор на бръмбар.

 5. 5 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1435 Весело

  До коментар [#3] от "danakoplatec":

  Така де, веднага нови избори, крайно време е да се връща БСП на власт.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 6. 6 Профил на qwertzz
  qwertzz
  Рейтинг: 754 Неутрално

  "аз лифтове нямам, така че не знам"!

  И къде е тук ролята на държавата?

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Да те е*а в наглеца, Цеко... Сто пъти ти се обясни, че нямаш проблем да подмениш лифтовете, ама не...едно си баба знае, едно си баба....само дето в случая бабата е алчно, гадно копе*е, което съсипа 1 планина и иска да съсипе втора без скрупули. Честно казано, по-добре още 1 година без лифтове на Витоша, отколкото ти да спечелиш..

  И все пак, това което най не разбирам е, кой е този престъпник, който е позволил Въжени линии да се приватизира без условие, че съоръженията трябва да работят задължително...

 9. 9 Профил на blader
  blader
  Рейтинг: 434 Неутрално

  явно този път Мухобойко го настъпаха по болното място; иначе няма друго обяснение за упортостта, с която ГЕРБ брани този корпоративен закон;
  май Цеко е една от 'бензиноколонките' на колата на властта...

  They didn't know it was impossible so they did it...
 10. 10 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Само да не го допишат като закона за наркотиците ...

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 11. 11 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 491 Весело

  "Аз лифтове нямам, така че - не знам"

  Ей, ебати държавата щом този ни е министър

 12. 12 Профил на blader
  blader
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "че ще останат спрени лифтовете на Витошa" - ми супер, тамън малко ще се поочисти планината от мръсотията и мизерията. Пък ние ще ходим малко повечко пеша)

  They didn't know it was impossible so they did it...
 13. 13 Профил на осмоъ
  осмоъ
  Рейтинг: 431 Неутрално

  след като "Витоша ски" не може да (или не иска) да пусне лифтовете, се обявява конкурс и се намира нова фирма. Толкова ли е незаменим Цеко?!

 14. 14 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#9] от "blader":
  По-скоро е направо един от съсобствениците на Герб ООД и държи мажоритарен дял в него и като такъв иска за му се осребри правото на съсобственик....Ще намерят начин да го компенсират, като приемат някое ново законче с което да му компенсират дълговете на ОЦК-ато в Кърджали, след като Цеко и Захариев го фалират и уволнят персонала и разпродадат за скраб оборудването. Там криминалната далавера е за десетки милиони, които ние ще ги платим от нашите данъци.....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 15. 15 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 491 Неутрално

  И тъпира Цеко Минев се изцепил, че пак нямало да пусне лифтовете... Ми не ги пускай ве, отворко. Баба ти цял живот на лифтове се е возила - ще отслабне малко и без това наедрялото население, ще се покатери... И пак ще сме на Алеко и Черни връх - точно както Алеко Константинов преди години, и ще сме щастливи и ще дишаме чист въздух - без чалга, без ски-карти, без да ти слугуваме и снасяме...

  Или викаш ските са измислени СЛЕД лифтовете и влековете? Ами не - не са.

 16. 16 Профил на Haftor
  Haftor
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Сега ще намерят начин да го уредят с някоя наредба или писмо тълкование подписано от някой бушон по министерствата ще ни хвърлят прах в очите и готово... всички, които са били на власт досега така си решаваха нещата.

 17. 17 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Минев заяви, че заради отпадането на поправката инвестициите в ски курорти стават невъзможни. В това число според него оставала и невъзможността лифтовете на Витоша да работят....
  Чудесно! Да не работят! А "държавата" (ако има такава!!) да отнеме концесията от мутрата Цеко и да обяви конкурс!
  Все пак може да се намеря някой който да иска да спазва законите, знам ли?!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 18. 18 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1435 Любопитно

  [quote#13:"осмоъ"]след като "Витоша ски" не може да (или не иска) да пусне лифтовете, се обявява конкурс и се намира нова фирма. Толкова ли е незаменим Цеко?! [/quote]
  Ами не знам сега... Спонсори трудно се намират; особено ако следва да се връ6тат едни пари... онова неприятно чувство остава!
  Както е казал тов. Сталин - "незамении хора няма; кадрите ре6ават всичко".
  Задачка с не-пови6ена трудност е чий кадър е Цеко и цялата друка сволоч около Кооперативна Банка.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 19. 19 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  [quote#13:"осмоъ"]Толкова ли е незаменим Цеко?! [/quote]
  Цеко е голям , много голям и така си е опекъл нещата ,че няма как да му бият шута!
  Освен шеф на ски федерацията е банкер и собственик на писти и съоръжения ! Да не говорим ,че в сферата на влияние са му всички държавни институции и концесиите са му практически вечни !

  Който не му харесва да ходи на ски в Швейцария или Австрия там не е по-скъпо въпреки ,че при нормални обстоятелства е по-добре парите да се въртят вътре в страната от колкото да ги даваме на чужденците !


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 20. 20 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 719 Неутрално

  когато същества като това Цеко Минев си позволяват да ходят в българския парламент и да правят подобни изказвания ти става ясно колко е уважението към институциите...Тоя явно е бесен в момента, че въпреки отчисленията които прави за лобизъм нещата [за шастие] все още не му се получават....Сволочь, казват руснаците на такива лекета.

 21. 21 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  [quote#19:"comandante"]Който не му харесва да ходи на ски в Швейцария или Австрия там не е по-скъпо въпреки ,че при нормални обстоятелства е по-добре парите да се въртят вътре в страната от колкото да ги даваме на чужденците ! [/quote]
  ТОЧНО така.
  Нито стотинка на БГ мутри, които опропастиха планините ни.
  Бойкот до дупка.
  Парите си ги даваме с удоволствие на места, където условията са наистина отлични и човек няма усе6тането че някой го стриже. Няма място за патриотизъм тук. Това за пълня гу6ата на някоя мутра, която опропастява всичко до което се докосне - един друг път!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 22. 22 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Този Цеко е адски нагъл и безочлив човек. А Миро Ирландския е аграрния еквивалент на мутра.

  PHILIP
 23. 23 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  [quote#6:"qwertzz"]"аз лифтове нямам, така че не знам"!
  И къде е тук ролята на държавата? [/quote]
  Държавата е нормално да няма лифтове. Ненормално е че Мито Тъпото е министър, а не разсилен във фоайето на някое ведомство.
  Толерирането на тъпотията, 6уродабджана6тината и какво ли не друго, търпимостта към такива изцепки - това ни докара до този хал на който сме!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 24. 24 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  [quote#17:"B52"]Чудесно! Да не работят! А "държавата" (ако има такава!!) да отнеме концесията от мутрата Цеко и да обяви конкурс! [/quote]
  Не виждам какъв е проблема лифтовете да останат държавни или общински към столицата ?
  Разходите са за персонал и електричество са няколко стотин лева на ден!
  Също може да се сформира екип на граждански договори за поддръжка на съоръженията и пистите ... колкото и да се краде могат картите за скиорите да паднат на половина!

  В Банско винаги когато закупилите карти не са достатъчно спират част от лифтовете под претекст ,че има силен вятър или опасност от лавина ...за да не се амортизират съоръженията и да не хабят ток ...типично за стиснатия Цеко !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 25. 25 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1022 Весело

  [quote#5:"nv"]Така де, веднага нови избори, крайно време е да се връща БСП на власт. [/quote]
  За Иронията Отличен+++++++++++++++++++

 26. 26 Профил на Руританец
  Руританец
  Рейтинг: 381 Весело

  Едно си Цеко знае, едно си Цеко бае. То не е въпросът да се направи смислена инвестиция и удобно за хората. Неее, трябва да се строят нови съоръжения, защото е по-скъпо, демек повече пари ще се завъртят, повече ризки ще се изперат.
  А ето и една статия от блога какво според мен предстои с натрупаната в протестите обществена енергия:
  http://amigov.wordpress.com/2012/07/03/%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%BE%D1%80%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82/

 27. 27 Профил на s.d.m
  s.d.m
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Много е страшно, когато еколозите станат икономисти и стратегически визионери

 28. 28 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 434 Гневно

  ,,ДНЕВНИК'',обърнете внимание на промените в Закона за горите,свързани с добива на дървесина . Консултирайте се с който и да е независим лесовъд и Ви гарантирам,че ще откриете потресаващи факти,на които протестиращите иначе не биха обърнали внимание.Ски-пистите,та ски-пистите - е, не са само те!

 29. 29 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  [quote#24:"comandante"]Не виждам какъв е проблема лифтовете да останат държавни или общински към столицата ? [/quote]
  а аз си викам какъв е проблема всичко пак да стане държавно , включително и частните ви къщички , земята и така нататък ..в допълнение да запишем в конституцията имат право да ни управлява само бсп и си мисля ,че всички ще бъдете най-после доволни...Чета ви коментарите и виждам , че комунистическо промитите ви мозъчета не са мръднали и на милиметър от преди 20 години...Омразата ви към цеко минев е само и защото той има ,а вие нямате ...мишоци на квадрат.... щял да заграби , щял да изсече цялата гора , щял не знам си какво .... Лошото е че искате нещо но и вие не знаете какво ..единия се радвал ,че щял да се разхожда на чист въздух..А бе мързеливец ти кога за последно въобще си ходил на разходка в планината ..не си спомняш нали....
  слушайте станишевци .. те мислят само за вас и го показаха последните 20 години....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 30. 30 Профил на Ченкете
  Ченкете
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Цеката ще е следващия. Запомнете ми думата!

  Де го тоя УЖ пребитият на Магистрала Тракия Пауновски? Ако всички журналисти на КАПИTAЛ са такива измамници - мерси ви за форума!
 31. 31 Профил на dpesen
  dpesen
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Цеко, кога купуваше тия лифтове на Витоша, законът друг ли беше? Или не си си направил добре сметката = лош "бизнесмен", или си разчитал някога да го промениш (купиш).

  До кога ще изнудваш хората?

 32. 32 Профил на dpesen
  dpesen
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хора, не ползвайте услугите на фирмите на въпросния Цеко Минев! Той заслужава да гласувате по този начин!

 33. 33 Профил на s.d.m
  s.d.m
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Жалко, че няма държава наистина - някакви хорица излизат да протестират без да знаят за какво и какво се случва... ами то всеки може да прави каквото си поиска, тогава... къде е стратегическата визия на държавата да се се равиват стратегически отраски, да се подпомага средния и малък бизнес... в една държава не се прави само хаос, екология... за тази екология, някой трябва да изкара парите отнякъде

 34. 34 Профил на s.d.m
  s.d.m
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ами то се видя нс т.н. протести - коко бсп-чета от младежката организация потропваха с краченца, че да влезнат горките в листатите за депутати... всичко е предизборно, жалко че имаше хора, които бяха излъгани

 35. 35 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Правилно отговорил министъра. В горите лифтове няма. Те са в гори с променено предназначение. Т.е. не са гори.Ако беше минал закона тогава в горите щеше да има само лифтове. Екоидиотите обаче не схващат.

 36. 36 Профил на Vedrin Jeliazkov
  Vedrin Jeliazkov
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#8:"Софиянец"]И все пак, това което най не разбирам е, кой е този престъпник, който е позволил Въжени линии да се приватизира без условие, че съоръженията трябва да работят задължително... [/quote]
  Договорът е сключен на 20.12.2007 г. За Столичния общински съвет в качеството му на продавач се е подписал Иван Димитров (главен изпълнителен директор на Столична общинска агенция за приватизация). В периода от 10.11.2005 г. до 27.07.2009 г. кмет на столична община е Бойко Борисов.

 37. 37 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 587 Разстроено

  Мирослав Найденов ядосано отвърна "аз лифтове нямам, така че не знам".

  Дебил! Ами тогава, развалете сделката с Витоша ски за лифтовете на Витоша и защитете обществения интерес бе плужеци. Не чакайте ББ да ви нарежда какво да правите. Жалки кукли на конци!!! Ако и тази година няма да работят лифтовете и се провали ски сезона сте АУТ! Догодина сте АУТ!

  911,959,964,993
 38. 38 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Добре го е казал, ама се е объркал, трябва да се запише: "Забранено за инвестиции от всякакви ошфорки и олигарси като Цеко Минев".
  И продължават да пробутват плоския си аргумент, че за новите лифтове трябвали по-малко подпори - проблем щеше да има ако трябваха ПОВЕЧЕ подпори, а лифт може да се поръча с колкото и каквито подпори искаш стига да не са по-малко от необходимите.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  [quote#3:"danakoplatec"]Докога, бе, хора, ще търпим своеволията и беззаконията на управляващите?[/quote]
  Докато не дойде Синята коалиция на власт.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на Ogo Anastasov
  Ogo Anastasov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не ми е ясно кои ще инвестира в БГ като, сте се събрали комунистически плювалници от всички партии, за които само търсят, кои им е крив

 41. 41 Профил на Vedrin Jeliazkov
  Vedrin Jeliazkov
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#23:"B52"]Ненормално е че Мито Тъпото е министър, а не разсилен във фоайето на някое ведомство.[/quote]
  Това всъщност е обида към разсилните, които според разказите на дядо ми (в един период преди 9-ти септември главен секретар на министерството на финансите) са били на висота, недостижима за много от държавните служители днес.

 42. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  [quote#8:"Софиянец"]И все пак, това което най не разбирам е, кой е този престъпник, който е позволил Въжени линии да се приватизира без условие, че съоръженията трябва да работят задължително... [/quote]
  Аз този въпрос го задавам от доста време.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 43 Профил на damian
  damian
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#38] от "vinetu":
  Човече, защо трябва всички от всичко да разбираме и по всичко да се изказваме?

  damian
 44. 44 Профил на Канопус
  Канопус
  Рейтинг: 488 Весело

  Земеделският министър Мирослав Найденов ядосано отвърна ...
  ХАХАХАХАХА !!!!
  Красто врачанска, разкарай се от София, не ми дишай въздуха !!! Вземи си и оная циганка Десислава Танова !!!

 45. 45 Профил на Канопус
  Канопус
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#39] от "Храбър":

  Ами трябва да се прекоалира !!! И тоз път по-добре !!!

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Канопус
  Канопус
  Рейтинг: 488 Гневно

  До коментар [#28] от "ТМаринов":

  Те другите отпаднаха. Плюс това, всичко се следи от Европейската комисия по закон. То заради нея пада тоя закон, не заради протестиращите.... Е, Янез Поточник е словенец, ще направи една услуга на Кранска гора... Ама така ли се прави туризъм бе Ганьооооо !!!

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ами честито ни новороденото гражданско общество! Не че няма пак да се опитат да прокарат в закон интересите на цековци миневци, но заслугата ББ и сие да се снишат и да изчакат да отмине гражданската буря е именно на гражданите излезли да протестират. Евалла братя!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 51. 51 Профил на Канопус
  Канопус
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#28] от "ТМаринов":

  Исках да кажа не САМО заради протестите

 52. 52 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  А не смятате ли, че пожарът на Витоша, отменения протест в София и сегашното четене на този закон са взаимно свръзани?

  Няма да казвам в чий интерес!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 53. 53 Профил на Ченкете
  Ченкете
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Чрез СРС, Цеката към ББ: Ама ние с БСП делихме 70 на 30.
  Е и сега ще е така, ама наопъки отговаря ББ.

  Де го тоя УЖ пребитият на Магистрала Тракия Пауновски? Ако всички журналисти на КАПИTAЛ са такива измамници - мерси ви за форума!
 54. 54 Профил на s.d.m
  s.d.m
  Рейтинг: 221 Неутрално

  ДРУГАРИ ОТ ЕКОПОЛИТБЮРОТО, ХЛОПА ВИ ДЪСКАТА..АМА НАИСТИНА ТРЯБВА ЖСИЯКИ ИНЖЕСТИТОРИ ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА, ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ ГО ... И БЕЗ ДРУГО СМЕ НАЙ-БЕДНИТЕ , НО ДА ЗАПОЧНАТ БЕЗРЕДИЦИ ОТ МИЗЕРИЯ... ТОГАВА ДА ПИТАМ ББ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ И ПО СВИРКАТА НА ЗЕЛЕНИТЕ ЛИ ЩЕ ИГРАЯТ

 55. 55 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#3] от "danakoplatec":

  Абе до кога ще ми се налага да чета соц. простотии от сорта: "...беззаконията на управляващите? ...., увеличените цени на ток, вода, парно, последващите увеличени цени на всички стоки и услуги, ...." до кога? какво общо има това със закона? Хитричко някой гъделичка соц. нагласите на електората като след един реален проблем - Закона за горите - почва да реди абсолютно ирелевантни неща. Аман от ченгета!

  До кога българина ще живее с мисълта че държавата трябва да се грижи да му е "евтиничко", а той да си грухти доволничко и да се търкаля от единия хълбок на другия.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 56. 56 Профил на metachrom
  metachrom
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Те твърдят, че в годините фирмата е купила съоръженията без отстъпено право на строеж.Тоест, със статут на материали, не на сгради, поради което и по-евтино." Чудесно! Да си взимат материалите и да се махат! Ще дойде друг!

 57. 57 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 427 Неутрално

  "Ако искат в Закона за горите да вкарат и точка "забранено за инвестиции от олигарси и от Цеко Минев", коментира той."

  За България май така трябва да са изписани законите

 58. 58 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2129 Неутрално

  [quote#55:"mastikata"]До кога българина ще живее с мисълта че държавата трябва да се грижи да му е "евтиничко", а той да си грухти доволничко и да се търкаля от единия хълбок на другия. [/quote]
  Докато държавата, точно по комунистически, спъва възможностите за честна конкуренция при предлагането на услуги и т.н. Докато действа, точно по комунистически, на шуробаджанашки принцип. Докато "държавниците" плюскат и грухтят, вместо да си гледат работата, за която им плащаме.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 59. 59 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#43] от "damian":

  Човече, ако ти от нищо не разбираш, не се изказвай по нищо.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 60. 60 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 594 Весело

  Цеко да връща обратно лифтовете и да се маха !

 61. 61 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 800 Неутрално

  ex, не разбрахте, че квото и да правите, ше ви го нахендрят

  тва е важно за ГЕРБ и е ГАРАНТИРАНО

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 62. 62 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  [quote#57:"fribble"]За България май така трябва да са изписани законите [/quote]
  Видя се какво стана в Бистришко бранище, незнайно от кого и защо наречено "защитена територия".

 63. 63 Профил на sneshanka
  sneshanka
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Защо всеки не си гледа работата,всички почнаха да разбират от всичко,ми има си хора,които да направят тава,разбра се,че го правят тези които имат пари,важното е да имаме по-добри условия за спорт

 64. 64 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 701 Весело

  "Минев заяви, че заради отпадането на поправката инвестициите в ски курорти стават невъзможни. "

  Ееех, др. Минев, възможни са и още как, само че не и за назначени бизнесмени като вас

 65. 65 Профил на ferita
  ferita
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Що за изказване,аз лифтове нямам,така че не знам,това ли е отговорността на правителството

 66. 66 Профил на s.d.m
  s.d.m
  Рейтинг: 221 Неутрално

  За каква честна конкуренция ми говориш бе драги, колко от ски училищата имат бизнес на светло. Всичките са в данъчни измами. А вие се обявявате срещу инвеститори, които имат бизнес на светло - колкото е заплатата, върху нея са осигуровките и т.н. Откъде с твоите честни конкуренти ще плащаме пенсията на бабата ни

 67. 67 Профил на stefan_g
  stefan_g
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Хайде да видим кой ще направи това ако не е тази фирма ще е друга бе хора,нека само да има това от което се нуждаем

 68. 68 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2129 Неутрално

  [quote#66:"s.d.m"]За каква честна конкуренция ми говориш бе драги, колко от ски училищата имат бизнес на светло. Всичките са в данъчни измами. А вие се обявявате срещу инвеститори, които имат бизнес на светло - колкото е заплатата, върху нея са осигуровките и т.н. Откъде с твоите честни конкуренти ще плащаме пенсията на бабата ни [/quote]
  Ти какво точно правиш в този форум? Регистрирал си се на 13 юни, за да оплюеш протеста на природозащитниците и днес само спамиш с безкрайни простотии. От кое политбюро си?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 69. 69 Профил на mita4eto
  mita4eto
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Той Цеко Минев се го каза днес впишете,че е забранено за него ,та да видим ще мирясат ли зелените,те от никой и от нищо са все недоволни

 70. 70 Профил на mila34
  mila34
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Прави ми впечатление, че много хора говорят по проблема, така сякаш става въпрос за война и накрая някой ще е победител. Интересно ми е, ако не се стигне до консенсус, каква точно ще е наградата. Изглежда, че тонът на преговорите доста се е променил, надявам се само да не изтърват идеята по пътя. Би трябвало, за да стигнат до споразумение, да се опитат да бъдат по-съпричастни към проблемите на отсрещната страна.

 71. 71 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Да се направи стратегия за ски писти от държавата ,да се определят местата и ако там ще има пари да инвестира държавата.чиста работа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK