Загадъчно изникнала папка със СРС предизвика скандал по делото "Октопод"

Загадъчно появили се специални разузнавателни средства (СРС) станаха причина за  скандала, който се разрази във вторник на съдебното  заседание в Софийския градски съд (СГС) по делото "Октопод", по което главният обвиняем е Алексей Петров.


Конфузът, в който изпадна съдът, е безпрецедентен, защото не се случва често защитата на подсъдим в прав текст, пред препълнена зала, да постави под съмнение безпристрастността на съда и да го обвини в колаборация с обвинението. Както направи адвокат Васил Василев, един от защитниците на Алексей Петров.


Предпоставките за скандала всъщност се коренят в два детайла от миналото съдебно заседание преди две седмици, когато самият Алексей Петров поиска от съда да провери дали има СРС по време на срещите на Устинов с него, тъй като професионалният му опит му подсказвал че може би има. Тогава председателят на съдебния състав Румяна Ченалова  отказа с мотива, че  професионалният опит не е основание да бъде увжено искането.
Във вторник обаче в началото на заседанието съдия Ченалова докладва, че е постъпило писмо от Специализираната прокуратура (чийто шеф е наблюдаващият прокурор по делото "Октопод" Светлозар Костов)  до директора на ГДБОП с копие до съда, с което се изискват СРС-та от срещите на Устинов с Алексей Петров.


Пак на миналото заседание защитата на Петров поиска да бъдат разпитани двама свидетели - Иво Велинов и Дамян Асенов, които заявиха пред съда, че срещите на Алексей Петров с Пламен Устинов са били поискани от Устинов, който търсел правна  помощ от Петров във връзка със  свое дело в Ловеч и че той не е бил притискан от Петров да променя показанията си. А показанията на Устинов - че е бил притискан и заплашван от Алексей Петров, бяха основанието, на което съдът му наложи ареста на 3 май.


Във вторник се проведоха очните ставки на Велинов и Асенов с Устинов и от тях  се разбра, че на 3 май, в решаващите си обяснения пред съда, Устинов е затаил истина, съобщавайки за три срещи с Петров и премълчавайки едната, която е била на четири очи в Тетевенско.


Във връзка с премълчаната среща, адвокатът на Алексей Петров Васил Василев попита Устинов, който вече втори месец е с охрана от МВР защото се страхува за живота си, дали  поддържа връзки със службите на МВР и дави ги е уведомявал за срещите си с Алексей Петров. Свидетелят потвърди ("Да, поддържал съм връзка с МВР.")  "А получавали ли сте някакви указания от МВР и прокуратурата за срещите", попита внимателно адвокат Василев.


И тук именно се завихри скандалът - съдия Ченалова не позволи този въпрос с мотива, че по делото имало "секретни материали по този въпрос". А прокурор Светлозар Костов се намеси с реплика срещу защитата, че искала да вкара свидетеля "в противоречие с доказателствата по делото".


Адвокат Василев се ядоса и остро запита какви са тези доказателства, за които само едната страна знае, и обвини съда, че ползва доказателствени материали, за които прокуратурата знае, а защитата не знае. Това е абсолютно процесуално нарушение, което поставя под съмнение безпристрасността и справедливостта на съда и говори за колаборация между съда и прокуратурата, заяви адвокат Василев.
Тогава прокурор Костов, явно с благородното намерение да да извади съдия Ченалова от конфуза, каза: "Аз просто видях папката на бюрото на съда".


Сред избухналия смях сред публиката и сред  възклицанията на недоумение на адвокатите   съдия Ченалова каза нещо, което не се разбра, и бързо напусна залата, а след нея излезе и съставът. Репортери пресрещнахме прокурор Костов и от него научихме, че СРС-тата  са били поискани не  от прокуратурата, а от ГДБОП, и били напълно законни, тъй като имало разрешение от  председателя на СГС (Владимира Янева - бел. ред.). 


След кратко съвещание, съдът разпореди на  прокуратурата да обоснове искането си за прилагане на СРС-тата към делото. Съдия Ченалова обясни, че секретната папка била получена в секретното деловодство на 27 юни, но не била докладвана нито на нея, нито на председателя на Наказателното отделение (Петя Крънчева, довереното лице на Владимира Янева - бел. авт.), нито на председателя на СГС (Янева - бел. авт.). Така публиката получи покрай другото  уверенията, че каквито и съмнения да има, каквито и нарушения да са допуснати, те не бива се свързват с доверените лица на МВР в СГС.


Каквито и обяснения да бяха дадени от съда, остана голямото недоумение как съдия Ченалова се позовава на секретни материали, за да отклони въпрос към свидетел, които не са приобщени към делото. И как след това казва, че съдът е не знае за тези материали, след като вече се е позовала на тях.


Каквито и СРС-та да се представят, както и да са манипулирани те, не е възможно да се появи запис, от който да се чува, че заплашвам и принуждавам Устинов да си промени показанията, заяви Алексей Петров, който поиска да даде обяснения. Той се самопохвали за професионалния си инстинкт - че е заподозрял за СРС-та по време на срещите и че подозренията му се оказали основателни.


Следващото заседание е на 12 юли. Тогава се очаква съдът да разгледа искането на Алексей Петров за промяна на мярката му за неотклонение, което съдът отказа да направи на двете последни съдемни заседания.

Ключови думи към статията:

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ебати лаината дет забъркаха тия

 2. 2 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 829 Весело

  Боже,Боже....Какво ти се молиха,какво става....

  и най-умният си е малко прост....
 3. 3 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Абе защо усещам нотка на опит да се защити Ал. Петров в тая статия и да се изкара жертва на сбърканата ни съдебна система... някой май е от "независимата" журналистика...

 4. 4 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3894 Неутрално

  Най-са ми смешни ей такива безлични случки! Секретната папка е била получена. Ама това кой я получи, кой я донесе....няма такива данни. Щом няма известен приносител, да не се счита за каквото и да е и да се изхвърли, щото най-вероятно толкова и е стойността.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 5. 5 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Вместо да изпишат вежди май вадят очи...

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 6. 6 Профил на 10mm AUTO протестира срещу цензурата на цървула...
  10mm AUTO протестира срещу цензурата на цървула...
  Рейтинг: 470 Весело

  и това не без знанието на паркетния ни шут цвъки.Даже съм сигурен,че той седи в дъното на всичко...

 7. 7 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  Накрая от много зор Алексей Петров ще го оправдаят ...а Бойко като падне ще си има враг от който не знам къде ще се скрие...ако му отрежат американската виза !?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 8. 8 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 594 Весело

  Съда и прокурора са станали за 2 стотинки...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 10. 10 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  [quote#3:"s1lv3r"] някой май е от "независимата" журналистика... [/quote]
  Ами ... в България всеки може да публикува каквото му е кеф ако си плати !
  Освен ако няма конфликт с едър рекламодател ...всичко е разрешено !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 12. 12 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#9] от "be_google":

  +++++++++++++++++++++++++

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 13. 13 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Да оставим настрана другия резил, има нещо, което наистина не разбирам: как точно съдът е отказал да разгледа!!!,при това цели два пъти, искането за изменение на мярката за неотклонение.

  Съдът не може да откаже разглеждането на този въпрос. Вероятно адвокатите няма да позволят този произвол и ще сезират когото трябва.

 14. 14 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#13] от "gilermos":

  И поредния ще излезе с изпрани милиони и досие....

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 15. 15 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1562 Весело

  БАСИ ПИНИЗА!
  Ето за такива помии един бъдещ генералисимус и едно Туй получаваха и получават ордени и медали и от ФСБ и от ЦРУ и от разни други "второстепенни" служби .... Както и разбира се потупвания по рамото от тайно пристигащите на кратки "работни" посещения шефове на тези служби.
  Професионалисти.
  Като гледам в скоро време ще се изпълни мечтата на оня, простия да нарекат "магнаурската школа" на негово име. Като за поредния лоялен гражданин ...
  БЛАТО!
  ПОМИЙНА ЯМА!
  И ПАРЗИТИ!

 16. 16 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 770 Любопитно

  [quote#9:"be_google"]барабар с главата на ОКТОПОДА[/quote]

  онаа де, по плакати, реже пипала свива пачки ли?

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 17. 17 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1130 Весело

  Вече съм напъно убеден , че дори да хванат някой на мястото на убийство , с оръжието на престъпението в ръка и пред 99 свидетея , нащият съд и прокуратура са в състояния да забъркат таква каща , че делото да падне в която и да е по горна инстанция.После да не се чудите що СГС издава присъда , която се отменя.Това , което се е случило е недопустимо и прави тоя процес пълен фарс.Съдия и прокуратура крият от защитата материали по делото и се позовават на тях за не допуснат отговор на въпрос към свидетел на обвинението.Това надминава всичко видяно до момента..А най смещното в цялата ситуация е , че прокурор Костов , който е заявил , че е видял папката на бюрото на съдията бе заснет час по рано да обяснява за същата тази папка , за която не знаеще..Все едно гледам Ало , Ало..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 18. 18 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 635 Разстроено

  И ние чакаме от този съд да наказва престъпници!!!Още дълги години всякакви бандити ще ни пият кръвчицата и ще излизат чисти и непокварени като пеленачета!!Боже,пази България...!

  rock n' roll is king!
 19. 19 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  Нещо,нищо не разбрах....Съдът ще изпусне и тоя.Някъде по белия сват не го ли обвиняват за нещо?Там поне ще го осъдят.

 20. 20 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1562 Гневно

  ДО ПЪЛНА ПОБЕДА НА ЗДРАВИТЕ СИЛИ НАД ЗДРАВИЯ РАЗУМ!

  БАСИ!

 21. 21 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  [quote#3:"s1lv3r"]Абе защо усещам нотка на опит да се защити Ал. Петров в тая статия и да се изкара жертва на сбърканата ни съдебна система... някой май е от "независимата" журналистика...[/quote]
  Нотка няма. Има КРЕЩЯЩО безхаберие!
  Цвъчко кадрува в съдебната система, но протежетата му толкова "могат". По нормалните страни не се съди по целесъобразност, а по представен годен (процесулано коректно събран) доказателствен материал, с когото са запознато ПРЕДВАРИТЕЛНО всички страни на процеса.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 22. 22 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  [quote#19:"popovski31"]Нещо,нищо не разбрах....Съдът ще изпусне и тоя.[/quote]

  С две думи , ако има съдебен инспекторат на място ,тая съдийка е аут..Чета и не вярвам как такива драстични нарущения на процесуалният кодекс са възможни и то благодарение на съда.Да откажещ да гледащ мярка за неотклонение , да криещ материали от защитата и да обясняващ че не знаещ за тях , след като вече си се позовал на тях....Нямам думи просто..Тази статия ме остави без дъх.Почти съм убеден че дори в Северна Корея нещата се изпипват по добре.Като добавим намесата на доказаните идиоти от Флоров къмпъни ,плюс Владето Янева дето хич не обслужва властта и няма да е пресилено ако кажем , че каквато и присъда/а тя като гледам ще е на база нареждане , не доказатества/ да се издаде по това дело , ще бъде отменена заради груби процесуални нарущения.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 23. 23 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Много обичаме папките в тая държава, ей... Както и "случайните" грешки на съда и прокуратурата.

  Особено когато за грешка винаги има прошка.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 24. 24 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#3] от "s1lv3r":

  Никой не го защитава. Но прокуратурата и съдът очевидно се излагат и разклащат цялото дело. Няма пресъпление, което да оправдава престъпление. За това и доказателства вкарани в нарушение на закона, или извадени чрез нарушение на закона, са невалидни, тъй като може да бъдат подправени, инсценирани и целенасочени. Тук тезата е че в делото на Петров изглежда има предварителна уговорка между съд и прокуратура, което е незаконно, без известяване на адвокатите на обвинения. Отделно самият Петров очевидно е знаел, което е супер интересно, защото явно става въпрос за нещо не от вчера, а течовете са си направо водопади. И едните и другите са все един дол дренки.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#24:"Делян Делчев"] а течовете са си направо водопади[/quote]

  Какви течове, какви водопади, какви пет лева.

  Всичко е един тъп телевизионен театър, само дето го разиграват всеки ден, а не само в понеделник вечер както навремето.

  И не само по телевизията.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 27. 27 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Каквото и да се е случило, със сигурност не е такова, каквото е описано в този "материал" ... и тук не търся /нито намирам/ под вола теле, а вездесъщата, отчайваща журналистическа неграмотност, бъдете сигурни ... и малко поръчка, очевидно, но бездарно изпълнена ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 28. 28 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#24] от "Делян Делчев":


  [quote#24:"Делян Делчев"] За това и доказателства вкарани в нарушение на закона, или извадени чрез нарушение на закона, са невалидни, тъй като може да бъдат подправени, инсценирани и целенасочени.[/quote]

  Нещо,нашияг роден съд,пак оцапа гащите!В нормалните държави,такива като АП,ги осъждат,по изцяло косвени доказателства,тука гледат и запетайките на НПК,и ВИНАГИ НАМИРАТ ОПРАВДАНИЯ ЗА БАНДИТИТЕ!Ненапразно, ни критикуват,че процесът у нас е ПРЕКАЛЕНО ФОРМАЛЕН!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 29. 29 Профил на bel_bel
  bel_bel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#6:"10mm AUTO"]и това не без знанието на паркетния ни шут цвъки.Даже съм сигурен,че той седи в дъното на всичко... [/quote]
  УБЕДЕН съм,че Цвъки е в играта!Цялата работа е толкова нескопосно и ТЪПО направена,че няма кой друг да е!

  [quote#24:"Делян Делчев"] Отделно самият Петров очевидно е знаел, което е супер интересно[/quote]
  Без да защитавам А.Петров(Понеже не знам всички факти,а само тези,дето ТЕНДЕНЦИОЗНО ни ги представят нашите СМИ!),мога да кажа,че той е ИСТИНСКИ ПРОФЕСИОНАЛИСТ(За разлика от Тиквата и Цвък) и би било чудно,ако не е знаел!

  [quote#7:"comandante"]
  Накрая от много зор Алексей Петров ще го оправдаят ...а Бойко като падне ще си има враг от който не знам къде ще се скрие...[/quote]
  Ами да го оправдаят,при положение че правят глупости,заради които Той може да осъди РБ и да живее само с парите от обезщетението!
  Обвиненията срещу Петров ми приличат на ТРАБАНТ,дето се е засилил с намерение да удари челно и изтласка ТРАКТОР!

  Кто-то сказал, что жизнь была бы тяжелой, если бы не честные глаза собак. Дурак он. Собака — это хорошо. Но самое лучшее — это честные глаза людей.
 30. 30 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 866 Любопитно

  До коментар [#29] от "bеrjerak":

  Вярно!
  Престъпността в България е шпставена на професионални начала!
  Всички по-забележими престъпници произхождат от една и съща професионална група. (Коя ли беше тя?!?!)

  Да разлая троловете!!
 31. 31 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Весело

  Егати и мазалото се заформи.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 32. 32
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 33. 33 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно


  При делата на Мутрите е така:

  появяват се папки
  изчезват папки
  разболяват се подсъдимите
  боледуват адвокатите

  и всички съдийки имат между 30 и 120 разговара с Красьо Черния.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 34. 34 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело


  госпожа Владимирова,

  Вие сте като PR отдел >


  > на адвокат Васил Василев ?!?!


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 35. 35 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 440 Разстроено

  Слаба квалификация.Гледах по БТВ как работи съд,прокуратура и полиция в Бразилия.Знаем какво му се случи на "Коце Маца"само щом напусна за малко България.За трети път чувам от общоизвестно лице с престъпните си действия,но с чисто съдебно минало в България и проблеми с чуждите правораздавателни системи,че българското правораздаване е най-доброто.След това не ми трябват оценките ЕС.С този Висш съдебен съвет със социално слаби щерки няма да се оправим.Просто ЕС да поемат правораздаването в България.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 572 Неутрално

  "Тогава прокурор Костов, явно с благородното намерение да да извади съдия Ченалова от конфуза, каза: "Аз просто видях папката на бюрото на съда"."

  Не дело,а поредната турска сапунка.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 38. 38 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно


  последно:

  - Зависима или Независима ..... Владимирова ??!!

  След поредицата Ви от писания за Независимата > сега пишем, че е зависима но само когато става въпрос за Алексей Петров и Донев ??!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 39. 39 Профил на Dimitar Vrachev
  Dimitar Vrachev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ще се справят с Ал.Петров не със средствата на съдебната практика,а със средствата,с които се справиха с Илия Павлов,Емил Кюлев,братята Илиеви и още много други подобни.Такава е жестоката действителност в България.Както е тръгнало,няма да се учудя,ако и днешният ни министър-председател се присъедини към горния списък.

 40. 40 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#19] от "popovski31":

  Е как да разбереш нещо като всичко е написано като пристрастен разказ с много лирични отклонения кой се бил сконфузил , как залата шумяла и кой с остър тон изразявал справедливия си гняв. Отврат.

  Няма шики-мики.
 41. 41 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 1837 Разстроено

  "...безпристрастността на съда и да го обвини в колаборация с обвинението..." - подвластни на полицейщината!?! Новите "строители" на БГ са преминали отдавна границите на законност, благоприличие, морал... И е жалкото, че НИЕ продължаваме да им гледаме сеира...

  Коментиране на анализираното, вече...
 42. 42 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1290 Любопитно

  Както казва Хазанов за МВР: Знаем кой,кога,къде,имаме пръстови отпечатъци,снимки от скрити камери,показания на свидетели-доказать ничего не можем.

  http://www.youtube.com/watch?v=WjlkKb0vFH8

  ГЛАВАНАЦИТЕ РОДИНАТА ОНОЖДАТ
 43. 43 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  снощи запитах защо все още не се набляга на капс лока в революционните постове на гладните и обезправени от тиранията форумци и хоп! той цъфнал, капс локът, и мощно се късат ризи в защита на природата, държавата, децата, бабите и тракторите

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 44. 44 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  Отново се потвърждава азбучната истина - който се замеси в схемите на Мутрата и Цоко, рано или късно лъсва като последен боклук. Без значение дали става дума за ченге, следовател, прокурор или съдия, всеки който участва в престъпленията срещу съдебната система от страна на диктатора и кликата, се превръща не само в съучастник, но го застига моментална морална смърт. Единственият начин да се избегне фаталната зараза с чумата Герб, е пълната карантина. Никакво сътрудничество с мутренския режим. Да гният в собствения си лепрозорий.

 45. 45 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Между другото Дневник съвсем го удари наулево... Да не са си направили някое социалистическо съревнование с Ентелектуалния Сега за кой е по по най в защитата на народната демокрация?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 46. 46 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  [quote#32:"Курт Деликуртев - надпартийният"]Петров си е затвора, как ще го вкарат там ми е все едно[/quote]
  Едно изречение,а колко много неща казва.Докторат може да се защити.Не казвам по каква специалност.

  ГЛАВАНАЦИТЕ РОДИНАТА ОНОЖДАТ
 47. 47 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 851 Неутрално

  До коментар [#26] от "jubal harshaw":

  Театър на абсурда, в който обаче ние сме реални участници и като се огледаш - животът ни е минал в надеждата,че картинката ще се смени, но -не.

 48. 48 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Снощи гледах по телевизията репортаж след заседанието по Октопода! Пълен цирк! Пълно беззаконие! Този прокурор е циркаджия! Този съд, тази прокуратура са маши в ръцете на Цветанов и сие! А този Устинов така си личеше, че лъже, че просто няма и накъде повече! Това правосъдие в лицето на тези същества може един ден да се обърне срещу всеки един от нас - с "всяващи доверие" свидетели, с "кадърни" прокурори и съдии! Тези правораздавателни органи са сринали авторитета си толкова много, че няма накъде повече да пропадат и иди разчитай на тях! Пълни глупости!

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Неутрално


  "В публиката" имало ли е

  студенти от ЮФ на СУ & ЮЗ,
  които да си водят бележки ....
  "как не трябва да се води едно дело" ??!!

  Ако е имало такива,
  значи се е получил един открит урок ??!!

  Моля за детайли за този пейзаж - благодаря.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 51. 51 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно


  "Цакат ни" с детайли от пейзажа

  за да не се замиаляме за връзките на Алексей Петровата Мутра с БСП (ОПГ) - Първановата Мутра - Наркоканалите на ДС - прането на парите на междунаросните наркокартели.

  - Без коз ....
  нали така беше .... цакаме се без правила ??!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 52. 52 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 932 Любопитно

  Трактора ще върне ли всичко откраднато До цент ?

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 53. 53 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2725 Неутрално

  Интересно, защо когато "изчезват" папки с доказателства срещу Октопода или свидетели срещу него обръщат показанията си на 180 градуса или се отказват да свидетелстват, коментариите във високоуважаемите медии имат коренно различен характер, сервилничат на подсъдимия и заливат прокуратурата с потоци помия за това, че не си свършила работата с годни доказателства. Моето мнение е, че в случая прокуратурата се е старала да предотврати именно подобно развитие. А "Дневник" затъва все повече- рупор на куклата на олигарсите Пръмова, сега глашатай на Октопода с ангелски крилца, вече съвсем неприкрито и безцеремонно!

 54. 54 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До #46:
  Със сигурност ще бъде защитена докторантурата на лекаря, лекуващ лицето което цитрате

 55. 55 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Ненормално е да се съди по целесъобразност, ненормално е един щатен свидетел да се използва по всички нагласени дела! А най-ненормялното е, че има тумба идиоти, които се прехласват пред явното беззаконие и наглост на властимащите.
  В никакъв случай не съм октопод или не симпатизирам на Петров, който нито познавам, нито ме интересува, но това е едно от скалъпените дела, които са толкова неграмотно нагласени, че направо ме е срам за прокуратурата и съда, които се връзват на откровения глупак, който ги ръководи и им дърпа конците. Физкултурник!

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 56. 56 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  В статията пише, че ГДБОП е правил това СРС а не прокуратурата. Очевидно това е инициатива на ГДБОП и дори поводът може да е бил друго разследване на ГДБОП. Така има формално разминаване и правните талибани ще спорят дали може или не може да се приеме като доказателство по делото октопод.
  Но независимо от формалните пречки записаното на това СРС е безспорно.
  Ето какъв е спорът - казаното от Трактора е казано, но дали да се зачете от съда. Жалко, че не сме САЩ или Бразилия, където правните тарикатлъци не минават.

  подпис
 57. 57 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2745 Любопитно

  Чета коментарите и в тях почти всеки, който защитава Трактора прави уговорката, че не го защитава и не му симпатизира.
  Дали това не е една морална дилема за тракторозащитниците!

  подпис
 58. 58 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1240 Гневно

  С една дума: ЦИРК! Ако не беше трагично, щеше да е смешно

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 59. 59 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1823 Неутрално

  До коментар [#56] от "Иван К":

  Така е. В БГ законите са прекалено "принципни". Всичко се следи до последната запетайка и доказателства безспорни в много други държави в БГ се изхвърлят заради странични и незначителни обстоятелства.

  А в държава, в която принципите не се зачитат от никого, съда да се прави на принципен е пълен ташак.

  Смешното дотук - една отявлена мутра като Трактора ще излезне на свобода и много хора ще умрат...

 60. 60 Профил на radovar
  radovar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  това си е направо извращение.
  тия идиоти - Винету и Физкултурника върнаха най - гадната практика от соца, а имено поръчковите полицейски акции, поръчковите дела, поръчкови закони и т.н.
  Като се има предвид и тоталната им некадърност и некомпетентност не знам какво още да добавя . . .

  . . . а сетих се - усърдно прикриваното минало на ББ

 61. 61 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#59] от "niakoi_si":

  Към момента единственото, което се вижда е как една мутра, облечена случайно във власт, мачка свой колега, с който са работили заедно. Дали е мутра или не - не знам. Но начинът, по който се ползват прокуратурата и съдът за некадърно мачкане на противници, не е нормален. И нищо не го оправдава. А за клоуните от милицията там вече коментара е излишен. Защото какъвто е началника ти - такъв ставаш.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 62. 62 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1823 Неутрално

  До коментар [#61] от "demonoid":

  Значи за ББ знаеш, че е мутра, а за АП - не знаеш???

  Ако говорим за престъпност... Тракотора е един от архитектите и строителите на пирамидата, Бойко беше тухла четворка от основата и!

  То се вижда и на делото де... днешната власт просто не може да се справи с толкова сериозна мутра като АП. Не и е по - силите, даже и да използва непозволени средства. А само по правилата е изключено да се справи, който и да е.

 63. 63 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#28] от "lz2":

  Абе да не би да си му светил че знаеш какво е правил Ал. петров .Смотано племе слушащо само купени медии ..

 64. 64 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#61] от "demonoid":

  По зле са другите мутрички дето го избраха и сега пищят по форумите ..

 65. 65 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2725 Неутрално

  До коментар [#57] от "Иван К":

  "Дали това не е една морална дилема за тракторозащитниците!"

  Дилема, може би, но чак морална? Откъде у тях този дефицит, те отдавна са скъсали с морала! На тях им плащат не толкова да защитават Трактора, колкото да плюят всичко, което става в страната, защото в сегашната България тези, които им плащат, са държани на километри от властта и не си намират място от нетърпение да се докопат до нея! Огладняват и озверяват и от това, че перспективите им вместо да се увеличават, гаснат и изчезват на хоризонта. При това те губят не защото противниците им са много добри, а защото дори това малко, нескопосано, измъчено, понякога смешно, което управляващите успяват да постигнат, изглежда като голям успех на фона на безобразията, които ни поднасяха въпросните огладнели и озверели отвластлишени и властгонещи.

 66. 66 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#62] от "niakoi_si":

  Всичко това трябва да се докаже. А не да се рецитира по телевизии и медии. Но физкултурниците и подгласниците им не ги интересува. Прост народ, който си заслужава управниците! А Бойко не е бил мутра, а?

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 67. 67 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1823 Неутрално

  До коментар [#66] от "demonoid":

  Бойко е мутра, ама четвъртокласна. Като мутра не е опасен за обществото и на 10% от това което е Алексей Петров. Като премиер дали е опасен е друга бира...

  Мисълта ми е, че АП е опасен за теб, мен и децата ни. Мен не ми пука как тоя ще влезне в пандиза, стига да не е опасен. Аз не съм съдия или прокурор, аз съм жертва (както и ти и всички останали). Нашия интерес е тоя да отсъства трайно от живота ни! Как ще стане - нямам претенции. Не мога и да имам, аз съм реалист и знам, че по правилата, този ще остане без правосъдие. Не само в БГ, престъпници от неговия ранг не получават правосъдие по целия свят! Примери да искаш...

  Така, че ако иска лично ЦЦ да ходи и да го застреля, няма да му се сърдя. Примитивно звучи, но аз съм реалист човек, за мен е важен резултата!

 68. 68 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#67] от "niakoi_si":

  Да, това е примитивно мислене. Но до това води мутризацията на обществото и ежедневното плюене на съда. Всеки един средноинтелигентен човек би вдянал, че независимият съд отсъжда в състезанието между прокуратурата и адвокатите. И ако прокуратурата е некадърна, то побеждават адвокатите. А зависимият съд издава присъди по целесъобразност. И всеки може да пострада от щатни свидетели, нагласени доказателства и публични обвинения.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 69. 69 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Неутрално  Владимирова, заглъхвате нещо ..... ако не ме чувате поне прочетете .... или напишете ....


  последно:

  - Зависима или Независима ....., че от
  много четене на матрялите се забърквам .... ??!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 70. 70 Профил на kamely
  kamely
  Рейтинг: 213 Весело

  аааа...'кво става тука, бе...и нямаме вече колааааааааааа...жигули, жигули, жигули

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK