15 души кандидатстват за едно място в Медицинския университет в Плевен

Близо 600 са кандидат-студентите за 80 места по специалност "Медицина" в Медицинския университет в Плевен, съобщи БТА. За едно място - държавна поръчка, редовно обучение, се състезават по десет жени и по петима мъже.


Бъдещите студенти ще бъдат подбрани чрез два конкурсни изпита. Първият е утре по биология, когато за пет часа кандидат-студените ще имат възможност да покажат знанията си по тази дисциплина.


В учебните зали ще бъдат над 110 квестори - преподаватели и служители на университета. Изпитните въпроси ще бъдат изтеглени в зала "Асклепий" на случаен принцип от присъстващи кандидат-студенти, техни родители и журналисти 15 минути преди началото на изпита. Вторият приемен изпит - по химия, ще бъде на 12 юли. Първото класиране на кандидатите ще излезе на 23 юли.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK