ВМРО организира днес протест срещу етническата престъпност

Това е третата съвместна акция на ВМРО и "Атака" тази седмица след контрапротеста срещу "София прайд" на 30 юни и митинга срещу поскъпването на тока на 4 юли.

© Юлия Лазарова

Това е третата съвместна акция на ВМРО и "Атака" тази седмица след контрапротеста срещу "София прайд" на 30 юни и митинга срещу поскъпването на тока на 4 юли.ВМРО организира тази вечер в протестен националистически марш срещу безнаказаната етническа престъпност. "Маршът е посветен на годишнините от смъртта на проф. Калоянов и Боби Райнов, зверски убити от вилнеещи цигански тълпи", съобщиха от партията.


Шествието ще тръгне от последната спирка на автобуси № 11, 60, 73, 102 в ж.к. "Овча Купел 2" до бул. "Президент Линкълн".Маршрутът на марша:
От последната спирка на автобуси № 11,60,102, 73 в "Овча купел 2", по бул. "Президент Линкълн" в дясно край бл. 19, 19А, 20, пред бл. 21, вдясно по ул. "Детелина", край бл. 27, между бл. 26 и 28, по ул. "Иван Хаджийски" до бл. 30 и 31, край 149-о СОУ, по ул. 673, край 402 и 405, в ляво по бул. "Монтевидео" до клуба на ВМРО на бул. "Монтевидео" и бул. "Линкълн".ВМРО е поканила към инициативата да се присъединят "Атака", БНРП, Национална съпротива, Български национален съюз, привърженици на футболни отбори и независими националисти, граждани.


Под наслов "Няма да забравим, няма да простим" формациите се обединяват в исканията си "държавната власт незабавно да прекрати бездействието към пандемията от етнически мотивираните престъпления – грабежи, кражби, обири, често придружени с побои, извращения и убийства".


"Произволът, безнаказано извършван от представители на една определена маргинализирана етническа група, е най-големият бич за обикновения български гражданин", смята заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, инициатор за провеждането на марша.


Участниците в инициативата настояват за промени в наказателното законодателство, за въвеждане на принудителен обществено полезен труд, както и криминализация на просията и скитничеството. Тези промени са наложителни, за да се осигурят справедливи и навременни наказания за извършителите на подобни етнически престъпления. Сред исканията на протестиращите е и облекчаване режима за притежаване на лично оръжие, както и уточняване и разширяване режима за пределите на неизбежната самоотбрана.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK