Градският транспорт в Плевен ще се подобрява с 23 милиона лева

Плевен

© Надежда Чипева, Капитал

ПлевенПлевен получи над 23 млн. лева евросредства за развитие на градския транспорт, съобщи БТА. 


20 395 013,38 лв. е безвъзмездната финансова помощ, която се отпуска по схемата "Подкрепа за интегриран градски транспорт в петте големи града" по програмата. Предвижда се по проекта да бъде създадено ново депо за тролейбуси, които сега нощуват по улиците на града, да се направи реконструкция и разширяване на контактната мрежа, въвеждане на интелигентна система за управление на трафика на града, облагородяване и изграждане на нови спирки и строителство на над 9 километра велоалеи. През следващия програмен период предстои общината със средства по оперативната програма да купи 60 нови тролейбуса.


Договорът за безвъзмездна финансова помощ по проект за интегриран градски транспорт на града беше подписан от ръководителя на управляващия орган на оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР) Деница Николова и кмета на общината Димитър Стойков. На подписването присъства председателят на Народното събрание Цецка Цачева и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK