Министърът на земеделието лично ще гони търговците от плажовете

Министърът на земеделието лично ще гони търговците от плажовете

© Анелия НиколоваАз също лично смятам да пообиколя плажовете. Обикновено, където се появя, бягат от всичко, намаляват и цените, но в случая ще изчезнат. Със сигурност ще има хванати", това каза днес министърът на земеделието Мирослав Найденов, цитиран от агенция "Фокус".


Той добавя, че ще бъдат санкционирани и тези, които продават храна по плажа, и тези, които носят отговорност. "Концесионерът носи отговорност за спазване на законодателството на територията на концесията, така че той няма как да избяга от отговорност. Ако този с ръчната търговия се скрие и избяга някъде с чантата с царевицата, концесионерът няма къде да избяга", посочва министърът.


Той съветва "здравите момчета, които събират парите по плажа за чадърите", да гонят търговците, защото в противен случай ще си платят глобата те. "Ако искаме да имаме реномето на добра европейска дестинация, туристическа, гледките с мургавите събратя, които обикалят и продават царевица, които продават слънчоглед и какво ли не на плажа, трябва да изчезнат", каза още Мирослав Найденов.


Той съветва търговците, ако искат да извършват подобен тип дейност, да отидат в страна извън ЕС, тъй като това са правилата за безопасност на храните в европейския съюз. По-рано днес министър Найденов обяви, че обхватът на проверките по курортите ще бъде разширен и ще се следи за качеството на използваната в заведенията мазнина за пържене.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK