Институции и издатели обсъдиха бъдещето на медийното законодателство

Институции и издатели обсъдиха бъдещето на медийното законодателство

© Надежда ЧипеваДвете сдружения на издателите на печатни медии - Съюзът на издателите в България и Българският медиен съюз, ще формулират свои конкретни предложения за промени в медийното законодателство. Със съдействието на фондация "Конрад Аденауер" те ще бъдат обсъдени първо в гилдията, а след това - и в Комисията по културата, гражданското общество и медиите в Народното събрание и в парламентарната група на ГЕРБ. 


Това  решение е взето на състоялата се днес в Министерския съвет работна среща за бъдещето на медийното законодателство, в която са участвали представители на президентската институция, Народното събрание, Съвета за електронни медии, на двата съюза, на фондация "Конрад Аденауер" и на администрацията на кабинета, съобщи Правителствената информационна служба. 


По време на разговорите са обсъдени идеите на двата съюза и Фондация "Конрад Аденауер" за законодателни промени, за да се гарантира прозрачност в собствеността на печатните медии, в авторството на информацията, която намира място на техните страници и отговорността за нейната истинност, съобщи правителствената пресслужба. Обсъдени са и въпроси, свързани с разпространението на вестниците и рекламата в тях.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK