Съдебният съвет уволни съдия Мирослава Тодорова (допълнена в 20.10 ч.)

През 2011 г. Тодорова беше удостоена с наградата Човек на годината.

© Анелия Николова

През 2011 г. Тодорова беше удостоена с наградата Човек на годината.Висшият съдебен съвет (ВСС) реши на днешното си заседание да уволни съдията от Софийския градски съд и председател на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова с 19 гласа, 3-ма против и двама въздържали се. Мотивът  са забавени от нея мотиви към дела.


Тъй като гласуването е тайно, предполага се, че  сред тримата гласували против уволнението й са били председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев и главният прокурор Борис Велчев. Велчев си тръгна  преди края на заседанието видимо ядосан и отмина въпросите на журналистите с думите "питайте онези, които я уволниха". Груев изглеждаше притеснен и откзаза всякакъв коментар.


Председателят на Върховния административен съд Георги Колев, за който публичната информация още по време на избора му сочеше, че е фаворитът на вътрешния министър Цветанов за поста ,  само каза, че гласуването е тайно, а мотивите не се коментират, докато с мъка пробиваше кордона на журналистите.
По време на обсъждането представляващият ВСС Анелия Мингова, за която се предполага че е третият член гласувал против,  опитала да убеди съвета да не приемат предложението за уволнение, а понижаване в ранг. Дневник научи, че Мингова посочила, че уволнението няма да постигне  търсения ефект, тъй като Тодорова има авторитет сред съдийската гилдия и особено сред младите.


Дисциплинарният състав беше предложил най-тежкото наказание за Тодорова заради забавено с 4 години и 9 месеца написване на мотивите по дело за отвличане, поради което то е било прекратено заради изтичане на абсолютната давност, и заради още две дела със забавени мотиви с 3 и 2 години. За първото дело ВСС е бил сезиран от председателя на Апелативния съд Веселин Пенгезов, а за вторите две дела информация изнесе преди време вътрешният министър Цветан Цветанов.


В защитата си пред дисциплинарния състав съдия Тодорова изрежда факти, които спореднея показват, че "твърдяното забавяне на изготвянето на мотивите... не е довело нито до вреди, нито за ползи за никого от подсъдимите". "Същевременно твърдя, че изготвяването на мотивите извън инструктивните срокове, при тази ми натовареност, не може да се приеме, че е виновно поведение", пише още Тодорова, която посочва също, че е изтекла давността за образуване на дисциплинарно производство и че ако е имало нарушения в работата й, ръководството на съда също е могло да реагира, което то не е направило. (Пълният текст на защитата на Тодорова може да бъде открита в прикачения файл.)


На общия въпрос на всички медии дали има други уволнения на съдии за същите нарушения председателят на дисциплинарния  състав, който предложи на съвета най-тежкото наказание,  Божидар Сукнаров Сукнаров каза, че имало, но не посочи конкретни случаи и броя им.


Запитан от "Дневник" защо ВСС проявява двоен аршин, като санкционира само четирима от предложените 9 съдии за забавяне на дела, и само Тодорова с уволнение, а други със същите нарушения повишава, като съдия Петя Крънчева, която беше избрана за зам.-шеф на СГС по искане на председателката Владимира Янева, и Георги Ушев който израсна до шеф на специализирания съд, Сукнаров каза, че въпросът ми не отменя нарушенията на Тодорова.


На въпроса  не трябва ли да се търси отговорност и от административните ръководители - председателите на съдилищата, за лоша организация на работата, довела и до забавено писане на  мотивите към присъдите, Сукнаров каза, че според него трябва да се търси. Председател на СГС по време на нарушенията на Тодорова са били Светлин Михайлов и Георги Колев.


Запитан  защо при предишното дисциплинарно производство срещу Мирослава Тодорова не бяха включени и тези три дела, Сукнаров каза, че тогава те не били открити. И намекна, че може да са били укрити, но не уточни от кого. 


Сукнаров  огласи  и скандалната новина , че


ВСС дори сигнализирал  прокуратурата да се заеме с Мирослава Тодорова


заради евентуални "документни престъпления", без да поясни кога са извършени, но прокуратурата отказала да образува  производство.


Според ВСС Мирослава Тодорова със забавянето на митивите е довела до нарушаване на доверието и престижа  престижа на съдебната власт, което е нарушение и според Етичния кодекс на магистратите, приет от ВСС.


"Днес ние си свършихе работата"
Накрая, на въпроса на Сашо Диков  "Вие всъщност знаете ли какво направихте днес" шефът на дисциплинарния състав невинно отвърна: "Ами днес ние си свършихме работата".


Министър Диана Ковачева: "Никой не бива да бъде закрилян"


Министърът на правосъдието  Диана Ковачева, която е и председателстващ ВСС, коментира, че най-сетне трябвало да започне решаването на големия проблем със забавянето на делата, тъй като България плаща за обезщетения по загубени дела в Страсбург. Запитана какъв сигнал изпращаме в Брюксел, когато решаването на проблема започва от опонента на този ВСС, чиято кадрова политика  беше критикувана и от Еврокомисията,  министър Ковачева - усмихната, спокойна, убедена, каза:  "Сигналът, който трябва да бъде изпратен е, че не се толерира забавянето на дела и че от тук нататък и други съдии, които имат забавяне, следва да бъдат обект на разследване от ВСС. Никой не бива да бъде закрилян и защитаван".


Нели Куцкова,  говорител на Съюза на съдиите: Такова преследване не помня, а съм в системата от 1984
Посланието на този ВСС е назиданието - който не слуша, ще си го получи, коментира Нели Куцкова, говорител на ССБ, от свое лично име, тъй като УС на ССБ още не беше заседавал. 


Всеки, който допусне нарушение, трябва да бъде наказан, но в случая става дума за избирателно наказание, добави Куцкова. "Знам за други хора в нашата система, които с години не пишат дела по едни или други причини, но такова дисциплинарно преследване, каквото беше организирано срещу колегата Тодорова, аз не помня, а съм в системата от 1984 година.


Колкото и човек да се старае да не бъде предубеден, не може да не види стремежа  - да му се покаже къде му е мястото на този съдия, който е председател на една организация, която не спря да критикува настоящия ВСС. И то за нарушения, които не само той допуска. И то в момент, когато се  провеждат изборите на кандидат-членове на новия ВСС и  за делегати, добаив Куцкова.
.


А във връзка с това, че всички дела на Мирослава Тодорова трябва да започнат отначало да се гледат от други състави,  Куцкова попита : "Струва ли си, за да затвориш устата на един съдия, който не се е стреснал от заплахите, да блокират производствата по толкова много дела?!"


Покрай гръмналата новина за уволнението на Мирослава Тодорова остана в затишие бламирането на главния прокурор, чийто кандидат за апелативен прокурор на София не беше подкрепен, а за поста беше избран Ангел Илиев.


Безшумно  минаха  и роднинските назначения на зам.-председателските постове в Административния съд - София град,  съобщи Медиапул.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (567)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 886 Любопитно

  А стига бе?!

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 2. 2 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1927 Неутрално

  Навлизаме в най-мрачния период на бойкоборисовщината.

 3. 3 Профил на sn0wflake
  sn0wflake
  Рейтинг: 488 Весело

  Приготвяйте пуканките - филмът почваааа

 4. 4 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 631 Весело

  Почна се !
  Трябва тотална чистка в съдебната система.
  Според мен, когато встъпи новият ВСС за една година трябва да се уволнят крещящите случи като тази.

  А БХК да ходи при трактора за парички !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  Добре де, уволнихте я. А къде бяха през това време инспекторите ??? а началниците и къде бяха ??? Те няма ли да понесат някаква отговорност ???

 6. 6 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 455 Неутрално

  И едните и другите не са стока, Тодорова, че не е изрядна,ВСС че прилага правомощията си доста избирателно!

 7. 7 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Няма политически репресии, а?

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 8. 8 Профил на aris
  aris
  Рейтинг: 701 Любопитно

  WTF?
  Лияната пришятелка на Цвъки
  Не моа да повярвам ?!?

 9. 9 Профил на lachi
  lachi
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ще има ли отговор от организираните босове, да видим?

 10. 10 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: 488 Разстроено

  преди малко реших да имигрирам. за постоянно...

  from all the things i've lost i miss my mind the most
 11. 11 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Интересно а дали делото на екссъдия М.Тодорова срещу Цв.Цветанов ще бъде прекратено или само ще бъде отлагано до безкрай.
  Редно е щом като е казал Алфа ВСС да каже и Омега и всички съдии с подобни провинения да си ходят .Ако няма подобни действия това може да бъде определено само като репресия.

  АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
 12. 12 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 870 Любопитно

  А такааа )))))
  И сега какво? Ако си оттегли жалбата срещу Цецо, ще бъде възстановена на работа?

 13. 13 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Ок, да приемем, че има законово основание за подобна мярка, едва ли от ВСС ще рискуват шамар от Брюксел без да са се подготвили...........принципнотта обаче изисква подходът да бъде приложен спрямо всички съдии със забавени дела, а те са около 80% от съдиите у нас, иначе остава горчивия привкус от "случайното съвпадение" на единствен наказан съдия, който е и най-големият критик на ВСС.........дали това ще се случи?
  П.П. Въпросът беше реторичен..........а единствената надежда нещо да се промени в блатото "Съдебна система" е ЕС да се намеси, ако ще и с предпазна клауза....

 14. 14 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#10] от "аз":

  И ти ли съдиш Цветанов?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 15. 15 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  "Съдебният съвет уволни съдия Мирослава Тодорова"

  Б Р А В О !!! Ама не само нея,хиляди са за уволнение!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 16. 16 Профил на кака мара
  кака мара
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Тоталното дъно! Знаете ли колко съдии в България бавят мотивите по делата? Знаете ли колко биват уволнявани? С какво е различна Тодорова? Смела е и говори против този прогнил ВСС и Цветанов, който се опитва да манипулира съдебната система. Това е някакъв ужас, който се случва в момента. Всички трябва да се страхувате. Направо не знам докъде биха стигнали оттук нататък.

 17. 17 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Този ВСС се самоубива и това е хубаво за България!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 18. 18 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Тия всичките да вземат да се самоуволнят.

 19. 19 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 492 Гневно

  Без думи. Свободомислещите, свестните "у нас считат за луди". Целта - превантивен ефект за всички, които много говорят и то в разрез с официалната линия. Всичко вече ще е мед и масло. Нали?

 20. 20 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Те повечето съдии имат поне някое и друго прегрешение! А нея я махат както за наказание, така и за назидание, че се е осмелила да критикува когото не трябва!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 21. 21 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1927 Неутрално

  До коментар [#9] от "lachi":


  [quote#9:"lachi"]Ще има ли отговор от организираните босове, да видим?[/quote]

  Е нали точно от там идва поръчката за уволнението й, срещу единят от тях М.Тодорова дори води наказателно дело за клевета!?

 22. 22 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Чудесно, очевидно ГЕРБ завладя и съдебната власт, време е да се откажат от довода "ние ги хващаме, те ги пускат", когато се оправдават.

 23. 23 Профил на кака мара
  кака мара
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#17:"kuty"]Този ВСС се самоубива и това е хубаво за България![/quote]

  Неговата песен е изпята вече. Септември ще избират нов, това е отмъщението им на тези гнусни тикви.

 24. 24 Профил на Dum vivimus, vivamus
  Dum vivimus, vivamus
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Упорито вървим по пътя на румънците.След двадесет години опити за демокрация сме на път съвсем да я загубим.Да заменим татовата диктатура с боковата диктатура.Или цоковата.Защото подмяната на неудобните винаги е страшна,и тук не иде реч дали съдия Тодорова има прегрешения.Сигурно има.А съдия Янева няма ли? А уволниха ли я? Тук иде реч за абсолютната цвъковизация на съдебната система,последният все още необязден от цоковци и боковци бастион.Който сигурно не е идеален.Но е различен и неподвластен.А в крайна сметка това е демокрацията.И затова са разделени властите.

  In God We Trust
 25. 25 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#7:"Николай Цолев"]

  Няма политически репресии, а? [/quote]
  Ами няма,само натиск да почнат да си вършат работата,и въпреки че ГЕРБ им спряха миналата седмица кариерните бонуси,каква репресия те гони?
  Ето и малко факти за въпросната цупла,председател на Съюза на съдиите:

  "Основанието за образуването му е системно неспазване на сроковете за написване на делата, а конкретният повод – забавено с 4 години и 8 месеца написване на мотивите по дело за отвличане, поради което то е било прекратено заради изтичане на абсолютната давност, към което бяха присъединени още две дела.

  Първото е за забавени с четири години мотиви по дело за убийство, по което извършителят е оправдан при условията на неизбежна отбрана, като оправдателната присъда е потвърдена от Софийския апелативен съд. Другото е за забавени мотиви по делото срещу Васил Маникатов, за когото се оказа, че докато лежал в затвора, бил третиран от администрацията като примерен затворник, били преместен на общ режим, а после – и в общежитието в Казичане, работил е като стахановец и е пуснат предсрочно, макар че присъдата от 8 години затвор, издадена му от съдия Тодорова, е за огранизиране на мрежа за разпространение на наркотици именно от затвора."

 26. 26 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Боклуците от ВСС разчистват и малкото неудобни които имат доблестта и смелостта да казват публично истината за тежкия порок на привидното слугинско правосъдие в държавата.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 28. 28 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  После и останалите!
  Но да не забравят и себе си!
  )))))

 29. 29 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  А Янева кога?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 30. 30 Профил на Dum vivimus, vivamus
  Dum vivimus, vivamus
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#16] от "кака мара":

  Вярно.Абсолютно вярно.Следващата стъпка я гледаме в Румъния.

  In God We Trust
 31. 31 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Сега какво е отношението на герберасите? Съд още ли е лош и корумпиран? Или като уволни съдийтата, която съди Цецо за клевета, вече стана добър и справедлив?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 32. 32 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Закона беше окончатлено загърбен.

  Почва саморазправа на финалната права от гербераското управление.

  Борбата ще е безмилостно жестока, защото какъвто съд наредят, такъв ще ги съди като паднат от власт.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 33. 33 Профил на Gabrielle
  Gabrielle
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Ясен сигнал към всички магистрати : "Ако не слушкате Цвичко Цвичката - ето какво ви чака!".

 34. 34 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Нали ВСС би трябвало да са независим орган? Независим дръжки! Поръчкови по Цветановите глупости! Плюс това са подчинени на този т.н. вътрешен министър! Борбата на тази съдийка трябва да продължи! Желая й успех!

 35. 35 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Весело

  А сега някой да не си помисли, че има нещо общо между това решение и "задявката" и със Цвъки?
  Няма и не може да има абсолютно никаква връзка ))) Не! Не и не ))
  п.п. Закривай съда!!! Той и без това е строг и справедлив само към кокошкарите! Да си наемем 10-ина европейски съдии само за знаковите дела. Като окаушат недосегаемите, кокошкарите сами ще мирясат )))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 36. 36 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#27:"be_google"]ТОЧКА ЗА МАФИЯТА!!!!! [/quote]
  Бухал,прочети мотивите,бухал.
  Точка за съдебната система и е първата,ще има още точки,вервай ми.

 37. 37 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Почнаха да се ядат едни други. Време беше.

 38. 38 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 619 Неутрално

  човек вече се обърква кой са добрите, то такива май няма, всички са комунисти от ДС

  BG e мини империя на злото.
 39. 39 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 492 Гневно

  До коментар [#32] от "Pavlik Morozov":

  Да, тогава обаче, ще се надяват съдът да е справедлив.

 40. 40 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#2] от "svoboden":

  Да, периода на страха и отчаянието, които ще доведат до още по-голяма безскрупулност и безогледност.

  Маските падат. Мутро-милиционерите почват да се борят за оцеляването си, защото вече е ясно, че няма да управляват сами следващия мандат, и много от тях ще минат през подсъдимата скамейка.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 41. 41 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  От известно време обмислям отказване от българското гражданство...просто ми писна...

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 42. 42 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Ся, аз вече се обърках ... ВСС уволнява една съдиика която преди време е саботирала дела и има съмнения за корупция. Някаква организация (?) БХК я защитава . А пък съдииката от своя страна е шеф на съюза на съдиите , които иска оставката на ВСС, защото ги назначи Красьо Черния срещу кинти.

  Не мога да разбера кой крив, кой прав ... ама май всички са за уволнение - и ВСС и съдииката и БХК .

  Голяма цигания , пак някава далавера се заформя и пак ние ще ядем дървото накрая...

 43. 43 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Да припомним - делото на Тодорова срещу Цецо беше отложено, така че първо да мине това съвещание на ВСС, на което тя да бъде уволнена и дискредитирана.

  Само слепия няма да види връзката между тези две събития!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 44. 44 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 488 Весело

  Бързо, целенасочено и единодушно октопода изхвърля засега, всеки противопоставил се по един или друг начин на установените порядки.

 45. 45 Профил на Boky
  Boky
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Когато мериш с двоен аршин (справка съдбата на Тодорова и Янева), идва момент, в който аршинът те удря по главата. С огромно любопитство ще проследя съдебния процес срещу Цветанов (абсолютно сигурен съм, че такъв ще има), арбитър на който би била съдия Тодорова. Колкото до ВСС - по-добре нищо.

 46. 46 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Основанието за отлагането беше нелепо - записа от Цецовото клеветническо изказване по БосфорТиВи бил ... дръжте се! ... некачествен и негоден за анализ!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 47. 47 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 640 Весело

  До коментар [#35] от "ь":

  Много се надявам да е точно заради Цветанов.

  Харесвал ли ти работата на Съдебната система 23 години?

  На кой българин му харесва?

 48. 48 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#41:"NPaine"]От известно време обмислям отказване от българското гражданство...просто ми писна... [/quote]
  Е преди ви беше писнало от съдебната система,сега пък когато направи крачка напред-още повече ви писва,айде прав ти път тогава.

 49. 49 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  [quote#16:"кака мара"]Всички трябва да се страхувате. Направо не знам докъде биха стигнали оттук нататък. [/quote]
  Аз пък знам:
  1. Масово манипулиране на изборите догодина плюс необходимите фалшификации по места.
  Кой съд (при условие, че МВР-то си е на милиционерите) ще посмее да се произнесе по съвест, ако някой от опозицията или от граждански организации сигнализира за нарушения? След уволнението на Мариана Тодорова няма да има такъв.
  2. Бизнесмените - от дребните бакалнички до крупните холдинги - да сядат овреме да броят пачките дарения за ГРОБ/ГРАБ, щото иначе го отнасят като Валентин Захариев и Гриша Ганчев - гепват им бизнеса от воле. Никой съд няма да отсъди във вреда на рекетьорите, т.е. управляващите гробари, защото ще има едно наум от уволнението на Тодорова.

  СПЕЦИАЛНО ЗА НЕГРАМОТНИТЕ ГРОБАРИ:
  Валентин Захариев и Гриша Ганчев може да имат много нарушения, вкл. престъпления - но това се доказва с влязрла в сила присъда. Каквито няма. Но всички запознати знаят какво има:
  бившият мултак и настоящ гербав спонсор Кольо Вълканов искаше да гепи за без пари бизнеса на Захариев; а пещаците (сащо гербави спонсори) - бизнеса на Гриша Ганчев.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 50. 50 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Режима започва да коли и беси. Става страшно. Всеки застанал срещу режима ще бъде под ножа на диктаторът и мутрите му. Най-мрачният и страшен период предстои. Като нищо Б-я може да се превърне в европейска Сирия. Диктатора и милицията няма да пуснат властта без бой. Направиха няколко милиарда от контрабанда и в черните им каси влязоха парите с процентите които прибираха от олигарсите от скъпото гориво например и т.н. и сега са готови на бой и война. Става страшно.

  "ГЛАД - гарантирано от ГЕРБ!" Ето този саморъчно написан плакат на една жена вероятно майка ме покърти изключително при протестите срещу повишението на цените на ток вода парно газ и общо взето всичко.

 51. 51 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#45] от "Boky":

  Цецо ще бъде съден именно от Янева, която ще побърза да се подмаже на следващата власт.

  Който създава франкенщайни накрая става тяхна жертва.

  Цецо и Рапона проведоха такова кадруване в съдебната система, че много отявлено некадърни и корумпирани съдии се издигнаха страшно бързо по единствения начин, който знаят - чрез слугинаж към силния на деня.

  Сети се какво ще стане когато силния на деня се смени ...

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 52. 52 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 870 Любопитно

  Вижте това, интересно е. И още повече прикаченото уърдче към статията
  http://legalworld.bg/show.php?storyid=27285
  Интересен цирк е било днес

 53. 53 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Каква ирония! "Човек на годината" за 2011г. за принос към правата на човека и правозащитността., уволнен през 2012г. за... нарушаване на човешки права.

 54. 54 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Гневно

  Трагедия..Слущам мотивите на живо..Някакъв жалък човечец не можа да отговори на един въпрос ,че се и оплете сам...Физкултуризация на държавата..Един малоумен вътрещен министър кадрува и нарежда на съдебната власт.Дано и Рапона и Измамника със щесте апартамента бъдат смазани от доклада на ЕС..От утре 19 процента рейтинг...Що не уволнят Владимира Янева , като тя има в пъти повече забавени дела/ над 25/...

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 55. 55 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#49] от "Вени Г.":

  Абсолютно си прав...

 56. 56 Профил на gonzalez
  *****
  Неутрално

  Не само Тодорова,още трябва да се прочисти съдебната система от боклуци!

 57. 57 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Това вече е прекалено! А за една година управление могат още много неща да оплескат! Може и да сменят конституцията и да си направят мандата пожизнен! Пази Боже!

 58. 58 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Това уволнение е намигане към всички в съдебната система,които не слушкат...

  4itatel
 59. 59 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  колкото и да е зле тая пача, това си е чиста репресия и политическа поръчка. Просто не може да има две мнения по въпроса...

 60. 60 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#10] от "аз":

  няма да ми липсваш

  twitter.com/voxybg
 61. 61 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#49] от "Вени Г.":

  ++++++++++++

 62. 62 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Дневник дайте имената на всички от ВСС и кой как е гласувал за да ги знае народа после кой да търси да плаща разноските и обезщетението от Страсбург което ще се наложи за жалост ние да платим на съдия Мирослава Тодорова понеже откъдето и да се погледне това си е политическа чистка на неудобните които казват истината.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 63. 63 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#43] от "Pavlik Morozov":


  [quote#43:"Pavlik Morozov"]Да припомним - делото на Тодорова срещу Цецо беше отложено, така че първо да мине това съвещание на ВСС, на което тя да бъде уволнена и дискредитирана.

  Да припомним и друго: Цветан Цветнов не бил никой и никъде когато съдия Мирослава Тодорова е влачила с пълно съзнание какво прави в делата срещу изнасилвачи и нарко-разпространители.

  Само слепия няма да види връзката между тези две събития![/quote]

 64. 64 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#42] от "debil":

  Не забравяй - министър на правосъдието е човек, който за една нощ прескочи барикадата, и от шеф на "Прозрачност без граници" стана шеф на "Непрозрачност без граници".

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 65. 65 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 541 Весело

  Когато фактите говорят и хейтърите и комунетата трябва да мълчат. А е факт ,че съдия М.Тодорова е уволнена справедливо, а в съдебната ни система има доста съдии като нея които доведоха т.н. правораздаване до тоя хал и недоверие на обществото.

 66. 66 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  От какво да се страхува една МУТРА, когато вече не е на власт ???А един 60 или 6 -апаратментен ?? Няма го татко - шофьор на григор шопов- една мръсна и мрачна 'фигура" или ..ДС- 7-мо , или любен гоцев и вездесъщата ДС-БКП ???
  От КАКВО да се страхува ??:)), бидейки мултимионер ??
  Ами, от СЪДА..) Как да не влезе в пандиза - а да си живее с "честните" милиони :)
  ТОВА е проблемът на гербаджийската пасмина- криминална и потомствено - червена ..Да не би случайно , под натиска на ЕС - съдът да започне да работи - истински :)
  А едни продукти на БКП- във ВСС - се стараят усилено - ПАК да с членове или поне - "фактори и пред тази власт :)
  А ВСИЧКИ рационални предложения идваха от именно ТОЗИ СЪЮЗ на съдиите ..И затова трябва да бъдат смачкани, плашени - от КРИМИНАЛНИТЕ , начело на герб :))
  КАК изобщо може НЯКОЙ да съди Цвъ., Вифаджията за - КЛЕВЕТА ?? Един "почтен" комуно- продукт на 7- мо на ДС ??:) Ха,хахахаааааааааа...
  Това е положението в България , член на ЕС..
  В Италия може да съдят Берлускони , във Франция- Саркозито или поне да ги разкарват по съдилищата ..
  В България ??? ВСЕКИ ,който даде на съд Цвъ., ще бъде уволнен..:))))))
  Комунистическа "душа" , НЕ може да бъде давана на съд..Не може да има такава практика - не е имала нито ПРЕДИ- при БКП /1989 год. /, нито СЕГА -при Боко и Цвъ...,,:))

  Това е положението...:))) Правете си сметка , ТЕЗИ , които споменавате МИНАЛОТО на Боко и Цвъ....))))))

  BIG AL
 67. 67 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1927 Неутрално

  До коментар [#47] от "Wornoxmaniak":


  [quote#47:"Wornoxmaniak"]Харесва ли ти работата на Съдебната система 23 години? [/quote]

  А харесва ли ти работата на съдебната система през трите години, откакто ГЕРБ/Атака/РЗС са на власт? Никога досега съдебната власт не е била толкова уродлива. Да замениш хора като Тодорова с хора като Владимира Янева и Георги Колев е нещо, което не би хрумнало и на Алековите герои.

 68. 68 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#49] от "Вени Г.":
  ++++++++++++

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 69. 69 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#62] от "Танас":

  Хе-Хе , че кога у нас някоя медия е посмявала да публикува имена и факти ... ааа, май само един се опита ама го "посъветваха" с чукове....

 70. 70 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#63] от "Wornoxmaniak":

  "Да припомним и друго: Цветан Цветнов не бил никой и никъде когато съдия Мирослава Тодорова е влачила с пълно съзнание какво прави в делата срещу изнасилвачи и нарко-разпространители. "

  Това какво е правила съдийката трябва да се докаже!

  А това какво е направил Цецо само за 8 години в общинската и държавна власт видяхме - покровителстване на контрабандата, насърчаване на милиционерско насилие, ползване на милицията за акции срещу опозицията и неудобни бизнесмени, бъркане в чужди ресори, фалшификация на избори ...

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 71. 71 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 640 Весело

  До коментар [#65] от "redrock":


  [quote#65:"redrock"]Когато фактите говорят и хейтърите и комунетата трябва да мълчат.[/quote]

  Напротив, не трябва да мълчат. Трябва да цвилят с всички сили за да ги видим всички кои са.

 72. 72 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#67] от "svoboden":

  Да, принципа на Рапона и Ал Бънди явно е: "Така и така са боклуци, поне да са наши боклуци"

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 73. 73 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 623 Гневно

  На следващият протест всички на Орлов мост. Щото иначе ЦвЦв ще определя съдбините ни.

 74. 74 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1181 Весело

  До коментар [#2] от "svoboden":
  На баба ти "фърчилото"! Абе всички ли комунета сте толкова тясно скроени в мозъците си, бе!? Е виж това:
  "Основанието за образуването на дисциплинарно дело е системно неспазване на сроковете за написване на делата, а конкретният повод - забавено с 4 години и 8 месеца написване на мотивите по дело за отвличане, поради което то е било прекратено заради изтичане на абсолютната давност, към което бяха присъединени още две дела.
  Първото е за забавени с 4 години мотиви по дело за убийство, по което извършителят е оправдан при условията на неизбежна отбрана, като оправдателната присъда е потвърдена от Софийския апелативен съд. "
  А или викаш като не работиш, а криеш отявлени престъпници си герой! Дая ви е... у чалгарската пасмина! Пък и свободен ми бил!

  Ала, бала!
 75. 75 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#16] от "кака мара":
  Веднага ли да започваме да се страхуваме, другарке, или може първо да си доядем обяда? Вече 23 години съдебната система не е просто независима, тя е неконтролируема от обществото структура, обслужваща мафията и висшите партийни другари от БСП! Съдът не правораздава в полза на обществото, а в полза на организираната престъпност, която е готова щедро да си плати за това. И тук не можем да виним нито Цветанов, нито ЕС за това, че само изказват гласно настроенията в обществото. Нека има репресии, нека има контрол от ЕС, нека има граждански протести срещу постановени от подкупни магистрати присъди, с които връщат престъпниците обратно сред нас, за да продължат да ни ограбват, тероризират и избиват. А тези, които се изправят в подкрепа на статуквото са не по-малки престъпници от онези, които застават в съдебните зали!

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 76. 76 Профил на zogorsone
  zogorsone
  Рейтинг: 594 Неутрално

  По съдебната система има много да се работи...

  Най-важната задача на цивилизацията е да научи човека да мисли.
 77. 77 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#4] от "ironhorse":

  Ха-ха! Новия ВСС ще бъде доминиран от герберите. Няма независима съдебна власт докато от най-ниско ниво магистратите не се избират от населението пряко

 78. 78 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 640 Весело

  До коментар [#70] от "Pavlik Morozov":

  То е доказано пред целият български народ какво е правила. Само слепците ли не разбрахте.

 79. 79 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#71] от "Wornoxmaniak":

  И грухтенето върши работа.

 80. 80 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#75] от "avatar":

  Много точно казано. Подкрепям ++++++++++.

 81. 81 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#75] от "avatar":

  Принципно си прав, ама се видя че в БГ-то никога не е имало, няма
  и най-вероятно скоро няма да има гражданско общество... жалко

 82. 82 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 701 Любопитно

  До коментар [#62] от "Танас":

  Андрей Икономов с 90-годишната мама-строителка в Приморско?

 83. 83 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  А изненада, за по-малко провинение Тодорова, председател на съюза на съдиите е уволнена. А Владимира Янева за по-големи провинения е потупана по рамото Каква е разликата? А-а-а сетих се, да не би щото едната се кара с Цветанов, а другата да му е семейна приятелка?

 84. 84 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#67] от "svoboden":


  [quote#67:"svoboden"]А харесва ли ти работата на съдебната система през трите години, откакто ГЕРБ са на власт?[/quote]

  На никой не му харесва. Затова и Цветанов е от най-харесваните политици в България. Защото единствен имаше смелостта да разръчка кочината досега.

 85. 85 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Казвам ви кръв ще се лее. Сирия пасти да яде. Народа ще се вдигне срещу властта и режима но за съжаление вече е твърде късно. Последствията вече са катастрофални. Както пише Толкин в книгата си двете кули - "как стигнахме до тук". Това го казва кралят Теоден обрграден от ордите орки и пред очите на загубата и смъртта. Но надежда винаги има. Накрая смелите роханци помагат да се унищожат орките. Къде по-умни диктатори и дълги режими бяха съборени от далеч по-глупаво население. И тоя режим ще падне.

 86. 86 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1181 Весело

  До коментар [#32] от "Pavlik Morozov":

  Павка, руската водка в тия жеги ти идва в повече, момчето ми! БРАВО!!!! Еваларката! Да си чул за един единствен осъден политик?

  Ала, бала!
 87. 87 Профил на sn0wflake
  sn0wflake
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#16] от "кака мара":

  И като са толкова много трябва да ги търпим ли?

 88. 88 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1488 Гневно

  Висшият съдебен съвет (ВСС) реши на днешното си заседание да уволни съдията от Софийския градски съд Мирослава Тодорова....

  Развилнели се самозабравени прасурси!
  По тази "логика" поне 3/4 от съдиите следва да се уволнят, но разбира се това не е целта на тази наказетелна акция!
  Надявам се това БЕЗОБРАЗИЕ да прелее ча6ата и на хората да им писне.
  Протести - на Орлов мост! Вече се доказа че властта от друго не се стряска!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 89. 89 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#62] от "Танас":

  Цветанка Табанджова заради която европейския съд по правата на човека в Страсбург вече осъди България.

 90. 90 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#10] от "аз":

  кажи къде да бегаме от надигащия се фашизъм в България .Щпиц командите на Цвъки са били на инструкции при Хитлер и гьориг .

 91. 91 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1927 Неутрално

  До коментар [#84] от "Wornoxmaniak":


  [quote#84:"Wornoxmaniak"]На никой не му харесва. Затова и Цветанов е от най-харесваните политици в България. Защото единствен имаше смелостта да разръчка кочината досега.[/quote]

  Разръчкването от Цветанов се състои в това да смачка тези съдии, които са независими и не приемат поръчки, на тяхно място да сложи корумпета и плазмодии като Георги Колев и Владимира Янева. Върхът на герберизма е наказателното дело срещу Цветанов, което верните на партията съдии отложиха, защото на верното на партията вещо лице му бил неясен записът от бтв.

 92. 92 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1181 Весело

  До коментар [#85] от "merkel":

  Лелееееее, тези жеги ви оказват страшно негативно влияние!
  [quote#85:"merkel"]Казвам ви кръв ще се лее. Сирия пасти да яде. Народа ще се вдигне срещу властта и режима но за съжаление вече е твърде късно. Последствията вече са катастрофални. [/quote]
  И кой народ ще се вдигне бе, пич?! Този ли:
  http://mnogozle.com/video4909_mosht-na-bala.html
  (само кликни на ВХОД)
  Щото май само това остана у биджитУУ.

  Ала, бала!
 93. 93 Профил на HERMES
  HERMES
  Рейтинг: 704 Неутрално

  А какво стана с протаканите дела и конфликта на интерси с делото Софийски имоти на приятелката на Цвинокио Янева-наглата? А с безимотната Деница Урумова?

 94. 94 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  До коментар [#48] от "ret":

  Сравни провиненията на Янева и Тодорова. Ако Тодорова я уволняват за това, Янева трябва да замерят и с камъни. Но едната получи потупване по рамото, а другата уволнение. Разликата е само в това, че едната е семейна приятелка на Цецо а другата води дело срещу него. Е сега, как намираш противоречие в коментираното изказване? ВСС просто затвърждава клиентелизма в съдебната система. Ако утре не уволнят и Янева, то това е казуса. Следователно няма промяна в съдебната система, има просто нови богове.

 95. 95 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тази вечер ще имам поредния сериозен разговор със съпругата ми... явно ще търся нова държава за семейството си, явно държава в която гонят заради свобода на словото не е за нас, утре ако станем неудобни на някой, по стадионите ли ще ни закарват?

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  [quote#84:"Wornoxmaniak"]Цветано е от най-харесваните политици в България. Защото единствен имаше смелостта да разръчка кочината досега. [/quote]
  Платен драскач си, от далече личи.
  Именно Физкултурникът допълни системата с бая "Красьовци", там където има6е не6то читаво останало.
  А сега се саморазправя с тези които смеят да го посочат с пръст!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 98. 98 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#47:"Wornoxmaniak"]Харесва ли ти работата на Съдебната система 23 години?

  На кой българин му харесва?[/quote]

  Уорни ти за последните 23 години колко пъти си се съдил и въобще ходил ли си в съда ?
  За да не ме питаш ще ти кажа лично съм имал 6 гр. дела предимно трудовоправни и само едно го прекратиха но то е от нереформираното законодателство а другите ги спечелих въпреки задкулисните игри и ще ти кажа, че съдиите са триста пъти по - свестни от милиционерите които трябва да разследват а след това Прокурора да обвини и съдията да каже какво казва закона само той има това право да тълкува закона.
  Както в цялото общество и там има подкупни или зависими от нещо в миналото но като % са по - малко от всяко друго обществено съсловие.
  Не ти го пожелавам но я си представи стане така, че те изритат от работа или нещо друго и се наложи да ходиш в съда тогава каква песен ще пееш или ще изкараш едно пицикато ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 99. 99 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#78] от "Wornoxmaniak":

  Как е доказано, бе? С "така каза Цецо" ? Смешници, скоро ще плачете, защото ще ви съдят собствените ви безпринципни мекерета!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 100. 100 Профил на Gabrielle
  Gabrielle
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  До коментар [#84] от "Wornoxmaniak":
  Най-голямата кочина в държавата е именно МВР. А когато същият този прост народец , който по думите ти носи баници и вино на Цвичко Цвичката , вземе , че му бие шута и услужливата прокуратура го помъкне по съдилищата , можем само да му пожелаем да го съди не професионалист като омразната ви Тодорова , а някой послушен на следващия министър на вътрешните работи съдия! Това ще стане , нямай никаво съмнение!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK