Съдии, адвокати и граждани протестираха срещу уволнението на Мирослава Тодорова (допълнена в 16:47)

Съдии, адвокати и граждани протестираха срещу уволнението на Мирослава Тодорова (допълнена в 16:47)

© Николай НиколовБлизо 200 души се събраха пред сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС) в подкрепа на председателя на съюза на съдиите Мирослава Тодорова, която вчера беше дисциплинарно уволнена. Сред протестиращите имаше съдии от София, Благоевград и младши съдии от Силистра. Бяха се събрали и адвокат и граждани.


Протестът е безпрецедентен, защото досега съдии никога не са излизали на протест. Подкрепата за съдия Тодорова също е без аналог. Няколко часа след решението на съвета, правозащитни организации и нейни колеги от София и страната разпространиха писма в нейна подкрепа.
Определенията за ВСС бяха от "разлагащ се орган" (Български хелзински комитет) до "това е случай на саморазправа" (Върховен административен съд)


ВСС незабавно да си подаде оставката
Малко след 10 ч. тесният тротоар пред съвета беше запълнен от протестиращи. Някои от тях (съдиите от Благоевградския регион са дошли, след като са си пуснали отпуска), други бяха довели децата си.
Направи впечатление присъствието на чуждестранни журналисти, представители на американското посолство в България, правозащитни организации.


Събралите се съдии внесоха искане за оттегляне на решението за дисциплинарното уволнение на съдия Тодорова. Искането е подготвено вчера след консултации със съдии специалисти в административното право и в трудово-правните отношени. Сред тълпата се разпространяваше и
подписка, в която до 12 ч. взеха участие над 200 души. Съюзът на съдиите внесе в деловодството на съвета официална позиция на въпроса, както и подписаната от 51 съдии във Върховния касационен съд (ВКС) позиция в подкрепа на съдия Тодорова.


Освен това те поискаха да се намери законова възможност решението да бъде отменено. Усещането сред колегите на Тодорова е че тя е уволнена заради критиките към ВСС и делото за клевета, което тя води срещу вътрешният министър. Повече присъстващи определиха решението като взето под натиск и безпрецедентно.


"Това не е протест само в защита лично на съдия Тодорова, въпреки че всички, които я познават и са тук, я уважават като професионалист. Въпросът е за начина, по който се налагат дисциплинарните наказания, без да се даде възможност на конкретния съдия или прокурор да изрази становището си пред наказващия орган и без да са налице установени стандарти за натовареност, при които един съдия може да работи нормално". Това заяви пред ВСС Нели Куцкова, секретар на Съюза на съдиите.


Според Куцкова, Мирослава Тодорова е събрала върху себе си много неприязън, тъй като не е спряла да критикува както Висшия съдебен съвет, така и опитите на вътрешния министър да налага волята си върху съда. "Това събиране е инициирано от младите колеги от софийските съдилища, към които се присъединиха и върховни съдии и колеги от страната, които днес нямат заседания и са дошли тук. Някои от колегите са си отложили делата за следобед. Със сигурност няма да бъде провалено нито едно дело.


Манипулацията, че заради този протест ще се отлагат делата за есента, е абсолютно невярна. Колегите искат да изразят становището си за безпринципността на Висшия съдебен съвет", каза още Нели Куцкова. По думите й това да се извинява един съдия за закъсненията си с това, че има и други много закъснели, не е работеща концепция. "Въпросът е обаче когато някой бива наказван, да бъде проследявано защо той се е забавил – дали това е станало, защото съдията изобщо не работи и го
мързи или защото не е насмогнал, вършейки много неща и имайки много дела за писане. Едно е да допуснеш закъснение по три дела, когато имаш общо 20 за решаване, друго е, когато имаш 250. Трябва да се проследи цялото качество на работа на един съдия", подчерта Куцкова. Според нея такива са препоръките и на международните организации, а не да се налага пряко наказание, като се брои само един срок, без да се прави анализ. "Ние дори не знаем пълните доказателства по това дело и затова
не можем да предвидим как ще се развие по-нататък производството пред Върховния административен съд", заяви Куцкова.


Съдия Мирослава Тодорова и в момента има насрочени дела. "Другата седмица е пред присъда делото на Златко Баретата, а решението на Висшия съдебен съвет влиза в сила веднага. Това означава, че тя ако не поиска да се спре неговото изпълнение, тези дела, които тя е започнала и докарала почти до завършване, трябва да започнат отново. Затова тя вчера ми каза, че възнамерява да поиска спиране на изпълнението, за да може да си върши работата", каза още Нели Куцкова.


Анонимна атака


Малко след 11 ч. представители на протестиращи влязоха в съвета. Те бяха посрещнати от един от петимата вносители на предложението за уволнение - Пламен Стоилов. На срещата можеха да присъства и журналисти, а представители на протестиращите бяха съдията от Софийски градски съд Весислава Иванова, апелативният съдия Калин Калпакчиев, Таня Маринова от Софийския районен съд, представители на Съюза на съдиите и Българския хелзински комитет.


"Прочетох много сайтове, гледах телевизии и радиа, за да се ориентирам в обстановката. Предлагам да се придържаме към конкретиката, а да не се впускаме в разговори за независимостта на съда - няма да има резултат от това", заяви в началото Стоилов. През цялото време, той говореше с равен тон, като само цветът на лицето му се променяше. Той уточни, че не говори от името на съвета, а изразява лична позиция.


Съдия Иванова обърна внимание, че те не могат да коментират конкретното дисциплинарно производство срещу Тодорова, защото нямат никакви материали по него. Освен това има забрана в Закона за съдебната власт и етичния кодекс да не се коментират висящи производства.


"Тук сме заради принципни въпроси, един от които е точно независимостта на съда", заяви съдия Калпакчиев.


"Целта, заради която сме тук не е да осъществим контрол върху вашето решение. Целта е хората, които са взели това решение да видят обществената реакция срещу него, реакцията на професионалната гилдия и да се засрамят", обобщи Борислав Белазелков, съдия във Върховния касационен съд и член
на управителния съвет на Съюза на съдиите.


Пламен Стоилов се съгласи, че ВСС не е представил документ, в който да са разписани критериите за натовареност на съдиите и именно при липсата на такъв документ все пак някак е преценявал средната
натовареност на всички съдии в определен съд, когато се разглежда възможността някой техен колега да бъде наказан дисциплинарно заради забавени дела.


Пламен Стоилов обясни, че има още седем случая, при които ВСС е наказал с дисицплинарно уволнение магистрати поради забавяне на дела. Не всички обаче от тях са влезли в сила.


След това съдия Иванова заяви, че са тук да поискат оставката на членовете на съвета. Малко след това той коментира, че няма никакви основание за това и че съветът е работил в "отвратителна обстановка".


Стоилов държеше да направи важно съобщение. Той оповести, че днес зашитата на две жени, осъдени за измама от Тодорова през 2007 г. са поискали пред Софийския апелативен съд (САС) прекратяване на делото си на втора инстанция заради изтичането на абсолютната давност, тъй като тя е забавила мотивите си над 4 години. Съдия Таня Маринова от СРС репликира Стоилов, че това престъпление е подсъдно на районния съд, а не на градския, в който работи Тодорова.


Стоилов категорично отказа да съобщи откъде разполага с тази информация, без да обясни защо пази в тайна източника си. "Аз се сезирам по много начини и канали. Не искам да ви съобщя откъде имам тази информация", заяви Стоилов.


От думите на члена на ВСС стана ясни, че съветът признава безпринципната си дисциплинарна дейност. Попитан дали колегите му са се самосезирали по информацията, публикувана неотдавна от в-к "Капитал", че членът на ВСС Светла Данова, която е и докладчик по дисциплинарното производство срещу Тодорова.  е замесена в имотни измами, Стоилов не даде конкретен отговор.


Той не успя да отговори на въпроса дали според него подобни съмнения са съвместими с настоящия й пост. Стоилов само призна, че не могат да се сезират за всички публикации, касаещи членовете на съвета, които са излизали в медиите.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (256)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 624 Весело

  И аз протестирам...не трябваше да я уволняват...трябваше направо в затвора да я пратят...

  bigman
 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1907 Неутрално

  Ни на Тодорова вярвам,ни на "Съдии, адвокати и граждани "!Като изключим гражданите,които по презумпция са комунисти,останалите са МАФИОТИ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Дано има справедливост след протеста,че май значението на тази дума доста сме го позабравили напоследък!

 4. 4 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Да обобщим - съдийката е забавила влизането в сила на условна???? присъда и на присъда "невинен". За сметка на това е разкарвала единия подсъдим 5 години из арестите, защото ако си беше написала мотивите навреме, той щеше да си е в къщи. И всичко това според герберастията било в услуга на въпросните мафиоти? Грозна история. Очевидно "потърпевшите" мафиоти са задействали Цвъки, за да си отмъстят.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 5. 5 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Браво на протестиращите за смелостта и гражданската позиция!

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 6. 6 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Тя , че не е с ангелски крилца не е. Смущаващото е, че е завела дело за клевета срещу вътрешния министър . Излиза, че всеки, който дръзне да съди Цветанов бива показно унищожен.

  Има ли живот след демокрацията ?
 7. 7 Профил на Саше Матросовски
  Саше Матросовски
  Рейтинг: 470 Весело

  навремето Станишев , по повод поредните критики към съдебната система каза :
  -----------------

  200 нормални магистрати можем да си внесем от чужбина , НО

  няма откъде да внесем 7.5 млн нормални българи
  --------

  вие кажете - прав ли е ?

  Младостта е извинение за .........но само Понякога ;)
 8. 8 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Цялата система е манджа с грозде, те за една съдийка се затъжили. Защо, бре, правозащитници, не протестирате за бавното и често смешно правосъдие, което вместо превенция, стимулира криминалната атмосфера в страната? Как така в съседна Гърция човек може да си остави колата отключена, а тук - аларми, камери, паник-бутони, решетки и какво ли не?

 9. 9 Профил на Саше Матросовски
  Саше Матросовски
  Рейтинг: 470 Весело

  цитат :
  Близо 200 души се събраха пред сградата на Висшия съдебен съвер в подкрепа на председателя на съюза на съдиите Мирослава Тодорова,
  --------------

  200 души това е нормално , по БГ-ейски
  (да се чете 200 душИ -ударението е на буква И)
  -------
  щеше да е проблем , ако се бяха събрали 20 000 души

  Младостта е извинение за .........но само Понякога ;)
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#7] от "merakliyski":

  Гражданите са си граждани. Станишев не виждам къде го намесваш, след като той е от същото котило, което дирижира властта в момента, в т.ч. съдебната, посредством ДС-кадри. Учудващ е броя на носталгиците към предишния престъпен режим (според социологически проучвания за одобрения на партиите), след като и в демократични времена същите хора ги управляват.

 12. 12 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#4:"Тони!"]За сметка на това е разкарвала единия подсъдим 5 години из арестите, защото ако си беше написала мотивите навреме, той щеше да си е в къщи. [/quote]

  Toва също е незаконно и неморално да държиш някого из арестите 5 години дори и престъпник, моралното и правилното е максимално бързо решение и присъдата да влиза в сила , ако е вярно де, защото ти имаш навика да послъгваш.

 13. 13 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 599 Неутрално

  [quote#3:"milena_82"]Дано има справедливост след протеста[/quote]

  И кое е справедливото? Да не пипат доказано корумпиран съдия, защото и другите са корумпирани, така ли?

  Моралът не е порок!
 14. 14 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#12] от "normandy":

  Тук си прав. Но това няма как да мине като услуга на мафията, напротив - по-скоро е нещо като репресия срещу мафиот. Но тъй като дела бавят всички, включително Цецовата приятелка с нейните не 5, а 30 забавени дела, не виждам повод за наказание. Цецовата приятелка дори я повишиха.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 15. 15 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Тодорова си има доста трески за дялане, и не са отскоро. Защо я уволняват чак сега? Заради делото срещу Цвъки-неопетнения?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 16. 16 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  "Бяха се събрали и адвокат и граждани и поискаха оставката на ВСС"

  Имало един адвокат! Направо страхотно!

 17. 17 Профил на Рада Госпожина
  Рада Госпожина
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#1] от "BGman1":

  Я си помисли пак - "...направо в затвора..." - без (обективен) съд, без (справедлива) присъда... само че сме 2012 (а не 1952) и сме част от Европейския (а не Съветския) съюз!!!

 18. 18 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  Аз от цялата драма научих следното:

  Първо, в България имаме повече съдии на глава от населението отколкото Германия, Полша, Чехия и Щатите, при това в Щатите са по-малко от половината, обаче кой знае защо те нямат нашите проблеми.

  Второ, съдиите като наказаната дама, не могат да си управляват сами нито натоварването, нито работното време, но могат много добре да го използват за оправдание.

  И трето, че в тая система както изглежда нема правила и нема началници, които да следят дали има ред - всеки прави каквото му скимне, а правилото е всички да минават между капките.

  До коментар [#8] от "Читател":

  Що бе, може да действат с план. Така се коват героите на утрешния ден

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 19. 19 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#13] от "dnk":

  Доказано? Що, нещо съд ли имаше? Корумпиран? В какво се състои корупцията? За да има корупция, тя трябва да е принесла някаква полза на някой подсъдим. Какво е направила в поза на подсъдимия?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 20. 20 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#12:"normandy"]ако е вярно де[/quote]

  Тоест ти не си запознат с делата, заради които е уволнена дисциплинарно съдия Тодорова?

  Тогава какво коментираш?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 21. 21 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Не е основание за протест уволнението на съдийка,забавила умишлено 3 знакови дела и обслужваща мафията.
  Основание за протест е,че друга съдийка-семейна приятелка на топ-кадровика Цвъцко,е забавила 47 дела,но вместо да бъде уволнена,за награда е назначена за шеф на СГС.

 22. 22 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#3] от "milena_82":

  Димки и фишеци, колежке. Вервай си, ако си нямаш друга работа, при това статукво, за правосъдие и справедливост.

 23. 23 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#21] от "нервна":

  Цялата съдебна система, барабар с прокуратурата са едни Авгиеви обори, ама няма кой да ги изчисти. ГЕРБ в момента тотално контролира държавата, ама бате Бойко, дето гледа лошо, предпочита да рита мачлета и да реже лентички под път и над път, вместо да реформира.

  До коментар [#18] от "jubal harshaw":

  Планът и героите са видими и ясни. Интересна е реакцията на обществото. Може да се направи аналогия с казуса с бездомните кучета в София - само приказки, инак - на площада и пред Общината - ни вопъл, ни стон.

 24. 24 Профил на Саше Матросовски
  Саше Матросовски
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#11] от "Читател":

  колега ,
  принципно си прав
  --------
  както писа един колега :

  В държава на 1300 год , от които 760 год робство ,
  в държава в която Премиерите говорят за "чипове" , за "фабрики за илюзии" , за МатрЯл -

  всички си приличаме
  ----------
  какви съдии да има в тази държава от 7.5 млн СЪГЛАСНИ и Примирени матрялоеденици

  Младостта е извинение за .........но само Понякога ;)
 25. 25 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#14:"Тони!"]Но това няма как да мине като услуга на мафията, напротив - по-скоро е нещо като репресия срещу мафиот.[/quote]

  Само за това, което даде като пример, ако е вярно де, тя не просто заслужава да бъде уволнена, ами и съдена. Работата на съда е да отсъжда на база факти и годни доказателства, а не чрез процедурни хватки да държи някого в ареста, защото това е удар срещу правовата държава и демокрацията.

 26. 26 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  http://offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/78588/protestat-na-sadiite-na-zhivo

  Има стрийм от простеста.

  Съдия Тодорова ще даде пресконференция днес в 13:00.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 27. 27 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Какво може да се очаква от комунисти,които даже се срамуват да се нарекат такива(за по-тъпите - говоря за вашият ГЕРБ).

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 28. 28 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 726 Неутрално

  По тоталитарно време пак така- застанеш срещу властта и се започва.

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 29. 29 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#24:"merakliyski"]държава на 1300 год[/quote]

  Айде стига сме се оправдавали с митове. Нито държавата е на 1300 години, нито сме били част от робовладелска държава, нито древната история има нещо общо с проблемите в съдебната система от последните 20 години.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 30. 30 Профил на svetlajd2
  svetlajd2
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Срещу ръжен (да се чете тук Цветанов) не се рита. С него се живее!" Ст. Стратиев

  Свободата, Санчо, ...
 31. 31 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 624 Весело

  Цялата държавна система трябва да се смени, не само съдебната. Тоя вегетиращ късен социализъм окончателно се затлачи и обедня.
  нова държавна система трябва без участие на старите ку,ви и соц милиционери.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#25] от "normandy":

  Нямам нищо против да бъде съдена, че и осъдена за това. Имам против да бъде уволнявана точно с обратния мотив. Разликата е огромна.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#29] от "jubal harshaw":

  Всъщност - страната ни е на повече от 1300 години, били сме под робство два пъти. Проблемите в съдебната система след Освобождението започват от 09.09.1944 г., та досега. 68 години не (им) стигат.

 34. 34 Профил на Slarty
  Slarty
  Рейтинг: 1327 Весело

  [quote#13:"dnk"]доказано корумпиран съдия[/quote] Бреф, кога мина народния съд, или без съд и присъда - виновен и толкоз. Цццц, ма толкоз разбирачи в тоя форум, що не изкарахте по едно право, че да ни съдите както му е редът! Наред, всички под ножа.
  Корумпирана, че и доказано! Браво, пич, ей тук много се изцепи, ама тя глупостта по хората ходи, ми някои казват - мълчи, да не се излагаш!

  Без паника!
 35. 35 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#33:"Читател"]били сме под робство два пъти.[/quote]

  Хм, я провери какъв е точният смисъл на "робство".
  Дори крепостничество не сме имали.

  Много близко до робството - лишени от граждански права, сме имали от 9.9.1944, та чак досега с малко разхлабване на примката през 1989.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 36. 36 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#19] от "Тони!":

  Забвянето на мотивите за решението с 5 години и публикуването им в момента в който изтича абсолютната давност на престъплението, е ОТКАЗ ОТ ПРАВОСЪДИЕ.

  В моите очи отказът от правосъдие е едно от най-гусните престъпления, които един съдия може да извърши.

  Така че уволнението на тази фльорца е ОК. Проблемът е, че не уволниха хората на Красьо Черния и малоимотните с хотели по черноморието.

  Моралът не е порок!
 37. 37 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#36] от "dnk":

  Отказ от правосъдие, което постановява "невинен"? Кажи верно? И този отказ някак си не е попречил делото да бъде гледано на горна инстанция? Къде е отказа?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 38. 38 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно


  ЖАЛКА > картинка ...


  повечето "съдийки" се бяха пръснали към Женския Пазар, адвокати тук-таме .... Ммъка ....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 39. 39 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#25] от "normandy":

  В мнението си за втори път казваш "ако е вярно". Слагаш мотив, че аз лъжа???, но всъщност това доказва единствено, че имаш мнение по въпрос, за който дори нямаш идея за фактите. И после се чудите що ви наричаме платени фуражки?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 40 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело


  "БАНДАТА на ЧУКОВЕТЕ"

  се беше предрешила, без черни дрехи, без черни превръзки на очите ..... и без чуковете ...... дето блъскат по масата в съдебна зала ....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 572 Весело

  От дир.бг

  Виц на деня

  На улицата:
  - Тате, тате, днес в училище казах пред всички, че Бойко Борисов е мафиот и че всичко е пълен театър.
  - Махни се от мен, непознато момченце!!!

 43. 43 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#36] от "dnk":

  Другарю болшевик, това не е съд, това е мешере!

  Събрали се баш-мафиотите и осъдили ЕДИН ЕДИНСТВЕН СВОЙ КОЛЕГА. И по едно съвпадение (???) това е колегата, който задава най-неудобните въпроси към тях, и съди вътрешния министър за клевета.

  Когато мафиоти се съберат и осъдят някого, независимо дали той е виновен или не, това не е съд - това е мафиотска саморазправа!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 44. 44 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 599 Неутрално

  [quote#37:"Тони!"]Отказ от правосъдие, което постановява "невинен"? Кажи верно?[/quote]

  а пострадалият ? той няма ли права? защо непрекъснато забряваш, че има и друга страна в спора?

  Фундаментът на правосъдието е: наказанието да е навременно, да се съразмерно на простъпката и наказаният да е няасно защо го наказват. Нарушаването на който и да е от тез приципи праща правораздаването в кенефът.

  Съзнателно / материално стимулираното / погазване на тези принци е ОТКАЗ ОТ ПРАВОСЪДИЕ!

  Моралът не е порок!
 45. 45 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Едно удобно уволнение направи за една нощ герберасите от върли врагове на съдийската мафия в неин най-възторжен почитател.

  И тия хора имат наглостта да ни говорят за морал, принципи и законност?!?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 46. 46 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  До коментар [#23] от "Читател":Що не закачаме Вътрешните работи.

 47. 47 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 599 Неутрално

  [quote#43:"Pavlik Morozov"]Другарю болшевик, [/quote]

  Настоявам за извиниение от ВАС за тази квалификация!

  Моралът не е порок!
 48. 48 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  [quote#13:"dnk"] Да не пипат доказано корумпиран съдия, защото и другите са корумпирани, така ли? [/quote]
  Мирослава Тод0орова има нарушения, но те са относно срока на забавяне на дела - НЕ ЗА КОРУПЦИЯ ИЛИ ПРЕДПОЛАГАЕМА ТАКАВА.
  За разлика от ония послушковци съдии, напазарували сеи имоти за без пари на морето; от други, купили имоти на стойности далеч над брутните им заплати; да не говоря за имотното положение на Цецковата приятелка Валидимира Янева и Бойковия състудент Георги Колев.
  Мирослава Тодорова заслужава санкция за просрочието на мотиви, но много по-голяма санкция заслужават тия горните. Само че цецчковият ВСС действа излбирателно, само срещу тази, която се изправи против милиционерската власт. Ей затова протестират хората.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 49. 49 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#41] от "barcelonski":

  Само от любопитсво питам - колко дават от централата за ГЕРБ за твой пост или репортаж от мястото на събитието?

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 50. 50 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#40] от "barcelonski":

  Няма ли да изкарате Янева, Колев и Пенгезов на контра-протест?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 51. 51 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 866 Весело

  [quote#27:"Roger"]Какво може да се очаква от комунисти,които даже се срамуват да се нарекат такива(за по-тъпите - говоря за вашият ГЕРБ).[/quote]

  Какви комунисти бре? Това си е нагледна дясна седерастия
  В цяла Европа знаят, че ГЕРБ е дясна партия, ти тука ще ми се правиш на интересен

 52. 52 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#35] от "Музар":

  Разтълкувай ми тогава византийското и османското владичество над нашата държава - сумарно 7 века. Както и си помисли дали не сме имали феодализъм.

  Какво ще рече - "малко разхлабване на примката", след като можеш да се движиш свободно по целия свят, да пишеш и говориш, каквото ти харесва? Властовият натиск от идването на комунизма е диктатура, а не робство. В наше време - по-префинена, ама все такава.

 53. 53 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#44:"dnk"]Съзнателно / материално стимулираното / погазване на тези принци[/quote]

  Можеш ли да го докажеш? Или просто повтаряш нечии лакърдии?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 54. 54 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#50] от "Pavlik Morozov":

  контра-протесите са запозаената им марка на ГЕРБ

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 55. 55 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  До коментар [#52] от "Читател":Византийскоо е било Духовно ОСМАНСКОТО ПОЛИТИЧЕСКО ВЛАДИЧЕСТВО!

 56. 56 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#46] от "xalikarans":

  Права си. И там е за цялостен ремонт. Ама няма кой. От много PR-напъни, не остава време за съществени реформи.

 57. 57 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело  грама (разсекретена)  - УВО - 2012 A.D. !!!


  Наесен > пак !!!
  Весело и слънчево лято

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 58. 58 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#50:"Pavlik Morozov"]Няма ли да изкарате Янева, Колев и Пенгезов на контра-протест?![/quote]

  те ще обявяват гладна стачка - само хайвер и шампанско

 59. 59 Профил на Рада Госпожина
  Рада Госпожина
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#41] от "barcelonski":

  Модератор, подобни коментари дали са в съгласие с: Правилата за писане на коментари във форума (http://www.economedia.bg/forum/)

 60. 60 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#40] от "barcelonski":

  Особено ако вземат със сее си хората, чийто дела самите те са забавили, ще се събере огромна тълпа.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 61. 61 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Тази жена е уволнена дисциплинарно само по две причини:
  1. Има смелост и заведе дело срещу Цветанов за клевета!
  2. Всички дела, които гледа в момента започват от начало.

  Хайде сега да видим, кои са тези дела!!!

 62. 62 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#55] от "xalikarans":

  Факт. Византийците са били далеч по-благосклонни към нас, въпреки всичките дертове, които са имали с нас, откакто е основана Източната Римска империя. Ала османците ни държат доста продължително в Средновековието, едва през 19-ти век започва някакво Възраждане и оглеждане къде са другите. И то предимно защото и тяхната система е започнала да се разкапва. Малкото привилегии за местното население са били за пред Великите сили и за сочни данъци.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#52] от "Читател":

  Е, феодализъм, крепостничество и робство са три различни неща.

  Да, от 1989 имаме доста повече свобода. Но това не е истинската свобода. Защото липсват няколко важни компонента, един от които коментираме тук - липса на равенство пред Закона.

  Както в случая - вътрешното правителство на Съдебната власт наказва избирателно и прекомерно.

  В случая със съдия Тодорова дори не е сигурно, че тя ВИНОВНО е забавила мотивите по въпросните 3 дела. Дългият срок на забавянето и липсата на реакция през цялото това време от по-висшестоящ административен орган е всъщност признание на този ВСС, че не е в състояние да ръководи системата.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 65. 65 Профил на cocoi
  cocoi
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Срам ме е , че живея в една държава с тези , които протестират!

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#47] от "dnk":

  Няма за какво да се извинявам - герберастията е типа болшевизъм, изповядван от гавазите и шоферите на Партията.

  Обединяващото между всички видове болшевизъм е главната максима - "който не е с нас, е против нас", и произлизащата от тази максима нетърпимост към всяко чуждо мнение или интерес. Болшевика вижда света контрастно, в черно и бяло. Бели са болшевиките, те са добри и винаги прави. Останалите са черни, лоши.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 68. 68 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 638 Неутрално

  другарите по подкуп са се събрали на протест, жалка история

 69. 69 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#25:"normandy"]Само за това, което даде като пример, ако е вярно де, тя не просто заслужава да бъде уволнена, ами и съдена. [/quote]

  Да, ама ако я съдят трябва да дадат доказателства за злоумисъл, а също и чорапа да се разплете докрай!

  И ще се види, че тя въобще не е толкова виновна, колкото постанови "дружеския съд", и че случващото се е една мокра поръчка, която съдийската мафия изпълни, за да се подмаже на силните на деня.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 70. 70 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До вчера беше "Гарван гарвану око не вади", а днес са се втурнали като глутница по овца. Ако не намерят сили да си оправят гилдията ще бъде много тъжно, все пак това са хора, за които се смята, че са "каймака на обществото".
  А лекарите да гледат внимателно и да си правят изводите...

 71. 71
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 72. 72 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Сега гледам по Канал 3, че Пенгезов щял да каже и за друго дело, забавено от тази съдийка! Аз искам Пенгезов и ВСС да каже за двуцифрената бройка забавени дела на приятелката на Цецо Владимира Янева и особено за това, където е и в конфликт на интереси делото за Софийски имоти, където купуваха на поразия с баща си! Ето за това дело искам да каже Пенгезов! Да, има нарушение при Тодорова, но двойният аршин при наказанията е очеваден! Очевадна е и политическата поръчка!

 73. 73 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#44] от "dnk":

  Значи пострадалия й е платил, и тя за сметка на това му бави оправдателната присъда? Фарса става все по-смешен...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 74. 74 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#68] от "risits":

  Интересно щом тия отвън - тялото и опашката на рибата - са "другари по подкупи", то какви са тия във ВСС - главата на рибата, която днес герберасите аплодират толкова възторжено?!

  И откъде се вмирисва една риба?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 75. 75 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Обвиняваме съдиите, а защо не погледнем тези измислени арести без грам доказателства? Обвиняваме съдиите, а защо не погледнем и досъдебните производства в МВР-та? Съдията е този, който преценява има ли доказателства или не за дадена присъда. Аз лично по последните "грандиозни" дела не виждам нищо друго, освен едни измислени лъжливи свидетели, които търчат от едната съдебна зала в друга! Погледнете делото за убитата адвокатка как се обърна наопаки и как излязоха нагласените уговорки!

 76. 76 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#68:"risits"]другарите по подкуп са се събрали на протест [/quote]
  Добре казано.

 77. 77 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#13:"dnk"]Да не пипат доказано корумпиран съдия, [/quote]
  Въпроси:
  1. От къде черпите информация , че въпросната съдийка е "доказано корумпирана"
  2. Знаете ли смисъла на двете думички "доказано корумпирана'"? Знаете ли, че в за да се докаже корупция, се водят наказателни дела и трябва да има влязла в сила присъда, за да можете изобщо да твърдите, че даден човек е престъпник?
  3. Ако НЯМА влязла в законна сила присъда на съд , доказваща корумпираността на съдия Тодорова, съдия Тодорова има право да повдигне срещу Вас частно наказателно дело за клевета.
  Изумително е как без да се познават дори елементарните факти, се сипят гадости и клевети над хората. ТОВА МЕ ОТВРАЩАВА!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 78. 78 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 470 Любопитно

  До коментар [#67] от "Pavlik Morozov":
  100000+++++++++++++, уви тоя няма да разбере какво му казваш, нали знаеш интелектуалния мутрогербо потенциал какъв е, не апелирай към разума и не го насилвай да мисли в по-сложни категории от бинарните, черно-бяло, лош-добър и т.н., извън възможностите им е, ще ги заболи главичка........

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 79. 79 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#64] от "Музар":

  Знам, че към момента има заведени 600! дела пред Европейския съд за правата на човека за бавно правосъдие. По част от тях вече се изплащат обезщетения. Та, едва ли Тодорова и вътрешното правителство на Съдебната власт, както го наричаш, са морални противници. Други са закачките.

  Колкото до равенството пред закона - то не е свързано със свободата, а с правовата държава. И то следва да се извоюва. Няма друг начин.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 82 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#77:"dqdomart"]От къде черпите информация , че въпросната съдийка е "доказано корумпирана"[/quote]
  Въпросната не е доказано корумпирана. Въпросната е доказано уволнена - без уволнението да е в сила, заради ненаписване с години на мотиви към съдебни актове, т.е. за неиздаване с години на съдебни актове.
  Съдебните бедняци и беднячки също така не са доказано корумпирани. Те са само уволнени от съдебната система или наказани по друг начин. И накрая възстановени на работа от съд. Съд, за когото също така не е доказано, че е корумпиран.
  Циркът продължава.

 82. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 84 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 572 Неутрално

  това горното е цитат от jojin

 84. 85 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 941 Весело

  Ледът се пука, господа съдебни заседатели............

  Знанието е сила, информацията - власт
 85. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 87 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#72:"danakoplatec"]Да, има нарушение при Тодорова, но двойният аршин при наказанията е очеваден![/quote]
  Това е точно и безпристрастно мнение.
  Аз казвам нещо подобно.
  ВСС е дискредитиран орган, той прикрива безобразията, беззаконията, безумията и престъпленията в съда. Но в случая той е взел едно правилно решение. Не може пет години да не напишеш мотиви.
  Това в нормална държава е за много повече от уволнение.
  Приемам, че всеки дискредитиран човек и всеки дискредитиран орган може в даден случай да вземе правилно решение.

 87. 88 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#82:"Красимир Кабакчиев"]Въпросната не е доказано корумпирана. Въпросната е доказано уволнена [/quote]
  И кой го е доказал- еднолично Вие- доносникът на ДС?! И от кога изземвате правото на ВАС и отнемате правомощията на 3членният, а после и на 5 членният му състав съгласно чл.323 ал.1 и ал. 4 от ЗСВ? И Вие изпълнявате еднолично и самоволно ролята и на апелативен състав, и на касационене състав?! БРАВО, ГЕН. КОБАЛТ-достоен правоприемник сте на ДС!
  ЗСВ изм. и доп., бр. 50 от 3.07.2012 г.
  Чл.323 (1) (Изм. - ДВ, бр. 33 от 2009 г.) Решението на Висшия съдебен съвет или заповедта на министъра на правосъдието може да се обжалва от лицето, на което е наложено дисциплинарно наказание, и от вносителя на предложението пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването.
  (4) (Изм. - ДВ, бр. 33 от 2009 г.) Решението на тричленния състав на Върховния административен съд подлежи на касационно обжалване в 7-дневен срок от съобщаването му пред петчленен състав на Върховния административен съд. Петчленният състав разглежда делото в едномесечен срок от постъпването на касационната жалба.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 88. 89 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#4] от "Тони!":

  Аз ако чакам 4 години, за да си довърша работата, не 1 път, ами 100 пъти да са ме уволнили

 89. 90 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  [quote#51:"Федор Венедиктович Езерский"]В цяла Европа знаят, че ГЕРБ е дясна партия, ти тука ще ми се правиш на интересен[/quote]
  Жалък клакьор... Има една поговорка - "по дрехите посре6тат, по акъла изпра6тат".
  Или да перифразираме кумира и вдъхновителя на Помпиера - др. Тодор Ж.- дела, дела и само дела.
  Та дали една партия е "дясна" или не се гледа от политиките които води. За 3 години Гьонсурати за африканско развитие не са дали особени индикации за своята "дясност". Мазилката взе да се кърти, та лъсва една неприятна, миризлива вътре6ност...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 90. 91 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#88] от "dqdomart":
  Един блестящ френски адвокат казва: "Когато общественото мнение влезе в съдебната зала, съдът трябва да излезе от нея. Защото общественото мнение прилича на лека жена, която държи съдията за ръкава."

 91. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 93 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Неутрално  Псевдо Съдебна

  Псевдо Съдийка

  Псевдо "Протест"

  Като цяло > една отегчителна Ммъка.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 93. 94 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 94. 95 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Некои асоциати на уволнената съвсем изперкаха. Ти му викаш, че Тодорова е уволнена, но уволнението й не в сила, то ти вика "Ти си ченге на ДС".
  Ами да. И също така съм педераст.

  Точно така. Педераст съм, щото Тодорова е уволнена. И също така навън не вали дъжд, щото Тодорова е уволнена. И земята се върти, щото Тодорова е уволнена.
  Хо-хо-хо, много ми стана веселбата за днес.

 95. 96 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#89] от "ivanalex2":

  Вчера Плевнелиев каза, че ако администрацията бави работата си с месеци - нека си я бави, така ще е документирана! Важното е да се борим с корупцията, като не се дават рушвети за по-експресно задействане на горната. По повод на бавенето и уволненията.

 96. 97 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  [quote#95:"Красимир Кабакчиев"]Тодорова е уволнена, но уволнението й не в сила, то ти вика "Ти си ченге на ДС".
  Ами да. И също така съм педераст. [/quote]
  Пълна чиска в съдебната система е спешно необходима ...разбира се не трябва да се прави от герб а след като герб си отидат !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 97. 98 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#89:"ivanalex2"]Аз ако чакам 4 години, за да си довърша работата, не 1 път, ами 100 пъти да са ме уволнили[/quote]

  Ама тя нямала стол, бе, човек! И компютър нямала.
  Обаче споко!
  Сега ВАС ще отмени уволнението и ще нареди да й купят стол и компютър.
  Те други с цели хотели уредиха, че за един стол и компютър ли?

 98. 99 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1078 Весело

  [quote#51:"Федор Венедиктович Езерский"]В цяла Европа знаят, че ГЕРБ е дясна партия, ти тука ще ми се правиш на интересен [/quote]
  герб дясна партия. Това може да претендира за награда в категорията кратък виц.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 99. 100 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#96] от "Читател":

  При нас нещата не се бават с месеци, а с години и десетилетия

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK