Плевнелиев назначи четиримата си представители в комисията срещу дискриминация

Президентът Росен Плевнелиев назначи четиримата си представители в Комисията за защита от дискриминация, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Това са Ивайло Стефанов Савов, София Кирилова Йовчева, Златина Манолова Касърова–Дукова и Лало Пацев Каменов.


Вчера Народното събрание избра нов председател на комисията - Ана Страшимирова от ГЕРБ, а за неин заместник Баки Хюсеинов от левицата. В звеното влезе още Атанас Мусурлиев от "Атака", а досегашният председател Кемал Еюп от ДПС остана редови член. Управляващите вкараха още Сабри Ахмедов.


Президентът счита, че с познанията и опита си в областта на защитата на правата на човека предложените членове на комисията ще допринесат за постигане на целите, заложени в закона - равенство пред закона, равенство в третирането и във възможностите за участие в обществения живот и ефективна защита срещу дискриминация.

Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Ако прави така, както изисква от другите, Плевнелиев трябва да оповести публично мотивите си за назначение на всеки един от новите членове. Другото би било лицемерие и няма как да му помогне да спечели и без това слабата обществена подкрепа за работата му.

  Ето една научна статия (на английски), която показва колко реален и непосредствен е ефекта от личния пример, който лидерите дават на работното място: http://pds8.egloos.com/pds/200805/20/87/chris_argyris_learning.pdf

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 2. 2 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 462 Гневно

  Уважаеми сънародници-БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕ СЕ!
  До кога ще сме жертва на аматьорските култово-частни групировки, и ще търсим професионализъм в отношения и държавно ръководство.

  РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ВРЕМЕТО НА КУЛТОВО-ЧАСТНАТА ТРОИЧНА АМАТЙОРСКА НАМЕСА В ДЪРЖАВАТА;
  (ПАРТИИ, РЕЛИГИИ И ЕТНОС групировки), ОТМИНА С 20-ти Век.

  СТИГА СЛЕПЕШКАТА ДА НИ МАНИПУЛИРАТ частните КУЛТ-групировки ЗА ЛИЧНА ПОЛЗА.

  ВРЕМЕ Е ДА ИЗБИРАМЕ И ПОТДЪРЖАМЕ НЕ ЧАСТНИТЕ КУЛТ-ПОЛИТИЧЕСК ИПАРТИИ СЕКТИ И ТЕЧЕНИЯ, А ТАЛАНТИТЕ СРЕД НАС.
  КАТО ДАЖЕ СЛЕД ВСЕКИ ИЗБРАН ЗА КАКЪВТО И ДА Е ДЪРЖАВЕН ПОСТ, ДА ДЪРЖИ СТРОГ ИЗПИТ ЗА ЛОЯЛНОСТ НА ПОСТА, БЕЗ МАНДАТНОСТ И ИМУНИТЕТ!

  Защо не се иска да се разбере че, eдинствената спънка в еволюционното равитие и прогрес на съвременният Човек, е отрицателното, умишлено манипулирано влияние на култово групираните Полит-идеологии, култово-групираните Религии и култово-групираният етнически произход течения, поляризиращи ЧОВЕШКИТЕ отношенията, както вътре така и Вън-Държавни”!

  Тези троични манипулирани култ-групировки са създали даже парламентарната-ДИСКРИМИНЦИЯ крепяща се на мажоритираната БЕСПРИЕМСТВЕННОСТ и поборствата НА
  ГРУП СРЕЩУ ГРУПА, нелоял срещу таланта.
  СЪЗДАЛИ СА Мажоритираният привес на посредствеността, срещу ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ НА ТАЛАНТА.
  ДИСКРИМИНАЦИОННО И БЕЗПРИЕМСТВЕНО, ОТХВЪРЛЯЙКИ РАЗЛИКИТЕ НИ ЧОВЕШКИ!
  ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА СМЕ РАЗБРАЛИ че, забраната на ВЛИЯНИЕТО в ДЪРЖАВНИТЕ ОТНОШЕНИЯ и ДЕЛА, не само на ЕДНА, а на ВСИЧКИ ПАРТИИ, КУЛТ-СБИРЩИНИ, СЕКТИ И ПРОСЛОЙКИ, Е НАЙ-ВАЖНАТА ЧАСТ ОТ МОРАЛНОТО И КУЛТУРНО ИЗРАСТВАНЕ НА ЧОВЕКА, СЪХРАНЯВАЙКИ СЪЩЕСТВУВАНИЕТО НА ПЛАНЕТАТА МАЙКА-ЗЕМЯ!
  ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА СМЕ РАЗБРАЛИ че, ЖИЗНЕНО НИ ЛИПСВА ЗАКОНA НА ПРИЕМСТВЕННОСТТА В ДЕМОКРАТРИЧНИТE ОТНОШЕНИЯ И КОНСТИТУЦИЯ.

  Т.е. ВРЕМЕ Е НА СОЦИАЛНАТА ПЕРЕСТРОЙКА!

  ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И СЪВЪРШЕННИЯ НАЧИН НА НОВИТЕ СОЦИАЛНИ ЧОВЕШКИ ОТНОШЕНИЯ НИ ЗАСТАВЯT ДА ОСЪЗНАЕМ СЛЕДНОТО;
  ПОЛЯРИЗИРАЩАТА И РАЗЕДИНЯВАЩА ОБЩЕСТВОТО (БЕЗПРИЕМСТВЕНА) ГРУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента. Треагедия която Нетрябва да предаваме в наследство на подрастващото ни поколение, не само в България а и света.
  БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ груп-мажоритирана, и даже Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОННA!!
  ДО КОГА такъв живот бе ХОРА-БЪЛГАРИ??
  Поляризация на Култ-идеологии,
  Поляризация Култ-религиозна и най срамното,
  ПОЛЯРИЗАЦИЯ Култ-ЕТНИЧЕСКА,
  ГРУП СРЕЩУ ГРУПА, човек срещу ЧОВЕКА,
  Нелоял срещу ТАЛАНТA, Мижитуритетна!

  "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"?
  Н.Йо.ВАПЦАРОВ

  ЗАБЕЛЕЖЕТЕ И МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ, КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНA-ДИСКРИМИНАЦИЯ, по законите на джунглата?
  (БЕЗПРИЕМСТВЕНА) ГРУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента.
  Полит-ИДЕОЛОГИЧЕСКА Г/р/ЛУПЩИНА,
  Религиозна Г/р/ЛУПЩИНА, и
  Етническа Г/р/ЛУПЩИНА.
  БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ груп-мажоритирана, и даже Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОНН!!
  ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ПАРЛАМЕНТ-ГРУПИРАНО (МИЖИТУРИ-ТЕТНО), ДА НАПАДАШ ИНДИВИД ИЛИ ДРУГА ПАРЛАМЕНТ-ГРУПА КОЯТО НЕНАВИЖДАШ, ПО ЕДНА ОТ ТЕЗИ ТРИ ЧАСТНО-КУЛТОВИ ПРИЧИНИ, и да БРЪЩОЛЕВИШ за някаква си демокрация!
  ДО КОГА такъв живот бе ХОРА-БЪЛГАРИ??
  Факт който довлече известните военни конфликти останали в историята на планетата.
  Факт който влачи и нас сега "съвременните" МИ(А)ЖУРИТЕТ-самозванци, ДЕМЕК-Ократи, с БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ НИ, ОЗВЕРЕНО-групирани, с всичките съвременни вече и ГЛOБАЛИЗИРАНИ, конфликти, кризи и противоречия.
  СЪВРЕМЕННОТО ЧОВЕШКО ОБЩЕСТВО И НОВИ ФОРМИ НА ГЛОБАЛНИ, ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНИ ОТНОШЕНИЯ, НАЛАГАТ ДА ИЗМЕНИМ ГРУПИРАНИЯТ МИЖИТУРИTETEН, ПОЛЯРИЗИРАЩ НИ НАЧИН НА ЖИВОТ, И КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНИЛИ РАЗЛИКИТЕ СИ ЧРЕЗ ЗАКОНА НА ПРИЕМСТВЕННОСТТА, ДА ЗАЖИВЕЕМ ЗАДРУЖНО, КОНСОЛИДИРАНО С ПРИЕМСТВЕНОСТ И РАЗБИРАНЕ НА ВСИЧКИТЕ НИ РАЗЛИКИ.
  В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ СЕ САМОУНИЩОЖИМ НЕ САМО КАТО РОД НО И ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ!
  Време е на Социалната ПЕРЕСТРОЙКА;
  «ВЕЛИКИТЕ»;
  КАТОЛИЧЕСКА,
  ОРТОДОКСКА,
  БУДИСТСКА,
  ЮДАИСТСКА И
  ИСЛЯМСКА "ЛОЖИ", АКО НЕ СЕ ЗАХВАНАТ С РЕЛИГИОЗНАТА "ПЕРЕСТРОЙКА", НАЛОЖЕНА ИМ ОТ СВЕТОВНИТЕ РЕЛИГИОЗНО-ДЕМОГРАФСКИ ПРОМЕНИ, ЩЕ ДОВЕДАТ СВЕТА ДО КАТАКЛИЗЪМ, И ДО ПЪЛНО ИЗЧЕЗВАНЕ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.
  КАКВО ИМАМ В ПРЕДВИД;
  ВСЯКА ЕДНА ОСНОВНА РЕЛИГИОЗНА СТРАНА;
  ХРИСТИЯНСТВО, ИСЛЯМ, БУДИЗЪМ И ЮДАИЗЪМ, СА ДЛЪЖНИ ДА НАПРАВЯТ РАДИКАЛНИ ДОПЪЛНЕНИЯ КЪМ СВЕЩЕННИТЕ СИ КНИГИ-ПИСАНИЯ, (КОРАН, БИБЛИЯ, Талмуда, Еврейската Тора и т.н.) ДОПЪЛВАЙКИ ГИ С ИЗИСКАНОТО СВЕЩЕННОТО, но все още пренебрегнато УСЛОВИЕ ( „ПРИЕМСТВЕНОСТ” ), ОТСЪСТВАЩО И В КОРАН И В БИБЛИЯТА И в Талмудатa, Еврейската Тора, УЗАКОНЯВАЙКИ ЕДИН ПЪТ ЗА ВИНАГИ РАЗНО-ВЕРИЕТО МЕЖДУ НАС ХОРАТА НА ТАЗИ ПЛАНЕТА!!

  НЕКА СЕ ПРИЕМЕМ ЕДИН ДРУГ КАТО ХОРА-БРАТЯ-ЧЕЛОВЕЦИ, ВЯРВАЩИ В "ЕДИН-БОГ" НО С РАЗНИ ИМЕНА ( Христос, Аллах, Йехова, Буда или наречен така, както му се иска на всеки един човек от нас и т.н.)

  ДО КОГА РЕЛИГИОЗНИTE КАНОН-СЪБЛЮДАТЕЛИ, ЩЕ НИ ГЛЕДАТ ЖАЛКАТА РЕЛИГИОЗНО-ПОЛЯРИЗИРАНА ОРИСИЯ , ЗАХВЪРЛЕНА ВЪВ ВРЕМЕТО НА СРЕДНОВЕКОВНИТЕ ОСТАРЯЛИ ДОГМИ, КОГАТО ЗА ВСИЧКИ НАС ГОСПОД Е ЕДИН??

  ДО КОГА , пита вече истинският Българин?
  http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs&feature=related
  http://bgsviat.narod.ru/
  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html

  КОГА НАЙ-ВЕЧЕ ЩЕ ЗАБРАНИМ ДА МЕШИМ ЧАСТНО-OГ/р/ЛУПИРАНИТЕ СИ, МИЖИТУРИ-ТЕТНИ, КУЛТ-АМАТЬОРСКИ УВЛЕЧЕНИЯ, В ДЪРЖАВНО-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ДЕЛА и ОТНОШЕНИЯ??
  КОГА??
  БИ-СМИЛ-AЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!
  СМЪРТ НА NATO-П€ТРОЛ-Г€НОЦИДНИTE ПИС-КИЛЪРИ И ПОДВЛАСТНИТЕ ИМ петрол демократизирани МАРИОНЕТКИ!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK