Мирослава Тодорова: Решението на ВСС е унизително и безотговорно

Пресконференция на съдия Мирослава Тодорова.

© Красимир Юскеселиев

Пресконференция на съдия Мирослава Тодорова.Унизително и безотговорно.


Това са част от определенията, които съдия Мирослава Тодорова използва за решението на Висшия съдебен съвет (ВСС), с което вчера тя беше дисциплинарно уволнена.


На пресконференция днес Тодорова, която е председател на най-голямата магистратска организация - Съюза на съдиите обяви,че не се чувства жертва, защото има механизъм за защита.
"Аз не съм жертва. Може да съм обект на репресия, но има механизъм за защита и съд, в който аз вярвам. Освен това има и наднационална защита", заяви още Тодорова. "Чувствам дълбоко неудобство от забавянето на мотивите. Разглеждам себе си като един от проблемите на съдебната система и не отричам забавянето на делата. Но не съм се забавила от некомпетентност", изтъкна тя.


"Решението на Висшия съдебен съвет срещу мен е държавен произвол". По този начин съдия Мирослава Тодорова видя своето дисциплинарно уволнение, докато стоящият най-високо в държавната йерархия – премиерът Бойко Борисов, и вчера и днес го описа като провокация към правителството.
"С моето уволнение едва ли някому ще стане по-лесно. Смея да твърдя, че ВСС често се държи като прокурор и екзекутор и този съвет не реши нито един проблем на съдебната система, а създаде нови"


Тя ще обжалва решението на съвета пред Върховния административен съд (ВАС) и ще поиска от него да спре изпълнението на дисциплинарното й освобождаване, за да може да продължи да гледа и решава делата си.


Тодорова е един от най-натоварените съдии, като за миналата година тя е решила 309 дела. Най-отдавнашното й дело е от 2011 г. Тя все още не е официално уведомена за решението на ВСС и на практика не е уволнена. За наложеното й дисциплинарно наказание тя знае единствено от медиите. Практиката е ВАС да се произнесе по искането й за спиране на изпълнението на решението на ВСС, незабавно след като то бъде внесено. Според нея доброто управленско решение би било председателят на Софийския градския съд (семейната приятелка на вътрешния министър Цветан Цветанов Владимира Янева) да изчака решението на ВАС преди два вземе решение дали делата й да бъдат разпределени на други нейни колеги.


"До края на този месец имам насрочени 5 заседания, 3 от тях са по едно дело. По него към настоящия момент са разпитани 56 свидетели. Провела съм 27 заседания за по-малко от година. След като е взето решението за моето освобождаване, трябва да престана да гледам това дело. Давам пример само с едно дело, но има и други такива дела. Само тази седмица съм обявила за решаване на 6 дела и вчера четох 1 присъда", разказа Тодорова.


Несправедлив процес
Тодорова отбеляза, че ВСС така и не я е изслушал преди да вземе решението си за дисциплинарното наказание. "Дори от чисто любопитство не ме извикаха да ме видят". Тя разказа, че е разбрала за решението от журналисти. "ВСС не ме уведоми за това заседание, не ме изслуша, а докато са вземали решението, бях дежурен съдия. Сутринта в 8.45 ч. четох присъда. Факт е, че от предишния ден пак от медиите разбрах, че ще се решава въпросът дали да бъда уволнена", разказа Тодорова.


Тя определи това като "беззаконие", което е още по-драстично, когато става въпрос за съдия, призован да дава обективно правосъдие. "Знаете, че подсъдимият в наказателния процес има право на последна дума. Оказа се, че българският съдия няма такова право и не бях изслушана. Това решение, освен че е унизително, е и несправедливо. Безотговорно е, след като съм наказателен съдия". Всеки от ВСС има основание да не ме харесва. Няколко пъти сме казвали, че позициите им са безпринципни, че може би зад тях стоят нелегитимни интереси", заяви Тодорова.


Потенциал за реформа
Това е едно изключително събитие, което показва, че съдебната система среща разбиране в активните граждани и самата система има потенциал за реформа. Съдии да излязат на протест, е безпрецедентно", смята още Тодорова. Според нея този радикален жест показва, че ситуацията, в която български съдия се заклеймява по този начин, е непоносима". Тя благодари за подкрепата, която е получила през последните дни.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (351)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 931 Весело

  ПОЧВА СЕ!!!
  Има да се хвърлят ла**а по адрес и на двете страни!
  Българска работа!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 2. 2 Профил на Santa_Claus
  Santa_Claus
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Аман от бойкоцветновщина...

  Powerful you have become, the dark side I sense in you.
 3. 3 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  "Унизително и безотговорно. "


  Тези да ги разправя на семейство Анчови....

 4. 4 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Тодорова е един от най-натоварените съдии, като за миналата година тя е решила 309 дела.


  Това не е нормално..Как се разглеждат толкова дела ..Ако умножим х 5 , за колкото е проверката се оказва че е гледаа над хиляда и петстотин дела и се е забавила по 3 от тях..Не ги ли е срам във ВСС..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3546 Неутрално

  Абсолютно права е!ВСС вместо да решава проблеми ги създава!Насадиха се на пачи яйца!

 6. 6 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "hristov19":

  аре де и тая не е стока ясно е че е обслужвала интереси ама сега просто не съвпадат с тия на милиционерите да се драчат колкото си искат само ни хвърлят прах в очите

 7. 7 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  [quote#3:"popovski31"]

  "Унизително и безотговорно. "


  Тези да ги разправя на семейство Анчови.... [/quote]


  "”14 години чакахме възмездие от съда”, проплака пред в. “Телеграф” майката на двете, изнасилени на двете момиченца от “помилваните” от съдия Тодорова седмина мъже. "

  "Когато влизат вътре и виждат, че родителите се опитват да окажат съпротива, започват да се гаврят с децата им. Тогава двете момиченца са били на 11 и 16 години."

  ”Къде са парите, иначе ще те убия, нали знаеш, че мога да те убия.” После последвала и гаврата с момичетата. "

  http://www.blitz.bg/news/article/146479

 8. 8 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 605 Неутрално

  .. те затво хората са измислили страсбург..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 9. 9 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Дано тези, които гласуват за ГЕРБ да се осъзнаят и да видят насилието, което употребява това управление.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 10. 10 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Морална подкрепа от мен г-жо Тодорова!

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 11. 11 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Гневно

  Значи отказалата с бездействието справедлива присъда срещу изнасилвачите на две деца и унизила с това си деяние децата , родителите, и целия български народ в чието име е отказано правосъдието , се чувства унизена!!!!!! Що е съдийска наглост и има ли тя почва у нас!!!???!!!

 12. 12 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Тодорова е един от най-натоварените съдии, като за миналата година тя е решила 309 дела."
  Една малко айлашка сметка, ама как се решават за една година 309 дела? Годината има 365 дни, от тях почивните са към 100 ( празници, почивни дни, отпуска, болнични), та съдийката как е успяла да се запознае с толкоз дело, за толкоз време.

 13. 13 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  [quote#6:"антикомунист"]ре де и тая не е стока ясно е че е обслужвала интереси [/quote]
  За нея всички от извънправитественият сектор казват че е уникален съдия, без каквито и да е забележки..Показателно е че първи скочиха именно те и младите съдии,за да я защитят..От другата страна дъртите номенклатури от ВСС и главата на родната милиция..Със сигурност симпатиите ми са сто процента за нея..Между другото имам въпрос- Къде е Цветанов да коментира как съдийката по любимият му Октопод 3 то заседание отказва да се произнесе по мярката за неотклонение..що не каже за нея нещо..що ВСС не се сезира от този явен отказ от правосъдие , заради което на сто процента ще бъдем осъдени в Страсбург..Мълчат щото им е угодно..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 14. 14 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1470 Весело

  [quote#12:"miron4o"]та съдийката как е успяла да се запознае с толкоз дело, за толкоз време. [/quote]


  Работила е извънредно,после вкъщи,работила е в събота и неделя,по празниците(официални и не съвсем) и така...

 15. 15 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  А как се чувстват гражданите, на които нагли,тъпи и невежи съдии пльосват подобни решения,без всякаква връзка със закона??? Как се чувстват, Тодорова,а? Може би ще получите някаква идея за това сега! Съдии от Вашия съюз!!! Марш , цялата съдийска измет! Които нямат елементарно понятие за честта на професията! Махайте се, стига сте ревали! Спазвайте си реда и после чакайте 7-10 години справедливост от Страсбург!

 16. 16 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Още неща ще излязат за госпожата,тогава пак ще пишем и преценим точно колко е унижена сега.

 17. 17 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Закон за съдебната власт
  Чл. 30. (1) За осъществяване на правомощията си, определени в Конституцията, Висшият съдебен съвет извършва следните дейности:

  1. обсъжда проекта на бюджет на съдебната власт, предложен от министъра на правосъдието, внася го в Министерския съвет за включване в проекта на Закон за държавния бюджет на Република България и контролира изпълнението му;

  2. (изм. - ДВ, бр. 1 от 2011 г., в сила от 04.01.2011 г.) определя броя, съдебните райони и седалищата на районните, окръжните, административните и апелативните съдилища по предложение на или след съгласуване с министъра на правосъдието, а на военните съдилища - съгласувано с министъра на отбраната; за осъществяване на тази дейност Висшият съдебен съвет съобразно степента на натовареност може да създава и да закрива съдилища, да променя съдебните райони и седалищата на съдилищата;

  3. (доп. - ДВ, бр. 33 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 2011 г., в сила от 04.01.2011 г.) определя броя на съдиите, прокурорите и следователите по съдилища, прокуратури и следствени органи, съобразно степента на натовареност - по предложение на или след съгласуване с административните ръководители на органите на съдебната власт, а за прокурорите и следователите - и с главния прокурор, като може да разкрива нови и да съкращава незаети длъжности;

  3а. (нова - ДВ, бр. 1 от 2011 г., в сила от 04.01.2011 г.) определя броя на съдебните служители съобразно степента на натовареност - по предложение на или след съгласуване с административните ръководители на органите на съдебната власт, а за органите, включени в структурата на прокуратурата на Република България - и с главния прокурор, като може да разкрива нови и да съкращава длъжности;

  9. (изм. - ДВ, бр. 1 от 2011 г., в сила от 04.01.2011 г.) ежегодно анализира и отчита степента на натовареност на органите на съдебната власт;

  10. (доп. - ДВ, бр. 1 от 2011 г., в сила от 04.01.2011 г., изм. - ДВ, бр. 32 от 2011 г., в сила от 19.04.2011 г.) извършва атестиране на съдиите, прокурорите, следователите, на административните ръководители и техните заместници в предвидените от закона случаи съобразно критерии, определени с наредбата по чл. 209а;

  11. води и съхранява кадровите дела на съдиите, прокурорите и следователите;

  13. (изм. - ДВ, бр. 33 от 2009 г.) изисква и обобщава на всеки 6 месеца информация от съдилищата, прокуратурата и от Националната следствена служба за тяхната дейност;

  14. изготвя и внася в Народното събрание до 31 май обобщен годишен доклад за своята дейност и дейността на Инспектората към Висшия съдебен съвет, както и годишните доклади на Върховния касационен съд, на Върховния административен съд и на главния прокурор;

  15. създава и поддържа електронен публичен регистър на всички свои решения и мотивите към тях;

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 18. 18 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Защо управляващите търпят лоша организация и/или претоваренистна съдиите, водеща до забавяне на дела в такива размери? Или статуквото ги удовлетворява? Нито незнанието нито бездействието може да е оправдание за управляващ!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 19. 19 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  [quote#11:"kimba3"]Значи отказалата с бездействието справедлива присъда срещу изнасилвачите на две деца и унизила с това си деяние децата , родителите, и целия български народ в чието име е отказано правосъдието , се чувства унизена!!!!!! Що е съдийска наглост и има ли тя почва у нас!!!???!!! [/quote]


  Точно за това става въпрос!!!Деца!!!На 11 и 16 години!!!Тая не е само за уволнение,а е за съд!

  Аз не съм най-големия почитател на ВСС,но това решение е правилно!Не си гледаш работата - вън!

 20. 20 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  "Аз не съм жертва. Може да съм обект на репресия, но има механизъм за защита и съд, в който аз вярвам. Освен това има и наднационална защита", заяви още Тодорова.
  Но обикновения, редови български гражданин няма механизъм за защита и ефективни правни средства пред справедлив, независим и безпристрастен съд и на наднационална защита - регламентираните в чл. 6 „Право на справедлив съдебен процес” и в чл.13 от КЗПЧОС „Право на ефективни правни средства за защита”. Той не разполага с вътрешноправни средства за защита, преминавайки през Голготата на българското правосъдие. В морален план той е загубил надежда да получи защита и справедливост от българската държава („справедливост", защото нерядко макар и спазвани стриктно, нашите закони произвеждат несправедливост). Известно е, че българинът няма право и на индивидуална жалба до Конституционния съд. Българските дела пред Европейския съд ще се увеличават, докато за българите е по-лесно и по-сигурно да получат право и справедливост в Страсбург, отколкото от националните съдилища. Ако хората вярват, че нашите съдилища бързо и справедливо защитават правата им, те не биха търсили съда от другия край на континента. Това би могло да стане само след истинска съдебна реформа, чиято същина е промяната на манталитета и отношението към правата на човека. Тази реформа е немислима без работеща система от стимули и санкции, без ясни правила за персонална отговорност и без прозрачност при атестирането и професионалното израстване на магистратите. Съгласно нормата на чл.6 т.1 от Конвенцията, всяко лице при определяне на неговите граждански права и задължения и при наличието на каквото и да е наказателно обвинение срещу него има право на справедливо и публично гледане на неговото дело в разумен срок от независим и безпристрастен съд. Разпоредбата по т.1 на чл.6 е приложима за всички производства, за разлика от тези по т.2 и т.3, които са с изключителна насоченост и приложимост в наказателното право.

 21. 21 Профил на alehin
  alehin
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Да видим и другата гледна точка:

  http://www.blitz.bg/news/article/146479

  "В друг случай тя буквално смачква дело срещу похитител, като по този начин мъжът се отървава от правосъдието заради изтекла давност. На 16 юни 2006 г. тя осъжда Стоян Петров, който през 1996 година отвлякъл заедно с неколцина други бандити мъж и жена и ги държал като заложници. Тодорова обаче бави в продължение на 4 години и 8 месеца мотивите към присъдата, като през това време изтича абсолютната давност на делото. Сред друг от скандалните случаи в досието на Тодорова е и процесът срещу наркобоса Васил Маникатов- Маниката. Тя го осъжда, но забавя мотивите си и присъдата му не успява да влезе в сила".

 22. 22 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Гневно

  До коментар [#11] от "kimba3":

  Стига с тези фалшификации. Вече няколко пъти ви обясниха за какво става дума - за несвършена от полиция и прокуратура работа. С тези фалшификации ВИЕ, да точно ВИЕ унижавате жертвите.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 23. 23 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  [quote#11:"kimba3"]Значи отказалата с бездействието справедлива присъда срещу изнасилвачите на две деца и унизила с това си деяние децата , родителите, и целия български народ в чието име е отказано правосъдието , се чувства унизена!!!!!! Що е съдийска наглост и има ли тя почва у нас!!!???!!! [/quote]
  И тебе ли да ограмотявам.По въпросното дело НЕ СЕ Е ПРОИЗНАСЯлА СЪДИЯ Тодорова..За 2 години е провела 28 заседания ..След което се оказва че Прокуратурата случайно/ама много/ се е объркала и всъщност това дело е трябвало да се гледа от Военен съд ,щото в групата има полицай..Делото е гледано от Военен съд и заради некадърноста на полиция и прокуратура всички са ОПРАВДАНИ...Не от съдия Тодорова , а от Военен съд.Затова Цветанов сега мълчи за това дело насран.Поне се запознайте с фактите да не ставате за смях...Вече никой не го споменава това дело щото се изясни че май съдия Тодорова е единствената дето е работила добре по него.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 24. 24 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#18:"~"]Защо управляващите търпят лоша организация и/или претоваренистна съдиите, водеща до забавяне на дела в такива размери?[/quote]
  Толкова време пишете по форумите и още не сте научили,че съд.система е независима и няма общо с управляващите.
  А дела може да отказва г-жата,може да си вземе и помощник/ци,но не го е направила,и що така?

 25. 25 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  [quote#4:"hristov19"]Не ги ли е срам във ВСС..[/quote]

  Комунист срама няма.

  Това се отнася не само за оригиналните представители на въпросните вредители, а и за всевъзможните им мутации, включително особено вредната разновидност бойкоборисовчета.

 26. 26 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Весело

  [quote#7:"popovski31"]"”14 години чакахме възмездие от съда”, проплака пред в. “Телеграф” майката на двете, изнасилени на двете момиченца от “помилваните” от съдия Тодорова седмина мъже. " [/quote]
  Ей го и тоя ..Делото е гледано от Военен съд..Не от Мирослава Тодорова ,щото в групата е имало полицай..Ти пък намери източник - най жълтият вестник на България..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  ...Съдии да излязат на протест, е безпрецедентно", смята още Тодорова. Според нея този радикален жест показва, че ситуацията, в която български съдия се заклеймява по този начин, е непоносима"...

  А тези камъчета са направо в градинката на Цвъ.
  В която и от шестте му градинки се сетите ...

 28. 28 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 931 Неутрално

  "Чувствам дълбоко неудобство от забавянето на мотивите. Разглеждам себе си като един от проблемите на съдебната система и не отричам забавянето на делата. Но не съм се забавила от некомпетентност", изтъкна тя.
  ..........
  "Решението на Висшия съдебен съвет срещу мен е държавен произвол"
  ....................
  Много моля политиканстващите тук демократи да ми кажат как може един съдия да твърди едновременно двете неща !!!
  Чувства се проблем, неудобно й е, но когато й е потърсена отговорност, е жертва на произвол !!!
  И тя, и ВСС са не проблем, и тя, и ВСС, са СРАМ за системата !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 29. 29 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#18:"~"]Защо управляващите търпят лоша организация и/или претоваренистна съдиите, водеща до забавяне на дела в такива размери? Или статуквото ги удовлетворява? Нито незнанието нито бездействието може да е оправдание за управляващ![/quote]


  От цитирания чл. 30 от ЗСВ се вижда, че това е задължение на ВСС, като самият ВСС трябва всяка година да се отчита на НС

  9. (изм. - ДВ, бр. 1 от 2011 г., в сила от 04.01.2011 г.) ежегодно анализира и отчита степента на натовареност на органите на съдебната власт;

  14. изготвя и внася в Народното събрание до 31 май обобщен годишен доклад за своята дейност и дейността на Инспектората към Висшия съдебен съвет, както и годишните доклади на Върховния касационен съд, на Върховния административен съд и на главния прокурор;

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 30. 30 Профил на mayabaya
  mayabaya
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#7:"popovski31"]
  http://www.blitz.bg/news/article/146479[/quote]

  Нали сте наясно колко наети драскачи се изявяват в интернет! Както и в този форум всъщност.

 31. 31 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Весело

  [quote#24:"ret"]Толкова време пишете по форумите и още не сте научили,че съд.система е независима и няма общо с управляващите[/quote]
  Ама вярно ли..Я за да ми го докажещ ми кажи как се формира ВСС...

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 32. 32 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#14:"popovski31"]
  Работила е извънредно,после вкъщи,работила е в събота и неделя,по празниците(официални и не съвсем) и така... [/quote]
  Съмняваме даже да се е прибирала. Вероятно са и преустроили един килер в съда, сложили са една кушетка, нощна лампа и секция за папките по 309 дела и госпожата е работила до 6 сутринта, 2 часа сън и почва да разглежда делата от 8 до 17 часа. След това пак отива в килерчето и до 6 сутринта чете ли чета. Всеки божи ден така, дори на Коледа и Нова година. И сега я обвиняват в немарливост, направо съм без думи.

 33. 33 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#21:"alehin"]Да видим и другата гледна точка: [/quote]
  Ами вижте я, де- но не от журналистически "описания" на факти, а от гледна точка на съдия, председателстваща наказателният състав по тези дела - т.е. инфо от извора- моля, четете:
  http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=27285
  Прикачени файлове
  Писмена защита

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 34. 34 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  [quote#11:"kimba3"] отказалата с бездействието справедлива присъда [/quote]

  За съжаление, лъжата, повторена милион пъти започва да звучи като истина за хората, които не навлизат в детайлите.

  Тодорова не е бездействала, а е насадена на пачи яйца от останалите органи на правораздаването, които са предоставяли некачествени доказателства.

  Наистина е жалко, че хората не виждат камъчетата, които обръщат колата.

 35. 35 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#24] от "ret":

  Управляващите в съдебната система са Висшият съдебен съвет. И те са отговорни, съгл. ЗСВ чл.30, за организиране на работата на съдебните органи, за контролиране на натовареността и съответно назначаване на допълнителни съдии (в случая). НЕ съдия Тодорова трябва да търси с лични средства помощ, а ВСС, който я наказа, е трябвало да осигури нормална натовареност на съдиите.

  В случая ВСС наказва Тодорова за несвършената от ВСС работа.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 36. 36 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  [quote#28:"deepdp"]"Решениео на Висшия съдебен съвет срещу мен е държавен произвол" [/quote]

  "Знаете, че подсъдимият в наказателния процес има право на последна дума. Оказа се, че българският съдия няма такова право и не бях изслушана. Това решение, освен че е унизително, е и несправедливо. Безотговорно е, след като съм наказателен съдия".

  Ей така..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 37. 37 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#24:"ret"]Защо управляващите търпят лоша организация и/или претоваренистна съдиите, водеща до забавяне на дела в такива размери?- цитат на коментар #18 от “~”

  Толкова време пишете по форумите и още не сте научили,че съд.система е независима и няма общо с управляващите. [/quote]

  До коментар [#31] от "hristov19":

  Това трябваше да цитираш,не само отговора ми,умник.

 38. 38 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  [quote#23:"hristov19"]Вече никой не го споменава това дело щото се изясни че май съдия Тодорова е единствената дето е работила добре по него.[/quote]

  Винаги се намират дребни души, които са готови да хвърлят кал по неприемливия за тях достоен човек.

  Така че, докато не получим официално извинение от Цвъ. (по-вероятно е от умрял писмо), ще бъдем обливани в тонове злоба.

 39. 39 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#19] от "popovski31":

  Съдия Тодорова да не е станала военен съдия бе мозък?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 40 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Интересно, дали ВСС и в какъв срок ще публикува на сайта си мотивите за дисциплинарното уволнение на съдия Тодорова?

  ЗВС, чл. 30
  15. създава и поддържа електронен публичен регистър на всички свои решения и мотивите към тях;

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 41. 41 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  "Разглеждам себе си като един от проблемите на съдебната система и не отричам забавянето на делата. Но не съм се забавила от некомпетентност"
  Наистина не е от некомпетентност! Госпожо, за да забавите мотиви към едно дело почти пет години, вариантите са два:
  (1) Вие или сте ЗАБРАВИЛА ДЕЛОТО, което е повече от умопомрачителна небрежност, или
  (2) НАПЪЛНО УМИШЛЕНО НЕ СТЕ НАПИСАЛА МОТИВИТЕ!
  И в двата случая единственото, което мога да Ви кажа като гражданин, е
  ВЪН! НЕЗАБАВНО! БЕЗ УГОВОРКИ!

 42. 42 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#35:"Музар"]Управлявщите в съдебната система са Висшият съдебен съвет.[/quote]
  Правилно,но на тия управляващи ще им видим ВСС наесен.

 43. 43 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  [quote#35:"Музар"]В случая ВСС наказва Тодорова за несвършената от ВСС работа.[/quote]

  Типична практика от времето на др. Сталин.

  С дребния детайл, че тези са достатъчно глупави, за да не могат да прехвърлят отговорността за отстраняването й на някой друг, който след това да изгори.

  На възражението, че Туй е свършил именно това ще отговоря предварително, че Туй е намесено в скандала от самото начало, така че в главата на всеки страничен наблюдател възникват едни съмнения...

 44. 44 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  [quote#26:"hristov19"]Ей го и тоя ..Делото е гледано от Военен съд..Не от Мирослава Тодорова ,щото в групата е имало полицай..Ти пък намери източник - най жълтият вестник на България.[/quote]


  Ей та и тебе....Баси и съдията дето 4 години не може да разбере/каже,че делото е за Военен съд...Невероятен капацитет е,не мислиш ли?

 45. 45 Профил на stitch
  stitch
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ей днес Цветанов на парламентарния контрол засвири на тая струна с децата и тия от "младия ГЕРБ" дето ни напъплиха форума напоследък и те.
  А то за едно дело само съдията ли е виновен бре? Ами милиционерите и прокурорите? Нали ги видяхме как разследват отвличане с кучета и пържоли?

 46. 46 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Разстроено

  До коментар [#32] от "miron4o":

  На теб весело ли ти е , че български съдия е поставен при такива условия , докато някои ,наречени МС си се возят по цял ден я на хеликоптери , я на Ес класи , я в кордон от 8 джипа..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 47. 47 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  [quote#12:"miron4o"]съдийката как е успяла да се запознае с толкоз дело[/quote]

  а) Тодорова работи, а не пише по форумите.
  б) Някои дела са по-леки от други.
  в) Някои дела са от 2011, което означава, че времето за работа по тях е повече от работните дни в една година.

 48. 48 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#7] от "popovski31":

  Ей затова ви критикува вас от младежкото ГЕРБ , премиера.
  Наплюскал добре си се наобед и после до 4 сън. И сега със гуреливи очи на компютъра да изпълниш нормата , без да вденеш промяната на ситуацията. Чети бе, маскара! Промени се ситуацията. Сега не е виновна съдия Мирослава Тодорова, а агент провокаторите от ВСС , нарочно предложили и уволнили достойната съдийка, за да ни покажат среден пръст от еврокомисията. Хаймана с хаймана.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/07/13/1864992_nikolai_mladenov_reshenieto_za_uvolnenieto_na_sudiia/
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/07/13/1864980_kovacheva_vss_da_prerazgleda_uvolnenieto_na_sudiia/
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/07/13/1864865_i_cvetanov_zagovori_za_provokaciia_pri_uvolnenieto_na/
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/07/13/1864909_rosen_plevneliev_sumneniiata_za_neobektivnost_sa/

 49. 49 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  [quote#14:"popovski31"]Работила е извънредно,после вкъщи,работила е в събота и неделя,по празниците(официални и не съвсем) и така... [/quote]

  Ти си майтапчия, ама нали се сещаш, че не тя е искала толкова дела, ами "случайното разпределение" ѝ ги е лепнало и тя трябва да изпълнява. Същото "случайно разпределение" е пощадило Владимира Янева.

  Всъщност с Янева циркът е още по-голям: въпреки сравнително ниското си натоварване, тя успява да провали повече дела, за което ВСС я награждава и повишава. Това е красноречив пример за това как ВСС комуникира приоритетите си със съдиите.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 50. 50 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Всъщност, на заседанието на ВСС от 12/07/2012 нито в Дневния ред, нито в Протокола намирам името на Мирослава Тодорова?

  Заседанието е председателствано от министъра на Правосъдието - Диана Ковачева.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 51. 51 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  [quote#16:"ret"]Още неща ще излязат за госпожата,тогава пак ще пишем и преценим точно колко е унижена сега.[/quote]

  Не знам дали е нарочно, но това зависи като закана от дежурен офицер в ДС.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 52. 52
  miron4o
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 53. 53 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  [quote#39:"Тони!"]Съдия Тодорова да не е станала военен съдия бе мозък? [/quote]


  Не е,но от самото начало е трябвало да бъде там!А А тя го е бавила 4 години...Или не е знаела,че единия е действащ полицай?!Смешна работа.Голям професионалист е,няма що...

 54. 54 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  [quote#19:"popovski31"]Аз не съм най-големия почитател на ВСС,но това решение е правилно!Не си гледаш работата - вън! [/quote]

  Добре де, като сте толкова принципни защо не казахте нищо относно продължаващия скандал с Владимира Янева. И по числени и по качествени показатели нейният случай е в пъти по-тежко провинение.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 55. 55 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  http://www.blitz.bg/news/article/146479
  Мирослава Тодорова забатачила над 50 случая срещу изнасилвачи, наркотрафиканти и похитители коментари/55
  Бандити се отървавали от правосъдието заради изтекла давност на делата им, гледани от съдийката
  13 юли 2012, 14:27, София, България
  За пръв се заговори за забавените дела на шефката на съюза на съдиите Мирослава Тодорова преди няколко месеца, когато при проверка било установено, че тя е забатачила над 50 случая срещу изнасилвачи, наркотрафиканти и похитители.
  Сред процесите, забавени от шефката на съюза на съдиите Мирослава Тодорова, е дело за грабеж на мъж и жена и бруталното изнасилване на двете им деца. Близо 4 години тя бави делото срещу седмината бандити, гаврили се със семейство Анчови, като накрая го прекратява с мотив, който е трябвало да обяви още при започването на процеса. През това време бандитите продължават да са на свобода и извършват още 43 престъпления.

  ”14 години чакахме възмездие от съда”, проплака пред в. “Телеграф” майката на двете, изнасилени на двете момиченца от “помилваните” от съдия Тодорова седмина мъже. Трагедията се случва пред очите на родителите на двете деца – Веско Анчов и съпругата му. Драмата се случва на 31 януари 1998 година в дома им в софийското село Чепинци. Тогава въоръжените мъже, единият от които действащ полицай – Димчо Димов, нахлуват в къщата на Анчови, за да ги оберат. Когато влизат вътре и виждат, че родителите се опитват да окажат съпротива, започват да се гаврят с децата им. Тогава двете момиченца са били на 11 и 16 години. Бандитите първо пребиват Веско, след което се насочват към съпругата му. “Накараха ме да се съблека, свалих си блузата и бельото и тогава с един нож, опирайки го по тялото ми, да ми казват: ”Къде са парите, иначе ще те убия, нали знаеш, че мога да те убия.” После последвала и гаврата с момичетата.

  Вуйчото на Азис Христо Върбанов – Ицо папата е човекът , поръчал обира в семейство Анчови, твърди майката на двете изнасилени деца, пред "Телеграф". Тя разкри, че той е знаел за заема, който са изтеглили малко преди нападението, и затова е поръчал грабежа.

  В друг случай тя буквално смачква дело срещу похитител, като по този начин мъжът се отървава от правосъдието заради изтекла давност. На 16 юни 2006 г. тя осъжда Стоян Петров, който през 1996 година отвлякъл заедно с неколцина други бандити мъж и жена и ги държал като заложници. Тодорова обаче бави в продължение на 4 години и 8 месеца мотивите към присъдата, като през това време изтича абсолютната давност на делото. Сред друг от скандалните случаи в досието на Тодорова е и процесът срещу наркобоса Васил Маникатов- Маниката. Тя го осъжда, но забавя мотивите си и присъдата му не успява да влезе в сила.

  Вчера стана ясно, че по време на дисциплинарното производство срещу шефката на ССБ къдровиците се усъмнили, че тя е извършила и документно престъпление. Според тях Тодорова не предавала навреме някои от делата си. Съобщавала на деловодителката си, че ги предава, а това на практика става след няколко месеца закъснение. Вчера стана ясно, че по този повод дисциплинарния състав е сесизрал прокуратурата за евентуално извършване на документно престъпление, но от държавното обвинение отказали да образуват дело. /БЛИЦ

 56. 56 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  [quote#44:"popovski31"]Ей та и тебе....Баси и съдията дето 4 години не може да разбере/каже,че делото е за Военен съд...Невероятен капацитет е,не мислиш ли?[/quote]
  Бе ти идея от наказателен процес имащ ли..Съдията ли трябва да знае или е работа на прокурора , който внася обвинитеният акт..Или сега , като се оказа , че не тя е гледала делото да се хванем за каквото можем, че станахме за смях..Не се пробвай ,че съвсем ставащ жалък..И между другото присъдата е ОПРАВДАТЕлНА благодарение на МВР и Прокуратура..Цветанов що не е толкова словоохотлив сега да каже кои са работили по това дело в досъдебна фаза 8 години и са я докарали до там че изнасивачи на деца излизат на свобода заради накадърно МВР и Прокуратура..Ей това е много интересен въпрос..Де го Цвък да пита и да обяснява какво да кажем на жертвите..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 57. 57 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "Аз не съм жертва. Може да съм обект на репресия, но има механизъм за защита и съд, в който аз вярвам. Освен това има и наднационална защита"
  =======================
  Добре, че е наднационалната защита, защото с нашия съд съд нищо чудно и на кладата да я изгорят.

 58. 58 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#56:"hristov19"]Цветанов що не е толкова словоохотлив сега да каже кои са работили по това дело в досъдебна фаза 8 години и са я докарали до там че изнасивачи на деца излизат на свобода заради накадърно МВР и Прокуратура..Ей това е много интересен въпрос..Де го Цвък да пита и да обяснява какво да кажем на жертвите..[/quote]АААА, моля Ви се - той, видите ли, нямал нищо общо със случая.....Само има заведено "някакво си" ЧХД за клевета именно по тези въпроси от съдия Тодорова / представлявана от адв. Доковска/ срещу цветан цветанов/ умишлено с малки букви/...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 59. 59 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Весело

  До коментар [#55] от "Красимир Кабакчиев":

  Кебапчиев , да ти прави впечатение присъствието на полицай в групата..Това какво ви говори, а г-н блогър..Намерили сте идеален източник на информация..Хем жълт , хем независим хем и специалисти там/ от тия дето не разбират че при полицай или военен в групата делото се гледа от Военен съд/..Но пък точно на ващето ниво..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 60. 60 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 388 Гневно

  На мен ми е унизително да те гледам и слушам съдя Тодорова!
  Както и колегите ти излязли на протеста!
  А ти си безотговорна ! И вредна!!!

 61. 61 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  [quote#28:"deepdp"]Много моля политиканстващите тук демократи да ми кажат как може един съдия да твърди едновременно двете неща !!![/quote]

  Обяснявам.

  [quote#28:"deepdp"]"Чувства дълбоко неудобство от забавянето на мотивите. Разглеждам себе си като един от проблемите на съдебната система и не отричам забавянето на делата. Но не съм се забавила от некомпетентност"[/quote]

  Тодорова чувства лична отговорност за състоянието, в което се намира съдебната система, защото е част от нея и смята, че е солидарно отговорна.

  В какво се изразява вината й нека самата тя каже. Може би в това, че не е била достатъчно активна, когато някой е нарушавал процедурните правила? Може би в това, че не говорила публично?

  Каквато и да е причината, Тодорова е - според колеги си - един от най-качествените съдии. Да хвърляш камък първо по нея очевидно не се прави за оздравяване на системата дори само заради това, че след уволнението й системата става по-слаба.

 62. 62 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#7] от "popovski31":

  ей така става като четете пропагндните весници на мейната гурпа на свинята-майка

  Нещо да си пречел за фактите, че всичност прокоратурата е объркала или по-скоро умишлено укрила факта, че в имало замесен полицай и по тази причина делото е прехвърлено на военна прокоратута и там е потънало в забвение ...
  Ама не, важното е Пудела е обявил сълзливите, вкарваши съчувствие лъжи и те са абсолютната истина! Мислете малко ве хора!

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 63. 64 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#16] от "ret":

  Чакай ве, теб не ти ли сложиха бан вече за обиди!
  Отивай си на сайтовете на Телеграф, Монитор и другите гербави медии.

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 64. 65 Профил на Юлиан Христов
  Юлиан Христов
  Рейтинг: 388 Неутрално

  На когото не му е ясно какво се случи днес, моля - http://www.sofiapost.net/2012/07/11916/, вижте! Цялата управленска смрат на едно място...

 65. 66 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 551 Неутрално

  прокуратурата = прокоратурата

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 66. 67 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Може би трябва да се поиска мнението на хората, които чакат по 10-15 години съдебно решение на нашите съдии. Това го няма никъде. Забавените дела без причина трябва да се считат за престъпление. Нашите съдии се считат за богоизбрани и безнаказани. Трябва да бъде разтърсена малко тази нагла и корумпирана гилдия/ моля да ме извинят изключенията/. За такива като тях Христос е казал, че трябва да извадят талпите от очите си, за да имат право да вадят треските от очите на другите.

 67. 68 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  [quote#52:"miron4o"]От колко време слушаме за скандалите около нея, най-накрая си го получи[/quote]

  Следователно, според теб, са важни не фактите, а колко време е изливана помия върху непокорната глава.

  Дет' се вика, щом е наказана, няма начин да не е виновна.

 68. 69 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Весело
  Няма вече да се мъчиш с "дела" ма Душа

  Ще си почиваш ма .... теткееее ......


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 69. 70 Профил на max45
  max45
  Рейтинг: 442 Гневно

  Няма друга партия която да упражнява така явно геноцит към собствения си народ!В съюз с енергийната мафия!

 70. 71 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Любопитно  На тая

  трябва да и отнемат съдийските права !!!


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 71. 72 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  [quote#46:"hristov19"]На теб весело ли ти е , че български съдия е поставен при такива условия[/quote]


  На мен ми е весело и дори се радвам,щото същите тия "български съдии" не са направили нищо за българския народ по време на прехода.Боклуците,ограбили целия народ,са недосегаеми,а съдиите станаха "малоимотни',но пък строят хотели по морето...
  Иначе се възмущавате на оправдателни присъди на Ковачки,Топлото,Мургина....

  [quote#48:"цаки"]Чети бе, маскара! Промени се ситуацията.[/quote]


  Я ми посочи промяната точно къде е?!Нещо не я намерих...

  ПП: "Маскара","Хаймана" - наричай приятелите си....

 72. 73 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Весело

  [quote#53:"popovski31"]Не е,но от самото начало е трябвало да бъде там!А А тя го е бавила 4 години...Или не е знаела,че единия е действащ полицай?!Смешна работа.Голям професионалист е,няма що...[/quote]


  Хахаха още един специалист тип гербер..Такава ви цялата работа на вас..В момента , в който делото се води вече е бивщ полицай..Откъде съдията да знае какво е работил подсъдимиятпо време на извърщване на деянието..Нали прокурорите са царете на досъдебното производство..Да не би съдиите да образуват досъдебни производства , да ги наблюдават и след това да ги вкарват в съдилищата , където и да си ги рещават...Малеее , колко некомпетентност се е сбрала у герберско..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 73. 74 Профил на stitch
  stitch
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Барса, ти пък си най-мързеливия от младия ГЕРБ! Другите пишат, пенят се ти яваш яваш - по едно изречение казано на едро с много интервали, че да заема място!

 74. 75 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  До коментар [#63] от "clearly":

  И после да ми разправят, че не било политическа поръчка?

  Тази "грешка" показва идеално каква е била целта и кой е жаждал да я осъществи толкова, че даже е прескочил етапите от сценариото и е проговорил, защото не е можел да се сдържа от кеф.

 75. 76 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Весело

  "Решението на Висшия съдебен съвет срещу мен е държавен произвол".
  Естествено. То трябва да си сляп и глух или "инатгербер", за да не видиш причината Цвъчко се помисли за много голям и недосегаем и реши да я "накаже". Това няма да спре делото за клевета, която съдийката му води, де Ще ми е кеф, когато му натрие невежия нос в съда!

 76. 77 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  [quote#74:"stitch"]Барса, ти пък си най-мързеливия от младия ГЕРБ! Другите пишат, пенят се ти яваш яваш - по едно изречение казано на едро с много интервали, че да заема място! [/quote]

  Може на него да му плащат на квадратен метър, а не на линеен, като на другите?
  Нали сме правова държава - всеки има право да си сключи индивидуален договор, със свои си условия.
  За платените форумни драскачи няма КТД все пак

 77. 78 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  [quote#67:"baxter"]За такива като тях Христос е казал...[/quote]

  А за такива като смрадта от ВСС същият този Христос е казал, че който е невинен, първи да хвърли камък. Изглежда всички (с малки изключения като шефа на съюза на съдиите) са виновни.

  Което от друга страна е странно, защото според теб цялата гилдия е нагла и корумпирана.... та не разбирам съвсем добре позоваването ти на Иисус.

  Да съдиш на едро ("нашите съдии ..." е най-малкото некоректно, да не кажа - глупаво и/или вредно. Казваш, че трябва да те извинят изключенията - е, Тодорова е въпиещо изключение.

  Разбираемо е да пишеш горното, ако поради наивност си повярвал на официалните лица. Ако се заинтересуваш от това, което действително се случва, обаче, би следвало ако не друго, поне да се замислиш с каква помия се опитват да те нахранят ГЕРБ и миньоните им.

 78. 79 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#16] от "ret":
  Баааси..герберите още са живи..голяма изненада

 79. 80 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#7] от "popovski31":
  До коментар [#11] от "kimba3":

  Нищо лично, но в името на коректността и истината, това дело, което цитирате е провалено поради безхаберието или умишленото му проваляне от МВР и Прокуратурата.
  Това дело е било прехвърлено към Военният съд, поради участие на полицай в деянието.
  Вече и ЦЦветанов престана да го споменава, защото си вкара автогол.

 80. 81 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  [quote#56:"hristov19"]Бе ти идея от наказателен процес имащ ли.[/quote]


  Минимална,все пак не съм юрист.Но това оправдание ли е за 4-те години протакване?!

  [quote#62:"Georgisim"]ей така става като четете пропагндните весници на мейната гурпа на свинята-майка [/quote]

  Като гледам,колко грешки си допуснал в това изречение,си ми ясен... ВесТници не чета,особено от "пропагАндните" от "меДИйната" "гРУпа" на "свинята майка"....

  [quote#62:"Georgisim"]Нещо да си пречел за фактите, че всичност прокоратурата е объркала или по-скоро умишлено укрила факта[/quote]

  "ПрОчел съм това онова за фактите,но дали "всЪЩност" "прокУратурата" объркала,в случая не е проблема(ианче си е голям),а проблема е в това,че един съдия коригира проблема 4 години...

 81. 82 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  До коментар [#41] от "Красимир Кабакчиев":

  Кабакчиев, не се пали.Това просто е смешно - ВСС изведнъж се сетили,че се бавят дела и че има проблеми в съдебната система и за да се подмажат на Боко / и Цвеко/ във връзка с доклада на ЕС ,нарочват една по-ярка фигура и тряс - с балтията. Изобщо не заслужават никакви похвали. Но не мога да отделя - а и самата тя не се отделя - М.Тодорова от цялото безобразие, безочие и беззаконие, което цари в съдебната система.

 82. 83 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [До коментар#78:"shristov"]"Кето от друга страна е странно, защото според теб цялата гилдия е нагла и корумпирана.... та не разбирам съвсем добре позоваването ти на Иисус."

  Любезно извадих изключенията. Така, обвинявам ги от собствен опит. Ограбиха ми къщата, хванаха крадците, заедно с откраднатото и вече 14 години ме влачат по съдилищата и решение няма. 14 год не могат да вземат решение за доказано престъпление. Нещо да ми кажеш по въпроса?

 83. 84 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  [quote#73:"hristov19"]В момента , в който делото се води вече е бивщ полицай..Откъде съдията да знае какво е работил подсъдимиятпо време на извърщване на деянието...[/quote]

  Оказа се прав...Млъквам!
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1224715

 84. 85 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 631 Любопитно

  [quote#44:"popovski31"]Баси и съдията дето 4 години не може да разбере/каже,че делото е за Военен съд...[/quote]
  Е как да разбере, като нито прокурора, нито обвиняемият го е споменал? Съдът НЕ Е РАЗСЛЕДВАЩ ОРГАН, той отсъжда на база на представените му документи.

 85. 86 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#82:"waterfall"]Кабакчиев, не се пали.Това просто е смешно - ВСС изведнъж се сетили,че се бавят дела и че има проблеми в съдебната система ... Но не мога да отделя - а и самата тя не се отделя - М.Тодорова от цялото безобразие, безочие и беззаконие, което цари в съдебната система. [/quote]

  Напълно съгласен с целия коментар.

 86. 87 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Весело

  Сещам се няколко заглавия за този епизод от продължаващата трета година гербераска сируационна трагикомедия от грешки:

  "Спасяването на баретата Златко"

  "Омертата на съдийското мешере"

  "Цвинокио отвръща на удара"

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 87. 88 Профил на hartofilax
  hartofilax
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Сугурно 99.99% от плюващите по сидиите не са и виждали дело през живота си. Сигурно един ден няма да им е достатъчен да го прочетат (ако изобщо успеят). Да се има предвид, че няма съдия дето да има по-малко от стотин дела на година.
  Какво правосъдие искаме, при положение, че съдията имат по няколко стотин дела на година?

 88. 89 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  [quote#19:"popovski31"]Аз не съм най-големия почитател на ВСС,но това решение е правилно!Не си гледаш работата - вън! [/quote]
  Палячо, ясно е на кого си почитател.
  По тази логика следва да се изволнени 90% от съдиите, начело с онази дугарка на Цвъчко, която обаче вместо да изхвърлят за ЯВЕН конфликт на интереси (делото за Софийски имоти) взеха че пови6иха до началничка на СГС?!?
  Аре не се оливайте толкова клакьорите, хората не ядат доматите с колците!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 89. 90 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  Шайката от ГЕРБ не очакваше, че ще има такава реакция.
  Цецо се изсули като......

 90. 91 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Схизмата в ГЕРБ се засили:

  Милиционерското лоби, оглавено от Цвинокио, е "за" уволнението и "за" груб и явен натиск и сплашване.

  Мутро-олигархическото лоби, оглавено от Рапона, се дистанцира, желаейки да консумира изгодите, но не и да понесе негативите от това безобразие, така че гласуват "против", или поне "въздържал се".

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 91. 92 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1630 Любопитно

  [quote#52:"miron4o"]Уважаемата е някаква мърла, която се опитва да се изкара ощетена.[/quote]
  Това в кварталната кръчма ли го научи?!
  [quote#52:"miron4o"]От колко време слушаме за скандалите около нея, най-накрая си го получи и се почна един вой, едно чудо. [/quote]
  Така - скандалите започнаха когато тя, заедно с Нели Куцкова и една друга доблестна жена НАПУСНА ВСС и им казаха че смърдят. После показа на един самозабравил се Физкултурник че наглостта и беззаконието имат граници и вЕрвай ми, Цвъчко 6те бъде осъден за клевета!! Да продължавам ли?!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 92. 93 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Трябва да си пълен малоумник, за да кажеш, че този текст (от "Блиц" трябва да се игнорира:
  "На 16 юни 2006 г. тя [Тодорова] осъжда Стоян Петров, който през 1996 година отвлякъл заедно с неколцина други бандити мъж и жена и ги държал като заложници. Тодорова обаче бави в продължение на 4 години и 8 месеца мотивите към присъдата, като през това време изтича абсолютната давност на делото. Сред друг от скандалните случаи в досието на Тодорова е и процесът срещу наркобоса Васил Маникатов-Маниката. Тя го осъжда, но забавя мотивите си и присъдата му не успява да влезе в сила."
  Ама тя да не би Тодорова да е завела дело за клевета срещу "Блиц", а? Или ще заведе тепърва?

 93. 94 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ДИКТАТУРИТЕ ТАКА ЗАПОЧВАТ,САМО ТОВА ЩЕ ВИ КАЖА,ВИЕ СИ МУ ПРАВИТЕ СМЕТКАТА

 94. 95 Профил на Konstantin Kostadinov
  Konstantin Kostadinov
  Рейтинг: 544 Разстроено

  До коментар [#16] от "ret":

  Може да и намерят наркотици в къщата. Или да се окаже, че е част от канал за трафик на хора, нищо няма да ме изненада. Когато "хора" като Цветанов тръгнат на война, всичко може да се случи.

 95. 96 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#81] от "popovski31":

  О, да! Многото ми грешки са резултат от емоционалната реакция по повод твоето цитиране на в. "Телеграф"! Трудно ми е да си представя някой да чете и "Дневник" и "Телеграф". Някак си са твърде несъвместими и аудиториите им са силно отдалечени по много признаци (да не изброявам). Единственото логично обяснение е, такива като теб да са от младежкото ГЕРБ, които срещу скромно заплащане и/или обещание за ГЕРБ-ава кариера идват тук да се излагат.

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 96. 97 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  До коментар [#71] от "barcelonski":


  [quote#71:"barcelonski"]На тая

  трябва да и отнемат съдийските права !!! [/quote]

  Бойко, ти ли си!?

 97. 98 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#55] от "Красимир Кабакчиев":
  Престъпленията са извършени през 1998 г. През 2004 г. делото е разпределено на Тодорова в Софийския градски съд. След 23 заседания е прекратено, защото се оказва, че единият от обвиняемите е бил служител на МВР по времето, когато е извършено престъплението. Така компетентни в случая са военната прокуратура и съд и делото е насочено към тях. В крайна сметка присъдата е произнесена през 2012 г. Делото е отлагано многократно от СГС, но само в един от случаите причината е ангажимент на съдията. Многобройните отсъствия на адвокати и обвиняеми бавят процеса. “Когато делото е отлагано по неуважителни причини, съдът е действал адекватно”, констатираха и от ВСС. „Съдия Мирослава Тодорова от 2003 до 2007 гледа делото и тя преценява, че има от 8-членна банда висш служител на МВР, който отдавна е напуснал системата и затова прекратява делото и го праща във Военна прокуратура, където делото било забатачено”, обясни и Цветанов. Делото става от компетенцията на Военен съд поради участието на полицай, Кабапчиев. Не мисля, че е редно да се коментира дело, на което не познаваме фактическата обстановка. Не е моя работа, Кабапчиев, но предлагам да не превръщаш и този форум в клюкарски.
  Da mihi factum, dabo tibi ius – Дай ми фактите и ще ти дам правото.
  Damnant quod non intellegunt – Те осъждат това, което не разбират.


 98. 99 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 815 Любопитно

  До коментар [#7] от "popovski31":

  blitz.bg????

  ма ти сериозно ли?

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 99. 100 Профил на Konstantin Kostadinov
  Konstantin Kostadinov
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Мога да предположа как ще приключи делото за клевета срещу Цветанов. Ще бъде прекратено поради изтичане на абсолютната давност.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK