Съдия Тодорова до Ковачева: Дебатът за дисциплинарната практика на ВСС изисква експертни познания

Съдия Мирослава Тодорова

© Надежда Чипева, Капитал

Съдия Мирослава ТодороваДебатът за дисциплинарната практика на ВСС … не може да се извършва "на площада" по инициатива на представител на изпълнителната власт не само заради основните принципи на правовата държава, но и защото той изисква експертно познание на проблемите, за да не се превърне дискусията в перфидна привидност на отчаяна саморазправа с конкретен магистрат.


Това е част от писмото на съдия Мирослава Тодорова до правосъдния министър Диана Ковачева. В четвъртък Тодорова беше уволнена от  Висшия съдебен съвет (ВСС) заради забавяне на три дела.


Повод за писмото й е включването на Ковачева по БНР по-рано днес., когато тя съобщи, че свиква в първия работен ден от седмицата - 16 юли, извънредно заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) с искане той да направи преглед на своята дисциплинарна практика по забавени дела.
В петък Ковачева заяви, че ВСС трябва да преосмисли решението за уволнението на Тодорова.


В писмото си съдия Тодорова, която е и председател на най-голямата магистратска организация Съюза на съдиите, пише, че приветства инициатива на правосъдния министър "да започнете дългоочакваната от магистратите дискусия за работата на ВСС като кадрови орган на съдебната власт... От думите ви, разпространени в медиите днес, оставам с впечатление, че има опасност дебатът да бъде сведен единствено до мен и предмета на воденото срещу мен дисциплинарно производство", пише Тодорова.


Според нея "съсредоточаването само в един конкретен случай, без изследването на цялостната практика на ВСС и ВАС, както и на международните стандарти за наказване на съдии, и то преди евентуално конкретно съдебно производство за контрол на правилността на решението на ВСС, би могло да компрометира още повече и без това компрометирания дотук дисциплинарен процес".


Тодорова смята, че утрешната среща "би могла да се превърне във втора незаконна фаза на дисциплинарния процес пред ВСС. След постановяване на решението си ВСС би могъл единствено да го оттегли, без възможност за преразглеждане на делото".


Пред БНР Ковачева обоснова извънредното заседание с това, че не било станало достатъчно ясно за какви точно нарушения е санкционирана Тодорова. Министърът уточни, че всъщност наказанието е свързано с тежки и системни нарушения, включително и за погасяване по давност на дело за отвличане.


В писмото Тодорова уточнява, че "в конкретния случай, ако действително сте убедена, че по силата на ЗСВ можете да решите, че сама сте установили истината по моето дисциплинарно производство и можете да се наемете да я оповестявате публично, то тогава трябва да се запознаете с гледната точка и на другата страна, както става в справедливия процес – т.е. да сте прочели всички материали по делото и стотиците страници съдебни актове, представени по него като доказателства".


Председателят на съюза на съдиите също така уточнява, че делата, за които е говорила са приключени с присъди "...в период, в който съм била с целодневна трудова заетост на друга длъжност и според ЗСВ не е следвало изобщо да разглеждам дела".


Тодорова пише, че не се е възползвала от тази възможност, а е настоявала пред ръководството на Софийския градски съд (СГС) "да разглеждам и приключа всички започнати от мен дела. И не само защото не исках да натоварвам и без друго претоварените си колеги от СГС – основната ми цел беше да се спести провеждането на съдебните заседания от друг съдия с ново призоваване на страните и свидетелите".


"Деянията по тези дела са от 1996 г., 1997 г., 1998 г., т.е. досъдебните производства са продължили около 7 години – факт, който очевидно не е интересен за Висшия съдебен съвет", пише още Тодорова.
Според нея, за да се говори по конкретно дело, трябва да се познава капацитетно както практиката на ВАС за дисциплинарните нарушения и наказания на съдията, така и за давността за дисциплинарно преследване.


ВСС не е обвинител, трябва да помага


"По всички международни стандарти всеки кадрови орган на съдебната власт трябва да обслужва нуждите на системата от съдилища и прокуратури. Това означава, че дейността му трябва да е насочена към създаване на подходящи условия и среда за спокойна и съсредоточена работа на магистратите, защото това е първата гаранция за качествено и срочно раздаване на справедливост по всяко дело в рамките на закона", пише още председателя на Съюза на съдиите. Според нея ВСС преди да накаже, "който и да било съдия, прокурор или следовател, дължи съобразно законните си функции да се е уверил, че е направил всичко възможно, за да помогне на съдията, прокурора или следователя да изпълни служебните си задължения, да анализира дали има проблеми в работата му и какви са те и едва когато е изчерпал всички мерки на доброто управление на кадрите и те не са довели до полезен ефект, да премине към санкциониране".


Тя се аргументира с това, че "ВСС не може да се ползва от неизпълнението на собствените задължения, за да утежнява положението другиму. Само по себе си санкционирането на магистрата не решава нито един проблем на гражданите по делата."


Според Тодорова идеята на съдебния съвет не е да бъде обвинител – "работата му е да диагностицира и да предлага мерки за подобряване, за оздравяване на организацията на всеки съд и прокуратура, на системата като цяло, включително чрез предлагане на възможности за равномерно разпределение на делата сред всички съдии в страната", пише Тодорова.  Тя цитира няколко становища на Консултативния съвет на европейските съдии и други, в които е заявено, че "използването на статистически данни и системи за инспекция на съдилищата не следва да застрашават независимостта на съдиите", а самите системи за инспектиране на съдилищата не бива да водят съдиите към "предпочитане на продуктивността пред правилното изпълнение на ролята им да достигнат до внимателно обмислено решение, при защита на интересите на тези, които търсят правосъдие".


В цитираните становища е записано още, че "качеството" на правосъдието не е синоним на "производителност" на съдебната система.


Писмото си Тодорова завършва с това, "че утрешната среща с ВСС би могла да бъде изключително полезна за преосмисляне на цялостната концепция за целта на дисциплинарното производство срещу съдии и прокурори за забавено изготвяне на актове. Не защото могат да бъдат взети окончателни решения, а защото най-сетне ще се демонстрира воля да бъдат разпознати проблеми на съдебната власт, които досега бяха неглижирани в ущърб на независимостта на съда".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (167)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Любопитно


  Тъй де ...... >
  ще се борим срещу ВСС ... с д'Ебат и лакардии ?!

  Цецо от 3 години призовава за това !!!

  Отговорите на Тандема >
  Куцкова-Тодорова беше
  "не се меси" > "те са независими" > "това е намеса" > "сезираме" ...

  Сега ВСС-то им се изхрачи звучно в лицето >
  ама не казват нищо за независимото ВСС .... щото мирише ... и е тъпо
  и за да е по-фамозно и по мутренски достоверно > Цецо ги е наредил УВО 2012 !!???

  - Ама Тетке,
  Вие съвсем за шарани на взехте ??!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 2. 2 Профил на Lm911
  Lm911
  Рейтинг: 426 Гневно

  Такива подобни съдии като Тодорова,които умишлено провалят дадени дела,трябва да бъдат уволнявани по същия начин.Трябва всички като нея да бъдат уволнени.И тези протестиращите съдии като не им харесва да напускат!Ако трябва изцяло нов избор на съдии,защото тези са корумпирани.

  The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it
 3. 3 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Весело


  Експертните познания >

  н са ли във ВСС ма лелче ... ??

  На юруш с мнозинстви ги избирхте на общите събрания ??!!

  И Константин Пенчев Ви го каза .... значи некадърници сте избирали във ВСС и Цецо ти го каза много пъти !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 4. 4 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Весело

  изисква експертни познания
  .............
  Изисква една дебела тояга и много ринитици, това изисква!
  Зад фразата "експертни познания" се крият от 22 г. гнусни ДС- ари, които и досега са обсебили цялата съдебна система, спряха закона за лустрацуята, благодарение на който властта де факто не е била изпускана от пухкавите им окървавени ръчички.
  Тодорава, къде беше ти досега, че отвори нежните си устнички едва когато помията докосна и ТЕБ.
  Егоисти смачкани, докато си правеха заменките всичко беше ОК., когато взеха да им изстиват топлите местенца цвилят като прасета по Коледа.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Неутрално


  С каквато нагла риторика

  се правеше на "Пепеляшка на съдебната"

  с такава арогантност ще те гонят по служба !!!


  - Пепеляшке > .... метлата !!!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 9. 9 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1152 Любопитно

  [quote#2:"Lm911"]Ако трябва изцяло нов избор на съдии,защото тези са корумпирани. [/quote]
  Доказателства накакви за това ви твърдение...И кои тези...Всичките три хиляди ли...

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 10. 10 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Любопитно


  А критериите на потърпевшите ??!!

  - няма справедливост
  - няма виновен
  - има полу-осъден > няма осъден >

  Това е отказ от Правосъдие !

  Ей тъй ще те гонят "по служба"

  - Ало, Пепеляшке > .... докладната .....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 11. 11 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#4:"СДС"]Зад фразата "експертни познания" се крият от 22 г. гнусни ДС- ари, които и досега са обсебили цялата съдебна система[/quote]
  Това си е и самата истина. ++++

 12. 12 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#6] от "barcelonski":
  Именно, ШЕФ на съдиите.
  А сега се прави на паднала от Марс, сякаш не е стояла начело на бардака.
  Мама Пуф, им викат на такива, в някои европейски държави.
  Върти интриги, коли и беси, от много сплетни и алчност, сакън да не изпусне някоя далавера, не и е оствавало време да си гледа делата - това, за което данъкоплатеца и плаща.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Невероятен шамар, елегантно поднесен, но и без никаква жалост към сегашните калинки!

  Дами и господа! Ако интелектуалното ниво на "мафията" чиято съдия е г-жа Тодорова (по герберските внушения) е на това ниво - предпочитам тази мафия, защото е умна и интелигентна! Защото тъпакът, дори да мисли добро, винаги може да я свърши като магарето на панаира! Умният и знаещ човек, добрият професионалист, никога не може да извърши такова зло, каквото неграмотният и самоуверен тъпак и простак!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 15. 15 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  "Това е част от писмото на съдия Мирослава Тодорова до правосъдния министър Диана Ковачева"

  Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Ха-ха-ха!
  Това ми напомня за "Отвореното писмо на другаря Вълко Червенков до другаря Пиронков", което, "постави конкретно и осветли от марксистко научно и обществено гледище редица важни въпроси ... и по този начин очерта верните пътища ..."
  Още най-малко 7341 мивки изкъртени!

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Изключително разумно изказване и позиция. Трудно е да се подбере нещо по-открояващо се, защото всичко е много свързано. Все пак, искам да обърна внимание на един пасаж, свързан с работата на ВСС, но напълно верен и за работата на която и да е държавна институция, вкл. и Държавата като цяло:


  [quote#0:"МТодорова"]Тя се аргументира с това, че "ВСС не може да се ползва от неизпълнението на собствените задължения, за да утежнява положението другиму. Само по себе си санкционирането на магистрата не решава нито един проблем на гражданите по делата."[/quote]

  През последните 3 години държавата НИ наказва непрекъснато за несвършената от нейните институции (и хора на съответните длъжности) работа! Всеки от нас вижда, че наказанията и преследванията са към тези от нас, които се стремят да бъдат коректнни.

  ХОРА, МИСЛЕТЕ!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 18. 18 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#7] от "نجمة الصباح":

  Клакьор.Трайчо има официално акции от десет дружества и като обем с малко.Ама нали душата ти клюкарска...

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 19. 19 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#12:"СДС"]А сега се прави на паднала от Марс, сякаш не е стояла начело на бардака. [/quote]
  Имаше и функция на викач, не само на мама Пуф ......

  Привикваше клиентите, а "другите" ги навикваше, но не пропускаше да се мазни на шефовете във ВСС ......

  Тъй, ама се обърна посоката ...... и шефовете се обърнаха срещу ...... съдийките (няма те да са виновни я .... ).

  Сега пак крещи > ама, че
  онея са лоши щото > Цецо им наредил УВО 2012 ??!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#15] от "Красимир Кабакчиев":

  Рано или късно всяка лимонка гърми! Твоята вече направи "пуф" - напълно безопасно и почти траги-комично.

  Ако има нещо останало в куфалницата ти, най-добре е да се оттеглиш. Не го вярвам, но да си знаеш - оттук нататък ще си предмет само за подритване

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 22. 22 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#17] от "Музар":

  Да си беше гледала работата почтенно.
  В понеделник ще извадят мръсното бельо на показ.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 23. 23 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Тази е много нахална, направо нагла. Ако й бъде зададен въпроса по какъв начин се търси отговорност на съдиите, които не си вършат работата или злоупотребяват със служебното си положение какво ли ще отговори?

 24. 24 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Тодорова хем се оправдава като ученичка (нямах компютър, другарко) хем се прави на интересна и пише писма до турския султан. Лельо отдавна трябваше да изритат и теб и всичката паплач от съда. Ама ВСС са свине от същата кочина, сега просто извъртяха една грандиозна схема хем да уволнят теб, хем цвъцко и боко да са виновни. И не ми пейте за Янева и нея да уволнят и всички бавили и саботирали дела и правосъдие.

  Няма шики-мики.
 25. 25 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#20] от "andimo":
  Чакай от умрял писмо!
  И стягайте отечествения фронт начело със съсела.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 628 Весело

  До коментар [#14] от "Музар":


  [quote#14:"Музар"]Дами и господа! Ако интелектуалното ниво на "мафията" чиято съдия е г-жа Тодорова (по герберските внушения) е на това ниво - предпочитам тази мафия, защото е умна и интелигентна![/quote]


  Умната и интелигентна,
  5 години не написа 10 станички мотиви.

  Тези дни обаче как странно се е разпръчила. Оня денка написа защита 75 страници. Днеска писмо, дълго от тук до Маданска бара.

  Не ви лесно, ей!

 28. 28 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  От вестник "Сега" (в Интернет):
  51 съдии от ВКС: "Отстраняването от съдебната система на съдия Мирослава Тодорова, която е безспорен професионалист, създава впечатление за саморазправа с магистрат заради активната му обществена позиция.
  Ако е вярно че е безспорен професионалист въпросната съдийка и че поради нейно забавяне е изтекла абсолютна давност за търсене на отговорност за престъпление, какви ли ги вършат тези от системата, които не са безспорни професионалисти?"

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#24:"daniel defoe"]Тодорова хем се оправдава като ученичка (нямах компютър, другарко) хем се прави на интересна и пише писма до турския султан. Лельо отдавна трябваше да изритат и теб и всичката паплач от съда. Ама ВСС са свине от същата кочина, сега просто извъртяха една грандиозна схема хем да уволнят теб, хем цвъцко и боко да са виновни. И не ми пейте за Янева и нея да уволнят и всички бавили и саботирали дела и правосъдие. [/quote]
  Харесва ми! Браво!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3098 Неутрално

  Българска мафия чиито пъп е вързан за сегашните социалисти за да не съм голословен (посещението на другаря Р. Пет. при знаковите братя Галеви) умни и нтелегентни? Нещо не ми се връзва. На мафията в световен мащаб и трябваха колко години от края на втората световна война 1945та до 1980и първа втора година когато в редиците и взеха по масово да навлизат хора имащи си работа с компютри и други подобни. Докато нашите мафиоти обикновено са бивши спортисти скарани и с учението и с наукта и знание. Така че тази наша мафия подалече.

 33. 33 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Интересно ми и е, кой плаща кампанията за защита на "съдята на мафията"?!!! Ако тази работеше в частна фирма, много отдавна да са я изхвърлили, за несвършената и работа!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3098 Неутрално

  До коментар [#14] от "Музар":

  Българска мафия чиито пъп е вързан за сегашните социалисти за да не съм голословен (посещението на другаря Р. Пет. при знаковите братя Галеви) умни и нтелегентни? Нещо не ми се връзва. На мафията в световен мащаб и трябваха колко години от края на втората световна война 1945та до 1980и първа втора година когато в редиците и взеха по масово да навлизат хора имащи си работа с компютри и други подобни. Докато нашите мафиоти обикновено са бивши спортисти скарани и с учението и с наукта и знание.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Като гледам снимката - била е хубава жена преди да се нъбърка във всичко това!

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  едно от най-долното племе известно в БГ-това на съдии и адвокати..т.нар.юристи!! ПФУЙ!! няма го оня с мустачките..ще им даде едни разговорчета и лаф-моабет,а бламосания народец да си пълни главите с техния талаш!! какъв ,на кого талаш? на едни продажници,продавачи,предавачи ,предатели и съсипатели!!

  БГ-правова държава?! ХАХАХАХХА..и от марс ли чакате да ви кажат че НЕ СТЕ! ама много НЕ СТЕ!!

 43. 43 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#7] от "نجمة الصباح":

  Това, че имаш акции някъде не значи, че можеш да управляваш предприятието. Означава само, че можеш да гласуваш на общото събрание. Ако делът ти е под 5% дори не те смятат за основен акционер. Дори предприятието да работи с голяма печалба, не означава, че ще получиш дивидент или цената на акциите ще се повиши.
  Не знам Трайчо като министър да е осигурявал концесия на Каолин.
  Ако някога е работил за Каолин и са били доволни от него, защо да не се обявят в негова защита. Ти не защитаваш ли приятелите си?
  Ако не го правиш вземи пример от ГЕРБ. Те го правят дори когато приятелите им здравата се оцапат.

 44. 44 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#33:"Георги"]Интересо ми и е, кой плаща кампанията за защита на "съдята на мафията"?!!! Ако тази работеше в частна фирма, много отдавна да са я изхвърлили, за несвършената и работа! [/quote]
  Да! Да! Да!
  Плащат престъпниците от съдебната система. Ако хвръкне една нагла и престъпна глава, в бъдеще е ясно, че ще хвърчат още много други.
  Оттук и бесният вой по медиите, на престъпниците в съдебната система - които са много.

 45. 45 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  а народчето още си гайка на индианци- този боядисал се бил така,онзи-инак,в други шарки..на този един му бил вожда,на онзи-друг,хахах ..играйте си вечно! бягам силно..лека нощ!

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 382 Неутрално

  [quote#33:"Георги"]Интересо ми и е, кой плаща кампанията за защита на "съдята на мафията"?!!! А[/quote]
  Плащат я онези, които имат интерес от робска държава с роби подивели от простотия и робовладелци смърдящи на кръв и цървули под одеколон и бели чорапи. На политическия терен тази клика негодници е представлявана почти от всички известни партии, но безспорните първенци в обслужването са червените и лилявите камуняги. Това са фактите, справка много лесно може да се направи дори само от мненията в този форум.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 49. 49 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#37] от "joro4900":

  Провокация,а НЕ че е невинна. Правиш ли разлика?

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 730 Весело

  До коментар [#31] от "donchoquihote":

  Тъй като ти чета коментара - много е смислен!То че герберите лъжете безочливо е ясно за останалите. Вие не го усещате защото ви е нормално състояние.
  Кажи нещо по писмото на Мирослава Тодорова!
  Сега и аз да те излъжа - Много си умен!

 52. 52 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#44:"Красимир Кабакчиев"]Ако хвръкне една нагла и престъпна глава[/quote]
  чакам ,чакам ,ама не виждам никаква хвръкнала глава.. ате са до един имено да им хвръкнат главите!! БУКВАЛНО! лека !

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Вечни са само зависта и сексуалността!

  Неудоволетворени те прерастват в абнормна омраза и професионални изкривявания, страсти и амбиции.

  Процеси нарочно подклаждани и умело използвани където трябва, както трябва и на нива, на които са необходими.

  Да си спомним Министъра на правосъдието на Тройната Коалиция...

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  "Съдия Тодорова до Ковачева: Дебатът за дисциплинарната практика на ВСС изисква експертни познания"
  Безспорно това е така.
  Безспорно и поведението на тази Ковачева се вписва като в една трагикомедия.
  Но нахалството да си тежък закононарушител и да четеш лекции по медиите, в писма и пр. .....
  Аз написах един фейлетон за т.н. съдебна система, там косвено направих някои предвиждания ...
  http://kkabakciev.blogspot.com/2012/07/blog-post.html

 60. 60 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#57] от "aldy":

  И с какво се е намесила изпълнителната в съдебната?

 61. 61 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#52:"triton123"]чакам ,чакам ,ама не виждам никаква хвръкнала глава.. ате са до един имено да им хвръкнат главите!! БУКВАЛНО![/quote]
  Точно така! До един - е почти. Все пак има отделни нормални, компетентни и почтени хора в съдебната власт. Но страшно малко.
  Но хвръкнала глава има една, макар и да не е окончателно.
  Затуй и този вой по медиите - той е на престъпната шайка на съдебната власт. Има ли една, ще има още.
  И дай, Боже! Амин!

 62. 62 Профил на n3tm0nk
  n3tm0nk
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Съдия Тодорова излезе най-компетентния съдия в България. Тя ще покаже на всички как не трябва да се бавят дела. Цирк.

 63. 63 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#12] от "СДС":

  Бе и аз това се чудя - тази откога критикува точно ВСС. Щото явно го е критикувала, ама все пак има значение кога.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 64. 64 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Абе то е ясно, че Цвъки трябва да подаде оставка по много причини. Днешната е намеса в работите на независимата съдебна система.(колкото и червена и десарска да е) Цвъки случайно да не би да няма връзки с ДС?

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 65. 65 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  Между другото,в казармата има един принцип,(който трябва да важи и за съдебната власт),че дори и генерал не трябва да отменя заповед и най-нисшестоящия,като старшина например. Защото е възможно последният да изгуби авторитета си завинаги.
  Веднъж отстранена тази Тодорова не трябва да я връщат,иначе всички в съдебната власт ще загубят авторитет,ако им е останал такъв.

 66. 66
  Федор Езерский
  Рейтинг: 854 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 67. 67 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#39] от "nckdck":

  Абе голям купон става. Скоро(мисля в петък) и антикомунист си разправяха някви работи. Айде бе господа, сега е момента. Нека Дневник сами се оправят. Имаха 4-5 години на разположение.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 68. 68 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  ... Музар и антикомунист ... и аз бях там(тук) тогава

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 70 Профил на Хейтъромразец
  Хейтъромразец
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#58] от "baly":
  Изглежда им е спуснато да ръсят простотии на макс. А там възможностите им наистина са безгранични.


 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 72 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Дето се вика не е само Дневник,въпреки че сме пристрастни. Има фб(тефтер) и т.н.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 73. 73 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 854 Весело

  [quote#71:"Музар"]Хайде, цъкайте за стотинките си, гербериии. Аз ще го правя за кефа си![/quote]

  Ама виж ги гадовете, вместо да кажат кой дава стотинките, те нанайци. Скрънзи! Пък иначе на демократи се правят

 74. 74 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Вижте какво написах на ония в "Правен свят".
  "Хе-хе-хе, взе да се говори за публичен трибунал, за народен съд. Ха-ха-ха! (Макар че е трагично!)
  Другаде казах, че има един така наречен професор по право, който се подвизава в Конституционния съд, избраник на агент "Гоце", индивид, който през 1989 г. пише книга, в която заявява, че народният съд е голямо постижение на социалистическото право. Преди месеци ми направи много силно впечатление, че оная Янева, подвизаваща се и тя като съдийка, и тя подвизаваща се в скандали като днешния, заяви, че авторът на това крайно злополучно, и, бих казал, престъпно, произведение е неин .... учител. Няма да се учудя този индивид да е учител и на героинята на този материал.
  Ебааааати правото в кочината!
  ______
  Бележка под линия. В Германия за писания в защита на хитлеризма, за омаловажаване размерите на Холокоста и прочие се отива в затвора. Разбира се, Германия е държава, а това тук е кочина, абсолютна. По тази причина не само можеш свободно да напишеш, че народният съд е принос в правото, но дори можеш да преподаваш право, да си професор и да си член на Конституционния съд. И всяка ....а, завършила право, може да каже, че този индивид е неин учител."

 75. 75 Профил на Хейтъромразец
  Хейтъромразец
  Рейтинг: 426 Весело

  Направи ми впечатление че се явиха вкупом изведнъж. Ще да е било веднага след инструктажа. Аре дерзайте, че утре рано требе да сте на гишето за парсата.

 76. 76 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#73] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Аз пък винаги съм искал да присъствам на оперативка. Да ми се спусне едно dos and dont's, някой да ме направлява, да ми посочва грешките. Ама като ме мързи да чета гьобелс(незнам самия има ли книги или книги за него). Не става от мен форумен чеп. Мани ги стотинките, друго си е купона - старшината да те емне - как така: не си спазил съвсем линията, имаш отклонение по точка 3.1 и т. 6.4

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 77. 77 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#73] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Е точно де. Понеже са "капиталисти". Ти пак по комунистически искаш да споделяш чуждия залък. Аман от вас.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 78. 78 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 854 Весело

  [quote#76:"zrenaxby"]Аз пък винаги съм искал да присъствам на оперативка. Да ми се спусне едно dos and dont's, някой да ме направлява, да ми посочва грешките.[/quote]

  Прав си Аперетивката е голяма работа DDD
  Едно момиченце бачка при мен, и като ме види какви ги пиша тука - "Старши! Пак ли тормозиш хората?" DDD

 79. 79 Профил на Хейтъромразец
  Хейтъромразец
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#76] от "zrenaxby":

  Тъй ами. Да има съспенс малко, за тръпка.

 80. 80 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  Хейтъра вика,дръжте хейтъра.

 81. 81 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 854 Весело

  [quote#77:"zrenaxby"]Е точно де. Понеже са "капиталисти". Ти пак по комунистически искаш да споделяш чуждия залък. Аман от вас.[/quote]

  E, не, недей така )))) Просто хората да споделят опит, пазар, за да постигнем всеобщ разтеж
  Баси! Че то само с икономии не става!

 82. 82 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#68] от "zrenaxby":

  а, и аз бех, ма инкогнито. напрау са сгъбичосаха тези дни гербаджиите. па йекшънът тепърва предстои -- утре, после и едно безкрайно позитивно докладче иде

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 83. 83 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 854 Весело

  [quote#82:"nckdck"]после и едно безкрайно позитивно докладче иде[/quote]

  По-скоро те си знаят какво ще е докладчето и случката е само едно "малко отмъщение" от бяс. Толкова глупости на куп, и да ги мислиш, иначе, не можеш да ги направиш

 84. 84 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Копи-пейст от Медиапул (по-долу е даден линк):
  "Тодорова е професионален труп, а Куцкова политически. Уволнението на Тодорова е напълно правилно и крайно време беше да се започне с уволнения за подобни провинения довели до отказ от правосъдие и с привкус на криминално деяние за лично облагодетелстване. Членове на ВСС и магистрати бяха уволнени за много по-малки и недоказани обвинения за връзки с Красьо Черния, а какво остава за доказани нарушения довели до непоправими последици, каквито е извършила Тодорова. Куцкова не е много по-различна, макар и в друг аспект. Тя беше в изпълнителната власт и много добре знае как тя влияеше и кадруваше в Съдебната система по нейно време. Така, че най-малкото ако има поне малко срам трябва поне да замълчи. Да не говорим за някои нейни смешни политически решения по някои дела, които са толко очевадни, че трябва да си изяде дипломата."
  http://www.mediapool.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D1%81-%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%83%D0%BC-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%B2%D1%81%D1%81-%D0%B4%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D1%83%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BB-%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-news195207.html

 85. 85 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#82] от "nckdck":

  А бе верну беше. И ме зарази с оная герберска игра - боксмен ли що беше. 30 мин съм се изживявал като боце, докато успея. ма унеа мноу прости ей. и се некви суицидни тенденции ги гонеха. баш като у бг-упществоту.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 86. 86 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  ХЕРАКЪЛ или Херкулес е бил нает от местният владетел цар Авгий, като притежател на извън мерна сила да почисти задръстените му обори.

  Този полубог надарен от Зевс с невиждана сила и издържливоост се наел да свърши тази непосилна за никого работа като приложи л умен ход.

  За целта Херакъл преградил местната река и я насочил да премине през оборите на Авгий.

  Днес такъв ход трябва да бъде приложен и към една система в една страна със 66 годишно натрупване на огромни количества затлачвания, за да бъде тя в полза на обществото отново.

  За съжаление нито имаме наблизо река, нито герой, който да се справи с измененията на нейното корито и течение.

  Остава да свикнем с вонята или да се разкараме по-далеч в посоката, от която духа вятъра.

 87. 87 Профил на uiyuyoiyi
  uiyuyoiyi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Много бързо пише писмата - като печатна машина и циклостил.

 88. 88 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#87] от "uiyuyoiyi":

  Ми даааааааааа? Как така, тя да не би случайно да е пруфесиуналистка? Те съдиите трябвало бавно да пишат - по една дума на 10 минути. Нов стандарт ут ГЕРБ. Иначе исфърчаш.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 89. 89 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#87] от "uiyuyoiyi":

  Малей, появи се и екземпляр от миналия век...

  Що, отпечатък от пишещата машина ли ти трябва?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 90. 90 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#68] от "zrenaxby":

  аааа, подслушвали сте ни?

  Тогава, сега, абе, кога ще им спретнем изолатора?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 91. 91 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Весело

  Мирославясяхме вече, бре!

  То не бяха редакционни статии, редакционни на редакционните и т.н.

  Тая ще я направите медийна звезда,а нищо чудно и кандидат-премиер!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 92. 92 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 740 Неутрално

  добре, начетохме се на герберастки "позиции", сега обаче съдия Тодорова, която очевидно превъзхожда интелектуанло цялато правителство е написал писмо, в което отдалече се вижда, че знае за какво иде реч и познава системата като тактика и стратегия за разлика от бездарниците които и кроят шапката - просто ги заврява на кучето под опашката....
  сега, всички мутренски смешници само могат да изтръпват в очакване на коментара и за утрешната калинковщина която ще се изсипе... когато малоумието се срещне със интелект и позиция - и утре ще се чудят как да обясняват, че съдийката им е акала в гащите - по-лошо - предишният път отвлякоха вниманието от цената на тока с лобистки пожар на Витоша - ЕК ще им пръсне простите милиционерски з...ници...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 93. 93 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#91] от "Курт Деликуртев - надпартийният":
  Виж- не става въпрос само за съдия Тодорова, а за начина и критериите за налагане на дисциплинарни наказания на съдии, прокурори и следователи- т.е. магистратите- от ВСС. ВСС налага дисциплинарни наказания, а във ВАС те падат- т.е. се отменят със съдебно решение, защото самият ВСС няма ясно изработени правила и критерии и самият ВСС не спазва ЗСВ- т.е. закона, който очертава задълженията му.Нали искате истински магистрати в България- е, как да стане с такъв ВСС???

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 94. 94 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  значителна част от осъдителните решения срещу България се дължат на безобразни действия и актове на магистрати и представители на изпълнителната власт. Държавата не само не търси отговорност. Точно обратното, магистрати рецидивисти, които са станали причина за редица осъдителни решения в Страсбург, правят шеметна кариера.

 95. 95
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 96. 96 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 928 Разстроено

  Има нещо гнило в съдебната система. И в тоя "казус" също. Едната просрочвала дела и си играла със съдбите на хората, другите пък точно сега, преди прословутите европейски доклади, се сетиха да я уволняват, все едно всички останали съдии не правят същото. Да не би въобще да не става въпрос за правораздаването и трудовата дисциплина на съдиите? А за гнусна политика пак?...
  А в това време, разни тутманици от "Европейския политически център" (явно и за такъв плащаме) като Корина Стратулат тръбят по немските вестници, че в България имало "политическа криза", демокрацията била заплашена, и прибързано ни взели в ЕС...
  На европейските "експерти" им видяхме капацитета, видяхме им и икономическата и политическата стабилност, и европейските ценности също. Само българската съдийка и румънския президент бъркат идилията европейска...
  Обаче защо нашите шимпанзета не спират сами да си режат клона?!

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 97. 97 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#94:"latcho59"]значителн част от осъдителните решения срещу България се дължат на безобразни действия и актове на магистрати и представители на изпълнителната власт. Държавата не само не търси отговорност. Точно обратното, магистрати рецидивисти, които са станали причина за редица осъдителни решения в Страсбург, правят шеметна кариера.
  [/quote]
  Малиииий, направо ми скри шапката с това просветление!
  Ама ти си можел да казваш и истини, бе!?!?
  Ха!

 98. 98 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 854 Неутрално

  [quote#87:"uiyuyoiyi"]Много бързо пише писмата - като печатна машина и циклостил.[/quote]

  Тренинг, бате. А ако знаеш само как четат.... по 400 - 600 страници глупости на ден. Глупости, в смисъл сух юридически език. И ги прочитат, че ги и помнят!

 99. 99 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#94] от "latcho59":
  Именно това трябва да се промени. Самият ЗСВ казва как и кой трябва да осъществява контрол над задълженията на съдиите. И когато ВСС осъществява избирателен контрол, това води и до "избирателно" правораздаване, което може като краен ефект да е в полза на изпълнителната власт, при саморазправата й с неудобни магистрати.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 100. 100 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#99:"dqdomart"]при саморазправата й с неудобни магистрати. [/quote] и граждани.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK