Данъчни влизат в "Русалка" за неправомерна такса за плаж

Данъчни влизат в "Русалка" за неправомерна такса за плаж

© ДневникНеправомерно използване на плажната ивица и извършване на данъчни нарушения от "Русалка холидейз" ще проверяват компетентните органи след сигнал до областния управител на Добрич Желязко Желязков. От ваканционния клуб таксуват с 3 лева всеки посетител на плажа, въпреки че това лято той не се стопанисва и е със статут на неохраняем. Нерегламентираната такса се оформя като касов бон за извършена туристическа услуга, издаден от фирмата на Николай Банев.


Това е установила комисия от община Каварна, сформирана със заповед на кмета на града Цонко Цонев. Проверяващите се натъкнали и на странна гаранция, искана от плажуващите. Всеки от летовниците трябва да плати 20 лева, като сумата му се връща след напускане на пясъчната ивица.


Нито един кандидат не се яви на насрочения от областния управител търг за отдаване на плажната ивица край "Русалка" в началото на сезона. По закон плажовете без наематели са неохраняеми и това е указано с табели.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK