Екоземеделието ще обсъди днес съветът по регионална политика при президента Плевнелиев

Екоземеделието ще обсъди днес съветът по регионална политика при президента Плевнелиев

© Николай НиколовПрезидентът Росен Плевнелиев ще открие днес второто заседание на Съвета за развитие на регионите и национална инфраструктура. Темата на дискусията е "Национални приоритети в селскостопанската политика на България до 2020г.", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


По време на заседанието ще бъдат обсъдени приоритетите за екологично насочено земеделие, както и за насърчаване на развитието на овощарството, зеленчукопроизводството и животновъдството в България.


Поканени са вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, министърът по еврофондовете Томислав Дончев, земеделският министър Мирослав Найденов, министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на екологията Нона Караджова и строителният министър Лиляна Павлова. Поканени са още депутати, представители на националното сдружение на общините, национално представителните синдикални организации по земеделие и горско стопанство, представители на Асоциацията на земеделските производители, на Съюза на животновъдите и на Националния съюз на земеделските кооперации, експерти и учени.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK