ВАС окончателно отказа да спре уволнението на Мирослава Тодорова (допълнена в 17:48 ч.)

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев

© Анелия Николова

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги КолевПетчленен състав на Върховния административен съд (ВАС)  отказа да спре уволнението на председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, става ясно от определение, качено на сайта на съда. Това означава, че всички нейни дела ще започнат отначало. Тодорова е една от най-натоварените съдии в Софийски градски съд (СГС).


Пред ВАС тя протестира  решението от миналата сряда, с което тричленен състав на ВАС отказа да спре изпълнението на решението за уволнението й.  Докладчик по делото на втора инстанция е Илиана Славовска (една от съдиите, оправдала Ахмед Доган), а останалите четирима са Надежда Джелепова, Наталия Марчева, Мариета Милева, Еманоил Митев.


Съдът възприема мотивите на тричленния състав, който също отказа да спре изпълнението на уволнението на Тодорова и постановява, че определението е "правилно".
"На следващо място за да отхвърли искането на частната жалбоподателка тричленният състав е приел, че в случая същата е следвало да докаже наличие на предвиденото в хипотезата на чл.166 ал.2 АПК – причиняване на оспорващия значителна или трудно поправима вреда, а такива твърдения и съответно доказателства не са представени по делото.


Прието е, че безспорно в резултат на решението на ВСС, всички наказателни дела, по които е даден ход на съдебното следствие с участието на съдия Тодорова ще започнат отначало, съгласно нормата на чл.258 НПК и това ще се отрази неблагоприятно както за страните по тези дела, така и за останалите съдии в Софийски градски съд. Тричленният състав е отчел, че тези основания за спиране на допуснатото по закон предварително изпълнение на решението на ВСС са свързани с евентуално защитим държавен и обществен интерес, но не обосновават наличие на условията по чл.166 ал.2 АПК. Определението е правилно", е записал в мотивите си съда.


Съдът отхвърля и основанията, посочени в жалбата на Мирослава Тодорова пред петчленния състав, че съдебният състав на долната инстанция е бил определен в нарушение на изискването за предварително установеност на съда – гаранция за безпристрастен и независим съд по чл.6 от Европейската конвенция за правата на човека (ЕКПЧ).


При разглеждането на жалбата на Тодорова на първа инстанция тя поиска отвод на съдебния състав. Повод за това беше, че делото беше разпределено на съдии от шесто отделение. "Според публичната
информация, достъпна на сайта на Върховния административен съд, VІ отделение разглежда административни дела, свързани с общественото осигуряване, пенсионното осигуряване, здравното осигуряване, социалното подпомагане, обезщетенията за временна нетрудоспособност и безработица, оценка на работоспособността и пр". Делата срещу актове на Висшия съдебен съвет (ВСС) се разглеждат от VII отделение на съда, пише още Тодорова, позовавайки се отново на публично достъпната информация от сайта на ВАС.


В определението на петчленния състав е записано, че "председателят на Върховния административен съд осъществява организационно ръководство на дейността на Върховния административен съд, при което в рамките на правомощията му и с оглед натовареността на съда е постановена и заповед № 352 от 06.03.2012 г., с която е разпределена материята по отделения, като делата по ЗСВ са разпределени на Шесто отделение на ВАС. Действително до тази дата тези дела са били разпределени на Седмо отделение, но също въз основа на предходна заповед на Председателя на ВАС. Неоснователен е и наведеният довод за незаконосъобразност на обжалваното определение, като постановено при превратно тълкуване на разпоредбата на чл.166 ал.4 АПК".


На тъмно
Вчера председателят на ВАС Георги Колев отказа да осигури публичност на случайния избор на петчленния състав. Това поискаха журналисти от осем медии, сред които "Дневник" и "Капитал", с мотива, че така ще се "разсеят всякакви съмнения за манипулации или въздействие при определяне на този съдебен състав".


Малко след отказа на Колев, делото беше разпределено на съдия-докладчик, стана видно от системата на съда. Там обаче не могат да се видят останалите четирима съдии, което означава, че засегната страна не може да прави искания за отвод, защото не знае кои са съдиите, които формират мнозинството.


Освен това вчера "Дневник" научи, че останалите четирима съдии ще се определят с акт на председателя на съда - Георги Колев. Вчера от ВАС отказаха да съобщят кои са останалите членове на състава с мотива, че нямат право на това.


Днес съдиите не бяха известни до обяд. Няколко часа след това "Дневник" научи,че те вече са определени, но пак не узна имената им.


Мирослава Тодорова беше дисциплинарно освободена от Висшия съдебен съвет (ВСС) на 12 юли. Тя обжалва решението и поиска от съда да спре изпълнението му до окончателното разрешаване на казуса, за да може да гледа делата си в Софийския градски съд.


Подробност от вторник е, че шефката на шесто отделение на ВАС Светла Петкова е една от номинациите на ГЕРБ за член на ВСС от парламентарната квота. Петкова беше и председател на 5-членния състав
на ВАС, който преди няколко дни  обърна практиката на съда по жалбите на санкционирани магистрати срещу решенията на съвета, като прие, че съдиите и прокурорите нямат право да бъдат изслушани от ВСС преди да бъде решен въпросът дали да бъдат наказани. Съдебният състав с докладчик по делото Георги Чолаков отказа да се отведе.


Окончателното решението на ВАС излиза в контекста на съвместна атака срещу Мирослава Тодорова подета от медиите на "Нова българска медийна група", близки до депутата Делян Пеевски, ВСС и вътрешния министър Цветан Цветанов.


Двоен стандарт
В жалбата си срещу определението на тричленния състав на ВАС Тодорова беше посочила следното:
"Изисква се да бъде доказван личен интерес, единствено ако той се противопоставя на обществения. Тогава съдът е длъжен да оцени двата интереса и давайки превес на единия, да отговори дали тази защита няма да увреди несъразмерно другия. В настоящия случай противопоставяне между личния ми интерес и този на правосъдието – няма.


Впрочем, това основно правно положение е трайно установено в практиката на ВАС.


Така например, по делото, образувано по частна жалба на директора на Агенция "Митници" по казуса "Лукойл" от миналата година, съдът не е допуснал съмнение, че правнозащитими, освен личния интерес на жалбоподателя, са и интересите на националното стопанство.


"От събраните по делото доказателства е установено по несъмнен начин, че предварителното изпълнение на акта би засегнало в значителна степен основни отрасли на икономиката като железопътен, въздушен и
автомобилен транспорт, което обстоятелство по същество не се оспорва от митническата администрация. Последното влиза в противоречие и с един от основните принципи в административното право, залегнал в чл. 6, ал. 2 от АПК, че административният акт и неговото изпълнение не могат да засягат правни и законни интереси в по-голяма степен от най-необходимото за целта, за която актът се издава.


В този смисъл, съобразявайки фактите по делото, първоинстанционният съд правилно е определил, че предварителното изпълнение на решението на митническия орган за отнемане на лиценза би довело до значителни и трудно поправими вреди не само за адресати на акта, но и за трети лица, което обуславя и необходимостта от спиране на допуснатото по силата на закона предварително изпълнение".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Дали нема да се врътнеме на 180 градуса след шамара от ЕС?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 2. 2 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Каквото е наредил Цветанов....

  4itatel
 3. 3 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Подробност от вторник е, че шефката на шесто отделение на ВАС Светла Петкова е една от номинациите на ГЕРБ за член на ВСС от парламентарната квота. Петкова беше и председател на 5-членния състав
  ================

  Награда или милиционерска заповед ?
  ОСТАВКИ на ВСС и пълна лустрация.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 4. 4 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Да им е честита на Тони Мамата и на "Животното" новопридобитата свобода.

 5. 5 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Картинката която наблюдаваме около делото на Мирослава Тодорова във ВАС, е ярък, христоматиен пример за диктат на изпълнителната власт върху съдебната. Най-вероятно на милиционер-демократите вече не им пука от от оценките на Европейската комисия която твърдо отдалечи България от членство в Шенген и в Еврозоната. Нещо по-вече нашенските политически демагози дори имитират отказ от намаренията за членство в тези две базови структури на Европа, подобно на лисицата която не могла да достигне гроздето. Нищо,че тези две точки бяха сред най-гръмките обещания на ГЕРБ преди парламентарните избори от 2009 г.
  По-опасното е,че този уж привиден непукизъм на нашите управляващи политици,бавно но неотклонно ни води към ограничаване свободата на словото и и друг базови демократични ценности ,присъщи на цивилизованите европейски държави.
  На този фон е изключително притесняващо пасивното отношение на българската общественост, която не рядко но твърде притесняващо избива в бравурно отношение към скудоумията на мутро-милиционерската команда яхнала държавата ни.

 6. 6 Профил на vania_03
  vania_03
  Рейтинг: 561 Неутрално

  ВСС налага наказания на магистрат след което наказаният магистрат има право да обжалва пред ВАС и пред ВКС. А ако наказаният е магистрат от ВАС или от ВКС?! В такъв случай той ще трябва да обжалва пред колеги! Пълен абсурд!
  Не ВСС трябва да налага дисциплинарни наказания, а Дисциплинарен съд!

 7. 7 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Абе тия са големи тъпанари, тази и да е най-корумпираната сами я превръщат в "мъченица" на властта!

 8. 8 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Демокрацията в България е доста относително нещо, но никой досега не е бил толкова нагъл.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 9. 9 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 732 Неутрално

  "Решението на ВАС излиза в контекста на съвместна атака срещу Мирослава Тодорова подета от медиите на Делян Пеевски, ВСС и вътрешния министър Цветан Цветанов."

  Многото лица на "октопода"...

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 10. 10 Профил на kritikar
  kritikar
  Рейтинг: 465 Неутрално

  В крайна сметка - що пък да няма една уволнена за мързел и несвършена работа... До кога щяхме да ги търпим такива... Хайде, да си търси нова работа... Може да стане вторият адвокат на мафията след Радост Караиванова...

 11. 11 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 943 Любопитно

  Поръчката ще се развива още,
  има време да научим за части от нея-

  "Подробност от вторник е, че шефката на шесто отделение на ВАС Светла Петкова е една от номинациите на ГЕРБ за член на ВСС от парламентарната квота"

  Нещо неясно?

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 12. 12 Профил на Dumont d'Urville
  Dumont d'Urville
  Рейтинг: 506 Любопитно

  Когато всички ченгета станат съдии, кой ще върши полицейската работа!?... Пак ли израелци ще си внасяме???

  If you understand, or if you don’t, If you believe, or if you doubt; There is universal justice, and the eyes of Truth are always watching you...
 13. 13 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  сега, от гербаджийско-позитивистка гледна точка, тез добри съдии или добри кучета са?

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 14. 14 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Българската държава е като заразена с вируса на СПИН - всичко външно изглежда ОК - само дето имунната система лежи бездиханна и смазана - а лицата/вирусите на новия октопод безнаказано изяждат жизнено важните органи един по един...

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 15. 15 Профил на kras 059
  kras 059
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Остава да изчакаме да узнаем какво ще бъде решението на ВАС вече по същество на спора.

 16. 16 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 506 Неутрално

  сега е редно да уволнят и заместник председателя на СГС - крънчева на същите основания !

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на vsjelev
  vsjelev
  Рейтинг: 450 Разстроено

  После защо рейтинга на т.н. съдебна система е колкото на квартални мутри...
  Ама и на едните и другите не им пука, пък и нали съвместно си се избират (справка Красьо Черничкия) - и съвместно си работят...
  Всъщност това което се случва е толкова гнусно, и ситуацията изглежда толкова безнадежна, че направо да ти се прииска да емигрираш в стагнираща Европа или бог знае къде...

 19. 19 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 782 Весело

  "става ясно от определение, качено на сайта на съда".
  И хубаво е направил съдът, сега поне всички можем да ги видим що за стока са. Добре, че е Интернет - и още по-добре, че послушковците на Цвинокио не разбират как сами си режат клона.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 20. 20 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Както Цветанов каже.
  Този милиционеро-съдийски буламач, който забърка Многоимотникът, наистина вече ми идва вповече.

 21. 21 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 893 Весело

  Когато Бог иска да накаже някой, първо ву взима чувството за мярка.

  и най-умният си е малко прост....
 22. 22 Профил на Dumont d'Urville
  Dumont d'Urville
  Рейтинг: 506 Разстроено

  [quote#18:"vsjelev"]нали съвместно си се избират[/quote]

  М-да-а-а, изборът на заслужилият симеоновски юрист, ст. сержант Колев, не случайно влезе в миналия доклад на ЕК като пример за непрозрачно и безпринципно кадруване в съдебната система... сега ясно ли е защо!????

  If you understand, or if you don’t, If you believe, or if you doubt; There is universal justice, and the eyes of Truth are always watching you...
 23. 23 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1512 Гневно

  [quote#8:"Краси"]Демокрацията в България е доста относително нещо, но никой досега не е бил толкова нагъл[/quote]
  Каква демокрация, какви 5 лева!
  Свидетели се на банкрут и ОТКАЗ на ПРАВО-съдие!
  Това е плуто-крация, в която самозабравили се прасурси играят по свирката на един развилял се Физкултурник.
  Ех, насилието не е хубава "работа", но подобни мутанти от друг език не разбират, като че ли. Само че няма кой да дойде - ни танкове, ни някой "просветен диктатор", който да разрине тези авгиеви обори до дъно. КОЧИНА и СМРАД!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 24. 24 Профил на Dumont d'Urville
  Dumont d'Urville
  Рейтинг: 506 Весело

  Вижте, колеги, проблемът е чисто... образователен (Сергей Игнатов да си води бележки!): наличието на юридическа специалност в ПА в Симеоново е еквивалентно на... пожарникарска специалност в СУ!!!

  If you understand, or if you don’t, If you believe, or if you doubt; There is universal justice, and the eyes of Truth are always watching you...
 25. 25 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1477 Весело

  Ей Колев, а ПЕТЯ КРЪНЧЕВА... кога???? Кога ще я уволнявате и нея?

  Жената е покана за щастие
 26. 26 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1444 Разстроено

  НЕ Е !! "Подробност от вторник е, че шефката на шесто отделение на ВАС Светла Петкова е една от номинациите на ГЕРБ за член на ВСС от парламентарната квота. Петкова беше и председател на 5-членния състав
  на ВАС, който преди няколко дни обърна практиката на съда по жалбите на санкционирани магистрати срещу решенията на съвета, като прие, че съдиите и прокурорите нямат право да бъдат изслушани от ВСС преди да бъде решен въпросът дали да бъдат наказани."

 27. 27 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1477 Весело

  До коментар [#12] от "Dumont d'Urville":

  Мне, ще интегрираме ромите изкласили с по някоя друга двойка, защото образованието не било приоритет и традиция в техните фамилии, но пък за сметка на това ще пазят яко ближния си като полицаи.

  Жената е покана за щастие
 28. 28 Профил на Gabrielle
  Gabrielle
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  Май ще се окажат прави тези , които обясняваха уволнението на съдия Тодорова с желанието да бъдат преразпределени някои от делата , които тя в момента гледа. А сред тях има доста интересни , като например "Софийски имоти" , с чиито шеф семейни приятелки на Цвинокио са имали бизнес отношения...

 29. 29 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Нещата започват да намирисват на Страсбург! Не зная колко добра и честна съдийка е Тодорова, но начинът, по който се вземат решенията за уволнението, отхвърлянето на жалбата й и пр., са пример за непрозрачна милиционерско-съдебна система и намеса на политечската власт в решенията й. А сравнението с Крънчева е просто убийствено!

 30. 30 Профил на ku4e
  ku4e
  Рейтинг: 720 Неутрално
 31. 31 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 616 Весело

  Някой да е очаквал нещо друго !

 32. 32 Профил на bladeroko
  bladeroko
  Рейтинг: 450 Неутрално

  то не е ясно ако М.Тодорова да си беше продължила делата дали щеше да си напише мотивите навреме, така че...

 33. 33 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  какъв старши сержант-нали офицери излизат от Симеоново-този не го е завършил ли даже?

 34. 34 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1216 Весело

  [quote#32:"bladeroko"]то не е ясно ако М.Тодорова да си беше продължила делата дали щеше да си напише мотивите навреме, така че... [/quote]
  Хехехе от над хиляда и петстотин дела забавила мотивите на 3 и не било ясно..Ми да ги дадат на Яневица и на Крънчова..Опс ,то Крънчовица днес оплеска още едно дело.Пък Яневица , на Цвък семейната , от 75 дела забавила на 47 мотивите..Сигурно са били заети с Туй да обсъждат насаме некои реформи в романтична атмосфера...По семейно..То не се брои ,май..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 35. 35 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Утре да очакваме ли пак протести на магистрати,но този път с туби бензин и кибрити в ръцете?
  А форумната агитка много ясно,че ще обвини Цветанов,кой друг?
  А ако ВСС не се заемат отново с Крънчева пак той ще е виновен,разбира се,много як тоя Цветанов.
  Смешен плач,както каза един магистратски шеф за протеста в защита на Тодорова,който пък беше реабилитиран от Висшия апелативен съд.
  Пълна боза,политиканстване и форумни вопли,от които нищо не се разбира-искат ли реформа в съд.система,за която пискаха преди време или списват тук и се надяват за камара плюсчета от другарите им.Боза и цирк.

 36. 36 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#29:"joe_danby"]Нещата започват да намирисват на Страсбург! [/quote]
  А бе стига с тоя Страсбург.
  Нека заведе дело,но на това дело ще бъдат призовани и потърпевшите от нейние забавени дела,в единия случай е държавата като ужилена от ДДС-измамници.

 37. 37 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1216 Весело

  [quote#36:"ret"]А бе стига с тоя Страсбург. [/quote]
  Мечтата на всеки уважаващ себе си герберунгел..Ко има как да изчезне съвсем , какъв живот ще падне , а...

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 38. 38 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Плюнки, нещастни крадци с имоти на морето!!!

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 39. 39 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1216 Весело

  [quote#35:"ret"]А ако ВСС не се заемат отново с Крънчева пак той ще е виновен,разбира се,много як тоя Цветанов. [/quote]
  Виж как знаещ...И ти вече се ориентира май..Ма де го Туй да изкоментира на Яневица протежето..Или кат подписва СРС та без да пита нема проблем със забавените дела..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 40. 40 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  До коментар [#36] от "ret":

  там народен съд нема. ...гачи ли? нито па Цвъко

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 41. 41 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2958 Неутрално

  До коментар [#37] от "hristov19":

  За твое сведение, Страстбург не може да задължи БГ като държава да направи каквото и да е

  Делата там имат по-скоро морален характер.

 42. 42 Профил на Veli
  Veli
  Рейтинг: 395 Разстроено

  А в България и най-вече сред властимащите, моралът е нещо много дефицитно. До коментар [#41] от "niakoi_si":

 43. 43 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1128 Разстроено

  [quote#0:"Статията"] Подробност от вторник е, че шефката на шесто отделение на ВАС Светла Петкова е една от номинациите на ГЕРБ за член на ВСС от парламентарната квота. Петкова беше и председател на 5-членния състав
  на ВАС, който преди няколко дни обърна практиката на съда по жалбите на санкционирани магистрати срещу решенията на съвета, като прие, че съдиите и прокурорите нямат право да бъдат изслушани от ВСС преди да бъде решен въпросът дали да бъдат наказани. [/quote]
  Май се връщаме към времената на Народния съд.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 44. 44 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1216 Весело

  [quote#41:"niakoi_si"]а твое сведение, Страстбург не може да задължи БГ като държава да направи каквото и да е

  Делата там имат по-скоро морален характер[/quote]
  Бе ти си чел ама недочел уикипедия ми се струва...Я виж пак при несъобразяване с рещенията на този съд , чиято юрисдикция се простира върху всички държави-членки на Съвета на Европа, ратифицирали Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, какво следва...Изключване от Съвета на Европа..И тия милиони обезщетения дет ги плащаме всяка година към моралният характер ли спадат..Все ще се изцепи некой гербераст..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 45. 45 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Така реши "гордостта" на родната Темида - Колевци, Яневици, Урумовици, Пенгезовци ...

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 46. 46 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#29:"joe_danby"]Нещата започват да намирисват на Страсбург! [/quote]
  За невежите другари от Позитано.
  Тодорова няма как да спечели дело в Страсбург, защото няма как да докаже, че е невинна - фактите, на които се основава дисциплинарното и уволнение са налични и могат да бъдат лесно проверени. В този смисъл не съществува почти никаква вероятност съдът да допусне делото за разглеждане по същество, но дори и това да се случи, то далеч не осзначава, че госпожата някога ще припари до съдебна зала в качеството си на съдия (но е много вероятно да я види в качеството си на обвиняем, предвид започналата прокурорска проверка по обвиненията в умишлено бавене на дела с цел освобождаване от отговорност на доказани престъпници). За другарите от Позитано - по правило неуки - "Важно е да се знае,че Съдът в Страсбург не е апелативен съд спрямо националните съдилища; той не може нито да изменя, нито да отменя решенията на българския съд."

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1051 Любопитно

  До коментар [#46] от "avatar":

  щото фактите, че това е просто гербаджийска саморазправа нема да бъдат проверени, а?

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 49. 49 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Едно пиле, близко до ГРОБ, обади, че това било част от сделката със софийската СДС-клиентела. Те разтуряли Синята коалиция, в замяна ГРОБ тургал на трупчета делото Софийски имоти.
  За наркоорганизацията на Таки пилето каза, че няма договорка с никой. Това било collaterall damage за обществото и джакпот от съдбата за Тони Мамата и другите.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 50. 50 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Любопитно
  Мирослава Тодорова >


  "Калинка" с Оригинална Диплома излезе !!!

  оная малката Калинка >
  поне пишеше доноси против шефа си, а тая хем се мазнеше на ВСС-то с декларации срещу Цецо > хем я уволниха.


  - ЧЕСТИТО - УВО 2012 !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 51. 51 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1051 Весело

  До коментар [#47] от "avatar":

  тургай си сам плусуви комуне с комуне циркаджийско

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 52. 52 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 672 Любопитно

  До коментар [#50] от "barcelonski":Една от корумпираните пачаври си отиде.Да се готвят още 101/поне/.


  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 53. 53 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Неутрално  Каквато > Шефката на ССД

  такива и съдиите Му

  .......... некадърност и безчие.


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 54. 54 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#52:"Аксел"]Една от корумпираните пачаври си отиде.Да се готвят още 101/поне/. [/quote]

  Тъй, батка ... тъй ...

  още малко да се боцкат сами по очичките >

  а на есен > с бодра песен > шутове "от воле".

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 55. 55 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 506 Неутрално

  ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е В ПЪЛЕН СИНХРОН С ДОСЕГАШНАТА КОНСТАНТНА НЕПРОТИВОРЕЧИВА ПРАКТИКА НА ВАС ДАТИРАЩА ОЩЕ ОТ ВЛИЗАНЕТО В СИЛА НА АПК, А ТОДОРОВА СИ НОСИ ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА СОБСТВЕНИЯ ПРОПУСК ДА НЕ ОБОСНОВЕ НАРУШЕНИЯ СИ ПРЯК НЕПОСРЕДСТВЕН ЛИЧЕН ИНТЕРЕС И ДА ИЗЗЕМВА ФУКЦИИ НА ПРОКУРОР ПЛЕДИРАЙКИ В ЗАШИТА НА НАРУШЕН ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС ..Е ТАКИВА ОПЦИИ В АДМ. ПРОЦЕС ПРОСТО НЯМА!!!!

 56. 56 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#48:"joshuatee"]щото фактите, че това е просто гербаджийска саморазправа нема да бъдат проверени, а?[/quote]
  Я да ги видим тези "факти"? Хайде, поне един. Ама не махленски приказки, а ФАКТ - това е, което разглежда съдът - факти, не какво казал тоя или оня невеж другар в някоя жълта медия. Та, чакаме.
  А нарушенията са документирани - над 50 - и това са ФАКТИ, другарино!

  Между другото, не разбирам как така, след като всички ревете, че съдебната система е корумпирана, че съдиите пускат доказани престъпници на свобода, след като съдът в Страсбург недвусмислено доказва десетки случаи на липса на правораздаване (пак за вас, невежите другари да уточня, че съдът в Страсбург санкционира грешки на СЪДЕБНАТА ВЛАСТ, а не на ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА), та как тъй изведнъж се изправихте в защите именно на тази очевидно корумпирана съдийка. Единственият извод, който може да се направи е, че другарите от Позитано имат интерес беззаконието и ненаказуемостта на престъпниците да се запазят - както знаем, най-лесно се лови риба в мътна вода. Долу БСП и платените им писачи по форумите на българските медии!

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 57. 57 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Тъжна вест за мафията и Дневник. Вместо 5 реда, безкрайна защитна статия. Безобразна поръчкова антижурналистика и цензура в полза на беззаконието и престъпността.

 58. 58 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Весело  '"погасява" дела по давност  тая е истинска > "пожарникарка "  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 59. 59 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#12] от "Dumont d'Urville":


  [quote#12:"Dumont d'Urville"]Когато всички ченгета станат съдии, кой ще върши полицейската работа!?[/quote]
  Че то и сега никой не я върши! И прокурорите като ударят по едно рамо ...

 60. 60 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#53] от "barcelonski":

  Дручко ди е да оправдаеш Доган! Таз душа невинна!

 61. 61 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  [quote#56:"avatar"]Я да ги видим тези "факти"?[/quote]

  нема да гледам аз, нито комунетата в кварталното жГЕРБ. ...за щастие

  Ма ти да не твърдиш, че герб НЕ е партия на мафията?

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 62. 62 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#61] от "joshuatee":


  [quote#61:"joshuatee"]Ма ти да не твърдиш, че герб НЕ е партия на мафията[/quote]
  Родната милиция ги пази

 63. 63 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Много добре! Нека и един магистрат да вкуси от българския така наречен съд и от българското така наречено правосъдие!
  Въпреки че иначе решението за уволнението лично според мен е правилно - ако са налице описаните в медиите деяния на уволнената!
  Дано все повече и повече магистрати вкусват "прекрасното" българско правосъдие!
  Защото повечето от тях си мислят, че са недосегаеми, а същевременно в мнозинството си са некадърници и корумпоелементи! (Това е обобщение, което не се отнася до уволнената.)

 64. 64 Профил на el_duderino
  el_duderino
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#46] от "avatar":

  Другарю, ти се подиграваш на тези от Позитано, но методите ви са като на другаря Путин. И той гони тез олигарси дето не ги харесва само, и който му е неудобен е гонен до дупка (прокурорски проверки и т.н., па Хамстера за заговор за убийство на Флори само с предупреждение се отърва)... Аз не съм от Позитано, но ти си този който не осъзнава че сте едни и същи, ти си малкия брат...

  По темата, глобата в Страсбург са я наваксали вече герберите, няма проблем, необходим разход за целта. И без това данъкоплатците ще поемат плащането, така че лошо няма. Но тая работа с Еврозоната и Шенген как я мислят не знам. Изборите за президент бяха добра репетиция, но сега дали матряла ще излезе по-упорит и ще гласува събуден? Щото да не стане че този филм можем да го гледаме 3 серии напред у съседите власи?

  ... if you're not into the whole brevity thing...
 65. 65 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#63] от "Красимир Кабакчиев":

  Нека вкуси който е виновен! А не жертвите на политически поръчки!

 66. 66 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 727 Любопитно

  [quote#61:"joshuatee"]нема да гледам аз[/quote]

  що ве, ти знайш сидито как ми обясни за големия престъпник дет го пуснала, оня, с изтеклата давност и как точно те за тва в никъф случай Тодорова немало да се опрай

 67. 67 Профил на نجمة الصباح
  نجمة الصباح
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#4:"Skydiver"]Да им е честита на Тони Мамата и на "Животното" новопридобитата свобода.[/quote]

  Бихте ли посочил какво общо имат по горе цитираните с Мирослава Тодорова и да ви попитам ако може - вие очаквахте точно тази съдийка да ги вкара в затвора ли ?!

 68. 68 Профил на Daniel Ivanov
  Daniel Ivanov
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#49] от "Вени Г.":

  Това от първа ръка ли го научи?

  Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts.
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 70 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 727 Весело

  [quote#69:"avatar"]Ама другарю, що така винаги, когато човек се опита да ви вкара в някаква конкретика, се изхлузвате като използван кондом от омекнал кренвирш? [/quote]

  Че то таз конкретика кой не я знае, Цецо колко пъти ви я обяснява и пак неразбрали ходите и питате ли, питате па и са чудите що не ви отговарят.

 71. 71 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 450 Неутрално

  40 дела, гледани в момента от Тодорова, започват отначало! Дали в някое от тях не се крие решението на ВАС ?

 72. 72 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#71] от "solaris69":

  ми у гилдията май така разправят

 73. 73 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1051 Весело

  [quote#69:"avatar"]другарю[/quote]

  другарю ша викаш на кулежкити ут жГЕРБ

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 74. 74 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#64:"el_duderino"]Другарю, ти се подиграваш на тези от Позитано, но методите ви са като на другаря Путин. [/quote]
  Големият проблем на българина е, че винаги се напиня да се изказва по теми, от които си няма и хабер. Другият му голям проблем е, че е глупав, злобен и завистлив. Три в едно!
  Фактите са, че това правителство работи прозрачно, строи, ремонтира, опитва се да балансира политиката така, че да не накърнява драстично интересите на една или друга социална група и всичко това е черно на бяло в сайтовете на всички министерства, включително стенограмите от заседанията на МС. Кога е било така? Никога.
  В същото време се изказват разни другаре с мъгляви намеци от сорта на (38) "Плюнки, нещастни крадци с имоти на морето", (4) "Да им е честита на Тони Мамата и на "Животното" новопридобитата свобода." и т.н. Не че някой от читателите знае кои са въпросните господа и дали изобщо съществуват, но по този начин другарете си градят "рейтинг", че са много вътре в нещата и в същото време насаждат в четящия съмнение, че "има нещо гнило в Дания". Типични ченгесарски похвати на ДС другари, но достатъчно убедителни за простоватия телекторат. Като резултат - двама - трима глупаци ще се вържат и ще се изплюят по правителството, но като цяло няма как с подобни методи да се променят електоралните нагласи. Така или иначе следващите избори ще покажат дали съм бил прав, но ако отново се върне на власт БСП, пишете я България загубена за поне още 20 години! В тази криза другарите така хубаво ще ви вкарат в заеми и дългове, че три поколения след вас има да ви псуват и проклинат.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 75. 75 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 395 Весело

  Първият съдя падна,кеф!

 76. 76 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#15] от "kras 059":


  [quote#15:"kras 059"]Остава да изчакаме да узнаем какво ще бъде решението на ВАС вече по същество на спора. [/quote]

  Аз не се сещам по-сигурно нещо, което да предстои да се случи в държавата ни, от това ВАС да потвърди уволнението на Мирослава Тосорова.
  Има ли някой който да не му е ясно това?

 77. 77 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#76:"bate_Ventzi"]от това ВАС да потвърди уволнението на Мирослава Тосорова. [/quote]
  Да разбирам ли, че искаш да я възстановят на работа и да продължи да пуска престъпниците сред нас, за да ни крадат, изнудват и избиват? Това ли е решението, което би те удовлетворило? Ще го кажеш ли на близките на жертвите, чиито екзекутори са на свобода благодарение действията на въпросната съдийка?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 78. 78 Профил на el_duderino
  el_duderino
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#74] от "avatar":

  Колега "аватар", ако искате да ми отговаряте на коментара, коментирайте по темата или критикувайте това, което твърдя и с което не сте съгласен. Да ми обяснявате че коментирам по теми по които нямам представа само защото не сте на същото мнение е изключително импотентно изказване. А да ме определяте като глупав, завистлив и злобен е още по-импотентно, след като нямате представа с какъв човек говорите, така че ако имате аргументи да опровергаете твърдението за сриването на демократичните ценности давайте по същество.

  Или щото Боко построил 50км магистрала, или щото Цецо казал че еди коя си съдийка е супер, щото му била семейна приятелка, а пък другата била за разследване, щото го критикувала, ние несъгласните с политиката на вашата "партия" сме били три в едно. И за това да мълчим, нали? Е, свърши тая. Къде е Шенген? Къде е Еврозоната? Къде са положителните доклади? Нали нямаше да скача тока? Изсякохте горите!

  Аз отдавна не съм в България, но хората там, хората!

  ... if you're not into the whole brevity thing...
 79. 79 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  [quote#72:"tramp"]
  ми у гилдията май така разправят [/quote]

  да не каза нещо интересно той?

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 80. 80 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  [quote#74:"avatar"]Големият проблем на българина е, че винаги се напиня да се изказва по теми, от които си няма и хабер. Другият му голям проблем е, че е глупав, злобен и завистлив. Три в едно! [/quote]

  знаем веее, саму гербаджийти сте умни, красиви и широку скроени

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 81. 81 Профил на TAU
  TAU
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Съдийка, обвинявана от ЦЦ за умишлено протакане на делата и мотивите по тях, което облагодетелства обвиняемите, се оплаква от работата на съдебната система, която не осигурява безпристрастно разглеждане на нейния казус. („Съдът отхвърля и основанията, посочени в жалбата на Мирослава Тодорова пред петчленния състав, че съдебният състав на долната инстанция е бил определен в нарушение на изискването за предварително установеност на съда – гаранция за безпристрастен и независим съд по чл.6 от Европейската конвенция за правата на човека.”)

  Щом като съдия, уволнена (правомерно или не) за отказ от правосъдие, се оплаква от свои колеги заради съмнения, че са предубедени, че се поддават на външен натиск и не съдят безпристрастно, значи наистина имаме проблем с правосъдието. Тук няма невинни. Както и печеливши. Просто едните губят по-бавно.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#78:"el_duderino"]коментирайте по темата или критикувайте това, което твърдя и с което не сте съгласен. [/quote]
  Уважаеми, в изказването ти има общи приказки и нито един факт! Какво очакваш да коментирам и на кое да опонирам? "И той гони тез олигарси дето не ги харесва само..." - аз веднага казвам кои са гонените олигарси, а ти ми кажи кои са негонените:
  Валентин Златев ( макар да не знам защо се брои за "олигарх", той е изпълнителен директор на чужда компания) - още в началото на мандата му беше направена проверка, констатира се липса на измервателни уреди за данъчен контрол и беше издадена заповед за спиране на рафинерията. Факт!
  Ковачки - подсъдим - факт!
  Огнян Донев - подсъдим - факт!
  Любомир Павлов - подсъдим - факт!

  Не претендирам за изчерпателност, но това са най-известните и коментирани фигури. Да чуем твоите имена, върху чиито съдби градиш твърдението си. Иначе си оставаш същия лаладжия като позитановските мишоци.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 84. 84 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Любопитно

  [quote#80:"joshuatee"]саму гербаджийти сте умни[/quote]

  [quote#56:"avatar"]Я да ги видим тези "факти"? Хайде, поне един. Ама не махленски приказки, а ФАКТ - това е, което разглежда съдът - факти, не какво казал тоя или оня невеж другар в някоя жълта медия. Та, чакаме.
  А нарушенията са документирани - над 50 - и това са ФАКТИ, другарино! [/quote]

  Не видях отговор на горното си питане... Къде са фактите, доказващи оказано въздействие или натиск на министър Цветанов върху ВСС по вземането на решение за уволнението на Тодорова?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 85. 85 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  [quote#68:"pen4o"]До коментар [#49] от "Вени Г.":

  Това от първа ръка ли го научи? [/quote]
  От втора. Щото физкултурното недоразумение си мисли, че3 като е яхнало МВР, е станало бог, ама забравя, че таз корпоративна структура МВР по кохезия и корпоативна самозащита е бетер мафията. Днес му слугинстват на него. Ама понеже са жгрледали таквиз политически юнаци бол преди него, така му гласят с какво да го изпържат като се капичне, че не е истина. Като казвам, че Румен Петков е гений в сравнение с него, имам предвид и това: пикаещият си даваше сметка, че политическо лице като министърът не може да разчита априори на лоялността на професионалистите. И правеше съответна политика. За Цвъко обаче е невъзможно да вдене такава сложна мисъл. Затова ще съм радостна, когато сегашните му уж верни слуги от висшето ръководство в МВР му го нахакат. Всеки що го годе наясно знае, че те си събират индулгенциите за след падането му не от днес. Направо ме кефи самозабравянето на Цв., като виждам какво го очаква след това.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 86. 86 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1051 Любопитно

  До коментар [#84] от "avatar":

  нещу прупускаш, ча ни съм ти колег в РеПеУту.

  Нима твърдиш ча герб не са типична мафиотска структура и настящиот цирк не е поредната типично гербаджийска саморазправа?

  Нещо за изнасилени деца "факти" нема ли да спудилиш?

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 87. 87 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 1226 Любопитно

  [quote#10:"kritikar"]В крайна сметка - що пък да няма една уволнена за мързел и несвършена работа... [/quote]
  +++++++++++++++++++
  Показателно е, че не ти харесаха поста.

 88. 88 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 782 Весело

  Тук невинни няма. Имаме неработеща система и самозабравили се фатмаци.

 89. 89 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 782 Весело

  [quote#69:"avatar"]Бая голяма мафия трябва да има в България - цели 1 678 641 души - това е броят на гласувалите за ГЕРБ на последните парламентарни избори. На следващите - два пъти повече![/quote]
  Ти да не си Мира Радева бре - тая прогноза баш на наейните мяза. В крайна сметка не ми е ясно - това проява на чувство за хумор ли е, прогноза ли е или просто още вярваш в дяда си Коледа?

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 90. 90 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Разделение на власитте е едно от най значтлните пстижение на демократчния свят. Съдебната система трябва да е независима. Какво е полжението о баче сега в България. Отделните институции което означава партии защото партиите назначават чиновницте в институциите имат квоти при избора на членове на съдбнатаа система. Президента също има това право а той обикновено също е партиен избор. Тогава за каква незавсимост става дума.Нова конституция е нужна която да премахне тези умишлено заложени капани в сегашната консттуция от бившите комунисти сега бесепари.

 91. 91 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#85:"Вени Г."]Направо ме кефи самозабравянето на Цв., като виждам какво го очаква след това.[/quote]
  Като всяка глуповата домакиня, дето чете романчета за конспирации и гради из полупразната си глава теории, измешани с миризмата на поизносени мъжки чорапи и прегоряло кисело зелье, си представяш системи, до които никога не си имала и най-малък допир, като структурата на квартален клуб, в който група напудрени комшийки се присмиват над няколкото селянки, дошли в градска среда и дивящи се на асансьорите и потрошените контейнери. Придържай се към курабийките и не се произнасяй по теми, които са ти дълбоко непонятни!

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 92. 92 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#74:"avatar"]В същото време се изказват разни другаре с мъгляви намеци от сорта на (4) "Да им е честита на Тони Мамата и на "Животното" новопридобитата свобода." и т.н. Не че някой от читателите знае кои са въпросните господа и дали изобщо съществуват,[/quote]Съществувт и още как. Аз дори познавам единия от "въпросните господа", и знам за много хора пострадали директно от дейността му. Ей го на:
  http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/556251_2761726129844_120095790_n.jpg

  Не знам в детайли дали уволнението ще доведе до освобождаването на всички които са все още в следствения арест от групата на Баретата. Мисля че скоро изтича максималния двугодишен срок (той всъщност е едногодишен, но миналата година беше удължен с още една, тъй като доколкото знам закона позволява) за задържане там, след който трябва да бъде издадена присъда или да бъдат освободени. Ако бъде назначен нов съдия или делото му бъде прехвърлено служебно дали не би трябвало да почне да тече могло ще може А то могло дори да стане предсрочно...

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 93. 93 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#92:"jokataa"]Ако бъде назначен нов съдия или делото му бъде прехвърлено служебно дали не би трябвало да почне да тече могло ще може А то могло дори да стане предсрочно... [/quote]Уф, грешка.
  Да се чете: А то могло дори да стане предсрочно... Дали обаче не би трябвало да почне да тече нов едногодишен срок или просто законът казва да излязат на свобода, а кой знае какво ще произтече от това обаче...

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 95. 95 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#94:"be_google"]АТАКАТА срещу неудобната и некорумпирана съдийка е успешна[/quote]
  Ти пък как я разпозна като "некорумпирана", като е пуснала над 50 престъпници на свобода?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 96. 96 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#92:"jokataa"]Не знам в детайли дали уволнението ще доведе до освобождаването на всички които са все още в следствения арест от групата на Баретата. [/quote]
  Не знаеш, но това не ти пречи да плюеш и обвиняваш? Нали това обясних - българинът е глупав, злобен и завистлив. Защо вместо да си губиш времето да обясняваш колко са лоши ГЕРБ, не отиде да прочетеш и да си наясно какво се случва с обвиняемите, ако делото бъде прехвърлено на друг съдия? Не съм ли прав, когато казвам, че проблемът на България не са нито политиците, нито партиите, а глупавият и необразован народ, който предпочита да празнослови и обвинява, вместо да се хване да работи и сам да си подобри положението?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 97. 97 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  [quote#95:"avatar"]пуснала над 50 престъпници на свобода?[/quote]

  пак да та питам, тфа у кварталното клубчи на жГЕРБ ли си гу хортувати кат си гуворим за фактите на ЦвъкНаспахСе?

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 98. 98 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#36] от "ret":
  [quote#36:"ret"]А бе стига с тоя Страсбург.
  Нека заведе дело,но на това дело ще бъдат призовани и потърпевшите от нейние забавени дела,в единия случай е държавата като ужилена от ДДС-измамници.[/quote]
  Ха,ха,ха!"Риба си ял",ти!Не само Мира,но и така наречените"ДДС измамници",както и "подсъдимите"от другите забавени случаи...и те ще заведат дела в Страсбург,ти какво си мислиш?!Щото едните са оправдани,а другите са с изтекла"абсолютна давност"!Така,че се приготви да си"шариш"яко,данъкоплтецо"Рет"!...А колкото до Цвинокио и сие....с тях същата тая Съдебна система,ще се занимава след изборите,когато паднат от власт!Много има да квичат тогава!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 99. 99 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#41] от "niakoi_si":
  [quote#41:"niakoi_si"]За твое сведение, Страстбург не може да задължи БГ като държава да направи каквото и да е
  Делата там имат по-скоро морален характер.[/quote]Ха-ха-ха!По-гояма глупост от тази не бях чувал!Блажени са вярващите!Би ли ми казал поне един единствен случай в който държавата да НЕ е платила на хилядите граждани(и селяни,и цигани)осъдили я в Страсбург?...А,да ,държавата се опита на два пъти...да ЗАБАВИ плащането!Но в единия случай Страсбург я одруса тройно,а в другия-петорно!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 100. 100 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  [quote#99:"Ронин (самурай без господар)"]А,да ,държавата се опита на два пъти...да ЗАБАВИ плащането!Но в единия случай Страсбург я одруса тройно,а в другия-петорно![/quote]

  а държавата не сме ний се пак, бахти правните абсурди

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK