Бойко Борисов: Три години затягахме коланите, време е да вдигнем доходите

Бойко Борисов: Три години затягахме коланите, време е да вдигнем доходите

© Надежда ЧипеваСлед три години финансова дисциплина и затягане на коланите, е дошло времето правителството да работи за повишаване на доходите и раздвижване на вътрешното потребление. Именно вътрешното потребление ще генерира и икономическия растеж, подкрепян досега единствено от износа. Това казва министър-председателят Бойко Борисов в интервю за седмичника "Капитал", което ще бъде публикувано в броя от 28 юли.


Точно три години след сформирането на кабинета Борисов (правителството положи клетва на 27 юли 2009г. - бел.ред.) премиерът обобщава, че след време ще бъде оценено като изключително успешно и правилно това, което ГЕРБ е направила за България - да поеме управлението с правителство на малцинството, да преведе без коалиция държавата през кризата, да извърши всички непопулярни реформи.


За повишението на доходите
Борисов залага на подобреното финансиране за бизнеса чрез различни европейски програми, на съживяването на регионите и повече инвестиции там благодарение на магистралите, на прозрачните правила и премахването на корупцията в обществените поръчки, на стабилността на българските банки.


"По стабилност в банковата система ние сме номер едно в Европа. Въпросът е как част от тези пари да могат да се раздвижат към бизнеса. Там наистина стои въпросът какъв е типът проекти, в които си заслужава да се инвестира...Даваме там, където виждаме, че хем вътрешното потребление може да спечели от това, хем сме имали силни позиции и сме ги загубили", казва премиерът и дава пример със зърнопроизводството, зеленчукопроизводството, животновъдството:  "Когато караш стотици километри по магистралата, забележете, че няма нито един квадратен метър необработена земя. Всичко е ниви, ливади пасища..."


По думите му няма отлив на чужди туристи след атентата в Бургас на 18 юли. Премиерът повтаря, че действията на българските служби са получили висока оценка както от Израел, така и от САЩ, Великобритания и други европейски страни. Уверява, че


кабинетът няма да се подведе и да разшири правомощията на службите


след терористичния акт. Нарича спекулация, особено на ДПС, свързването на атентата с евентуално отлагане на членството на България в зоната Шенген и обяснява забавянето с проблемите на Румъния: "Докато в Румъния текат тези процеси и не се вкарат в правия път, ние няма как да направим по Дунава шенгенска граница".


Премиерът коментира доклада на Европейската комисия за състоянието на правосъдието и вътрешния ред, с думите, че е поел лично незаслужени удари заради неблагополучията в съдебната система, която е независима от изпълнителната власт. Според него би било правилно представители на съдебната власт да дойдат в Народното събрание по време на дебатите по вота на недоверие към правителството (този вторник - бел.ред.) и да поемат своята отговорност за констатациите в доклада. "Тогава аз разбирам, че тази система е независима. Защо аз нося отговорност в парламента и искат да ме свалят заради тази съдебна система, която е сто процента независима и вие казвате, че могат неправителствени организации да работят там, ти не можеш. Защо не дойдат тези хора да кажат - ако правителството падне, да падат и нашите глави?!" пита реторично премиерът.


Запитан за войната между МВР и съдебната система, отговаря, че се опитвал да потуши скандала между вътрешния министър Цветан Цветанов и съдия Мирослава Тодорова, Цветанов бил готов да се извини, но Тодорова не приела и решила да го съди.


Той отново критикува решението на Висшия съдебен съвет да накаже Тодорова, но не и други съдии за същото провинение в същата степен: "Меренето с двоен аршин създава проблема. Не махането на даден съдия, а това, че санкцията не е еднаква за всички. Това е правилното - тогава нямаш привкус за политическа или друга намеса". "На най-лошото време, в най-лошия час по най-лошия начин го направи ВСС. Цели пасажи в доклада нямаше да ги има, ако не бяха постъпили така", коментира той уволнението на Тодорова от съвета заради забавени мотиви по дела.  


В отговор на въпрос за


отношението му към българските медии


и за тяхното към него, ги сравнява със съдебната система. "Няма медия, която да не ме е омаскарила по всеки начин по всяко време. И винаги съм стискал зъби", казва премиерът и припомня атаките срещу себе си още от времето, когато е бил кмет на София. "Както мафията си наема килъри, така си наема и журналисти", казва в интервюто Борисов, който по-рано този месец коментира публично, че "журналисти, които обслужват мафията, не са истински журналисти". Сега повтаря, че има журналисти, но не и медии, които стават наемници на мафията, а последиците от тяхната дейност са по-тежки, отколкото "да дойдат с автомат да ме стрелят".


Помолен да коментира лобистките закони, които вкарват депутати от ГЕРБ, отговаря, че не проявява търпимост към такива случаи: "Който го докопам, една нощ танцува свободен". Все пак признава, че в парламента се правят "коалиции по интереси", например депутат от опозицията предлага промени, които са на депутат на ГЕРБ или обратното.


Запитан какво е неговото определение за думата "олигарх", отговаря, че олигарх е човек, който има политическа власт, медия и бизнес, но не може да вечеря с премиера.


Цялото интервю с премиера четете утре в новия брой на "Капитал".

Коментари (643)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 965 Любопитно

  Само говорите или ще действате?

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 2. 2 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4066 Неутрално

  Само говорите всъщност.... Предизборно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 3. 3 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Е хайде чакаме.Намаление на ДДС с 2% и вдигане на пенсии с 20%.

 4. 4 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#2] от "Тони!":

  като всички предни,но тука може и да има вдигане.

 5. 5 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Дрънкането на глупости не е говорене.

 6. 6 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 965 Любопитно

  "Както мафията си наема килъри, така си наема и журналисти"

  Същото се отнася и за политиците!
  Въпреки, че в България тези две думи (мафия и политици) са синоними

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 7. 7 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4066 Неутрално

  До коментар [#4] от "bta":

  Може. Ама няма. На третата година от управлението тепърва да чакаме промяна?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 8. 8 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 796 Весело

  Как ще работите, като за 3 години една реформа не направихте. В нито един сектор. Имаше само намерения и плахи четвърт-опити за реформа.

  Като в БАН. Много приказки, много идеи, но единствено успяхте да премахнете съветското чудовище ВАК. Нито оптимизирахте управлението на БАН, нито решихте проблемите там.

 9. 9 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Къде ?
  Сред партийните функционери и на приятелчетата от мутро-олигархията ли ?

 10. 10 Профил на Dwight Schrute
  Dwight Schrute
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Жега е. Моля дръжте го на сянка.

 11. 11 Профил на gligi
  gligi
  Рейтинг: 515 Неутрално
 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3849 Неутрално

  Направо кажете на матряла: гласувайте за нас и от СЛЕДВАЩИЯ ни мандат ще се въргаляте в пари.

  Има време да търсите виновник защо това няма да стане.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Да е-б@ таа крива нива! А за 800 дни ли? А по 5000 лева кредити? Добър ученик си Бойко. Добре си се научил от бай Тошо да режеш ленти, да плещиш глупости и да тропкаш хорце с дечицата, но види се добре си се научил и от Симо Горски как се печелят избори с популизъм.

 14. 14 Профил на Милен
  Милен
  Рейтинг: 1451 Гневно

  ГЛУПОСТИ

  "Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит."
 15. 15 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2074 Неутрално

  "...вътрешното потребление..." - от "ниви, ливади пасища...", от които НЯМА продукция! Българското производство не само, че изнемогва, но и няма политика, която да го накара да създава. Теориите иначе са прекрасни.

  Коментиране на анализираното, вече...
 16. 16 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Браво! Както винаги - на ниво!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 17. 17 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1304 Весело

  хехехехехе....Пак хвалби!?.." няма нито един квадратен метър необработена земя. Всичко е ниви, ливади пасища".....Затова ли българските плодове, зеленчуци, месо са едва десетина процента в магазините????

 18. 18 Профил на barabana
  barabana
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Чии доходи, нашите или вашите?

 19. 19 Профил на СърПичук
  СърПичук
  Рейтинг: 740 Неутрално

  А дано ама на дали

  Подпис - електронен ;)
 20. 20 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 965 Разстроено

  [quote#17:"dobrich"]Затова ли българските плодове, зеленчуци, месо са едва десетина процента в магазините???? [/quote]

  Нашата стока заминава зад граница, защото е хубава и срещу нея се купуват боклуци за стотинки и после хоп на трапезата - да ни е сладко!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 21. 21 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Даа,първа барака на втора,втора на трета и т.н....

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 22. 22 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Определено е време да се вдигнат доходите, защото изнемогваме! Но защо трябва да му слушаме предизборните брътвежи за светло бъдеще и големи заплати? Най-лошото е, че още една година ще му слушаме глупостите ( в най-добрия случай),.

 23. 23 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 627 Весело

  Ама ние от три години си знаехме, че времето за вдигане на доходите ще дойде в края на 2012 - началото на 2013. Няма нужда да ни го казваш, това не е новина. По добре кажи с колко ще ги вдигаш и ако е с по-малко от 50%, по-добре въобще не се хаби.

  Аз
 24. 24 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4066 Неутрално

  До коментар [#20] от "madagaskar":

  Не. Нашата стока липсва, а когато я има обикновенно е с ниско качество и сравнително висока цена.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 25. 25 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1304 Любопитно

  .."След три години финансова дисциплина и затягане на коланите, е дошло времето правителството да работи за повишаване на доходите и раздвижване на вътрешното потребление"....До тука инфлацията е 30%, до края на мандата на Герб ще се качи още?! Въпроса е, ще компенсира ли покачването на доходите инфлацията по времето на управлението на Б.Б.? Или с други думи казано ще бъде ли увеличението на заплатите с 40%????

 26. 26 Профил на graham
  graham
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Няма да чакам със затаен дъх да видя как ББ и останалите безумни министри опитват да вдигнат доходите, щото те не могат. А за медиите - всичките го били омаскарили?! Леле, какво нахалство (да не използвам по-тежки думи)!

 27. 27 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1247 Весело

  До коментар [#21] от "Galata":
  ...Въртим едни пари тука.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 28. 28 Профил на Саше Матросовски
  Саше Матросовски
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#18:"barabana"]Чии доходи,

  нашите или вашите?[/quote]

  на тези , които имат Доказана нужда

  Младостта е извинение за .........но само Понякога ;)
 29. 29 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1417 Любопитно

  "На най-лошото време, в най-лошия час по най-лошия начин го направи ВСС. Цели пасажи в доклада нямаше да ги има, ако не бяха постъпили така"
  ------------------

  Разбира се, за всеки от пасажите в "лошия" доклад си има конкретни лоши хора, чиято мисия е да правят сянка на хвърляните от Слънцето лъжи.
  Това е същото, като оправданието на директора на фабриката, че заплатите са ниски заради началник склада или портиера....

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 30. 30 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 965 Неутрално

  "Пазарът е като Господ, помага на тези, които сами си помагат. Но за разлика от Господ, пазарът не прощава на онези, които не знаят какво правят." - Уорън Бъфет

 31. 31 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 2340 Неутрално

  Значи мутрите тъй управляват 3 год. за тях, а 1 год. за хората....
  Хахахахахха..... Я кажи Цецка с колко забогатя....

 32. 32 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#8] от "Знам и Мога":

  Точно така е! Страхотен коментар!++++

  Ала, бала!
 33. 33 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#20] от "madagaskar":

  ++++++++++

  Ала, бала!
 34. 34 Профил на novak2010
  novak2010
  Рейтинг: 515 Неутрално

  И аз имам аналогичен случай:
  Искам да изнеса концерт за пиано в петък, толкова години го отлагах. Дали ще мога да се науча да свиря до тогава?

 35. 35 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 909 Неутрално

  [quote#20:"madagaskar"]Нашата стока заминава зад граница, защото е хубава и срещу нея се купуват боклуци за стотинки и после хоп на трапезата - да ни е сладко![/quote]

  Баси лемурската мисъл!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 36. 36 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  Късно е либе за китка След 3 години крадене и липса на реформи, нещата не стават така. В икономиката се знае, че цените скачат шоково, но доходите бавно. При този ръст на цените на енергията и зърненните продукти, можем да очакваме само повишение на цените почти на всичко !

 37. 37 Профил на super2
  super2
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "да извърши всички непопулярни реформи." кои по-точно са тези ?

 38. 38 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3227 Весело

  "Като пътуваш по магистралите и гледаш обработена замя.."Той сигурно кръжи между София и Перник?

 39. 39 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Тука има друг виновен, разбира се - "Нарича спекулация, особено на ДПС, свързването на атентата с евентуално отлагане на членството на България в зоната Шенген и обяснява забавянето с проблемите на Румъния: "Докато в Румъния текат тези процеси и не се вкарат в правия път, ние няма как да направим по Дунава шенгенска граница"."
  И тука има друг виновен. Пак , разбира се - "състоянието на правосъдието и вътрешния ред, с думите, че е поел лично незаслужени удари заради неблагополучията в съдебната система, която е независима от изпълнителната власт. Според него би било правилно представители на съдебната власт да дойдат в Народното събрание по време на дебатите по вота на недоверие към правителството (този вторник - бел.ред.) и да поемат своята отговорност за констатациите в доклада. "Тогава аз разбирам, че тази система е независима. Защо аз нося отговорност в парламента и искат да ме свалят заради тази съдебна система, която е сто процента независима и вие казвате, че могат неправителствени организации да работят там, ти не можеш. Защо не дойдат тези хора да кажат - ако правителството падне, да падат и нашите глави?!" пита реторично премиерът."
  И тук - пак същото - "Запитан за войната между МВР и съдебната система, отговаря, че се опитвал да потуши скандала между вътрешния министър Цветан Цветанов и съдия Мирослава Тодорова, Цветанов бил готов да се извини, но Тодорова не приела и решила да го съди."
  Без коментар.


 40. 40 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 547 Неутрално

  "Както мафията си наема килъри, така си наема и журналисти"

  "Който го докопам, една нощ танцува свободен"

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 41. 41 Профил на plumpschi
  plumpschi
  Рейтинг: 1212 Любопитно

  "Три години затягахме коланите, време е да вдигнем доходите"

  Че, да можем да стегнем още коланите ли? Или защото идат избори?

 42. 42 Профил на dnp_m
  dnp_m
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Боико пак откри топлата вода. Това трябваше да се прави преди 3 години. За целия му мандат освен да спъваха развитие на вътрешното потреблени нищо друго не правиха. Като си беше навил на пръста за дефицита и нищо друго не го интерисуваше. Сега за пред избори ще харчи за да си купи гласове.

 43. 43 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Запитан какво е неговото определение за думата "олигарх", отговаря, че олигарх е човек, който има политическа власт, медия и бизнес, но не може да вечеря с премиера.

  Откога би шута на Вальо Златев и Цветелинка.... барем един път ли не вечеряхте

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 44. 44 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Празнодумие по Бойковски ... лошото е,че все още има матрял,който му се връзва ... не че и другите не са от същото тесто ... в България,така и не се появи партия,в която няма комунисти ... затова,струва ми се,че още дълго,ще слушаме подобни излеяния насочени към спечелване на избори,без някакви реални действия ...

  Liberate Your Mind!
 45. 45 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1304 Весело

  До коментар [#37] от "super2":

  ..." да извърши всички непопулярни реформи"...Ей на това му се казва пропаганда за дебили!

 46. 46 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1417 Весело

  Запитан какво е неговото определение за думата "олигарх", отговаря, че олигарх е човек, който има политическа власт, медия и бизнес, но не може да вечеря с премиера.:))
  ..................
  Той , олигархът МОЖЕ само да ИГРАЕ карти с мен - НЕ да вечеря ..Или да му играя голф на игрището - без вечерям, да не се разхлабя нещо ..Или във Варна да им дам 10 млн.лева - да си оправят залите и стадиона , или ..да имам по- така , лични отношения , интимни , с няко олигархки , но ...
  НИКОГА не вечерям с тях ..)

  BIG AL
 47. 47 Профил на plumpschi
  plumpschi
  Рейтинг: 1212 Разстроено

  [quote#41:"plumpschi"]Че, да можем[/quote]
  Ох, Дневник, кога най-сетне ще направите възможно да правим корекции на печатните ни грешки? Този коментар не е по темата и е за триене, разбира се.

 48. 48 Профил на counterstrike
  counterstrike
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Много лъжи, фантазии и фантасмагории в това интервю.

 49. 49 Профил на bob
  bob
  Рейтинг: 8 Весело

  Малкия Нострадамус пита майка си:
  - Мамо, какво ще има за обяд?
  - Ти ли ти ли ГАД МРЪСНА ........

 50. 50 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 627 Весело

  [quote#43:"ds"]Откога би шута на Вальо Златев и Цветелинка.... барем един път ли не вечеряхте [/quote]
  А, вечеряха си, но на тъмно. То, на тъмно не се брои. Освен това, като чета, чета и установявам, че най-много ми се вписва в тази картинка самият Бойко - има политическа власт, бизнес и не може да вечеря с премиера.

  Аз
 51. 51 Профил на a.sensible
  a.sensible
  Рейтинг: 515 Весело

  Помолен да коментира лобистките закони, които вкарват депутати от ГЕРБ, отговаря, че не проявява търпимост към такива случаи: "Който го докопам, една нощ танцува свободен".

  Някой може ли да преведе последната реплика на български език?

 52. 52 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 460 Неутрално

  О-хооо приискало му се още един мандат
  Късно е чадо късно е...проспа цели три години

 53. 53 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Разбира се.....ИЗБОРИ идат.Трябва да се залъже матряла,да се захрани.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 54. 54 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#51] от "a.sensible":oзначава че го прай луд/сам ад си говори

 55. 55 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1417 Весело

  До коментар [#30] от "cor.ne.edito":

  "Пазарът е като Господ, помага на тези, които сами си помагат"...
  ...............................................
  ..В България , Господ е Боко и десната му ръка ..Контролират целия пазар на ..съдии, ВСС, бензина и нафтата , голф игрищата и
  комисионните , ловенето на олигарси и амфетамини , цените на контрабандните цигари , ток и вода , парно и ..цената на калинките :))

  BIG AL
 56. 56 Профил на azbeaz
  azbeaz
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#3:"bta"]Е хайде чакаме.Намаление на ДДС с 2% и вдигане на пенсии с 20%. [/quote]
  Намаляване на ДДС за лекарствата на 10%. Заедно с наблюдение по аптеките, и те да отразят това намаление в крайната цена на лекарствата (8,3%). Не е много, ама за някои пенсионери е съществено.

 57. 57 Профил на monarchist
  monarchist
  Рейтинг: 571 Неутрално

  В една полуфалирала Гърция снощи говориха за минимални пенсии от сорта на 1000 евро на месец(след намаленията), а в една финансово стабилна България си говорим за 60 евро на месец.

  "Всеки ден се радвай на слънцето и на това, че си жив" --- Стоян Венев
 58. 58 Профил на Милош
  Милош
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Да ни е честит старта на новата предизборна кампания!

 59. 59 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 630 Неутрално

  .. ентуелегентно предложение е да се намери начин парите от банките да се инвестират в малкия и ср бизнес.. само че, тия банки са стабилни, щото не инвестират никъде, освен да правят комисионни от сделки.. за да получиш пари по фонд ти трябва поне годи и поне 30 % собствено участие, както и готовност да покриеш другите 70 % които после да ти бъдат възстановени и.. като става дума за суми над пет милиона евро ОТ ДЕ БЕ Г-Н ББ ДА ГИ ИЗАКАМЕ ТИЯ ПАРЕ???

  аз стоя и гледам с интерес как ще стане тая!!!

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 60. 60 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4066 Неутрално

  До коментар [#56] от "azbeaz":

  Направо фиксирани цени, обнародвани в държавен вестник?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 61. 61 Профил на dew
  dew
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аксиома на управлението в България - неясните, гръмки обещания за увеличаване на доходите се умножават обратнопропорционално на оставащото време до изборите.

 62. 62 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 627 Весело

  "Нарича спекулация, особено на ДПС, свързването на атентата с евентуално отлагане на членството на България в зоната Шенген "

  Прав е, това са долни инсинуации. Те и преди атентата не искаха да ни приемат.

  Аз
 63. 63 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 747 Неутрално

  [quote#24:"Тони!"]Не. Нашата стока липсва, а когато я има обикновенно е с ниско качество и сравнително висока цена. [/quote]
  По произведената стока от теб ли съдиш, че всичката "наша" е с лошо качество? Хубаво, купувай чуждата, но после не търси пари от премиера. Защото дори да не влизам в спорове хубава или лоша е нашата стока и услуги - от това зависят доходите ни. Или го проумяваш или купуваш чужда няколко месеца, а после пробитите ти джобове ще те карат да ровиш по кофите.Мисля, че всички усещаме "тарикатлъка" с чуждото по джобовете си - т.е. че изтъняват.

 64. 64 Профил на Amoravis
  Amoravis
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Как? С мускули и сила?!?

 65. 65
  Lemmy
  Рейтинг: 3571 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 66. 66 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 855 Любопитно

  "...съживяването на регионите и повече инвестиции там благодарение на магистралите, на прозрачните правила и премахването на корупцията в обществените поръчки..."

  К'о речи??

 67. 67 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1417 Весело

  "Както мафията си наема килъри, така си наема и журналисти",:)
  ...................
  Затова и хвърлям МИЛИОНИ лева - държавни , ваши пари , в някои медии- за да ме хвалят нон стоп и , а са мръднали , а съм им спрял дотациите - за реклама , на програми , фалан фастъци и прочие НАША , на бандата герб - дейност :))

  BIG AL
 68. 68 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 684 Весело

  Бойко Борисов......"време е да вдигнем доходите....."

  Б.Б само е забравил да добави "... доходите на Вальо Златев"

 69. 69 Профил на Dwight Schrute
  Dwight Schrute
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#34:"novak2010"]И аз имам аналогичен случай:
  Искам да изнеса концерт за пиано в петък, толкова години го отлагах. Дали ще мога да се науча да свиря до тогава?[/quote]

  Не се кахъри, ами си изнасяй концерта. Малко плейбек и доверени стойки за микрофони (журналисти) и си готов за евровизия догодина.

 70. 70 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#56:"azbeaz"]Намаляване на ДДС за лекарствата на 10%. [/quote]
  Всяка нормална държава си има диференцирано ДДС - за стоки от първа необходимост и за останалите стоки. Например в Германия ДДС на лекарства, хранителни продукти, детски дрехи, книги и учебници е 6%, а на останалите стоки е 19%. Така че определено име още какво да се желае (ако изобщо въведат и това де).

  Аз
 71. 71 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Е, ако не искате да работите, драги българи, то тогава и доходите ви няма да се вдигнат. От поне 5 години насам разни фондове, фирми и дилъри изкупуват всякаква селскостопанска земя (ниви) и 'сичкото селянин яко я продава. Демек... явно наистина обработваемата земя е желана и тепърва ще става все по-скъпа. А може би още по-ясно би звучало така - граждани със селски произход, не мрънкайте, че сте зле платени "у градо", а се върнете на село и се захващайте с дядовите си ниви. Иначе ни Б.Б., ни Господ ще ви оправи. И не забравяйте, че някои от "горките" зърнопроизводители дойдоха да "протестират" пред Парламента с трактори "Ламборджини". Нали!?

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 72. 72 Профил на slowride
  slowride
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Неграмотен страхлив комплексар !
  Ти си мафията в тази държава !

 73. 73 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#55] от "BIG AL":

  България, в която Господ е Боко, не е моята България, не е била и няма и да бъде. И дълбоко се надявам, когато Бойко отново излезе на избори българите да не му простят това, че през по-голямата част от времето не знае какво прави. Ако бях на негово място, щях да се срамувам. А той се хвали. Жалка работа.

 74. 74 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#71] от "moriarti":

  Ехе къде се загуби бе човек? Пече дупЕто на морето или музата избяга?!?!?!?

  По темата - докато не се напълнят селата със завърнали се "граждани" - значи кризата не е стигнала пика си

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 75. 75 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Гневно

  До коментар [#26] от "graham":

  Човека както винаги има добри намерения ама няма как да ги изпълни защото съсипа бизнеса и опука всички пари за магистрали а не получи и един лев от ЕС .Това е резултата от некомпетентното управление на калинките.Сега остава 21 година на обещава и да лъже.

 76. 76 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Голям камък хвърли, голяма дума не казвай, е казал народът.

  Governments never learn. Only people learn.
 77. 77 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 740 Неутрално

  "олигарха е човек който не можеда вечеря с премиера"..правилно премиера спада към графата обслужващ персонал,най много да чукнат заедно тенис или да метнат едни карти,

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 78. 78 Профил на stefanova
  stefanova
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ОПРЕДЕЛЕНО ИМА ДА СЕ ВЪРШАТ МНОГО НЕЩА НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е БОРИСОВ ИЛИ ДРУГ НА ВЛАСТ: ПОМИНЪК- РАБОТНИ МЕСТА С ДОСТОЙНИ ВЪЗНАФРАЖДЕНИЯ ;РЕАЛНИ СТИМУЛИ ОБРАЗОВАНАТА БЪЛГАРКА ДА РАЖДА 3-4 ДЕЦА,ЗА ДА СЕ ПРЕОДОЛЕЕ ДЕМОГРАФСКИЯ СРИВ,ПОМОЩИ ЗА МЪЛЦИНСТВЕНИТЕ ГРУПИ ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ ДЕЦАТА ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ И ИМАТ УСПЕХ НЕ ПО-НИСЪК ОТ ДОБЪР;НА ЗАТВОРЕНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОСИГУРИ МЕСТА ЗА ТРУД С ЦЕЛ ДА ЗАРАБОТВАТ ИЗДРЪЖКАТА СИ ,А НЕ ТОВА ДА Е НА ГЪРБА НА ИЗЧЕЗВАЩИЯ БЪЛГАРСКИ ДАНЪКОПЛАТЕЦ;ПЕНСИОНИРАНЕО ДА СЕ ВЪРНЕ НА 60Г. ЗА ЖЕНИТЕ И 63 Г. ЗА МЪЖЕТЕ С ОГЛЕД ВЛОШЕНИЯ ЗДРАВЕН СТАТУС НА БЪЛГАРИНА,ПОВИШЕНА СМЪРТНОСТ И НАЙ -НИСКА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА В ЕС! ДА СЕ ПРЕРАЗГЛЕДА СПЕШНО КАТЕГОРИЙНИЯ ТРУД И ОБЛЕК4ЕНИ УСЛОВИЯ НА ПЕНСИОНИРАНЕ ДА ПОЛЗВАТ НАИСТИНА ТЕЖКИЯ И ВИСОКО- РИСКОВ ТРУД!ПРИМЕР: МИНЬОРИ,САПЬОРИ- А НЕ ОБСЛУЖВАЩАТА ГИ АДМИНИСТРАЦИЯ И Т.Н ИМА СТРАШНО МНОГО РАБОТА ЗА ВЪРШЕНЕ,АКО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИМА ЩАСТИЕТО ДА СИ ИЗБИРА БАЩИЦИ НА НАРОДА СИ ,А НЕ ОТЦЕПРЕДАТЕЛИ!!!!!!!!!!!!!!!1

  stefanova
 79. 79 Профил на azbeaz
  azbeaz
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#60:"Тони!"]Направо фиксирани цени, обнародвани в държавен вестник? [/quote]
  Само не ме обвинявай че съм против пазарна икономика, и правото на всеки да печели колкото си иска
  Да те питам: Ако намалят/анулират ДДС на специфичен продукт, ти какво предпочиташ:
  1. Крайния търговец да завиши цената му така че за потребителя тя да остане същата, както беше преди намаляването на ДДС.
  2. Крайния търговец да намали съотвенно цената за потребителя. Печалбата на търговеца остава същата.

  Ако отговора е "2", какво предлагаш, за да стане това?

 80. 80 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 928 Неутрално

  след провала във всички други сфери освен финансовата стабилност, правителството се хваща като удавник за сламка за единствения начин да спаси потъващия си рейтинг и да пробва да спечели изборите - харчове с цел "увеличаване на доходите". всички правителства пробваха този метод за преизбиране, и всички се провалиха...

  Истината ни прави свободни.
 81. 81 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "на прозрачните правила и премахването на корупцията в обществените поръчки"

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 82. 82 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Както и голям залък лапни, голяма дума не казвай

  Governments never learn. Only people learn.
 83. 83 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#69] от "vat69":  И аз имам аналогичен случай:
  Искам да изнеса концерт за пиано в петък, толкова години го отлагах. Дали ще мога да се науча да свиря до тогава?- цитат на коментар #34 от “novak2010”


  Не се кахъри, ами си изнасяй концерта. Малко плейбек и доверени стойки за микрофони (журналисти) и си готов за евровизия догодина.

  Не ти трябва и пиано виж вожда иска да дигне доходите ама няма пари за това ама ще ги дигне .Вярването е важно ..

 84. 84 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1417 Весело

  лобистките закони, които вкарват депутати от ГЕРБ, отговаря, че не проявява търпимост към такива случаи: "Който го докопам, една нощ танцува свободен:))
  ...........
  Ами време е да потанцуваш с една масивна лелка , която даде право на арендаторите да тИ ПОЛЗУВАТ ЗЕМЯТА - без да знаеш , дори ::)) Върви после да ги гониш от СОБСТВЕНАТА си земя :))
  А след 5 години- вместо да е държавана , НЕПОТЪРСЕНАТА земя - ще е ЗАКОННА собственост на тези арендатори :))
  Скъпо ще ни излезе ТАЗИ стринка от ГЕРБ - в Парламента ...
  Заграбването на частна земя - СЕГА - и ТКЗС-тата БЛЕДНЕЯТ пред това ОГРАБВАНЕ ...  BIG AL
 85. 85 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  [quote#10:"vat69"]Жега е. Моля дръжте го на сянка. [/quote]

  Атмосферните условия не оказват особено влияние. Зиме, лете, в жега и студ, Бойко си ги плещи едни и същи неадекватни дивотии.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 86. 86 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Е..немога да пренебрегна,че идват избори и ББ е поразлистил тезисите на Т.Живков или са му ги прочели...да вдигнем доходите на матриала.Очаквам чудото когато пенсиите ще се вдигнат с 5 % или за повечето пенсии увеличението ще е в порядъка на 3-4 лв.За заплатите да не говорим и това на фона на една Гърция която рестриктивно намали високите пенсии от над 2000 евро с 10% а тези под 1500 евро с 5%.Алооо ГЕРБ обирайте си крушите докто е време!

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 87. 87 Профил на azbeaz
  azbeaz
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#70:"Ваня"]Всяка нормална държава си има диференцирано ДДС - за стоки от първа необходимост и за останалите стоки[/quote]
  Знам това. Така държавата субсидира преференциално определени потребители. В Англия до преди няколко години почти всички продукти свързани с инвалиди, и малки деца, бяха с много ниско ДДС, или освободени от такова. В Италия основните хранителни продукти бяха с 4%ДДС, за разлика от нормалното 19% (ПАК до преди десетина г., сега не знам как е).
  Та нищо лошо лекарствата да бъдат с намалено/нулево ДДС, тяхните потребители рядко са финансово стабилни хора.

 88. 88 Профил на tonev99
  tonev99
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Б.Б. ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ СА САМО ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, НЕКА ДА КАЖЕ КАК ЩЕ НАКАРА ЧАСТНИКА ДА УВЕЛИЧИ РАБОТНИТЕ ЗАПЛАТИ....

 89. 89 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 853 Весело

  До коментар [#74] от "madagaskar":

  И трите, дядо попе. А тук войната продължава, както виждам. Лее се виртуална кръв и прочие секрети. Под този материал явно ще има направо форумен Армагедон.
  По темата - явно е голяма мъка да осъзнае нашенеца, че бъдещето на България е в това да бъде "градината" на Европа (ако се потуткаме още малко, Полша съвсем ще ни изземе тази функция) и селяните трябва немедлено да се юрнат да садят, плевят и громят колорадския бръмбар... по родните си места.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 90. 90 Профил на Галош
  Галош
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#20] от "madagaskar":
  Ти от Герб ли си, откачалка ли си?

 91. 91 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Разстроено

  До коментар [#88] от "tonev99":

  Абе не разбра ли как както до сега 3 години като фалират още фирми и работниците на борсата на издръжка на ББ

 92. 92 Профил на antonofff
  antonofff
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Този май си е взел упойката!

 93. 93 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 627 Разстроено

  [quote#74:"madagaskar"]По темата - докато не се напълнят селата със завърнали се "граждани" - значи кризата не е стигнала пика си [/quote]
  Двамата с Мориарти не е лошо да отидете да живеете на село, защото мисля, че нямате представа за какво говорите. Аз съм от тези, които зарязаха града, за да отидат на село. На мен ми е добре, не се оплаквам, но като гледам основната част от селското население как живее, направо изпитвам физическа болка. Докато някое правителство с положителна стойност на IQ-то си не проумее, че трябва да се стимулира откриването на предприятия в селските райони, няма да спре миграцията от селото към града. Това дето си го мислите, че селяните са добре, защото си произвеждат всичко, не е реално. Селянинът не може да си произведе ток и вода, а трябва да ги плати. Но за негово съжаление, натуралното стопанство отдавна е изчезнало и не може да си плати сметките с домати. Освен това и децата си трябва да прати на училище, но за разлика от гражданите, трябва да им осигури и пътни, и то значително повече от парите за градски автобус. Тези училищни автобуси, дето си ги приказват в законите, на много места ги няма. Изобщо лесният живот на селяните е само във вашите фантазии.

  Аз
 94. 94 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#52] от "makendji":

  хич въобще не са проспали - колко гербо-угодни закони си спретнаха , а имат време и за още, колко рода уредиха и колко откраднаха, а мотото на тоя мандат беше "Търпете, стискайте и ще дочакате по-добри дни!"
  много долна политика!

 95. 95 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Тиквеник, но някои няма да забравят, че първо вдигна цените на енергийните източници с над 13% само през тази година, пшеницата, накара всички фирми да си сменят касовите апарати, увеличи глобите (всякакви) с над 50%, и най-накрая евентуално ще намалиш някое данъче, вероятно 1 седмица преди изборите.
  Чупка Тикво!

 96. 96 Профил на FlyingDutch
  FlyingDutch
  Рейтинг: 515 Весело

  Ще пусне печатницата като Жан?

 97. 97 Профил на Галош
  Галош
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#70] от "Ваня":

  Хе, един образован човек във форума, браво!

 98. 98 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 586 Неутрално

  "Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има материал" - Т.Ж.

  "На най-лошото време, в най-
  лошия час по най-лошия начин" - Б.Б.

  и ся кво?!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 99. 99 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1066 Любопитно

  Боко Тиквата започна предизборната кампания на ГЕРП.
  Важни избори идват следващата година

 100. 100 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#90] от "Галош":

  Не си разбрал става въпрос за стоката Гербери които ще бъдат изнесени и ще внесем качествени хора ..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK