Борисов се "учуди" на подозрителността на БСП

&quot;Чинията&quot;, която според изчисления на БСП има нужда от 15 млн. лв. инвестиции.<br />

© Юлия Лазарова

"Чинията", която според изчисления на БСП има нужда от 15 млн. лв. инвестиции.Министър-председателят Бойко Борисов изрази учудване от обвиненията на БСП, че управляващите са създали трудности за придвижване на левите симпатизанти до връх Бузлуджа, където партията традиционно на днешния ден отбелязва създаването си. Пред "Фокус" той изрази недоумение, че обвиненията идват в празничен за БСП ден.


"Учудвам се, че на БСП все някой трябва да й е виновен за нещо, дори и в деня, в който са се събрали да почетат годишнината от създаването си", каза Борисов, цитиран от агенцията.


Премиерът обясни удивлението си с това, че "тази партия всячески се стреми да припише на политическите си опоненти неща, които са й до болка присъщи". Припомни, че "тази партия има в историята си атентати като "Св. Неделя" и "Арабаконак", пращаше хора в лагери и произнасяше и провеждаше заседания на Народния съд след изпълнението на присъдите". Напомни и за лукановата и виденовата зима.
Упрекна социалистите, че не са се погрижили за т. нар. чиния на старопланинския връх - паметник от социалистическо време, който управляващите бяха обявили, че предоставят за стопанисване на социалистическата партия. Наскоро социалистите пресметнаха, че ремонтът на конструкцията ще им струва около 15 млн. лв. Те още не са решили дали да приемат собствеността.


"Препоръчвам им, докато са се събрали на Бузлуджа, да си погледнат "чинията", за която преди една година се молеха. Да видят какво са успели да направят с нея за тази една година и тогава изводите ще си ги направят сами", каза премиерът.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK