Община Пазарджик обяви открита процедура за разрушаването на сградите на бившата казарма

Входът на бившата казарма в Пазарджик, където през 2013 година вече ще има изградена автогара<br />

© Катя Бузник

Входът на бившата казарма в Пазарджик, където през 2013 година вече ще има изградена автогараОбщина Пазарджик обяви открита процедура за събарянето на 39 сгради на територията на бившата казарма. На част от терена ще бъде изградена автогара.


Общината стана собственик на 60 дка от казармата през януари т.г. с решение на Министерския съвет, взето на изнесено заседание в Пазарджик. Теренът се предостави за изграждане на автогара. Пазарджик остана без автогара след разтрогване на договора с фирмата на депутата от ДПС Фидел Беев "Трансавто", която изпълняваше функциите на обществен превозвач и беше собственик на автогарата.


Ръководството на местната администрация предвижда до края на годината да бъдат съборени сградите на бившата казарма, а напролет да започне изграждането на автогарата върху 20 от общо 60-те декара. Намерението на администрацията е останалите 40 дка да бъдат разделени на по-малки имоти и те да бъдат обявени за продажба.
Според публикуваната на официалната интернет страница на община Пазарджик информация за обявената обществена поръчка прогнозната стойност на поръчката за събаряне на сградите е 280 хиляди лева без ДДС. В сумата е предвидено не само разрушаване, но и товарене, извозване и депониране на строителния отпадък. Ще бъде запазен единствено подходът към паметника на XXVII Чепински полк, както и градинката около него. Всички сгради наоколо са морално остарели и негодни за използване, е мнението на специалистите.


От кандидатите за изпълнител на поръчката за събарянето на 39-те сгради се изисква гаранция за участие в процедурата в размер на  2800 лв и гаранция за изпълнение на поръчката - в размер на 3% от стойността на поръчката. Сред изискванията са посочени също оборот от последните три години в размер на минимум 840 хиляди лева, налична сключена застраховка "Професионална отговорност", минимум 5 изпълнени договора, сходни с предмета на поръчката.


Процедурата за избор на фирма изпълнител ще е открита, а критерият за възлагане е икономически най-изгодна оферта, като с еднаква тежест от 30 на сто в общата оценка са цената и технологичната програма, а с по 20 на сто в общата оценка участват критериите срок за изпълнение и количество добит полезен отпадък.


Оферти се подават до 17 септември, а отварянето е насрочено за 18 септември 2012 г. от 11 часа в "Стъклена зала" на общината.

Ключови думи към статията:

Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Те да вземат решение какво да правят със сметта си, че "вечния огън" до Главиница мамата си е.ал... Който не е запознат, това е сметище-планина, което гори постоянно и се самовъзпламенява спонтанно заради генерирания ментан.
  Не ги разбирам тези хора, цялото поле се обгазява денонощно, сигурно заболеваемостта включително от злокачествени заболявания е многократно увеличена в селата в съседство и... Нищо.
  Вчера минавах, пълно безумие...
  Да си направят каптаж на метана поне някакви кинти да изкарват...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 2. 2 Профил на Poi Nhy
  Poi Nhy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Що ще ги разрушават? Да ги направят за бездомници и да приберат всишките сигани.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK