Заради липса на мотив за убийството на Яна съдът пусна Чеци под гаранция

Николай Русинов - Чеци

© Николай Николов

Николай Русинов - ЧециСофийският градски съд (СГС) отмени ареста Николай Русинов-Чеци, обвинен за убийството преди година на Яна Кръстева в Борисовата градина, и му наложи парична гаранция от 15 хил. лв. Той беше задържан в началото на май, малко след като експертизата показа, че част от намерените по тялото на Яна косми са негови.


Заседанието в сряда започна с двадесет минути закъснение и протече при закрити врати. Съдия Мариан Марков мотивира решението си с факта, че при обсъждането на доказателствата може да бъдат разкрити факти от личния живот на момичето и на обвиняемия.


Почти два часа след това съдия Марков определи, че обоснованото предположение, че Русинов е извършител на убийството, е разколебано: "Не може да се изведе мотив за извършването на убийството. То се явява безсмислено, след като сексът е бил доброволен. Психологическата експертиза на Русинов не отчита психологически отклонения, които да доведат до безсмислено убийство", записа в определението си Марков.
Според него намерените по тялото на Яна косми от Чеци "логично могат да се обяснят", след като двамата са правили доброволен секс (в каквато посока са обясненията на Русинов). Софийският апелативен съд, който в началото на май остави Чеци в ареста, се позова точно на изследване на космите, които бяха пратени в лаборатории в Австрия и Англия. Резултатите показаха, че пет от тях са на Чеци, а другите два са на неизвестен човек.


Магистратите определиха тогава, че местонахождението на част от космите на Русинов съвпада с мястото, където чрез натиск е била причинена смъртта на Яна Кръстева според аутопсията. Петте косъма от Чеци са били открити по гърдите, корема, левия крак, лявата предмишница и по шалтето, с което е било завито тялото на Яна


Обоснованото предположение, че Русинов е съпричастен към убийството на Яна, е разколебано и от факта, че са открити косми на друг неизвестен засега човек. "Оттук започват версиите. След като Русинов се събужда и оставя Яна жива, може всеки да е дошъл и да е извършил насилствен полов акт. За това свидетелстват и множеството наранявания по лицето и половите органи на Яна Кръстева."


Определението на съдия Марков представи различен от направения до този момент от предходните съдилища прочит на доказателствата. С изненада съдията обяви, че Русинов е задържан, след като се е върнал от Румъния. До този момент МВР твърдеше, че Чеци е бил задържан на връщане със самолет от Истанбул.


Според Марков някои от нараняванията по тялото на Русинов са били с едногодишна давност. Това противоречи на тезата на апелативните съдии, които преди три месеца приеха, че те са били получени около времето на убийството.
Освен това в определението си Марков си противоречи. Той обяви, че след като Русинов и Яна решават да правят секс Чеци търси презерватив в чантата на Яна, но намира в своята. Малко след това съдията заяви: "Снети са пръстови отпечатъци от вещите и експертизата е показала, че няма такива, оставени от Русинов." Констатацията е, меко казана, странна, защото до Чеци полицията достигна именно по отпечатъците, защото той има криминална регистрация.


Извън съдебната зала Марков коментира, че може да е "сбъркал нещо" и че не е проследявал маршрута на Русинов, но заяви: "Обикалял е нещо".


Адвокатът на Русинов Иво Найденов не заяви нищо след заседанието, а според прокурор Катерина Александрова съдът е възприел само част от събраните доказателства, за да измени мярката на Чеци, а други е игнорирал.


Освен това съдия Марков заяви, че няма биологичен материал от Русинов по тялото на момичето. Практиката при изнасилвания била под ноктите на жертвата да има следи, но такива не са били открити при Яна Кръстева.


"Не са събрани доказателства за насилствен полов акт", обяви още Марков и въпреки че засекрети заседанието с мотива, че може да се изнасят факти от личния живот, той се позова на свидетелски показания, според които "не било нетипично за Яна да се запознае с някого и още същата вечер да прави секс с него". "От показанията на бившия й приятел става ясно, че Яна е правила и друг път секс на различни места в Борисовата градина".


Прокуратурата може да протестира определението пред Софийския апелативен съд. Ако това се случи, заседанието ще бъде на девети август. Ако втората инстанция потвърди определението и Русинов плати гаранцията, той ще бъде освободен.


Още в самото си начало разследването беше компрометирано от вътрешния министър Цветан Цветанов, който след общественото недоволство си позволи да обяви извършителите за разкрити. След това допусна публично да разказва за намерените доказателства.


Това доведе до ареста на Пламен Трифонов, който прекара четири месеца в ареста, преди Софийският апелативен съд да го пусне в края на ноември с мотива, че няма никакви доказателства той да е съпричастен към убийството. След пристигането на резултатите от изследването на космите прокуратурата сне всички обвинения срещу Трифонов. Той все още не може да си намери работа и не се е отказал от намерението си да съди държавата.

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на plumpschi
  plumpschi
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Мила родна картинка! Само се чудя защо все още го наричат съд?! По им би отивало нещо от сорта на седянка или вечеринка.

 2. 2 Профил на mr. bungle
  mr. bungle
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Психологическата експертиза на Русинов не отчита психологически отклонения, които да доведат до безсмислено убийство".

  Страшен довод!! Повервах им..

  suck it and see.
 3. 3 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  МВР-то на физкултурника не е събрало доказателства и сега он че цвъкне, че съда бил виновен!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 4. 4 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Заради липса на мотив за убийството на Яна съдът пусна Чеци под гаранция
  ************************

  Моля? Убийството е факт, нали? Какво значение има мотива (или липсата му)?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 5. 5 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Като хората на Цв,Цв. не са събрали доказателства, съдът ще го пусне! За 5 косъма не могат да го оставят в затвора, щеше да ни осъди в Страсбург и щяхме да му плащаме ( ние) хиляди евро.

 6. 6 Профил на gonzalez
  *****
  Неутрално

  Ами би могло при любовната игра да се е стигнало до смъртта на Яна.Тук не е необходим мотив.Ама и съда ни е един...лайнарски!

 7. 7 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 609 Разстроено

  Сега да излезе Цветан Цветанов и да се опита да ни убеди всички данъкоплатци,че МВР заслужава бюджет от един милиард,смешна работа!!!

 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3499 Неутрално

  "Заради липса на мотив за убийството на Яна, съдът пусна Чеци..."

  И откога убийствата почнаха да имат качеството на КОРСТНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.
  Т.е. УБИЛ СИ ЗАРАДИ НЕЩО.
  Ами тогава най-гнусните убийци-маниаци трябва изобщо да не бъдат закачани за нищо.
  Защото такива си убиват хей-така.
  За едното нищо.
  Което в България би им гарантирало СЪДЕБНА БЛАГОСКЛОННОСТ И КОМФОРТ.
  И както виждаме,в България е повече от половината път към пълното оневиняване.

 9. 9 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Това че няма материал под ноктите не означава че сексът е бил доброволен. При положение, че Яна е била много пияна, може да не е била в състояние да се противопостави.

  Тоя Чеци има някакви супер връзки щом при толкова доказателства срещу него продължава да е на свобода.

 10. 10 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3499 Неутрално

  Дължа уточнение по-горе.
  Да се чете "КОРИСТНИ престъпления"

 11. 11 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 518 Гневно

  доброволен секс с тоя уруд?аре стига бе...

  харпун
 12. 12 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Освен това смърта може да причинена и без мотив - например в следствие на престъпна небрежност, или спонтанно.

 13. 13 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Един познат веднъж, при подобни действия, случайно пукна ребро на партньорката си. Нямаше никакъв умисъл и мотив - много я обичаше. Както винаги цецовата орда е с некадърно събрани доказателства, а и зад този подсъдим май седи някой.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 14. 14 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ако това беше в САЩ тоя щеше да бъде вече в затвора с доживотна присъда - за изнасилване и убийство.

 15. 15 Профил на Korneliy Savov
  Korneliy Savov
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Идиоти съдии,този е за убиване,а не за уволнение.Нямал мотив за убийство,въпреки,че го е направил.Докога с политически мотивирани решения на съда.ЕВРОПА ЛИ? ние не сме за никъде...

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4635 Гневно

  платено решение !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Мотивът е очеваден - изнасилвача се е опитал да прикрие престъплението и самоличността си. Тук прокуратурата, след като няма възможност да докаже,че този я е убил, трябваше да го обвини за изнасилване. Струва ми се, че сега ще го оправдаят лесно по обвинението в убийство и за изнасилване въобще няма да го търсят.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 18. 18 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 672 Разстроено

  Все повече изглежда , че някой власт имащ иска да отърве този дебелак от затвора. И тоа още от началото. Остава да се изясни, защо.

 19. 19 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Понякога имам чувството, че в някои дела с обществен отзвук съдиите нарочно пускат под гаранция обвиняемите за да покажат колко некадърни са дознателите от МВР. Не че последните не са пълни връзкари и некадърници, но и съдиите прекаляват. Странно как така са държали толкова време под арест онзи бедния и то с далеч по-малко доказателства. Абе шибана държава сме.

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 20. 20 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Еми те вече прецениха, като го арестуваха първия път, че само това, че е бил на мястото, не стига да го обвинят в убийство. Ама като се наложи да пуснат оня, по-удобния, не се сещам как се казваше, дето пък се оказа, че и на мястото не е бил, решиха да приберат пак Чеци. И, естествено, стигнаха до същия извод.

 21. 21 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#17] от "bilbotorbins":

  Абсолютно. Мисля че трябва да го съдят първо за изнасилване - това ми се струва по-лесно за доказване. А след като го осъдят, да го почнат и за убийство.

 22. 22 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#17:"bilbotorbins"]Мотивът е очеваден - изнасилвача се е опитал да прикрие престъплението и самоличността си. Тук прокуратурата, след като няма възможност да докаже,че този я е убил, трябваше да го обвини за изнасилване. Струва ми се, че сега ще го оправдаят лесно по обвинението в убийство и за изнасилване въобще няма да го търсят. [/quote]
  Гениално хрумване. Има само едно слабо място - 20-тина човека са били с тях и са разбрали за какво отиват в храстите.

 23. 23 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Подигравка. Какъв мотив искате от човек, който е бил толкова пиян и друсан, че е отишъл да прави секс със също толкова пияна жена в парка, при положение че един хотел към днешна дата излиза 60-70 лева, с таксито и презервативите, че и 2 тонизиращи напитки - общо под 100лв. Превъртял е на момента и я е удушил. Разбира се, това трябва да се докаже, но не мисля че в случая мотива има водещо значение. То и мотив за секса няма, но е факт, нали? Все пак "на ... ми умря, г-н съдя" е малко тъпо за реалността, дори вица е тъп и циничен, какво да говорим за София 2012! Все пак е рано за категорични коментари, да изчакаме края на делото.

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 24. 24 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#14] от "ventsy":
  О’Джей Симпсън ,,е за тоя знаеш ли? Ако не ,виж ,първото дело с/у него е типичен пример за американското правосъдие и безсилие

 25. 25 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#21] от "ventsy":

  Доколкото става ясно от съдебната експертиза, не е било изнасилване. Малко цинични са подробностите, но явно е била ... да речем отпусната. Вероятно, трябва да се види точното основание на съдебния лекар, и защо мисли че не е изнасилване. Абе объркана е цялата работа, но подозрителното е скриването на обвиняемия. Защо е избягал? Там е заровено кучето!

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 26. 26 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#22] от "usero":

  Били са с тях в заведението, не в градината. Тръгнали са си заедно защото са били съседи. Яна е била пияна, надали е била в състояние да прави секс съзнателно, така че Чеци се е възползвал и я е изнасилил.
  Това лесно може да се докаже. Нали са взели кръвна проба, има и свидетели, сравнително лесно може да се установи приблизително колко пияна е била и съответно дали е била в състояние да прави секс.

  Проблема е че Чеци вади някакви връзки. Как така него го пускат 2 пъти при положение че е безпорно че е бил с жертвата на место престъплението приблизително по времето на смърта, а онзи другия, клошара, го държаха половин година за 1 косъм със същия цвят и за това че някой бил казал че преди убийството посещавал градината често, а след това спрял??

 27. 27 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#25] от "misho73":

  Може да е избягал, защото е разбрал, че е намерена умряла и е решил, че ще му го лепнат на него...Просто хипотези...

  Абе много са ни калпави хората събиращи доказателствения материал, там е проблема. Некадърността в цялата правоохранителна система е фрапантна, като почнеш от редовия катаджия до върховните съдии...

 28. 28 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 901 Любопитно

  Заради липса на мотив за убийството на Яна съдът пусна Чеци под гаранция.
  Моля жените от форума да се изкажат по въпроса .
  Биха ли легнали доброволно с този ?
  Според мен няма нормална жена която да легне с него.

 29. 29 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#24] от "goshogoshev":

  Просто журито не е успяло да разбере ДНК доказателствата. Все пак става дума за 1994-та година, когато използването на ДНК за доказателство е още нововъведение.
  После го осъждат за неправомерно причинена смърт, и трябва да заплати над 30 милиона долара обезщетения.

 30. 30 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#27] от "niakoi_si":

  Това не минава, защото В жертвата е намерена негова сперма, т.е. осъществения секс или е бил с вече мъртвата жертва (доста гнусно дори да си го помислиш) или (по-логичното) преди смъртта ѝ. Часът на настъпване на смъртта и други данни (мобилния телефон и показания) сочат че най-вероятно той е сред или направо последния, който я е видял жива, оттам и основателното подозрение че именно той е извършителя.

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 31. 31 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Абе хора, как ще оставиш някого да гние в затвора при положение, че обвинението се крепи само на това че имало косми от него по нея, тва е пълен абсурд, а тук някои ми говорят за българския съд ...............е какво да направи съда, само с едни косми, как се доказва убийство с едни косми, абсурди някакви, при това имало и косми и от други неизвестни хора, нямало биологичен материал под ноктите................е как да оставиш в затвора този чòвек и аз да бях съдия бих го пуснал, за да лишиш човек от най-ценното нещо-свободата трябва да има сериозни основания за това. Римляните са казали: по добре 99 виновни да останат ненаказани отколкото един невинен да бъде доказн

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 32. 32 Профил на vadrigar
  vadrigar
  Рейтинг: 495 Гневно

  Нямало мотив защото "човекът" казва, че секса бил доброволен... абе да ти изсъхне оная работа, скапан съдия! Защо избяга тогава бе? Тея които обвиняват ченгетата, че не били събрали доказателства- има негово ДНК, признал е че са правили секс, това не е атомна физика! Доказателствата са очевадни! Дори и 1% шанс да не я е убил той си заслужава да го осъдят задето я е "оставил" в парка.
  Пожелавам на г-н Мариан Марков и неговата дъщеря така доброволно да я изнасили някой изрод!

 33. 33 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Николай Русинов - Чеци
  ===============
  На тоя само за сурат трябва му друснат 5 години.

  А тия от МЙЕВЙЕРЙЕ-то не са ли чували за серума на истината -натриевия пентонал при заплетени случаи ,та разиграват народа с фани ме-пусни ме,иди ми-дойди ми.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4635 Неутрално

  тоя съд е явно от РАБФАК !!! наличие на мотив въобще не е нужно и задължително условие !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1222 Любопитно

  "....Според него намерените по тялото на Яна косми от Чеци "логично могат да се обяснят", след като двамата са правили доброволен секс (в каквато посока са обясненията на Русинов)...."

  Хехе, смело по пътя на Борилски. Френци няма, та нищо няма да спре циркаджийската клоунада. Накрая ще излезе, че виновен няма и Яна е умряла поради старост или се е задавила с троха хляб. Ама както посочиха някои злобарски медии, Чеци-меци бил втори братовчед на Ники, та няма как да се излага държавата и управлението на ГРЪБ.
  Гадно в особено големи размери...

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 617 Неутрално

  "След като Русинов се събужда и оставя Яна жива, може всеки да е дошъл и да е извършил насилствен полов акт. За това свидетелстват и множеството наранявания по лицето и половите органи на Яна Кръстева."

  Всъщност, някой видял ли е какво е станало? Няма начин Яна да го е разказала. Остава разказа на дебила, който твърди, че актът е бил доброволен и че е оставил Яна жива, но как медицинската експертиза доказва, че има един доброволен акт и след това друг, при който са нанесени "множеството наранявания по лицето и половите органи на Яна Кръстева".

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 38. 38 Профил на Zaphod Beeblebrox
  Zaphod Beeblebrox
  Рейтинг: 672 Гневно

  Съдията адвокат на обвиняемия ли е или само създава такова впечатление.

  Господ забавя но не забравя .....

 39. 39 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Аз да си задам дежурния въпрос, на който родното МВР вече повече от година не иска да отговори и се прави, че не го чува, въпреки че не го задавам само аз:

  Как така обикновен гражданин на Р. България може да напусне ЕС, а след това да влезе в ЕС без задграничен паспорт? (Според интервю на ЦЦ дни след убийството, след направена проверка е било установено, че Николай Русинов не разполага със задграничен паспорт.)

  Благодаря за отговора!

 40. 40 Профил на Zaphod Beeblebrox
  Zaphod Beeblebrox
  Рейтинг: 672 Любопитно

  А възможно ли е другите 2 косъма да са от полицаите събиращи веществените доказателства или от човекът намерил тялото? Може би просто са били достатъчно немърливи .

 41. 41 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 672 Гневно

  Абе как разбраха,че сексът е бил доброволен?!И нямал мотив?!Че кой доброволно ще си признае "защо"?Не,че Цецовите хора са стока,ама и този съд...егати и порното!

  rock n' roll is king!
 42. 42 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#11] от "bitaka":

  .. някой път е за пари или нещо друго..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 43. 43 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1222 Любопитно

  [quote#41:"TAC"]Абе как разбраха,че сексът е бил доброволен?!И нямал мотив?![/quote]

  Ами Чеци-меци им го е казал. Как може да не му повярват, като други твърдения няма. Пък май бил нещо от рода на Петър Велики (председател в скоби президентин), значи втори братчед на Ники и там вече работите започват да се завръзват и да стават неудобни за някои хора...

 44. 44 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Цецо, Цецо, кратункьо като тебе не може като пиколо да си намери работа на комплекса!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 45. 45 Профил на Svetoslava26
  Svetoslava26
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Борилски!

  Гледайте си работата!
 46. 46 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2889 Неутрално

  Това че под ноктите на жертвата няма материал от Чеци изобщо не го оневинява защото не е открит такъв и от двамата чиито косми са намерени. Това което го издава като сигурен извършител на престъплението е часът на напускане на парка около 6 часа когато вече е светло и той не може да не е видял в какво състояние е Яна. Със сигурност я е видял мъртва и малтретирана и е разбрал какво е направил, затова е изчезнал и се е укрил. Ако беше жива и без наранявания излиза че е била изнасилена и убита посред бял ден което е малко вероятно.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 47. 47 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#45] от "Azumi":

  Явно, че и за това дело трябва френска полиция и френски съд.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 48. 48 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ...липса на мотив за убийство???...
  =================
  Убиваш и при липса на мотив ... си аха... невинен???

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 49. 49 Профил на Воден дух
  Воден дух
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Предстои поредното спечелено дело срещу България в Страсбург, обезщетението ще го изплащаме всички ние, а не Цецо от джоба си...

 50. 50 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  [quote#6:"gonzalez"]Ами би могло при любовната игра да се е стигнало до смъртта на Яна.Тук не е необходим мотив.[/quote]

  Може, но и това следва да се докаже.
  А нашето МВР първо тръгна да доказва, че убиецът е някакъв клошар, като пътьом обяви и мъртвата за клошарка, после се разбра, че ползват кошаревски свидетели, а накрая се сетиха да разследват какво точно е станало.
  През това време горният юнак е можел да прави всякакви конструкции с помощта на адвокати.
  Та така с това дело и с "клошарката"...

  Ecrasez l’infâme
 51. 51 Профил на Мартин Akakka
  Мартин Akakka
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Божее боже , този магистрат да не е взел диплома от "Свободния" във Варна .

 52. 52 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 830 Неутрално

  [quote#4:"VеnRus 2008"]Моля? Убийството е факт, нали? Какво значение има мотива (или липсата му)? [/quote]

  Никво нема както се виде -- ЦвъкНаспахСе може да нарочи всеки за убиец

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 53. 53 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 830 Неутрално

  [quote#50:"Graf"]А нашето МВР първо тръгна да доказва, че убиецът е някакъв клошар,[/quote]

  не беше ли първо жертвата клошарка, незаслужаваща правосъдие?

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 54. 54 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 830 Неутрално

  [quote#38:"Zaphod Beeblebrox"]Съдията адвокат на обвиняемия ли е или само създава такова впечатление. [/quote]

  Не знам кво впечатление ти създава, ма гледай ЦвъкНаспахСе, па и друг посредствен гербаджия, да не те нарочи за убиец

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 55. 55 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 830 Неутрално

  [quote#12:"ventsy"]Освен това смърта може да причинена и без мотив - например в следствие на престъпна небрежност, или спонтанно.[/quote]

  спонтанно причинена??????????????????????????????????

  ептен на махленска клюкарка го удари

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 56. 56 Профил на fiona
  fiona
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това заглавие е подвеждащо! Очевидно е, че каквото и да се говори за мотива, достатъчно улики няма. Сега МВР и съдът ще се обвиняват взаимно, а това ще стане поредното неразкрито убийство.

  fff
 57. 57 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#55] от "nckdck":

  Има такива случаи. Извършителя няма намерение да убива, но се увлича и жертвата умира. Може да е искал само да я изнасили, и да я е удушил по невнимание.

 58. 58 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 830 Неутрално

  До коментар [#57] от "ventsy":

  лафот "ръцете са по-бързи от мисълта" за теб ше да е измислен

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 59. 59 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1222 Любопитно

  "....Прокуратурата може да протестира определението пред Софийския апелативен съд...."

  А може и да не протестира. Да не са луди? Подозирам, че има отдадена заповед по гарнизона да се замете случаят под килима, щото Чеци наше момче, да не му се убива бъдещето, пък и фекални пръски могат да хвръкнат към днешните властелини...

 60. 60 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1683 Весело

  Ми така е. Малоумните разследващи полицаи събират доказателствата като стадо бизони. Някакво чудо е как къдрав косъм от Цоко не е попаднал сред доказателствата и после тъщата с табуретка в главата. Не че ще е голяма загуба де, ама няма да се мъчи достатъчно.

 61. 61 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1162 Весело

  А някои отчетоха 100% успеваемост в реформите на МВР. Може би в отчета не се включва разследване и събиране на доказателства за разкриване на престъпления.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 62. 62 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Родното правосъдие е отдавна в киреча. Тук визирам цялата верига- МВР,прокурори и съдии!! Поръчките нямат край или трябва да се изкара нещо над заплатата!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 63. 63 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#52:"nckdck"]Никво нема както се виде -- ЦвъкНаспахСе може да нарочи всеки за убиец [/quote]

  Дискутираният г-н Чеци не е "всеки". Защото не всеки се е напил и дрогирал в нощта на убийството, не всеки е бил с Яна на злополучното място, в т.ч. и в установения период на смъртта й, не всеки е бягал панически от България на другия ден, не всеки е лъгал, че е оставил момичето живо и здраво на сутринта.....
  Този човек Ви се привижда като "всеки"?
  Хмммммм, често ли халюцинирате?

  Не съм магаре;-)
 64. 64 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#56:"fiona"]Това заглавие е подвеждащо! Очевидно е, че каквото и да се говори за мотива, достатъчно улики няма[/quote]
  От какво съдите за "очевидното"?

  Не съм магаре;-)
 65. 65 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  Това е само мярка за неотклонение. Целта на задържането под стража е обвиняемият да не извърши друго престъпление или да не се укрие. След като е изминало толкова време от деянието, слаба е вероятността за манипулиране на доказателствата от страна на Русинов (най-вече протоколи за оглед на местопроизшествието, ДНК-експертизи и пр.). Освен това на този етап съдът вече разглежда и допълнително събраните (след първоначалното задържане) доказателства, и ако те разколебават подозренията обвиняемият да е автор на престъплението, задържането под стража отпада.

  И най-важното - ако в съдебния процес прокуратурата докаже извършителството от страна на Русинов, той ще получи затвор, макар сега да е освободен от задържане под стража.

  Предстои разглеждане на марката от страна на САС, като произнасянето на последния е много трудно да се прогнозира...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK