Екоактивисти: На Банско и Витоша няма категоризирани писти, но досега това не пречеше

Два от лифтовете на Витоша от вчера бяха пуснати в експлоатация след 8-месечно прекъсване

© Георги Кожухаров

Два от лифтовете на Витоша от вчера бяха пуснати в експлоатация след 8-месечно прекъсване



Твърденията на фирма "Витоша ски", че пистите над София не могат да се наемат, защото не са категоризирани, са изопачени, заявиха днес от екокоалицията "За да остане природа".


Така коалицията от природозащитни организации коментира изявлението на собственика на лифтовете над столицата, че и следващият зимен сезон е под въпрос, защото законът му забранявал да наема и предоставя за ски некатегоризирани писти.


По данни на Министерството на икономиката, което отговаря за категоризацията на туристически обекти, в това число на ски пистите, в ски зона Банско например, на Витоша, както и в други курорти към февруари тази година няма нито една категоризирана писта. Досега е нямало и практика контролните органи да спират дейността на лифтове заради некатегоризирани писти, посочиха екоактивистите. "Нещо повече - всички проведени световни ски купи в Банско и цялата програма "Научи се да караш ски", реализирани от "Витоша ски" АД и "Юлен" АД и платени от държавата през последните няколко зими, са проведени, без пистите да имат категоризацията по Закона за туризма", подчертаха оттам.




От екокоалицията заявиха също, че съгласно съответната наредба, инициативата за категоризирането на писта, трябва да е на собственика й или на стопанина на съпътстващия лифт или ски влек. Като собственик на лифтовете и повечето влекове на Витоша фирмата обаче досега не е подавала заявление за категоризация.


Във връзка с твърдението на "Витоша ски", че за да се категоризира писта, тя първо трябва да е обособена и изключена от горския фонд (тоест, собственикът да й е променил предназначението), активистите посочиха, че това изискване важи за изграждане на нови писти, но не и за съществуващите. Съществуващите писти на Витоша, използвани от десетилетия за каране на ски, са с различни начини на трайно ползване – писти (например пистите "Лалето" и "Ветровала"), ливади, пасища и др., отбелязаха от екосдруженията и заявиха, че Законът за туризма не изисква изрично да се променя начина на трайно ползване на терените, предназначени за ски писти, а изисква те да се обезопасяват и маркират.


По повод новите искания на "Витоша ски" вчера земеделският министър Мирослав Найденов заяви, че ведомството му, като собственик на природен парк "Витоша" е готово да поеме грижата по задължителното обезопасяване на пистите, за да се избегне повторен провал на ски сезона над София. Без да разясни как министерството ще поеме пистите, без да се стигне до нерегламентирана държавна помощ за частника, Найденов обяви, че съответното държавно горско предприятие (в случая с Витоша – Югозападното, базирано в Благоевград), може да купи два ратрака (снегоутъпкващи машини), с които да почиства и обезопасява пистите.


Днес екоактивистите призоваха вместо да дава пари за ратраци, държавата да купи пожарогасителна техника за борба с горските пожари. Както при последния пожар на Витоша, така и при останалите в страната пролича, че държавата не разполага с подходяща авиотехника и пожарогасителни съоръжения.


Днес проблемите на Витоша бяха дискутирани на среща между представители на Столична община и общински съветници, и активисти от инициативната група "За Витоша". От общината са се ангажирали да бъдат оповестени някои от приложенията на приватизационния договор за общинското дружество, с който през 2008 г. "Витоша ски" придоби големите пътнически лифтове над София – като приложението, в което са описани дълготрайните материални активи. То би трябвало да съдържа информация дали бившите общински лифтове са продадени на частника с право на строеж или не.


Без да го е доказала с документи, фирмата твърди, че има право на строеж, но от екоорганизациите са на мнение, че лифтовете са купени без такова право, което не позволява да се подменят генерално, а само да се ремонтират съществуващите съоръжения. Поради това и при последните промени в Закона за горите бе въведено правило, че за старите лифтове и влекове в страната, строени преди 1987 г. (каквито са всички лифтове и повечето влекове на Витоша), ще се отстъпва без конкурс право на строеж за 20 години.

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  Vasil Panayotov
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 2. 2 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Ех, нямат спирка тези еко активисти. Чудят се какво да измислят и бум - ново 20. Това пък ако не е още едно доказателство, че зад част от тях седят определи хора и им плащат. Те предизвикаха появата на един куц закон и сега вместо да си признаят пак всяват смут и паника. От всичко губим само ние скиорите. Вече супер се дразня от тази сага, която уви е ръководена от Тома Белев и компания.

 3. 3 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Защо Министерството на земеделието трябва да чака екоактивистите да съобщават, че досега не е имало категоризиране на писти. Министерството не го ли знае това, предлага да поддържа пистите? За какво служи това министерство?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 4. 4 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Екобизнесмени срещу бизнесмени от Витоша ски.

 5. 5 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#3] от "led_zep.23":

  Министерство на земеделието прехвърля топката на горските... Не знам дали ските не са работа на министерство на туризма, ама то като няма кой да прави истински туризъм у нас. Решението от вчера е повече от абсурдно.

 6. 6 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Хмм...зелени, зеленииии, пак ще изсмучете нещо от пръстите си! Всеки божи ден, различна статия с различна коалиция! Вие се ненаядохте бе!!! Защо направо не се национализирате като собствена държава и не заминете някъде да си гледате друга природа?!? Направо едно специално предаване за вас как ще оцелеете. Чудна гледка ще бъдете!

 7. 7 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1652 Любопитно

  Голям бъркоч забърка мутрата Цеко, на път е да преиграе с изнудването си и вместо вежди за изпи6е да получи някоя друга синина по сурата.
  На клакьрите (#1&2) - отговорете с АРГУМЕНТИ които да оборят тези на еко-активистите, а не с пл*нки. Кажете (и докажете) кой им пла6та.
  Мутренските пари са ясни, те не се интересуват нито от устойчив туризъм, нито от опазване на природата, нито от спазване на законите. И изглежда на някои хора им е писнало това да е правилото, а не аномалия! БРАВО

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 8. 8 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#3] от "led_zep.23":

  Ми всички го знаят, но за да се направи една писта да е "писта" по документи, това трябва да стане както е описана в закона. А сега закона казва, че някои трябва да смени предназначението на земята, да извади разрешително за строеж и да е собственик. Обаче земята на която е пистата е "публична държавна собственост", т.е. за да се смени собственикът трябва да мине през министерски съвет и да се смени на "публична частна собственост", само до тук се изсече една гора за хартия.

  Според мен има и някои друг начин нещата да се случат, но не е сигурно, че има желание.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 9. 9 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Ако има нещо, което напоследък много съм намразил, това са т. нар. екоактивисти. Зад тях се крият политически или бизнесинтереси. Неясно е кой ги финансира, а зад екотерминология прикриват нечии бизнесамбиции.

 10. 10 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#9] от "teridan":

  Мдам, така е. Име и имена даже кой какво прави и защо така изведнъж тръгнаха срещу Витоша...

 11. 11 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#7] от "B52":

  Много лесно ще ги отговоря с аргументи, но понеже в дневник рядко има някой, който изобщо би се вслушал в логични разяснения не се мъча пръстите по клавиатурката.
  Витоша ски иска да се спази току-що гласувания Закон за горите, защото компанията не може да изключва територии от горски фонд или пък да наеме ливади, за да ги обработва като ски писти и да печели от това. Това, би било незаконно. тоест защо се случа така, че 1 фирма, а и всяка друга фирма на нейното място би била принудена да работи незаконно. Какво е решението? Да не обработва пистите, нали?
  знае ли се също така, че законът за горите лиши „Витоша ски” от договора им за наемаме на снежни полета за каране на ски. С този Закон за горите това вече не е възможно – снежните полета трябва да се обособят като писти в тириториален план, да се смени предназначението им от ливади – да станат писти, за което Министерство на земеделието и храните трябва да заплати само на себе си таксата за смяна на предназначението на земите. Мога да пиша и още, но не знам дали си заслужава.

 12. 12 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#9] от "teridan":

  И аз си живеех спокойно до преди да се появят тези еко-меко и да ми се развали рахатлъка на пистичката.

 13. 13 Профил на qwertzz
  qwertzz
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Писна ми от екоактивисти и от инвеститори! То и в Австрия имаше подобен казус преди 10-15 години, ама хората си сложиха ред. Сега и планините и ски курортите им са слънце. А тук екоактивисти и инвеститори водят безкрайни пунически войни - жертвите сме ние!

 14. 14 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#13] от "qwertzz":

  Напълно съгласен. Тъкмо нещата се оправят и айде пак на ново писмо, протест, нещо си...

 15. 15 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#8] от "brutester":
  Хубаво, а като е подписаван договора с "Витоша ски", не се ли е знаело, че пистите на са категоризирани.
  Моят въпрос е защо договорът с "Витоша ски" е подисан така, че да има възможност за различни интерпретации и оставя място за шантаж. Кой го е подисвал? Да излезе и да обясни.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 16. 16 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#7] от "B52":

  Бъркоча го забъркаха на тея дето им дадоха черен фулмастер да задраскват и дописват каквото искат в закона. Веднъж 2011 прецакахте туризма и 2012 го довършвате. Точно вие нямате право да ревете за писти и лифтове вече.

 17. 17 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#15] от "led_zep.23":

  Когато е подписван договора го е нямало закона на Белев,Ковачев и другите корумпирани вождове.

 18. 18 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#15] от "led_zep.23":

  Не съм го подписвал аз Според мен някои е смятал да прави пари, но от лакомия не е предвидил, че други също искат да правят и сега гледаме сеир за наша сметка.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 19. 19 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1218 Весело

  По данни на Министерството на икономиката, което отговаря за категоризацията на туристически обекти, в това число на ски пистите, в ски зона Банско например, на Витоша, както и в други курорти към февруари тази година няма нито една категоризирана писта.

  А така..Сега им спрете и пистите у Банско и Цеко фалира заедно с банката..И директно у Централният Софийски..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 20. 20 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#8] от "brutester":

  и как е по закона. бите ли ме просветили, моля с членове и алинеи.

  gorskia
 21. 21 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#17] от "srebroliubec":
  Не е точно така. По Коледа ГЕРБ в разрез със закона гласува за 15 дена поправки в закона, изискани от "Витоша ски".
  Значи още от началото договорът не е бил направен както трябва. Екоактивистите и хората скочиха точно срещу тези поправки.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 22. 22 Профил на Планинар
  Планинар
  Рейтинг: 506 Неутрално

  хаха, еколозите всеки ден разобличават какъв смешник си имаме за министър на горите. само така до отстраняването на некадърните от държавната власт. заслужаваме по-добро управление

  Наш дълг е да опазим планините и за нашите внуци!
 23. 23 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#18] от "brutester":
  [quote#18:"brutester"]Според мен някои е смятал да прави пари, но от лакомия не е предвидил, че други също искат да правят и сега гледаме сеир за наша сметка. [/quote]
  Е, аз искам да знам кой е той.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 24. 24 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#19] от "hristov19":
  [quote#19:"hristov19"]Сега им спрете и пистите у Банско и Цеко фалира заедно с банката..И директно у Централният Софийски.. [/quote]
  Добра идея.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 25. 25 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#9] от "teridan":

  тези организации депозират финансови отчети в министерство на правосъдието и ги има на сайтовете им. А Вас кой Ви финансира?

  gorskia
 26. 26 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#13] от "qwertzz":

  дай пример и линк моля
  или си го измисли?

  gorskia
 27. 27 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 844 Неутрално

  [quote#25:"gorskia"]А Вас кой Ви финансира?[/quote]
  Аз се финансирам.

 28. 28 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#11] от "groznik90":

  Твърдение на „Витоша ски”: Държавата да категоризира пистите и тогава фирмата ще ги наеме.

  Фактите: Съгласно чл.7 от Наредбата за категоризация на ски писти заявления за категоризацията се внася от собственика или стопанина на съпътстващия ски лифт или ски влек. От 2008 г. "Витоша ски" АД наема площи за ски писти всяка година от Държавното горско стопанство, което може и да направи в момента съгласно чл. 43 на Закона за горите. Към момента "Витоша ски" не е подавала заявление за категоризация на обектите, ползвани за ски на Витоша.

  Твърдение на „Витоша ски”: За да има писти, съответните терени трябва да бъдат изключени от горските територии и определени с начин на трайно ползване като писти.

  Фактите: Законът за горите не изисква да се променя предназначението за съществуващи ски писти. Промяната е задължителна за строителството на нови писти:
  „Чл. 73. (1) Промяна на предназначението на поземлени имоти в горски територии се допуска за:...7. изграждане на ски писти.
  В момента териториите, които се използват за каране на ски в Природен парк Витоша, имат следните начини на трайно ползване: писти (Лале 1, Ветровала, пистата за ски бягане), ливади, пасища, морени, просеки, торфища, като Синята писта е всъщност пътят за Черни връх. Законът за туризма няма претенции към начина на трайно ползване на имотите, използвани за ски писти, а към тяхното обезопасяване и маркиране.

  gorskia
 29. 29 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#14] от "groznik90":

  голямо оправяне няма що - държавата ще плаща на Цеко МИнев, че той д аработи и печели от листовете си. Няма го майстора - това е държавна помощ и е забранена от закона.

  gorskia
 30. 30 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#16] от "srebroliubec":

  само да напомним, че лифтовете ги затвоори Цеко Минев и ги пусна пак без да се е променил и с една буква закона. Какво точно му пречеше миналата зима, което сега се е променило?

  gorskia
 31. 31 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#17] от "srebroliubec":

  корумпе е министъра дето се е положил на офшорката и иска да и утъпква апистите с нашите пари.

  gorskia
 32. 32 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#27] от "teridan":

  може ли да публикувате фиша от заплата за да видим кой ви е работодателя, да не е случайно някоя фирма за кризисен ПР

  gorskia
 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  [quote#2:"groznik90"]Ех, нямат спирка тези еко активисти. [/quote]
  Аз пък мисля точно обратното. "Витоша ски" нямат спирка. Въртят и сучат само тяхното да стане. А от правителството се чудят как да им угодят. Ей го Миурослв Найденов се засилил с народни пари машини да им купува. Ако толкова се е загрижил, да вземе да национализира фирмичката на Цеко и тогава да купува машини.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  [quote#9:"teridan"]Зад тях се крият политически или бизнесинтереси.[/quote]
  Как пък един път не казахте чии са тия политически и бизнесинтереси!? Не ти ли стана ясно, че такива лафчета, без конкретика вече не струват пукната пара?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  [quote#15:"led_zep.23"]Моят въпрос е защо договорът с "Витоша ски" е подисан така, че да има възможност за различни интерпретации и оставя място за шантаж. Кой го е подисвал? Да излезе и да обясни.[/quote]
  Аз го задавам този въпрос от бая време ама никой не ръчи да отговори.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#16] от "srebroliubec":

  Няма, няма за какво да реват, ама като някой плаща ще реват до дупка... Преди си мислех, че протестите са резултата от няколко объркани еколози, които са се заблудили, че някой ще им вземе гората. Обаче след последните седмици съм сигурен, че има много гнило в протестите и писмата. Пари играят тук. Явно някои определени фирми и кръгове имат апетити към Витоша.

 37. 37 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#29] от "gorskia":

  Държавата ще плати сама на себе си, след като беше приет законът. Този закон, за който настояваха тези като теб. Ако не си разбрал, прочети още веднъж. Държавата трябва да плати от нНАШИЯ джоб, нашите данъци. Тоест тези като теб направиха така, че ние данъкоплатците ще платим за вашата глупост. Но това не е глупост - това е платен протест. Убеден съм още повече след като виждам как отговарящ на всеки пост във всяка тема. Странно защо го правиш и кой седи зад теб?

 38. 38 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#33] от "Храбър":

  Ами това с какво ползва Цеко Минев, че не ми е ясно? Нали осъзнаваш, че зелените направиха така, че да се приеме Куц, ама много Куц закон. И резултатът на тези зелени е, че този куц закон стана причини Витоша ски да не стопанисват пистите. нали осъзнаваш, че глупавата постъпка на Миро Найденов не ползва никого освен, че така се опитва да замаже големия гаф със закона. Решава въпросът на парче, което е най-тъпото нещо на света. Излиза с напълно политическо и популистко решение, за да няма във вестниците ски сезонът се провали. Само се чудя защо обвиняват Витоша ски, а не еколозите. Витоша ски спазват закона, който не им дава пистите.

 39. 39 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  [quote#38:"groznik90"]Нали осъзнаваш, че зелените направиха така, че да се приеме Куц, ама много Куц закон. [/quote]
  Не знаех че Зелените пишат закони и ги приемат.
  Както и че те ръководят Пожарната команда...
  Опитай пак...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 40. 40 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Писна ми вече от зелените. Ново 20. Лифтовете са пуснати, Найденов каза, че сам ще чисти пистите, какво точно ги боли тези хора? що не се наслаждават на лятото, ами пак бъркат ли бъркат. Айде постигнахте своето, седнете си, че се уморихме от вас и вашите глупости

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 41. 41 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#39] от "B52":

  Нали не питаш сериозно?!? Щото кой стана причина за промяната в закона - не съм аз със сигурност. Май бяха протестите на еколозите СРЕЩУ първия вариант на закона. Ако и това отречеш, че те признавам за фурнаджийска лопатка.

 42. 42 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#35] от "Храбър":
  [quote#35:"Храбър"]Аз го задавам този въпрос от бая време ама никой не ръчи да отговори.[/quote]
  Затова и продължавам да го задавам.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 43. 43 Профил на todor6104
  todor6104
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Зелените сега стягат Беглика фест, с който да финансират протестите. Хич не им пука за природата около Беглика, важното е да падат парички.

 44. 44 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Как така изведнъж се надигна протест?!?! Вие знаете ли какви закони се приемат вески ден?!?! И какви са тия различни подорганизации на така наречените зелени? Аз не мога да проумея кой толкова ги натиска, че всеки ден има различни писма?!?! Престанете и дайте да се нарадваме на Витоша....не мога да се кача на спокойствие заради вас!

 45. 45 Профил на mila34
  mila34
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Може би решението Найденов и държавата да поемат отговорността за успешния ски сезон е най-доброто в момента. Сигурна съм, че не биха допуснали да се провали ваканцията и догодина. Все пак всичко се прави в полза на това Витоша да става по-посещавана и предпочитана дестинация.

 46. 46 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Екоидиотите не могат да задължат Витоша ски да поддържа пистите. Щото не са техни. Пуснаха ли лифтовете, пуснаха ги. Сега екоидиотите с лопатки и метлички ,когато сняг забръска да поддържат пистите , а Витоша ски ще си къса билитчетата на лифтчетата.

 47. 47 Профил на doctord
  doctord
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#46:"1_bulgarin"]Екоидиотте не могат да задължат Витоша ски да поддържа пистите. Щото не са техни. Пуснаха ли лифтовете, пуснаха ги. Сега екоидиотите с лопатки и метлички ,когато сняг забръска да поддържат пистите , а Витоша ски ще си къса билитчетата на лифтчетата. [/quote]
  Ще има доброволчески отряди, като гасенето на пожара и после ще мрънкат как организацията не била на ниво

 48. 48 Профил на K.
  K.
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Троловете на Цеко пишат под всички форуми - priceless Явно шашът е пълен.

  Цеко, годината не е 2000, влез в час, че ще вземеш да станеш нелицеприятен на пожарната команда и като нищо ще ти вземат бързо бизнеса...

  K.
 49. 49 Профил на doctord
  doctord
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Когато не си на мнението на Зелените Фашунгели си Трол...Ето това е логика.
  Бате ходи да протестираш за застрояването на къмпингите в България, ама там няма кинти за Зелените Есесовци нали

 50. 50 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1652 Любопитно

  [quote#41:"groznik90"]Щото кой стана причина за промяната в закона - не съм аз със сигурност. Май бяха протестите на еколозите СРЕЩУ първия вариант на закона. Ако и това отречеш, че те признавам за фурнаджийска лопатка. [/quote]
  Това за лопатите е приортет на Цеко и Боко.
  Виждам че не си си дал труда да прочете6 какво съм написал, а именно че Пожарната команда гласува и приема законите.
  В случая - опитаха да прекарат едни ЯВНО-лобистки "поправки" от които смърде6е на обслужване интересите на Цеко и отхапване на интересите на об6теството. Хората излязоха на улицата, Главният Маркуч се изпла6и и разпореди "поправки". Гласуваха ги под стой. Къде е тук законодателната инициатива и намеса на Зелените?

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 51. 51 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#50] от "B52":

  Не им светя на ББ и ЦЦ кво правят и изобщо не ми пука. Няма много мъдри мисли там. Това последното с Миро Найденов беше много..... как да кажа тъпо. Хората си имат свои интересни, гледат си ги... Не ми дреме много за тях. Няма да ми направят живота по-хубав.
  Колкото до закона. Нещата седят така - имаше закон, зелените реваха, реваха срещу него, накрая приеха закона, зелените мнооооооооооооооооооооого реваха, Плевньо сложи вето, промениха закона според исканията на зелените и някакви срещи с ББ, законът излезе много куц и тъп, зелените пак реват. Едва ли можеш да отречеш това, което е самата истина.
  А кой седи зад зелените и откъде идват парите... вече не ми е много ясно.

 52. 52 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Някой май живее в приказка с тролове. А Снежанка къде е ?

 53. 53 Профил на damian
  damian
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Абе, хора! Дайте го по-положително, някакси! Почти всички сме скиори в тоя форум, обичаме планината. Да я делим ли? Очевидно е че са нужни идеи. Крайностите, обаче, идеи не раждат. Дайте да дефинираме отделните компоненти на проблема, да степенуваме... А то кво - всичко в кюпа... каша. Така е и в обществения ни живот. Кога ли ще се оправим като общности и общество?!

  damian
 54. 54 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#53] от "damian":

  И аз това се питам. Кога ще се спре с тия фарсове и протести?!

 55. 55 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#51] от "groznik90":

  не е куц закона, куца е ПР стратегията на Витоша ски дето изпълняваш

  gorskia
 56. 56 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#40] от "mnogosamkrasiva":

  многосисмешна щом смяташ, че някой ще позволи на Миро Мършата да обслужва ЦекоМеко с държавни пари.

  gorskia
 57. 57 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#54] от "kama_start":

  хи хи, май страх усещам в душата

  gorskia
 58. 58 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#51] от "groznik90":

  офшорките като Витоша ски и Юлен страх ги тресе, че сега им е влезнал НАП в счатоводството , даже си наемат превантивно кризисен ПР, ама даже Я§Я да си като е куцо не може да го изправиш

  gorskia
 59. 59 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#8] от "brutester":Изобщо не е нужно да се правят тези алабалистики, с които Цеко Минев иска да прекара държавата да му плаща разходите на ски - фирмите му. Проблема е, че "Витоша ски" трябва да наеме съществуващата писта. А като я наеме трябва да плаща наем. Трябва да плати и наем за ползването предишни години.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK