Зависимости: В обърнатото огледало на октопода

Зависимости: В обърнатото огледало на октопода

© Анелия НиколоваПод рубриката "Зависимости" "Дневник" анализира случаи от съдебната система и практика, които привличат или са привлекли общественото внимание и са поставили под съмнение безпристрастността и обективността на магистратите. Водени от убеждението, че държавността и сигурността на гражданите не могат да бъдат гарантирани без независимо и безпристрастно правосъдие и че темата заслужава още по-голямо внимание в навечерието на избора на нов Висш съдебен съвет, размишляваме над факти и събития, които са известни и проверими.


След "Делото Пенгезов или правосъдие за горестоящ магистрат" днес се спираме на една много малка част от процеса, известен като "Октопод". Част, която не засяга обвиненията по същество срещу шестима подсъдими, сред който най-известният е Алексей Петров, бивш експерт в ДАНС и бивш офицер на прикритие от Националната служба за сигурност. Но е показателна за начина, по който тече процесът.


-----------------------------
Този текст е започнат от средата на миналия месец и приключен в края му. И, признавам, захващането ми с темата беше мощно и рязко мотивирано от появяването по телевизията на 7 и 8 юли на двама високоотговорни фактори  – самият вътрешен министър Цветанов и наблюдаващият прокурор по делото "Октопод" Светлозар Костов, който е и шеф на специализираната прокуратура. Покрай коментарите за доказателствата и хода на делото те оценяваха и журналистите, които отразяват процеса. И понеже, от една страна, соченето с пръст, и то от силов министър, заедно с намека за списъци на лоши журналисти, позоваващ се на твърденията на прокурорски свидетели по делото "Октопод", не може да бъде оставено ей така да си отмине; и тъй като, от друга страна, телевизионните пледоарии на прокурора се разминават с онова, което виждам и чувам в съдебната зала, не мога да премълча. И продължавам текста си  - с дължимото благоприличие  към отговорните фактори (декларирам това в случай че не се долавя от текста), но  без  страх, че ще бъда включена в лошите им списъци..


Аз не зная дали Алексей Петров е виновен по обвиненията в обвинителния акт (за организирана престъпна група за рекет и изнудване и заплаха за убийство). Но от наблюденията на процеса дотук  изпитвам дълбоко съмнение, че онова, което  става в съдебната зала,  може да доведе до доказване на тези обвинения по предвидения в закона ред. С други думи, моята тема са прокуратурата и съдът, а не Алексей Петров. По простата причина, че с нарушаване на законови процедури, което ще опиша по-нататък,  не се стига до никъде. По-точно, стига се по правило  до дело срещу България в Страсбург.


Съдия Ченалова: Некомпетентност или правосъдие с примка на шията?


На 3 май председателят на съдебния състав по делото "Октопод" Румяна Ченалова задържа под стража подсъдимия Алексей Петров, след като довчерашната свидетелка на защитата Донка Митева и Пламен Устинов, бивш служител на НСО и стар познат на Петров, заявиха пред съда, че са принуждавани от Петров да дадат показания в негова полза. Устинов, намиращ се под охрана от МВР, защото се чувства застрашен, разказа в съдебната зала за среща с Петров в края на април, на която бил заплашван от подсъдимия.


(Пояснителна скоба за читателя: Тъй като заплахата и принудата над Устинов – ако отговарят на истината, са престъпления според НК, но не фигурират по делото "Октопод", съдът би трябвало да отдели материалите в друго, паралелно производство, обясняват юристи, което да разследва твърденията, и тогава прокуратурата да поиска (по другото производство) задържане на Алексей Петров.)


На 19 юни на поредното заседание защитата на Алексей Петров довежда четирима контрасвидетели, които били очевидци на срещите на Петров с Устинов в края на април. Те в очна ставка с Устинов, която впрочем се превърна в гръмогласна свада, разколебаха достоверността на твърденията за заплахите. (По думите на контрасвидетелите бившият охранител Устинов бил моивиран да свидетелства само за да отърве дело, образувано в ловешката прокуратура след опит за нападение срещу Петров, извършен по време на кандидатпрезидентската му кампания в Тетевен миналата година. Освен това свидетелят поискал срещата, а не Петров – твърдят контрасвидетелите.)


На 4 юли съдия Ченалова отказва да разгледа мярката за неотклонение на Алексей Петров (което само по себе си е нарушение, тъй като съдът е длъжен да се произнесе, щом е направено искане). И междувременно отклони въпрос на защитата към свидетеля Устинов с мотив, че по делото имало секретни материали. Когато защитата остро възрази, питайки ползват ли се по делото материали, които не са известни и на двете страни, и ако да, дали съдът не колаборира с обвинението, прокурорът Светлозар Костов плахо се обади, че и той не знаел! (Разбирай - не е само защитата, която не знае, нека да не обвиняваме съдията в колаборация с него, с прокурора!).За повече убедителност прокурорът Костов допълни (сътворявайки в онази секунда големия скандал), че


случайно видял секретната папка със СРС "на бюрото на съда"!


Гафът на прокурора изпрати съда на кратко съвещание, след което съдия Ченалова обяви, че и тя не е знаела за папката, която била депозирана в секретното деловодство, но никой не предупредил съда; и тъй нататък. Все обяснения, които не заслужават логическо внимание, тъй като съдията вече се беше позовала на материалите, за които... не е знаела.


(Обяснителна скоба: НПК не дава възможност на съда директно да получава доказателства от полицията. Прокурорът може да ги представи, но тогава защитата има право да изрази становище и съдът преценява дали да ги включи в делото. Нарушаването на този принцип опорочава присъдата.)


Съдийската постъпка не само беляза делото с нарушения, но


един детайл от обяснението на съдия Ченалова подсказа следата към задкулисието


Тя изрично подчерта, докато опитваше да потуши скандала, че постъпването на СРС-тата в деловодството не било докладвано нито на нея, нито на председателя на съда (Владимира Янева) и на зам.-председателя и шеф на наказателното отделение (Петя Крънчева). Сиреч да не си помисли някой, че точно председателката на СГС и лансираната лично от нея  заместничка Крънчева имат нещо общо с нарушението.


(Обяснителна скоба: НПК не позволява председателят на съда или заместникът му да се месят в което и да било дело. Тъй че адекватното питане към Ченалова, ако можеха журналистите да реагират в момента, е откъде-накъде е трябвало да знае председателят на СГС Владимира Янева какво постъпва по делото, по което тя, Янева, не е съдия!)


Отговорът на закона е – не трябва. Отговорът "на случая" е -  не трябва, но съдия Ченалова очевидно се чувства длъжна да предотврати и най-беглата мисъл за евентуална връзка, която публиката или някой журналист от лошите може да направи между гореописаното нарушение по представянето на СРС-тата, от една страна, и от друга - председателя на СГС Янева, която по собствените й думи е семейна приятелка на Цветан Цветанов.


Съдия Ченалова се чувства длъжна ли? И защо?


Ами защото още преди скандалния гаф на 4 юли тя е допуснала нарушения, заради които журналистите  вече са я обвързали със задкулисието. Първо, задържането на подсъдимия под стража на 3 май хем е направено без обсъждане на твърденията на прокурорските свидетели Устинов и Митева (защото законът не го позволява), хем материалите не са отделени  в друго дело (за да могат да бъдат обсъдени). Съдия Ченалова просто арестува подсъдимия.


Затова пък  на 4 юли, когато защитата отново иска разглеждане на мярката за неотклонение, съдията прави очните ставки с контрасвидетелите, посочени от Алексей Петров, тоест показва намерение да обсъжда свидетелските твърдения! С други думи,  съдът ще преценява сега,  в хода на делото, кой лъже и кой казва истината, което е недопустимо от закона на този етап от процеса! И понеже свидетелствата на Устинов се разклащат, трябва да влязат в процеса едни СРС-та по гореописания начин, който няма нищо общо с предписаната от НПК процедура. Целта – да бъде отложено отново разглеждането на мярката за неотклонение на подсъдимия.


(Да, скучна и непопулярна е темата. По такива теми няма да видим граждани да протестират на Орлов мост. Гражданите разбират какво е произвол, когато те самите опрат до нуждата от правосъдие. На това разчитат вътрешният министър и прокурорът Костов в говоренето си по телевизиите.
Ако ползвах техния стил, можех да изчерпя смисъла на този дълъг текст с едно  изречение: Съдия Ченалова вкара делото "Октопод" в  тресавище, от което излизането ще е много трудно, ако не невъзможно!)


На 12 юли, когато се смяташе, че съдът няма накъде повече да отлага произнасянето по мярката за неотклонение, съдия Ченалова просто не се появи поради заболяване. Очевидно без предупреждение, тъй като съдебният състав почака доста заедно с журналистите пред съдебната зала.


На 19 юли, когато критичният доклад на Брюксел беше вече факт и беше отпаднала нуждата от спасяване на имиджа на властта чрез държане в килиите на проминентни подсъдими, съдия Ченалова пак не разгледа мярката за неотклонение. След 5 часа заседание следващото беше насрочено на 6 август. А дотогава съдът прати подсъдимия в болница, като се позова на справка от лекарите на затвора за здравословното му състояние и с необходимостта да се изчака медицинската експертиза. Въпреки настояването на защитата да не бъде обвързвана мярката за неотклонение със здравословното състояние на подсъдимия.


Пак на заседанието на 19 юли


не се разсея, а се задълбочи мистерията около прословутите СРС-та


които прокурорът Костов бил видял случайно на "бюрото на съда". Съдия Ченалова обясни, че на 11 юли прокурорът поискал с писмо СРС-тата да се приложат към делото. От съдийските обяснения аз  с големи усилия схванах три "неща", които според моето скромно мнение взаимно си противоречат: че въпросните СРС-та не били събрани по реда на НПК, но се приобщават към делото, обаче няма да се "ценят". (Според някои непроверими твърдения  с подслушватели е бил опасан свидетелят Устинов, когато отишъл на срещата с Петров – странно е обаче как довчерашният агент Петров не се е усетил, а е допуснал да бъде записан как заплашва госта си...)


В този отрязък време – от 3 май до 6 август, пред съда не се обсъждаха обвиненията по същество, повдигнати в обвинителния акт на Алексей Петров и на останалите петима подсъдими, събрани впрочем по неясно какъв критерий в една организирана престъпна група. (В която отдавна ги няма някои от натръшканите по бельо на 10 февруари 2010, когато беше даден стартът на операцията "Октопод", като братята Дамбовци например – помните, нали... та трябваше групата да бъде попълвана с нови обвиняеми...)


Същия ден - 19 юли, прокурорът Светлозар Костов, попитан от "Дневник" дали е удовлетворен от хода на  делото, отказа коментар.


И пак въпросът - защо съдията допуска всичко това?
 - Всеки съдия знае, че е длъжен да се произнесе по мярката за неотклонение във всеки момент, когато бъде направено искане за това.


-Знае също, че ако не го направи, нарушава едновременно и нашия НПК, и Европейската харта за човешките права.


-Всеки съдия знае какъв е редът за включване на СРС-та по делата.


Тогава? Какво друго обяснение може да има мистерията около появата им по делото "Октопод" освен с


пряко контактуване на съда със службите на МВР или сътрудничеството на съдията с прокурора, което също е толкова недопустимо


Може ли да бъде обяснено  по друг начин отлагането на мярката за неотклонение освен със зависимости на съда от факторите, които просто искат Алексей Петров да стои заключен?


Само факти:


По лобисткия скандал с Красьо Черния съдия Ченалова е наказана дисциплинарно с понижаване в ранг заради 30 телефонни разговора с лобиста  в периода 18 май – 17 юни 2009 г. Скандалът избухна, след като членът на ВСС Иван Колев обяви, че Красимир Георгиев обещавал на магистрати срещу 200 хил. лв. да им осигурява необходимия брой гласове във ВСС. По приблизително същото време Ченалова кандидатства да бъде избрана за председател на старозагорския окръжен съд. След избора (нейната кандидатура не успява) разговорите спират.


И при този факт – установени контакти с лобиста – точно съдия Ченалова е определена да гледа делото "Октопод"! Дали са случайни съмненията в прилагането на случайния електронен принцип за разпределение на делата, изразени в мониторинговите доклади на Европейската комисия?


По същото време, когато поема "Октопода", съдия Ченалова е възнаградена с преместване (от председателя на СГС Янева) в Търговското отделение на съда (трябва само да довърши делото "Октопод"). А  Търговското отделение на СГС фокусира огромни материални интереси, то е решаващо за икономиката на България, защото разглежда най-тежките икономически дела и делата за несъстоятелност. Логичното е там да правораздават отлично подготвени и специализирани в тази материя магистрати. Г-жа Ченалова е била прокурор на отговорна позиция в Стара Загора, оттам - кой знае защо - напуска системата и става адвокат и едва след това става съдия в СГС. Но с търговска материя не се е занимавала.


Няма видима логика в такава кадрова политика.


Остава невидимата логика на задкулисието


което предопределя зависимостите, които на свой ред превръщат съдебната система в това, което я виждаме днес – демотивирана, зависима, без шанс да се изчисти от корупцията... Защото институциите, оправомощени и задължени да разкриват корупцията, не правят това, а напоително говорят за... корумпираната съдебна власт. 


Такава кадрова политика е възможна  само по логиката на прегрупирането в подмолието - логика, която вече поставя въпроса дали октоподът е там, където МВР и прокурори убеждават народа по телевизията, че е. И тази невидима логика обяснява и поведението на съдията по делото "Октопод".


Ще кажат читателите – а след толкова думи авторката да не би да доказа къде е октоподът? Да не би да доказа, че точно от страх, зависимост или заради пари магистратите се превръщат от безпристрастни арбитри, каквито би трябвало да бъдат,  в послушни изпълнители на воля отвън?


Ще цитирам едно изявление на бившия комисар по правата на човека към Съвета на Европа Томас Хамарберг от 20 март т.г., озаглавено "Намесата на правителствени лидери в съдебни дела опорочава правосъдието":


"В други случаи съдиите са подложени на по-дискретен натиск. Получавал съм информация за т. нар. телефонно правосъдие, в които със съдиите тайно установяват контакт ръководители на правителствени служби, които недвусмислено им разясняват "присъдите, които би следвало да постановят" по дела от обществен интерес.


Понякога указания дори не са необходими - съдиите знаят как се очаква да действат в определени ситуации и какви последствия за професионалното им израстване ще има пренебрегването на определени "очаквания". Тези практики са трудно доказуеми."


"Трудно доказуеми" са тези практики, казва комисарят, но въпреки това не ги премълчава, а съветва политическата власт в рисковите държави да предприеме такива структурни реформи, които да гарантират независимостта на магистратите.


В България политическата власт не само че не предприема такива реформи, ами нейни високи представители вместо да събират качествени доказателства, превърнаха телевизионните студиа в съдебни зали, от които посочват невинните и виновните, добрите и лошите. Включително сред журналистите.

Коментари (150)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Добро и нагледно обобщение!

  Да му мислят (освен всички нас, по принцип) тези, чиито търговски дела ще бъдат разгледани от видния експерт по търговско право г-жа Ченалова!

 2. 2 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 652 Неутрално

  [quote#00:"Дневник"]Включиелно сред журналистите. [/quote]

  Сашо Диков, Явор Дачков, Илиана Беновска, Маргарита Михнева и Милен Цветков

 3. 3 Профил на vanillaeyes
  vanillaeyes
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Пояснителна скоба за авторката: Дали ще образува ново дело за заплаха и принуда ще трябва да реши прокуратурата, която да сезира съда, а по конкретното дело, съдията е взел мотивирано решение относно мярката за неотклонение и тя е задържане под стража, защото явно обвиняемият се опитва да оказва натиск на свидетели.

  след това не съм чел, защото ми е ясно колко е правно грамотна и независима и тази статия на многоуважаемата Владимирова.

 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2516 Любопитно

  Аз се чудя защо на черничкият му се размина,а то неговите хора са основни фигури на цв.цв.

 5. 5 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Значи този Цветанов както я е подкарал, няма да се учудя ако арестува един ден Бойко Борисов.

 6. 6 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 660 Неутрално

  тия хора от съдебната система трябва на първо място да имат морал и да не са корумпирани. като са корумпирани кръвопийци, платили на Красьо черния да ги назначи там където не им е мястото, те вече сами са се вкарали в задкулисия и са създали условия да бъдат подчинени и купени, защото те не са морални стожери, каквито трябва да бъдат, а хора които си плащат за назначения и после на тях им се плаща за услуги, или правят услуги за услуги

 7. 7 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#3] от "vanillaeyes":


  [quote#3:"vanillaeyes"]Пояснитена скоба за авторката: Дали ще образува ново дело за заплаха и принуда ще трябва да реши прокуратурата, която да сезира съда, а по конкретното дело, съдията е взел мотивирано решение относно мярката за неотклонение и тя е задържане под стража, защото явно обвиняемият се опитва да оказва натиск на свидетели. [/quote]

  Всичкото добре, но откъде е "явно"!?

 8. 8 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Като пееш , Петя, кой ли те слуша?

 9. 9 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 660 Неутрално

  дано да греша, но си мисля че когато изпълнителната власт успее да интегрира ромите следвайки препоръките на европейските наблюдатели, тогава ще успее да реформира и съдебната система по техните препоръки и да издигне доверието в нея

 10. 10 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Натиск над свидетели могат да оказват само тези, които имат реална власт да осъществят заплахите си и това са главно прокурори и полицаи, тъй като от ЛИЧНАТА им преценка зависи дали да им скалъпят или да прекратят преследване, особено пък срещу вече привлечен по някакво дело.

 11. 11 Профил на trudoliub
  trudoliub
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Мдааа... Всичко това е съвършено вярно! Тази Ченалова, от начало я мислех просто за некомпетентна, а от известно време вече съм сигурен, че е зависима и прави каквото и се нареди. То в България мафия няма, обаче има една организация дето се нарича "Мой човек" и там нещата са сериозни. Всеки, който е във властта има по една сурия такива "мой човек". А за Ченалова и Костов се досещам на кого са хора. Чудеса са способни да направят хората за приличен пост, потупване по рамото и тристаен апартамент в София. А ако може и да забравим и за някоя стара издънка хич няма да е зле. Екстри...

  trudoliub
 12. 12 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 660 Неутрално

  що ми слагате минуси бе? как става така някой който си му в кръвта да лъже и краде, да му осигуриш свобода и да не го натискаш и той да стане примерен гражданин и да спре да лъже и краде? да уточня не всички роми и магистрати лъжат и крадат, има и свестни, да не каже някой че съм предубеден

 13. 13 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Браво! Изключителен текст!

 14. 14 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 707 Неутрално

  [quote#6:"jackdaniels"]като са корумпирани кръвопийци, платили на Красьо черния да ги назначи там където не им е мястото, те вече сами са се вкарали в задкулисия и[/quote]
  А логичният въпрос е - откъде са ги взели да ги платят на Красьо Черния? 200 000 лева са заплатата на един съдия за 10, 15, кой знае колко години? Дали заради тази заплата "инвестират"?
  Това е положението..... Корумпирани гадове...

  Чудесна статия!

 15. 15 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Напомням за бунответе в Лондон преди месеци. Защото тамошният кмет отчел, че светкавичното налагане на присъди е имало огромен възпиращ ефект. Припомням само, че след палежите и ексцесиите в Лондон съдиите там са работели през почивните дни, докато осъдят всички нарушители! И всички бяха осъдени за няколко дни!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 16. 16 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1387 Весело

  До коментар [#12] от "jackdaniels":

  Е ти изказваш мнение за да получиш задължително положителни оценки ли? Преписвай тогава!

 17. 17 Профил на vanillaeyes
  vanillaeyes
  Рейтинг: 458 Неутрално

  поправка за svoboden:

  ... и тя е задържане под стража, защото са се появили обективно обосновани доказателства, според които обвиняемият се е опитал да окаже натиск на свидетели...


  минуси, плюсове - ако ще сме обективни - да сме обективни до край ; ако ще преразказваме тезите на защитата и ще ги представяме като обективна истина, която се опълчва срещу, едва ли не, демагогията на управляващите - поне да не го правим толкова безочливо.

 18. 18 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#17] от "vanillaeyes":


  [quote#17:"vanillaeyes"]... и тя е задържане под стража, защото са се появили обективно обосновани доказателства, според които обвиняемият се е опитал да окаже натиск на свидетели... [/quote]

  Всичкото добре, но кои са тези обективно обосновани доказателства!?

 19. 19 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 449 Неутрално

  добра статия! Ще добавя само, че такива прокурори и съдии могат да героизират определено неприятни личности като АП.

  mak1951
 20. 20 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#17] от "vanillaeyes":

  Очевидно е, че не сте юрист, но пък отказвате да вникнете в текста, в който нещата са обяснени толкова добре, че да може да ги разбере и неюрист. Най-добре - прочетете го още веднъж, за да вникнете във въпроса за "доказателствата" и кога точно могат да се обсъждат те!

 21. 21 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "Може ли да бъде обяснено по друг начин отлагането на мярката за неотклонение освен със зависимости на съда от факторите, които просто искат Алексей Петров да стои заключен?"

  Трактора е държан като заложник, за да се гарантира послушанието на Янето в коалиционните отношения на ГЕРБ и РЗС.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 22. 22 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Поредната боза.

  Няма шики-мики.
 23. 23 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#22] от "daniel defoe":

  Кое е боза, бе другарю?

  Вие въобще прочетохте ли статията? Поне един факт от нея ще оспорите ли?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 24. 24 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  За да овладеят икономиката ГЕРБ я съсипаха. Полицията - също. Съда - също. Медиите - също.

  Несръчните простаци Рапона и Цвинокио не могат да подчинят живи сектори и структури, затова ги убиват, и после връзват труповете им на конци, за да изглежда, че още са живи.

  След ГЕРБ не идва потоп - след тях ще остане изгорена земя.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Весело

  "Аз не зная дали Алексей Петров е виновен по обвиненията в обвинителния акт (за организирана престъпна група за рекет и изнудване и заплаха за убийство)".
  Да, ама всички знаем, че сегашният премиер се е подвизавал в структурите на небезизвестната престъпна структура СИК! Освен това са имали общи фирми с този "трактор", нали? Ами сливи ли има в устата си, че не се яви като "надежден" свидетел срещу Алексей Петров? Кой друг, ако не съратникаът знае по-добре колко е виновен подсъдимият? Или Мухобойко си признава само ако има флашка като онази - "Алоо, Танов")))))

 27. 27 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  "Тя изрично подчерта, докато опитваше да потуши скандала, че постъпването на СРС-тата в деловодството не било докладвано нито на нея, нито на председателя на съда (Владимира Янева) и на зам.-председателя и шеф на наказателното отделение (Петя Крънчева). Сиреч да не си помисли някой, че точно председателката на СГС и лансираната лично от нея заместничка Крънчева имат нещо общо с нарушението."

  Може да се обобщи в три думи: "Гузен негонен бяга". А и шикалкавенето по отношение на мярката за неотклонение говори само за едно - съдията се намира под натиск. Защо ли ми се струва, че октоподите използват съда като инструмент, за да разчистят сметките помежду си?

 28. 28 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Най-тревожното явление в гербераското управление вече не са даже милционерщината и умишленото опростачаване на нацията, а смъртоносния флирт с Москва, който рискува да спре приобщаването ни към Запада, и да ни върне в съветска орбита.

  Отчаяният за пари Рапон разпродава държавни активи на кремълски марионетки без да си дава сметка, че дори използвайки мръсните пари на Путин, мафията и олигарсите да успее да овладее политическата власт, то утре ще е повече от всякога в ръцете на тези, дето държат икономиката, банките и медиите - на бойкенщайните, които сам създаде.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 29. 29 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#25] от "daniel defoe":

  А нещо конкретно ще кажеш ли?

  Щото всеки пияница в селската кръчма може да говори като теб по въпросите, които не познава и не разбира.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 30. 30 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Прочетох статията и се запитах: Кой пък ще е този смелчага да пише в подобен стил? После видях, че е Петя Владимирова! И се успокоих. Защото българите показват, че освен пошлост, подмазвачество и интриганство все още си раждат смелите и истински хора!

 31. 31 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Не е ли странно, че всички магистрати, замесени покрай Красьо, изведнъж бяха изчистени, възстановени, и на тях изведнъж властта заложи много. И именно те станаха послушковците, четящи удобни присъди? Дали въобще Красьо беше някакъв лобист, или беше удобно спретнато мероприятие, за да може да се стиснат здраво за вратлетата разни магистрати, и да станат послушни и удобни за методите на Цвинокио?

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#26] от "aron25":

  Стига с тия щуротии за общите фирми. Знаете всички, че ББ отдавна се е отказал от бизнес с боклуците.
  Много преди да знае, че ще управлява държавата.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 34. 34 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#32] от "daniel defoe":

  Нищо конкретно?

  Унищожаването на малкия и среден бизнес, ускорено за пореден път чрез тримесечния картел организиран от Миро Мършата, и довело до нови рекорди в нивото на безработицата е нищо?

  Наливането на държавните пари в една банка, която приватизира държавни предприятия и изкупува медии е нищо?

  Пълната безпомощност на милицията срещу престъпността е нищо? Настървенито на службите да подслушват граждани, водещо до пренебрегване на атентатори е нищо?

  Светкавичното издигане в съда на откровено некадърни и корупмирани, но за сметка на това послушни Яневици, Крънчевици, Колевци, Ченаловици, Урумовици и Пенгезовци е нищо?

  И какво тогава има значение в гербераския мироглед?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 35. 35 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#29] от "Pavlik Morozov":

  Колкото и да мучите комуноид власт повече няма да види.
  Свикнете с този факт и ще ви е добре.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 36. 36 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#32] от "daniel defoe":

  Сигурно единствените стойностни теми са кой от "историческите" министри е по-по-най-исторически?!

  Или дали "безалтернативния" Бащица ще управлява още 5 или още 6 мандата?

  Или кой от гербераските ибрици подмива най-добре имиджа на Рапона и неговата свита?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 37. 37 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#35] от "Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)":

  По-големи комуноиди на власт не сме имали от '89-а насам.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#35] от "Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)":

  Роска, че те в момента почти всички управляващи са били членова на БСП бре. А както знаем, бивш комунист няма.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#38] от "Тони!":

  Тц, няма членове на бсп.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 40. 40 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#38] от "Тони!":

  И като махаш тази мантра помагаш всъщност на комуноидите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 41. 41 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#35] от "Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)":

  А на теб, и на Уорни, ще ви припомня - НИКОГА!

  Веднъж гербераски колаборационист - доживот гербераски колаборационист.

  От това да се окажат в компанията на РЗС и Атака - по-долу трудно можеше да паднат старите сини вождове.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 42. 42 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#33] от "Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)":

  Знаят... но трябва да се плюе и врещи. Все пак директивата е да формират мнение и да налагат своите лъжливи и плювачески тези.

  Няма шики-мики.
 43. 43 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#41] от "Pavlik Morozov":

  За кое в поста ми № 35 е това "никога"?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 44. 44 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3055 Неутрално

  А бе като излиза от статията този Алексей Петров ще е света вода ненапита май а? А всички други ще са виновни според него. Нали като в разрез с конституцията стана кандидат президент и обвини сегашния президент във всички земни грехове. Обаче не журналята а народът знае кой кой е нали знаете за беззичния както го казват клю клю телефон в който телефон понякога има много истини. И този народ му даде да разбере под един процент май че. И май че за него са гласували само неговите журналя.

 45. 45 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Петя, Петя, тия ще те гръмнат най-накрая!

  Пази се, душичке...

  Проклета да е Русия!
 46. 46 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#26] от "aron25":
  "Да, ама всички знаем, че сегашният премиер се е подвизавал в структурите на небезизвестната престъпна структура СИК! "

  Ето го ББ като млад гангстер, делят си престъпния бизнес на сектори с останалите от СИК:
  capital.bg/politika_i_ikonomika/1995/11/27/1045108_sic_duhna_sveshtichka_pod_zvucite_na_roial

 47. 47 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#44] от "sider":

  Точно.
  Тракторното образование го знаем, знаят го и те.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 48. 48 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#42] от "daniel defoe":

  Интересно, но продължавам да не чувам НИТО ЕДИН КОНКРЕТЕН ОТГОВОР, нито един аргумент или факт.

  И после аз съм плюел.

  А ти какво - гълташ?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 49. 49 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#46] от "Малката Пица":

  Цицка, липсваше ми с твоите 17 годишни щуротии.
  Дай сега нещо за бившата на ББ и милионите и.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 50. 50 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#43] от "Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)":

  Не е за конкретния пост, а въобще - за илюзията ви, че можете да яхнете гавазите и шоферите на партията, и с тяхна помощ да отстраните от властта генералите и висшата номенклатура.

  Вместо това гавазите и шоферите ви употребиха, обърсаха се с вас, и ви захвърлиха, а сега пак се канят да доведат БСП и Д(П)С на власт.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Весело

  Ееее, слабо покритие тая вечер - само трима дежурни по цъкането на минуси

  Май инвестициите в ББТ за пореден път опоскват пропагандния бюджет, и за платени коментатори по форумите не стига, та скоро Рапна пак ще трябва да се кара на гербераските комсомолци че не тролят по-усърдно.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 53. 53 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Умно е постъпил Рапона, когато 2001 година, след победата на НДСВ на изборите, се примолва на Царя да го издърпа в МВР, където има сигурна охрана и може да оцелее.
  Първата му работа е да си подсигури парите - един два месеца след изборите Цветелина Борисолавова взима СИБанк. Това е банката , която Костов е приготвил да кешира политическото си влияние, и я е продал на Славчо Олимпа Христов. Той пък е под охрана на ИПОН - бандитската групировка на Рапона, прътно стояща да СИК.
  От тази далавера Боко и Цветелина правят 400 милиона !
  Колко са на Боко никога няма да разберем, операциите са направени през кипърски офшорни фирми.

 54. 54 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#52] от "Pavlik Morozov":
  [quote#52:"Pavlik Morozov"]Ееее, слабо покритие тая вечер - само трима дежурни по цъкането на минуси [/quote]
  Еййй, добре че каза. Забравих.
  Ей сега ви мятам.
  То точни вие сте трима, ама карай да върви.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 55. 55 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#52:"Pavlik Morozov"]Ееее, слабо покритие тая вечер - само трима дежурни по цъкането на минуси [/quote]
  Минуси пляскат ама нищо не пишат по съдържанието на статията. Явно са затруднени. Освен заради куража, харесвам Петя Владимирова заради логичната мисъл - всичко, което пише е така подредено и логично обосновано, че трудно се оборва. Освен това тя пише неща, които са очевидна истина - истината е трудна са оборване, макар че герберите си имат за лидер спец по изкривяване на фактите.

 56. 56 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#45:"КДС"]Петя, Петя, тия ще те гръмнат най-накрая!

  Пази се, душичке...[/quote]

  Само да посмеят! Тогава не демонстрации на Орлов мост, а пушките ще трябва да хванем.

 57. 57 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#55] от "teridan":

  Догодина, когато си пред избор станишеФ или Борисов кого ще избереш?
  Питам пряко, защото много се отворихте нещо, а и ти взе да пригласяш на комуноидите.
  Трактора също според теб невинен ли е?
  РЗС янево не беше ли негово дело?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 58. 58 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#33:"Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)"]Много преди да знае, че ще управлява държавата.[/quote]
  Напротив - всичко е нагласено, както си му е редът
  Кеца заяви в прав текст, че е присъствал на среща, състояла се във виенската градина до Паметника на Васил Левски в столицата, в която са участвали Милчо Бонев – Бай Миле, Сретен Йосич, Бойко Борисов, Стоил Славов и други…На нея босовете са обсъждали как да съберат пари, за да стане Бойко Борисов главен секретар на МВР.
  http://afera.bg/razsledvania/20032.html

 59. 59 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  [quote#41:"Pavlik Morozov"]От това да се окажат в компанията на РЗС и Атака - по-долу трудно можеше да паднат старите сини вождове. [/quote]
  Много моля - без Костов. Костов не клекна пред Европейската народна партия да даде рамо на Бойко, яа ти говоришшщ за нЕкФи дребни интриганти. Да си носят по живо по здраво табелата СДС къмто лицето от Банкя. Истинските десни си имат друга - сериозна, работа.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 60. 60 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 815 Неутрално

  [quote#57:"Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)"]Догодина, когато си пред избор станишеФ или Борисов кого ще избереш? [/quote]

  Борисов и Доган, разбира се

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 61. 61 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#57:"Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)"]Трактора също според теб невинен ли е?
  РЗС янево не беше ли негово дело?[/quote]
  За кое РЗС янево става дума - това ли дето крепи властта на Борисов?

 62. 62 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#57:"Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)"]Догодина, когато си пред избор станишеФ или Борисов кого ще избереш? [/quote]
  Сега като ме караш да се позамисля и да сравня резултатите от управлението на Станишев и Борисов, си мисля че при такава алтернатива Станишев е по-добрия вариант. Всъщност ако алтернативата е магарето на баба Пена или Борисов ми се струва, че ще гласувам за магарето на баба Пена - то би се справило с престъпността, корупцията, икономиката, доходите и безработицата по-добре от Бойко.

 63. 63 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Ясно е, че човек като Борисов не се трогва от закони и други такива глупости.

  Съмнения нямам , че както си е съдрудничил със наркодилъри, които продават дрога на децата, така няма да се поколебае да направи нищо и никакъв натиск над съда и прокуратурата.
  Това което не ми е ясно защо е избрал ТРактора - дали заради ПР, или оня има нещо и може да го удари с компромат.
  Друг вариант е , че го подозира за атентата над Бориславова през 1999г, и сега мъсти.

 64. 64 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Факта , че делото е пълно с нарушения, и никой не му прави впечатление, или много малко се коментирар такива фрапиращи факти, показва колко е зле и обществото и журналистиката.

  На пръстите на ръката се броят журналистите, които пишат смислено по темата - Петя Владимирова е най-добрата.
  Като се замисля, има и други които пишат за тези нарушения, но те не разбират тематиката и не се и опитват - Диков, Дачков/тук има и други мотиви/, (други има ли!?)

 65. 65 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#61] от "teridan":

  Кво бягаш по тъча? Колко рзс-та има?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 66. 66 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Ако Рапона и Физкултурниак искат да борат престъпността, и то със стара дата, както Трактора го разследват за престъпления от преди повече от 10 години, питам защо няма още 20-30 хора като Петров в арестта - Маджо, Пашата, ТИМ-овците, МАргини, Черепа,...
  Защо богатите вдовици на героите от 90-те/Жената ба Бай МИле - днес го има в 24 часа, оня разбоюйник от ВИС дето го гръмнаха в СЛ. Бряг.../ сега си въртят бизнес с милиони, и никой даже е ги вика в МВР за един рапит поне.
  Значи нещо има в Ал. Петров което кара Рапона само него да го иска в затвора!?

 67. 67 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#62] от "teridan":
  "Сега като ме караш да се позамисля и да сравня резултатите от управлението на Станишев и Борисов, си мисля че при такава алтернатива Станишев е по-добрия вариант. "
  То има ли база за сравнение изобщо - 25% растеж при Станишев, 0 при Рапона.
  По 6 млрд инвестиции на година при Станишев, отлив на капитали даже имаше за един педиод при Рапона.
  Станишев ни вкара в ЕС, Рапона две цели обяви - еврозона и Шенген, и се осра и с двете.

 68. 68 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#63] от "Малката Пица":
  [quote#63:"Малката Пица"]Това което не ми е ясно защо е избрал ТРактора[/quote]
  Щото е бандит бе Цица. Просто е. За всички е ясно.
  И руменовците са бандите...ония от геьовото правителство, комуноидите.
  Ще им дойде редът на всичките. Споко. Време трябва. Не може държава затлачвана методично 22 години да се оправи за 3.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 69. 69 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#67] от "Малката Пица":

  Тука пак почна с простотиите.
  станишеФ - чудно време на просперитет за всички страни, но не и в България.
  ГЕРБ - криза в Европа и света, тежка, продължаваща и досега.

  Ако това сте останали от идеолозите на позитано по форумите наистина ви е спукана работата.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 70. 70 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#68] от "Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)":
  "Щото е бандит бе Цица. Просто е"

  Има още поне 10 бандита като Трактора, например Маджо и Пашата от СИК, но те даже не ги и викат в МВР, камо ли да ги съдят.
  Самия Боко не е цвете за мирисане, напрактика неговата биография е съшата като на Петров - милиционери, след това охранители/разбирай рекетьори/, и натрупали пари влизат в държавната система, за да напрупат още повече пари, а и да имат протекцията на държавата.

 71. 71 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#65:"Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)"]Кво бягаш по тъча? Колко рзс-та има?[/quote]
  Не бягам по тъча, ама това РСЗ отдавна вече е борисовото РЗС - не си в час.

 72. 72 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Весело

  [quote#68:"Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)"]Ще им дойде редът на всичките. Споко. Време трябва. Не може държава затлачвана методично 22 години да се оправи за 3.[/quote]
  Това ми звучи като "изберете ги пак, пък след още един мандат ще обясняват, че не може всичко дето е затлачвано 22 години да се оправи за 8".

 73. 73 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#68] от "Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)":

  "Не може държава затлачвана методично 22 години "

  Ама си жалиш по соца, а?
  В душата си си останал комунист, ама не си признаваш. То и затова си падаш по Боко, и той като теб на 18 години се е записал в БКП за да е добре, а сега се прави на дръж ми шапката
  Стари и печени мошениците сте това комунистите , ей

 74. 74 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#71] от "teridan":

  Това, че ББ (може би) го разби не го прави ненаправено от Трактора с друга цел.
  Усещаш ли разликата?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 75. 75 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#72] от "teridan":

  Да, така звучи, но можеш ли да отречеш твърдението ми.
  И особено при положение, че аз гласувам да ДСБ.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 76. 76 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#59] от "Вени Г.":
  "Костов не клекна пред Европейската народна партия да даде рамо на Бойко"

  Само занесе на Боко портокали след изборите, когато Боко беше със счупен крак.
  И с Мартин се хвалеха, че държат ключа към мнозинството след изборите 2009. Даже Боко ги унижи да подписват някакъв меморандум ли беше, или нещо подобно, че ще крепят на Боко правителството в парламента без той да ги пуска в управлението.

 77. 77 Профил на antigerberast
  antigerberast
  Рейтинг: 272 Весело

  [quote#60:"nckdck"]Борисов и Доган, разбира се [/quote]
  ....и снахата и снахата без нея нема стане завер.....пардон куалицията

 78. 78 Профил на antigerberast
  antigerberast
  Рейтинг: 272 Весело

  [quote#76:"Малката Пица"]Само занесе на Боко портокали след изборите, когато Боко беше със счупен крак.
  И с Мартин се хвалеха, че държат ключа към мнозинството след изборите 2009. [/quote]
  аве пица да та питам нещо ...така пуд секрет боко от коя партия са домъкна ве и от коя го избраха за дУпетат ....ти дам джокер не е герб....ма е същата от която се пръкна и пръмовица ....що така ве плюеш единия ...пък хвалиш другия ми двамцата са едно котило ве ....ма не е ндсв

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#76] от "Малката Пица":

  Нищо не си разбрала Цицке, нищичко.
  Нечервените са естествен враг на червените, което пък води до точно това - очаквана подкрепа за да стане невъзможно връщането на тригъзата. За щастие това е факт.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 81. 81 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#79] от "Малката Пица":

  Колкото и да плачеш тригъзата няма да се върне.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82 Профил на antigerberast
  antigerberast
  Рейтинг: 272 Весело

  [quote#81:"Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)"]Колкото и да плачеш тригъзата няма да се върне. [/quote]
  ша са върне Роска ма тоя път тиквичко ша води парада ....ма само официални а инак като досега други ша му дърпат конците

 83. 83 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#82] от "antigerberast":

  Няма няма. Мантрата за червеният ГЕРБ не минава и никога не е минавала.
  Българинът може да не е много умен, но усеща тия неща.
  Комуноид власт няма да види никога вече.
  Финито.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 84. 84 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#78] от "antigerberast":
  "що така ве плюеш единия ...пък хвалиш другия ми двамцата са едно котило ве ....ма не е ндсв "

  Е страшна логика - всички в НДСВ са или хувави или всички са лоши
  Да не си и ти на етап Винету, то даже и там не е толкова черно-бяло.

  Кунева е нормален човек, с семейство, образована и с постижения в това с което се е занимава.
  Борисов само по поведение ми е противен - страшен нарцис, без чуство за морал и вина. Доста необразован, от нищо истиски не рабира, ходи винаги по ПР струната вместо да прави нещо смислено.
  Много пробивен и комбинативен - кариерата му е подчинена на парите и властта, и от там се подават много престъпления, макар и недоказани. Няма скрупули - гази хора и закони без да го интересува, стига само да се вижда по вестниците и телевизията.

 85. 85 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#80] от "Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)":
  "Нищо не си разбрала Цицке, нищичко."

  Ти си много скучен опонент.

 86. 86 Профил на antigerberast
  antigerberast
  Рейтинг: 272 Весело

  [quote#84:"Малката Пица"]унева е нормален човек, с семейство, образована и с постижения в това с което се е занимава. [/quote]
  ахъ постижения викаш след като затвори блоковете на козлодуй без съпротива ....и стана шефка в бнп париба или квото там беше...мда добри постижения ...постигна и тва да излъже 200 000 бунака да гласуват за нея за еуро дупетат и прати там некви чучела ...ма кат гледам бунаците немат край президенските избори го доказаха

 87. 87 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#83] от "Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)":

  Много разводняваш темата, пишеш за всичко друго, но не и по статията. А после, защо ти триели коментарите.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на antigerberast
  antigerberast
  Рейтинг: 272 Весело

  [quote#87:"teridan"]Много разводняваш темата, пишеш за всичко друго, но не и по статията. А после, защо ти триели коментарите. [/quote]
  тебе ко те бърка ве ша си пишем за кото си искаме кат ти не отърва натискаш ЧЕРВЕНИЯ бутон и нал знаиш доклада се докладва ма имай впредвид че още не сме се сбрали Костовата банда в пълвн състав у форумито

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#83] от "Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)":
  "Комуноид власт няма да види никога вече.
  Финито"
  Толкова си наивно глуповат, че чак да му дожалее на човек.
  Само от това което съм виждал през последните 15 години мога да дам залог 1:10 че след 5 години ГЕРБ ще е в разпад, а БСП може и да не е първа, ама ще е поне втора.
  Справка: 1997 -СДС/БСП; 2001 - НДСВ/БСП

  Не знам защо БСП е толкова стабилна във времето , а десните се изхабавят за 5-6 години, но си вярвам на очите.
  Ти колко време помниш?

 92. 92 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Изборите показаха безспорно, че Тракторът не е политически фактор. Защо тогава за него се коментира, все едно е политически важен!
  Тракторът може да се представя и за десен и за ляв и за какъвто си хареса, точно за да намери политически мотивирана подкрепа.

  подпис
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Само пълен глупак или изпечен мошенник може да участва в избори където няма никаква вероятност да получи неунизителен резултат. Това говори достатъчно за Трактора.

  подпис
 95. 95 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 768 Весело

  Накои маи са на "хранилка" при ТРАКТОРА. Да му мислят честните журналисти.

  И в морето ми е до колене .....................
 96. 96 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 815 Весело

  [quote#83:"Росен (спирам коментари в "Икономедия" заради триещото недоразумение там)"]Няма няма. Мантрата за червеният ГЕРБ не минава и никога не е минавала. [/quote]

  шо тогава половината гербаджии ронят сълзи покрай НАСА неска?

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 97. 97 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#93] от "antigerberast":
  "веднага ша ти каем "

  Ами нищо не казваш.
  Защо става това с СДС/ДСБ и нДСВ, а не с БСП, това беше въпроса.
  Трудно разбираш, май.

 98. 98
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 99. 99 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#87] от "teridan":
  [quote#87:"teridan"]А после, защо ти триели коментарите. [/quote]

  Не ги трият отдавна бе, добре, махам онова от ника си.

  Какво да взема от статията?
  Трактора е доказан престъпник. И децата го знаят.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 100. 100 Профил на antigerberast
  antigerberast
  Рейтинг: 272 Неутрално

  [quote#97:"Малката Пица"]Защо става това с СДС/ДСБ и нДСВ, а не с БСП, това беше въпроса.
  Трудно разбираш, май. [/quote]
  е мислех те за по свашащ ма не би казах ти сега ша пробам по ясно нема десни избиратели панимаеш немецки.....едни и същи олигофрени гласуват за ндсв(мир на праха му) атака,резс,герб и сега ша дадат гласа си за пръмовица по популярна кат кунева...да ти дам пример от източния блок кава се Виктор Орбан 1998 взема власта праи реформи и ....електорато го дарява с два мандата опозиция ма там нема стани да седна изкара си двата мандата човека и преди 2 години взе близо 70% на изборите....бе маджарския матрял е от друо праен ма ади де

  п.п за ектората на бсп нема ко да ти говорим оня ден беха на бузлуджа ко да ти обясням

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK