Столичани от "Младост" канят премиера на мач на игрището, върху което ще се строи

Премиерът Бойко Борисов е картотекиран в аматьорския футболен отбор на Бистрица, който той на галено нарича тигрите

© Красимир Юскеселиев

Премиерът Бойко Борисов е картотекиран в аматьорския футболен отбор на Бистрица, който той на галено нарича тигритеЖителите на блокове 302, 303, 305, 307, 308 и 309 на столичния район "Младост" канят премиера Бойко Борисов да изиграе мач на игрището пред застрояване, заради което деца блокираха кръстовище миналата седмица.

Те са изпратили отворено писмо, в което настояват Борисов да изпробва терена, "защото няма нищо по-ценно от блясъка в очите на децата ни и от спокойствието на възрастните хора, седнали на пейките пред блока". "Именно заради тях, сме готови да поканим всички, които искат да ни подкрепят, защото считаме, че нашите човешки права се пренебрегват от нашата Родина", добавят недоволните жители на "Младост" 3.


Миналата седмица около 60-70 деца, родители и пенсионери блокираха за няколко минути кръстовището на улиците "Филип Аврамов" и "Бъднина". Причината беше предвиденото построяване на триетажна сграда на мястото на единственото футболно игрище с естествена трева в района.


Теренът се намира срещу голям супермаркет, непосредствено до преминаваща велоалея по ул. "Филип Аврамов". Тогава кметът на "Младост" Цвета Авджиева обясни пред "Дневник", че на мястото на игрището е предвидено да бъде построена триетажна сграда според приетия през 2009 г. подробен устройствен план. На първия етаж ще има автомивка, на втория - кафене, а на третия - офис помещения.
Кметът на София Йорданка Фандъкова пък коментира, че единственото решение е да теренът да бъде отчужден. "Трябва да си задаваме винаги въпроса за кое да ги дадем по-напред парите на софиянци - дали да отчуждим имоти, за да се изгради канализация, дали за да се запази зелена площ...", обясни тя.


Деца блокираха миналата седмица кръстовище, заради игрището, което скоро ще стане автомивка, кафене и офис помещения

© Николай Николов

Деца блокираха миналата седмица кръстовище, заради игрището, което скоро ще стане автомивка, кафене и офис помещения


"Дневник" публикува цялото писмо на жителите на "Младост" към премиера Бойко Борисов без редакционна намеса.


ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ


МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ


НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


ОТВОРЕНО ПИСМО


Уважаеми г-н Борисов,


Ние, жителите на блокове 302, 303, 305, 307, 308, 309 на район Младост в град София, не сме съгласни с построяването на поредната автомивка на мястото на последното футболно игрище с истинска трева в района. За това игрище всички полагаме грижи и гледаме нашите деца, които тичат върху тревата близо до домовете им.


Малкото останали прекрасни дървета са наистина един оазис между бетона на толкова пустеещи новопостроени и недостроени сгради. Ние дори "си мечтаехме" със собствени сили да подобрим игрището, но миналата седмица на (02.08.2012г.) се появи грозен фургон и разбрахме, че това е началото на нова, явно изключително необходима най-малко пета на брой автомивка в района на магазин Кауфланд в ж.к. Младост 3.


За Нас е необяснимо как "държавата" и в частност "общината" съумяха да не чуят нашите протести още от 2008 година?


Може от законова гледна точка формално да са спазени всички изисквания, но не е достигнала информация до нас за построяването на поредната автомивка в междублоковото зелено пространство на бл. 303, 305 и 309 в ж.к. Младост 3.


Каним Ви на един футболен мач с нашите деца и елате да изпробвате терена, защото няма нищо по-ценно от блясъка в очите на децата ни и от спокойствието на възрастните хора, седнали на пейките пред блока. Именно заради тях, сме готови да поканим всички, които искат да ни подкрепят, защото считаме, че нашите човешки права се пренебрегват от нашата Родина.


При изготвянето на градоустройствения план на София не бе взето под внимание становището на комисията по жалбите за запазване на спортната площадка.


Настояваме за промяна в градоустройствения план, съобразена със становището на комисията по жалбите, отговаряща на условията за норамален човешки живот.


МОЛИМ ВИ НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ТАКА БЕЗНАКАЗАНО ДА СЕ РУШИ НЕЩО СЪГРАДЕНО ДОБРО И БЕЗЦЕННО, МАКАР И СТАРО.


От ЖИВУЩИТЕ в блокове 302, 303, 305, 307, 308, 309 на район Младост в град София.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK