Бивши служителки на агенцията по храните взели 50 000 лв. за реклама на програмата за селските райони

Страницата на програмата в социалната мрежа Facebook е събрала до момента 55 души, които я харесват

© Дневник

Страницата на програмата в социалната мрежа Facebook е събрала до момента 55 души, които я харесватФирма на бивши служители в Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), отговарящи за връзките с обществеността, прави и поддържа профилите на Програмата за развитие на селските райони в социалните мрежи Facebook и Twitter. Идеята за популяризиране в интернет нашумя след като се разбра, че за това ще отидат около 50 000 лв. Отделно други 50 000 лв. ще бъдат заделени за публикуване на коментари във форуми.


От Министерството на земеделието и храните отказаха да кажат кой изпълнява поръчката, днес агенцията БГНЕС съобщи кои са получателите. Агенцията се позова на фермери, участващи в Комитета по наблюдение на програмата. За "изработване и поддържане на интернет страница на ПРСР в Facebook и Twitter" на 12 януари 2012г. е сключен договор с "КЕЙ ЕМ КОМ" ООД, зад която стоят 25-годишната Кристина Спасова и с година по-малката от нея Лора Димитрова. Двете са работили в агенцията по храните и са отговаряли за връзките с обществеността. Информацията е потвърдена от министерството.


Фирмата е учредена на 26 септември миналата година - само три месеца преди да се подпише договора. До същата дата Кристина Спасова е работила като старши експерт в "Административно обслужване, връзки с обществеността и инвестиции" в агенцията по храните. Цели три месеца след подаването на офертата пък напуска друг участник във фирмата - Лора Димитрова, която до 27 февруари е била младши специалист в същата дирекция.
От ведомството на Мирослав Найденов обяснили, че изпълнителят по договора е избран след проведена тръжна процедура по реда на Наредбата за възлагане на малките обществени поръчки. Водещият критерий е бил най-ниската предложена цена.


Пред БГНЕС Кристина Спасова коментира: "Документи за участие подадохме на 1 декември 2011 г. Общата стойност на договора е 47 500 лева без ДДС, а до момента сме получили 15 833,33 лева без ДДС".


"Работата по изработването на профилите на ПРСР започна в средата на януари месец 2012 г. Първият етап по изработката им беше обработването на информация за програмата с приблизителен обем от около 20 000 страници. Вторият етап беше техническата изработка на приложенията на страницата, които се довършват и в момента, тъй като датата за официалното представяне на страницата е насрочена за 01.09.2012 г. Към момента страницата във Фейсбук е на 95% готова", казва тя. Целта им е в страницата да има най-малко 1300 активни потребители.


По информация на БГНЕС спечелилият поръчка за около 50 000 лв. за коментари във форумите е 25-годишният Антони Стоев, управител на дружеството "ЕМ ЕНД МАРК" ЕООД. Срещу тази сума от фирмата се очаква "да публикува информация и коментари по Програмата в различни интернет форуми в продължение на една година". И тази фирма е избрана за това, че е предложила най-ниска цена, а договорът с нея е подписан на 16 януари тази година.


От министерството подчертали, че "посочването на сумата от 100 000 лв. като "заплатени" е некоректно и не отговаря на истината". "Освен това цитираната сума представлява общия индикативен максимален размер на разходите, предвиден първоначално за изпълнение на двете дейности. След проведени горепосочените тръжни процедури по реда на чл.2, ал.1, т.2 от НВМОП общата стойност на двата договора е 94 300 лв., разпределени както следва 47 500.00 лева за Facebook и Twitter и 46 800.00 лева за интернет форуми", казват още от министерството.


Парите идват от Европа по мярката "Техническа помощ" на Програмата за развитие на селските райони. Всеки от договорите е сключен за период от 1 година. И двата договора са в процес на изпълнение.

Коментари (123)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 624 Весело

  ...25-годишната Кристина Спасова и с година по-малката от нея Лора Димитрова...
  ------------------------
  ашколсун, спецЯлистки, та дрънкат...

 2. 2 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  това е същият тип измама, както и бонусите на онази сви.я от Агенцията по вписванията. Страница за ФБ с 1300 "харесвания" се прави за 1 седмица и около 138 лева с ДДС. И не е нужно да се прави тръжна процедура и да се премятат 20 страници, за да се прикрие факта, че е налице длъжностно присвояване според НК.

  low riders team
 3. 3 Профил на Meister Eckhart
  Meister Eckhart
  Рейтинг: 871 Весело


  това се казва да си предприемач

  the devil is in the data
 4. 4 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#1] от "zidane":

  тромпетистки

  low riders team
 5. 5 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Миро да си дава оставката, ако не направо ББ да си ходи с него.

 6. 6 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#3] от "Vilfredo Federico Damaso Pareto":

  назначен предприемач - рискове нулеви, възможности огромни

  low riders team
 7. 7 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  50 000лв за поддържане на два профила!? И като гледам 25 годишни старши експерти, пак ми става ясно. България, страната на неограничените възможности, за наши хора. Тая кога успя да завърши, кога стана старши експерт. Я да кажат, мама и тати и те ли са в администрацията? Да не са кметове, да не са членове на някоя партия?

 8. 8 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  50 000 лв. за коментари във форумите е 25-годишният Антони Стоев, управител на дружеството "ЕМ ЕНД МАРК" ЕООД. Срещу тази сума от фирмата се очаква "да публикува информация и коментари по Програмата в различни интернет форуми в продължение на една година". И тази фирма е избрана за това, че е предложила най-ниска цена, а договорът с нея е подписан на 16 януари тази година.

  Очаквайте много коментари и разяснения във форума на Дневник от страна на този човечец

  low riders team
 9. 9 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  "КЕЙ ЕМ КОМ" ООД, "ЕМ ЕНД МАРК" ЕООД - тези сходни имена на фирмите, както и възрастта на собствениците им навеждат на предположението, че може би имат нещо общо помежду си.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Обявявам официално моята оферта:
  За 30 хил годишно, аз ще поддържам ФБ и Туитър страница и ще спамя като луд по форумите. Не съм най-интелигентният спамер, ама цената ми е изгодна и мога да повтарям написаното на две страници до безкрай.

 12. 12 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#7] от "miron4o":

  между другото, в областта на ИТ, програмиране и уеб-дизайн съм виждал 22-25 годишни младежи, които знаят повече от целият преподавателски състав на ТУ, взет вкупом. Разбира се, тези хора са в частния сектор и не си губят времето в държавни структури. За двете момета - повече от ясно е, че са сламени фигури, трябва да се проследят роднинските и неформално-сексуалните им контакти и ще изкочи голямо име. Нещо като....Мирослав

  low riders team
 13. 13 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#11] от "miron4o":

  вземи ме за подизпълнител. Ще вземем и Мунчо, да си вземем ДДС-то през негова фирма

  low riders team
 14. 14 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2230 Неутрално

  До коментар [#9] от "Читател":

  Ми най-малкото са на обща хранилка.
  50 000лв наши пари, за да четем тъпотиите на шайката гербави по форумите. Това само от една агенция. Колко ли са сумите в другите държавни институции...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 15. 15 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1057 Любопитно

  50 000лв годишно , месечно,?!?!?
  И колко време ще ги поддържат тези профили!?

  [quote#7:"miron4o"] Я да кажат, мама и тати и те ли са в администрацията?[/quote]

  Млади и пробивни!

  Роди мамо с късмет, пък ме хвърли в земеделското министерство

 16. 16 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "...Отделно други 50 000 лв. ще бъдат заделени за публикуване на коментари във форуми..." Съфорумци, четете повече и развийте усет към платените коментатори! Когато прочетете един коментар, понякога много ясно личи дали е от платен коментатор или не. Не мисля, че е редно да се плаща за "публикуване на коментари във форуми".

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 17. 17 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#9] от "Читател":

  абсолютно необосновано и манипулативно твърдение, което не почива на реални факти, би казал Цвъки с характерно тхъ-кане.

  low riders team
 18. 18 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  [quote#7:"miron4o"]България, страната на неограничените възможности, за наши хора. Тая кога успя да завърши, кога стана старши експерт. [/quote]

  Тая е като оная калинка, де завършила в Герчания па забременяла па била болна, а дипломата - изготвена в ПРЕС ООД..
  Класическо точене и претакане на публичен ресурс от ГЕРБ, замаскирано като "реклама". Какъв % отчисляват по веригата знаят само девойките, а каквото и да им остава все е кяр. Да поддържаш профил във фейса е трудоемка и ангажираща задача, та съм сигурен че е заслужено.

  Ecrasez l’infâme
 19. 19 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1734 Весело

  За 50 000 лв. ще " публикува информация и коментари по Програмата в различни интернет форуми в продължение на една година" и от Марс ако иска Миро

 20. 20 Профил на doneva
  doneva
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#15:"Да бе да"]50 000лв годишно , месечно,?!?!? [/quote]

  Неееее, за 1 година.

 21. 21 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#13] от "Comandante Marques":

  Мунчо не можем си го позволим. Той е старши експерт в областта, пък ние с тези 30 хил трябва излезем на печалба. Ако вземем Мунчо ни остават някъде 28 000, годишно чиста печалба и трябва делим на 3. Пък той ще иска повече, защото е по-голям професионалист от нас. Така че ние увисваме. Ако искаш да си под изпълнител ти предлагам 60/40. Сравнително братско е. Все пак моето име ще изскочи първо при подобна проверка, така че е логично да вземам вредни.

 22. 22 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#4] от "Comandante Marques":
  "тромпетистки"
  Тц...кларинетиски.... не, че има разлика...Всичко е на принципа да се дух...абе да става течение...духова музика и калинки...

  Явно празноглавата ламя, вече окончателно задмина триглавата!
  Не вярвах, че може да ги задминат, въпреки, че някои ми го казваха.
  Явно може....

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 23. 23 Профил на doneva
  doneva
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Добре де, ясно е, че се действа с подставени писачи по форумите на съответната организация. Правят го явно всички - и в частния, и в държавни ясектор. Ама защо са толкоз малоумин да го обявяват хонорар за "публикуването на коментари"?

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на plaminka
  plaminka
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ха-ха-ха....големи сте смешници....ей тази прословута българска завист.....злобеете, а нямате даже правилна снимка на новината си....това не е въпросния профил! Айде научете се първо да си проверявате нещата и после да публикувате завистните изблица, а?

 26. 26 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#21:"miron4o"]Мунчо не можем си го позволим. Той е старши експерт в областта, пък ние с тези 30 хил трябва излезем на печалба. [/quote]
  АХАХАХАХА...Обаче не вземате предвид възможността Мунчо да участва в някое НПО и поради тази причина да "присъства" във форуми с коментарите си А НПОтата трябва все пак да получат пари от някъде по някой проект Така , че може да възникне колизия / сблъсък/ на интереси и наистина не е удачно да го приобщавате към Вашето ООД Съвет- не формирайте ООД, трудно ще вземете пари от държавата точно сега; насочете се към друга правна форма на търговско предприятие

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 27. 27 Профил на dohco
  dohco
  Рейтинг: 497 Любопитно

  И тези са дали най-ниската цена...

  А представяте ли си другите колко пари са искали....

  Най-добрите неща в живота идват безплатно...
 28. 28 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#25] от "plaminka":

  Лора? Кристина? много бързо регистрира нов акаунт в Дневник?

  low riders team
 29. 29 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#25:"plaminka"]Ха-ха-ха....олеми сте смешници....ей тази прословута българска завист.....злобеете, а нямате даже правилна снимка на новината си....това не е въпросния профил! Айде научете се първо да си проверявате нещата и после да публикувате завистните изблица, а? [/quote]
  Не е коректно, ако не кажете с кого говорим? Та Вие Кристина Спасова ли сте, Лора Димитрова ли сте или логичният, страшен вариант- Антони Стоев?

 30. 30 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#26] от "dqdomart":

  назначаваме те за наш юридически съветник основно задължение ще ти е да пиеш кафе с нас и да изглеждаш добре

  low riders team
 31. 31 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2230 Неутрално

  До коментар [#24] от "fire.man":

  Не знаеш как се процедира при гербавите пич...
  Даваш от 200 000лв, като половината са за комисията, водеща тръжната процедура. Па вие си давайте с пазарните принципи

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 32. 32 Профил на plaminka
  plaminka
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#28] от "Comandante Marques":
  Мисля, че и ти имаш нужда от предварителна справка, преди да коментираш....профилът ми е регистриран доста отдавна и името ми не нито Лора, нито Кристина, нито нещо подобно, така че....
  Името ми е Пламена Йорданова и не познавам нито една от двете дами от статията, просто съм запозната със страницата във Фейсбук и знам, че тя не изглежда като тази на снимката над статията!

 33. 33 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#30] от "Comandante Marques":
  Е, по някое време ще преглеждам и по някое договорче, направено от ваше име и за ваша сметка- то не може само кафета да пия - поне про форма и малко работа да се свърши

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 34. 34 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#29] от "miron4o":

  пардон, регистрирала се е през март, и има общо 4 коментара - един днес и три на 21 април. Спяща клетка, тип "калинка". Избухва на случаен принцип

  low riders team
 35. 35 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#26] от "dqdomart":


  До коментар [#30] от "Comandante Marques":

  Да на истина, ще имаме нужда от човек с познания в правната сфера. Като за начало, трябва по законов път елиминираме конкуренцията от 24ти коментар, иначе начинанието ни се проваля и няма да усвоим достатъчно средства.

 36. 36 Профил на plaminka
  plaminka
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Не избухвам на случаен принцип, а само по отношение на теми, които са ми интересни или са поднесени по начин, който не отговаря на истината!

 37. 37 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#33] от "dqdomart":

  като ти казвам, че ще пиеш кафета, ще пиеш и капучино! за работа ще назначим две-три 23-годишни девойчета, които да подписват договори от тяхно име и за тяхна сметка и да изгорят като факли, когато му дойде времето

  low riders team
 38. 38 Профил на grizin
  grizin
  Рейтинг: 403 Неутрално

  сигурни ли сте, че това е страницата?
  а тази?
  https://www.facebook.com/PRSRBG

 39. 39 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#35] от "miron4o":

  към него пътува бригадата на Любо Чука. Както знаем от Боце, това е почтен бизнес.

  low riders team
 40. 40 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#39] от "Comandante Marques":

  Въх, може ли да си позволим Любо Чука? Е значи бизнеса ни е готов.
  Абе Пламинке, как да се уредим с държавна поръчка? Ти как го направи? Някакви бонуси покрай изборите догодина има ли? Готов съм да бъда назначен щатен спамер, към някоя партия. От април месец мога да почна работа. Падам си социалист, ама не е проблем. Срещи заплащане мога да пиша сини,червени, жълти, зелени, крайно десни, крайно леви, националистически, либерални, абе всякакви коментари. Колегата е десен, ама не съм съмнявам, че и той може. И адвоката на фирмата ще хванем да пише, ако има интерес.

 41. 41 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#32:"plaminka"]профилът ми е регистриран доста отдавна[/quote]

  Ааа, от мартенските калинки? Профилъте е регистриран на 8 март 2012! И това ми било отдавна? Айдеее - фъъър, калинке...

  Такъв коментар като твоят нито един данъкоплатец няма да напише, дори споменаваният съфорумец Мунчо! Единствено "бенефициент" на коментираните в статията пари може да изнаглее дотам!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 42. 42 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#35:"miron4o"] Като за начало, трябва по законов път елиминираме конкуренцията от 24ти коментар,[/quote]
  Много просто - "приобщаваме" го към нашият "среден мениджмънт"- той не е и чувал за ТЗ, нито пък го засяга каква структура имат търговските предприятия по ТЗ Правим го " мениджър проекти" и готово. В длъжностната му характеристика описваме всичко, което е необходимо за ниво "оперативен мениждър", сключваме договор с изпитателен срок 6 месеца в полза на работотдателя и готово 15 000лв. като се разделят на 12 месеца, става около 1200 лв. на месец, но ще му се зачисли компютър и кола, като в договора му има неустойка за повреди в МПСто и ПСто

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 43. 43 Профил на mimsi
  mimsi
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#38] от "grizin":
  Да бе, стар им е скрийншота А и вече имат 215 "харесвания"

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на petia1989
  petia1989
  Рейтинг: 213 Любопитно

  жени, под 25 и работят, печелят и поръчки. срамота - явно всички жени под 30 в бг ако работят са - вариант 1 ако са хубави - нечии любовници, вариант 2 ако са грозни - мамини и татини! на мен ми мирише на големите риби похапват с малките! настъпили са някой делян и някоя моника и глей ся кво стаа - мачкаййййй

 46. 46 Профил на doneva
  doneva
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#40:"miron4o"]Падам си социалист, ама не е проблем. Срещи заплащане мога да пиша сини,червени, жълти, зелени, крайно десни, крайно леви, националистически, либерални, абе всякакви коментари.[/quote]

  С една дума - 100% професионал.

 47. 47 Профил на plaminka
  plaminka
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#44] от "fire.man":
  Еххххх.... като стане въпрос за пари и ставате големи познавачи!
  Ако ми плащаха, по пътя на елементарната логика, скъпи господа и дами, щях да си пиша от сутринта! Или са закъсняли с плащането или бъркате субекта!

 48. 48 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#42] от "dqdomart":

  Какъв оборот/печалба ни трябва, че да можем да си връщаме ДДС-то от разни покупки? Като гледам ще тръгне бизнеса. Скоро усещам как ще съм новия си мерцедес, уви че ще е комби.

 49. 49 Профил на petia1989
  petia1989
  Рейтинг: 213 Весело

  а пък ако бяхме в някой държава, в която комисиите по дискриминация не се занимават с това правилно ли са постъпили турците с левски или не двете дами щяха да изкарат толкова от дискримицанията, че нямаше повече и да помислят за работа и държавни служби )))))

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на plaminka
  plaminka
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#50] от "fire.man":
  Разбирам защо съм ви толкова "неудобна"....трябва да коментирам негативно под статийката, за да бъдем в единомислие, ако имам мнение различно от негативното съм калинка, ГЕРБаджийка, подкупна гадна твар, която драска срещу парички....разбрах логиката, поднасям своите извинения!
  Ето, за да ви вляза в тона - тези мамини хубавици явно са се напапкали добре! Доволни ли сте вече или?!

 52. 52 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Миро Тъпото Найденов се оказва и малоумник в краденето с тези смешни суми

  twitter.com/voxybg
 53. 53 Профил на petia1989
  petia1989
  Рейтинг: 213 Любопитно

  абе дневник много сте назад бе - госпожата кунева е информирала за това ощее ехееее на 2 август - с 20 дена закъснение сте или е с цел да ви разграничим от политическите фигури на деня хихихи

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#45] от "petia1989":

  ти на това което правят, работа ли му викаш? Това правеше Моника Йосифова (тогава още не-Йосифова), преди да срещне Венци Бабичката и след него да стане конкубина на серГей. Спрягаше глагола мотам се в няколко редакции и трупаше стаж - по гръб. Сега има "СиВи" - "гоУема специаУистка по ПР"

  low riders team
 56. 56 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#25:"plaminka"]Айде научете се първо да си проверявате нещата и после да публикувате завистните изблица, а?[/quote]
  Девойче, мързи ме да отварям ТР / търговският регистър/ - той е публичен- нали знаете Специално за Вас ще преодолея мързела си - ето-ФИРМЕНО ДОСИЕ към 20.06.2012г.
  ОБЩИ ДАННИ към дата
  Име: КЕЙ ЕМ КОМ 30.09.2011 г.
  Транслитерация: K M COM 30.09.2011 г.
  ЕИК: 201725690 30.09.2011 г.
  Правна форма: Еднолично дружество с ограничена отговорност 30.09.2011 г.
  Регистрация по ЗДДС: Териториална данъчна дирекция: СОФИЯ-ГРАД
  Състояние: Регистриран на 12.10.2011
  Областен град: ГР.СОФИЯ
  Община: СТОЛИЧНА
  Адрес: ......................................................
  История на регистрацията по ЗДДС: Регистриран: 12.10.2011
  АКТИВНОСТ
  УПРАВЛЕНИЕ
  Управител: КРИСТИНА КРАСИМИРОВА СПАСОВА, БЪЛГАРИЯ
  20.06.2012 г.
  СОБСТВЕНИЦИ
  Едноличен собственик на капитала: КРИСТИНА КРАСИМИРОВА СПАСОВА,........
  КАПИТАЛ
  Размер на капитала: 2 лв. 30.09.2011 г.
  Внесен капитал: 2 лв. 30.09.2011 г.
  Прехвърляне на дружествен дял: Прехвърлител: ЛОРА СВЕТЛИНОВА ДИМИТРОВА...........
  Правоприемник: КРИСТИНА КРАСИМИРОВА СПАСОВА, ЕГН...........
  Размер на дяловото участие: 2 лв.
  Дата: 14.06.2012
  Състояние: Развиващ дейност
  Име: ЕМ ЕНД МАРК 11.03.2010 г.
  ЕИК: 201081263 11.03.2010 г.
  Правна форма: Еднолично дружество с ограничена отговорност 11.03.2010 г.
  АКТИВНОСТ
  Състояние: Развиващ дейност
  АДРЕС
  Седалище: Държава БЪЛГАРИЯ; Област София (столица); Община Столична; ПК 1000; Населено място гр. София; Район р-н Сердика; Ген. Николай Столетов.........................
  ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ
  Предмет на дейност: Връзки с обществеността, маркетинг и реклама, социология, търговско представителство и посредничество, външна и вътрешна търговия, комисионни, спедиционни и превозни сделки, предоставяне на консултантски, информационни и други услуги, както и всички други сделки, за които няма забрана със закон 11.03.2010 г.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 57. 57 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#48] от "miron4o":

  ами комби ще, отзаде цял ФБ-профил с 1300 "лайквания" требе да Улезне

  low riders team
 58. 58 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#56] от "dqdomart":

  дай ЕГН-тата на тия момета, отивам при един разтропан нотариус да си извадя пълномощно от тяхно име
  а, то ООД-то с два лева капитал, пък по ЗДДС регистрирано??? НАП да не дреме.

  low riders team
 59. 59 Профил на petia1989
  petia1989
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#55] от "Comandante Marques":

  хихихи сигурно е така - всеки с времето си, тя сигурно и моника някога е била на 25 и сега за това се закача тънко с новите 24 и 25 годишни на фронта. честно казано като се разрових и видях пътя на тази "новинка" виждам, че на 2 август го пуска кунева, после нейният "отворен парламент" а сега стига и до по-сериозни сайтове. ясно е , че вече порастналите миники и делянчовци си разчистват пътя - криза е все пак ))

 60. 60 Профил на ivo_as
  ivo_as
  Рейтинг: 162 Неутрално

  Добре. Аз едно не мога да разбера - нали искахме младите хора да имат работа, а не лелки на по 75г. да окупират всички работни места и да стоят там во век и веков?!? А сега - много млади били тия девойчета!
  Вие какво искате, бе хора? Кой очаквате да се занимава със социални мрежи, баба ми ли??

 61. 61 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#48:"miron4o"]Какъв оборот/печалба ни трябва, че да можем да си връщаме ДДС-то от разни покупки? [/quote]
  Хм...я да си регистрираме 1во една търговска марка, напр. търговската марка "ПРСР" и после да я отдаваме под наем на
  "КЕЙ ЕМ КОМ" ЕООД Обаче ще й направим международна регистрация, а после- за нерегламентирано ползване на търговската марка без договор или заплащане - дела в съда с искане на обезщетение за напр. стотици хиляди евро

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 62. 62 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#50] от "fire.man":

  това е, защото Боце има докторат за "подготовка на личния състав за борба с полски мишки", а аз имам дисертация от Военно-Дипломатическата Академия на ГРУ по "Активни мероприятия". Та ако беше питал, щях да му кажа, че акаунти и фалшиви самоличности се правят отрано, а не "на пожар".

  low riders team
 63. 63 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#57:"Comandante Marques"]
  ами комби ще, отзаде цял ФБ-профил с 1300 "лайквания" требе да Улезне [/quote]
  Перфектна идея, ще го пиша разход на фирмата, ще си дръпна ДДСто, ако като дойде НАП ще каже, че с него превозвам лайкванията в Фейса. Ако сме наети от управляващите тогава няма да имаме проблем, ако сме от опозицията, ще карам с кола втора ръка.

 64. 64 Профил на Amoravis
  Amoravis
  Рейтинг: 367 Неутрално

  шуро-баджанашко източване с тежки елементи на конфликт на интереси. Рутинка!

 65. 65 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#60] от "ivo_as":

  втори спящ акаунт с три коментара се събуди.
  Грую, очакваме за толкова пари да се върши СМИСЛЕНА работа, а не 25-годишни или 75-годишни да получават по 50 бона за това, което ние правим по цял ден без пари. Дори, по смислено би било да дадат парите на 75-годишни баби - резултата във ФБ ще е идентичен.

  low riders team
 66. 66 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#63] от "miron4o":

  аз съм убеден, че при тези високообразовани специалисти в МЗ ще можеш да си осчетоводиш "харесванията" и дори да вземеш пари всеки месец за тях - един вид ще кажеш, че си ги назначил да те харесват и искат заплати.

  low riders team
 67. 67 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#59] от "petia1989":

  важен е фактът - 50 бона за страница, която се прави за 30 минути. Откъде и кога и как се е промъкнала - това са ДЕТАЙЛИ.

  low riders team
 68. 68 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#66] от "Comandante Marques":

  Това да е проблема, ще гласуваме през проксита със стотина ФБ профила. Пък във форумите всеки си регистрира по 5 профила и си спори сам, като луд гъза си. Не 30 000, а 300 000 трябва се дадат за такива съвестна работа.

 69. 69 Профил на ivo_as
  ivo_as
  Рейтинг: 162 Неутрално

  До коментар [#65] от "Comandante Marques":

  Вижте, не смятам да се обяснявам какъв съм и що съм. Като гледам наистина това правите по цял ден - плюете по хората.
  Щом сте толкова големи разбирачи, вземете да направите нещо. Кандидатствайте с по-добро предложение. Най-лесно е да критикуваш.

 70. 70 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#61:"dqdomart"]Обаче ще й направим международна регистрация, а после- за нерегламентирано ползване на търговската марка без договор или заплащане - дела в съда с искане на обезщетение за напр. стотици хиляди евро[/quote]
  ММм райско, райско. С една пропаганда, до къде може стигне човек.

 71. 71 Профил на petia1989
  petia1989
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#67] от "Comandante Marques":

  разгледах страницата подробно - не мога да си изкривя душата, че приложенията, които са разработени са добри, явно още се работи, защото едно апп не е довършено. вътре администраторите са качили и доста подробно дейности, график и нещо интересно, че страницата официално ще бъде представена на 1 септември. има доста описани дейности не е само разработката. важното е, че са написали, че всеки месец ще публикуват публично на страницата отчет с извършената работа. ще почакаме и ще видим какво ще направят до януари догодина (пише че тогава изтича проекта).може би има и други неща и за това цената е такава, а и пише че са им платили 15000 лева (ако е вярно)

  и честно да ти кажа, имайки предвид колко е малка сумата на фона на това, което има в агенцията за обществени поръчки и ако наистина ще се представя на 1 септември, тези публикации дни преди представянето според мен са си чист саботаж от конкуренция с ресурс. ясно е, че това е малка фирмичка, която е опитала да се ежи на големите фирми и няма шанс - ще ги хапнат за закуска ))) а дали са на 20,25 или 100 е несериозно да се коментира

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 77 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#72:"fire.man"]за щайгата имам известни изисквания: [/quote] Ти изисквания може да имаш, ще ги покрием, ама в договорът ти ще има условие- ай не си ги върнал в първоначалният им вид и си бърничкал по тях- плащаш обезщетение в 7кратен размер на стойността им към момента на зачисляването им към твоя договор

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 78. 78 Профил на krisi_d
  krisi_d
  Рейтинг: 162 Неутрално

  алелеле, тука какво е станало. Някак и на мен ми се виждат доста тия пари, но пък нямам идея колко струва разработването на едно приложение за страница във фейсбук. На мнение съм, че няма как ЕФЕКТИВНО някой човек над 40 години да поддържа фейсбук страница, а най-странно ми е как точно се завихри този скандал.

  Интересно ще ми е кой още е кандидатствал за този проект. Някак ми се струвам, че Моника Йосифова е замесена. Като не дадоха парите на нас дай да оплюем качествено конкуренцията като подхвърлим на медиите малко кокалчета.

  Не мога да преценя, но определено този СКАНДАЛ е пресилен някак... На мнение съм, че в много от министерствата ни по толкова пари се дават за хигиенизиране, препарати и тоалетна хартия...

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#69] от "ivo_as":

  къде да кандитатствам за правене на профили във ФБ? те тези търгове се обявяват публично - с обява, залепена на вратата на охраната на паркинга на районна служба земеделие - силистра.

  low riders team
 85. 85 Профил на krisi_d
  krisi_d
  Рейтинг: 162 Неутрално

  [quote#81:"fire.man"]що така мислиш? то повечето де се занимават с такива фб тъпотии са над 40, ако не и над 50 [/quote]

  Ами понеже аз лично имам няколко приятели, които се занимават и с по-сериозни страници и с по-лековати и те са максимум на 27-28 години. Давам ги за пример понеже им се получава. Иначе реално всеки може да си направи страница и да си я разцъква.

  Прекалено е изопачено това. Прекалено много се спекулира. Ако се направи проучване според мен ще излезнат къде, къде по-големи злоупотреби. А и кой знае какво ще стане с тази страница след 1 септември, може пък да стане мега...

 86. 86 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#78:"krisi_d"]Не мога да преценя, но определено този СКАНДАЛ е пресилен някак... [/quote]
  Хм...от юридическа гледна точка изобщо не е пресилен....В държавна институция са назначени младши експерти - презюмира се, че са поне бакалаври - съобразно изнесеното инфо за възрастта им и изискванията на ЗДС Въпросът е в момента на регистрация на фирмата дали упоменатите лица са имали качеството "държавен служител"....От там нататък нещата са кристално ясни

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 87. 87 Профил на krisi_d
  krisi_d
  Рейтинг: 162 Неутрално

  [quote#82:"fire.man"]ууу, ма и ти си била от платените клакьори... що ли си прайх труда да ти пиша кат на не чак толкова голям не-се-чете [/quote]

  много е забавно с тия калинки, това е нещо като титла, която давате. Профилът ми е толкова умрял, защото си направих регистрацията, заради едно проучване на форуми за магистратурата ми. Иначе следя този т. нар. "скандал" от самото начало. Интересно ми беше коя е фирмата и в крайна сметка аз не мога да отсъдя толкова тежко като повечето хора тук, защото имам намерение да изчакам 1 септември. Тогава ще мога да се изкажа дали наистина са прекалено много тези пари или са си отишли точно на мястото!

 88. 88 Профил на krisi_d
  krisi_d
  Рейтинг: 162 Неутрално

  [quote#86:"dqdomart"]ъобразно изнесеното инфо за възрастта им и изискванията н[/quote]

  аз доколкото разбрах от изнесената инфо, не са били...

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#78] от "krisi_d":

  Крисе, да те светна пиленце - за подобно нещо не би трябвало да се дават пари въобще - нито на тебе, нито на Моника Йосифова. ПРинципа не е - има едни 50 бона дето аз мога да ги взема, за да не ги вземе друг, а КАКЪВ е смисъла. ПРСР е провал, независимо от рекламната си кампания, във ФБ или Туитър.

  low riders team
 92. 92 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#87] от "krisi_d":

  направи си мъртъв профил, и точно днес се возригна? ах, ти палавнице

  low riders team
 93. 93 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#91] от "Comandante Marques":
  Мани- то като е младо/ т.е. под 30 години/ , си мисли, че светът започава и свършва с него и че хората над 40 годишна възраст са "тъпи инертни парчета" Не я светвай, че реалността е обратно пропорционална на нейните представи- нека сама се сблъска с живота- той е най- големият учител

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 94. 94 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#71] от "petia1989":

  а така, да завъртим нещата в посока - малки, млади и талантливи, а некакви си стари чанти не им дават да работят и ги саботират. Разликата между тия момета и Моника Станишева-Йосифова е само във възрастта, в нищо друго.

  low riders team
 95. 95 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#93] от "dqdomart":

  живота би ги с тежките си лапи, направо по устата гладни, затуй и профилите дето правят, парфюмен аромат не дишат, а са навъсени и къси - позволих си да цитирам поета

  low riders team
 96. 96 Профил на George Yanakiev
  George Yanakiev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дневник, имате грешка. Мисля, че става дума за тази страница, а не онази от screenshot-а ви: http://facebook.com/PRSRBG

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98 Профил на plaminka
  plaminka
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#96] от "George Yanakiev":
  Евала, Георги! И аз това се опитвах да кажа!!!!

 99. 99 Профил на krisi_d
  krisi_d
  Рейтинг: 162 Неутрално

  До коментар [#97] от "fire.man":

  ха, гледай ти, не знам дали си поглеждал статистика на страница, каквато и да е тя, но основната група активни хора конкретно във фейсбук са групите 18-24г и 25-34 г. Та ... май достатъчно ясно се изразих.

  Интересно ми е как някой, който не е запознат със спецификата на нещата си позволява да коментира!

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK