Нови 17 км от "Тракия" свързват Ямбол с "Петолъчката", обяви министър Павлова (обновена)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (135)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Бате Борисов няма ли да отиде да среже лентичката? Със правителствения самолет?

 2. 2 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2588 Любопитно

  А къде е Ленторезец Храбър?

 3. 3 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Петолъчката трябва да детелина на две нива!
  Какво е това кръгово на международен път, все едно е у родното и село пред хоремага?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 4. 4 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Леле бах снимката - я малко изфотошопете тая двойна гушка ве, не въ е срам

 5. 5 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Перфектно.
  Сега още по-бързо към Бургас.

 6. 6 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Комунетата кръв пикаят.Ако не крадяха като луди, те щяха да ги режат лентите.

 7. 7 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  До коментар [#3] от "Десен":

  Разгледай Франция.
  Ще се смаеш

 8. 8 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Тези са гола вода в сравнение с Гагаузов и Церовски. Това са истински строителни министри. Вън ГЕРБ ! Бойко да си ходи!

 9. 9 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 909 Весело

  -Лилито да си седи на плажа и да раздава глоби. Хем тен ще хване, хем и атракция за туристите, хем и някой гларус може да закачи. Така де. Време и е да се задоми.

 10. 10 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  До коментар [#6] от "1_bulgarin":


  [quote#6:"1_bulgarin"]Комунетата кръв пикаят.Ако не крадяха като луди, те щяха да ги режат лентите.[/quote]

  Досега не им пречи да режат ленти, че и по няколко пъти. И сега мисля, че ако не Борисов, то някой от шайката му ще реже, така че не виждам да пикаят кръв!?

 11. 11 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#6] от "1_bulgarin":
  .... уффф .. те тия изобщо, ама изобщо не крадат ... ти на кой свят живееш?
  За кръговото на Петолъчката (като временно решение) ОК!
  Дано понамалеят и селските тарикати, дето изпреварват колона от задръстване, като че ли са най-специалните пътуващи по пътя!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 12. 12 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 658 Неутрално

  До коментар [#3] от "Десен":


  До коментар [#7] от "Eisbär":
  "Разгледай Франция.
  Ще се смаеш".


  До "Десен":
  Разгледай и Англия.
  Ще се смаеш.


  Слава Кокаине, на дрогираните вечна слава!
 13. 13 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Браво, другата седмица ще се тества!

 14. 14 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  МиниЩерката ако беше прочела в '' Дневниците на един луд '' / д-р Тони Филипов / за '' манталитета на мангалитета '' немаше да се чуди, защо са откраднати алуминиевите кошчета за боклук.
  В събота 100 кг. само бетонни инак като разберат, че има и дЖелезо и пак ойде кофата.
  ===============
  Министърът коментира, че са били сложени 20 алуминиеви кошчета в местата за почивка около магистралата, но всички са били откраднати. "В събота ще сложим големи 100 килограмови железобетонни кофи на тяхно мяст", каза Павлова.
  ===============

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 15. 15 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Доста драматична беше финалната права към тази отсечка, която трябваше да се открие в НАЧАЛОТО НА ПИКА НА СЕЗОНА, на 1 август, а не в края му, на 1 септември - Черепа се опита да изнудва Рапона за повече пари, и фирмата му се оказа изправена пред появил се "от нищото" съдебен иск за фалит, който изчезна също толкова мистериозно в мина, когато Черепа смали претенциите си:

  Искането за фалит на “Холдинг Пътища”, строител на последната отсечка на магистрала “Тракия”, е оттеглен поради липса на претенции, се казва в съобщение на дружеството от сряда.

  Според източници на Mediapool до внезапния обрат се е стигнало след разговори на представители на държавата "на най-високо ниво" с основния акционер на “Холдинг Пътища” Васил Божков. Дружеството е поело ангажимент най-късно до края на август първите 15 км от Ямбол до пътен възел Петолъчката да бъдат пуснати в експлоатация. Първоначалните планове бяха това да се случи на 1 август. Вместо това обаче стана ясно, че е поискан фалита на водещия партньор в обединението, което строи последната отсечка на магистралата, превърнала се в личен приоритет на премиера Борисов.

  На 7 август в Софийския градски съд (СГС) е внесена молба от “Групстрой” за отказ от обявяване в несъстоятелност на “Холдинг Пътища”, потвърдиха от съда за Mediapool. Молбата все още не е докладвана на съдията по делото Румяна Чиналова. След като тя бъде уведомена делото ще бъде прекратено, а страните по него уведомени. Ако няма обжалвания решението ще влезе в сила, обясниха от СГС.

  Хроника на отложения фалит

  Искането за обявяване в несъстоятелност на “Холдинг Пътища” е внесено от “Групстрой” в СГС на 6 юли. Първоначално то е оставане без движение, защото фирмата от град Левски не е била внесла държавната такса. След приложено пълномощно, че това е направено, на 20 юли е образувано дело за фалита на “Холдинг Пътища”.

  На 27 юли в закрито заседание съдия Румяна Чиналова взима решение за изпращане на препис от молбата на “Холдинг Пътища”, казаха от съда.

  Съобщението е получено във фирмата на Васил Божков на 3 август. Три дни по-късно “Холдинг Пътища” официално уведоми акционерите си и всички заинтересовани страни за искането на “Групстрой”. На следващия ден “Групстрой” оттегля иска си.

  Загадката “Групстрой”

  Пълна мистерия остава какви са били мотивите на “Групстрой” да иска фалит на една от най-мощните доскоро компании в пътния сектор. Дружеството с ограничена отговорност е с капитал 5000 лв. Създадено през септември 2010 г. в град Левски от Златко Илиев Петров с дял от 2600 лв. и Илия Петров Пантелеев с останалите 2400 лв. Предметът на дейност на компанията е широк спектър от услуги – от транспортни с тежкотоварни автомобили до търговия с хранителни стоки, въглища и хотелиарство, показва справка в Търговския регистър.

  “Групстрой” не е регистрирана в Камарата на строителите. Това означава, че ако фирмата е работила като подизпълнител на някой от обектите на “Холдинг Пътища”, това е ставало нелегално. По закон регистрацията в строителната камара е задължителна, за да работи дадена компания легално на строителни обекти. Друга възможност е “Групстрой” да е била доставчик на материали за холдинга. Последната хипотеза е да е подставена фирма. Официална информация какъв точно е казусът засега няма.

  От съда отказаха информация с мотива, че делото все още не е приключило.

  Безуспешни се оказаха опитите ни да се свържем със собствениците на “Групстрой”. На телефона за контакт, посочен в регистрацията, отговаря счетоводна кантора. От “Холдинг Пътища” също не дават официална информация в какви взаимоотношения са с “Групстрой”.

  Към момента не е ясно дали и по какъв начин са уредени финансовите претенции на "Групстрой" към "Холдинг Пътища", за да бъде оттеглен съдебният иск.

  Финансовият отчет на "Групстрой" за 2011 г., публикуван в Търговския регистър, показва, че фирмата има да взима от клиенти и доставчици 302 хил. лв. Задълженията й пък възлизат на 134 хил. лв. Оборотът на компанията е бил 25 хил. лв. от строителство, като “Групстрой” е приключила 2011 г. с печалба от 4000 лв.

  Най-големите дългове на “Холдинг Пътища” са към банки

  От публикувания неконсолидиран отчет на “Холдинг Пътища” за полугодието на 2012 г. не е посочено дружеството да има задължения към “Групстрой”. Дълговете на “Холдинг Пътища” над една година възлизат на 137.6 милиона лева, което е ръст от 5% спрямо края на юни 2011 г. За една година обаче холдингът е успял да намали краткосрочните си задължения от 11 млн. лв. на 581 хил. лв.

  Дълговете на “Холдинг Пътища” са основно към банки и свързани с Васил Божков фирми от другия му основен бизнес – хазарта, показват още данните от неконсолидирания отчет на дружеството. Това са една от големите швейцарски банки UBS, “Уникредит Булбанк”, Първа инвестиционна банка, както и фирмите “ДСП-1” и “Еврофутбол”.

  Заемът за над 20 млн. евро към “Уникредит Булбанк” е просрочен и е в процес на предоговаряне. От банката твърдят, че са спокойни за връщането на кредита, защото е обезпечен с достатъчно добри имоти. Това, което ги притеснява, е дали Божков няма да приложи нова схема да си ги запази, без да връща парите, каквато в момента изпробва срещу ОББ.

  Кредитите на “Холдинг Пътища” към ПИБ са предоговорени, като това е станало след ипотекиране на имоти от групата на “ПСТ Холдинг”, което също се контролира от Васил Божков.

  Строежът на “Тракия” ще приключи в срок

  От “Холдинг Пътища” обещават строителството на участъка от Ямбол до Карнобат да приключи в срок и до края на август да предадат първите 15 км. От Агенция “Пътна инфраструктура” също твърдят, че компанията работи на пълни обороти по отсечката и се надяват да изпълни поетия ангажимент.

  “Холдинг Пътища” е водещ партньор в обединението “Тракия ІV”, което спечели търга за най-дългата и сложна отсечка от 49 км на "Тракия" с цена от 174.7 млн. лв. без ДДС. Междувременно то получи допълнително още около 30 млн. лв. от държавата заради слабите почви по трасето. През пролетта на тази година пък изпълнителният директор Иван Иванов намекна, че ще са необходими още допълнителни средства заради форсмажорни обстоятелства – тежката и дълга зима и придошлите реки на Тунджа, които на два пъти отнесоха временния мост.

  До момента официално искане за допълнителни средства не е постъпвало в пътната агенция, казаха от там.

  След фалита на “Мостстрой” - друго контролирано от Божков дружество, което е част от обединението по строежа на “Тракия, тогавашният министър на регионалното развитие и настоящ президент Росен Плевнелиев обясняваше, че е спокоен за строителството на магистралата. Мотивът му беше, че делът на “Мостстрой” в сдружението е едва 5%, а според процедурата, ако някоя от компаниите в консорциума бъде обявена в несъстоятелност, останалите могат да поемат отговорностите по строежа. Нещо повече, Плевнелиев уверяваше обществеността, че е провел разговори с останалите фирми и всички са заявили готовност да продължат работа.

  ”Проблем би било, ако това се беше случило на някоя от компаниите, които имат по-голям процент в консорциума, например "Холдинг пътища”. В такъв случай държавата трябва да развали договора и наново да обяви търг за избор на строител на отсечката”, обясняваше Плевнелиев през есента на 2010 г.

  След оттеглянето на иска от “Групстрой” очевидно до прекратяване на договори няма да се стигне.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 16. 16 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#12] от "puhpuhan4o":

  Аре по-сериозно - тук трябва да бъде магистрала, което изключва кръговото като вариант.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 17. 17 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Весело

  [quote#4:"cybersas"]Леле бах снимката - я малко изфотошопете тая двойна гушка ве, не въ е срам [/quote]

  Сакън, не разваляйте хубавата жена бе комшу!

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 18. 18 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#7] от "Eisbär":

  По Париж Лион кръгови няма, ни по Париж Брюксел, ни по Париж Берлин.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 19. 19 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Прави впчатление разминаването между внушението на Лилето, че "могат да се ползват още 17 километра" с това:

  От “Холдинг Пътища” обещават строителството на участъка от Ямбол до Карнобат да приключи в срок и до края на август да предадат първите 15 км.

  Да не би пътя пак по стахановски да е правен-недоправен, и да се открива целия участък само за да се спази заявената дата, а в същото време да продължава доработването на оставащите 2 километра?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 20. 20 Профил на оstavime
  оstavime
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Остава да се научим да ядем асфалт, защото само това се прави в БГ. Заплатите не мърдат от 3 години, как я мислят не ми е много ясно. Дреме ми, че има 300 км. магистрала. От къде 250 лв. да ида и да се върна?!
  Ааа, то е важно за инвестициите бе, вярно. Е, и това се вижда. Няма що. Скъсаха се да инвестират.

  Съсипахте коментарите в сайта с новата визия!
 21. 21 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 658 Неутрално

  До коментар [#16] от "Тони!":
  "Аре по-сериозно - тук трябва да бъде магистрала, което изключва кръговото като вариант."

  Строи се и се завършва. Нали следиш новините? Става въпрос за кръговото: на запад основно и вместо светофари има кръгови. Дори и на междуградските пътища (без магистралите).
  Петолъчката не е магистрала. Затова и не виждам дилемата.

  Слава Кокаине, на дрогираните вечна слава!
 22. 22 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Весело

  "Министърът коментира, че са били сложени 20 алуминиеви кошчета в местата за почивка около магистралата, но всички са били откраднати."

  Е да бяхте сложили кофи от кована мед направо. С оловни орнаменти.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 23. 23 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "Веселин Марешки, от своя страна, коментира, че фитнесът е отворен за всеки, който може да си позволи да плати 100 лева на час, за да го ползва."

  ????

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 24. 24 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#19] от "Pavlik Morozov":


  [quote#19:"Pavlik Morozov"]Прави впчатление[/quote]

  Прави впечатление, че плювалниците по традиция врещят под такива статии.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 25. 25 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 658 Неутрално

  "По повод проверката на сградата на варнеснския плаж "Кабакум", която е собственост съпругата на варненския бизнесмен Веселин Марешки, която е установила, че сградата има незаконен втори етаж, Павлова заяви, че е сигнализирала Комисията за защита на потребителя. Според разрешенето за строеж на преместваема сграда, частният клуб е трябвало да бъде за обществени нужди.

  Веселин Марешки, от своя страна, коментира, че фитнесът е отворен за всеки, който може да си позволи да плати 100 лева на час, за да го ползва"


  WAWWWWWWW 100 ЛЕВА НА чАС ЗА ФИТНЕС!?!?!!?!?!?!?!? ВТФФ ООО.оо ЕБАСИ ФИТНЕСА!
  Само за яки батки!? :ООО

  Слава Кокаине, на дрогираните вечна слава!
 26. 26 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  До коментар [#18] от "Десен":

  По магистралата със сигурност.
  По националните пътища са доста

 27. 27 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#6:"1_bulgarin"]Ако не крадяха като луди, те щяха да ги режат лентите. [/quote]

  Не бой се за следващите управници, които и да са те - всеки може да реже лентичка на всеки километър, и да прави откриване на откриването, че даже и откриване на откриването на откриването

  А и не е като да не остана доста за строене - примерно Струма, дето я отложиха за 2014-2020, което значи за следващите 2 мандата. Колко лента има да се накълца там - страх ме е да си помисля.

  Когато Рапона падне от власт и истината най-после излезе наяве ще се види, че Празноглавата не е построила кой знае какво повече от Триглавата. Защо мисля така ли? Ами защото поръчките пак ги печелят същите фирми, и ги изпълняват по същия начин - т.е. скъпо, бавно и лошо.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#21] от "puhpuhan4o":

  Не е. Но трябва да стане. Трябваше да наблегнат първо на това съоражение.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  До коментар [#20] от "оstavime":

  Нв спряхте да хокате най0дейното правителство. Най-важното е, че даже и след 4 години волята им за победа не е отминала

 30. 30 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  До коментар [#16] от "Тони!":

  Тони, кръговото е на петолъчката, а не на магистралата.

 31. 31 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 839 Неутрално

  До коментар [#3] от "Десен":

  По- правилно е надлез за главния път с кръгово отдолу,нещо подобно на 4-ти км в София. Ама като го направят и пуснат цялата магистрала - защо го направиха,ами то няма трафик....на българина няма угода..

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 32. 32 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Това ЗАКЪСНЯЛО откриване е една пирова победа за ГРОБ, защото дори посленото си лято под гербераска власт хората не можаха да идат до морето изцяло по магистрала.

  Т.е. най-голямата обсесия на Рапона излезе кьорфишек - едните магисрали искаше да построи, и даже това не успя. "Всичко за магистралите, всичко за победата", но накрая закъсня, защото само с рязане на ленти и наливане на камиони с пари ввъ фирмите на червени олигарси не става - трябва и акъл, трябва и морал, трябва прозрачност и отчетност.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 33. 33 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  [quote#27:"Pavlik Morozov"]и да прави откриване на откриването, че даже и откриване на откриването на откриването[/quote]
  Умишлено унизявате най-личният от всички премиери досега, появили се на политическия хоризонт

 34. 34 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно  - БРАВО !!!

  Гарантирано то ГЕРБ !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 35. 35 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#20:"оstavime"]Заплатите не мърдат от 3 години, как я мислят не ми е много ясно. [/quote]
  Лъжа! Дянков даже чете документ, според който средната заплата е над 700 лева..бъдете честни, човекът си е заложил дипломата, жената, децата..в името на добруването на бг населението

 36. 36 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#24] от "donchoquihote":

  Значи е "плюене" да констратираш, че една работа е свършена скъпо, бавно и лошо? Че се краде и мами?

  А какво са тогава безкрайните оправдания на Рапона с Тройната, неспирните му обвинения към предшествениците за всеки скандал и провал?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 37. 37 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 658 Неутрално

  До коментар [#32] от "Pavlik Morozov":

  "...защото само с рязане на ленти и наливане на камиони с пари ввъ фирмите на червени олигарси не става - трябва и акъл, трябва и морал, трябва прозрачност и отчетност."

  Като например БСП...

  ...NOT!

  Слава Кокаине, на дрогираните вечна слава!
 38. 38 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1178 Весело

  До коментар [#4] от "cybersas":

  Двойна гуша с малки устни . Тази как отпусква покровителите си нямам идея .

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 39. 39 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#30] от "Eisbär":

  Да, знам - трябваше да направят приоритетно участъка около петолъчката с детелините там, и после да си копат останалото. Там толкова човешки живота са прекъснати, и толкова часове са загубени в задръствания, че беше задължително да се приоритизира.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 40 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#34] от "barcelonski":

  Да, третокласни постижения или първокласни провали, обаче офанфарени като световен рекорд - това наистина е запазена марка на ГРОБ!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 41. 41 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Весело
  До коментар [#6] от "1_bulgarin":

  А сега остана ти да пикеш кръв с бензин 3 лева .Да ти е честито ..

 42. 42 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1640 Весело

  [quote#34:"barcelonski"] БРАВО !!!
  Гарантирано то ГЕРБ !!! [/quote]
  Мисля че се поизложиха да открият ЦЕЛИ 17 км на 1 път!
  Аз лично бих го разделил на 17 участъка по 1 км, така че всеки ден Вождът или някой от Пожарната Команда да може да позира пред камерите и да се пъчи със заслугите си...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 43. 43 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  До коментар [#39] от "Тони!":

  Прав си.
  Само, че приоритета е магистралата.
  Тоя път са го о.....и.

 44. 44 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 407 Неутрално

  До коментар [#3] от "Десен":

  поразходи се из новите,искам да кажа санираните пътища в Германия, ще се смаеш, колко кръгови се правят, това е някаква безумна мода в момента....

 45. 45 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Хач пара тава седемнайсту километър, ма булка ?

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 46. 46 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Бе смях бе, смях, 17 километра и хвалба!

 47. 47 Профил на Alex Georgiev
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Настрадин Ходжа
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Дано да ги правят с повечко разклони, за да има къде да се въдят бъдещи министри и министърки. Да ги зачеват по храстите и потните ТИР кабини там.

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 50. 50 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 407 Неутрално

  До коментар [#41] от "bokko":

  ако става върпос за цената на бензина всички я пикаем тая кръв, понеже навсякъде в европа цената е непоносима, така, че ако ще ти е виновен боко за всичко, то поне бензина ще трябва да го изключиш от графата, там където съм аз няма боко, цената на бензина обаче си е за пикаене на кръв.

 51. 51 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#1] от "_dan_":

  Еми трябва.

 52. 52 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Евала,Всички комунета пикат от завис.А догодина ще е още оп перфектно.

 53. 53 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#33:"leon12"]Умишлено унизявате най-личният от всички премиери досега, появили се на политическия хоризонт[/quote]

  Освен това не е "умишлено". Отвращението към хленчещи инфантилни питеканторпи ми идва съвсем спонтанно

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 54. 54 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#50] от "rantantan":

  Малко се бъркаш. За различните цени си има различни причини - тук е в осигуряването на безалтернативност на Лукойл. Това не трябва да бъде търпяно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 55. 55 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#50] от "rantantan":

  Проблема е че тук пари нема от къде дасе изкарват.Изкарват само фирмите на ГРОБ

 56. 56 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  [quote#48:"Pavlik Morozov"]Цар Тиква е плод на заговора на посредствените, триумф на диктатурата на мат'ряла[/quote]
  Цял ден ще ходя обезверен и подтиснат, а причината ще сте единствено Вие..аз вярвам в ентусизъма на премиера! Всеки ден се бори с нещо човекът, заслужава малко похвала../Как е мн.ч. на ентусиазъм?/

 57. 57 Профил на P.S.
  P.S.
  Рейтинг: 459 Весело

  Влязох да погледна статията, не защото не знаех за информацията в нея, а за да видя колко изобретателни ще са левите и десни плювачи

  Много е забавно

  Единия търси магистрала или детелина на мястото на петолъчката, другия се чуди на кръговото е негодува за него.. абе гнилоч да се лее

 58. 58 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  До коментар [#55] от "bokko":

  Никаква "милост" не съзирам и у Вас към правителството..

 59. 59 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#46] от "ръмжо":

  А Бесипето колко напраи, а? Нито един км..щото всичките 150 км бяха незаконни, ааа - ко кат се ползуват, важното е, че нямат документи..

 60. 60 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#56] от "leon12":

  Тиквичко се отнася към държавата ни като към играчка, която често чупи поради тромавото и безотговорно отношение с нея, а ти искаш да ми е жал за него, или за слепите му фенове?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 61. 61 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#59] от "leon12":

  Бе за всичките не знам, ама за голяма част от тях - да. Сега и Боце прави същото, а и заради неподдържане на съществуващите магистрали, вече част от Хемус не е магистрала. Почти половината от нея.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 62. 62 Профил на mustak_dete
  mustak_dete
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#6] от "1_bulgarin":

  а пък не-комунетата серът кръв.

 63. 63 Профил на krisko123
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на Dude
  Dude
  Рейтинг: 684 Неутрално

  хаха, с тея цени на бензина и нали уж се очакваше и тол такса по магистралата на никой не му се строи бензиностанция, щото няма да има коли достатъчно по нея
  Да вземат да пуснат некакви рентакар като стане магистралта от (София до Бургас само да се движат) и да са хибридни/електрически. Слагаш 100 такива, сигурен съм ,че ще се намерят хора, които да ги ползват срещу 30-40 лв за целия маршрут. Там я оставяш и някой я връща към София.

 65. 65 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#56] от "leon12":

  По-опасен от мързеливия глупак е само усърдния глупак!

  За 3 години стрескава дейност какъв е ефекта от управлението на мутро-милционерите: срива на доходите, скок на безработицата, смазан малък и среден бизнес, заякнали монополи, скок във всички цени, образование и здравеопазване в колапс, продънен пенсионен фонд, изяден фискален резерв, растяща милиционерщина, зависими медии, развихрила се контрабанда, демографски срив (разжаедмостта пада с по 5000 на година), продължаваща емиграция ...

  На какво да се радвам? Управлението не е ОЛИМПИЙСКА ДИСЦИПЛИНА, че да аплодираме ентусиазма и участието. Това е игра със съдбата, здравето и дори живота на милиони!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 66. 66 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#61:"Тони!"] Сега и Боце прави същото[/quote]
  Той ще е поправи..обеща за втория мандат..

 67. 67 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#58:"leon12"]Никаква "милост" не съзирам и у Вас към правителството.. [/quote]

  Каква милост и благодарност да имаш към човек, който се държи все едно историята и цивилизацията почват от него?!

  За всичко хубаво - "аз, аз, аз ..."

  За всичко лошо - "предишните, предишните, предишните ..."

  Един път не е благодарил на данъкоплатеца за парите, с които се строи всичко на което реже ленти. Напротив - чака ние да му благодарим, че с нашите пари скъпо, бавно и лошо строи често излишни неща, като примерно зала Мутреец, дето веднага я хариза на ТИМ.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 68. 68 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#65:"Pavlik Morozov"]Управлението не е ОЛИМПИЙСКА ДИСЦИПЛИНА, че да аплодираме ентусиазма и участието. Това е игра със съдбата, здравето и дори живота на милиони! [/quote]
  Бат Бойко обещава на целия народ, че първия мандат му бил "пробен"! Сега, за втория ще постигне големите успехи. Дянков също бил готов за нови подвизи..аз им вярвам.

 69. 69 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#67:"Pavlik Morozov"]За всичко хубаво - "аз, аз, аз ..."

  За всичко лошо - "предишните, предишните, предишните ..." [/quote]
  Ми..прав е - БСП не са ли виновни? А Костов не е ли виновен?

 70. 70 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  И така си е хубавка, ама мааааалко да поотслабне ще е кукла!
  Размислих-екстра е!

 71. 71 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#56] от "leon12":

  И аз цял ден ходех обезверен и подтиснат, но като чух, че откриват още 17 км. - че като скочих, хвърлих си шапката във въздуха и щастлив, щастлив извиках - не ни трябва хляб и зрелища, дайте ни МАГИСТРАЛИ!

  Сега сериозно - и аз се радвам, че се прави нещо отлагано много години, но това правителство прекалява с рекламата - за всяко нещо се тръби по вестниците и телевизиите, че дори и Б.Б. се изложи и каза, че представянето на България на Олимпиадата било успех ?!?!?

 72. 72 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Тия се самозабравиха. И въобще не мислят какви са ги плещили само преди седмица.
  "Тя отхвърли вчерашните критики, че 60 млн. лева са прекалено много пари за 3-километров участък от Околовръстния път. "12 млн. са за отчуждение на земите, 49 млн. лева е строителната стойност."
  Само преди две седмици Главата плещеше загрижено друго:
  "Седем милиона и половина са адски много пари за отчуждаване на три километра. И българските граждани трябва да го знаят. Но няма как да се измъкнем от това по простата причина, че там са в регулация парцелите. Столичната община въпреки молбата ми не можа да намери начин да им замени земите, да не даваме живи пари", коментира по този повод премиера Бойко Борисов...
  И влезна у медиите като загрижен стопанин. ПР?
  ПР разбира се. Не е важно какви ги вършим, а какво говорим..
  Ало, гербероните, кво ще правите с другите адски много пари, некъде към 4.5 милиона?
  Грабльовци.
  Да сравним и другото.
  Трасето на Софийски околовръстен път в частта му към ж.к. Младост" е дълго 3 километра и 620 метра. Общата стойност на строителните дейности е в размер на около 37 милиона лева.
  Как пък скочиха цените с 32% у градежа? С грабежа може би.
  Грабим България.

  Ecrasez l’infâme
 73. 73 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 909 Весело

  [quote#70:"péro"]

  И така си е хубавка, ама .....Размислих-екстра е! [/quote]
  - И да се научи да мери с рулетка. Иначе ще я излъжат в километрите. Много ще и отива минижуп, докато врътка инспекция с рулетката.
  п.п.Вече са я излъгали,че "С това се съкращава разстоянието с повече от тридесет километра" . Даже не са и казали кое разстояние.

 74. 74 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#16:"Тони!"]Аре по-сериозно - тук трябва да бъде магистрала, което изключва кръговото като вариант. [/quote]

  Магистрала Тракия изобщо не минава през петолъчката. Там се пресичат главните пътища 6 и 7 както и път 707 от Стралджа. Аман от лаладжийски коментари

 75. 75 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 740 Неутрално

  "Веселин Марешки от своя страна коментира, че фитнесът е отворен за всеки, който може да си позволи да плати 100 лева на час, за да го ползва".
  Е, те това се казва демокрация! Никъде по света няма ТОЛКОВА ГОЛЯМА ДЕНОКРАЦИЯ! Пак тръшнахме сите уземи!

 76. 76 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  [quote#42:"B52"]Мисля че се поизложиха да открият ЦЕЛИ 17 км на 1 път! [/quote]

  Не били цели, а само в едната посока, а откриването щели да го правят два пъти. Така искала Комисията.
  Менчета, лентички, ножички и камери. Много камери и джурналистки с влажен поглед.
  Иначе, по график таз магистрала требеше да е готова целата. Според президента. Ама той тогаваш не бе президент, а Главен строител.
  "Трябват ни 7 магистрали. „Люлин” - първата българска магистрала от началото до края вече е факт. Следващата магистрала е „Тракия” – тя трябва да бъде изцяло готова през 2012 г., а през 2013 г. - „Марица”. Това заяви в предаването „Неделя 150” министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев."
  Бе важното е да помним рязането на ленти. Даже и на двупосочно движение в едната лента на обекта. "Колкото повече, толкова повече".

  Ecrasez l’infâme
 77. 77 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#70] от "péro":

  Внимавай в картинката, че дедо Веждю вече ривнува...

 78. 78 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#71:"_dan_"]хвърлих си шапката във въздуха и щастлив, щастлив извиках - не ни трябва хляб и зрелища, дайте ни МАГИСТРАЛИ! [/quote]
  Е, това вече е друго! Браво! Тръгвам, изпълнен с надежда и плам, зареден с положителната инергия на Бойко, поусилена от форумния ентусиазъм!

 79. 79 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Петолъчката отдавна трябваше да бъде направена на истинско кръгово движение, браво!

  Така този участък става доста по-безопасен.

 80. 80 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#72:"Graf"]Да сравним и другото.
  Трасето на Софийски околовръстен път в частта му към ж.к. Младост" е дълго 3 километра и 620 метра. Общата стойност на строителните дейности е в размер на около 37 милиона лева.
  Как пък скочиха цените с 32% у градежа? С грабежа може би. [/quote]

  Да си беше направил труда да погледнеш какви съоръжения се строят на едните 3 километра и на другите 3 км, нямаше да сравняваш ябълки с круши! На Западната дъга са предвидени огромни пътни възли с магистрала Люлин и бъдещата магистрала към Калотина + това ще правят пробив на Царица Йоана с кръстовище на две нива и мост в края на трасето над река Какач. Цената даже е ниска за това строителство, но иначе е много лесно да кудкудякаме неподготвени по форумите!

 81. 81 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 909 Весело

  До коментар [#79] от "Sioux":
  -От къде тези гениални прозрения.
  -Защо ли цели 40г. се чака това феноменално решение.

 82. 82 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 618 Любопитно

  Тази година ли трябваше да е готова цялата магистрала?

 83. 83 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  по делата им ще ги познаете.Комунетата крадат и говорят ,тези строят и оставят построеното да говори за тях.Браво може и да не е красавица ,но явно си разбира от работата.Ако напролет се пусне магистралата до Бургас познайте за кого ще гласуваме всички,дето постоянно пътуват.

 84. 84 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Верно много се режат ленти,но по добре да се режат ленти отколкото да се въртят парички през Хохегер-нали СерГейко.

 85. 85 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#69] от "leon12":

  Ако погледнем достатъчно назад виновен е Адам, че е взел ябълката от Ева. Иначе и до ден днешен щяхме да се излежаваме из Райската градина.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 86. 86 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#76:"Graf"]Следващата магистрала е „Тракия” – тя трябва да бъде изцяло готова през 2012 г.[/quote]
  Ти искаш да я построят цялата и тогава да я открият? Колко мъдро, графиньо. Винаги сте ме пленявали с изключително острия си ум и рационално мислене. И защо така набърже отписахте цялата година, а те още 2/3-ти от нея не са изтекли? Да не ви се приядоха сочни пръжки посред август, та да ви се прищя да е Коледа?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 87. 87 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#72] от "Graf":

  Още по-лицемерни са оплакванията на Рапона като се вземе предвид, че в София ГЕРБ кметува от 2005-а, а от 2007-а има и мнозинство в СОС, а от 2009-а държи в комплект и цялата държавна власт.

  Значи за 7 години Рапона, за 5 години ГЕРБ, и за 3 госдини целия държавен апарат не е успял да намери решение на проблемите на столицата?!

  Какво е това - чиста некадържност, или користна некадърност?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 88. 88 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#80:"TPOTOAP"]но иначе е много лесно да кудкудякаме неподготвени по форумите![/quote]
  Графинята е ненадмината в това упражнение. Що народна пара е потрошила да се изучи в партийните школи в Москва, ехее... Дори другарят Брежнев я бил аградил с грамота, разправят източници от Позитано.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 89. 89 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#81:"acb16"]-От къде тези гениални прозрения.
  -Защо ли цели 40г. се чака това феноменално решение. [/quote]

  Защото през тези 40 години трафикът не е бил толкова интензивен. То и сега се натоварва само 1 месец в годината покрай курортистите. Горе някой искаше кръстовище на 2 нива вместо кръгово - от какъв зор?
  Когато довършат Тракия, трафикът за морето изобщо няма да минава през петолъчката и кръговото ще е напълно достатъчно.

 90. 90 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#87:"Pavlik Morozov"]Значи за 7 години Рапона, за 5 години ГЕРБ, и за 3 госдини целия държавен апарат не е успял да намери решение на проблемите на столицата?![/quote]
  Какви проблеми бе, Павлюха, че то проблеми има ли? Предишните свръхкадърни кметове не бяха ли ги решили всичките и за Бойко и Фандъкова да остана само да кръстосат крак връз крак и да си кметуват? Аз тъй разбирам по вашите приказки...

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 91. 91 Профил на krell
  krell
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#82] от "g0nzi": Тази година трябваше да е готова до Петолъчката .
  Между другото рядко прости хора виждам тук - да негодуват ,че се правят пътища ... Политикари,критикари,вечно недоволна паплач ,заради която сме и на тоя хал . Слагайте ,колкото минуси искате ,аз съм доволен,че догодина ще стигам до Бургас за три часа +/- 15 минути и няма да се притеснявам ,че поредния олигофрен от насрещното ще се опита да ме убие .

 92. 92 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 658 Неутрално

  До коментар [#72] от "Graf":
  ...
  "Грабльовци."

  След тази ти дума спрях да чета.

  Ще коментирам коментара ти с 4 думи:

  "БСП". "Станишев". "Тройна Коалиция".

  Слава Кокаине, на дрогираните вечна слава!
 93. 93 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 618 Весело

  До коментар [#91] от "krell":

  Напълно те подкрепям, аз не знам кога трябва да е готова и за това питам, ама някои са решили минуси да ми бият да не смее човек да попита!

 94. 94 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#80] от "TPOTOAP":
  Бордюр, запознат съм добре с "разликите" между двете отсечки, та тези 32% отгоре са множко та множко. За обезщетенията няма да споменавам, както и ти си ги подминал разсеяно.
  С някакво безумно темпо взехте да гоните постиженията на Батко и Братко в този сектор, на Гагаузов и сие, даже да ги надминавате, а наглостта с която защитавате тази свинщина може да бъде продиктувана само от едно. Личен интерес.
  Не мислиш ли, че е гнусничко, а паве?

  Ecrasez l’infâme
 95. 95 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 658 Неутрално

  До коментар [#94] от "Graf":

  4 милиарда за нищо свършено са още множко по-множко.
  Доста още по-гнусничко.

  Слава Кокаине, на дрогираните вечна слава!
 96. 96 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#91:"krell"]Между другото рядко прости хора виждам тук - да негодуват ,че се правят пътища ... Политикари,критикари,вечно недоволна паплач ,заради която сме и на тоя хал . [/quote]

  +1
  Защо трябва непрекъснато да се политизира всяка новина?

 97. 97 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#80] от "TPOTOAP":

  Аре сега да ми обосновеш нуждата от тоя пробив на булеварда, както и от кръстовището на три нива. Щото трети ден питам, и още никой от гербавите не ми е дал отговор.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 98. 98 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  До коментар [#94] от "Graf":

  Да знаеш графе, че на южната дъга нема кръстовища, няма нищо, път у равното било. Само на Сливница има убийствена нужда от кръстовище на 12 нива.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 99. 99 Профил на nage
  nage
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Да, ама няма да ги довършат както беше по план, защото избори идат и трябва да се нахранят стомахчетата на ромчетата и на пенсионерчетата.

 100. 100 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#94] от "Graf":

  Нещо си ме объркал с някой от електората на ГЕРБ. Изобщо не се интересувам от политика за твое сведение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK