Община Панагюрище обяви бедствено положение заради сушата

Град Панагюрище

© Мария Съботинова, Капитал

Град ПанагюрищеБедствено положение в община Панагюрище е обявено за месец в град Панагюрище и селата Бъта, Баня, Оборище, Елшица, Левски, Поибрене и Попинци, съобщиха от общинската администрация, цитирани от БТА.


Заповедта на кмета Никола Белишки е заради "настъпилото продължително засушаване, довело до силно намаляване на дебита на откритите водоизточници, захранващи речни водохващания и дренажни системи, от които се водоснабдяват населените места в община Панагюрище". За преодоляване на кризисната ситуация е сформиран щаб за координация на извършваните неотложни аварийно-възстановителни работи, информират още от администрацията.


За справяне с тежкото положение държавата отпусна спешно 1.150 млн. лв. Средствата ще бъдат използвани за ремонт на магистралния водопровод "Марица".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK