Бойко Борисов: Станишев щеше да се надене с вот за олимпиадата (стенограма)

БОЙКО БОРИСОВ

© Надежда Чипева, Капитал

БОЙКО БОРИСОВКак колегата Станишев щеше сам да се надене с един вот на недоверие по тема Олимпиада, как се усети в последния момент, че го тикат неговите хора да падне в най-приятен капан, защото щях да му покажа снимките как изглеждаше "Спорт палас" по време на неговото управление и как изглежда сега". Това заявява премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда при обсъждането на постановление за 10 млн. лв. за спортни зали в 10 общински училища.


По този повод Борисов нарежда на министрите си да заснемат обектите, по които работят и да ги сравняват как са изглеждали по времето на тройната коалиция, става ясно от стенограмата на правителственото заседание, публикувана днес. "Изваждате и сравнявате, сравнявате, сравнявате. Хората да могат да си избират", напътства ги той.


Другата му заръка към министрите е да са на място и да контролират строеж или ремонт на сграда или път и след това да го откриват. "Да си имаш своята биография, се казва", разяснява Борисов.
Премиерът споделя, че му е много радостно, където е карал по пръст, сега да открива път. "И сега, например, в петък отиваме и си пускаме до Петолъчката магистралата и се радвам. Просто не могат да ни я вземат, наша си е, направили сме си я и сме я предоставили на хората и те ще си карат дълги години", въодушевен е Борисов.


При обсъждането на постановлението, с което правителството отпуска още 18 млн. лв. за пътища Борисов насърчава министрите си: "Вярвайте ми, че това, което правим сега, въпреки огромния политически натиск, който имаме като правителство, ви гарантирам, че след десет години хората ще ви помнят повече, отколкото всички останали". Затова стискайте зъби, работете и го направете, продължава той.


"Както и ти, Ковачева – ще минат години и ще кажат: дойде една министърка, 20 години се бутахме, по шкафовете, по мазетата ни течеше и ни капеше по главата вода, гледай какво ни направи. Ще станеш като Вежди Рашидов, ще си показваш "Света София" и другите обекти", обръща се Борисов към правосъдния министър Диана Ковачева. И и заръчва да контролира ежедневно ремонта на сградата на бившето ГУСВ, започнал от сряда, за да приключи до края на годината и там да бъдат настанени съдии от Софийския районен съд.


Ето и част от разговора между министрите на заседанието на правителството в сряда:


Сергей Игнатов: ... Всъщност, колеги, основната цел на проекта е в тези големи общини в най-големите училища, в които има около 1000 ученици, плюс минус 100-200 да се изгради, не просто да се боядиса и замаже физкултурният салон, а да се изгради модерна многофункционална спортна зала, за да може да се ползва както от децата и учениците от това училище, така и от другите.


Бойко Борисов: Тук как колегата Станишев щеше сам да се надене с един вот на недоверие по тема Олимпиада, как се усети в последния момент, че го тикат неговите хора да падне в най-приятен капан, защото щях да му покажа снимките как изглеждаше "Спорт палас" по време на неговото управление и как изглежда сега.


Как изглеждаше Белмекен, как изглежда сега. Как изглеждаше залата на Йовчев за гимнастика, акробатика и скокове и всички дисциплини, които се тренират там, как изглежда сега. Щях да му покажа Спортната зала в София, която беше в неговите мечти, както на него, така и на Весела Лечева. Щяхме да му покажем така един прекрасен лекоатлетическите писти, които направихме, залите по стрелба с лък включително.


С радост бих го развел в спортната зала в Пловдив, където 30 хиляди студенти спортуват. Може би по стадионите, които направихме дори и в градове, където са червени кметовете. Щеше да е приятно учуден, че сме провели световните купи по ски за мъже и жени.


Неговият съпартиец Румен Петков щеше да му каже, че три години подред изпълнява пълната програма на федерацията по мотокрос, и че за първи път имаше по фрийстайл първенство в България.


Щях с удоволствие да му покажа строежа при пловдивската многофункционална голяма зала и в Русе, а може би да види и какво сме направили за волейболистите. Парите, които се даваха за тези турнири и благодарение на тези турнири те отидоха да ни радват в Лондон, просто иначе нямаше да отидат.


Мога дълго и тягостно да му напомням за всичко несвършено, че станах кмет и заварих София без зала, Пловдив без зала, в най-големите градове и нищо не се е направило в предишните три години. Така че, много ми се искаше да има вот. Само за гмуркането нищо не сме направили, защото там просто си има естествени природни красоти (гмуркането е хоби на Сергей Станишев - бел.ред.).


Тази точка, колеги, която правим в момента е във връзка с ученическия и масов спорт. Разбира се, направиха се хиляди игрища по кварталите и в градовете и продължаваме да правим.


Пропуснах, щях да го заведа и в Дупница да види какво сме направили на "Марек". Сигурно още много мога да си спомня - и в Стара Загора, и във Велико Търново, сега и в Гоце Делчев, и в Благоевград, преди няколко дни и в Плевен. Но искаме да направим така, че училищата, където спортът, първо, е за здраве, второ, дисциплина, трето, нищо не е направено през годините.


В Русе и във Варна през миналата седмица открихме две многофункционални зали, 20-30 вида спорт в тях могат да се играят, които са към самите училища. Например, така както е във Варна английската гимназия - с прекрасен салон и условия да се тренира, да се провеждат учебни занятия и след училище, който иска вечер да тренира баскетбол, футбол, хандбал.


С министър Игнатов и Дянков седнахме и решихме, че имаме десет милиона, които да сложим в такива многофункционални спортни зали в най-големите училища в девет града като начало, по типов проект, за да излязат и по-евтино и да видим как ще се отрази.


Между другото, и в Съединение 1 милион лева дадохме за училището до 15-ти септември.


Сергей Игнатов: Господин министър-председател, няма да стане до 15 септември, защото Министерството на финансите и издало разпореждане за превеждане на парите сега в понеделник, онзи ден, а току що ми звъня кметът на Съединение, за да ни благодари, получили са парите.


През месец октомври някъде ще стане, но така или иначе това училище е започнато през 1983 година, а в училището учат 491 деца учат, то е без тоалетни. Това, което каза и премиерът – къде са били тези излишъци – не знам, и ние го довършваме сега. Довършваме едно модерно и много прекрасно училище и наистина най-хубавите неща станаха в най-кризисните години.


Бойко Борисов: Добре и пак не можах да разбера, учебната година се открива на 17 септември, защо няма да е готово на 15-ти?


Сергей Игнатов: Защото процедурата е следната: Министерството на финансите първо редуцира бюджета на Министерството на образованието, младежта и науката с 1 милиона лева, и чак сега в понеделник са издали разпореждане, а днес общината или снощи вечерта ги е получила.


Бойко Борисов: От 1983 година досега нищо ли не са направили?


Сергей Игнатов: Общо взето са усвоявали средства, както се казваше...


Бойко Борисов: Добре, кога ще е готово това училище?


Сергей Игнатов: Мисля, че през месец октомври ще е готово. Днес (сряда - бел.ред.) след обяд ще замина за Съединение, за да разговарям.


Бойко Борисов: Отиваш в Съединение и както Лили Павлова - всяка седмица следиш строителството в училището.


Сергей Игнатов: Ще контролираме този процес.


Бойко Борисов: Искам да знаеш бай Киро с теслата днес какво работи. Децата започват на 17 септември.


Сергей Игнатов: Ще ги притиснем за по-бързо, но просто парите закъсняха.


Бойко Борисов: Те са закъснели от 1983 година.


...


Светла Боянова (зам.-министър на земеделието и храните): Господин премиер, само ако ми позволите да добавя. Тепърва резултатите за спорта в селските райони ще бъдат налице, защото ние осигурихме пари специално за спортни центрове и клубове в селските общини, по които в момента тече приемът по общинската мярка.


Бойко Борисов: За колко пари?


Светла Боянова: Около 30 милиона мисля, че бяха, но не съм много сигурна.


Бойко Борисов: Има ли ги така приоритизирани в училището, както тук в Ловеч, в Шумен?


Светла Боянова: Зависи от преценката на общините, няма никакви такива допълнителни условия. Общините, които подадат за спортни центрове, се финансират.


Бойко Борисов: Подали ли са?


Светла Боянова: Да, току що говорихме за две забавени.


Бойко Борисов: Къде?


Росен Добрев (кмет на община Оряхово): В Селановци и Оряхово са подадени две спортни зали.


Бойко Борисов: Искам, ако може за всичко това да се извадят тези работи и да могат да се показват на хората, понеже ние сме сами срещу всички и излиза някой и вика: "Виж какво става в държавата". И хората си викат "Какво става?" и мислят, че лошо става.


Дайте да сложим всички тези неща и от другата страна на Станишев и ко. Колко са усвоили те и са дали на хората и какво сме дали съответно ние. Ето го, нищо по-хубаво за българина няма от това око да види и ръка да пипне, да го погледне.


Ето го Сатиричният театър как изглежда и ето как е изглеждал при Стефан Данаилов. Дайте да видим. Ето ви спортната зала в София - как изглежда при нас, дайте да видим при вас. Дайте да видим бул. "Брюксел" как е изглеждал при вас, как изглежда сега при нас. Дайте да видим Околовръстното как е при вас, дайте да видим сега как изглежда при нас и сравняваме, сравняваме, сравняваме и толкоз.


Делян Добрев: По енергийната ефективност са направили десетина сгради, а сега правим 243.


Бойко Борисов: Извадете тези техните десет сгради и кажи: "Ето това много хубаво е направено, десет сгради - браво!", а ето нашите 240 сгради – 24 пъти повече – браво!


Просто слизайте им на нивото и показвайте.


Вежди Рашидов: Управлявам 24 училища по изкуствата. Смея да кажа в подкрепа на това, което казвате, че чрез Оперативна програма "Регионално развитие" с госпожа Павлова вече сме ремонтирали из основи пет училища и шестото скоро ще открием в Бургас – музикалното училище.


Над 8 театъра са ремонтирани основно, господин премиер, два нови музея и третият скоро стартира и археология, така че не би могло да се говори така свободно какво сме направили. По време на криза сме направили това, което те не са направили по време, когато не е имало криза. Съжалявам, но този труд все пак трябва да бъде отчетен.


Бойко Борисов: Да, но например, се изреждат в едно предаване пет политици от пет политически партии, провалени през тези двадесет години, повтарям – провалени, и всеки като каже "Виж какво става", от нас има един и хората викат "А, ама дали вярно е така".


Затова изваждате и сравнявате, сравнявате, сравнявате. Хората да могат да си избират. И на място – всеки, правещ нещо, отива и го контролира, осигуряваш му финансиране, проектиране и отиваш и го откриваш. Да си имаш своята биография, се казва.


Например, много ми е радостно, където съм карал по пръст и съм го откривал след това. И сега, например, в петък отиваме и си пускаме до Петолъчката магистралата и се радвам. Просто не могат да ни я вземат, наша си е, направили сме си я и сме я предоставили на хората и те ще си карат дълги години и ще викат: "Добре, че я направиха". И затова е тази мъка. Сега като стане и метрото, като махнем ламарините след три-четири дни, да излязат площадите с цветята… Какво да кажа?! Да ги върна по времето на синьо-червената мъгла, която беше в София. Аз знам какво ще кажат: "Ние имахме идеи, имахме мечти да има метро" – сиреч, ние сме напред, а вие сте само едни прости строители и изпълнители. Наглостта им е безкрайна!

Коментари (201)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на nadyav
  nadyav
  Рейтинг: 367 Любопитно

  1 млн. на спортна зала ...

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 615 Неутрално

  мамо мила.. махленска разправия станааа.. лелеее

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 5. 5 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 543 Любопитно

  Не знам за Станишев, но Б.Б. всеки ден се 'наденва" с неадекватните си коментари и приказки. Колкото и да го рекламират по медиите, хората вече почнаха да виждат, че от него премиер не става (не, че и от Станишев става). Колкото по-скоро има избори, толкова по-добре за ГРОП, защото процентите им одобрение намаляват прогресивно.

 6. 6 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 982 Неутрално
 7. 7 Профил на dohco
  dohco
  Рейтинг: 474 Весело

  Цветен както винаги....

  Най-добрите неща в живота идват безплатно...
 8. 8 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 873 Любопитно

  Тя при царя, Костов и тройната го знаем к`во стАна! Дай да видим и вас да не говорим така след години! Има още к`во да се свърши!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 9. 9 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Неутрално  СерГей-ят >


  като шампион "по точене" на еврофондове.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Започвам да си мисля, че Бойко има някакъв комплекс от станишката !!! Как един път не каза царо, или доган ??? Все станишката му е в устата.

 11. 11 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Весело

  Боко Тиквата е интелигентен, същински Камерън

 12. 12 Профил на franprix
  franprix
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Борисов е най-ярката медийна звезда сред политиците, умее ги тези неща, знае кога какво да каже, и ще си го изберете догодина пак, не защото става, а защото няма друг в момента.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  До коментар [#10] от "442":

  Щото Станишко беше най-меката китка в управлението на страната ни. А Боце се оказа по-мека и от него.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 15. 15 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 873 Любопитно

  [quote#10:"442"]Започвам да си мисля, че Бойко има някакъв комплекс от станишката[/quote]

  Не мисля, че е комплекс. Просто от ДПС и БСП не спряха да ядат ла*на при условие, че са най-осра*ни от всички, ма не искат да си го признаят! И тебе да те ядат всеки ден, ще ти писне!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 16. 16 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 561 Весело

  Ама наистина щеше да е много забавно БСП да внесат вот на недоверие заради липсата на медали от Олимпиадата в Лондон,щяхме да влезем във всички новинарски емисии по света,

 17. 17 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Неутрално

  [quote#6:"Eisbär"]нарцисизъм от класа [/quote]

  По-скоро е силно комплексиран. Всичко това е избиване на тежки комплекси

 18. 18 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#15:"madagaskar"]ДПС и БСП не спряха да ядат ла*на при условие, че са най-осра*ни от всички, ма не искат да си го признаят! И тебе да те ядат всеки ден, ще ти писне! [/quote]
  ОМАЗАНИ СА > БСП и ДПС > затова Цвъкат ...... сега ли го разбираш ??!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело  - АЛО СЕРГИШЕВ,

  АМА ТО НЯМА >
  "НОРНА" и План за изпълнение на медали ....

  Това беше когато си писа >
  "дипломната" работа за Съветските униформи

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 22. 22 Профил на monarchist
  monarchist
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#5] от "_dan_":

  Недей така, че сега ще изкарат некоя платена статистика, в която се казва, че расте подкрепата към бащицата и правителството му

  "Всеки ден се радвай на слънцето и на това, че си жив" --- Стоян Венев
 23. 23 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 591 Любопитно

  " Разбира се, направиха се хиляди игрища по кварталите и в градовете и продължаваме да правим."

  Без майтап? Това съм го пропуснала.


  I don't want to believe. I want to know.
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1086 Гневно

  Така наречените министри и за бригадири не стават, а той ги праща по обектите. По-добре да каже колко пари откраднаха от зала Армеец и колко ще влязат в черната каса на ГЕРБ от средствата за тези нови зали.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 26. 26 Профил на Едно_Българче
  Едно_Българче
  Рейтинг: 572 Весело

  Аз предлагам тези заседания да се излъчват на живо по БНТ, по- интересни са от народното събрание и ще има поне на какво да се порадва народът . А може и да направят телефон за връзка в ефир, така ще работи по-тясно с електората

  Fortuna favet fortibus!
 27. 27 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#24:"stenli1"]Въпросната особа е психично болен [/quote]


  То друг няма да се навие да управлява такива като вас. На мен в момента и да ми предлагат на колене не бих станал премиер на такива като вас.

 28. 28 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 755 Весело

  "... снимките как изглеждаше "Спорт палас" по време на неговото управление и как изглежда сега""

  -Щом като има снимки,няма нужда от олимпийски медали.Тези снимки ще влязат ли в учебниците по най-най-най-нова история?А дали ще снимат за сравнение и цифрите на Фискалния резерв,другите фондове,както и цените,и доходите на хората?

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Като христоматиен пример за българското политическо говорене, днес обществото ни научава, че един от политическата класа щял - "да се надене и да падне в приятен капан". От обществото обаче се крие какво го е надянало и как е попаднал в този абсурдно извратен капан. Който знае всичко за надяването и капаните, нека каже и това.

 31. 31 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 755 Весело

  [quote#19:"kuty"]ББ не е тиква, не е куха кофпомпа, не е простак и не е малоумник![/quote]

  -Искаш да кажеш,че е "Нещо,като нищо на света"?
  "Дупка има там,където няма нищо"/Кузма Прудков/

 32. 32 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Ейййййй, тая магистрала на носа ми поникна!
  Всички останали пътища се разпадат, той магистрала та магистрала.
  Айде отиди до Монтана по магистралата, до Видин, до Белово, до Доспат и т.н.
  Колкото до физкултурните салони. Преди няколко месеца Фандъкова откри в едно софийско училище зала по скуош.
  СКУОШ !!!!!!!!!!!!
  Колко ли деца се възползват от възможността???

  "We're not gonna take it! Anymore."
 33. 33 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#6] от "Eisbär":Па я го виж на снимката ! Цъфнал нарцис !

 34. 34 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 457 Любопитно
 35. 35 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 755 Весело

  [quote#17:"stenli1"]нарцисизъм от класа - цитат на коментар #6 от “Eisbär”
  По-скоро е силно комплексиран. Всичко това е избиване на тежки комплекси [/quote]

  -Комплексите за малоценност често избиват в грандомания.

 36. 36 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Станишев щеше да се надене и щеше да му хареса.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 37. 37 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#27] от "normandy":

  Да ама този се нави да стане премиер значи е нещо болен май ,което забелязват всички

 38. 38 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#29] от "vanko79":

  Ебати народа, щом си го избра за премиер.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 39. 39 Профил на a.sensible
  a.sensible
  Рейтинг: 460 Весело

  Цитат: "Как колегата Станишев щеше сам да се надене с един вот на недоверие по тема Олимпиада, как се усети в последния момент, че го тикат неговите хора да падне в най-приятен капан".

  Абе този да не е влюбен в Станишев? Нещо прекалено двусмислени взеха да стават репликите - "сам да се надене", "в най-приятен капан"...

 40. 40 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 367 Весело

  Бре, що ЕнтелЕгент, що нещо!!!
  "Ти да видиш"!

 41. 41 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#25] от "soave":

  Не знам дали са крали от магистралите и залата.
  Но има и зали и магистрали , околовръстно , метро, надлези и археология. . . Къде са излишъците на СерГея.Що не направи пет неща , че да кажем - Това го направи СерГея.

 42. 42 Профил на vanko79
  vanko79
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#38] от "widowmaker":

  Да, прав си, това беше и смисъла на моя коментар....

 43. 43 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Любопитно

  Когато падне престъпния режим на Боко Тиквата, много хора ще се срамуват, че са го подкрепяли.
  А режима все някога ще падне

 44. 44 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 819 Весело

  "Искам да знаеш бай Киро с теслата днес какво работи."

  Искрено се надявам, че училищата и спортните зали не се ремонтират от бай Кировци с тесли и от бай Пешовци с баданарки... 2012-а сме все пак.

 45. 45 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#31] от "benkovski11": " На Слънцето петна няма , защото на Слънцето петна не може да има " - пак там.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Гита Ог
  Гита Ог
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Няма друга такава тъпомелачка...

  Вещица от Овнерог
 48. 48 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Тази година се навършват 73 години от подписването на позорния пакт Молотов-Рибентроп, разпалил Втората световна война (23 август 1939 г.).
  Ето части от секретния протокол:

  "При подписании договора о ненападении между Германией и Союзом Советских Социалистических Республик нижеподписавшиеся уполномоченные обеих сторон обсудили в строго конфиденциальном порядке вопрос о разграничении сфер обоюдных интересов в Восточной Европе. Это обсуждение привело к нижеследующему результату:

  1. В случае территориально-политическо переустройства областей, входящих в состав Прибалтийских государств (Финляндия, Эстония, Латвия, Литва), северная граница Литвы одновременно является границей сфер интересов Германии и СССР. При этом интересы Литвы по отношению Виленской области признаются обеими сторонами.
  2. В случае территориально-политическо переустройства областей, входящих в состав Польского Государства, граница сфер интересов Германии и СССР...
  Прочитане на целия коментар будет приблизительно проходить по линии рек Нарева, Вислы и Сана.
  Вопрос, является ли в обоюдных интересах желательным сохранение независимого Польского Государства и каковы будут границы этого государства, может быть окончательно выяснен только в течение дальнейшего политического развития.
  Во всяком случае, оба Правительства будут решать этот вопрос в порядке дружественного обоюдного согласия.
  3. Касательно юго-востока Европы с советской стороны подчеркивается интерес СССР к Бессарабии. С германской стороны заявляется о ее полной политической незаинтересованности в этих областях.
  4. Этот протокол будет сохраняться обоими сторонами в строгом секрете.

  Москва, 23 августа 1939 года "

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#41] от "1_bulgarin":

  Защото щеше да ядеш само асвалт както сега .По добре мисли как ще преживееш зимата .всичко се прави само за да се краде от фирмите на ГРОБ///

 51. 51 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#27] от "normandy":

  Остави пърцуцата и антифриза, пак пиеш от сутринта... ще получиш я инфаркт я инсулт в тая жега...

  От антифриза не виждаш народната любов която струи от всеки постинг към ГЕРБерастите!

  Боце и той се е вкарал в ебати филма, не се ли усеща, че вместо на спортните зали, трябва да прави ремонти на затворите, няма студент да става я!

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 52. 52 Профил на monarchist
  monarchist
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#32] от "widowmaker":

  Тези неща би следвало да се обяснят на онези, които квичат истерично при всяка новина за магистралите, едва ли не строим осмото чудо на света. Ама то пък като се замисля кел файда, то на умен човек му се обяснява та да те разбере, аз не знам кой умен би гласувал за подобно недоразумение.

  "Всеки ден се радвай на слънцето и на това, че си жив" --- Стоян Венев
 53. 53 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 829 Весело

  " "Ние имахме идеи, имахме мечти да има метро" – сиреч, ние сме напред, а вие сте само едни прости строители и изпълнители. " __________________________________________
  -Още един бисер за съкровищницата на музея в Банкя.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Весело

  [quote#27:"normandy"]На мен в момента и да ми предлагат на колене не бих станал премиер на такива като вас. [/quote]

  Вярно? Що някой вече ти предлага ли?))

 56. 56 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#43] от "stenli1":

  Те вече съжаляват ама трябва и хората които са го избрали да носят съдебна отговорност за постъпките му

 57. 57 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1051 Любопитно

  Като оставим настрана махленската раздумка, тези зали по училищата, ще имат ли съблекални, душове и нормални тоалетни?
  Защото ако нямат, по-добре въобще да не се хабят.

 58. 58 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Сега става ясно как калинка крумува се е уредила с поста на водещ и как ченгето от ДС КК беше върнат и му беше обекана в ефира на дарик радио от ББ че ще го върне в ефир и как така премиерът назначава в ефира на уж независима и частна медия като нова тв. Тая сутрин дори скрол с заглавие на вестни ксега нямаше а бомбата избухна. Такъв слугинаж и опит за товличане на вниманието не е имало. Позор. А иначе инфото за което говоря

  Става страшно сканадла в министерството на Миро Найденов се разраства и достига брутални размери. Разкрита е стройна форма за корупция търговия с влияние и конфликт на интереси както и пране на пари и скрито забогатяване на власт имащите. Гледайте вън от рая с Лили Маринкона и вижте днешният вестни ксега за да разберете за кво иде реч

  Явно и в Б-я трабва да се организира акция по подобие на тая в Беларус с мечетата срещу режима и медиите. Това което става е някаква пишман диктатура тип Сирия ама в ЕС. И с много глупост простотия и неможена. Некадърна история.

  пс Карикатурата на Комарницки показва всичко дори с две изречения и една картинка.

 59. 59 Профил на barabana
  barabana
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Бай Ганьо! За съжаление повечето управители на фирми и предприятия от провинцията, които познавам са с подобен манталитет. Изтъкват себе си и собствените си действия, правят другите на будали и раздават с пълни шепи това, което най-много им липсва - акъл.

 60. 60 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 755 Весело

  [quote#41:"1_bulgarin"] има и зали и магистрали , околовръстно , метро, надлези и археология. . . Къде са излишъците на СерГея.[/quote]

  -Ами там са!Но къде е "наследството"?-Расте ли или го няма вече?

 61. 61 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 367 Весело

  Ами, "що не направил"?
  При толкова "обръчи от..."кво да направи?

 62. 62 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#49] от "merkel":
  Другата България.
  Домакинствата продължават да увеличават спестяванията си в банки. За една година те са се увеличили с почти 4,5 млрд. лева, показват данните на БНБ към края на юни.
  Според данните на БНБ богатството на българина, като спестявания в банки, се увеличава. http://btvnews.bg/bulgaria/ikonomika/s-4-5-miliarda-poveche-sa-spestili-blgarite-za-edna-godina.html
  И какво излиза, че има две Българии: На бедните и богатите. От кризата едните губят, а другите трупат.

 63. 63 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2057 Весело

  [quote#28:"benkovski11"]А дали ще снимат за сравнение и цифрите на Фискалния резерв,другите фондове,както и цените,и доходите на хората? [/quote]
  Шшшт, по-тихо!
  Пенсии, цени, инфлация, закрити работни места, фалирали фирми, това се случва в друга държава.
  Тук, интелигентните, умните, амбициозните, си общуват и се избират по-картинки, като пещерните хора.

 64. 64 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 755 Весело

  [quote#51:"Capricornicus"]От антифриза не виждаш народната любов която струи от всеки постинг към ГЕРБерастите! [/quote]

  -Това е неточно.Любовта "към ГЕРБерастите" е ВСЕнародна,а не просто и само народна.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  До коментар [#12] от "franprix":
  [quote#12:"franprix"]и ще си го изберете догодина пак, не защото става, а защото няма друг в момента. [/quote]

  Тази причина за преизбиране би доказала, че тъпотията на Борисов е заразна.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 67. 67 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Пълна управленска некомпетентност! Министри да се правят на технически ръководители по обекти:

  "всеки, правещ нещо, отива и го контролира, осигуряваш му финансиране, проектиране и отиваш и го откриваш... всяка седмица следиш строителството в училището... Искам да знаеш бай Киро с теслата днес какво работи."

  Аз мислех, че работата на министрите е да задават политиката, стратегията в даден ресор. И да делегират съответно на заместниците права и отговорности за решения в отделните сфери. Които пък заместници да правят същото надолу по йерархията. Поне така функционират модерните държави. Това е идеята на съвременната държавна администрация. Която е зачеркната в Тиквостан.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ами, "наследството" и то там. При обръчите!

 70. 70 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#65] от "stenli1":

  Абе ще намерят друга мърша нали всичко се командава от тиквата

 71. 71 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 873 Неутрално

  "Критериите за Нарцистичното личностово разстройство са дефинирани от DSM - Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. За поставяне на диагнозата са нужни 5 от тях.

  Засилено чувство за собствена значимост
  Идеи за собствено превъзходство, красота, интелигентност
  Убеждение за собствена уникалност
  Изискване на възхищение от околните
  Очакване за неотменно добро отношение , независимо от поведението
  Експлоататорско отношение към околните, което се приема за естествено
  Липса на емпатия
  Чести прояви на ревност или убеждение, че другите му завиждат
  Чести прояви на безпардонност и арогантност

  Лечението на личностовите разстройства е продължително. Основно е значението на психотерапията. Към нея се отнасят когнитивната поведенческа терапия, помагаща оценката на неправилното поведение, мисли, заключения и подпомагаща промяната към правилните такива. Фамилната терапия включва цялото семейство с обсъждане на конфликтите помежду им и търсене на решението им, изясняване на взаимоотношенията. Груповата терапия среща хора с подобно състояние и предоставя възможността за изграждане връзка с околните, обмяна на опит в личната борба с разстройството, намирането подкрепа за преодоляване на проблема.

  Медикаментозната намеса няма място в терапията, но до такава се прибягва при съпътстващи психични заболявания.

  Лицата с личностови разстройства не допускат наличието на психичен проблем и не търсят помощ. По-често техни близки ги свързват с психиатър. Дори и сами да поемат инициативата за консултация, те търсят причината в другите, в обстоятелствата в ежедневието, но не и в самите себе си.

  Краткосрочните цели в терапията са насочени към злоупотребата с вещества, алкохол, самооценката. В дългосрочен план се цели промяна в личността, поведението и модела на мислене, връзката с близките си. "

  Източник:http://www.puls.bg/

  Забележка: Горната информация няма нищо общо с настоящия министър-председател на Република България.
  Публикувам я с образователна цел.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 755 Весело

  [quote#45:"ahasver"]
  До коментар [#31] от "benkovski11": " На Слънцето петна няма , защото на Слънцето петна не може да има " - пак там. [/quote]

  -Затова Слънцето е Слънце.Хем не може да има петна по него никакви,хем осветлява всичко,хем около Него се въртят всички/поне в тази система/.

 74. 74 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 528 Весело

  Сега, като знаят че се публикуват стенограмите, малко взеха да го карат като на интервю по телевизията

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  [quote#7:"dohco"]Цветен както винаги....[/quote]

  М много.
  Като на циркова площдка.
  Какот казах площадка и ми хрумна, че горното "заседание" на МС прилича на оперативка на строителна фирма. На обекта...
  На малка строителна фирма, и на малки началници от малката строителна фирма.

  Па и веселба си има на оперативката:

  Гловият технически ръкководител, той и инвеститор:
  Между другото, и в Съединение 1 милион лева дадохме за училището до 15-ти септември.

  Шефът на Бай Киро с теслата - Сергей Игнатов:
  Господин министър-председател, няма да стане до 15 септември, защото Министерството на финансите и издало разпореждане за превеждане на парите сега в понеделник, онзи ден...

  Бойко Борисов: Добре и пак не можах да разбера, учебната година се открива на 17 септември, защо няма да е готово на 15-ти?

  Сергей Игнатов: Защото процедурата е следната:
  Бъра бъра бъра бъра...
  Бойко Борисов: Отиваш в Съединение и както Лили Павлова - всяка седмица следиш строителството в училището.

  Сергей Игнатов: Ще контролираме този процес.

  Бойко Борисов: Искам да знаеш бай Киро с теслата днес какво работи. Децата започват на 17 септември....

  Странно. Ако това се случеше в средна компания, с до 250 души персонал, собственика на компанията би уволнил мениджмънта немедлено при такъв диалог...
  Цветно?
  Като в психиатрия.

  Ecrasez l’infâme
 78. 78 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  До коментар [#9] от "barcelonski":


  [quote#9:"barcelonski"]СерГей-ят >


  като шампион "по точене" на еврофондове.
  [/quote]

  И според теб имаме правителство и министър на вътрешните работи, които 3 години събират доказателства срещу шампиона "по точене" на еврофондове и са до кривата круша, какво ли се случва с тези които точат по малко и не са шампиони!? За некдърност или за корупция става дума според теб?

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Интересно защо никой не коментира по същността на статията, а се правят опити да се оплюват министрите и Премиера? Може ли някой да посочи стенограма от заседание на МС по времето на Станишев или преди това? Стенограмите от подобни "завери" бяха строго секретни и недостъпни за медиите. Но пък за тона и езика, ползван по време на тези закрити срещи на червено-жълто-ДПС-арския "елит" може да се съди по някои изказвания на тогавашните министри - като това на Орешарски за "разтурянето на седянката" по време на учителските протести. Така или иначе, фактите са си факти. Само от споменатото в тази стенограма може да се напише "Отличен" на правителството, а тук далеч не е споменато всичко. Подозирам, че "другарите" ще бъдат доста изненадани от резултатите на следващите избори, въпреки ожесточената пропаганда от "Позитано" по всички форуми и сайтове.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 81. 81 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 367 Весело

  Ама, Боко прост,бе. Не вземе да дигне 3-4 пъти пенсийките, та да видите как се печелят избори! Ама нали си е проЗд, кво да го правиш!

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на iliychev5
  iliychev5
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#23] от "Milva":

  кои сте вие?

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 85. 85 Профил на ec
  ec
  Рейтинг: 418 Весело

  Нищо ново в Тиквостан. Простащината продължава да се лее и първата тиква на републиката отново води с личен пример.

 86. 86 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  До коментар [#41] от "1_bulgarin":
  [quote#41:"1_bulgarin"]Но има и зали и магистрали , околовръстно , метро, надлези и археология[/quote]
  Археологията къде я видя? Измислените мощи на Божидар Димитров или бутафорните замъци в Созопол? Знаеш ли колко тракийски гробници са занемаренни? И сега понеже в археологията (и екологията) виждат пречка за спазване на сроковете (помпозните безмислени рязания на ленти) и оскъпяване и решиха със закон да я пратят по дяволите. Показните бутафорни постройки вредят и унищожават паметниците и археологията.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 87. 87 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 829 Весело

  [quote#80:"avatar"]някой да посочи стенограма от заседание на МС[/quote]
  -Това нещо не е заседание на МС. Това е среща на Б.Б с фенки.

 88. 88 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#41] от "1_bulgarin":

  целият театър, който ни изнася Бойко, е предназначен за наивници като теб.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  [quote#62:"latcho59"]Домакинстата продължават да увеличават спестяванията си в банки. За една година те са се увеличили с почти 4,5 млрд. лева, показват данните на БНБ [/quote]
  На мен пък бай Киро с теслата ми каза, че увеличените спестявания са в следствие на продадени активи, защото нямало перспективи за развитие. На кой да вярвам?

 91. 91 Профил на iliychev5
  iliychev5
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#27] от "normandy":

  и аз така мисля.Юнаци що бозали 45 години....

 92. 92 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 367 Весело

  До #80
  Сега ли разбра, че тук не се интересуват от фактите, особено ако не им харесват?
  Боко е прост, министрите тоже и всеки знае как се управлява държава!
  Просто и ясно!

 93. 93 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#80] от "avatar":

  извинявай, но стенограмите на Бойко са безплатна реклама, нещо съществено да обсъждат? Не четеш ли, че всичко е само празни приказки на Бойко и ако някой от други се обади е само за ласкателства.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 94. 94 Профил на toross
  toross
  Рейтинг: 367 Неутрално
 95. 95 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Разстроено

  До коментар [#81] от "valin":

  Алоо при дигане на пенсииките няма далавера а с асвалта с спортни зали сухото е вързано .А в момента всичко е опукано и няма пари да вдине пенсииките макар че много му се иска .Но печатницата е на негово подчинение ще бъде включена на пълни оброти

 96. 96 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 624 Разстроено

  До коментар [#44] от "morf":

  [quote#44:"morf"]Искрено се надявам, че училищата и спортните зали не се ремонтират от бай Кировци с тесли и от бай Пешовци с баданарки... 2012-а сме все пак. [/quote]

  Ама ти за какво мислиш, че става дума. То половината училища и спортни салони към тях са за ремонт. Някои от от тях се ремонтират /по график/през лятната ваканция, та да не паднат върху главите на ученици и учители.
  Това винаги се е извършвало , но никога не се отчитало за нещо повече от текуща дейност. Пък за училището в Съединение просто няма думи. Закъснели силно с финансирането , /средата на август превели парите/ и сега познай как ще учат учениците до края на октомври поне. С майсторите на главата им. За подобни неща при предишните правителства се искаха оставки на министри , чиновници и кметове. Тоя лумпен го изкарва едва ли не геройство. Нагло , та нагло.

 97. 97 Профил на iliychev5
  iliychev5
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#28] от "benkovski11":

  цените и доходите се определят от пазарната политика.Щом седиш дома и пишеш във форума дивотии,няма кой да ти плаща.(дори и БСП).Който не работи няма да яде !

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  НЕДОУМЕНИЕ
  Що за държава,
  дето премиерът вместо да дава,
  всеки ден с някого се подиграва?!

  www.berbenkov.hit.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK