Мнозинството българи смятат всяко богатство за престъпно

Директорът на "Медиана" Кольо Колев коментира в изданието, че повечето хора, пледиращи за справедливост, не се възмущават от мръсните правила по време на прехода, а само от резултата му.

© Красимир Юскеселиев

Директорът на "Медиана" Кольо Колев коментира в изданието, че повечето хора, пледиращи за справедливост, не се възмущават от мръсните правила по време на прехода, а само от резултата му.Повече от половината от хората в България смятат, че трябва да се национализират капиталите на всички забогатели през последните 22 години, сочат данните от национално представително изследване на агенция "Медиана", направено през юли по поръчка на "Труд"


Според данните от допитването сред 1004 души привържениците на всеобщата национализация са 57%. Същият процент хора признават, че се радват, когато властта подгони някой богаташ, и споделят мнението че повечето от тях са мошеници и крадци. 


Над 40% от участвалите в анкетата смятат, че всички, които разполагат с пари и имоти за над 1 млн. лв. са за затвора.
Несподелящите това мнение са 27 на сто, а също толкова допускат, че човек може да стане богат  с честен труд. 


Според изследването едва 16% от хората не са съгласни с национализацията на капиталите на всички забогатели през годините на прехода, всеки пети не одобрява акциите на властта срещу заможните хора, 27% не споделят мнението, че хората с имущество за над 1 млн. лв. трябва да влязат в затвора, а 17% - че повечето богати са крадци и мошеници. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK