Общината и живеещите в центъра не сближиха позициите си за паркирането, задават се нови протести

Живеещите в центъра заплашиха с нови блокади на кръстовища, ако искането им не бъде удовлетворено

© Николай Николов

Живеещите в центъра заплашиха с нови блокади на кръстовища, ако искането им не бъде удовлетвореноПозициите на протестиращите срещу платения престой на автомобилите им живеещи в центъра столичани и представители на общината не се сближиха на днешното заседание на Столичната комисия по транспорт. Конкретни решения не се чуха, въпреки че срещата даде повод на хората да спрат временно протестите си..


След заседанието Йорданка Фандъкова обясни, че вероятно ще бъде облекчена процедурата за издаване на винетни стикери за паркиране на живеещите в центъра.  Според нея облекчението трябва да важи не само за собствениците в центъра, но и за наемателите на апартаменти и роднини на живеещите.


Изненадващо между самите граждани се появиха разногласия и те дълго време не успяха да формират общи искания. "Аз бях много изненадана, че има разногласия, защото реално погледнато ние всичките се борим гражданите да паркират безплатно. Мога да кажа, че разчитаме на г-жа Фандъкова да си влезе в правомощията, да сложи вето на тези конфликтни текстове и най-накрая гражданите да се успокоят, защото това е тормоз, не само е рекет, но вече става и психически тормоз", коментира по БНТ Гергана Ценова от фейсбук група "НЕ на данък паркинг".
В крайна сметка те поискаха едно, единствено нещо – да не плащат за престоя на колите си в центъра, като заплащат единствено стойността на лепенките, които ще удостоверяват правото на паркиране. Представителите на гражданското общество обявиха, че ще прибягнат до блокиране на някои кръстовища, ако общината не промени правилата за хората, живеещите в центъра на града, предаде Би Ти Ви. Председателят на транспортната комисия към общината Радослав Тошев обаче обяви, че отмяната на наредбата за паркиране не стои на дневен ред, защото това би довело до хаос. От 1 септември новите правила за паркиране, предвиждащи ново райониране на София и цени за престой, все пак ще влязат в сила.


При какви условия ще паркират живеещите в центъра, ще стане ясно най-рано в средата на септември. Последната дума е на общинския съвет.  Взетото за момента решение е всички предложения на живеещите в центъра да се съберат и всяко от тях да се гласува от общинския съвет по отделно.  


На днешното заседание на комисията по транспорт стана ясно, че се обсъжда буферните паркинги край метростанциите в столицата да станат безплатни срещу карта за градския транспорт. 

Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1310 Весело

  На Графа и Раковска е били оживено...

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 2. 2 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Изненадващо между самите граждани се появиха разногласия и те дълго време не успяха да формират общи искания."

  Изобщо не е изненадващо, случва се често сред лумпените. А като започнат пак да затварят кръстовища да не забравите да ги поарестувате малко, че да научат какви са последиците на гражданското неподчинение.

  Romanes eunt domus!
 3. 3 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1291 Гневно

  "Бизнес" и "управление" по български...

  От позицията на по-силния стъпваш на врата на слабите и неорганизираните и казваш "Дай!".

  Никаква услуга не предлагаш насреща, никакво качество - като типичен феодал си взимаш полагащото ти се.

  Да бяха построени паркинги, да беше оптимизирано движението, да беше изведен транзитния трафик извън града - с удоволствие щях да си платя за тези услуги на общината.

  Но в случая без да предложи абсолютно нищо насреща общината рекетира досущ като мутра.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 4. 4 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 697 Весело

  До коментар [#1] от "ръпончо":

  А по селата паркоместа колкото щеш....

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 5. 5 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Горките те наясно ли са ,че пикаят срещу вятъра.

 6. 6 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1059 Весело

  "Според нея облекчението трябва да важи не само за собствениците в центъра, но и за наемателите на апартаменти и роднини на живущите."
  ------------
  Браво Йорданке, браво Фандъкова! Точно тази формулировка най-после очаквах да чуя! Напълно сериозно!
  Че без наемателите, кой ще заведе Рокси на Малдивите?!

  CONTADOR GRATUITO!
 7. 7 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 583 Неутрално

  няма място за автомобили там където хората са и без това достатъчно нагъсто !

  крайно време е да решим дали този град ще обслужва предимно автомобилите или хората ...ако решим че София ще става удобно място за живеене, а не просто един голям паркинг (какъвто очевидно е сега) то тогава колите в центъра трябва да се разкарат от тротоарите, а голяма част от улиците да станат пешеходни пространства !!!

 8. 8 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  ...буферните паркинги край метростанциите в столицата да станат безплатни срещу карта за градския транспорт...

  Ама карта за само 1 линия или за всичките?

 9. 9 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Крайно време беше да се направи нещо срещу онези, които замърсиха и затлачиха София с колите си. Едната ми кола е в гараж, другата - в двор, които съм купил, плащам ежегодно данък и никому не преча. Всеки, който паркира на обществено място следва да си плати за неудобството, което създава на хората.

 10. 10 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 719 Гневно

  Трафикът в центъра може да се ликвидира много лесно. Т.нар. "синя зона" бива преградена с окопи и бруствери, като над тях се прехвърля само една тънка 5 см. талпа за преминаване на пешеходци.
  След другите избори до талпата се слагат бункери за таксуване и на пешеходците.

  ********************************

  Проклети да сте, седемдесет и седем пъти по седем, и на тоя, и на оня свят.

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 11. 11 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  500 кинта годишно за първа кола, 2000 за втора и забрана за возила, в които се търкаля сам човек и проблемът ще се реши сам.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 12. 12 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1173 Весело

  Тези сурат-тефтер групи са върха на спама.

  Пример от миналата година: Не на високите цени на горивата-подкрепят 100 000, протестират 50 души. Още 100 са си лепнали листче А4 с зачеркната бензинова колонка. Цирк

  Та и тук така.

  Абе хаховци, не протестирайте за цените на синята на зона, а си потърсете правата!
  Тази "столична" община имаше една разумна идея-да направи подземни паркинги под всеки училищен двор с преференции и абонаменти за живущите наоколо и тя мина и замина, защото трябваше да има и разходи.
  Кой нормален човек не би дал 100-200 лева годишно да си държи колата на сухо и проветриво?
  Селски тротоарни бекове винаги ще има, но с глоби и санкции ще се научат.

 13. 13 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#2] от "|":

  Не това е класическа полицейска схема на внедряване на подставени лица с цел да оглавят протеста, да го компрометират или да всеят разногласия между протестиращите в исканията или в методите на постигането им. Наричам ги подставени внедрени лица, защото често пъти това не са агенти, а лумпени. Да си спомним запалването на партийния дом, как група подставени лица внедрени в групата демократично протестиращи граждани свършиха мръсната работа на БСП по замитането на следите. Същото се случи 6-7години след това с протеста пред Парламента. Ами януарските протести на студентите предиш 4-5 години и внедрените при тях футболни хулигани, които дадоха "повода" на ченгетата да набият жестоко мирните граждани участващи в разрешен протест от тогавашният кмет - Бойко Борисов. Това са мерки насочени срещу демокрацията и гражданското общество. Мръсното ченге не обича демокрацията и затова я задушава още в зародиш. То няма мозък, няма съвест, няма етика, няма морал. То мрази и най-обича да има шеф, който да издаде заповедта и поеме отговорността.

 14. 14 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Същото се случи 6-7години след това с протеста пред Парламента. Ами януарските протести на студентите предиш 4-5 години и внедрените при тях футболни хулигани, които дадоха "повода" на ченгетата да набият жестоко мирните граждани участващи в разрешен протест от тогавашният кмет - Бойко Борисов. Това са мерки насочени срещу демокрацията и гражданското общество. Мръсното ченге не обича демокрацията и затова я задушава още в зародиш. То няма мозък, няма съвест, няма етика, няма морал. То мрази и най-обича да има шеф, който да издаде заповедта и поеме отговорността.

 15. 15 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  Фандъкова да вземе да спре да продава тротоари за паркиране. Най-малко тротоарите са на всичики граждани на общината, а парите прибират само някои от тях.

 16. 16 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#13] от "proizvoditel":

  Съжалявам, но на конспирални фантазии не вярвам.

  Romanes eunt domus!
 17. 17 Профил на Petya Lazarova
  Petya Lazarova
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Едно от исканията на гражданите, които са рашили да заявят, че представляват всички живеещи в центъра е тротоарите да бъдат намалени до 1 метър за пешеходци, а върху останалата част да паркират колите им. Надявам се, че никой здравомислещ човек няма да падкрепи тази приюмица.
  Искането им на всеки член на семейство в центъра да се даде безплатен винетен стикер независимо от това дали има или няма кола, дори няма да го коментирам. Това определено ми прилича на група за рекет, предвождана от организации с неясно минало, но светло политическо бъдеще.

 18. 18 Профил на Пчеличката М.
  Пчеличката М.
  Рейтинг: 470 Весело

  Имам леля в центъра. Ура, ще се уредя със стикер ))

 19. 19 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#11:"jubal harshaw"]500 кинта годишно за първа кола, 2000 за втора и забрана за возила, в които се търкаля сам човек и проблемът ще се реши сам. [/quote]

  Супер! Яко! С две ръце "За!". Ама хайде и за Младост, Люлин, Обеля и Дружба!

  CONTADOR GRATUITO!
 20. 20 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Мафията отдавна си е разпределила приходите от платения престой. Едни ще печелят от това, че паркингите им н центъра на града ще бъдат препълнени. Други чрез "публично частно партньорство" ще пуснат частни паяци, които ще дерат кожи на нарушителите. Трети ще поемат събирането на парите от билетчетата - пък квот отчетат. Четвърти са се приготвили да точат бюджета... Изобщо настава всеобщо потриване на ръце от крадци и паразити. Естествено, че без бой няма да отменят наредбата. Дори борбата на протестиращите се оказа борба за собствената им далавера, а не за правото на всеки гражданин на свободно паркиране. Общината е задължена да осигурява еднакво на всички граждани безплатни места за паркиране при положение, че е продължава да издава разрешение за строителство.

 21. 21 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Общината е задължена да осигурява еднакво на всички граждани безплатни места за паркиране при положение, че е продължава да издава разрешение за строителство.

 22. 22 Профил на Минуса
  Минуса
  Рейтинг: 528 Неутрално

  искам само да обадя че в центъра на Осло абонамента на живущите е 75 лева...ся сложете разликата в стандарта и пресметнете колко по-надълбоко се опитва да ви го "сложи" Фъндъчето.

 23. 23 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#16] от "|":

  Аз съм бил участник в тези събития и знам много добре какво се е случило. А ти можеш да си вярваш или не - това си е твой проблем. Дявола никога не си показва явно истинското лице. Мафиотите винаги държат да прехвърлят вината за своите действия върху честните хора. Ако истината излезе на бял свят и е невъзможно да се скрият късайки опашката си, то следват показните убийства и преобличане в нова кожа.Така утре пак ще излъжат наивниците да гласуват за тях. Единствения честен политик си остана Иван Костов. А огромната част от българите си останаха наивници повтарящи едни и същи грешки.

 24. 24 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#23] от "proizvoditel":

  Радвам се за теб. Виж да няма някой мафиот под леглото ти

  Romanes eunt domus!
 25. 25 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#22] от "Минуса":

  Министър-председателя на Норвегия ходи на работа с велосипед. Предполагам, че в града няма такива проблеми с паркирането като в София.

  Romanes eunt domus!
 26. 26 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Абе да забранят колите в центъра и туй -то. Нали искат да са еко град по европейски. Ей и на село е тъй-преди хората си гледаха прасето и кокошките в двора. Вече трябва да е на 100 м от последните къщи в селото и в подходящо място ... та така и колите в София - мърсят бетер свинета в кочина. Затова поне в центъра да ги няма.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 27. 27 Профил на georgebul
  georgebul
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Тук присъстват "индивиди", които смятат, че живеещите в центъра трябва да бъдат "брулени" както циганин джанка, нали те не живеят там, значи може. Виж ако направят тротоарите в люлин или друг квартал платени ще изреват на умряло. Тогава ще осъзнаят, че не получават никаква услуга за сметка на парите, които дават, че дори и да не намерят място за паркиране и оставят колата на паркинг пак ще плащат на общината данък тротоар. Егоизмът в нашето общество е на много ниско, елементарно ниво. Казвате си сигурно, ей тия щом живеят в центъра така им се пада, какъв съм късметлия, че живея в крайния квартал и няма да плащам нищо. За щастие смятам, че такива дребни душички не са много.

 28. 28 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#11] от "jubal harshaw":

  като толкова не иска човек коли и хора, що не си отиде на село просто, а ще се занимава с такива сложни и скъпи за изпълнение забрани?

 29. 29 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#27] от "georgebul":

  Аз лично не бих имал никакъв проблем ако живеещите в центъра имат същите права като всички останали граждани и плащат същата цена за паркиране в синята зона. Мислех, че ще се радвате, че трябва да плащате по-малко, но щом не искате, това е ваш избор

  Romanes eunt domus!
 30. 30 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#29] от "|":

  алтернативно може на всякъде в София и България да се плаща като в синя зона, най- честно е пък и общините ще събират луди пари...

 31. 31 Профил на georgebul
  georgebul
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#29] от "|":

  Разликата е, че аз живея там. Не съм дошъл от майната си, че да плащам. Щеше да бъде същото ако всички квартали плащаха данък тротоар.

 32. 32 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#31] от "georgebul":

  Като не ти харесва, премести се Всяко местоположение има предимства и недостатъци. Недостатъка на живота в центъра е, че трябва да плащаш за паркиране.

  Romanes eunt domus!
 33. 33 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#30] от "lol":

  На повечето места в България няма проблем с паркирането. Защо да се плаща там?

  Romanes eunt domus!
 34. 34 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#33] от "|":

  Логиката на общината не е да облекчи трафика в центъра, а да събир повече пари с промените въведени в момента .... лесно е да се преположи, че въвеждане на такси в цяла България ще донесе още повече пари...

 35. 35 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#34] от "lol":

  Сигурен съм, е си изключителен експерт за "логиката на общината"

  Romanes eunt domus!
 36. 36 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#35] от "|":

  аз съм но все пак дай си и твоето обяснение...

 37. 37 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#36] от "lol":

  Вече го дадох.

  Romanes eunt domus!
 38. 38 Профил на georgebul
  georgebul
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#33] от "|":

  Вие разсъждавате така "не сакам я да съм добре, сакам Вуте да е зле". Щом на мен не ми измислят някакъв данък е добре, браво на законодателя..... Аз пък предлагам всеки провинциалист да плаща данък, когато се засели в столицата. Да дойдеш на готово, да се заселиш в някоя панелка и от там да даваш акъл кои да плащат такси и кои не, да кажеш тия от центъра да плащат повече понеже са тарикати е меко казано комплексарско.

 39. 39 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#38] от "georgebul":

  Ами предложи данъка за провинциалисти, ще го отхвърлят и може да ходиш да блокираш някое кръстовище в знак на протест. Как така ще карат аристократите да плащат???

  Никой не иска тези в центъра да плащат защото са тарикати. Трябва да плащат, защото има проблем с паркирането в центъра. Фактът, че ти си въобразяваш, че живеещите в центъра са "тарикати" или каквото и да е доста по-комплексарско

  Romanes eunt domus!
 40. 40 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#2] от "|":

  Всъщност, обикновенно точно лумпените са на едно мнение, дори без да знаят защо, а хората, разполагащи със собствен мозък и мисли съвсем логично имат различия по между си. Но това лумпен няма откъде да го знае.
  Само не разбрах, на база на какво точно трябва да ги арестуват, или щот не те кефят?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 41. 41 Профил на georgebul
  georgebul
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#39] от "|":

  Не аз си въобразявам това, точно обратното! Вие смятате, че хората, които са кореняк софианци трябва да плащат за това, че половин България се засели в техния град и вече няма места за паркиране. Вероятно ги смятате за милионери или какво!? Правите ли се се на ид..т или си такъв? Вие казвате, че щом живееш в центъра трябва да плащаш за това (и нищо не получаваш), а другите не (нека на Вуте да му е зле). Данък "провинциалист" е от същия тип като данък тротоар. Да забранят и продажбата на бензин на Варненците, че туристите да дишат по свеж въздух, какво ще кажете?

 42. 42 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Искат си безплатния обяд и това си е...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 43. 43 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#41] от "georgebul":

  Трудно ще излезеш на глава. Човека си има собствено законодателство, което удря римското право в земята и преобръща всички правни норми. Виж го, сега ще арестува хора, щото протестират. Ще иска пари от хора, щото живеят там, където той не живее. Ама какво ще допринесе това - нищо, няма значение. Преди известно време имаше няколко класически правни бисери, които скоро ще ги преподават в юридическия. Човека го виждам като нобелов лауреат до година максимум

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 44. 44 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  [quote#38:"georgebul"]Да дойдеш на готово, да се заселиш в някоя панелка и от там да даваш акъл кои да плащат такси и кои не, да кажеш тия от центъра да плащат повече понеже са тарикати[/quote]
  Правилния подход е здрави данъци за всеки имот над 200кв.м да започват от 10 000лв данък сгради а за над 1000кв.м. да започват от 100000лв годишен данък !
  Който не може да си плаща данъците ще се налага да продава и да строи СО/ след околовръстното/ това е единствения начин да има места за паркиране в центъра !  Libertarianism is just anarchy for rich people
 45. 45 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Абсолютен рекет е това нещо с паркирането.
  Безброй хрантутници, обикалят между колите и събират пари, за едно обществено място, каквото е улицата, построено с парите на народа. Сега този народ е изнудван да плаща отново и отново.
  Нека поне да остане старото положение в София със синята зона.
  И стига общинарите са цитирали разни други градове по света, все от страни с много висок стандарт. Повтарят като папагали как било в Лондон, Виена и незнам къде си.
  Въобще не могат да се съобразят с дохода на българите. Всъщност тези общинари не трябва ли да работят за хората? Кой им плаща заплатите ?

 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#44] от "comandante":

  Що не приложим и по кило кръв към тоя данък? Все си мислех, че данъка няма регулативна сила, а това се прави с различни такси, ма нейсе.
  Ти какво предпочиташ, център, пълен с коренните му жители, или център пълен с новобогаташчетата - мутри? М?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Каквато държавата - такава и общината - рекетьори!

 48. 48 Профил на angelboy8008
  angelboy8008
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Тук в Лондон в центъра се плаща пермит за година. В центъра на София рано или късно също ще стане платено.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 49. 49 Профил на georgebul
  georgebul
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#43] от "Тони!":

  Вероятно правото го е завършил в клона на юридическия факултет на 4-ти километър. А с оглед на агресивното му мислене спрямо протестиращите не мисля, че не го пускат да излиза много.

 50. 50 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  [quote#46:"Тони!"]Ти какво предпочиташ, център, пълен с коренните му жители, или център пълен с новобогаташчетата - мутри? М? [/quote]
  99% от коренните жители на центъра имат имоти по 100-200кв/м максимум и няма да имат проблеми ,а тези които са по-големи и ще плащат по-големи данъци или общината или държавата ще откупи имотите им !Това е единствения начин да запазим София от международната финансова мафия иначе центъра ще стане един огромен частен ЦУМ-МОЛ като в Милано.
  Министерства и агенции ще се разпродават като имоти на безценица и ще ги местят в провинциални градове като "агенция митници"
  Чуждестранните банки ще продължат да придобиват всичко в центъра а не атрактивното вече се превръща в се гето !
  Стига сте развявали мутрите като плашило мутрите господарите им ги избиха почти до крак живи са само няколко но те са невидими бълхи на фона това което се случва в София и се вижда от сателитите на гуглето !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 51. 51
  tarator9
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 52. 52 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#41] от "georgebul":

  Не правя никаква разлика между кореняци и некореняци софиянци. Фактът, че споменаваш това показва, че _ти_ правиш, което пък показва комплексарщина

  Наистина ли си въобразяваш, че в центъра живеят само кореняци софиянци? Хехехе.

  Romanes eunt domus!
 53. 53 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1459 Весело

  До коментар [#51] от "|":


  Тогава тия, дето правят шествия и манифестации са за разстрел. Пореден правен бисер

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 54. 54
  Alex Georgiev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 55. 55 Профил на Alex Georgiev
  Alex Georgiev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Пардон КРЪГОВИТЕ, не светофарите.

 56. 56 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#53] от "Тони!":

  Не са за разстрел, стига да получат разрешение за затваряне на улицата. Но те не го правят всеки ден, нали? Е, вярно, вие сте аристократи и за вас законите не би трябвало да важат. Not!

  Romanes eunt domus!
 57. 57 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Не знаех, че протестите са на разрешителен режим :)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 58. 58 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Не може някакви си никаквици да извиват ръцете и да се подиграват с кметството. За това е избрано, за да си върши работата !

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 59. 59 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Гневно

  [quote#40:"Тони!"]Само не разбрах, на база на какво точно трябва да ги арестуват, или щот не те кефят?[/quote]

  Така са арестували и изселвали след 09.09.1944 год. всички интелигенти и мислещи хора а в техните имоти са се настанявали озлобени комунисти и сега по някакъв подобен сценарий се опитват с високи такси, данъци и кметски заповеди да прогонят останалите местни жители които не са се самоизселили за да може на тяхно място да дойдат новите ''честни частници'' станали такива за една нощ по партийно поръчение от БКП.
  Какво стана с отварянето на икономическите досиета и защо зацикли това ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 60. 60 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  До коментар [#59] от "Танас":
  [quote#59:"Танас"]всички интелигенти и мислещи хора а в техните имоти са се настанявали озлобени комунисти и сега по някакъв подобен сценарий се опитват с високи такси, данъци и кметски заповеди да прогонят останалите [/quote]
  Различното сега е ,че големите имоти в София вече ги придобиха от глобалните банкови конгломерати и се вижда от сателита на гуглето те са на всякъде където Бойко е рязал лентичка на прилежащите инфраструктори които ги плащат данъкоплатците за може чужденците да започнат да печелят от имотите си . А сега започва анихилация на имоти в центъра след като успешно им свалиха цените.
  Виж #50

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 61. 61 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#28] от "lol":

  Като толкова искаш да караш сам и да се паркираш без пари където ти е кеф, защо ти не отидеш на село? Там място бол, паркирането е нерегулирано и безплатно, а и колата наистина е необходимост.

  Ние, градските, сме свикнали на друг живот - тротоари, по които се ходи, градски транспорт и къси разстояния между спирките, които се минават удобно пеша.

  Извинявай, селски, че не ги разбираш тия работи.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 62. 62 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#19:"foster"]Ама хайде и за Младост, Люлин, Обеля и Дружба! [/quote]

  Бива, аз не виждам особена разлика.

  Всъщност, има и по-добра идея, която може да внесем от японските селища от градски тип, за които бленува ЛОЛ.

  Там за да си купиш кола, трябва да покажеш че имаш място за паркиране. От общинската управа даже минават да проверят дали го има и дали е свободно.

  Съответно, никъде няма паркирали коли по общински тротоари.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 63. 63 Профил на Ivailo Vasilev
  Ivailo Vasilev
  Рейтинг: 470 Гневно

  И онзи дъртак Иван Лечев и той като си дрънка на китарата и цигулката иска да паркира на центъра без пари .Няма такова кино Иване Върви на майната си мръсен дъртак дето ми се пишеш голяма работа. За професионализма ти евалла, ама ще плащаш така е по света!

  Bati
 64. 64 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#61] от "jubal harshaw":

  Аз съм за да става с копуване на място, но не и с даване на пари за нищо.

  А иначе можеш да си ебеш майката в тона на твоя отговор, толкова и ти си виждал градо...

 65. 65 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#64] от "lol":

  Селянията ти си личи по езика, необработено захарче мило.

  Само не ми е ясно как такива като тебе ще си купят място за паркиране ако има безплатно такова на тротоара.

  Всъщност ясно ми е - никак.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 66. 66 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#65] от "jubal harshaw":

  ама и докачлив чак ..

 67. 67 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#66] от "lol":

  Що докачлив, правя ти услуга безплатно. Явно няма кой да те научи на градски маниери, требва да ти се помага.

  Старая се, в рамките на възможното.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 68. 68 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#65] от "jubal harshaw":
  До коментар [#66] от "lol":

  Стига сте се кюскАли сабаХлем рано - рано те това искат да разединят хората и по стария аршин : Разделяй и владей.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 69. 69 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Кой нормален иска да си плаща за паркиране пред дома си.
  Трябва да си много нагъл управник за да иска6 от хората да плащат за паркиране пред дома.
  Стачка до край

 70. 70 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#67] от "jubal harshaw":

  Е благодаря все пак, то иначе такива дето много могат да дават акъл тук си имаме много и все са големи разбирачи като теб... ама продължавай щом ти е мерак..

 71. 71 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#69] от "l_i_k_a_t_a":

  Кой нормален човек ще иска площите за общо ползване (тротоари и улици) да се задръстват от частна собственост на хора, които по случайност живеят наблизо?

  Ако искаш да паркираш безплатно пред "дома" си, паркирай си в двора. Ако си нямаш двор, купи си гараж или място за паркиране. Ако не можеш да си позволиш място, може пък да не ти трябва да караш кола задължително.

  [quote#70:"lol"] то иначе такива дето много могат да дават акъл тук си имаме много[/quote]

  Липсата ти на аргументи е трогателна, желанието ти да ме засегнеш - също. За съжаление, справяш се много зле като за човек с твойте претенции за ум и остроумие.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 72. 72 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#71] от "jubal harshaw":

  За кое аргументи? Отдавна минахме само на етапа хранене, а ти продължаваш да отговаряш с "ми ако искаш" и "селяни" на всякакви доводи...

 73. 73 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#71] от "jubal harshaw":
  Написал си една камара глупости. Някой живеел случайно там, но все пак не е случайно, че той трябва да се прибере там.
  Ти пък за какъв чеп си буташ гагата там, като нямаш никаква работа таем, дори и случайна?

 74. 74 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#62:"jubal harshaw"]Съответно, никъде няма паркирали коли по общински тротоари.[/quote]
  Паркирането по тротоари е част от българската простащина, институционализирана от просташкото българско законотворчество.

 75. 75 Профил на gtx
  gtx
  Рейтинг: 462 Любопитно

  До коментар [#51] от "|":

  Уж си вертикална черта ..но получаваш предимно хоризонтални...замисли се защо...не можеш да ограничаваш хората по такъв начин, може би трябва да дойдат и танкове...според теб ?...ако ти говори нещо това...

  Нищо лично !
 76. 76 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Прокуратурата подхвана "паяка" в Дупница по жалба на адвокатка Дупница. Дело за рекет и терор заради синята зона в Дупница заведе адвокатка, чиято кола била заскобена в центъра на града. Юристката е подала жалба в прокуратурата, че е била изнудвана от организирана престъпна група. В момента прокуратурата разследва сигнала з срещу общинската фирма "Паркинги и гаражи". Йорданка Божкова е категорична, че ще внесе и съдебен иск, независимо от становището на разследващите. Хитрата юристка пуснала жалбата си по чл. 321 за организиране на престъпна група за рекет и принуда. Така пък районните обвинители се принудили да препратят материалите в Специализираната прокуратура по компетентност. Адвокатката не е единствената, която започва битка със синята зона. Хората негодуват, че глобите валят, а няма достатъчно място за паркиране. В града дори върви подготовка за протест пред общината.

 77. 77 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Кога общината ще вдигне хилядите трошки от софийските улици? Кога правителството на България ще реши проблема кардинално, не е работа на всяка община да работи сама по въпроса!

  Ясни критерии и бързи действия на оторизираните органи!

  Така ще се реши малко проблема на паркиращи в центъра, ще има глътка въздух!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 78. 78 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  [quote#69:"l_i_k_a_t_a"]Трябва да си много нагъл управник за да иска6 от хората да плащат за паркиране пред дома. [/quote]

  Улиците са общински, общината създава правилата за паркиране на тях! Баста!

  Тук има интерес на цялото общество, който е по-ценен, отколкото интереса на една малка група хора, в случая собственици на леки коли!

  В много други градове има подобни зонни, Лондон, Щутгарт и т.н.

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK