Какви абсурди срещате край новите зони за паркиране в София

Такава е новата маркировка на синята зона

© Юлия Лазарова

Такава е новата маркировка на синята зонаСлед като от 1 септември влязоха в сила нови правила за платено паркиране в центъра на София, се установиха недомислици, за които читателите на "Дневник" сигнализират. Паркирането става по-скъпо, маркировката е различна, а остатъци от старите указателни табели застрашават придвижването по тротоарите, от които стърчат отрязаните им основи.


Новата маркировка
С промените вече няма указателни табели на всяка улица, а само на входа на съответната зона - зелена или синя. Маркировка има и на самото шосе в дадения цвят на зоната. Читатели вече сигнализираха, че тя вече се изтърква и не личи. Проблем остава и как чужденец ще се ориентира в коя зона е паркирал и къде и как може да плати.


Отрязаните табели
В почивните дни екипите на Центъра за градска мобилност изрязаха старите пътни знаци, но на места от земята стърчат остри опасни железни остатъци. На ул. "Шишман" собственик на магазин е обозначил опасната неравност на тротоара със забита стара закачалка.
Талоните
Читател сигнализира, че закупените стари талони за паркиране, които се издават със срок 3 месеца, вече са невалидни. Това е така, защото цената в синята зона вече е 2 лева на час, а зелената зона е нова. От Центъра за градска мобилност са му отговорили, че трябва да подмени два талона за един за синята зона и за документ за левче, ако иска за новата зелена зона.


СМС-ът е с ДДС
С поскъпването на синята зона всяка стотинка е важна. При купуване на талон от служител той струва 2 лева, а при изпращане на текстово съобщение през мобилния телефон над 2 лева се заплаща и стойността на смс-а. Читатели се оплакват, че служителите на Центъра за градска мобилност са малко и е нужно да чакаш дълго, докато някой се появи наблизо.


"Дневник" очаква вашите казуси по темата, за да зададе въпроси на Столичната община

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK