Каварненци опитаха рибните специалитети на трима кметове

Кметовете на Каварна, Дряново и Елена мериха сили в кулинарна надпревара при откриването на деветото издание "Миден и рибен фест" в морския град. Домакинът Цонко Цонев панира 7-килограмов лаврак и го поднесе със сос от шампанско и сметана. Вкусната риба се среща рядко в наши води, но преди дни местни рибари извадили късмет, обясни Цонев.


Колегата му от Елена Дилян Млъзев сготви традиционна за възрожденското градче рибена чорба. Тайната подправка в нея е камъче от реката, в която са хванати мрените за чорбата.


Кметът на Дряново, който за трети път участва на феста, отново е заложил на шаран. Според него това е най-вкусната пържена риба, особено ако килограмите й варират от 1.2 до 1.4. Тогава не се усеща дъх на тиня в шарана. Извън конкурса той беше приготвил шаран плакия, с който почерпи местни хора, дошли да наблюдават кметското кулинарно състезание.


Жури, председателствано от актьора Никола Анастанов и членове д-р Здравко Георгиев и съпругата му Кристияна се произнесоха, че и тримата кметове печелят първото място в кулинарното състезание.     

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK