Борисов: Лекът срещу безработицата е в концесиите и подобни инструменти

Бойко Борисов

© Надежда Чипева, Капитал

Бойко БорисовНай-важното в момента са новите работни места, заяви премиерът Бойко Борисов пред членовете на правителството, предаде Би Ти Ви. По думите му за обикновения човек икономическата криза не е оправдание, ако е останал без работа, става ясно от стенограмата на заседанието.


"В момента трябва да се концентрираме в създаването на работни места, защото това е единственият проблем пред правителството и, разбира се, пред хората", казва Борисов.


"Едно работно място да създадеш днес е успех", смята министър-председателят, според когото "това е едно семейство, един човек, който се чувства добре".
По думите му за обикновения човек световната криза не е оправдание за това, че той е безработен, въпреки че "абсолютно обективно" нещата стоят така. Според Борисов лекът е в концесиите и подобни инструменти, които да създават работни места.


По време на правителственото заседание министър Томислав Дончев докладва за извършеното по време на престоя му в Перник. "Продължаваш там ежедневно да работиш, така както сме се разбрали," заръчва на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов на министъра по европейските фондове, който е командирован за два месеца там.


Един милион щели да достигнат даренията на ГЕРБ за перничани. По думите на премиера, когато започне дарителската кампания, и партията ще дари още 700 хил. лева, които ще се добавят към вече дарените 300 хил. Според него в същото време от БСП са дарили само 15 хил. "И това трябва много ясно там да се чуе," отбелязва Борисов.


Той благодари на министерствата, които работят по европейските фондове и лично на министър Дончев, за публикациите в европейската преса, че България е усвоила в пъти повече пари от европейските фондове от Румъния.


"Найденов, да се обиколят смесените региони, там, където хората вече на практика видяха какво е да се разбие монопол и в момента тютюнът им се изкупува на цени в пъти по-високи, отколкото когато бяха под монопола на ДПС", заръчва Борисов на земеделския министър Мирослав Найденов.


"Така че хората да знаят, че тези наши решения, дотации и всичко, което е стигнало до тях, е пряко за тях. Създайте си организация, обиколете ги, срещнете се с хората, вижте, ако има нещо да се доизкусурява, да се доизкусури, но да знаят, че тази наша политика вече дава реални действия", казва Борисов за проекта за издаване на разрешение за промишлена обработка на тютюн.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK