Камен Иванов, член на новия ВСС: Сигурно Цветанов внася напрежение в системата

Камен Иванов

© Капитал

Камен ИвановСъдията от Апелативния съд в София Камен Иванов беше първият член на новия Висш съдебен съвет (ВСС.) Той беше избран от квотата на съдиите в събота срещу неделя. Иванов беше единственият кандидат, който събра необходимите гласове още на първия тур на гласуването. В събота малко след 4 часа сутринта той разговаря с журналисти в зала 3 на НДК по темите за работата на делегатското събрание на съвета, за лобитата и натиска върху съдебната система. Публикуваме отговорите на въпросите (и на други медии), които публикуваме едно към едно.


Изглеждате недоволен?
- Изглеждам уморен и в главата ми има доста мисли, които се борят и мислят дали днес е най-добрият ден за българския съд. Дали това, което се случи в рамките на последните 22 часа, е достатъчно добро. Доволен съм от избора, доволен съм от подкрепата, която колегите ми оказаха. Това е едно страшно задължение. Аз бях напълно искрен, когато говорих за това, че оттук нататък предстои по-трудното. Очакванията са огромни и напрежението е голямо. И оттук насетне е много трудно да защитаваш това доверие, което си получил. Давам си сметка, че когато си избран на първия тур, това задължава още повече.


В тази сложна обстановка, в която и вие видяхте как се провежда изборът, са ме приели като човек, на когото могат да разчитат. И оттук нататък, въпреки че е 4 часа сутринта, трябва да запазим онзи бистър разум, който да ни държи поне докъм 9 часа. Да завършим избора и да се спасим от упреци, които със сигурност в днешния ден ще получим. И като организация, вероятно и като поведение. Така си мисля, сигурно нещата можеха бъдат организирани по-оперативно. Явно беше огромно желанието да докажем, че изборът е честен, че ние сме честни до най-малкия детайл. Това ни държа 22 часа досега.
Това, че имахте такова желание, лошо ли беше?
- Вие имате ли съмнения, че имаше манипулация?


Нямаше, защото изборите бяха публични, но можеше да има..
- Колегите съдии не заслужават на тях да се гледа като на събрани на едно място подозрителни типове. Аз работя 21 години като съдия и познавам огромна част от хората, които са тук. Някои лично, някои поименно.


Това, което се случи, не е ли демонстрация, че именно съдиите гледат подозрително на себе си?
- Не, не приемам. Получи се някакъв сблъсък и недоразумение.


Сблъсък между кого?
- Вие ще оцените... Още мисля. Забелязах сблъсъка. Надявам се да е сблъсък на идеи, не на интереси. Вие ги търсете. Аз ще си ги търся за себе си, длъжен съм да си отговоря защо се получи така. Защо едни прости правила, които могат да бъдат стиковани в един много кратък период от време, наложиха обсъждане, доводи, контрадоводи, гласувания, повтаряния на гласуванията.


Откъде идва това напрежение в системата?
- Има усещане за дефицит на справедливост. Както в цялото общество. Напрежението идва от много места - от поведението и на нас като съдии. Много неща сме сбъркали, много не сме сбъркали, но не успяхме да обясним, че сме прави. Има много ситуации, в които категорично трябваше да бъдем защитени.


Ситуации, в които може би трябваше да се пристъпи към ясни, категорични и по-прозрачни наказания дори. Като процедури, имам предвид. В нашата градина ние си знаем проблемите, затова и не си позволих да ги обяснявам надълго и широко на тези хора тук. Най-страшно е една система да заболее, лошото е, когато тя не може да се самоизлекува. Явно на самите нас, вътре в отделните звена, ни е омръзнала съдебната демагогия. Ние не сме професионални оратори или професионални звезди. Много казуси се решаваха в медиите.


Давате ли си отговор защо толкова време не успяхме да приемем правилата. Само тези хора, които стояха пет часа на стълбите, само те ли са виновни? Че има напрежение в системата?


Според вас от какво е предизвикано това напрежение в системата?
- Да раздавам оценки в четири часа през нощта ли искате? Няма да го направя.


Как се почувствахте, когато преди време се произнесохте по мярка за неотклонение на Алексей Петров и го освободихте. След това се видяхте по вестниците, посочен с пръст: "Той пусна Алексей Петров от ареста..."


- Беше ми болно. Знаете ли колко ми е коствало това нещо - като нерви, проблеми, усещане за несигурност.


А имаше ли представители на властта, които също да се изказват негативно?
- Също имаше, заболя ме. Очаквах защита.


От кого?
Включително от ВСС, включително за това да ме питат как се чувстваме, аз и колегите, които участваха в това дело. Аз знам до колко часа съм чел това дело или... Оставете го това дело, в края на краищата много са важни нещата...


Добре, заради това, което ви се е случило тогава, можете ли да поемете ангажимент, че няма да позволите следващият ВСС да прави това?
- Ако допусна това нещо съзнателно, ще означава, че съм излъгал или че не мога това, което съм поел като ангажимент, и тогава много лесно колегите ще усетят за какво става дума. Понякога си заслужава и да загубиш някаква битка, но да не загубиш достойнство. Мога да кажа и да защитавам дори когато знам, че реален резултат едва ли ще се случи.


Вътрешният министър Цветан Цветанов всява ли напрежение в съдебната система?
- Как да го кажа... сигурно да. Сигурно колегите го чувстват така. Когато има една атака, тя отеква, сигурно да, може би и затова 22 часа обсъждахме несложни правила и в 4 часа трябва да правим втори тур на изборите.


Имало ли е в други случаи подобна намеса от страна на изпълнителната власт?
- Аз съм съдия на 20 години, чувал съм, че навремето е имало военнополитически комитети - или както там се наричат. Не ми се е случвало лично аз да бъда атакуван по начина, по който се случва сега.


Чувствате ли се част от нечие лоби?
- Близо 2500 съдии очаквам да са ми лоби


Твърди се, че сте близък до председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов?
- Той е председател на съда, в който работя. Освен това заедно сме работили и в един състав. Негов човек ли? Човек съм на семейството ми и на една голяма част от делегатите, други не са ме приели - нормално е.


А усещал ли сте натиск и атаки конкретно срещу Пенгезов?
- В последно време не... Ние не обсъждаме тези неща... От известно време не усещам да има някакво напрежение - може би половин година. Много хора реагират емоционално - и политици, и обикновени граждани. Всяка статия, всяка бележка, всяко изказване вън от съдебната зала, бъдете сигурни, че всява напрежение.


Преди няколко години участвахте ли в подписката срещу Пенгезов при конкурса за административни ръководители?
- Да, подписах се и той знае защо. Тогава част от колегите ме обвиниха, че го правя, защото се страхувам. Истината е, че след този случай колегите не ме приемат по същия начин. Явно приемайки, че съм човек на този или на онзи.


Част от колегите ми казаха, че го защитавам, а аз защитавах просто правото на Висшия съдебен съвет да избере председател на съда. Изслушайте ме, уморен съм и ми е трудно, да знаете... Тогава част от колегите ме обвиниха, че го правя, защото се страхувам, и аз се подписах и ги попитах: "Сега мислите ли, че се страхувам?", и те чуха отново моето мнение. Истината е, че след този случай част от колегите ми не ме приемат, както са ме приемали преди това, приемайки, че съм човек на този или на оня. Сега как да кажа пред камерите на кой човек съм? Мога да поздравя съпругата си, децата си, родителите си, приятелите си и да им благодаря за подкрепата. Да знаят, че съм техен човек. Със сигурност техен човек, със сигурност.


Хич не се лаская с чувство за единственост и изключителност. Убедих ги, че могат да ми вярват. Те са преценили, че могат да ми се доверят. 


Знаете ли какво е да се справиш с 440 души колеги. С тях не можеш да флиртуваш като с дама на улицата, можеш да ги излъжеш. Можеш да ги излъжеш, да, за няколко минути, но веднага ще ги усетят, ако дрънчиш на кухо или се опиташ да ги преметнеш.


За мен е въпрос на чест да направя нещата, които заявих на трибуната.


Този ВСС ще избира  и нов председател на Софийския апелативен съд, защото на Пенгезов му изтича мандатът...
- Нека да видим дали ще се кандидатира... Да ви кажа, не съм го питал, не мога да си позволя да го питам дали ще се кандидатира. Все пак аз допреди няколко часа съм бил съдия в съда.


И още сте.
- Да, и все още съм, разбирате ли, не върви съдията да пита председателя си какво ще прави. Категорично. Иначе има доста интересни моменти, които вие вероятно може да проследите. Чак когато ще се случи вероятно занапред, като отношения... Казах го и го повтарям, сигурно ще го потретя, ще го почетвъртвам, защото това, което казах, мога да го направя само ако имам подкрепата на колегите. Да ви кажа, хич не се лаская с чувство за единственост или пък някаква изключителност – убедих колегите, че могат да ми вярват. Те са се убедили, че могат да ми вярват, преценили са, че могат да ми се доверят. Притеснението ми е налице, отговорността е голяма. Знаете ли е какво е да си изправите пред 440 души колеги, с които не можеш да флиртуваш, като с дама на улицата, това са сериозни хора. Не можеш да ги излъжеш... Можеш да ги излъжеш за няколко минути, веднага ще те усетят, когато дрънчиш на кухо, използваш заучени фрази или се опитваш да ги преметнеш евтино. Бях искрен, надявах се да го оценят, виждам, че са го оценили. Дали ще успея да направя това, което казвам и казах на трибуната, надявам се да го направя, за мен е въпрос на чест. Аз съм на 46 години, надявам се да продължа да работя и да печеля доверието на колегите си. Това е.


Казахте, че тогава сте защитили правото на ВСС да избира.


- Точно така.


Този избор беше посочен заедно с два други от Европейската комисия ЕК за пример за непрозрачност, успя ли?


- Вижте, ще си позволя да кажа, че съм чел докладите на ЕК, опитвал съм се да ги разбера. Ако ги прочетете и вие по-внимателно на езика на юристите, ще разберете, че специално за съда укорите не са толкова големи. Укорите не са... Вижте, нашата част от работата в съдебната система е най-прозрачна. Задайте си въпрос – как работят районните съдии – със съдебни заседатели. Как работят окръжните съдии – със съдебни заседатели в открита зала. Там при нас няма възможност да скриеш нещата, те са открити.


Въпросът беше за ВСС, който не успява да аргументира изборите си на някои административни ръководители.


- Не мога да съдя ВСС, не искам да нося отговорност за другите хора, не съм съдник на ВСС, ВСС е избран от хора като мен и от хора като тези, които сега на мен са ми делегирали доверие. Смятате ли, че имам право да ги съдя.


Ако изпаднете в такава ситуация, както този състав...


- Надявам се да не изпадна. Вижте, изборите на колеги невинаги ще се харесат на всичките. Затова една част от колегите ще бъдат избрани за членове на ВСС, друга част – не. Не можем да се харесаме на всички, ние не сме моми за продан. Да го кажа и пред камерата – невинаги това, което пишем и е законно, отговаря и на нашето усещане за справедливост. Защо не ме питате дали винаги това е най-справедливият акт, който съм написал... Но имам усещането, че е законосъобразен акт. Така че ние сме хора с чувства, с притеснения, с ежедневни неволи, както всички други... И отиваш и носиш отговорност, и знаеш, че се подписваш под едно дело и решаваш човешка съдба.


Предстои избор на главен прокурор. Вие бихте ли подкрепили предложения на прокурори от страната за главен прокурор?


- Вижте, във ВСС влизат шестима съдии от квотата на съдиите, 11 други юристи, които не е задължително да бъдат съдии или прокурори, прокурорите ще изберат четирима души, следователите – един. Понякога е въпрос на аритметика, във всички случаи е въпрос на морал. Така че 25 души ще решават. Моето мнение в момента е без значение. Моето мнение е такова, каквото ще бъде обективирано тогава, когато трябва да бъде решено. Сега да казвам какво ще се случва означава да кажа неща, които сигурно не трябва да казвам. Аз не съм толкова ловък в медийните прояви. Казвам ви и малко ни пожалете, и ние сме уморени. Уморени сме сигурно, сигурно сега чувствата са много силни, емоциите са много, аз се радвам, че тия емоции, тая превъзбуденост стигна крешчендо. Защото, пак казвам, съдиите не заслужават да гласуват 24 часа.

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Като гледам колко члена се избират от самите съдии и колко от политиците - евала на независимия съд! Блажени да са вярващите....

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 2238 Неутрално

  ГОРКО НИ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2752 Неутрално

  "Това е едно страшно задължение..." - остава наистина да остане "искрен", защото не е само "въпрос на чест". Задълженията дано да са и към всички, на които от 23 години сякаш наистина им се виждат страшни.

  Коментиране на анализираното, вече...
 4. 4 Профил на Разтягам Локуми
  Разтягам Локуми
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#1] от "g0nzi":

  fail...!

  Ко толкоз? Голяма работа....
 5. 5 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 461 Любопитно

  Много е приказлив, без да говори по същество. Дали е от преумора и напрежение?

  mak1951
 6. 6 Профил на кръвожаден джендър
  кръвожаден джендър
  Рейтинг: 3097 Неутрално

  Явно го уважават щом са го избрали на 1-ви тур

 7. 7 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Браво.
  Най-после смело изказване.
  Некомпетентния Цв.Цв. винаги прави гръмки исказвания-като ученик,който се подмазва на учителя си.
  Послушно момче.
  На ВСС пожелавам успех и пълна НЕЗАВИСИМОСТ ОТ ВЛАСТТА !!!

 8. 8 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  То е ясно кой е Главният кадровик в Съдебната система.
  Един милиционер с много апартаменти.

  То бива еднопартийно упрвление, диктатура и сливане на трите власти, но такова нещо нямаше дори и при Тодор Живков.

  Но както е знайно от историята, често учениците надминават учителите си.

 9. 9 Профил на Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Рейтинг: 875 Неутрално

  При условие, че самият съдия Камен Иванов е бил подложен не само на напрежение, а на брутален медиен натиск от страна на Цветонов и че много добре му е известно, че в това положение са били поставяни цял куп други негови колеги, не виждам защо мънка, а не назовава нещата директно с истинските им имена. Или, може би, предпочита да не си навлича отново гнева на Цветанов и така да си изкара безметежно мандата във ВСС...

  "Не прекалявай с борбата, най-хубавите неща се случват неочаквано." Габриел Гарсия Маркес
 10. 10 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Това е очевидно!

  apoloniy
 11. 11 Профил на lisco
  lisco
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Камене, успех !
  Не случайно си избран без балотаж. Дръж под око други челенове-пенсъри и си пази гърба. Никой няма да те подкрепи, но много ще разчитат на теб.

 12. 12 Профил на kn_andrey
  kn_andrey
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Този съдия спечели и моето доверие. Още на събранието, при изложението и отговорите.

 13. 13 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Има доверието на хора, които не се ползват с доверие. Нека да има напрежение, за да си вършат работата. Или поне част от нея.

 14. 14 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#9] от "Славена":
  24 часово напрежение и зпазва добрия тон. Какво повече искате да каже?

  apoloniy
 15. 15 Профил на Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#14] от "Apolon ot Tiana":
  От това, което чета оставам с впечатление, че и той не е много сигурен какво точно иска да каже и дали да го каже. Дано да е от умората, а не от опит да покаже, че ще бъде конформистки настроен.

  "Не прекалявай с борбата, най-хубавите неща се случват неочаквано." Габриел Гарсия Маркес
 16. 16 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#15] от "Славена":
  Играта е дълга и противниците на системата са хитри и обиграни. Никой не си сваля картите в началото и. А журналистите това искат, да се възползватот еуфорията и андреналина, съчетан с умората от безсънието и да забъркат интригата, която ще продаде вестниците, но няма да реши проблемите в системата и в обществото.


  apoloniy
 17. 17 Профил на МАТРЯЛОВ
  МАТРЯЛОВ
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Уффффф!
  Мамата си е е***оооооо!
  Тия от тоя хубав живот с рушвети никога няма да се откажат!
  Представете си идва лицето, което е ама автоматически за "до живот" и ти вика: само дай банковата сметка и ще си мноооого приятно изненадан! И сутринта докато се бръснеш целият квартал слуша как пееш в банята!
  А докторите и клетва са дали, и те така си пеят!

  Неет блядь, МАТРЯЛ надо менять!
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1499 Разстроено

  До коментар [#18] от "antimoderator333":

  Това,което се разбира е,че ти е смачкано мозъчето.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  Съдията освободил от арест Алексей Петров и приятел на Пенгезов.Друго няма какво да се каже-всичко е ясно!

 22. 22 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  До коментар [#21] от "yanne":


  [quote#21:"yanne"]Друго няма какво да се каже-всичко е ясно! [/quote]

  Има какво да се каже. Съдебната мафия се държи. Само него избраха на първи тур. И почват плюнките срещу Цветанов.

  Няма шики-мики.
 23. 23 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  А да... има още какво да се каже. Оказва се, че съдията пуснал трактора има в пъти повече от Цветанов апартаменти, къщи (по села и градове) и УПИ. Та според критерия на плювалниците тук трябва да е много лош човек. В пъти по-лош от Цъцо.

  Няма шики-мики.
 24. 24 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  До коментар [#22] от "daniel defoe":Съдебната система е последния бастион на комунистическата номенклатура.Те ще я бранят до последно,защото тя им гарантира ненаказуемост и защита.Това мисля,че е пределно ясно!!

 25. 25 Профил на papyre
  papyre
  Рейтинг: 2571 Неутрално

  Боже колко трудна е да си член на ВСС. Какви премеждия до избора му. И за какво ? За да се изберат двадесет и пет души , от които не се изисква НИЩО ДРУГО , освен да СПАЗВАТ ЗАКОНА и да следят и другите да го спазвИ да си отстояват позициите пред когото и да било . За което се изисква само чиста съвест.

 26. 26 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Тежко! Няма да им е леко и на тези!!!!

 27. 27 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Голяма идилия е нашиот съд, само дето много им пречим, когато искаме да съдят по съвест, а не по банковите сметки на подсъдимите!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 28. 28 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Аз лично съм доста объркан по отношение на независимостта на независимите...От една страна Цветанов им отнема независимостта, но те се оказаха изключително независими като избраха на първо място най-независимият. Този, който абсолютно независимо пусна Ал.Цветков да ходи да притиска свидетели. Независима им работа. Та не виждам какво им направи милиционера на независимите, въпреки масираното влияние и милиционерщина.

 29. 29 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Поправка - Петров, не Цветков

 30. 30 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Аха, току що прочетох в "Сега", че Цветанов и Пенгезов са затоплили отношенията. Объркването ми обаче продължава да е на студено.

 31. 31 Профил на emil 121 ПРЕВРАТАДЖИИ ПРОТИВ РЕФЕРЕНДУМА
  emil 121 ПРЕВРАТАДЖИИ ПРОТИВ РЕФЕРЕНДУМА
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Нещата няма да се оправят докато не почнем НИЕ да ги избираме. В тази държава от години умишлено се потулват две неща които определено пречат за прогреса ни:

  1. Всички съзнават че единственото средство срещу дефицита на качествени народни представители са МАЖОРИТАРНИТЕ избори, но никой не ги иска и никой не говори за тях защото всеки от най-малката партия до шефовете на големите партии има интерес от пропорционални избори.

  2. Всички съзнават че единствената гаранция за независим съд са ПРЕКИТЕ избори от народа и въпреки всичко продължаваме да си навъртаме на пръста едно и също и те продължават да бъдат назначавани от себеподобни и от пропорционално назначения парламент.

  Няма да има оправия! И тоя театър че уж има някакъв подбор и изборност до нищо няма да доведе! Нито партиите искат да дадат на хората да си избират кандидатите, нито съдиите искат да ги избират хората и така ще си я караме докато останем без дъх.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ. И АЗ МОГА ДА БЪДА ТАМ КОЛКОТО И ТЕ
 32. 32 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#31] от "emil":

  Напълно съм съгласен. Медиите тогава могат да разправят за всеки каквото си искат, но всеки от тях също ще трябва да се изправи и каже какво мисли, как го мисли и защо го смята.

 33. 33 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 451 Весело

  До коментар [#24] от "yanne":
  Е за това МНОГОДОМНИЙЙ напира да го овладее, та никой да не им търси отговорност за бастисването на народ и държава за тея 3 години

 34. 34 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 451 Весело

  [quote#31:"emil"]единственот средство срещу дефицита на качествени народни представители са МАЖОРИТАРНИТЕ избори[/quote]

  Не става братчет .... тия днешните бандета и власт имат и пари имат и ша купат избори, ша подредат цигания и простотия ...както изборите за президент и кметове, както и бъдещите...
  Та не се надявай на преки избори, по лесно се купуват...

 35. 35 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Трябваше да се изпълни изискването на ЕС за директен избор.
  Изборът на делегати също може да бъде / и вероятно в голяма степен е/ манипулиран.

 36. 36 Профил на emil 121 ПРЕВРАТАДЖИИ ПРОТИВ РЕФЕРЕНДУМА
  emil 121 ПРЕВРАТАДЖИИ ПРОТИВ РЕФЕРЕНДУМА
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#34] от "keko2":

  [quote#34:"keko2"]Не става братчет .... тия днешните бандета и власт имат и пари имат и ша купат избори[/quote]

  Предполагам че струва същото количество пари да купиш едно мажоритарно и едно пропорционално място, но поне никой от гаулайтерите на партии няма да има гарантирано място както досега когато са начело на листите. Партията му може да спечели национално, но той да загуби местно и затова се правят на разсеяни и лъжат хората колко важна била пропорционалната представителност. Освен това ще загубят възможността да шантажират чрез подрежданията в листите и да пробутват разни мушмороци на 5-то и 6-то място в листата. Колко пъти някой се е загледал в биографията на 5-тия в листата? За съжаление малките партии също си мълчат защото си казват че по-лесно е да минат 4% праг национално отколкото да съберат 50% в един мажоритарен район и така става заверата.

  Относно съдиите. Нека да му се налага на един съдия да бъде избиран от хората в квартала пък тогава нека им пусне на свобода някой изнасилвач или да пробута дъщеря си за малоимотна. Хората не са слепи, те просто обаче не мислят че мнението и гласът им има значение.

  Пък нека някой се опита да ги купи. Ако са се поддали значи те са си виновни за собственото си състояние.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ. И АЗ МОГА ДА БЪДА ТАМ КОЛКОТО И ТЕ
 37. 37 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#5] от "mak1951":
  [quote#5:"mak1951"]Много е приказлив, без да говори по същество. Дали е от преумора и напрежение?[/quote]
  Не е нито от преумора,нито от напрежение!...Просто е насран гъз!...Сега се ослушва чий вятър е по-силен!...вЕрвай ми!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 38. 38 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#6] от "hodounski":
  [quote#6:"hodounski"]Явно го уважават щом са го избрали на 1-ви тур[/quote]
  Бъркаш се!Никой не го уважава!...Просто е мек пластелин и първи ветропоказател!Всяко едно съдийско лоби разчита да го употреби!...А той е кариерист и обещава на всички!Дупе да му е яко...сега ще трябва да си изпълнява обещанията...към различните враждуващи помежду си лобита!...Няма да издържи дълго!...Ще се шашардиса...а той е и паникьор!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 39. 39 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#7] от "nelva":
  [quote#7:"nelva"]Браво.
  Най-после смело изказване. [/quote]Ха-ха-ха!Камен-смел!Хо-хо-хо!Ти познаваш ли го?Хи-хи-хи!...
  [quote#7:"nelva"]Некомпетентия Цв.Цв. винаги прави гръмки исказвания-като ученик,който се подмазва на учителя си. [/quote]
  Цвинокио няма учител!Той е един самозабравил се комплексар...който при това се е взел насериозно!...
  [quote#7:"nelva"]Послушно момче. [/quote]Камен-да...послушно момче е!И натегливо!....Но Цвинокио не е послушно момче!Улетел е в облаците!Взел се е насериозно!Мечтае си някога да седне на мястото на Бойко!...Може...да му седне на шланга!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 40. 40 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#8] от "Fanet Emezak Ura":
  [quote#8:"Fanet Emezak Ura"]То е ясно кой е Главният кадровик в Съдебната система.
  Един милиционер с много апартаменти. [/quote]Ти забрави да кажеш....не какъв да е милиционер- а хърделист!Скачач с препятствия!...Сега се е устремил към финалното препятствие...да прескочи Бойко и да му седне на трона...пардон на шланга!....Така,ще стане на финала..вЕрвай ми!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 41. 41 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#9] от "Славена":
  [quote#9:"Славена"]При условие, че самият съдия Камен Иванов е бил подложен не само на напрежение, а на брутален медиен натиск от страна на Цветонов и че много добре му е известно, че в това положение са били поставяни цял куп други негови колеги, не виждам защо мънка, а не назовава нещата директно с истинските им имена.[/quote]Щом не виждаш защо,ще ти кажа...Камен се навежда и към Боко,и към Цвъко,и към Пенгезката,и към Алексей,и към БСП и към Драгалевеца....навежда се,навежда се....и се огъва...като фиданка...но оцелява....засега!...Кога ли ще го треснат...с гръмотевица!...Ха-ха-ха!...И тогава ще започне да плюе по всички и да изплаква какво му е тежало!...Безгръбначно,с достойнство...виждала ли си такова?!Хи-хи-хи!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 42. 42 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#11] от "lisco":
  [quote#11:"lisco"]Камене, успех !
  Не случайно си избран без балотаж. Дръж под око други челенове-пенсъри и си пази гърба. Никой няма да те подкрепи, но много ще разчитат на теб.[/quote]Странно,но си прав...макар,че ти си воден от други мотиви!Прав си бе,колега!Даже ти писах"плюс"...но моите мотиви са други...изложил съм ги в моите коментари под номера 37...38...39...и 41......

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 43. 43 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#12] от "kn_andrey":
  [quote#12:"kn_andrey"]Този съдия спечели и моето доверие. Още на събранието, при изложението и отговорите.[/quote]
  Браво на теб!...И ти ли си като него?...Да не говорим,че юридическата му грамотност е на границата на санитарния минимум!...Тоя хем не знае законите,хем не чете!...Пълен циркаджия!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 44. 44 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#21] от "yanne":
  [quote#21:"yanne"]Съдията освободил от арест Алексей Петров и приятел на Пенгезов.Друго няма какво да се каже-всичко е ясно![/quote]Оооо,бъркаш се Яне! Има мноооого още какво да се каже за Камен!Освен,че се навежда на Алексей и на Пенгезката,той се навежда и на Боко,и на Цвъко,и на БСП,и на Драгалевеца....на всички...Камен Навеждачев и Слагачев...познаваш ли го?...Ден до пладне е тоя!Ще го отсвирят!Няма да може да устои...има доста враждуващи лобита в Съда и в политиката...а Камен е обещал на всички!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах