Безкомпромисни сме при неморални действия на наши служители, заявиха от ЧЕЗ

Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ България

© Юлия Лазарова

Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ БългарияРегионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал благодари на МВР за професионалната работа при задържането на организираната престъпна група за манипулиране на електромери и отбеляза, че компанията осъжда строго подобно поведение на свои настоящи и бивши служители. По-рано днес служители на отдел "Криминална полиция" и отдел "Разследване" на ГД "Криминална полиция" задържаха четири лица, които се занимават с манипулиране на електромери с цел укриване на реално консумирана електроенергия. Трима от задържаните са настоящи служители на компанията, а четвъртият е бивш работник в дружеството.


"Кражбите на електроенергия ощетяват не само нашата компания, но и нашите клиенти, акционери и държавата. Ние сме обявили безкомпромисна война на подобно неморално поведение, което накърнява обществения интерес и в тази борба разчитаме на активното сътрудничество и професионализма на органите на МВР", заяви Докладал на пресконференция, цитиран от Агенция "Фокус".


Той подчерта, че ЧЕЗ България е съдействал на полицията и това е помогнало за бързата и ефективна реакция на властите. "Услугата, която предоставяме, изисква работещите в системата да бъдат истински професионалисти и да се ръководят от утвърдените морални и етични норми на компанията. До този момент сме наказвали и санкционирали нарушителите съгласно Кодекса на труда и законодателството", каза мениджърът на компанията.
Докладал поясни, че при последния случай има сериозно нарушаване на обществения интерес, което е и станало причина компанията да се обърне към МВР. "Ние им оказахме пълно съдействие. Обнадеждени сме, че нашите усилия доведоха до ефективни действия и мога да Ви уверя, че що се отнася до нас, ние ще продължим да сме непримирими към подобни деяния", допълни регионалният мениджър на ЧЕЗ за България .


В началото на годината дружеството уволни двама свои служители, които бяха задържани по обвинение в измама, а няколко месеца по-късно разкри телефонна линия и електронна поща, на които да се подават сигнали за съмнения за корупционни практики от страна на представители на компанията.


Телефонът за корупция е 0800 19 129, разговорите са безплатни. Сигнали могат да бъдат подавани и на адрес [email protected]


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK