Йордан Опиц е задържан за изпълнение на присъдата му от 5 години затвор (допълнена)

Йордан Опиц е задържан за изпълнение на присъдата му от 5 години затвор (допълнена)

© Надежда ЧипеваЙордан Опиц, чието име нашумя след като беше осъден заради убийство на Мариан Янчев при опит за кражба в кооперацията му през 2007 г. , е задържан днес за изпълнение на присъдата му.


Задържането и привеждането му в затвора е за изпълнение на наложеното му на последна инстанция наказание от 5 години лишаване от свобода.


Това съобщиха за "Дневник" от Софийска градска прокуратура. Малко по-рано близки на Опиц информираха за това, че се пристъпва към изпълнение на наказанието.


Присъдата на Върховния касационен съд от 10 септември по делото на Йордан Опиц можете да прочетете тук в пълен текст.От повече от седмица в социалните мрежи и през медиите текат яростни дебати дали Опиц, който се занимава с рисуване на икони, трябва да бъде помилван от президента или е редно да излежи 5-годишната си присъда за това, че е убил човек. Оценките за Опиц са разделени между "хладнокръвен убиец" и "жертва".


Йордан Опиц е осъден на 5 години затвор на последна инстанция от Върховния касационен съд и трябва да плати по 80 хил. лева кръвнина на всеки от родителите на убития през 2007 г. 25-годишен Мариан Янчев.


Дискусията около присъдата е тъй като се предполага, че убитият младеж е влязал в кооперацията на Опиц, за да краде. Преди това блокът е бил многократно обиран. Младежът не е бил в дома на Опиц, а е бил застрелян в момент, когато е тръгнал да бяга от входа. Художникът обясни в телевизионни интервюта, че видял предмет в ръката му, вероятно отвертка.


Дебатът "За" и "Против" в социалните мрежи


Дебатът дали Опиц трябва да излежи присъдата се разгоря отново миналата седмица, когато той даде интервю за сутрешния блок на Би Ти Ви и съобщи, че до дни предстои да влезе в затвора и че няма да издържи там.


Мненията в социалните мрежи и форумите на електронните медии се поляризираха между тезите, че държавата не е защитила Опиц и неговото имущество, а той е предприел самоотбранителни действия и затова сега е редно да бъде помилван и че хладнокръвно е убил невъоръжен човек, който само се предполага, че ще обира кооперацията, но не е предприел никакви подобни действия. Поддръжниците на второто мнение подчертават, че оръжието, с което Опиц е стрелял, е незаконно - преработен газов пистолет в боен.


Веднага след телевизионното интервю на Опиц във "Фейсбук" беше създадена група, която настоява той да бъде помилван от президента и да не излежава ефективно присъдата си. След няколко дни на уточнения, в които става известно, че молба за помилване се подава лично от засегнатия, вчера иконописецът съобщи, цитиран от вестник "24 часа", че е поискал от държавния глава наказанието му да бъде опростено. От статията стана известно, че той трябва да изкара първоначалния т.нар. адаптационен период в затвора, след което ще бъде преместен в общежитието в Казичене, където да излежи присъдата си при по-лек режим.


В същото време тръгна обратната кампания - блогъри развиха тезата, че Опиц не трябва да бъде помилван, посочвайки като основен аргумент, че действията му са били противозаконни.


От снощи пък потребители на "Фейсбук" се оплакват, че са се оказали членове на групата в защита на Йордан Опиц, без съгласието им и без да споделят идеята. Това става възможно, тъй като за групите в социалната мрежа не е необходимо изричното съгласие на лицето, а то може да бъде добавяно от всеки негов приятел. Разбрали, че защитават човек, когото не намират за невинен, някои от участниците в мрежата изразиха недоволството си, а впоследствие съобщиха, че са били изключени от администраторите.


Днес пък група граждани, сред които учени, писатели, журналисти и др., изпратиха пък писмо до главния прокурор с искане "за отмяна на явно несправедливата присъда". "Уважаеми господин Главен прокурор, българското общество желае справедливост. То не я вижда в издадената сурова присъда над Йордан Опиц", пишат те до Борис Велчев, който на практика няма какво да предприеме по влязла в сила съдебна присъда.


Вицепрезидентът Попова: Улицата няма да раздаде право в България


"Улицата никога няма да успее да раздаде право в България. Ние сме демократична държава. Аз като вицепрезидент и в конкретния казус няма да допусна улицата да въздаде право или да направи така, че да не бъдат чути фактите". Това заяви тази сутрин пред "Дарик" радио вицепрезидентът Маргарита Попова, на която държавният глава делегира около помилванията.


"Следим внимателно и обществения дебат, защото той е много важен. Това, което аз констатирам към момента е, че хората спорят много горещо, драматизират, като много малко или никак не се познават фактите. Когато решим случая, имаме ангажимент да кажем по какви критерии комисията е взела решение, да обясним случая, хората да чуят фактите, защото това се прави в името на истината", заяви вицепрезидентът.


Тя уточни, че тепърва комисията по помилванията ще разглежда казуса и ще се действа по реда, както се прави с всички останали помилвания, по които няма такива бурни дискусии и обществен натиск.


Попова заяви, че уважава решенията на българската съдебна система, която след като се е произнесла с присъда, значи съдът се е произнесъл за вината на Йордан Опиц. "Оттук насетне нашето задължение е да преценим едни факти и обстоятелства, които се случват след факта на осъждането, за да решим може ли да бъде въздадена милостта на държавния глава", посочи вицепрезидентът.

Коментари (275)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Убийството е тежък грях. При това да застреляш като куче невъоръжен човек. Присъдата е правилна.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 2. 2 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  5 години са много малко за предумишлено убииство без причина.

  Поне 10-ка трябваше да му лепнат на този бивш милиционер, цивреш по телевизиите и представяш се за "иконописец".

 3. 3 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Да го помилват, кво се мотат!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 4. 4 Профил на bilyar
  bilyar
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Стига с този Опиц.
  Наказанието му е справеливо. Извършил е на практика предумишлено убийство. Даже е занижено.

 5. 5 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Ще лежи, щом е убил човек, ще лежи!

 6. 6 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Повечето хора са заблидени , че има убииство при кражба и при защита на Опиц в апартамента си.

  А този социопат е задържал някакви съмнителни типове във входа на блока си (престъпление) с незаконен пистолет(престъпление) и при бягсввото на едния е тръгнал да го гони и го е застрелял от упор - 2-1 метра в гърдите.

  Хладнокръвен убиец , спаси се само с 5 години , малко са ти!

 7. 7 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Както казаха в един блог:

  Щом е оправдано да застреля бягащ от него човек, защото е крадец, нека МВР му доведе десетина задържани крадци и да ги пусне да бягат, че да застреля и тях...

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 8. 8 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 758 Гневно

  До коментар [#1] от "Thermobee":


  До коментар [#1] от "Thermobee":


  До коментар [#4] от "bilyar":

  Дайте по 1 адрес да мина да разгледам какво има у вас. Само да ме е нападнал някой !!

  Eff U Greta
 9. 9 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1602 Любопитно

  Как да разберем къде е истината ... Какви ли са доказателствата по делото ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 10. 10 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  "Дискусията около присъдата е тъй като убитият младеж се предполага, че е влязал в кооперацията на Опиц, за да краде. "

  И аз за много хора предполагам разни работи, ама никой оше не съм застрелял поради моите си мисли.

 11. 11 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#1] от "Thermobee":

  Много интересно най напред трябва да се пита дали е въоръжен и тогава да се стреля .И тогава бместо в затвора този човек ще вече в гробищата .Щом частната собственост е неприкосновена то трябва и дасе защитава даже и с оръжие .Това значи че съдията съди протов конституциата защото пострадалия е с научното име Ром

 12. 12 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Изобщо няма място за съмнение,че Опиц трябва да лежи,даже повече за това,че с незаконно преправен от газов на боен пистолет е застрелял във входа на болка бягащ човек.

 13. 13 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#9] от "Нефертити":

  Е колко пъти вече се публикуваха линкове към присъдата! Очевидно само вие не сте я чели!

 14. 14 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1347 Любопитно

  Следя случая и съм раздвоена. От една страна имаме убийство на бягащ човек, тоест няма заплаха за живота и сигурността на стрелящия, от друга страна, в държава като България, където почти няма жилище, което да не е обирано поне един път (а има и такива, обирани по 3-5-10 и повече пъти), в държава, в която полицията дори не зарегистрира дребните кражби, а ако все пак арестува крадец, то делото рядко стига до съда, та се стига до абсурдни ситуации някой, регистриран за 50-100 и повече кражби да си се разхожда безнаказано по улиците, то разбираемо е, че в един момент на човек му писва и взема закона в свои ръце. Съвсем не искам да оправдая Опиц, но отговорните органи в държавата трябва да се замислят защо се е стигнало до това положение и да направят всичко възможно да няма други подобни случаи.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 15. 15 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 758 Гневно

  http://bg.wikisource.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%B7%D0%B0_%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5

  Ей това трябва да е действащия закон.
  Не да трябва да се защитаваш с равно по сила оръжие, иначе си ти виновен...

  Eff U Greta
 16. 16
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 17. 17 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#11:"bokko"]Щом частната собственост е неприкосновена то трябва и дасе защитава даже и с оръжие[/quote]

  Никаква частна собственост не е нарушена тук.
  Опиц искал да "арестува/задържи" някакви съмнителни хора във входа си, и после застрелял едния , които се опитал да избяга.

  Това, че убития се оказава едикаквъ си, няма никаво значение за убииството, зашото Опиц не го е знаел какъв е като го е отстрелял.

 18. 18 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Пожелавам на Опиц да разбере в затвора, че правото на живот е висше благо и е с предимство пред правото на собственост.

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 19. 19 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#15] от "lo_ridah":

  Да бе ще го питам кой е калибъра на пищова му и ще ходя да търся същия да го гърмя .Такива тъпи закони може само ГЕРБ

 20. 20 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#14:"VеnRus 2008"]от друга страна, в държава като България, където почти няма жилище, което да не е обирано поне един път [/quote]

  Това е другата страна на какво?

  Това вярно по принцип твърдение какви права дава на хората в същата България?
  Право на растрел на съмнителни, които може да се предположи , че ще крадат?

 21. 21
  bilyar
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 22. 22 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#17] от "Малката Пица":

  Да бе точно него е решил да гърми човека защото нямало за какво нали ..честния ром обрал няколко къщи нали ..

 23. 23 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 758 Гневно

  До коментар [#16] от "Малката Пица":
  Какво щеше да направиш ти ? Да четеш на крадеца членове и алинеи ли ? Или да го поканиш на кафе ?
  Да вземем да направим тържествено възпоменание на човека с 90 обира, а ? Да предложим президента да му даде посмъртно Стара Планина. Или Аню Ангелов да му даде Кръст за Храброст ?

  Eff U Greta
 24. 24 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  До коментар [#8] от "lo_ridah":
  Няма да те застрелвам, ама може и де се помолиш за това, ако прибегна до неизбежна самоотбрана в пропорционален размер.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 25. 25 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  [quote#20:"Малката Пица"]Това е другата страна на какво?

  Това вярно по принцип твърдение какви права дава на хората в същата България?
  Право на растрел на съмнителни, които може да се предположи , че ще крадат? [/quote]

  Ами, ако беше прочел до края, без да вадиш думи от контекста, щеше да разбереш.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 26. 26 Профил на keipax
  keipax
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#15] от "lo_ridah":

  Спорно е. На мен ми допада, но до влизането му в сила, трябва да се прилагат сега действащите закони, по които Опиц трябва да влезе в затвора.

 27. 27 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Този случай е измислен от медиите - БТВ, 24 часа, Нова и т.н. бълвочи и чалгаджийници. Какво има да се раздува за някакъв дето гръмнал в гръб, предполагаем крадец, който при това бягал. Отгоре на всичко притежава преправен незаконен пистолет. И не мога да разбера - три инстанции го осъждат, като ВКС му дава най-ниската присъда - да не би всички съдии в тая държава да са малоумни? Обикновено битово престъпление, за което тоя да лежи у кауша и да не спекулира евтино с общественото мнение, което е на негова страна.

 28. 28
  lo_ridah
  Рейтинг: 758 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 29. 29 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  От присъдата е видна, че няма никаква неизбежна самоотбрана:
  "подсъдимият се е въоръжил с годното да причини смърт оръжие (модифициран газов пистолет с отстранена втулка, позволяваща изстрелване на патрон със сачма), излязъл е извън входа, предупредил е пострадалия Я., че ще го застреля при опита да отвори прозореца на стълбищната площадка на първия етаж и действително го е прострелял в гърдите непосредствено след скачането му оттам и докато е бил още в приклекнало положение,"
  "Както правилно е отчел въззивния съд, подсъдимият не е бил в положение на неизбежна отбрана, защото спрямо него не имало започнато непосредствено и противоправно нападение – в случая с отверка съобразно защитната теза. Преценката дали е имало нападение и то е от характера на изискуемото по чл. 12 от НК е обвързана с фактическото разрешение на действията на подсъдимия и пострадалия. В конкретния случай е прието, че пострадалият е скочил, за да избяга и не е държал отвертка в ръцете си, а изстрелът е бил произведен непосредствено след скока и докато е бил в приклекнало положение. Тези фактически данни са несъвместими с правен извод за реализирано нападение, което да предпоставя и необходимост от предприемане на мерки за защита,"
  http://blog.apis.bg/2012/09/vks-reshi-5-godini-zatvor-za-jordan-opits/

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 30. 30 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#15] от "lo_ridah":

  Ще мислите така докато не ви убият детето, защото някой си е внушил, че разбойник и подлежи на изтребление.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 31. 31 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#24] от "Gopeто":

  Няма бе аз само ще си разглеждам. Точно както според вас само си е разглеждал убития.
  Много бързо си смени позицията.

  Eff U Greta
 32. 32 Профил на byal_negar
  byal_negar
  Рейтинг: 434 Неутрално

  За кокошка няма прошка! Съдът е направил, каквото е трябвало! Сигурен съм, че даже не си е прибрал полагащо му се, заради извънредната благосклонност, относно размера на присъдата.
  ... Друг е въпросът, че за богатите и високопоставени бандити строгостта и стриктността на закона остават съвсем на заден план!

  "Истината е винаги посредата!"
 33. 33 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#28] от "lo_ridah":

  Стига глупости!!! Никаква кражба не е имало! Какво е защитавал Опиц?

 34. 34 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#23:"lo_ridah"]Какво щеше да направиш ти ? Да четеш на крадеца членове и алинеи ли ? Или да го поканиш на кафе ? [/quote]

  Точно затова Опиц ходи по телевизиите, само в недяля го гледах по ТВ7 при Курвалецич, и при Росен Петров вечерта.
  За да заблуждава , и да оставя впечатление , че е имало кражбда и той, горкия Опиц е потърпевш.
  А в това дело кражба няма, няма и разбиване не апартамент.

  Има задържане на 2-ма съмнителни във входа на блок от комшии водени от Опиц с незаконен пистолет в ръката.
  След което е гръмнал единия, които направил опит да избяга, непризнавайки "ареста" на Опиц и компания.

 35. 35
  bilyar
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 36. 36 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Гневно

  [quote#23:"lo_ridah"]Какво щеше да направиш ти ? Да четеш на крадеца членове и алинеи ли ? Или да го поканиш на кафе ? [/quote]

  До коментар [#23] от "lo_ridah":

  Нали така са направили закона че да носиш оръжие е да плашиш гаргите за това престъпниците и крадците изобщо не ги бърка даже ми вика гръмни ме ако смееш и ти се смее пред теб .Това е държават Мутроландия ако оберат апартаментите на ЦЦ ще ги ловят и съдят ама за даникоплатеца който плаща маса пари нема ..

 37. 37 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Опиц,
  има още няколко часа , тичай до най-близката аптека ако нямаш вазелин в домашната аптечка.

  Вазелин, повече вазелин!
  (какво е казал поета)

 38. 38 Профил на ВинетУУУ
  ВинетУУУ
  Рейтинг: 488 Неутрално

  За мен присъдата е много занижена.Има убийство с незаконно оръжие на бягащ , невъоръжен човек , без да е заплашил живота на убиеца.

 39. 39 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 758 Гневно

  До коментар [#30] от "Distributed":

  Колко твои деца са убили ? И давали ли са повод да ги мислят за разбойници ? А нямаш ти и известна заслуга/отговорност за това, в случай че е така ?
  Айде стига с драмите.Винаги някой почва да плямпа ако били моите деца.
  Като мислиш за децата - ами ако някой нападне баща ти и той вземе че се защити? Колко ще си ок да го вкарат в затвора после ?

  Eff U Greta
 40. 40 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#39] от "lo_ridah":

  В момента се опитвате да се изкарате и по-свят от папата.

  Като изключим варварските закони, на които симпатизирате, дори и в САЩ - меката на защитата на домашната собственост - НЯМАШ право да застреляш човек, който бяга от теб.

  За това дават затвор и то много.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 41. 41 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#19] от "bokko":

  И ако ти извадят нож, пищова не вАжи. Стоиш си, ръгат те и толкоз.

  Eff U Greta
 42. 42 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#39] от "lo_ridah":

  Аман от лафчета! Абе ти въобще запознат ли си с фактическата обстановка на убииството или си ударил по обед няколко ракии та си чешеш сега езика?

 43. 43 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 758 Гневно

  До коментар [#40] от "Distributed":

  Нищо не опитвам да изкарам. Ако бях на мястото на тоя човек щях да направя същото. Даже и контролен щях да пусна. Да не вземе да стане и да ме търси после.

  Eff U Greta
 44. 44 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#42] от "reakzioner":

  ти зпаознат ли си ? Горе те питаха за доказателствата. Ти отговори за присъдата.
  В присъдата доказателствата ги нямаше. Имаше една разказана история.
  Пак питам, чий син е убития. Нали си много запознат - осветли ме.
  бтв Ракия не пия.

  Eff U Greta
 45. 45 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 701 Любопитно

  " Тя уточни, че тепърва комисията по помилванията ще разглежда казуса и ще се действа по реда, както се прави с всички останали помилвания, по които няма такива бурни дискусии и обществен натиск."

  Е, Опиц все пак подал ли е молба за помилване?

  Щото, ако не, излиза че улицата вече раздава право в България.
  Въпреки твърдението на Попова че "Улицата никога няма да успее да раздаде право в България. Ние сме демократична държава."

 46. 46 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#39:"lo_ridah"] И давали ли са повод да ги мислят за разбойници ?[/quote]

  А в случая кое е дало повод да се мисли убития за бандит.
  Опиц има късмет, че убития действително се е оказал криминален тип, но можеше и да не е така. Тогава щеше да отнесе и над 10 години в панделата.

  Повечето хора няма да са очаровани ако някакъв дядка на излизане от асансьора иска да ги арестува с пистолет в ръка защото му изглеждали подозрителни и не му дават надлежно обяснение защо са влизали във входа на блока му.

 47. 47 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Мдам, ако не беше стрелял със съзнателно преправен от газов на боен пистолет - щях да се замисля. Обаче... Аз моя що не съм си го преправил?! Щото не искам да убивам - затова! Да беше му пуснал два газови - щеше да се гърчи по земята без въздух докато дойдат куките - ама не - стреляме на месо. Еми така погледнато 5 г. са малко. Трябваше едно 10 за предумишлено убийство и едни 6 за притежаване на оръжие да му лепнат. Пак щеше да лежи 5 - а сега - след 1-2 години - ще го пуснат.

 48. 48 Профил на Martin
  Martin
  Рейтинг: 381 Неутрално

  И на всичкото отгоре е социопатичен. Не само, че не изпитва вина за това, че е отнел човешки живот, а и го нарича боклук. Момчето може да е крадец, може да е сгрешило и да се е поддало на дрогата, но едва ли има наркоман, който да не осъзнава в каква кал е затънал. С такива хора трябва да се работи. Това не са истински престъпници, носещи злото в задния си джоб. Повечето са добри и осъзнават това.

 49. 49 Профил на baba_meca1
  baba_meca1
  Рейтинг: 374 Неутрално
 50. 50 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1074 Гневно

  До коментар [#43] от "lo_ridah":

  Хайде другия път някой като тоя"иконописец" да вземе да те сбърка , че бягаш от блока му /евентуално си откраднал нещо/, и да те застреля в гръб /и контролен да ти пусне в кухата глава/ .....
  Големи тълкуватели на правото станахте , а не се научихте , че невъоръжен човек в гръб не се убива при никакви ситуации!!!Това е страхливо и преднамерено убийство в пристъп на гняв и психично отклонение.

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 51. 51 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#43:"lo_ridah"] Ако бях на мястото на тоя човек щях да направя същото[/quote]

  Я кажи какво знаеш за неговот положение в този случай?

  Какво му е било "мястото на тоя човек " , Опиц ?
  От какво се е афектирал?
  Какво са му е причинил убития?

  Убития в случай само е влязъл във входа на блока на Опиц, и е искал да излезе. Опиц обаче не искал да го пусне - "арестувал го" с патлак в ръката.

 52. 52 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 630 Неутрално

  До коментар [#3] от "ПАВЛА":

  нали има процедура, която трябва да се спази - все пак не говорим за Гоце/Марин, които помилваха преди издаване на присъдите.

  Моралът не е порок!
 53. 53 Профил на smashingart
  smashingart
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ако може да се търси нещо положително в тези дискусии, то е, че най-накрая стана актуален въпросът какво се случва при неправомерно проникване в частен имот. НЕ ГОВОРЯ ЗА КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ, А ПРИНЦИПНО!

  Най-нормалното нещо е да защитиш сигурността и спокойствието на семейството, дома, вещите и финансите си, дори ако се наложи да нараниш някого. В крайна сметка крадци, изнасилвачи и подобни изверги трябва да разберат, че няма да останат безнаказани. Като не искаш да те стрелят, нямаш работа в дома ми! И щом съдебната система не може да се справи с подобни индивиди, поне да ни дадат възможност ние да си защитаваме конституционните права.

 54. 54 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#41] от "lo_ridah":

  Нема такива филми ще ходя да търся нож пищова го забравям иначе затвор братче .Това е закона на тъпанарите . За това престъпниците изобщо не ги е страх от пищови и ти се хили насреща .Ама като е сам му мяташ един хубав бой и след това спира да се хили . Само толкова позволяват партийните другари .да си пазиш собственосста .

 55. 55 Профил на Симеон
  Симеон
  Рейтинг: 434 Неутрално

  а да крадеш не е грях,така ли?всички сте малоумници.цялата ни държава е такава.няма такава държава никъде.

 56. 56 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Опиц е стрелял със смъртносно оръжие по бягащ човек, предполагайки ,че е имал намерение да краде.

  И не може да приеме достойно мекото си наказание, а обикаля студия и радиа, като развеждаща се мутреса.Намерил си е хор от оплаквачки, които изтъкват факта че е "иконописец", но заниманията и хобитата не променят факта ,че е ПРЕДУМИШЛЕН И ХЛАДНОКРЪВЕН УБИЕЦ.нито възраста.

 57. 57 Профил на smashingart
  smashingart
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#54] от "bokko":

  Знаеш ли, има и там вратички - ако примерно простреляш нападателя/крадеца от легнало положение, според траекторията на изстерла се предполага, че е неизбежна отбрана. Ако го оставиш инвалид за цял живот като му пръснеш капачките на коленцата - също!

 58. 58 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#51] от "Малката Пица":

  Ей пич ти ми падни да те хвана в моя имот пък няма да имаш нужда от закони и защита ..Тука можеш да спориш и да мислиш че 90 кражби са малко и циганина е носил цветя на на този човек ..

 59. 59 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  И начина по които хрисимо се представя за "иконописец" по телевизиите е също много манипулативен. Под "иконописец" най-вероятно се разбира ,че продава пред Ал. Невски където се излагат масово подобни неща.

  Пропуска, че е бил 10 години в МВР.
  Интересно е, защо няма законен пистолет. Повечето бивши от МВР имат.
  Пропуска да каже, че е ловец - обича да пуца.

  Аргумента му, че не искал да убива - "Взех пистолета, а можех да взема ловната пушка" е покъртител.

 60. 60 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#56] от "ana_ni":

  Защо не кажеш от къде е бягал циганина а сигурно от дискотеката а май от имота на човека който го е обирал неколкократно ..

 61. 61 Профил на Petar Bogoev
  Petar Bogoev
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ясно е, че полицията не се е свършила работата, защото при 90 задържания, да не си в затвора е престъпление. Но да застрелящ бягащ човек с предварително приспособен за убийство газов пистолет си е чисто убийство. Нека разгледаме фактите преди емоционално да оневиняваме убиеца.

 62. 62 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1074 Гневно

  До коментар [#55] от "Симеон":

  В коя държава за кражба или опит за кражба се убива бе лайно малоумно...?Даже в дивашките страни , в които властват законите на шерията, за кражба отсичат ръка , а не убиват!!!

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 63. 63 Профил на bate_but...
  bate_but...
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Боко е прав за съжаление и голяма част от материала е много, ама много прост. Като чета как коментиращите се изказват в полза на отстреляния бандит и наркоман с 90 регистрации за кражби, ми става много тъжно за Булгаристан и неговата криворазбрана демокрация в която бандита е на свобода, а човека посегнал да се защити отива в затвора. Ако съм шеф на затвора, бих го пуснал Опиц още на втория ден в домашен отпуск и така до края на присъдата. Иначе Плевнята и той може да помилва, но се бави за да не си навлече плювки от материала.

 64. 64 Профил на piterd
  piterd
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Изчетох коментарите и ми прави впечатление, как всички коментирате някак си по принцип. Представете си човек, който си купува газово оръжие и го преправя, на бойно. Може би обиден, от незащитеността си по отношение на някаква несправедливост, той е приел идеята да се въоръжи, с средство, което му дава предимство и дори и възможност да отнеме човешки живот. Добивайки такова предимство, е голяма отговорност, по отношение на това как и кога, ще се самоманипулираш, че си в правото си да го използваш. Някой хора не издържат, и не запазват баланса, между предимството и реализацията. Още повече, в предвид силната липса на справедливост в обществото ни. Някак си, не видях разкаяние в главния герой на тази история, и ако трябва да полежи в затвора, за да разбере какво точно е направил, може би това е неговия път. За нас страничните наблюдатели няма, принципно решение. Да се надяваме, че съдбата не ни е подготвила подобно изпитание, а ако това не е така, то да се надяваме, че ще намерим вярното решение.

 65. 65 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#58:"bokko"]й пич ти ми падни да те хвана в моя имот [/quote]

  Дет са вика истински мъж си - видиш ли непознат във входа налиташ на бой одма!

  Да не би да не е точно така, а да имаш някакви комплекси?
  Колко си висок, тайна ли е?
  1.50 , 1.55?

 66. 66 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Някакъв убиец влиза в затвора. Какво по нормално и по справедливо от това?! Защо беше целият шум и цялата дандания около случая!?

 67. 67 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  "Улицата никога няма да успее да раздаде право в България. Ние сме демократична държава. Аз като вицепрезидент и в конкретния казус няма да допусна улицата да въздаде право или да направи така, че да не бъдат чути фактите". Това заяви вицепрезиденът Маргарита Попова пред "Дарик" радио

  Браво..Сигурен бях , че Попова няма да се поддаде на истерията на група хора,които смятат че можещ да убиваш безнаказано..Разочарован съм от факта че съда му даде два пъти под минимума..Такива престъпения са с висока обществена опасност , заради сигналите , които изпращат към обществото..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 68. 68 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Разстроено

  До коментар [#63] от "bate_but...":
  90 пъти разбивал и крадял и бил най добрия човек когото били гръмнали . Ако знаеше че на 2 път ще го гръмнат нямаше да има 90 пъти нали .. и следващия ще си помисли като почне да краде . А в арбските страни като влезе го гърмиш веднага и за това кражби няма .

 69. 69 Профил на gl
  gl
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Умишлено убийство с незаконно притежавано огнестрелно оръжие - 5 години. От които я излежи 3, я не. Изглежда като страхотна сделка.

  Някой от ревящите за помилване чел ли е решенията по делото?!?

 70. 70 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Това, че държавата не е в състояние да опази имуществото на гражданите си, не е основание да убиеш! Оправдавам такова действие само при условие, че е извършено при неизбежна самоотбрана, която в случая явно липсва!
  Ако правораздавателна ни система работеше съобразявайки се с върховенството на закона, то сега нямаше да изпадаме в такъв дебат!

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 71. 71 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#63:"bate_but..."]ми става много тъжно за Булгаристан и неговата криворазбрана демокрация в която бандита е на свобода[/quote]

  Една истинска демокрация, да вземем например една Франция, или пък 2-е Италии, или 4-ри Швеции - там наркоманите ги растрелват на регулярна основа , доколкото знам всеки първи вторник от месеца, ако не е някакъв празник.

  Само тука в смотаната България ходят живи наркомани по улиците, тц, тц - какъв резил!

 72. 72 Профил на byal_negar
  byal_negar
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Убитият е 92 пъти задържан!?
  Защо сега Бойко не каже една от прословутите си реплики: Ако българското правосъдие си беше свършило работата, то убития сега щеше да си лежи в затвора!

  "Истината е винаги посредата!"
 73. 73 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Любопитно

  [quote#8:"lo_ridah"]Дайте по 1 адрес да мина да разгледам какво има у вас. Само да ме е нападнал някой !! [/quote]
  Имащ предвид във входа..И защо да не те застреляме- нали си фен на стрелбите срещу непознати по стълбищата..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 74. 74 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  [quote#68:"bokko"]А в арбските страни като влезе го гърмиш веднага и за това кражби няма[/quote]
  То в арабският свят и за прелюбодеяние по свидетелски показания пребиват с камъни..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 75. 75 Профил на glatzial
  glatzial
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#46] от "Малката Пица":

  Имал съм подобен случай - веднъж един дядо падна пред блока ми. Помогнах му да стане, оказа се че живее на две преки и го изпратих до тях. Влизаме, помогнах му по стълбите, благодари ми човека и по-живо, по-здраво. Излизам и тръгвам да се прибирам. След няма и 20 метра чувам шум от тичане, понечвам да се обърна и някой ме хваща за ръката. Някакъв господин на около 40 и бичи врат ме дърпа и ме пита агресивно, какво съм правил във входа на кооперацията му. Аз се ошашавих, почвам да казвам за дядото, оня ме прекъсва и ме пита на кой етаж е дядото. Като казах първи, каза "А добре" и ме пусна.
  Ако бях кибритлия като него, сигурно от нищото до бой щеше да се стигне...

 76. 76 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  [quote#62:"с.н.с- з.м.с greg1"]В коя държава за кражба или опит за кражба се убива бе лайно малоумно...?[/quote]
  Да не говорим че тук няма нито едно от двете..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 77. 77 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#14] от "VеnRus 2008":

  И не само това ... доколкото помня, загиналият е бил с над 90 такива полицейски регистрации, и няколко присъди ... и надали Опиц е маниакален убиец, както го изкарват тук, и е стрелял със стоп патрон не да убива, по-скоро е нещастен случай ... ромите затова са толкова нагли в кражбите, включително посред бял ден, защото знаят, че селото е без кучета ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 78. 78 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Нещата не са изяснени, мисля че е преправил газовият пистолет за да може да стреля с т.н. "стоп патрони" и стрелял с такъв-те са с едни много ситни сачми. Иначе се притеснявам, че имам тежка метална врата и ако някой невинни момчета разбивайки я тя вземе та падне да ги убие ще отида в затвора като нищо.

 79. 79 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#63] от "bate_but...":

  Ей заради такива като теб, този убиец трябваше да лежи не пет, ами поне петнайсе години! Сульо и Пульо тръгнали вече да дават оценки на народа, прост бил народът, лош материал били хората и други подобни... От оценките, в които не се съмнявам, искрено си вярваш, до убийството на някой който не ти харесва или просто не е съгласен с мнението ти е само една крачка. Опиц я е изминал. И ти си тръгнал по същия път. Нормално. Бъдещите убийци защитават реалния убиец. Затова, за да ви държи в страх, трябваше повече да го осъдят, затова въобще не трябва президента да го помилва тоя... Аман от самозабравили се лумпени!!!

 80. 80 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#74:"hristov19"]То в арабският свят и за прелюбодеяние по свидетелски показания пребиват с камъни.. [/quote]

  Като гледам много хора направо плачат за това да се въведе Шериат в България - за кражба да се сече ръка!
  Безкомпромисно.

  Иначе принципно са много против изостаналите и назадничави мюсулмански държави с подобен ред.

 81. 81 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  [quote#77:"deepdp"]и надали Опиц е маниакален убиец, както го изкарват тук, и е стрелял със стоп патрон не да убива, по-скоро е нещастен случай ...[/quote]
  Няма такова нещо като стоп патрон със сачма..Стрелял е с незаконно и преработено оръжие..Според някои пък, между рисуването на две икони се е развличал със стрелба по животни..В апартамента му са открити още 3 незаконни пущки..За какво е тоя целият арсенал - да му се радва ли..Говорим за силно комплексиран и арогантен човек ,при когото е било само въпрос на време да застреля човек..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 82. 82 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Малко му е!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 83. 83 Профил на mayabaya
  mayabaya
  Рейтинг: 437 Гневно

  Цялата дискусия тръгна от журналистически недоразумения. Не може да се лепят етикети на хората и от етикета да следва отношението на общество, че (според някой) и на закона към човека. Опиц бил иконописец - значи праведен. Застреляният бил наркоман - значи за разстрел.
  Подозирам, че ченгета близки на осъдения са пуснали връзки в опит да му се размине. А той се представя за някакъв борец за правата вяра, а всъщност е просто човек убил друг човек хладнокръвно, а явно и до сега не се разкайва за това.

 84. 84 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#68] от "bokko":

  Не са само арабските - в Охайо можеш да си купиш глок 9х19мм в Уолмарт, през два щанда от млякото.
  И ако някой ти стъпи на ливадата пред къщата го отсвирваш до 2.

  Eff U Greta
 85. 85 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#77:"deepdp"]ромите затова са толкова нагли в кражбите, включително посред бял ден, защото знаят, че селото е без кучета [/quote]

  Това го кажи на юриста от школта на ВИФ - Цветан "Главата ми куха, ушите ми големи" Цветанов.

 86. 86 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#67:"hristov19"]сигналите , които изпращат към обществото.[/quote]

  Е, и ако го помилват след всичките циркове с ФБ, медиите, "обществени дебати" не/подаването на молби и т.н
  това какъв ли сигнал към обществото ще е?

 87. 87 Профил на piterd
  piterd
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#83] от "mayabaya":
  Много правилно наблюдение. Журналистите, от хора които трябва да ни информират, се превърнаха в хора, които държат да ни консултират в това, как и какво да мислим и приемаме за нормално. Радостно е, че все повече хора се усещат, и започват да мислят самостоятелно.

 88. 88 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#67:"hristov19"]сигналите , които изпращат към обществото.[/quote]

  А ако не го помилват след изказването на Попова "Улицата никога няма да успее да раздаде право в България. Ние сме демократична държава." това какъв сигнал ще е?

 89. 89 Профил на majormajor
  majormajor
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#80] от "Малката Пица":
  Опитваш се да се правиш на интересен...
  Явно, не ти е познато чувството да ти оберат дома... И на излизане - да дефекират на средата на хола ти. Или - да изпушат по цигара и да я угасят върху скрина... Да оберат лозето ти...
  Прекалено много наслагвания има при теб (морални, религиозни, културни...). При нормалните хора, в такива случаи, основните инстинкти (като защита на собствеността) надделяват.

 90. 90 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#84:"lo_ridah"]И ако някой ти стъпи на ливадата пред къщата го отсвирваш до 2. [/quote]

  Това кой ти го каза? Откъде ви щукват такива глупости?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 91. 91 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#83:"mayabaya"]Цялата дискусия тръгна от журналистически недоразумения[/quote]

  И аз съм на такива мисли.
  Не се сещам някой друг осъден така масирано да обикаля по всички телевизии, и да риве колква трагедия е, че са го осъдили на 5 години за предумишлено убииство.
  И мързеливите и некомпетентни журналисти подемат песента, без да разберат за какво става въпрос.

  Доколкото разбрах е бил в БНТ , после в МВР.
  Явно оттам има някакви познанства.

 92. 92 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 788 Неутрално

  1: Мен защо не ме стрелят по входовете или вас тук пишещите?
  2: Позовавате се на съдебно решение, а съм убеден, че ако мръдна 2 статии всички вие ще плюете по тая същата съдебна система
  3: Може би най-важното и най-убедителното доказателство за това, че г-н застреляния е особено виновен е това, че адвокат му се явява подчовека марковски.
  4: 90+ регистрации за кражби без влязла присъда ?!???
  5: Преди 2 години имаше подобен случай в Орландовци https://www.vbox7.com/play:732734c2

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 93. 93 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#86:"tramp"]Е, и ако го помилват след всичките циркове с ФБ, медиите, "обществени дебати" не/подаването на молби и т.н
  това какъв ли сигнал към обществото ще е? [/quote]

  Чудесен сигнал ще бъде! Направо прекрасен!
  Това ще означава само едно, че ДОРИ И ДА СИ ИЗВЪРШИЛ НАЙ ТЕЖКОТО ВЪЗМОЖНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, най тежкото не само тук, най тежкото в цял свят, а именно да си отнел живота на друго човешко същество, то ВДИГНЕШ ЛИ ДОСТАТЪЧНО ШУМ ИМАШ ШАНС ДА ОТЪРВЕШ КОЖАТА! Ей това е сигналът! Пък как това ще помогне за намаляване на битовите кражби, аз не знам....

 94. 94 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#84:"lo_ridah"]И ако някой ти стъпи на ливадата пред къщата го отсвирваш до 2. [/quote]

  Това, без да съм сигурен, май само в Тексас е така.Имало такъв много стар закон от 19 век, все още в сила и много спорен вече.

  Но и там надали може да застреляш човек само с основание - в мойта ливада е, значи може да го гръмна.

 95. 95 Профил на sislie
  sislie
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Абе, стреляйте на воля, обществото ще ви защити. Стреляйте по котки и кучета, може и отровичка да хвърлите /попаднах на умопомрачителни съвети в интернет какви ефикасни отрови може да се използват за убиване на бездомни животни/, после минете на мангали- наркомани, защото се мотаят във входа на блока ви и не ви кефят. Хубаво е, разбира се да сте иконописец, художник, айде поне поет, за да ви мине номера. Колкото по-голям интелектуалец, толкова повече отстреляни.
  Със законно, с беззаконно оръжие, кво ви пука. 5 години какво са, след 2-3 ще излезете, ама удоволстието си заслужавше, нали?

 96. 96 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#55] от "Симеон":

  И кви са другите държави? Да не би да не се краде "там"? Или тия, дето убиват, уж при защита на имущество ги пускат след кратък разпит?

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 97. 97 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#89] от "majormajor":

  На теб познато ли ти е чувството да те застрелят по подозрения?

  Защото Опиц е разбрал какъв човек е жертвата чак след като е стрелял.

  Де факто, всеки един от нас, дръзнал да влезе в онзи блок в онази вечер, можеше да е на оня свят и ти щеше да ревеш, че и 20 години са му малко.

  Вдяваш ли или продължаваш да си първосигнален?

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 98. 98 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#84] от "lo_ridah":

  Не давай пример с америка на бокко, че ще откачи простия комуняга.

  А иначе, всички, които оправдавате Опиц нямате 2 грама акъл. Да можели да гърмят всеки, изроди.

  Вместо да похвалите съда, че някакси е успял да осъди бивш служител на МВР, който е извършил ПОНЕ 3 престъпления накуп.

 99. 99 Профил на mayabaya
  mayabaya
  Рейтинг: 437 Весело

  А, ето друг Опиц посегнал на вътрешния министър!
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/09/19/1909434_psihichnobolen_muj_nasochi_pistolet_sreshtu_korteja_na/
  Явно го е взел за бягащ крадец.

 100. 100 Профил на piterd
  piterd
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Проблема на кражбите по села, градове, и въобще наличието на общност (цигани), която играе деструктивна роля по отношение на обществото, е , че тя отработва едни сиви пари, давайки предимство на множество, заели ключови позиции по отношение на опазването на баланса, алчни индивиди. Голяма част от нас приемат за нормално да печелят, не регламентирани пари, без да задават правилните въпроси. Така, че самото отстрелване на паразитиращите индивиди, не решава проблема. Манипулаторите трябва да изчезнат, за жалост основната част от тях се крият в МВР, политика, държавни структури, не правителствени организации и т.н.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK