Депутатите влизат в спор да има ли комисия за корупционните скандали на прехода

Депутатите влизат в спор да има ли комисия за корупционните скандали на прехода

© Красимир ЮскеселиевДепутатите ще спорят днес дали да се създаде временна комисия, която да разследва големите корупционни скандали на прехода. Звеното е предложено от лидера на РЗС Янев Янев и под искането са се подписали депутати от ГЕРБ.


Янев вече определи комисията като "без аналог в българската история". Предложението му е комисията да проучи "случаи, при които има факти, данни и документално аргументирани публични разследвания, включително и на прекратени дела и преписки за корупция по високите етажи на властта, довела до лично облагодетелстване на определени лица, ощетяване и значителни вредни последици за държавата". Предложеният срок на дейност на звеното е 6 месеца.


Според мотивите на вносителите комисията "би следвало да обърне внимание на конкретни корупционни схеми, касаещи различни публични скандали, добили гражданственост под названията СПИН скандал в БСП, кръгът "Фронтиер", хидровъзел "Цанков камък", източването на БДЖ, АЕЦ "Белене", "Арсенал" - Казанлък, "Сливенгейт", по които е предизвикан широк обществен отзвук. Години наред се пренебрегват солидни журналистически разследвания за корупция и трайни корупционни практики по високите етажи на властта, без да се стига до намесата на компетентните органи, продължават вносителите.
От БСП заявиха, че ще подкрепят създаването на подобна комисия, но настояха тя да се занимае и с казусите на депутатите от ГЕРБ Димитър Аврамов и Николай Коцев, нарушенията в горския сектор и продажбата на дървесина, кръга "Котараците", поръчката за 100 млн. лв. на пиарките на Мирослав Найденов, отговорността на Делян Добрев за забавения проект за 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй".


В отговор инициаторът на комисията Яне Янев заяви, че тя се прави, за да няма прошка за никого и предметът й на дейност може да се разшири.


Янев лансира идеята за звеното покрай т.нар. СПИН скандал в БСП, когато медийният секретар на партията Антон Кутев сравни социализма със заразната болест, която се предава по наследство или по полов път. В отговор Корнелия Нинова му поиска оставката, той пък отказа да си я даде и заяви, че не приема точно тя да му е морален съдник, защото "бих могъл да й напомня реплики, които не мога да произнеса, които тя е произнасяла и много добре знае, че ги има записани със СРС-та, че са говорени в съдилища".


Според Янев този СПИН скандал ще се окаже ПИН код към корупция, която е свързана със стотици милиони. Депутати от опозицията пък коментират, че единствената цел на тази комисия е да излязат публично записите от въпросните СРС-та на Корнелия Нинова. Премиерът Бойко Борисов вече поиска Нинова да отговори публично по този въпрос на съпартиеца си Кутев.

Ключови думи към статията:

Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3355 Весело

  Дали да имало КОМИСИЯ за КОРУПЦИОННИТЕ СКАНДАЛИ.
  В нормалните държави за корупционните скандали има ПРОКУРАТУРА И СЪД.
  Всъщност не намекват ли,че сега съществуващите "Прокуратура" и "Съд" спокойно могат да бъдат заменени с КОМИСИИ.
  И РЕГИСТРАТУРИ към тях.
  За РЕГИСТРИРАНЕ на "КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИТЕ",каквото и да означава този словесен шедьовър на чиновническото въображение.

 2. 2 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Абе, гарван гарвану око вади ли?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  И да има кво ??? За съда няма достатъчно доказателства, това е важното. Не се хабете, ние знаем, че нищо няма да направите.

 4. 4 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Корупционни скандали на прехода? Давност за тези престъпления няма ли? Занимайте се с по-новите скандали и ни зарадвайте с някой осъден и опандизен.

 5. 5 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 447 Неутрално


  [quote#4:"kuku032"]Корупционн скандали на прехода? Давност за тези престъпления няма ли? Занимайте се с по-новите скандали и ни зарадвайте с някой осъден и опандизен. [/quote]
  Няма как да стане.....

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 6. 6 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Без разкриването на всички досиета и закон за лустрация всичко останало е мижай да те лажим.
  Защо е необходима комисия от парламента, в България няма ли прокуратура и съд?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 7. 7 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 447 Неутрално

  [quote#4:"kuku032"]Корупционн скандали на прехода? Давност за тези престъпления няма ли? Занимайте се с по-новите скандали и ни зарадвайте с някой осъден и опандизен. [/quote]
  Трябва топки да имаш за такива неща...

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 8. 8 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Депутатите влизат в спор -
  кой да влезе в затвор?!

  www.berbenkov.hit.bg
 9. 9 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 907 Гневно

  Смешници! А имунитета на виновните ще свалите ли?!?!?!? Или пак само ще си чешите езиците и ще хвърляте прах в очите на хората?!?!? И както може би много хора очакват, накрая ще излезе че е нямали корупционни практики и всичко е в рамките на закона!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 10. 10 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  В огнището на корупцията ще обсъждат "борбата" с корупцията. Гаврата с жителите на територията Бълхария продължава.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 11. 11 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#6] от "DrAvalanche":

  "Защо е необходима комисия от парламента, в България няма ли прокуратура и съд?"

  Мислех,че всеки у нас вече знае,че няма.
  Те и в Европа го знаят отдавна,наскоро им стана ясно обаче и,че управниците ни и НЕ ЖЕЛАЯТ правораздаване,тъй като мафията е е седнала в най-високите държавни кресла.Дори са успели да убедят по-голямата част от мат'ряла,че това е нормално,а на останалите им е през оная работа...

 12. 12 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално


  ГЕРБ-ерски ЧЕП тъпче Конституцията и законите.

  ЧЕП означава Член на Европейския Парламент. А вие какво си помислихте?

  И сигурно веднага се досетихте, че пак ще става дума за ЧЕП Владимир Уручев, от ПП ГЕРБ, бивш главен инженер на блокове от 1 до 4 в АЕЦ „Козлодуй” ЕАД, а понастоящем, освен „политическите си ангажименти”, се подвизава и като член на Съвета на директорите в родната АЕЦ, а също така и член на Управителния съвет на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДПРАО). Няма да се учудя ако скоро разберрем, че е поканен и в ръководството на американската програма за космически изследвания НАСА. Не може да му се отрече таланата на този ЧЕП. Но сигурно ще се запитате, как е възможно това? Как е по силите и възможностите на един единствен човек да изпълнява толкова много и толкова отговорни задачи едновременно? Но да допуснем че може, тогава как това е уредено от закона? Нека видим.

  Владимир Уручев е избран за ЧЕП по „Закон за избор на ЧЕП от Република България”. Член 2 на този закон постановява: „Статусът на ЧЕП е несъвместим с:”. Следват цели единадесет точки в които се изброяват конкретни длъжности, но те явно не са допаднали на Уручев, поради което той се е ориентирал към точка 12, на същия член 2, която гласи: „изпълняването на друга служба или извършването на дейност, която според закон е несъвместима с положението на народен представител.” Остава сега да проверим цялото законодателство, за да видим дали случайно Уручев е нарушил статусът на ЧЕП.
  Не е ли най-добре първо да погледнем в основни закон на страната – Конституцията на РБ? Ето какво казва тя:

  Съгласно чл. 68: народните представители не могат да изпълняват друга държавна служба или да извършват дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.
  Според чл. 72: последствията от установяване на такава несъвмесимост е прекатяване на пълномощията му с решение на Конституционния съд.

  До тук добре. Но къде да видим, кои длъжности са несъвместими с положението на народен представител? И понеже „Правилник за организацията и дейнсостта на Народното събрание” е със статут на закон, може би там ще намерим отговора.

  Чл. 118. (1) Народният представител не може да изпълнява друга държавна служба или да извършва дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.
  (2) Народният представител няма право да участва в управителни или надзорни органи на търговски дружества и кооперации.

  В своята практика Конституционния съд на РБ се е произнасял по близък казус, като е установил, че изпълняването на длъжността народен представител е несъвместима с длъжността изпълнителен директор в държавно предприятие със 100% държавен дял. В този случай пълномощията на народния представител са били предсрочно прекратени.

  Какво излиза на практика? ЧЕП Уручев е погазил Конституцията на РБ и Правилника на НС не веднъж, а цели два пъти! Веднъж, когато е приел да бъде назначен за член на СД на АЕЦ ‘Козлодуй” и втори път – в УС на ДПРАО.
  Но така си мислите вие. Далеч не така мисли самият ЧЕП Уручев. За да легитимира погазването на Конституцията на РБ и други закони той подава пред ЕП следната Декларация за финансовите интереси на ЧЕП Уручев. Видно от нея, срещу упражняваните от него дейности, извън „политическите си ангажименти”, той е посочил че прави това за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”. Така, според него, той не нарушава законите. Но в същото време в нито един от погазените от него закони не се прави изключение за случаите, когато това се прави за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”.
  И кой нормален човек би повярвал че именно този „национално отговорен политик” би вършил токлова много неща за „БЕЗ ВЪЗНАГАЖДЕНИЕ”? Още веднъж ще напомня, че Уручев е поставен на тези позиции, за да обслужва три огромни корупционни схеми, за източване на стотици милиони лева. 1. Ненужното „удължаване живота на блокове 5 и 6” в АЕЦ „Козлодуй” – над 500 милиона лева. 2. Строителството на 7-ми блок в Козлодуй, на двойна цена, т.е. още 8 милиарда лева минус. 3. Извеждане от експлоатация на блокове 3 и 4 със средства от фонд, с набрани средства от над 3 милиарда лева. При управлението на такива огромни суми защо му е на Уручев да „работи ЗА ВЪЗНАГРАЖЕНЕНИЕ”? Та нали всеки който получи макар и малка част от кухите поръчки по горните три схеми ще намери начин да му се „отблагодари. Не ли?
  Заедно с това възникват и още два интересни въпроса, от усилията да се труди за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”. Кой му плаща самолетните билети от Брюксел до София и обратно, а също така и транспорта от София до Козлодуй и обратно, за да може той ежеседмично да участва в заседанията на СД на АЕЦ-а? Същото се отнася и за участията му в заседанията на УС на ДПРАО. Не на последно място стои и въпроса за отговорността. Ако той работи за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ” то каква отговорност носи в случай на провал на ууправленските си усилия?
  Това че Уручев работи за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ” е толкова вярно, колкото е вярно и това, че ядрената енергия е най-евтина. „Най-евтината енергия” ще бъде доизизплащана от десетки хиляди поколение в бъдеще, под формата на отчисления за съхраняване на ядрените боклуци, произвеждащи се сега. „Безплатния труд” на Уручев го плащаме всички ние сега, плюс, бъдещите поколения, които още не знаят за това, защото удължаването на живота на блокове 5 и 6 и строителството на 7-ми блок ще произведат още повече ядрен боклук. „Безплатния труд” на Уручев е като безплатния обяд. Който вярва че той съществува нека вЕрва и на ядрената мафия.

  Това не е единствената Декларация, която ЧЕП Уручев е подал по хода на усилията си да получи желаните назначения, за да „работи за нашето благо и просперитет”. Има поне още цели три декларации, подавани пред една или друга национална институция, за да „покаже”, че при тези назначения липсва конфликт на интереси. И всички те са коя от коя по-абсурдни. В една от тях, за да получи назначението в ДПРАО, даже се стига до абсурда да признае, че е служител на АЕЦ „Козлодуй”, НО понеже през последните 12 месеца не е бил нечий друг служител от това следва, че няма конфликт на интереси. Макар от същата декларация да става ясно, че той от броени дни е на позиция в централата. Пълен абсурд.
  Запазвам си правото да информирам съответните национални и европейски институциии за този прецедент.

  Г. К.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 13. 13 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Нека да има наистина такава комисия, но да върши полезна работа, а не просто да се намери работа на едни скучаещи депутати и да се изхарчат още много пари за дейността й. И в края на краищата да има ефект - да има осъдени висши хора от властта, мошениците и всички, които незаконно са се възползвали. Но не съм оптимист.

 14. 14 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Аре отрано почнахте предизбория цирк. Майната ви на скандалите! От 20-годишен опит знаем, че никой не опира пешкира. Мен мното повече ме интересуват доходите, растежа (дето го няма) и безработицата. Кой ял, кой крал - вие си имате омерта: никой не го отнася. Мен ме интересува моя джоб и моя хладилник. И мисля, че 90% българи мислят каято мен.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 15. 15 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 488 Весело

  Ъхъ,нека да има ... та и Янка да намаже от баницата ... не,че ще има някакъв отрицателен ефект за корупцията ... просто ще бъде легализирана и от парламента ...

  Liberate Your Mind!
 16. 16 Профил на zloster
  zloster
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#3] от "442":

  То идеята не е да направят нещо. Просто има едни пари за усвояване ....

 17. 17 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  А какво стана с комисията дето щеше да разследва "врътката" с външния дълг?!

  И там се биха по гърдите. И там викаха "-Булгар! Булгар!" и накрая ядец!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 18. 18 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 974 Любопитно

  А за съдружниците на ТИМ, Пашата, Машата и др. какви разследвания ще има.
  Представителите на СИК във висшите ешелони на властта?
  От СИК са дали прякор "Тиквата", на един министър-председател

 19. 19 Профил на remover
  remover
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не ви ли омръзна от Яне Янев,всеки път едно и също!

 20. 20 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1162 Весело
 21. 21 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Ае у лево сите у парламента! Верва ли ви нЕкой че ви еня за корупцията на третата година, а не си вихрите задкулисните пазарлъци, прикрити зад пиар за простолюдието?

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 22. 22 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  До коментар [#20] от "vjacho":
  Не бива да се подигравате на една от емблематичните ни фигури, бива ли такова безобразие от Ваша страна? Човекът тепърва има да "изгрява" с разследваща роля в огромните далавери на БСП и "прилежащите и части" по отношение на АЕЦ Белене!

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  Поредната димка на Яне Димкаджията. Никога ГЕРБ няма да разследва БСП и ДПС; никога БСП и ДПС няма да разследват ГЕРБ. Това са двете крадливи ръчици на един и същ червен мастодонт, завзел цялото политическо пространство в България, и няма причини едната да знае какво прави другата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  [quote#21:"Вени Г."]а не си вихрите задкулисните пазарлъци, прикрити зад пиар за простолюдието?[/quote]
  Боже, вразуми твоята рабиня и я дари с разум и доброта, за да прозре безкористността на всички от ГЕРБ и някои други около нея, които отдадоха над три години от живота си в името на БГ народа..

 25. 25 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#12] от "kuty":

  Браво за разследването а ЧЕП си е направо за Гинес много точно попадение.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 26. 26 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  [quote#23:"dodge_ram"] Никога ГЕРБ няма да разследва БСП и ДПС[/quote]

  Защо? Да не би СДС да е разследвало БСП или обратното.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 27. 27 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#12:"kuty"]ГЕРБ-ерски ЧЕП тъпче Конституцията и законите. [/quote]
  Необразован червен другар, непознаващ законодателството на ЕС вече няколко месеца ни занимава с безумни твърдения за някакви мними нарушения, които единствено той от целия Европейски съюз вижда. Нека обърнем внимание на другарина, че изборът на евро депутати не се регламентира от местните конституции на страните членки, а от Акт за избирането на представители в Европейския парламент:

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=REPORT&reference=A7-2011-0176&format=XML&language=BG

  Да се надяваме другаринът, за когото има и данни за лично облагодетелстване от далавери в АЕЦ "Козлодуй", да спре да ни занимава с невежеството си, цитирайки Конституцията на Република България като международен законов акт, определящ правилата в целия Европейски съюз. : D

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 28. 28 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Подлогата Яне се мъчи да отклони вниманието от БЕЗКРАЙНИТЕ ИЗЦЕПКИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА "УПРАВЛЯВАЩИТЕ" НИ В МОМЕНТА РАЗБОЙНИЦИ.

 29. 29 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  [quote#12:"kuty"]1. Ненужното „удължаване живота на блокове 5 и 6”[/quote]

  Ей това не го разбрах! На кого не му е нужно удължаването на живота на 5 и 6-ти блок?!

  Сигурно на някой, който освен за чеп за друго не може да мисли!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 30. 30 Профил на the place
  the place
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Значи управляващите нямат друга работа, оправиха всичко и това е най-важния проблем. Цъфнали сме и сме вързали и само това остана да оправят.

 31. 31 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#30:"the place"]Цъфнали сме и сме вързали[/quote]
  Ти специално от какви условия за цъфтеж и завръз имаш нужда, та чакаш от управляващите да ти ги осигурят?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 32. 32 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#24] от "leon12":

  "Боже, вразуми твоята рабиня и я дари с разум и доброта".
  Ако твоята молитва се отнася за Янето,ще се кръстя и аз и с двете си ръце.Някакси не е много справедливо Господ да му е отнел толкова много.Много,бееее.
  Имам си надеждата,че молбата ни ще бъде чута и от догодина няма да се забелязва вече.Янето,де.
  " за да прозре безкористността на всички от ГЕРБ и някои други около нея, които отдадоха над три години от живота си в името на БГ народа.. "
  Льоня,за някои други,предполагам имаш пред вид себе си,защото позволи ми да се усъмня,си доста умен, за да го правиш безкористно
  ,пък било и в името на БГ народа.А пък ГЕРБ-те си знаят.Пък и ние.

 33. 33 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#29] от "tribiri":

  Блокове 5 и 6 са с 40 годишен проектен срок на експоатация 40 години. Те са започнали своя живот през 1987 и 1991 години, съответно. Преди по-малко от 10 година им беше направена "модернизация" за 500 милиона евра и даже Дневник писа (ако не си подкарал с трите бири може и да го намериш, че нещо не си ми симпатичен, за да ти го диря аз), че това ще удължи живота им с още 15 години. И така, ако това е вярно, 5-ти блок трябва да "издъхне" през 2042 г., а 6-ти през 2046 г. Стопляш ли? Сега, под "мъдрото ръководство" на ЧЕП Уручев ще бъдат "усвоени" нови 266 милиона евра, за да могат чепове като теб да се правят на многознайковци!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 34. 34 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 488 Весело

  Хайде народеее, юруш на сеираааа!!!
  Като нямате хляб, на ви зрелища!
  Безумни комисии, безумни скандали, безумно замазване на корупцията и замяна на реалните разследвания и присъди, които може и трябва да ги има с поредния сеир с Главен палячо, Яне, естествено! Кой друг?!

 35. 35 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#27] от "avatar":

  Хахахахахахахахахахахахахахахаха....

  Ти, другарко, съвсем го подкара през просото. Данни за лично облагодетелстване от АЕЦ "Козлодуй"! Хахахахахахахахахахахаха... Ми че дай ги тези "данни", ма другарко! Де дай ги де!

  Чакай да бегам, че много вони около теб!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 36. 36 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#35:"kuty"]Де дай ги де! [/quote]
  Отговори ти за ЧЕП-а, дето го дъвчеш от няколко месеца, кога ще се извиниш на българския евродепутат, че съвсем умишлено и поради невежество си го клеветил в продължение на месеци? Няколкото задигнати от теб хилядарки не са ни особена грижа, нито си първият червен крадец, нито последният. Тук е мястото да обърна внимание и на уважаемите съфорумци - да си дадат сметка какви необразовани другари си позволяват да издават книги и да "поучават" обществото.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 37. 37 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 427 Гневно

  Аман от лайкучки. Ако искат да свършат някаква работа едва ли ще стане с комисии...

 38. 38 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 555 Гневно

  Поредния пезмислен ден в парламента! Има си прокуратура за тази работа! Ако ще се дублирате поне се разберете кои да спрът да съществуват? И двете неработещи институции не ни трябват!

 39. 39 Профил на Milena
  Milena
  Рейтинг: 434 Любопитно

  В България нон стоп се правят комисии, агенции и всякакви такива за разследване на корупционни схеми. До момента обаче какъв е резултатът от тях? Имаме доклад от евросъюза, в който ясно се казва, че системата ни не работи. Управляващите трябва да се запитат, какъв е проблема в системата, а не непрекъснато да създават някакви анти корупционни комисии, агенции и т.н.

  http://milanova-photo.blogspot.com/

  Kirilova
 40. 40 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#36] от "avatar":

  Знам че се казваш Красимира Христова, че си от Враца и си бясна! Но като ме упрекваш в неукост излез на светло и дай да си мериме дипломи и опит!?

  "Няколкото задигнати от теб хилядарки не са ни особена грижа..."

  Кои сте вие, ма? Как така не ви е грижа за няколко хилядарки? Ти като особенно обсебена, бясна преследвачка на скромната ми личност много добре знаеш, че имам официално писмо от кабинета на Баце, че до сега са изхарчили от бюджета повече от 2 милиона лева, за да ме опровергават. И все не им се удава, та вече харчат трети милион, понеже са по-образовани от мен, т.е. като теб!

  На ЧЕП Уручев няма какво да си извинявам, а ще го преследвам до дупка, за да спася стотиците милиони които се кани да открадне от всички нас и да си върне вече награбеното.

  А ти продължавай да беснееш Мен това безкрайно ме кефи! ;-

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 41. 41 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#40:"kuty"]Знам че се казваш Красимира Христова[/quote]

  Я дай да видим официалното писмо:
  [quote#40:"kuty"]че имам официално писмо от кабинета на Баце[/quote]
  Или е строго секретно?
  Кой съм и какъв съм няма никакво значение за темата, която обсъждаме. Ти си този, който демонстрира невежество по българското и европейското законодателство и изхождайки от коментар #12, в който демонстрираш това недвусмислено, аз си правя извода и колко познаваш материята, за която си позволяваш да пишеш книги - заедно с другия атомен "експерт" - червеният Иво Инджев. Говори по същество, не ме занимавай с параноите си.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 42. 42 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Депутатите влизат в спор да има ли комисия за корупционните скандали на прехода"

  какви спорове,какви комисии?? има ли комисия-значи винаги има ремисия! всичките след(а даже и отпреди) 1989г. до днес - на ешафода!! Ешафод..нищо друго,това е! Тия които са за въже ще решавали какво ги чака и им се полага?!! хахаха..решиха и се нарешиха- милионери са всички тия престъпници и в пухени,златни пелени -тия бебета на псевдодемокрацията!! Те са бебета,а народът е нероден Петко,само сперматозоид с уж демократско съдържание!

 43. 43 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  [quote#27:"avatar"]Да се надяваме другаринът, за когото има и данни за лично облагодетелстване от далавери в АЕЦ "Козлодуй"[/quote]

  Да беше написал, че с поведението си косвено с подпомага Белене и е на издръжка от Русия, може да ти се върже някой. Но за взимането на пари от Козлодуй... не знам колко болен трябва да си, за да си го помислиш.

 44. 44 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2681 Неутрално

  [quote#1:"Hawaii"]Дали да имало КОМИСИЯ за КОРУПЦИОННИТЕ СКАНДАЛИ.
  В нормалните държави за корупционните скандали има ПРОКУРАТУРА И СЪД. [/quote]
  В нормалните държави най-малкото което се прави е да си хвърлят оставките и да потъват в дън земя.
  А тук най-малкото което правят министри и комисии при съмнения за корупция е да започнат да си начисляват бонуси към заплатите.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 45. 45 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  Мдам.
  Като искаш нещо да се замаже, а да извлечеш само "сока" - спретни комисия.
  Стара правешка поговорка ...

  От цялата тази миша тупурдия единият пи-ар ще остане.
  За вЕрващите. И в Единия, и в другите ...

  Ако искат да лъснат задниците наакани - да ги публикуват или поне пуснат дукиментите в нета.
  А за гнилото ... там трябва да работи прокуратурата, а не "комисия".
  Три години само фойерверки. Ама няма как. Иначе уйде и далаверата, и пи-ара ...

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 48. 48 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Весело

  До коментар [#17] от "tribiri":

  Ти пък! Не си внимавал!

  Комисията за външния дълг си свърши работата.
  Нали оправдаха дефицита и посочиха виновния?
  Дянков с другарЕ от тая комисия прокараха втората "актуализация" на бюджета и изкяриха над половин година спокойствие, а мат'рялът преглътна хапа подсладен Което си беше и целта на задачата ...

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 50. 50 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#49] от "be_google":

  Точната цена на последната открита от Бойко като кмет беше 5600 лв/м2, когато немска фирма правеше моловете "от-до" за 1300 лв. м2

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 51. 51 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#47:"be_google"]усети, че изпуска изборите[/quote]
  Тъй ле? И кой ги хвана? БСП? Или Кунева?
  Не ставайте смешни, бедни и гладни червени другари.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 52. 52 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#51:"avatar"]бедни и гладни червени другари. [/quote]

  Нещо не разбрах, нали уж бяха олигарси затънали в пари?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 53. 53 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#52:"др. Иванов"]Нещо не разбрах, нали уж бяха олигарси затънали в пари?[/quote]
  Бедни и гладни са полуграмотните въшльовци, които списват по форумите в защита на червените крадци. А Р.Овч. и къмпани са си точно "олигарси затънали в пари".

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 54. 54 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#14:"Вени Г."] Мен ме интересува моя джоб и моя хладилник. [/quote]

  Така ли? Че защо досега не си го демонстрирал? Как ти бяха джоба и хладилника при тройната, защото досега само по нея си плюл?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 55. 55 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#53] от "avatar":

  Не ми обяснявай кой какъв е, а си осигурете по-комфортно бъдеще, като ремонтирате затворите!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 56. 56 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#55:"др. Иванов"]а си осигурете по-комфортно бъдеще, като ремонтирате затворите![/quote]
  Др. Костов трябва да е един от първите обитатели, той ще тества тяхното съответствие с европейските изисквания.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 57. 57 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Все повече започвам да си мисля, че единствения начин за върховенство на закона в БГ е съд, прокуратура и полиция да станат част от европейски щати, където има единна европейска система на съд, прокуратура и полиция.
  Оправия няма да има, след като у нас е традиция влиянието в тези институции да се унаследяват политически и всеки избран парламентарен феодал да си изработва собствено лоби, за да си гарантира неприкосновеността.

 58. 58 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 846 Любопитно

  [quote#53:"avatar"]А Р.Овч. и къмпани са си точно "олигарси затънали в пари"[/quote]

  -"В България има 598 милионери
  Според последните сведения от Българската народна банка, у нас има точно 598 милионера. Това са самонаети, физически лица, еднолични търговци или предприемачи. Всеки един от тях има банков депозит в размер на минимум един милион лева собствени средства.
  Според обобщените данни, сумарната стойност от парите на богаташите е 46 237 милиарда лева. За последните три месецаброят на депозитите е намалял с точно 0. 3 процента, а размерът на капитала е увеличен с 1. 9 процента. Най – голям бил растежът във влоговете на домакинствата, основно между 5 000 и 30 000 лв. На второ място по завишена спестовност се нареждат тези, които са съумели да заделят между 50 и 100 бона.
  Погледнато от другата страна на медала, почти 1 150 000 българи имат различни задължения към банкови институции в размер до 1 000 лева. 3. 4 милиона обаче са длъжниците, които висят със задължения в обхват от 10 000 до 25 000 лева. Като цяло, повече от 4. 5 милиона нашенци имат заеми под различна форма, а от тях 110 са кредитни милионери.

  Според статистическите данни на централната банка, през второто тримесечие на тази година, домакинствата били в състояние да пестят доста повече. Размерът на вложеното в банките се е увеличил с 0. 6 процента на годишна база, а размерът е 43 432 милиарда лева до последния ден на месец юни."

  --За да докажеш твърденията си,може ли да откриеш информация,колко от тях са функционери или поддръжници на БСП,колко на ГЕРБ и колко на други партии? Или такава информация не е нужна за да се плюе по БСП и нейните депутати, активисти,симпатизанти и функционери?

 59. 59 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#12] от "kuty":
  Европейското законодателство стои над националното. Евродепутатът не е български народен представител.
  Какво можел и не можел бълг. народен представител няма никакво значение в случая.
  Икономическите ти разсъждения изглеждат много неубедителни.
  Ако това са ти аргументите, губиш си времето за нищо.

 60. 60 Профил на goryanin
  goryanin
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Как ще има такава комисия - ако излязат наяве корупционните скандали в България ще останем без правителство и опозиция

 61. 61 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 594 Неутрално

  В България корупция няма и поради това такава комисия не е нужна.Нужна е антиспинкомисия.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 63. 63 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 846 Неутрално

  [quote#1:"Hawaii"]В нормалните държави за корупционните скандали има ПРОКУРАТУРА И СЪД. [/quote]

  -Само че в Прокуратурата и Съда искат доказателства.Като няма такива,събрани надлежно от МВР,ДАНС и следствието е необходима комисия.Така дълго време нейните членове ще получават допълнителни възнаграждения,а някои от тях ще дават интервюта по СМИ и ще манипулират предизборно матр'яла.До изборите няма време-"Действа се со паре" и комисия.

 64. 64 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1174 Весело

  Хърбел проверява щърбел..Пак циркове..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 65. 65 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Я тука да предложа друга версия:

  На Европа във обора
  Всеки търси си отбора
  А овцата кротко блее
  Тя пред избора немее
  Почна вече да умува,
  За кого ли да гласува.
  "Май е най-добре от пора
  дето усмърдя обора.
  Няма що аз да умувам!
  Баш за него ще гласувам!
  Далверите в обора
  той разследва без умора!
  Да бе! Ама много смрад -
  трудно се издържа брат!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 66. 66 Профил на pandicha
  pandicha
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Има една приказка "Бития бит, е---я, е---н, бито и е---о не се връщат" поредната популистка акция на ГЕРБ. Не им ли стана ясно че отдавна имат гласуван вот на недоверие от хората? Такава немотия в държавата нямаше даже и при Жан Виденов. Ще правят комисия, а не обясниха как аджеба търга за ОЦК Кърджали го спечели фирма с няма и два месеца история?

 67. 67 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Едно е да се признае, че ИМА корупционни практики, друго е да търсиш ОТГОВОРНОСТ за тях!
  Това е като половия член на комара, всичко знаят че го има, но никой не го е виждал, а ка моли да му се потърси сметка.

 68. 68 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 846 Весело

  [quote#24:"leon12"]Боже, вразуми твоята рабиня и я дари с разум и доброта, за да прозре безкористността на всички от ГЕРБ и някои други около нея, които отдадоха над три години от живота си в името на БГ народа..[/quote]

  -И нека Бог,също така,да вразуми Народа-особено избирателите и ги дари с разум,че вече отдадоха над три години от живота си в името на ГЕРБ!

 69. 69 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Има полза от 1 такава комисия, защото ще осигури допълнитена работа и заплащане в законодателната и съдебната власт. А в условия на криза трябва да се стимулира растежа на доходите.

 70. 70 Профил на йотата
  йотата
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Това за дългосрочно представление ли са го планирали, или е само частушка, докато екипът МУ се добере до следващата лента за отрязване?

  Българин. Изчезващ вид. Заради липса на държава.
 71. 71 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 846 Весело

  [quote#8:"berbenkov"]
  Депутатите влизат в спор -
  кой да влезе в затвор?! [/quote]

  -Янето фанфар надува,
  иска пак да полудува.
  А за него няма спор-
  той си има свой затвор.

  П.П.-„Всеки има собствена килия за инквизиции – в главата си.”/Ерих Мария Ремарк/

 72. 72 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Уволни Б.Борисов, сега ще оправя другите.

 73. 73 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 701 Весело

  Това е нещо като комисия в бардак, която да съблюдава девичестия морал ли ве ?

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 74. 74 Профил на badjanak
  badjanak
  Рейтинг: 907 Весело

  Че що да няма, нали за участие в комисия се вземат още парички.

  "Не бъди сладък, ще те изядат, не бъди горчив, ще те изплюят" "Всеки се оплаква от липса на пари, от липса на ум-никой" Еврейски мъдрости.
 75. 75 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#59] от "valbe":

  Моето време си е мое и мога да правя с него каквото си искам. Теб какво те бърка? Ако искаш да ми помогнеш да ти дам номера на банковата ми сметка, да преведеш нещо, а не да ми даваш съвети. За твое сведение и на всички останали "съветници" да знаете, че съм получил образованието си в СССР, т.е. в страната на "съветите"! Защитил съм диплоамата си с отличен, което ще рече че всички съвети на всички 100% са в главата ми и не се нуждая и от грам чужда помощ!

  Аман от съветници, които умрат да защитават корумпета! Затова и сме "най-богатата" страна в ЕС!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 76. 76 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  Прокурорската мафия в страната ни е една от най-силните.

  Отделете време навреме.
 77. 77 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#75] от "kuty":
  Това, което пишеш изяснява нещата. Толкова са те научили в страната на "съветите". Но оттогава минаха 20 г.

 78. 78 Профил на cualquera
  cualquera
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Очевидно е, че пак търсят сензация, защото най-малкото за случаят с пиарите на Найденов, все още не е дадена достатъчно информация от министерството. Единственото изречение, с което е коментирал Найденов случая, е че реалността е много далече от това, което е написано. Като нямат истински проблеми, а само съмнения, се получават такива изказвания, препоръки и закани.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK