От трети опит беше одобрено свикването на общо събрание на Общинска банка

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Леле - 3млн лева печалба е някаква новина? За банки или за дискотеки в Студентски град говорим?!

  Приватизация му е майката, ако може и прозрачна - държавата се е доказала като лош стопанин във всички сфери.

 2. 2 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Бъдещето на банката наистина е в приватизацията,но той Любомир Павлов почти я приватизира,като я подари на Ковачки и банката още не може да се възстанови от това.

 3. 3 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  По неадекватно заглавие към този материал не виждам ... акциите на общината се увеличават, и това било приватизация ... напротив, така се приватизираха РМД-тата, но от частните акционери ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 4. 4 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1536 Гневно

  е, няма ли най-после да оставят поне една банка да фалира. Аман от самарянски жестове към най-арогантната сфера!

 5. 5 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 531 Неутрално

  А защо въобще и беше нужна банка, на столична община?

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 6. 6 Профил на kukoto
  kukoto
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Хич не ми е любимец Кадиев,но в случая с банката не знае колко е прав. Всичко което казва е адекватно на ситуацията,която цари в банката.

 7. 7 Профил на Storan
  Storan
  Рейтинг: 636 Разстроено

  До коментар [#4] от "ju.li":

  Колко му е да я фалират, ама точно сега не е момента.
  Верни на българския модел за приватизация - всяко предприятие, завод или сграда подлежащи на приватизация първо се оздравяват чрез допълнително финансиране или пък ремонтират, естествено с държавни /общински/ пари, след това се продава на верните човеци чрез договор с неясно съдържание по отношение на последващ контрол и без изискване да се плати договорената сума!
  ГРОБ не откриват Америката просто следват примера на Чичо Ваньо, Мадритския кр.. хитрец или на Смешнишев!

 8. 8 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 426 Разстроено

  Поредната далавера!

 9. 9 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  Общинска банка поема по пътя на приватизацията, тръгва по пътя на безследно изчезналите ? … Това ли е общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев? Оня юнак, дето за него и певци песни пеят? Браво на фотограф Цветелина Белутова.
  Две глухи баби си говорят:- Тази година хич не е плодородна! Краставичките – такива (показва средното си пръстче), тиквите – такива (свива в кръгче палец и показалец)! Другата баба:- Не се притеснявай! Може да е добър под душа!
  Елен Герджиков, Малина Лазарова, Орлин Иванов…Елени, малини, калинки, орли… почти цялата флора и фауна в България.
  Семейство Тиквови. Дините (Citrullus aedulis) и пъпешите (Cucumis melo) са едногодишни растения ...после остава само един обран бостан.
  “Обран бостан не може да се окопае, да се засади, да пораснат дини и да ги раздадеш на народа да ги изяде”. Така премиерът Бойко Борисов обрисува състоянието…

 10. 10 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#5] от "Краси":"А защо въобще и беше нужна банка, на столична община?"
  А защо се поставя канела на водопровода?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 11. 11 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  Толкова много свободни ресурси ли има Столична община, че да се занимава с инвестиции в Банки!? Какво разбират тези хорица в общинския съвет от инвестиране, та тръгнаха да раздават имотите на общината!? То бива, бива грабеж, но както е тръгнала Фандъкова ще надмине и Софиянски, че и Борисов!

 12. 12 Профил на Пчеличката М.
  Пчеличката М.
  Рейтинг: 479 Весело

  Банката не е лоша инвестиция, а тази явно съвсем не е на умирачка. Щом и Ковачки не се отказва и драпа Пък ония червени сладури от СОС така да му помагат Наистина ли вярват, че не им личи?

 13. 13 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 945 Неутрално

  От кредити за Ковачки към заеми за ГЕРБ

  “Общинска банка не се управлява добре. Раздават се кредити на лица и фирми близки до ГЕРБ. Даден е кредит в много голям размер на “Титан” и Инвестбанк. Освен това се твърди, че с пари на банката ще се спасява ЦСКА”. Това заяви Атанас Атанасов, общински съветник от ДСБ.

  Друг аргумент да не подкрепи предложението е, че в доклада е записано, че се променя уставът на банката без да е посочено конкретно как. “Всички знаем до какво доведе една такава промяна на устава през 1997 г.”, напомни Атанасов. Според документите тогава Столична община губи контрола върху управлението на банката. Има съмнения обаче, че това е направено със задна дата и затова през лятото прокуратурата възобнови делото за тайната приватизация на Общинска банка срещу Любомир Павлов.

  “Несериозно е да се говори, че банката финансира ЦСКА. Очевидно г-н Атанасов чете в. “Уикенд”, отговори му Орлин Алексиев.

  “Не се информирам от “Уикенд”, който е ваша собственост. Имам информация от хора от банката. Психологическият климат там е ужасен, върви кадрова чистка. Банката финансира лица и фирми свързани с ГЕРБ, като не е ясно как кредитите ще бъдат върнати”, отговори му Атанасов.

  “Единствените политически кредити са на партия “Лидер”, не му остана длъжен Орлин Алексиев. Според ГЕРБ кредитът, даден от Общинска банка на сина на бившия председател на СОС Андрей Иванов, не бил политически. “Това е кредит даден при предишното ръководство на банката, когато ние не сме имали контрол върху нея”, обясни Елен Герджиков. Преди дни Комисията за конфликт на интереси излезе със становище оневини напълно в 10 страници Андрей Иванов, напомни Мита Георгиева, председател на Комисията за конфликт на интереси в СОС.

  http://www.mediapool.bg/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%8A%D0%BC%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0-news197748.html

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 14. 14 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 658 Неутрално

  много лоши са тия гербаджии. Какво толкова са им направили любо пъпката и ковачки. Я оставете тези брилянтни финансисти да командват. Не само банката оставете им цялата собственост на София. Тогава май Кадиев и другарчета ще се кротнат.

 15. 15 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#12] от "Пчеличката М.":
  Пък ония червени сладури от СОС така да му помагат Наистина ли вярват, че не им личи?
  ------------------------
  Ама как, те са загрижени за правилното управление на банката, само и единствено заради това гласуват срещу повишаването на капитала

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 16. 16 Профил на jonson
  jonson
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Слушах по радиото спор със следните аргументи:

  Герб:
  - Вие подарявате Банката на Ковачки, при над 70% наш капитал, се оказва, че управлява той

  БСП:
  - А пък вие давате стотици хиляди за реклами, които никой не чу. Следователно дела на Ковачки трябва да се запази.

  Герб:
  - Това са нормални за една банка постъпки, следователно ще апортираме, за да вдигнем капитала и да елиминираме Ковачки. Ако апортираме имоти, ще можем да даваме повече кредити?!?!?!

  Сините:
  - Ние не одобряваме (не се разбра какво), едновременно сме против Ковачки, против вдигането на капитала и против всичко, което не е против всички.

  Или аз нещо не съм наред, или на всички по-горе нещо им хлопа, или всички лъжат.

 17. 17 Профил на franzela
  franzela
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Кадиев обяви, че Петя Димитрова и Борисляв Моянов (а не Боянов) са получили 10 заплати обезщетения за около 6 месеца престой в банката. Сумата била над седемгодишното възнаграждение на кмета на общината. Идеално за половин година работа.

  Също така той обяви, че Общинска банка е дала стотици хиляди за игрален филм, което според мен е малко странно за една банка.

 18. 18 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#5] от "Краси":

  За да я източват, за какво друго?

 19. 19 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  С действията си общинарите от БСП, демонстрират чии интерси защитават. Покачването на общия капитал ще доведе до намаляване на процентното влиянние, което техния човек Ковачки би могъл да има. Затова се дърпат чертвените. Влиянието им, а от там и печалбите им, ще намалеят.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 20. 20 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#2] от "purple_rain":

  А виждаш ли опитите на комунетата да не стане работата.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK