Собствениците на заведения: Студентски град е квартал, а не кампус

Собствениците на заведения: Студентски град е квартал, а не кампус

© Юлия Лазарова, АрхивТози дебат е лицемерен – ще се решат ли проблемите чрез ограничаване на работното време на едно заведение? Студентски град е един обикновен квартал на София, той не е кампус." Това каза тази сутрин по БНТ адвокат Вангел Кьосев, представител на собствениците и ползвателите на заведения за хранене и развлечения в Студентски град, по повод законопроекта за изменение и допълнение на Закона за висшето образование.


Според юриста е странно защо трябва да има ограничения за заведенията в един район на София, след като в другите няма такива. Кьосев повтори, че собствениците и ползвателите на обекти в Студентски град са готови да финансират допълнителна частна охрана, да инвестират в маркировки и всякакви решения, които ще подобрят средата.


"По престъпност Студентски град не се нарежда на първите места в София. Ако просто затворим заведения, младите хора ще се пренесат пред магазините. Това впрочем се случва и сега", каза още Вангел Кьосев.


Поправките в Закона за висшето образование, които парламентът прие на първо четене, предвиждат да бъдат затворени игрални зали и нощни заведения в Студентския град, които се намират в общежитията и на 100 метра от тях, както и в имоти на университетите. В имотите, собственост на университети, пък е забранено да има заведения за хранене и развлечения с работно време след 22 часа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK