ДФ "Земеделие" подписа договори с 16 общини за центрове за деца сираци

ДФ "Земеделие" подписа договори с 16 общини за центрове за деца сираци

© Юлия ЛазароваШестнайсет общини с одобрени проекти за социални центрове, предвидени в Националната стратегия за деинституционализация на децата в България, вече подписаха договорите си за подпомагане с ДФ "Земеделие", съобщиха от там. Останалите три общини ще подпишат договорите си в срок от петнайсет работни дни от получаването на писмо за одобрение.


Общата субсидия за одобрените деветнайсет проекта е 15.288 млн. лв. и е осигурена от бюджета на мярка 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).


Изпълнителният директор на фонда Румен Порожанов призовал представителите на общините да започнат строително-монтажни дейности в най-кратки срокове и да приключат проектите си до края на 2013 г., тъй като националната стратегия предвижда до март 2014 г. децата да бъдат изведени от институциите едновременно и деинституционализацията да заработи ефективно.
Приемът на предложения за строеж на такива центрове приключи на 26 юни, а проектите са били одобрени на 24 септември.


Със субсидиите ще бъдат изградени домове в общините Стражица, Пордим, Долни Чифлик, Левски, Берковица, Кула, Елена, Елхово, Бяла, Павликени, Луковит, Свиленград, Правец, Крушари, Котел, Тутракан, Исперих, Белоградчик и Момчилград.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK