Борисов за Цанков камък, археолозите и пенсиите

Премиерът Бойко Борисов коментира и<a href="http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/10/03/1918690_bulgariia_shte_pita_oficialno_rwe_zashto_se_ottegli_ot/" target="_blank"> темата за втората атомна централа</a>

© Николай Николов

Премиерът Бойко Борисов коментира и темата за втората атомна централаНеобходимите допълнителни 3.5 млн. лева за дострояване на пътя до Цанков камък. Археолозите, които шести месец спират работата по разширяването на пътя Русе - Шумен. Това са част от основните теми, които премиерът Бойко Борисов е обсъждал с министрите на правителственото заседание в сряда. Докато ги обсъжда, кабинетът критикува опозицията за изказванията им за готвеното увеличение на пенсиите догодина.


Вечната тема Цанков камък


"Ако искаш да покажеш нещо, което е направено, проектирано, построено донякъде, на свръхнекомпетентност и опасно за човешкия живот, възможно най-скъпото, трябва да ги заведеш там", казва премиерът на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, която представя предложение да бъдат отпуснати допълнителни 3.5 млн. лева за дострояване на пътя до Цанков камък.
Борисов се възмущава на изказвания на депутати в сряда от трибуната на парламента. "И чувам - да се видели какво ГЕРБ направили на Цанков камък и как го достроили. Представяте ли си това каква наглост, какъв наглец трябва да бъдеш…!?", казва той.


След това насочва критики и към лидера на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева, която се била оплаквала, че нямала достъп до телевизията, докато 40 минути участвала в предаване на БНТ.  "Всеки си говори каквото му дойде на акъл вече. Безотговорно говорене. И претендират за политическа класа", заключава премиерът.


Той заявява готовност да седне за говори с всеки. "Не може с такива усилия ние да спасим държавата от фалит, от това, което заварихме, и сега да излязат и да викат - гледай ГЕРБ какво направиха, обеднели хората", добавя той. По думите в същото време БНБ отчита рекордни постъпления на спестявания на гражданите. "За да спестяват хората нали отнякъде са дошли тези пари".


След това дава заръка на Павлова още веднъж да отиде в парламента и да им каже какво е направено за пътя до Цанков камък - "какво е заварено, как, колко е опасно". "И снимки им покажи, как се свличат скалите, защото откосите са ги направили по-вертикални, за да откраднат повече пари. Въобще липсва укрепване на този планински масив. Че е избран най-грешният маршрут", продължава Бойко Борисов.


Накрая дава пример с магистрала "Люлин", където трябвало да дострояват след миналото правителство.


Да не забравим за пенсиите


Докато коментира Цанков камък, премиерът вмята коментар и за пенсиите. "С последното си постановление на Министерския съвет вдигнаха пенсиите преди да си отидат, което постановление ще ви помоля да ми го дадете и ще го цитирам дословно с дати…", припомня премиерът последното увеличение на пенсиите, което беше направено от предишния кабинет на тройната коалиция. След това ГЕРБ трябваше да изпълнява решението в период на криза.


Последва възмущение на коментарите на опозиционери, че ГЕРБ вдигало предизборно пенсиите от 1 април 2013 г. с 10%.  "Но ние от първия ден, в който дойдохме ги вдигнахме. Следизборно вдигнахме пенсиите", смята Борисов. Следва заръка министрите да размножат постановлението на тройната коалиция в по-голям формат, а социалният министър "да го вземе и да го раздаде на депутатите в парламента, когато се обадят на тази тема да го извадят в парламента всичките и да го покажат".


"Е, това е наглост - тръгвайки си да вдигнеш пенсиите и да кажеш, че си вдигнал пенсиите, а ние да ги плащаме от първия ден, това правителство", заключава министър-председателят.


Археолозите спират строежа на път


Темата е отпускане на първите 10 милиона от общо 60 милиона лева за разширяването на съществуващото трасе с трета лента за движение на пътя Русе - Шумен. "Цялото протежение на трасето е от 102 километра, като 85 километра ще бъдат направени в три ленти, за да можем да правим успоредно в посока Русе и в посока Шумен, да се прави задминаване, да има две ленти в посока и по този начин да се облекчи трафикът", обяснява на колегите си министър Павлова.


Борисов хвали решението, което било шанс "да показваме на българите какво сме направили, какво правим и с какъв разум го правим". Обяснението му е, че за туристическия сезон на северното Черноморие чужденци от Румъния, Молдова и Украйна ще могат да видят "нашите нови археологични разкопки по цялото трасе и протежение на Северна България".


"За съжаление археолозите пак ни спряха вчера (вторник - бел. ред.), но са открили голямо съкровище", продължава по темата премиерът. Павлова съобщава, че археолозите са получили около 1 милион лева - "проучиха обекта, работиха, освобождават един терен". "В доклада за освобождаването казват, че трябва сега да им предоставим още допълнителни разширения на терените на разкопките, тъй като нещата, които намират там са много важни и ценни и трябва да продължат да работят", посочва регионалният министър какъв е проблемът.


По думите на Павлова министерството е водило преговори, но археолозите не били съгласни едновременно с тяхната работа да се строи пътят. "Все пак да има някакво разбиране от тяхна страна", отвръща Борисов. По думите му, ако кабинетът не ремонтирал пътя, те никога нямало да отидат там да копаят.


"А ние в момента даваме луди пари в археологията", посочва Борисов, а Павлова го допълва: 4 милиона лева. "Те такива пари никога не са видели", казва премиерът. От разговора се разбира, че и министърът на културата Вежди Рашидов е водил преговори с археолозите, но без успех.


"На "главния археолог" на държавата възлагам да отиде да ги види", заръчва премиерът, но регионалният министър обяснява, че финансирането не бил проблемът. "Вие пари ще им дадем, те искат да стоят на обекта и да не пускат машините да работят".


"Да строят и покрай тях да си вървят багерчетата", настоява Борисов. Заради исканията на археолозите проектът бил замразен от шест месеца.

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1039 Гневно

  ..."По думите в същото време БНБ отчита рекордни постъпления на спестявания на гражданите. "За да спестяват хората нали отнякъде са дошли тези пари"."...

  Толкова нагла демагогия само вие от Герб можете! Защото не просто влоговете са нарастнали, но списъкът на хората, на които се дължи това нарастъване е доста кратък! Бизнесмени изтеглят пари от фирмите си под форма на дивидент и слагат милионите на влог! Това е явление сред бизнесмените и говори за лоша и влошаваща се бизнес среда! За лоши очаквания! Че няма да има условия тези пари да се въртят в реалниата икономика, да създават работни места и да плащат данъци! Което говори зле за г-н Борисов... И за втори път повтарям, това не е масов прираст от дребни вложители! Напротив, дребните вложители теглят, теглят от спестяванията си, за да покриват насъщните си разходи!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 2. 2 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 1010 Разстроено

  "Всеки си говори каквото му дойде на акъл вече. Безотговорно говорене. И претендират за политическа класа", заключава премиерът.

  Ако не беше тъжно,щях да се посмея на тези признания.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 3. 3 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1552 Весело

  Нагъл!
  По-нагъл!
  Бойко Борисов!

 4. 4 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Петъчната доза нарцисизъм на премиера. Като гледам е по-обемна от други пъти, което ми вдъхва надежда, че е решил да ни даде почивка от присъствието си,идните два дена. А дано!

 5. 5 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1039 Гневно

  Защо никой не търси отговорност на строителния надзор за "безобразният" път до Цанков Камък, и защо държавата винаги плаща за всичко? В случая "само 3,5 млн лв?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 6. 6 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Няма ли кой да ни изкара по улиците да изметем тези некадърни, егоистични и алчни управляващи! Подкрепям всеки протест с тази цел, независимо организаторите от кой цвят, етнос и т.н. са! С това мълчание се докарахме дотук! На фона на това тригодишно бездействие и умишлено разсипване на държавата и достойнството на цял един народ, дори и комунист, но от БСП, да ме наречете ще звучи гордо! По-добре такъв, отколкото да съм от тези, които ни смачкаха фасона!

 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  Браво на Борисов,долу БСП-ДПС!КРАДЦИ,СВЕТОВНИ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Редовното заседание на МС все повече заприличва на Битак, щото на пазара в Банкя е доста по-цивилизовано...

 9. 9 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 965 Весело

  Смех, та кърти! хохохохохохохо

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 10. 10 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 2057 Весело

  Силни и правдиви са думите на нашия вожд и учител, на любимия ни ръководител и пръв сред равни! Умилих се като прочетох поредните Му високоинтелектуални съждения, достойни за издаване от "Партиздат" в многомилиионни тиражи, които всяко семейство задължително трябва да притежава и гордо да излага на най-видно място в домашните си библиотеки. Хвала на такива ръководители и ура, другари!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 11. 11 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 976 Весело

  Хахаха,
  много ги е яд комунистите, че въпреки заложеният минус от 10 % в бюджета за 2009 и оставените неразплатени договори за 4 милиарда, повишените пенсии в последния работен ден на Станишката, ГЕРБ успяха да спасят страната !!!
  Не само че я спасиха, ами и пътища правят, метро, де що има голям град се асфалтират улиците, пречиствателни станции и т.н.

  А какво построиха в небивал разцвет на икономиката цоциалистите ?!

  Точно така :
  1. Гьол в Белене за 1,5 милиарда лева.
  2. Плувен басейн за 0,5 милиарда лева за 80 Мвата ВЕЦ-Цанков камък.
  3. Батко и братко със спрените фондове.
  4. Р.Овч национален предател с преподписването на газовите договори и ни вдигна цената на газта ТРИ ПЪТИ.
  5. Р.Пет. - пикаещия, срещащ се с оперативно интересни другарЕ.
  6. Станишко и Хохегер
  7. ЗАМЕНКИТЕ НА ГОРИТЕ
  8. Кражби за милиарди, покрити от техните съдии, ВСС, Главен прокурор и Конституционен съд.
  9. ТРойния член дето ни го приготви Гуцан !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 12. 12 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1431 Любопитно

  Какъв е проблема с тоя камък на Цанко?
  За него пише, че:
  "2 април 2004 г. Авторитетното британско списание Euromoney определи строителството на хидровъзел „Цанков камък” за сделка на годината като най-добре структуриран проект в търговско-финансово отношение за 2003 г. Рамката на финансирането на проекта има комплексна структура с много източници, включваща консорциум от банки и експортни кредитни агенции, действащи като презастрахователи."

  nemo malus felix, minime corruptor.
 13. 13 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Цялата политика се превърна в една голяма говорилня.

 14. 14 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Мутренската банда спасила България от фалит.

  Никое правителство в цялата история на България не е започвало мандата си в по-добра финансова среда - външен публичен дълг под 13% от БВП и фискален резерв от над 8 млрд. лв,. и инвестиционна среда, която привличаше 7-8 млрд евро годишно ПЧИ. За 3 г. управление на мутрата всичко това е пропиляно, опукано и окрадено. Резерв няма, външният и вътрешния дълг растат, инвестиционната среда е по-лоша от времето на Виденов.

  Никога повече мутри начело на България.
 15. 15 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  До коментар [#6] от "danakoplatec":

  не че герб са хубавци, но много бързо забрави тройката

 16. 16 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  Борисов за банката на Цветелина, Румен Пашата, Емо Фаса, Андрей Иванов и др.

 17. 17 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  За първи път съм изключително възмутен от поведението на г-н Борисов. На заседание на МС да не спомене Станишев. Това е нечуван цинизъм. Още повече - от два дена не го заклеймил и по медиите.

 18. 18 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1145 Разстроено

  Хора, моля говорете с по-необразованите около вас, убедете ги независимо от "харизмата" и популизма на този човек, да не гласуват за него догодина.
  Потъна ни окончателно държавата, грабежът не спира, неграмотността е на на власт и парадира с простотията си...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 19. 19 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1793 Весело

  сега може и да е забавно но идват избори а може ли да си представите ББ в едночасов дебат с когото и да е било ?

 20. 20 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#15] от "Eisbär":

  На фона на това безхаберно и некадърно управление, предишното ми се вижда направо цветущо! Щом на тези "кражби" успя да "спастри" над 8 млрд. резерв, увеличаваше доходи, даваше коледни, работа що годе имаше....то тогава те големи специалисти се оказаха! А тези - само гъчат, гъчат в собствените си джобове, милиарди изтекоха, а насреща може ли да ми кажеш поне една прослойка на обществото, която да има някаква полза? Аз лично не се сещам! Да не говорим за явната омраза, която се демонстрира от управляващите към нас и явното настройване на обществото едни срещу други! За мен тези забиха в земята всички останали, взети заедно! Тези забиха и България в дъното на класациите за каквото се сетите!

 21. 21 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  Това недоразумение още ли е министър-председател??

 22. 22 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Това нещо хората след 50 години ще го четат да видят какво е ставало в България .

  И какво ще видят - логореята на един чичо Хвалипръцко!

 23. 23 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  До коментар [#20] от "danakoplatec":

  за мен няма разлика.
  Предимството на тройката е, че беше по време на разтеж.
  А криза има в Европа.
  който казва, че няма се лъже сам себе си.
  Много години бяха изпуснати в крадене от кой ли не. Това, че сега почти 4 години след влизането в ЕС се хвалим с едни магистрали е потресаващо.
  Още по-потресаващо е, че се правят едва сега.

 24. 24 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  [quote#6:"danakoplatec"]Няма ли кой да ни изкара по улиците да изметем тези некадърни, егоистични и алчни управляващи![/quote]

  Няма, душко. Докато не се изкараме сами, така ще е. Докато не осъзнаем, че не сме УФСи, че винаги да трябва някой да ни кара на някъде.
  Докато не се научим, че докато чакаме някой да ни "оправи", ще не ни оправят не там и не така, както би ни доставило удоволствие.
  Те социлани мрежи, те интернет. Не ни трябва никой. Можем и сами.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 25. 25 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "За да спестяват хората нали отнякъде са дошли тези пари"

  Така е рапон,идват най вече от хора като мен,които работим в чужбина и внасяме спестеното в банките,а не от хората които робуват в Бг за 300лв. месечно.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 26. 26 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Погледнете и това, бе хора:

  " МВР все по-дръзко източва най-голямата си фирма чрез дарения
  "БМВ" е дарило 6.6 млн. лева миналата година и излиза на загуба от над 2 млн. лева
  Най-голямата фирма на МВР "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ) затъва в загуби, продължавайки практиката да дарява на министерството огромна част от приходите си, сочи финансовият отчет на дружеството за 2011 г., публикуван на страницата на Търговския регистър.
  Отчетите на БМВ в периода 2006-2011 година показват, че колкото по-лоши са финансовите му резултати, толкова повече то "дарява" на своя собственик. Положението става особено абсурдно миналата година, когато под различна форма за продукти са дарени 6.6 милиона лева. Това е рекордна сума за периода, за който изобщо има публикувани финансови отчети. Те показват още, че през 2011 г. БМВ записва и рекордна загуба, която достига 2.083 милиона лева.

  Дружеството е задължено да прави това, което му каже ръководството на МВР, защото негов принципал е вътрешният министър Цветан Цветанов. Ако през 2011 г. БМВ не беше дарило тези 6.6 милиона лева, щеше да е на печалба от над 4 милиона лева, а парите щяха да постъпят в общия бюджет на МВР. При това положение те трябваше да се харчат съобразно Закона за обществените поръчки."
  Ало, поддръжниците на ГЕРБ - това ви харесва нали?

 27. 27 Профил на azbeaz
  azbeaz
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#13:"Eisbär"]Цялата политика се превърна в една голяма говорилня. [/quote]
  Кога не е било така? А, да, освен веднъж, когато Костов се опита да оправи нещата, ама му взеха мерката

 28. 28 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  До коментар [#11] от "ironhorse":

  А какво направи патронът ти по тези точки за четири години освен вицове?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 29. 29 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  До коментар [#27] от "azbeaz":

  абсолютно точно.
  Твърде малко хора го осъзнават.

 30. 30 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 976 Весело

  До коментар [#28] от "rapidfire":

  За кои точки каво да направи, не патронът ми .
  Аз не съм роб-социалист който постоянно трябва да се подчинява и подмазва на лидера си.

  Аз симпатизирам на ГЕРБ и Борисов, и е факт че за момента са без алтернатива за жалост.

  Докато няма лустрационен закон, който веднъж за винагида ни оттърве от крадливи комунисти !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 31. 31 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Вече ми е безинтересен.
  Все някой му е виновен.
  Само той е прав.
  Гледа в бъдното , ама нищо не вижда.

 32. 32 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  "Не може да сме щастливи, след като премиер ни е топфутболист", това каза историка Пламен Минев.

  Защо Борисов не остави археолозите да си вършат работата? Това не е да ръководиш футболен клуб в България, защото по такъв начин той управлява държавата.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 33. 33 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Какви министри са тия? Някакъв простак им говори на ТИ!!! Шушумиги!

 34. 34 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  [quote#11:"ironhorse"]Хахаха,
  много ги е яд комунистите, че въпреки заложеният минус от 10 % в бюджета за 2009 и оставените неразплатени договори за 4 милиарда, повишените пенсии в последния работен ден на Станишката, ГЕРБ успяха да спасят страната !!! [/quote]

  Лъжата е най-характерната черта на средният гербаджия.
  Я да видим какво пише Министерството на финансите за т.н. договори в чекмеджета.
  "Капиталовите разходи (вкл. нетния прираст на държавния резерв) възлизат на 971.4 млн. лв., или 93.9 % от разчета за годината. При сравнение с предходната година се наблюдава намаление на капиталовите разходи с 24.8 %. Това намаление е основно поради базовия ефект от разплащането през 2010 г. на задължения от предходни години, а също така и в резултат на продължаващото оптимизиране на разходите."
  Простата сметка показва, че задълженията от "предходни години" не са надхвърлили 310 милиона лева, защото капиталовите разходи за 2010 година са 1 275.1.
  4 милиарда задължения?
  Вие наистина сте безкрайно биииииб...

  Ecrasez l’infâme
 35. 35 Профил на jalal_al_din
  jalal_al_din
  Рейтинг: 488 Неутрално
 36. 36 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 796 Весело

  Комунистите наистина са безбожно нагли,но те не вярват в Бог,и им е позволено да си плямпат.Те ограбиха и скапаха България,затова бой по каската Борисов.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 37. 37 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Болест! Болест!

  Вирус,бактерия???

  Бубонната чума поне знаем от какво е.

  А това??!?!?!?

  кому е изгодно?
 38. 38 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Този е като някакъв заек на Duracell- слагаш му батериите и почва:

  - Станишев
  - Цанков камък
  - давам пенсии
  - строя магистрали
  - ФБР ни хвали
  - тонове кокаин
  - тонове хашиш

  даже се чудя за какво го канят на интервюта след като репертоара му е същия от 5 години насам...

 39. 39 Профил на pesho_
  pesho_
  Рейтинг: 740 Весело

  "Всеки си говори каквото му дойде на акъл вече. Безотговорно говорене. И претендират за политическа класа", заключава премиерът.

  ЛОЛ!!!
  ХА ХА ХА ХА ХА

  Прокуратурата: Цветанов е извършил престъпление
 40. 40 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#11] от "ironhorse":

  момче ти добре ли си ?!?!?!?!?!?!?

  Има официални документи- МФ, БНБ.

  Па прочети малко!

  И малко житейска мъдрост приложи.

  кому е изгодно?
 41. 41 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Вечната тема - на Бокий, както и на кривата ракета, все някой им пречи. Дали космос, дали двойна, тройна и петорна коалиции, Кунева ли, не знам, ама все нещо пречи на ТИТАНА да се разгърне!

  ура и да живей!!!
 42. 42 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "допълнителни 3.5 млн. лева за дострояване на пътя до Цанков камък"
  Защо БиБи се прави на щипана мома, нима не даде тези пари за асфалтиране на отбивката за Осиково.
  http://smolyanpress.net/?p=9898

 43. 43 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#1] от "~":

  И на базата на какви данни направи тоз анализ?

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Банчо
  Банчо
  Рейтинг: 233 Весело

  Попитали радио "Ереван":
  - Може ли Бойко Борисов да стане национален герой като Васил Левски?
  От радиото отговорили:
  - Обесете го и ще разберете!

 46. 46 Профил на remover
  remover
  Рейтинг: 458 Неутрално

  първо вожда и всички останали след него на съд и след това затвор все маскари ,няма ли да дойде някой дето милее за тоя народ

 47. 47 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  "...Не може с такива усилия ние да спасим държавата от фалит, от това, което заварихме..."
  "...Представяте ли си това каква наглост, какъв наглец трябва да бъдеш…!?..."
  След първия цитат, не само си представих "такава наглост", ами и "какъв наглец" видях!
  Определено, няма толкова жалък и безмозъчен народ като българския. Непрекъснато да го газят тъпи паразити! И ха-ха, а да се поизчисти и отново си лепне поредната порция въшки с болшевишко поведение.

 48. 48 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 627 Неутрално

  виждам че младежката формация на ГЕРБ се е активизирала по форумите вече. Момчета, още от Октомври ли заработвате коледните или го правите заради идеята, без пари?

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 49. 49 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 976 Весело

  До коментар [#40] от "коколино":

  Хахаха,
  ако ги прочетеш, ще видиш каква огромна многомилиардна дупка завеща лидера с червените гащи през 2009г.

  А ако четеш пък от тази година, ще видиш, че бюджета е вързан здраво и колкото и да кълнете от БСП Бойкова зима няма и няма да има, но пък вие ошушкахте народа през Лукановата и Жанвиденовата зима.

  Още се чудя колкоп ъти трябва да бъде обиран Българският народ за да се сети че от БСП по-големи бандити и предатели на България няма !!!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 50. 50 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 684 Весело

  Еййй,снимката е много вдъхновяваща...Какъв поглед,каква визия...Вероятно вижда някъде далеч в бъдещето,там където България вече е прекръстена на Бойколандия...

 51. 51 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#36] от "From Bulgaristan":

  Къде си видял комунист като Бойко Борисов да бие себеподобни???

 52. 52 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Весело

  До коментар [#50] от "eurogi":

  ...или Тиквария

 53. 53 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1307 Гневно

  Чудно ми е тези министри защо не мислят за бъдещето си!Те семейства нямат ли,жени,деца,стари родители?!Като ги сурнем от властта как ще ги хранят,обличат,учат?!Как ще гледат старите хора в очите,когато си дадат сметка какво нещастие са им натворили.Кой би ги взел някъде на работа,след като ни демонстрират такава простотия,некомпетентност,некадърност.Казвам им,че никой няма да ги погледне,освен с презрение и надсмешка.Как допускат един примат да им говори по този начин,да му слушат нескончаемите едни и същи тиради,лъжи и простотии.Съжалявам ви,неуважаеми министри.

 54. 54 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#34] от "Graf":

  Първо, когато смяташ с колко процента са намалели капиталовите разходи през 2010, за основа трябва да вземеш разходите през 2009, не през 2010. Толкова е елементарно, че даже не мога да повярвам, че трябва да се обяснява на човек с толкова големи претенции. Ако всички при Орешарски сте смятали така, много неща се изясняват.
  Второ, кой е казал, че неразплатените договори са само в частта на капиталовите разходи? И кой е казал, че плащанията по тези договори са правени само през 2010 г.?

 55. 55 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 515 Неутрално

  На Кунева никога не й стига ефирното време, за да си изкаже простотиите.

  bezsmyrten
 56. 56 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  [quote#54:"kaka_ginka"] Толкова е елементарно, че даже не мога да повярвам, че трябва да се обяснява на човек с толкова големи претенции. [/quote]

  Мило гинче, вярно е че е елемнтарно, но не чак толкова. Виж ми подписа.
  [quote#54:"kaka_ginka"]Второ, кой е казал, че неразплатените договори са само в частта на капиталовите разходи? И кой е казал, че плащанията по тези договори са правени само през 2010 г.?[/quote]
  Плевнелиев примерно. И Дянков.
  Пак ще цитирам министерството му:
  ""Капиталовите разходи (вкл. нетния прираст на държавния резерв) възлизат на 971.4 млн. лв., или 93.9 % от разчета за годината. При сравнение с предходната година се наблюдава намаление на капиталовите разходи с 24.8 %. Това намаление е основно поради базовия ефект от разплащането през 2010 г. на задължения от предходни години, а също така и в резултат на продължаващото оптимизиране на разходите."
  Какво да сравнявам 2009 година?
  Как натрупахте 600 милиона просрочени задължения за пет месеца ?
  Да ти кажа, не е трудно.
  Юли месец 2009 г.
  "Капиталовите разходи и нетният прираст на държавния резерв са в размер на 1 002.6 млн. лв., или 37.8 % от разчета за годината."
  Декември месец 2009 година:
  "Капиталовите разходи (вкл. нетния прираст на държавния резерв) са в размер на 1 217.7 млн. лв., или 45.9 % от разчета за годината."
  Кой е спрял плащанията?
  Дянков разбира се. Срещу един милиард и 200 милиона до края на юли стоят 200 милиона за останалите 5 месеца.
  После, питате, кой ви е срал в гащите...
  И намирате договори в чекмеджета, щото сте у кереча още април 2010. От много акъл и знания.
  Некадърници.

  Ecrasez l’infâme
 57. 57 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1811 Неутрално

  До коментар [#7] от "lz2":


  [quote#7:"lz2"]Браво на Борисов,долу БСП-ДПС!КРАДЦИ,СВЕТОВНИ!
  [/quote]

  След три години разследвания и огромно напрежение на г-н Цветанов се оказа, че "световните" кражби се състоят от 10 млн. лв. откраднати от Масларова ...май!

 58. 58 Профил на Dr.Jotker
  Dr.Jotker
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#1] от "~":

  Че кой е казал че пари вложени в депозити не участват в реалната икономика

 59. 59 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2292 Весело

  Последния пасаж :
  """ "Да строят и покрай тях да си вървят багерчетата", настоява Борисов. ""
  е достоен за "Комиците" .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 60. 60 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ВНИМАНИЕ!!! ПИТАМ ЗАЩО?
  МАСОРА (на иврит: מָסוֹרָה, в буквален превод от староеврейски "предание" е сборник с указания по религиозно право, служещ за правилното съхранение, оформление и възпроизводството чрез ръкописи на канонизирания текст на Светото писание.
  В по-широк смисъл, под Масора се разбира правописа, вокализацията, синтаксиса, поставянето на ударение при четенето и кантилацията на библейския текст, както и случаите на вариации при изговаряне на отделни думи от текста.- ТОВА Е ПЪРВАТА ДУМА, КОЯТО СРЕЩАТ ТАЗИ ГОДИНА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ - справка Учебник по български език и литература за първи клас 2012/13 г, Помагало ЗИП!!! -Първата дума не е нито " мама" , нито "азбука", а "МАСОРА" - Питам ЗАЩО?

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 61. 61 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  ""Цялото протежение на трасето е от 102 километра, като 85 километра ще бъдат направени в три ленти, за да можем да правим успоредно в посока Русе и в посока Шумен, да се прави задминаване, да има две ленти в посока и по този начин да се облекчи трафикът", обяснява на колегите си министър Павлова."

  Явно това представлява т.нар "скоростен път" според този shemale Павлова

  Обичам да грухтя и плюскам.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK