Десислава Атанасова няма да подкрепи отмяната на забраната за пушене

Десислава Атанасова няма да подкрепи отмяната на забраната за пушене

© ReutersКатегорично няма да подкрепя внесените промени за отмяна на забраната за тютюнопушене", заяви на пресконференция здравният министър Десислава Атанасова. "Това е много европейска стъпка, която направихме, и не следва да се връщаме назад", подчерта тя в отговор на въпрос за предложените наскоро промени в Закона за здравето, които отменят забраната.


Според здравния министър контролът на държавата за спазването на ограничението за пушене на закрити обществени места работи успешно. Тя цитира данни, според които са наложени за четири месеца глоби за повече от 19 700 лв.


"За периода в страната са извършени 74 669 дневни и нощни проверки на 71 546 обекта в работни и почивни дни. Издадени са 1470 предписания, съставени 123 акта на физически лица, издадени са 81 броя наказателни постановления на физически и юридически лица на обща стойност 19 700 лв.", отчете тя. Проверени били 10 226 обекта за хранене, над 14 хил. здравни заведения, повече от 5 хил. детски градини, почти 1300 открити обекта, които също попадат в забранения списък.
"България без дим": Подновеният дебат е буря в чаша вода


Освен изненадващите проверки, които здравните инспектори трябва да правят, регионалните здравни инспекции са длъжни да се отзовават и на граждански сигнали за нарушения.


Неправителствената организация "България без дим" е поела отговорността да бъде посредник между хората от цялата страна и инспекторатите. На специална пресконференция днес те обяви какви са резултатите и от работата им през последните няколко месеца, откакто забраната действа. От 1 юни до края на септември са получени 151 сигнала от граждани за пушене на забранени места.


Най-много са сигналите от София (76), Пловдив (16), по шест сигнала има и във Варна, Плевен, Русе. Най-често забраната се нарушава на места за хранене и нощни развлечения. Следват по честота стъпките отвъд закона на работното място. Възмутени родители пък са алармирали за 16 нарушения на детски площадки.


Не за всички сигнали обаче са наложени санкции, тъй като в много от случаите, когато инспекторите са направили проверката, не е било отчетено нарушение на правилата.  


Според Павел Антонов от "България без дим" обществото вече е приело забраната и разликата се усещала силно. Той определи предложението от преди около две седмици на двамата независими депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов като "една подета съпротива от изолирани депутати", която е буря в чаша вода.Здравният министър обяви Националния ученически конкурс "Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 5".


Той се организира за пета поредна година и е за ученици от 1 до 12 клас. Започва с началото на учебната година. Надпреварата ще продължи до 14 април 2013 година.


Официалното награждаване на победителите ще се проведе на 31 май 2013 г. – Световния ден без тютюн. Освен 9 награди, разпределени в три възрастови групи,  тази година е предвидена и една специална награда - посещение на Европейския парламент в Брюксел.


В предишните четири издания на конкурс  със свои проекти и художествени творби са се включили близо 13 200 ученици и над 400 техни учители от цялата страна.

Репликата бе допълнена от адвокат Методи Байкушев, също член на сдружението - според него възраждането на дебата е лоша шега, защото място за дебат повече не би трябвало да има.


"Ние не сме против пушачите, а за спазването на закона", уточни той. Каза още, че е недопустимо ресторантьорите да излагат като довод в полза на отпадането на ограниченията референдума в Швейцария, който отхвърли забраната в някои от кантоните преди близо месец. Ситуацията била различна, а пушенето на закрито там е разрешено само след изричното съгласие на работещия персонал в заведението, обясни Байкушев. Допълни още, че не бива да се забравя, че пушенето не е изконно човешко право, а болестотворна привичка.


Контрапункт от представените преди две седмици данни от ресторантьорския беше и позицията на Йордан Дичев, които управлява малко столично заведение. Той бе категоричен, че летните месеци не са коректен измерител за състоянието на бранша. Преди две седмици беше съобщено, че над 6000 души били останалите без работа, а оборотите били намалели наполовина.


Йовка Страшилова, която е маркетинг директор на почивния комплекс "Албена", заяви, че там не се пуши много преди забраната да бъде въведена, защото самите клиенти са настояли за това.


От сдружението планират набиране на доброволци в цялата страна, които да бъдат обучени от експерти на здравното министерство, за да придружават здравните инспектори на проверките или дори сами да правят забележки на управителите на заведенията. Доброволец може да стане всеки над 18-годишна възраст, който има добра компютърна грамотност, не е конфликтна личност и може да отдели по няколко часа седмично, обясни Павел Антонов.Здравният министър обяви Националния ученически конкурс "Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 5".


Той се организира за пета поредна година и е за ученици от 1 до 12 клас. Започва с началото на учебната година. Надпреварата ще продължи до 14 април 2013 година.


Официалното награждаване на победителите ще се проведе на 31 май 2013 г. – Световния ден без тютюн. Освен 9 награди, разпределени в три възрастови групи,  тази година е предвидена и една специална награда - посещение на Европейския парламент в Брюксел.


В предишните четири издания на конкурс  със свои проекти и художествени творби са се включили близо 13 200 ученици и над 400 техни учители от цялата страна.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1807 Весело

  " повече от 5 хил. детски градини,"???!!!
  сигурно по съвместителство са проверявали и за въшки

 2. 2 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 652 Неутрално

  ОМРЕТЕ ОТ ЯД!!!

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 3. 3 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Я се гръмни, тежката артилерия!
  Та ти не можеш и врабче да гръмнеш, камо ли пушачите.
  От както си министърка е свършено едно "ТЕЖКО, ТЕЖКО" нищо!

  ура и да живей!!!
 4. 4 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Ако отменят забраната за тютюнопушенето,ГЕРБ ще направят най-голямата глупост във управлението си.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 5. 5 Профил на Красимир
  Красимир
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Имам чувството, че някой от сянката действа против забраната за тютюнопушене, може би мръсните ръчички на Булгартабак клатят клона... едва ли собствениците на кръчми са толкова силни и организирани, че да поставят под въпрос отхвърлянето на забраната.

  Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.
 6. 6 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Министър на Здравеопазването - пушач !
  Това може да се случи само в лобистки Булгаристан.

  Европа ли ? - само през крив макарон.

 7. 7 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 652 Неутрално

  абе вчера една патица буташе с едната ръка количка с новороденото си бебе и пушеше с другата!!! откачения! трябва да се забрани тютюнопушенето въобще!!!

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 8. 8 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 497 Любопитно

  До коментар [#3] от "пуц муц":

  Пушачите колкото и да им се иска да си димят в заведенията и да тровят останалите клиенти и персонала,няма да им се отвори парашута и го удрят на злоба и заяждане Не е много сложно да проумееш,че не е нормално да тровиш хората около себе си,само защото си нахален и те мързи да си вдигнеш задника и да излееш навън да пушиш,но какво да очакваш от балканския манталитет!

 9. 9 Профил на m0lt3n
  m0lt3n
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Пушач сум и подкрепям забраната отчасти - например в сладкарница и т.н. заведения посещавани предимно от ученици и деца, и родители с деца следва да не се пуши.
  НО в заведение с идеална климатизация, херметизирани зали за пушачи и непушачи, което отговаряше на старите мерки да не се пуши и собственика да казва че от 100 места преди сега са му заети 30-40 максимум, т.к. непушачите масово отиват в конкурентни заведения отвън, за да си контактуват с пушачите...
  Прекрасен проблем, които като уличните кучета ще ни залива години напред...

 10. 10 Профил на Angelina
  Angelina
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Напълно подкрепям Атанасова. Става въпрос за здравето на хората. Ние все още не можем да осъзнаем, че е за наше добро, но ще свикнем. Ще излизаме да пушим навън, или ще откажем цигарите или заведенията и в двата случая сме на печалба

 11. 11 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Никой интелигентен човек не би давал пари за да съсипва здравето си и това на децата си и околните.
  По това ще ги познаете ...

 12. 12 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1807 Любопитно

  Пет хиляди проверки на детски градини с поне по двама инспектори, и пътни, и дневни, а ние им плащаме заплатите и осигуровките...?

 13. 13 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Никой не тачи
  пушачи!

  www.berbenkov.hit.bg
 14. 14 Профил на Светлин
  Светлин
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Откакто е влязла забраната в сила пуша по-малко и по рядко посещавам заведения, така че министърът на здравеопазването е напълно права подкрепяйки забраната, само кръчмарите ще са на загуба от цялата работа.

 15. 15 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Като "затихващ" пушач с намерение за пълен отказ от цигарите подкрепям горещо забраната за пушене в закрити заведения!Така е в Европа.Който не може да издържи няколко часа в заведение да си купи електронна цигара-същото е .Даже е по гот.Стига сме тровили околните и себе си.

 16. 16 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Ще гласувам за първата партия, която обещае да:

  1. Разреши пушенето в заведенията по стария режим.
  2. Отмени фаровете през лятото.
  3. Премахне унизителната връзката с НАП.
  4. Въведе патентен данък за дребните бизнеси.
  5. Намали администрацията на ниво 2001 г., т.е. три пъти.
  6. Намали броя на служителите в МВР на средното за ЕС.
  7. Въведе експресно и 100 процента електронно правителство.
  8. Вкара страната в еврозоната.
  9. Предприеме мерки за подкрепа на българския бизнес.
  10. и т.н. в тоя дух.

  Ако има такава партия да не се притеснява и да се покаже

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 17. 17 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 924 Разстроено

  Има и други начини за приемане на никотин, за любопитните : справка Швеция !
  Правилата може да се изкривяват, но в БГ на печалбите от цигари се гледа като закономерност, на навиците като приоритет, а на отношенията между хората, като възможност за постигане на някаква изгода ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 18. 18 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "...На пресконференцията в здравното министерство Атанасова съобщи, че равнището на употребата на цигари сред българските учениците е тревожно високо...."Г-жа министърът да си провери инфото на сайта на подопечното й ведомство, а именно:"6. Разрешено ли е тютюнопушенето в открита лятна градина към заведение за хранене и развлечение, в случаите когато има посетители – деца? Няма нормативна забрана за тютюнопушене в този случай. Пасивното тютюнопушене от деца е отговорност на родителите, когато са на открито място."
  http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid=495&home=true&categoryid=4840

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 19. 19
  badjanak
  Рейтинг: 924 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 20. 20 Профил на Fazer
  Fazer
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Наистина ли е чак такъв сериозен проблем да не се пуши на публични места? Такова нещо никъде другаде го няма, но в България все вкарват/отменят закона. Толкова ли е трудно просто да се въведе и да се вземат нужните мерки за спазването му?

 21. 21 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 695 Неутрално


  До коментар [#4] от "saseff":

  От момента в който депутати от ГЕРБ поставиха въпроса за отмяна на закона те сътвориха огромна глупост. Не че до този момент са били безукорни. Не че до този момент са отстоявали решенията залегнали в програмата на партията им.Но такава глупост да се опитваш да отмениш закон за да облагодетелстваш едно търговско дружество ,което вече дори не е на 100% държавно(става въпрос за БТ),това е..........нямам думи.Това ще е поредния пирон в к___а на ГЕРБ.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 22. 22 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#14] от "Светлин":

  ТИ ПА ПРеди се накъса да ходиш.. да те открехна че има вече пушкоми пред всяко заведение и е мн забавно там

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 23. 23 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#21] от "Чърчил":
  Хм- май забравяте същността на проблема - кой получава парите от акциза на цигарите! Защо акцизната стока "цигари" внася най- големите приходи в бюджета? Къде отиват тези пари и за кого? Отговорите на тези въпроси ще Ви дадат и доста различен възглед за законната употреба на акцизни стоки.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 24. 24 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 659 Неутрално

  [quote#4:"saseff"]Ако отменят забраната за тютюнопушенето,ГЕРБ[/quote]
  ...се притеснява от партията на пушачите , които са 50% /най-малко/от народа.

 25. 25 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2067 Неутрално

  в България качествена вентилация не може да има почти никъде - трябват високи тавани и отделни тръби за вкарване и изкарване на въздуха. иначе студеният въздух (ако е топъл ще стои над дима) докарва приятна настинка на всички, затова и вентилацията не работеше докато още беше разрешено пушенето. ако се спазваха всички норми и изисквания на стария закон би трябвало да е разрешено пушенето в много малък процент заведения, с таван поне 4 метра, което автоматично изключва преустроените магазини, мазета и апартаменти.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 26. 26 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Браво, пушачите да си пушат у дома!

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 28. 28 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1807 Весело

  До коментар [#26] от "niki2003":

  Ама вижте сега, не пушачите се блъскат да се променя закона, а собствениците на заведения си искат клиентелата. Защото видяха, че обещанията за космически обороти на НЕпушачите си останаха само във форумите.

 29. 29 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#16] от "The.Teacher":

  Съвет : гласувай за ПЕСоглавците, те обещават всичко това.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 30. 30 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Забраната да остане! Все пак трябва да живеем по здравословно..Ощетените в случая са пушачите, но аз мисля, че това е за тяхно добро и доброто на всички останали...

 31. 31 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ДОБРЕ ДЕ КАТО СТЕ ТОЛКОВА ГОЛЕМИ ТАРИКАТИ,МИ ЗАБРАНЕТЕ Я ИЗОБЩО ПРОДАЖБАТА НА ЦИГАРИ, БЕ!!!МОЖЕ ДЕ СЕ ДРОГИРАТ КАТО ЛУДИ ПО КРЪЧМИТЕ , ДА СЕ НАПИВАТ КАТО КОНЬОВЕ,ДА СЕ ЧУКАТ ПО КЕНЕФИТЕ КАТО КОСТЕНУРКИ,АМА НЕ МОГАТ ДА ПУШАТ,АЙ СИКТИР !!!АЛО ДЪРЖАВАТА,КАТО ИСКАШ ДА НЕ ПУША,СПРИ ДА МИ Я ПРОДАВАШ ТАЯ ОТРОВА БЕ!!!

 32. 32 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Разстроено

  [quote#15:"papadok"]Като "затихващ" пушач с намерение за пълен отказ от цигарите подкрепям горещо забраната за пушене в закрити заведения!Така е в Европа.[/quote]
  Ми не е така.Това е мит ,който постоянно се повтаря.Дори в Европейският парламент има кафе за пушачи.В Германия и Австрия си има обособени зони за пушачи..В швейцария преди дни отхвърлиха такава тотална забрана , а в заведения под 85 квадрата собствениците решават какво да е..Сал ние тук по католици от папата.Като останат още хиляди безработни заради поредната малоумна забрана и ще се сетят , ама ще бъде късно.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 33. 33 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Гневно

  Клюна да го питат пуши ли в кабинета си.С очите си видях интервю с нея и пепелника на бюрото и.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 34. 34 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Май трябваше да се даде възможност да се създадат заведения за пушачи, които обаче да плащат повече за лиценз и да имат изградена качествена вентилация.

 35. 35 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Аз си купих тютюн за дъвкане.

 36. 36 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Току-що съобщиха, че сме на второ място в Европа по пушене за момичета на 16 години.

  'Let light surround you' Dream Theater
 37. 37 Профил на kamski
  kamski
  Рейтинг: 605 Весело

  Непонятна ми е тази агресия и злоба на непушачите към пушещите братя!Затова бих призовал:Ало непушачите,запалете една цигара,дръпнете малко дим и се успокойте!Аз насила нищо не ви карам да правите,Вие насила искате да ми спрете пушенето!Ама народа го е казал-насила хубост не става!

 38. 38 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Десислава Атанасова да беше отказала първо цигарите и така да даде личен пример за здравословен начин на живот, а не да ми се прави Бойко Борисов и да казва,че този въпрос бил извън темата на разговора с журналистите.

 39. 39 Профил на Петър Костов
  Петър Костов
  Рейтинг: 608 Неутрално

  [quote#2:"Крала Бурми"]ОМРЕТЕ ОТ ЯД!!! [/quote]

  Пише се Умрете !

  Не се въргаляй с прасе в калта! За разлика от теб на него ще му хареса.
 40. 40 Профил на moti
  moti
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Едно умно решение на тази жена

 41. 41 Профил на Милен Минчев
  Милен Минчев
  Рейтинг: 768 Неутрално

  "Според здравния министър контролът на държавата за спазването на ограничението за пушене на закрити обществени места работи успешно. Тя цитира данни, според които са наложени за четири месеца глоби за повече от 19 700 лв."

  Това ли да разбирам под "...Работи успешно" - събраните глоби?? Значи зора не е България без дим и да не пушат хората, зора е да си намираме поводи за глоби и как по-качествено да тормозим на народа! Боже , боже колко жалки и дребни душици!

 42. 42 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Въпрос към "Дневник": Защо не опровергахте случаят с "убийството на жена от пиян доктор в Дупница"? Не разбрахте ли, че жената е била пред умиране ( чернодробно - неосигурени роми ), която е била закарана в болницата, за да почине, а роднините й са използвали повода, за да се опитат да изкарат пари. Този лекар какво преживява тези, дни?

 43. 43 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#41:"Милен Минчев"]Значи зора не е България без дим и да не пушат хората, зора е да си намираме поводи за глоби [/quote]А, здрасти Пушачка съм, но се радвам, че поне един непушач/ ако сте такъв/, е разбрал "тънката мисъл", стояща зад лицемерно изразената "грижа за здравето на гражданите"! "...Здраве, според дефиницията дадена в конституцията на СЗО/ Световната здравна организация/, означава не просто липса на болести и недъзи, а цялостно физическо, психическо и СОЦИАЛНО благосъстояние..." Въпросът е - защо НИКОЕ правителство не си постави за приоритет изпълнението на третото услови за здраве на гражданите- нали иска здрави граждани

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 44. 44 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: 1169 Любопитно

  Не знам кой я пусна тази муха, но по същата логика можем да отменим и предимството на пешеходците на пешеходните пътеки. Шофьорът си е на кеф той си кара, па другите кучета ги яли!

  Можем да отменим и опазването на парковете. Хващат се Пешо и Гошо нарязват цялата Борисова градина за дърва и се греят тая зима. Майките с децата и останалите граждани да се оправят! След 30г ще има храсталаци...

  Нали ние сме добре, съседът дгд!

  Един Българин
 45. 45 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#36] от "ariel28":А НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ ПОД 18,НЕ ГИ ПУСКАТ ПО КРЪЧМЕТЕ,ЧУДНО КЪДЕ ЛИ ПУШАТ ТИЕ МОМИ

 46. 46 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Ако правителството махне забраната със сигурност ще загуби всякакви следващи избори. Българите показаха още на Костов, че ако властта не следва последователна политика я отритват.

  Отделете време навреме.
 47. 47 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#16] от "The.Teacher":
  Така и не разбрах, кои идиоти имат нещо против написаните от теб неща!
  Освен ГЕРБ-ерски идиоти, при които всяко голяма решение е предпоследно!
  Пример: Спирането на строителството на АЕЦ Белене и забраната на тютюнопушенето!
  Не зная дали матрияла си дава сметка какво означава да гласуваш за путьовци!

 48. 48 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Основен принцип на цивилизованото общество е да можеш да правиш само неща, които не пречат или застрашават някой друг от обществото.

  Отделете време навреме.
 49. 49 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#47] от "shumkar":

  Със сигурност българите не обичат въртиопашковци. По-скоро ще изберат диктатура отколкото жалка власт.

  Отделете време навреме.
 50. 50 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#45] от "4i4e":

  Забравих да добавя, че това "почетно място" сме завоювали с 45% пушещи момичета на възраст 16 години. По момчета сме на 4 място.

  'Let light surround you' Dream Theater
 51. 51 Профил на hackum
  hackum
  Рейтинг: 388 Неутрално

  На който му се пуши по заведения да си ходи в Албания.

 52. 52 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ЯВНО НА ТЕБЕ ПОВЕЧКО ТРЯБВА ДА ТИ СЕ ОБЯСНЯВА,МОМИЧЕТА НА ТАЯ ВЪЗРАСТ НЕ СЕ ДОПУСКАТ ПО ДИСКОТЕКИТЕ,НЕ СИ В ТЕМАТА,ТЕМАТА Е ДАЛИ ДА СЕ РАЗРЕШИ ПО НОЩНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ ДА СЕ ПУШИ,ШЕСТНАДЕСЕТ ГОДИШНИТЕ НЕ СЕ ДОПУСКАТ ДО ТЕЯ ЗАВЕДЕНИЯ,ЗАЩО ГИ НАБЪРКВАШ???

 53. 53 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#50] от "ariel28":пост 52 е за тебе

 54. 54 Профил на MMK
  MMK
  Рейтинг: 452 Весело
 55. 55 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  "Според здравния министър контролът на държавата за спазването на ограничението за пушене на закрити обществени места работи успешно. Тя цитира данни, според които са наложени за четири месеца глоби за повече от 19 700 лв."-
  Е,какво чакате,то е ясно за какво са тези забрани.Забранете яденето и пиенето в заведенията и бюджета ще ви се върже само от глоби!

 56. 56 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 781 Гневно

  ЕДНО ВРЕМЕ И РОБСТВОТО Е БИЛО ЗАКОННО!
  ГЕРБ ще си плати за всичките лобистки малоумни закони - този закон, за лепенките по колите и всякакви др. подобни
  Е*ал съм ти Европата...

  За едни благата, за други ла*ната
 57. 57 Профил на milominderbinder
  milominderbinder
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Пушенето на закрити места е като да си купиш пистолет, за да се самоубиеш, само дето преди това да прострелеш 2-3ма в крака. Това е майтап разбира се. Щом не пречиш на другите прави каквото си искаш.

 58. 58 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 605 Весело

  Референдума за АЕЦ-а повлече крак.
  При референдум за или против тютюнопушенето в обособени помещения......

  И Тиквата не е по-по-най от пушачите.Справка - Дянков.


  Не е въпроса дали....Въпроса е кога ще има референдум относно тютюнопушенето.
  И....кой ще го инициира.

 59. 59 Профил на svoboda1
  svoboda1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ейй много прост народ бее, вдигнаха се кръчмарите, че им паднала печалбата и сега трябвало министерството да реши в тяхна полза, а не в полза на здравето на хората !!! Като почнат да плащат данъци върху 100 % вместо сегашните 20 % от оборота, тогава имат право да протестират !!! Комунистите защо не искат референдум за това, вместо да питат народа за АЕЦ - напълно извън обхвата на обикновения избирател ?!

 60. 60 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  ....Десислава Атанасова няма да подкрепи отмяната на забраната за пушене.....
  -------------
  Тя нали не е в парламента?Какво значение има подкрепата и?

  И се чудя защо се хващаме на въдицата по подобни теми.Добре,няма да се пуши.Няма пушачите да ходим в заведения,или поне ще минимизираме посещенията.Да видим какво ще стане поне месец при о градуса.Тогава дебатът ще е по-стойностен.
  А до непушачите - попитаха ли ви дали да се дават субсидии на тютюнопроизводители?И съгласихте ли се?

 61. 61 Профил на MMK
  MMK
  Рейтинг: 452 Неутрално

  "Не за всички сигнали обаче са наложени санкции, тъй като в много от случаите, когато инспекторите са направили проверката, не е било отчетено нарушение на правилата. "

  Минават, оглеждат и нищо не се случва. Системата не работи изобщо, но си вземат заплатите.

 62. 62 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  [quote#10:"Ангелина"]Напъло подкрепям Атанасова. Става въпрос за здравето на хората.[/quote]
  Аз пък подкрепям тоталната забрана за садене, копане, низане, сушенье, рязане и свиване на цигари! Фабриките да са срутят виднага! Какой туй официално тровене на народа? Ша ми забраняват пушенето, па в същото време си рекламират цигарите, а? Тарикати селски..мискини проклети!

 63. 63 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Неутрално
 64. 64 Профил на stefanova
  stefanova
  Рейтинг: 489 Неутрално

  ЕДНО СЪС СИГУРНОСТ ПОЛОЖИТЕЛНО НЕЩО Е НАПРАВЕНО В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО И БЪДЕЩЕТО НА НАЦИЯТА!В НИКАКЪВ СЛУ4АЙ НИКАКВИ КОМПРОМИСИ ПО ТОЗИ ЗАКОН!!!

  stefanova
 65. 65 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.
  (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
  (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.
  "България без дим" не е сред органите предвидени в Конституцията,ал 3 се отнася и за тях.
  И това ли доживяхме.Адвокат да твърди,че няма място за дебат по чисто политически въпрос в парламента.Още малко и ще каже,че няма нужда от избори,щото народа не знае кое е добро за него и направо да се промени Конституцията с нов чл.1,заимстван от старата,като "България без дим" е новото БКП.
  Майната му ще се пуши или не в кръчмите,проблема е принципен и много по -сериозен."България без дим" се държи точно като ГНСП ,вече подготвят и ударни отряди,трябва да бъдат спрени на всяка цена и със всички средства и то по начин друг да не си и помисля да последва примера им.

 66. 66 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 949 Неутрално


  [quote#58:"g1barko"]Не е въпроса дали....Въпроса е кога ще има референдум относно тютюнопушенето.
  И....кой ще го инициира. [/quote]
  Единствено народа може да го инициира.Никой друг.И е крайно време на българските политици да им се напомни,че не трябва да прекрачван прага на търпимост на много хора.Искам ВСИЧКИ политически въпроси,да се решават на референдум.И за пушенето,и за евтаназията,и за сурогатното майчинство и всички подобни.

 67. 67 Профил на GM
  GM
  Рейтинг: 565 Любопитно

  До коментар [#9] от "m0lt3n":
  "... и собственика да казва че от 100 места преди сега са му заети 30-40 максимум, т.к. непушачите масово отиват в конкурентни заведения отвън."

  Много добре го казахте това. Т.е. хората не "спират да ходят по заведенията", а просто ходят на ДРУГИ (по-добри?) заведения. Ето тука им издиша тезата на кръчмарите за ръст в безработицата. Значи пък, заведенията, които имат повече клиенти, трябва да наемат персонал! Естествен отбор бре.

  "Давайте БЪЛГАРИ, да се съберем и да строшим на ламята главата!!!Ма аз баш тогава не мога да дойда, че ми излезна една работа..."
 68. 68 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 823 Весело

  Алоооо пушачитеееее, как е навън? Хладно ли е хехехехех...

 69. 69 Профил на herman-kardon
  herman-kardon
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#5] от "Красимир":
  КОЙ Е СОБСТВЕНИК НА БТ? ВТБ? ТЕ НЕ СА ЛИ СПОНСОРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА НИ, ИЛИ ПО СКОР НА УПРАВНИЦИТЕ

 70. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  [quote#5:"Красимир"]Имам чувството, че някой от сянката действа против забраната за тютюнопушене, може би мръсните ръчички на Булгартабак клатят клона...[/quote]
  Аз съм повече от сигурен в това!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  [quote#59:"svoboda1"]Ейй много прост народ бее, вдигнаха се кръчмарите, че им паднала печалбата и сега трябвало министерството да реши в тяхна полза, а не в полза на здравето на хората !!![/quote]
  И друг път съм го казвал. Все едно пласьорите на наркотици да протестират срещу закона за неразпространение на наркотични вещества, щото развалял бизнеса им!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  Госпожа министърката не мисли ли, че идват избори ...???
  И ние няма да я подкрепим ...
  После ще има да "пуши на закрито"
  ... с наведена глава ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 73. 73 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#65] от "slonsco":
  Дяволът и евангелието. Хайде сега да видим непробиваемата ти треза подкрепена с цитати от конституцията.
  Чл. 48.
  (5) Работниците и служителите имат право на здравословни и безопасни условия на труд, на минимално трудово възнаграждение и на заплащане, съответстващо на извършената работа, както и на почивка и отпуск, при условия и по ред, определени със закон.
  Чл. 52.
  (3) Държавата закриля здравето на гражданите и насърчава развитието на спорта и туризма.
  Чл. 55.
  Гражданите имат право на здравословна и благоприятна околна среда в съответствие с установените стандарти и нормативи. Те са длъжни да опазват околната среда.

  Та, относно здравословните условия на труд на хората в заведенията какво ще кажеш. Или те не са хора ...
  Или пък държавата не тярбва да пази хората от предотвратими токсични въздействия...
  Честно да ти кажа не бих имал нищо против да има отделни помещения за пушачи но при следните прости условия:
  1. входа за тях да е винаги външен за да не влиза дим в останалата част от заведението при отваряне на вратата.
  2. За да не е изложен персонала на същия този дим, в тези помещения не трябва да има и обслужване и всеки да си носи напитките/храната там сам, съответно да отсервира..
  3. Забранена на лица под 18г. възраст
  Ако са изпълнени тези условия, халал да са ви помещенията. Виждал съм подобни заведения навремето в щатите и мога да кажа че по-гнусно място от тях надали има. Културата на пушачите е такава, че дори и ограничен брой хора оставят такава свинщина за не повече от час, че помещението стои пусто докато не го изчистят след солидно проветряване чак на следващия ден.
  Нито въпроса е политически, нито подлежи на референдуми. Не може някой да гласува за чуждо здраве... Айде, със здраве

 74. 74 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 949 Неутрално

  До коментар [#16] от "The.Teacher":Това ще го обещават всички.И аз ще гласувам за партия,на която повярвам,че ще направи това.Аз до 2001 първа година гласувах за СДС,защото считах,че те най-точно ще представляват интересите ми.След това гласувах пак за тях,за да ги поддържам живи,и да се чува все пак гласа на разума,защото не виждах политически субект с реален шанс да състави правителство,който да защитава интересите ми.
  На тези избори за първи път ще гласувам "против".т.е ще дам гласа си за този субект,който ще ограничи държавата максимално,независимо от кой е.

 75. 75 Профил на glatzial
  glatzial
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#15] от "papadok":
  Радвам се, че се отърваваш от този финансово и здравословно вреден навик. Забелязал ли си, че със забраната на пушенето е по-лесно да ги спреш?

 76. 76 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 407 Неутрално

  [quote#37:"kamski"]Непонятна ми е тази агресия и злоба на непушачите към пушещите братя!Затова бих призовал:Ало непушачите,запалете една цигара,дръпнете малко дим и се успокойте![/quote]

  Пробвах. Не стана. Дръпнах и щях да се удуша.
  Успокоение чрез дърпане действа само на тези които пушат.. ама май си толкова активен че си го забравил . За успокоение слушам музика и излизам навън.

  [quote#37:"kamski"]Аз насила нищо не ви карам да правите,Вие насила искате да ми спрете пушенето![/quote]

  Никой не ти забранява да пушиш. Като искаш да пафкаш - пафкай си, само не го прави на места където вредиш и на околните.

 77. 77 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 949 Неутрално

  До коментар [#73] от "Добре Облечен Бизнесмен": Говоря за поведението на "Коалиция без дим".Нито един въпрос не е изключен от дебати в парламента.Привърженика на "окончателното решение" се застреля в бункера си ,а последователите му бяха съдени и обесени.Тези имат претенции да си присвоят народния суверенитет,и да осъществяват функции,присъщи на органи на държавната власт,което е изрично забранено от Конституцита.Това е изключително опасно за установения с Конституцията ред и никоя кауза не може да оправдае дори допускането на подобно поведение.Тези трябва да бъдат съдени ,както и имамите ,проповядващи радикален ислям.Ако се пусне духа от бутилката,последствията са непредвидими и при всички случаи меко казано лоши.Въпроса къде да се пуши и къде не е извън обхвата на Конституцията,няма пречка да се делегира и на местна власт,но въпроса от кого и как се упражнява властта е.

 78. 78 Профил на sarasota
  sarasota
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Живея във Флорида. Тук няма брожение и дискусии по този въпрос - забранено, точка, няма наново умъване. Знаете ли че от м. Април миналата година има табели пред входовете на морското крайбрежие "ЗАБРАНЕНО ПУШЕНЕТО ПО БРЕГА НА МОРЕТО !" и има поставени метални кутии,за да си загасиш и оставиш фаса и тогава да се приближиш към морето ???? И мене това ме изненада ... не питайте за размера на глобата... А ние какво....този ще пострада, онзи ще загуби.....давай назад... с една дума...българска работа....целият свят отива към забрана а ние на къде сме се запътили.....??????

 79. 79 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#75:"glatzial"]Радвам се, че се отърваваш от този финансово и здравословно вреден навик. Забелязал ли си, че със забраната на пушенето е по-лесно да ги спреш?"

  Със забрани не се постига нищо.Пример-сухия режим в САЩ.Въпрос на съзряване и личен избор.Но 126 лв на месец идват много добре в семейния и личен бюджет.

 80. 80 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  [quote#78:"sarasota"]Живея във Флорида. [/quote]Не си спомням да съм давал акъл на живеещите във Флорида за каквото и да било ...
  Нека и те да бъдат така добри да не ни дават акъл ... !!! ... Особено ако не сме им го искали.
  Хайде, остани си със здраве !
  На нас тука така ни харесва ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 81. 81 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#78:"sarasota"]Знаете ли че от м. Април миналата година има табели пред входовете на морското крайбрежие "ЗАБРАНЕНО ПУШЕНЕТО ПО БРЕГА НА МОРЕТО ![:

  И американците не са застраховани от глупостта.Интересно ми е с какви мотиви е приета тази идиотщина и защо не е приложена в подножието на планините,поречието на реките или в чашите на вулканите.Това е перверзия.

 82. 82 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#78:"sarasota"]Тук няма брожение и дискусии .. има табели пред входовете на морското крайбрежие "ЗАБРАНЕНО ПУШЕНЕТО ПО БРЕГА НА МОРЕТО ![/quote]

  Братчед, след като си се заврял в този тъп град на Флорида, защо искаш и България да бъде превърната в такова тъпо място. Няма по-идиотски забрани от тези в САЩ, което говори само едно, - че там едни идиоти, управляват, други идиоти. Айде сега, бегай да белиш портокали с латиносите и ако срещнеш Явор Дормишев, предай му много поздрави от Тони Шнайдера.

  /не се чете/
 83. 83 Профил на glatzial
  glatzial
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#79] от "papadok":
  Сухият режим не е съвсем уместен пример - там забраната е пълна - не може да се продава и произвежда алкохол.
  Моята идея е друга - повечето мой приятели и роднини пушачи, които са се опитвали да ги откажат, казват че е много трудно не само заради зависимостта, а и от компанията. Когато имаш още няколко пушача около теб става почти невъзможно да се откажеш. Майка ми дори колежки я подкачаха, когато ги спираше и нарочно пушеха пред нея. Това беше във време, когато още можеше да се пуши на работното място.

 84. 84 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#83:"glatzial"]които са се опитвали да ги откажат, казват че е много трудно не само заради зависимостта, а и от компанията.[/quote]

  Прав си братчед, затова един младеж става в мъж, в компанията на курви и се превръща в жена - ако се озове в затвора.

  /не се чете/
 85. 85 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Весело

  "...От сдружението планират набиране на доброволци в цялата страна, които да бъдат обучени от експерти на здравното министерство, за да придружават здравните инспектори на проверките ...." Доброволците ще стават Кошаревски свидетели при съставянето на АУАНа, така ли ГЕРБ реставрира доносничеството, но с ренесансова нотка - НЯМА да се декларират в ГДД приходите от "придружаването на инспекторите" и те ще се превърнат в законен необлагаем доходВреме е да се зададе въпросът - какво възнаграждение ще получават тези доброволци - класиране при кандидатстване за служител в НАП с "дознателски функции", някоя сгодна службичка под крилото на ГЕРБ или нещо по-апетитно

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 86. 86 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "...Неправителствената организация "България без дим" е поела отговорността да бъде посредник между хората от цялата страна и инспекторатите..." Вижте коментарите под "формата"
  http://bezdim.org/signal/ ПИТАМ- КАК ТАКА ЕДНИ ГРАЖДАНИ, БЕЗ ДА ИМАТ СПЕЦИАЛИЗИРАНО ЮРИДИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ, ЩЕ СТАВАТ "ПОСРЕДНИЦИ" МЕЖДУ ГРАЖДАНИТЕ И ДЪРЖАВАТА? АЛО- СДРУЖЕНИЕТО - ВИЕ КАК Я ВИЖДАТЕ ТАЗИ РАБОТА? ОТ КОГА ПРИТЕЖАВАТЕ ЗАКОННИ ПРАВА ДА УПРАЖНЯВАТЕ ЧУЖДИ ПРАВА, КОИТО НЕ СА ВИ ДЕЛЕГИРАНИ ПО ЗАКОННИЯТ РЕД И ФОРМА???????????????

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 87. 87 Профил на milominderbinder
  milominderbinder
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Няма как да намалее оборотът на заведенията, освен ако не продават цигари в заведението. Да не би сега изведнъж всички да си ходим на гости, за да можем да пушим. Или пък да поканя всички колеги на раздумка у нас, после да мия чаши и да пускам прахосмукачки. Това е безумие и не знам за какво реват кръчмарите.

 88. 88 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Истината е , че поредната малоумна забрана доведе само до нови форми и основания за искане на подкупи.Е това е резултата.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 89. 89 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Весело

  "...Благодарим Ви, че избрахте да подадете сигнал за установено нарушение на забраната за тютюнопушене чрез платформата за граждански контрол на Гражданска инициатива „България без дим“.Моля, попълнете внимателно приложения формуляр. След като го изпратите, наш сътрудник ще го прегледа и ще го предаде на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/, която отговаря за района, в който е установено нарушението, или на друг държавен орган, за който е предназначен..." http://bezdim.org/signal/ ХАХАХА- тези сульовци се мислят за оправомощени държавни органи, чието право и задължение в качеството им на държавни служители е вписването / попълването/ на празните графички в формулярите на АУАН ХАХАХАХА

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 90. 90 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  [quote#87:"milominderbinder"]Няма как да намалее оборотът на заведенията, освен ако не продават цигари в заведението.[/quote]
  Бе ти да не си роднина на Мила от Марс.В дискотеки ходил ли си ,в барове , в кафета.Де си видял пушач да не пуши на тия места.Сега трябва да излезнат петстотин човека пред бара да изпушат по цигара..По няколко пъти.Е много умно , няма що.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 91. 91 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Весело

  Вижте какво им дават да попълнят като "формуляр" в сдружението http://bezdim.org/signali/reports/submit/
  ХАХАХА Смешници

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 92. 92 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Весело

  До коментар [#91] от "dqdomart":

  Както им написах в сайта - Комунизма се завърна , доносниците - и те..

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 93. 93 Профил на milominderbinder
  milominderbinder
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#90] от "hristov19":
  Ще излизат като искат да пушат, но това не означава, че няма да ходят на заведение или на дискотека. Евентуално, ако си имал предвид, че докато стоят отвън няма да консумират в което има логика, но едва ли ще е значително намаление, защото повечето хора не пият или ядат нон-стоп дори и докато са в заведението-говорят си, танцуват, чакат поръчки, ходят до тоалетна. А в доста заведения в Европа ти позволяват да си вземеш питието навън докато пушиш.

 94. 94 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 949 Неутрално

  До коментар [#89] от "dqdomart":
  Тия може да се окаже,че са консумирали Чл. 324.от НК (Изм. и доп. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 89 от 1986 г., изм., бр. 1 от 1991 г., бр. 10 от 1993 г.) (1) Който упражнява професия или занаят, без да има съответна правоспособност, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева.
  (2) (Доп. - ДВ, бр. 83 от 1998 г., изм., бр. 76 от 2005 г., изм. и доп., бр. 75 от 2006 г., в сила от 16.09.2006 г.) Когато професията или занаятът са свързани със здравеопазването на населението, наказанието е лишаване от свобода до три години и глоба от сто до триста лева. Същото наказание се налага на лекар, лекар по дентална медицина или магистър-фармацевт, които упражняват професията си в нарушение на установения за това ред.
  (3) Ако деянието по предходната алинея е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба от сто до триста лева, като съдът може да постанови и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7.
  За всеки акт на пишман доброволец от бездимния СС,сигнал до милицията.От сегашната всичко може да се очаква.
  Може и сигнал до инспекцията по труда за работа без договор към "България без дим" ,глоба от 10000 за всеки "помагач на инспекторите",администрцията обича глобите.

 95. 95 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  [quote#93:"milominderbinder"]Ще излизат като искат да пушат[/quote]
  Ама вие как си представяте примерно триста човека в дискотека да изизат навън през 25 минути..Къде ще се съберат.Какще се охранява подобно сборище на пийнаи хора..И кой ще носи отговорност за евентуалните тежки последици.Сега все още се седи в градините навън по кафетата.Като няма място - отиваш до друго кафе..Тия които са с малки градини или без такива никой не ги брои за живи..Не трийсет процента ами триста ще им паднат оборотите.И това заради некадърната администрация , която не можа да приложи както по света закона за отделни зони за пушачи и непушачи..И понеже са некадърни принципа им е - има човек има пробем.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 96. 96 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Подкрепям министър Атанасова! никакво връщане назад на забраната за пушене или заобикалянето й под каквато и да е форма! Ресторантьорите неоснователно реват - не виждате ли, че бизнеса у нас навсякъде боксува? Хората се свиват и ограничават, но по съвсем други причини.
  Когато има кризи в обществото пороците на хората се отпушват. Държава, която мисли за гражданите си, ще насочи цигарения бизнес навън. А тук да съчетае санкции и стимули така, че хората сами да започнат да спазват правилата за обстановка без тютюнев дим. Напълно е възможно!!!

 97. 97 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Кеф! Чист въздух, по-малко жертви в онкоболниците!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 98. 98 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#95:"hristov19"]Къде ще се съберат.Как ще се охранява подобно сборище на пийнаи хора.[/quote]
  А - нали идеята е да се увеличи бюджета на МВР -та-"родната полиция ви пази" За това ГЕРБ подкрепят забраната
  [quote#94:"slonsco"]За всеки акт на пишман доброволец от бездимния СС,сигнал до милицията[/quote]
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++
  "... Атанасова посочи, че двете страни се споразумяват по седем точки, но в нито една от тях не фигурира текст, който да дава правомощия на неправителствената организация да съставя актове за забраната за тютюнопушене на закрито. „.... Атанасова посочи, че двете страни се споразумяват по седем точки, но в нито една от тях не фигурира текст, който да дава правомощия на неправителствената организация да съставя актове за забраната за тютюнопушене на закрито. Споразумението е за запознаване на гражданите със законодателството, разкриване и поддържане на телефонна линия за приемане на сигнали за нарушения на законодателството, / не за "посредничество" между гражданите и държавните органи, при което сигналите на гражданите се "обработват" от членове на сдружението - бел. е моя/,създаване на интернет платформа и дава възможност на гражданите да я посещават, сътрудничество с Регионалните здравни инспекции, както и провеждане на обучение в страната по прилагане на забраната на тютюнопушенето”, каза министър Атанасова."
  http://www.focus-news.net/?id=n1700732

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 99. 99 Профил на velkof
  velkof
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Доколкото си спомням доста мрънкахте и срещу предпазните колани, но ето,че свикнахте с тях. Така ще стане и с тази забрана. Истината е, че хората нямат пари за кръчми и по-бедни ще стават Спасението за ресторантите не е в тютюнопушенето, а в оздравяване на икономиката на всички нива;

 100. 100 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Последно- ако се въведе електронното правителство, ОТПАДА тотално фигурата" посредник" между гражданите и държавните органи, както и необходимостта от здравната каса - за това електронното правителство няма как да се реализира- никой от настоящите политици няма да поиска сам да си прекъсне приходите от настоящата ситуация.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK