Съдът оправда подсъдимите за убийството на ямболската адвокатка

Съдът оправда подсъдимите за убийството на ямболската адвокатка

© Анелия НиколоваДванадесет години след жестокото убийство на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, тримата подсъдими за смъртта й бяха оправдани от Софийски градски съд. Решението си съдът мотивира с "професионалната" работа на следователите, които са работили по случая и обърна внимание на факта, че по делото се е бездействало през първите 11 месеца.


Адвокат Надежда Георгиева беше открита мъртва в апартамента си в София на 28 февруари 2000 г., като според разследващите убийството е извършено два дни по-рано - 26 февруари. Подсъдими по делото са Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и бившата му съпруга Димитринка Атанасова. Срещу Атанасова процесът се гледа задочно, защото тя е в Англия. В края на 2011 г. властите от Острова отказаха да я екстрадират в България с мотива, че има опасност тя да не получи справедлив процес тук.


Делото за убийството на адвокат Георгиева се разглежда 10 години на първа инстанция.  Вчера прокуратурата настоя тримата обвиняеми да получат по 25 години затвор, а днес защитата пледира за оправдателни присъди.

Освен оправдателните присъди на първата инстанция за обвинените в убийството на адвокат Надежда Георгиева съдът отхвърли и иска на семейство Георгиеви в размер на 100 000лв. Освен това мерките за неотклонение на тримата отпаднаха, както и забраната наложена на Орлин Аврамов да напуска България.


"Това дело е започнало с 11 месеца закъснение. Няма достатъчно доказателства за осъждането на подсъдимите", мотивира се председателят на съдебния състав съдия Владимир Астраджиев. Той посочи още, че заради професионализма на следствието (в кавички – както самият Астраджиев се изрази), не е установен нито часът на смъртта на адвокат Надежда Георгиева, нито оръжието на убийството или мотивите на извършителите.


Разследването първо е водено от следовател към транспортна полиция, известно като звеното за поръчки на бившия главен прокурор Никола Филчев. Десет месеца след началото то е прехвърлено на следователя Илия Илиев, който е бил разтоварен от всякакви други дела и на практика е трябвало всеки ден да дава информация за работата си на общо осемте прокурора, които са наблюдавали разследването (трима в Софийска градска прокуратура и петима във Върховна касационна прокуратура.) Илиев е отстранен от разследването след като тръгва да работи в посока евентуална съпричастност на Филчев към деянието. Той дори е дисциплинарно уволнен и преследван от тогавашние силни в прокуратурата. Илиев почина пред кабинета на главния прокурор Борис Велчев през 2006г. докато чакаше за среща с него.


Днес от прокуратурата отказаха да коментират решението на съда, а прокурорът който се явяваше по делото – Момчил Момчев се опита да прехвърли вината, към прокурора, който е изготвил обвинителния акт: "Питайте прокурора, който е писал обвинителния акт. Само това ще ви кажа."


"12 години за един процес са показателни накъде отива той", каза след решението на съда адвокат Весела Георгиева, представител на частното обвинение и защитник на семейството на Надежда Георгиева. "Още в началото, когато започна делото през 2003г. знаех, че то ще завърши така", заяви тя. Адвокатът поясни, че не може да каже, кои са виновните, защото това е работа на досъдебното производство и съдът. "Законът е закон и ние трябва да се съобразяваме с него", допълни тя и категорично заяви, че решението на първоинстанционния съд ще бъде обжалвано.


По въпроса с участието на бившия главен прокурор Никола Филчев в поръчение на убийството, Георгиева каза: "Сянката на Филчев е в главите на журналистите. Филчев го използваха в тези истории. Използваха го отново тези хора, които стоят зад смъртта на Надежда Георгиева. Филчев научи за това производство 11 месеца след като нищо не се работеше и ние депозирахме жалба до него". Георгиева напомни, че тогава Филчев се е разпоредил делото да се изпрати на Националната следствена служба и след това написа постановление с указания, какво да се прави. "От тогава всъщност започна работата по това дело", обясни адвокат Весела Георгиева. За разтреляния през 2002 г. прокурор Николай Колев (който първо беше дясна ръка на Филчев, а после негов основен опонент) адвокат Весела Георгиева цитира "свидетели" според които той е прекратявал с лека ръка дела срещу заплащане.


Оправданите Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и Димитринка Атанасова, според адвокат Георгиева, са виновни за смъртта на Надежда Георгиева, но заради дългите съдебни действия вината им се е размила. Поръчителят на убийството обаче според нея отдавна го няма, визирайки покойният Николай Колев.


Пред медиите адвокат Георгиева предаде какво е казало опечаленото семейство: "Ако тези хора днес, които излязоха от залата са невинни, да спят спокойно". Според адвоката убитата Надежда веднъж е станала жертва на държавата, а след това държавата я е убила, неуспявайки да намери виновника за злодеянието.


"Съдът устоя на всички натиски от прокуратура, Филчев и какво ли не още", обясни Орлин Аврамов. За ролята на Филчев той каза, че ако бившият главен прокурор е имал интерес делото е вече щяло да приключи. Пламен Калайджиев допълни, че ако Николай Колев беше в добри отношения с Никола Филчав, то Колев нямаше да бъде обвиняем по делото. "Никога не съм се съмнявал в справедливостта на българския съд", обясни Калайджиев. И добави, че никога не е отричал, че в деня на убийството е бил в дома на Надежда Георгиева, но от досъдебното производство са се опитали да изместят часа, когато сме били там.Надежда Георгиева беше открита мъртва в дома си в София на 28 февруари 2000 година. Убийството е било извършено на 26 февруари, с жестоки удари с остър предмет. През 2010 г. вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че бившият главен прокурор Никола Филчев е заподозрян в поръчването на убийството на Георгиева. "В контекста на това, което беше говорено в публичното пространство от близки на убитите, трябва да проверим дали има някаква съпричастност на Никола Филчев в това, което се е случило", обясни Цветанов.
 Тогава роднините на Георгиева заявиха, че изказванията на вътрешния министър само пречат на разследването и отхвърлила да има нова версия за смъртта й. После първият съдия по делото – сегашният председател на ВАС Георги Колев определи като "несериозни" твърденията, че Филчев има отношение към убийството. Именно последното стана причина Върховния съд в Лондон да откаже екстрадицията на Калайджиева.


Преди да бъде разпределено на съдия Владимир Астарджиев през 2006 г., делото на два пъти почва отначало. Съдия по казуса беше и бившият председател на СГС Георги Колев, който по думите на магистрати въобще не е полагал усилия за ритмичното провеждане на процеса. По повод начина по който е работил съдия Колев, майката на Надежда Георгиева, коментира: "Съдията Георги Колев идваше на заседание незапознат с материалите. Беше абсолютно безразличен по отношение на това, което ставаше в залата. Държеше се неадекватно към свидетелите. През цялото дело той си играеше с телефона." Колев в крайна сметка си прави отвод и процесът започва отначало.

Ключови думи към статията:

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ДПС-Атака
  ДПС-Атака
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Софийският градски съд оправда
  ..........
  Нещо друго и не сме очаквали.
  И тогава, кой уби жената?

  все пак аз карам влака...има две партии - БСП и ДПС, - които разполагат със собствен обръч от фирми
 2. 2 Профил на bot
  bot
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ако се разминат само с червено от домати, пак добре...

 3. 3 Профил на Pima
  Pima
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#1] от "ДПС-Атака":

  е как кой?
  правителството на Станишев!

  Най-страшното на комунизма е това което идва след него...
 4. 4 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  И после защо мятали домати...

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 5. 5 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Тая беше бременна от психара Филчев и дължеше пари на половин София. Така, че каквото повикало - това намерило.

 6. 6 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#1] от "ДПС-Атака": Защо изключвате това да е някой друг? Или и вие смятате,че щом МВР и прокуратурата са казали " този е",на съда нищо друго не му остава ,освен да произнесе осъдителна присъда. Подобна организация на правораздаването би била наистина полезна от обществена гледна точка,по-точно от икономическа гледна точка. В условията на жестоката икономическа криза за обществото ни ще бъде по изгодно да се премахне съда,а присъдите да ги определят Цветанов и гл.прокурор. Цветанов да ги обявява сутрин по телевизията/ той има опит в това/ и същите да бъдат публикувани във в. "Уйкенд" в. " Над 55 ",за да влезат незабавно в сила.

 7. 7 Профил на Politemoose
  Politemoose
  Рейтинг: 443 Неутрално
 8. 8 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Срещу Атанасова процесът се гледа задочно, защото е в Англия. В края на 2011 г. властите от Острова отказаха да я екстрадират в България с мотива, че тук тя няма да получи справедлив процес.

  * * * * *

  Иначе англичаните правилно не са я екстрадирали, защото знаят че в България присъдите ги издава не Съдът, а милиционерът Цветанов чрез хората си в него.

 9. 9 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3355 Любопитно

  Това,че в резултат на КОМПЕТЕНТНОСТТА на българските прокуратура и полиция,съдът е прочел поредната оправдателна присъда вече престана да бъде новина.
  Пишете само,когато е налице осъдителна присъда.
  Но не срещу кокошкарчета и джебчийки.
  И публикувайте статистика какъв е процентът на осъдителни присъди по знаковите и значимите дела.
  Тази статистика ще дефинира за каква държава става дума.

 10. 10 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#9] от "Hawaii":

  В случая тези тримата изглежда са "посочени" за виновни. Преди време четох, че семейството сами са отишли в полицията да съдействат на разследването, а после ченгетата (прокурорите) са ги натопили за извършители. Имаше и връзка с предишния главен прокурор - Филчев. Съвсем не случайно и с много тежки аргументи англичаните не екстрадират Димитринка Атанасова.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 11. 11 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#9:"Hawaii"]Това,че в резултат на КОМПЕТЕНТНОСТТА на българските прокуратура и полиция,съдът е прочел поредната оправдателна присъда вече престана да бъде новина. [/quote]

  Прокурорите са магистрати и ако са некомпетентни, няма причина да приемем, че другите магистрати- съдиите са.

  Второ, по случая със Стойков-Николов, некомпетентността остана изцяло за сметка на българските магистрати - работата на немската полиция доведе до осъдителна присъда в Германия.

  Некомпетентността на българските магистрати вече също не е новина. За полицията ни е ясно.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 12. 12 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Поредния скалъпен процес с предизвестен край. Истинските извършители така и ще останат покрити от прокуратурата.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 13. 13 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  Това е един от малкото случаи когато съдът напълно справедливо оневинява обвиняемите които бяха натопени за да се измъкне лудия Филчев, който трябва да бъде разпитан пред детектора на лъжата и делото да започне отново.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 14. 14 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3355 Любопитно

  [quote#11:"bibian"]по случая със Стойков-Николов, некомпетентността остана изцяло за сметка на българските магистрати - работата на немската полиция доведе до осъдителна присъда в Германия. [/quote]
  Това за "магистратите" звучи като "Някои другари,в някои случаи допискат някои слабости..."
  По делото Стойков-Николов си има ПРОКУРОР,със свое име.
  Има си СЛЕДОВАТЕЛ-също конкретен човек,с конкретно име.
  Има си и СЪДИИ-с имена.
  Нека някой се престраши и да поднесе на МАТРЯЛА черно на бяло КОЙ КАКВО Е И КАКВО НЕ Е СВЪРШИЛ по това дело.
  С ИМЕНА и с факти.
  Иначе,да се насъскват хората срещу "магистратите",срещу "политиците",срещу "партиите" е само замазване на ПЕРСОНАЛНАТА ОТГОВОРНОСТ на конкретни хора с конкретни имена и кариера,включително и такава в предишните,че и в сегашните "служби".

 15. 15 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Хубаво е да има места в затворите, че след изборите ще лъснат разни истини...

 16. 16 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  До коментар [#6] от "molesan2":
  А защо по всички знакови дела съдът произнася единствено и само оправдателни присъди?!!!... как пък поне в едно, прокуратурата и полицията не посочиха правилният обвиняем?...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 17. 17 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 488 Неутрално

  В случая Цветанов няма нищо общо, делото се води от много години. Кучето е заровено в прокуратурата.
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=7251&rid=154

 18. 18 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Но тия оправдателни присъди,които валят непрекъснато ,действително създават изключително шокиращо впечатление.

 19. 19 Профил на xxxxx1963
  xxxxx1963
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Този случай е заплетен, защото е намесен Филчев. Носеха се слухове, че бил любовник на адвокатката (нямам думи), както и че той самият той я е ликвидирал от ревност. Казват, че такава жестокост не е присъща на наемните убийци, а само на някой психопат, който има лични отношения с жертвата.

 20. 20 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 653 Неутрално

  И правилно,защото лудият филчев е убиеца,прикриван кой знае защо?!

  4itatel
 21. 21 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ами кат прочетох как прокурора ги обвинява в "междуличностни отношения" ... а доказателства и факти - йок. По какво да ги съдят. Сигур некоя врачка требеше да викнат. Т.е. ясновидка или екстрсенс. Па мое са фърляли и боб де да знаем...

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 22. 22 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Към коментар 18: ... и разложително за обществото.

 23. 23 Профил на lisco
  lisco
  Рейтинг: 501 Неутрално

  велчев, земи си торбето и и иди се скрий, в горите тилилилейски, конституционни, щото всеки ден, срам, срам, нищо не мое да праите, пфу.

 24. 24 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 534 Неутрално

  "Ние ги хващаме, а те ги пускат" Много му е къса паметта на Премиера. Бойковия съд е по-зле и от червения. Ей на това му казвам от трън та на глог.

  Too much цензура Баце.
 25. 25 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Адвокати и съдии лежат в затвора а подсъдимите на СВОБОДА!
  Да ето до какъв ШЕНГЕНСКИ демокретинизъм ни доведе Евро-КОЛОНИАЛНАТА КОНГЛОМЕРАТ система!
  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"
  Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
  А В КАКВО ОТЕЧЕСТВО НИЕ Балканците ПРЕВЪРНАХМЕ РОДИНАТА НЕ НАША, НО РОДИНА НА НАЙ-ВЕЛИКИТЕ, ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ?

  ТЕ СИ ДАДОХА ЖИВОТА ЗА "Чиста и свята РЕПУБЛИКА"!!
  А НИЕ ПРЕВЪРНАХМЕ РОДИНАТА ИМ В НАТО-П€ТРОЛ Г€НОЦИДНА МАРИОНЕТКА, ВЪОРЪЖЕНА ДО, ЗЪБИ ПИС-КИЛЪРКА, НАЙ-ПРОС€К, без редовна армия а с наемни убийци!
  ШЛЯЙНАЛA СЕ ИЗ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ С ОРЪЖИЕ НЕ СЕ ЗНАЙ-ЗАЩО, НАЙ-РАЗБРЪЩОЛЕВНАЛА неразбрано, думата Д€МОКРАЦИЯ!
  http://novred.narod.ru/bankrut.htm
  http://web.hit.bg/bgsviat/

  Невярваме вече в разпадащият се, €-КОНГЛОМЕРАТ.
  Забележете каква масонизирала сбирщина е €вро-ШЕНГЕН-конгломерата!
  ПРАВИЛНОТО НАЗВАНИЕ НА €С / €U-то е;
  АВАНТЮРИСТИЧНО-НЕДООБМИСЛ €-КОНГЛОМЕРАТ на
  КОНЦЕПТУАЛЕН, Ш€НГ€НО-МАСОНСКИ КОНСТРУКТИВИЗЪМ.

  КОНГЛОМЕРАТ-Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии и даже най-срамното, в чл€нство € допуснат най-голямият КОЛОНИАЛИСТ в момента на планетата, а бръщолевят за някаваси демокрация.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛЕН-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е изселен в ИЗГНАНИЕ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Стеалинг а Натион”, А Специал Доцументарй Репорт бй Жохн Пилгер.)
  http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТ!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИРЩИНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В €ВРО-КОЛОНИЯЛ ЧЛЕНСТВО, НИКОГА НЕ Е БИЛА А И НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ в тази си ФОРМА, съюз, а акмоли демократичен!
  Къде въобще има, истинска-демокрация в света?
  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  ЗАЩОТО "Да повярваш на банкер, че ти отпуска €вро-заем, за да ти "помогне", е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта."
  "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ"
  От Никола М. Николов

  Културата е Дух на Мъдростта в приложност!
  А Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш!!
  Достатъчен е Мадарския конник, за да говорим за култура на Българския дух!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 26. 26 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#11] от "bibian": За съвсем други престъпления и то по техния наказателен кодекс. Точно за тези престъпления прокуратурата не е повдигала обвинение у нас.Обвинение е повдигнала по чл.212 ал.3 от НК-за документна измама със средства от европейските фондове.Съдията-докладчик по дебото у нас изложи много силни мотиви защо по този текст няма престъпление и изложи много силни мотиви в тази насока,наричайки дори и въвеждането на този текст в чл.212 абсолютно безумие от страна на парламента.Защото в чл.212 се визира измама чрез неверни документи,чрез които пряко се пхолучават пари-напр. осребряванена невярна фактура или друг подобен документ.В случая с европейските фондове има цяла процедура за тяхното усвояване и само един документ не е достатъчен за пряко получаванена пари от тези фондове.Точно това е безумното в законовата поправка от миналата година.Това не са разбрали и прокурорите.Подобен безумен текст липсва в германския наказателен кодекс,където злоупотребата с европейските фондове е в друга глава и друг раздел на техния кодекс.Изключмително полезно ще бъде за всички,които продължават да ругаят съда за това дело и да изтъкват като нашия премиер единствения аргумент-"германците ги осъдиха,а ние-не" ,все пак да намерят време и да прочетат мотивите на Софиййския апелативен съд,които са от 77 страници и вече се намират в интернет.

 27. 27 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "Съдът оправда" = "слънцето изгрява от изток"

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 28. 28 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ало,прокуратурата,вредни сте за държавата!

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#16:"Георги"]До коментар [#6] от "molesan2":
  А защо по всички знакови дела съдът произнася единствено и само оправдателни присъди?!!!... как пък поне в едно, прокуратурата и полицията не посочиха правилният обвиняем?... [/quote]

  Ами те всички знакови дела бяха съсипани на досъдебна фаза и пълни със свободни съчинения и едни и същи нагласени свидетели. Защото покрай Туй е важно да се вдига пушилка. Колко хора бяха обвинени съвсем несправедливо!? За да се изтъпанчи оня с логореята по телевизията и да се изживява като пиар на МВР!?

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 31. 31 Профил на Woland
  Woland
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Поръчково дело, с подхвърлени и заличени доказателства, заплашвани свидетели и подсъдими... Няма друг изход.

 32. 32 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 701 Весело

  [quote#26:"molesan2"]Изключмитлно полезно ще бъде за всички,които продължават да ругаят съда за това дело и да изтъкват като нашия премиер единствения аргумент-"германците ги осъдиха,а ние-не" ,все пак да намерят време и да прочетат мотивите на Софиййския апелативен съд,които са от 77 страници и вече се намират в интернет. [/quote]

  Весело ми е как решението на последна инстанция ще отмени също с толкова основание решението на тази, точно както се получи при Борилски, за да докаже идиотизма на българските съдии по абсолютно аналогичен начин.

  А ако четеш внимателно ще забележиш, че ругая магистратите - съдии и прокурори. Поне един път полицията не е под въпрос, за да се видите колко сте зле - съдебната ни система е гнила до основи.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 33. 33 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 648 Неутрално

  В случая с делото САПАРД най-зле се оказва Парламента,който прие едина нова алинея към чл.212 от НК,която с оглед на нейното систематично място в раздела са документните измами е направо безумна и така е определена в мотивите на апелативния съд,постановил оправдателната присъда.Защото при минимална правна грамотност парламента не би следвало да поставя новия престъпен състав със злоупотреби с европейски фондове в този раздел и тази глава.Чл.212 визира измама чрез неверни документи,които пряко служат като основание за получаване без правно основание на парпини средства.Такавна би била една фактура,представена директно за осребряване от касата на една община например.А европейските субсидии се усвояват чрез специална и сложнта процедура,при която се събират документи,те се анализират,проверяват и следва едно колективно решение,което е основание за плащане.В германския Наказателен кодекс тази норпма е в друга глава и в друг раздел и няма нищо общо с документните изами.Затова "там са ги осъдили,а тук са ги оправдали"-аргумент на Б.Борисов.

 34. 34 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Неутрално

  До коментар [#1] от "ДПС-Атака":

  Никола Филчев-тогава глав прок. на РеСпублика БълХария! Сега подвизаващ се в Швейцария и щастливо харчещ натрупаното от рушвети като главен прокурор! Мотив за убийството-убитата е съвместявал роля на адвокатка и на любовница на Филчев. И на всяка среща му е носила плик с пари с настояване едно или друго дело да бъде потулено! Накрая прокурорската "съвест" на Филчев не издържаала. И със сатър* нанесал "фатален край" на адвокатката. Явно не е имал сили нито да спре да се вижда с нея по друг начин, нито да отказва срещу пари да прекратява дела. Драмата на Никола Филчев и Надежда Георгиева е драма на българския опит за правораздаване по време на демокрация. Неуспешен! И трагичен! Сега без да има заклани адвокатки, нещата с правораздаването са също толкова забатачени!
  Сатърът е доказателство за умишленият характер на престъплението, говори за предварително планиране.
  Колко ли много добрини-без никакви кавички-е извършил Никола Филчев на Гоце и политическия и бизнес кръг около него, та Филчев бе изпратен посланик в Казахстан?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 35. 35 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Българската прокуратура отново е в центъра на международен скандал. И неговата първопричина отново е бившият главен прокурор Никола Филчев."

  http://www.svobodata.com/page.php?pid=7251&rid=154

 36. 36 Профил на leo1971
  leo1971
  Рейтинг: 434 Неутрално

  странно че дневник нито в една статия не споменава потник с кърваво петно в дома на Орлин Аврамов

  " ... За намерения потник с кърваво петно в дома на Орлин Аврамов е доказано с ДНК-експертиза, че е от жертвата, а подсъдимият няма достатъчно добре изградено алиби за времето на инцидента ..."
  http://www.blitz.bg/news/article/158284

  "... В дома на един от подсъдимите - Орлин Аврамов, е намерен потник с кърваво петно, за който е доказано с ДНК-експертиза, че е на убитата ..."
  http://www.bnews.bg/article-60692

 37. 37 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 781 Неутрално

  ЧЕСТИТО!!! Поредната наглост от страна на съд и прокуратура. Виновни пак няма и всички мръсници са си по местата. БРАВО Дано прокурора и съдията спят спокойни. Дано и шефовете им спят спокойно. Дано са им платили достатъчно.
  Абе чудя се дали за съвпадение става въпрос или за закономерност. За целия мандат на Правителството на Костов бяха разстреляни само 8 човека. За времето когато Бойко беше главен секретар на МВР и все беше от първите пристигнали на местопроизшествието с поръчкови убийства очистиха към 100 човека. Естествено няма и 1 разкрито убийство от този период. Тогава стана известна култовата Бойкова реплика - НИЕ ГИ ХВАЩАМЕ - ТЕ ГИ ПУСКАТ !!!

 38. 38 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Сега съда масово оневинява по ред всички знакови крадци и убийци и пак виновника го няма никъде. Сигурно скоро пак ще има социално-слаби деца на съдии и прокурори, които да получат като социална помощ терени край морето.
  Кервана върви, кучета си лаят, крадеца вика -дръжте крадеца, а виновен естествено е пак Иван Костов.

 39. 39 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#1] от "ДПС-Атака":

  Ами как кой? Разбира си , че Иван Костов!!!!!!!!!!!!!!!1

 40. 40 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2339 Неутрално

  Поредната победа на съдебната система над народа български.

  По времето на социализма чат пат канеха съдии от ГФР и Румъния да свирят Левски - ЦСКА. Ако българският народ се напъне и със закон задели част от скромния си национален бюджет за вносни следователи, прокурори и съдии, току виж потръгнала тази държава и влязла в правия път.

  Що да можем да внасяме футболисти, а следователи и съдии да не можем? Кое е по-важно?

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 41. 41 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Адвокати и съдии лежат в затвора а подсъдимите на СВОБОДА!
  Да ето до какъв ШЕНГЕНСКИ демокретинизъм ни доведе Евро-КОЛОНИАЛНАТА КОНГЛОМЕРАТ-система!
  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"
  Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
  А В КАКВО ОТЕЧЕСТВО НИЕ Балканците ПРЕВЪРНАХМЕ РОДИНАТА НЕ НАША, НО РОДИНА НА НАЙ-ВЕЛИКИТЕ, ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ?

  ТЕ СИ ДАДОХА ЖИВОТА ЗА "Чиста и свята РЕПУБЛИКА"!!
  А НИЕ ПРЕВЪРНАХМЕ РОДИНАТА ИМ В НАТО-П€ТРОЛ Г€НОЦИДНА МАРИОНЕТКА, ВЪОРЪЖЕНА ДО, ЗЪБИ ПИС-КИЛЪРКА, НАЙ-ПРОС€К, без редовна армия а с наемни убийци!
  ШЛЯЙНАЛA СЕ ИЗ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ С ОРЪЖИЕ НЕ СЕ ЗНАЙ-ЗАЩО, НАЙ-РАЗБРЪЩОЛЕВНАЛА неразбрано, думата Д€МОКРАЦИЯ!
  http://novred.narod.ru/bankrut.htm
  http://web.hit.bg/bgsviat/

  Невярваме вече в разпадащият се, €-КОНГЛОМЕРАТ.
  Забележете каква масонизирала сбирщина е €вро-ШЕНГЕН-конгломерата!
  ПРАВИЛНОТО НАЗВАНИЕ НА €С / €U-то е;
  АВАНТЮРИСТИЧНО-НЕДООБМИСЛ €-КОНГЛОМЕРАТ на
  КОНЦЕПТУАЛЕН, Ш€НГ€НО-МАСОНСКИ КОНСТРУКТИВИЗЪМ.

  КОНГЛОМЕРАТ-Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии и даже най-срамното, в чл€нство € допуснат най-голямият КОЛОНИАЛИСТ в момента на планетата, а бръщолевят за някаваси демокрация.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛЕН-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е изселен в ИЗГНАНИЕ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Стеалинг а Натион”, А Специал Доцументарй Репорт бй Жохн Пилгер.)
  http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТ!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИРЩИНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В €ВРО-КОЛОНИЯЛ ЧЛЕНСТВО, НИКОГА НЕ Е БИЛА А И НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ в тази си ФОРМА, съюз, а акмоли демократичен!
  Къде въобще има, истинска-демокрация в света?
  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  ЗАЩОТО "Да повярваш на банкер, че ти отпуска €вро-заем, за да ти "помогне", е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта."
  "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ"
  От Никола М. Николов

  Културата е Дух на Мъдростта в приложност!
  А Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш!!
  Достатъчен е Мадарския конник, за да говорим за култура на Българския дух!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 42. 42 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Разстроено

  Ега ти цирка!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 43. 43 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#14] от "Hawaii":

  За да няма замазване на Персоналната отговорност, трябва да има Някой, който да я търси тази Персонална отговорност. Матряла няма права да търси отговорност от служителите в съдебната власт.


 44. 44 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Докъде я докарахме щом един луд човек и вероятен убиец ни беше главен прокурор.В една система дето беше силно военизирана и горния заповядваше на долния прокурор представете си как се е работело,щом на върха е луд човек.

 45. 45 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 648 Неутрално

  В България убийци няма, той народът си мре хей така .... естествено!

  ура и да живей!!!
 46. 46 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1617 Весело

  [quote#44:"dolna4erti4ka"]щом един луд човек и вероятен убиец ни беше главен прокурор[/quote]


  Ти да видиш какъв премиер-тиква имаме днес.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK